Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-14, 05:46   #1381
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Hej
co za noc jak tak można rozpieścić rodziców i spać bez podbudek do 4-5 a potem co druga noc 2-3 pobudki i najlepiej jeszcze spać z cyckiem w gębie masakra. padł dopiero po secie wody

jeszcze z przedwczoraj:
kawa Inka-mój koszmar z przedszkola nikt ale to na prawdę nikt nie zmusi mnie, żebym jeszcze raz to wypiła

co do jednorazowych ciuchów,sprzętów itd to teraz świat się na tym kręci.
Kiedyś tata przywiózł mamie z Niemiec żelazko Rowenty, używała go 25 lat i było super, w końcu padło a nie było części do naprawy. Kupiła Zelmera, minęły 2 lata i już się rozwaliło
Teraz wszystko jest tak skonstruowane, żeby psuło się od razu po zakończeniu gwarancji

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Przejrzałam ten blog butelkowy kazdy artykuł czy tez czasami i pseudo-artykuł rozwalany na czynniki pierwsze, by ukazac wady KP
każdy broni swoich racji, ale przesada w żadną stronę nie jest dobra

Mam na fb koleżankę (już kiedyś o niej pisałam odnośnie szczepień), wstawia codziennie zdjęcie swojego dziecka i śmiać mi się chce jak ktoś jej napisze "ale fajny" albo "jaki już duży" a ona od razu "bo tylko na cycusiu", "bo mam super mleczko" i tak w kółko przy jakiejkolwiek okazji się chwali

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Ad 1 - SERIO nigdy BOBa nie jadlas ....???? "Gdzies tys sie uchowala"...??? ....
serio serio

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
fajne to to

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Aaaa właśnie co do Biedry to wczoraj kupiłam rajty dla Zośki takie grube bardzo, fajne na podłogę, bo już dresów na to nie ubieram - po 8,99. Jedyny minus, że długo schną, uprałam wieczorem, jeszcze wilgotne.
też kupiłam bo są tak jak piszesz idealne na zimną podłogę.
mam już takie jedne i mechacą się bardzo szybko, zdecydowanie za szybko
teraz będę prać na lewą stronę, może to coś da

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Gusta i guściki. Co jednemu pasuje, drugiemu nie pasuje.
Miałam bodziaki z Biedry - dla mnie klapa (pomijam fakt, że dwa miały już jako nówki wyrwane zatrzaski - kupiłam większe awansem i nie miałam jak zwrócić). Pajac z Pepco - haniebnie rozłazi się na udzie (wygląda jak brzeg poduszki z dziecięcych kolorowanek - fakt, że młody ma uda po mamusi, ale bez przesady... ).
Co z tego, że tanie, jak $ wyrzucona w błoto?
racja
bodziaki z biedry są różne. K. dostał kiedyś 3-pak od mamy i są na prawdę boskie i dla mnie magiczne, bo chodzi w nich od wakacji i dalej dobre rozmiar 68. później znowu jakieś były ale w dotyku już zupełnie inne
co do pepco- 1 pajac, który mam masakra, bodziaki fajne bo cienkie ale niektóre po praniu poskręcane. czytałam gdzieś, ze można tam wygrzebać ciuchy np z h&m, w których coś tam nie do końca wyszło i rzeczywiście mam dwa body z wyciętymi metkami a wyglądające jak h&m... albo podróba

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Tyle zapamiętałam na szybko
hehe 1/3 bym nie zapamiętała

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
U mnie zabawką, którą jest najdłużej zainteresowany są kubeczki z ikei.
U nas na razie króluje mój 18-stkowy samochód dostałam vipera (w wersji mini ) prowadza go po podłodze jednym paluszkiem

a! w tesco są w promocji puzzle/układanki drewniane ze zwierzętami (coś podobnego jak Torres pokazywał krowę), 4 zwierzątka za 9 zł. dobrze się gryzą, sprawdzone przez Karola

---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:03 ----------

Cytat:

Ja mam kilka małych książeczek z wydawnictwa Zielona Sowa, np. http://www.zielonasowa.pl/ptasie-rad...erszykowo.html
fu*k zapomniałam o ptasim radiu, a paczka z arosa już w paczkomacie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

jak się okazało- już dłuższy czas bo łóżeczko całe w rysach- z każdej strony musieliśmy zmienić na turystyczne..
muszę Wam pokazać
też mam w domu takiego kornika

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
nie wiem czy to tylko ja -ale nie daje rady czasem wyjmować wózka z bagażnika 1 reka bo w 2 trzymam Rocha .... albo nosic R jedna reką podczas zakupów ... sypie się
nie tylko Ty ja po spacerze ledwo wchodzę na 3 piętro z Karolem na rękach. wózek też wyjmuję (a raczej wyciągam) z samochodu jedną ręką, na drugiej K. i tak też składam stelaż i budę. Potem rozłożyć już się nie da jedną reką, więc wsadzam małego do fotelika.
Jakby tż widział jak wyciągam wózek z bagażnika to chyba już by mnie tu nie było

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Babci udało się 2 razy uśpić K. tak po prostu, na rękach. U mnie nie potrafi
Babcie coś w sobie mają, że cuda potrafią
a my się kojarzymy z cycem i koniec

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

tajfun nie uspokaja się bez powodu
hehe cisza przed burzą

my jeszcze nie zaczęliśmy dad z reniferami, zapomniałam o nich

---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:24 ----------

Cytat:

Głowa mi pęka:/moja Sis miała stłuczkę jak od nas wracała. Tirowiec Jej nie zauważył i zahaczył aż Ją obróciło:/dobrze, że na strachu i zadrapaniu auta się skończyło
o matko, dobrze że nic się nie stało
dla tirów powinny być oddzielne drogi

Cytat:

Zapomniałam że jeszcze lubię coccodrillo i nexta.
i george.
ostatnio w szmateksie odkryłam fajną markę. Little Rebel się zwie, super ciuszki. wcześniej jakoś nic mi się nie trafiło

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2014-02-14 o 05:16
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 06:01   #1382
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

oglądam sobie torty z naszej cukierni i tak mnie zastanawia: czy wsadzili tą lalkę razem z nogami?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg KCGUmw.jpg (54,2 KB, 19 załadowań)
Stary 2014-02-14, 06:25   #1383
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry, my dzisiaj jedziemy do neurologa. Prosimy o kciuki! Jadę sama z F. 25km tym bardziej proszę o kciuki bo on ostatnio nie chce nigdzie siedzieć ani w wózku ani w foteliku ani nawet w krzesełku do kamienia.

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
CR, jak ja lubię ten jeden kocyk mifrofibrowy z Biedronki... Jakby były jeszcze to bym zakupiła dla kumpeli w ciąży U nas cały czas w użyciu, mimo tylu prań mięciusi jak kaczuszka
Co to za kocyk z Biedry? Po ile?

Cytat:
A drugi obiadek od kiedy się daje? Daje któraś z Was?
Ja mam zamiar dziś spróbować, najpierw zupa burak+ziemniak+królik, za 2-3 godzinki jaglanka z brokułem. Na podwieczorek kisiel i jabłko do rączki.
Do tej pory dawałam zupę, potem moje mleczko, na podwieczorek kaszę z mlekiem i owocem.
Ja czasami daję dwa. Najpierw gotowane przeze mnie warzywa z mięskiem/rybą i kaszą/ziemniakami a później zupkę (mojej mamy) bez mięsa. Ale to nie codziennie.

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
dziewczyny'
pewnego razu siedzimy z mężem w domu, Ewa w łóżeczku- a tu słychać jakiś
dziwny odgłos.. sobie myślę, że coś gdzieś skrobie.. szukamy!
jak się okazuje dobiega z łóżeczka.. zaglądamy a to nasz zbój- szlifuje zęby!
jak się okazało- już dłuższy czas bo łóżeczko całe w rysach- z każdej strony musieliśmy zmienić na turystyczne..
muszę Wam pokazać
U nas łóżeczko wygląda podobnie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Dwie pobudki, tragedii nie ma, ale mogłoby być lepiej
Dziewczyny mm, jak Wy usypiacie dzieciaczki w dzień??? Same zasypiają? Utulone? Krzyś tylko przy cycu. Kolejny problem
Też się martwiłam o to jak jeszcze karmiłam piersią. A teraz nie ma problemu F. zasypia sam. Wkładam go do łóżeczka jak przeciera oczy albo mniej więcej już czas, poleży chwilkę i zasypia.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Jestem chora Kubuś też ode mnie załapał już trochę...leczymy się tym co mamy.
Zdrówka

Cytat:
i tak sobie przypomniałam... ostatni raz, kiedy byłam wielce zdziwiona, że moje dziecko leży cicho w bujaczku i nie wścieka się a ja na spokojnie mogę umyć włosy to było wtedy, kiedy zaraz po ogarnięciu się musiałam przebrać, wykapać i na nowo ubrać J., a potem uprać siedzenie w bujaczku
O tak u nas tak samo! Czasem dziwnie spokojnie siedzi
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 07:28   #1384
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:

Oliwka - fota! fota! a jak się czujesz w tym? tak właśnie chciałaś?
w załączniku chyba coś widać nie umiem robić fotek dla mnie i tak ciemne bo miałam bardzo bardzo jasny blond.

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
no tak na stałe o 180st, albo o 90st
kupowałam też z tup tup, z h&m nie nosila, może sprobuje jak polecasz, generalnie nie chodzi dużo w rajtuzkach bo na placu zabaw średnio wygodnie
Ja ostatnio na wyprzedażach w zarze kupiłam rajstopki i też jedna stópka przekręcona o 180 i jakościwo masakryczne

Z tescow większość ciuszków jest ok choć te wzory naklejane w niekktórych mi po 2 praniach zeszły a bodziaki całkiem ok były.

JolanT co tam u Was jak Ewunia Ciuszki z Reserverd są wg mnie bardzo dobre, i latem mieli fajną kolekcję dla naszych maluszków.

Dziewczyny uważajcie na słoiczki Hippa z Lidla te które teraz w promocji były kupiłam małej wołowinę z burakami i jakbłkiem Mała zjadła już sporą część i coś mi się natknęło wzięłam w ręce było troszkę posklejane ale to był jakiś robak w dówch częśćiach nie wiem jaki ale już tłumaczyłam sobie że pestka od jabłka no ale pestki z jabłek nie mają czułek czy odnóż.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-02-13 09.39.13.jpg (84,2 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2014-02-14 o 07:35
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 07:45   #1385
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

CR ja nie raz daję ale może nie dwa dania tylko resztę słoiczka bo u nas mała jeszcze rzadko kiedy cały zjada.

U nas odkurzacz i mop to też hit, więc nie ma problemu ze sprzątaniem bo Aniela robi to już ze mną

Malpko i nas też po domu bodziak i rajtki rządzą niekiedy do tego jest sukienka
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:20   #1386
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dziewczyny uważajcie na słoiczki Hippa z Lidla te które teraz w promocji były kupiłam małej wołowinę z burakami i jakbłkiem Mała zjadła już sporą część i coś mi się natknęło wzięłam w ręce było troszkę posklejane ale to był jakiś robak w dówch częśćiach nie wiem jaki ale już tłumaczyłam sobie że pestka od jabłka no ale pestki z jabłek nie mają czułek czy odnóż.
o szit!
przydaloby sie to gdzies zglosic . do producenta, sanepid?
powinni wycofac cala serie..
Cytat:

Głowa mi pęka:/moja Sis miała stłuczkę jak od nas wracała. Tirowiec Jej nie zauważył i zahaczył aż Ją obróciło:/dobrze, że na strachu i zadrapaniu auta się skończyło
piep.. tir
dobrze, ze nic sie nie stalo

wstawilam link do filmiku w K.
Stary 2014-02-14, 08:21   #1387
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
oglądam sobie torty z naszej cukierni i tak mnie zastanawia: czy wsadzili tą lalkę razem z nogami?
powiem więcej jak zamawiasz tort z lalką to sama musisz ją dostarczyć

Cytat:
Dzieńdobry, my dzisiaj jedziemy do neurologa. Prosimy o kciuki! Jadę sama z F. 25km tym bardziej proszę o kciuki bo on ostatnio nie chce nigdzie siedzieć ani w wózku ani w foteliku ani nawet w krzesełku do kamienia.

Cytat:
a fuj

wszystkie najlepszego z okazji walentynek i z tej okazji zdj łóżka Florka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03862.jpg (71,5 KB, 27 załadowań)

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:25   #1388
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
w załączniku chyba coś widać nie umiem robić fotek dla mnie i tak ciemne bo miałam bardzo bardzo jasny blond.

Ja ostatnio na wyprzedażach w zarze kupiłam rajstopki i też jedna stópka przekręcona o 180 i jakościwo masakryczne

Z tescow większość ciuszków jest ok choć te wzory naklejane w niekktórych mi po 2 praniach zeszły a bodziaki całkiem ok były.

JolanT co tam u Was jak Ewunia Ciuszki z Reserverd są wg mnie bardzo dobre, i latem mieli fajną kolekcję dla naszych maluszków.

Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 08:54   #1389
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

każdy broni swoich racji, ale przesada w żadną stronę nie jest dobra

Mam na fb koleżankę (już kiedyś o niej pisałam odnośnie szczepień), wstawia codziennie zdjęcie swojego dziecka i śmiać mi się chce jak ktoś jej napisze "ale fajny" albo "jaki już duży" a ona od razu "bo tylko na cycusiu", "bo mam super mleczko" i tak w kółko przy jakiejkolwiek okazji się chwali
tez tak mysle, MM nie jest przeciez złe (choc ja po swoich doswiadczeniach na pewno bede nadal promowac KP )

Cytat:

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

wszystkie najlepszego z okazji walentynek i z tej okazji zdj łóżka Florka
ale ze zebami takie cuda wianki?
macie dzieci czy korniki ?

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
to może daj choć linka do tego .jak ktoras wstawiała tez z fb to mogłam sobie odtworzyć( jakim cudem nie wiem ale mogłam) .
:
wstawilam linki w K.

Cytat:
Bez emotek bo tyyyle natrzaskałyście stron---poza tą jedną.

Na tych hamerykańskich, co Jeden Hero ratuje Biały Dom pomstowałam na służby specjalne:/co za ćwoki-nasz grom im tam posłać i pozamiatane.
zgadzam sie panika, tak tak, jestes mistrzynia nadrabiania

ten olympus has fallen? boze, nie dalam rady tego gniota ogladnac

Cytat:
u nas jest: każdy zegar (on mi pokazał ten na wózku), pingwin, papuga, kominiarz, króliczki

Cytat:
Pani trochę tak--ja chyba bardziej, potem już zła bo facet nawet się nie zatrzymał, musiała za nim pojechać i trąbić...jeszcze prosił żeby policji nie wzywać o on dużo punktów mato się wzbogacił o kolejne.
To Torres wymiata z zegarkami
powinni mu zabrac prawko, sk...

Cytat:

Ciekawe skąd tyle białka.... Ja tak naprawdę nie wiem, ile ma mój, bo mam swój jogurt (TŻ robi), ale podejrzewam, że tyle co mleko.

1. My używamy L+ [COLOR=Silver](musiałam sprawdzić, jakie mamy, bo to TŻ się w temat wgryzał)
2. Piszesz o serkach wiejskich/homo?

Przydługi opis zakładania nosidełka na plecy:
Zakładam nosidło, wiąże z przodu, przesuwam tak, aby panel był na plecach. L. sadzam przed sobą, chwyta,m pod pachami i robię taki saamoloooocik i hop jest z tyłu - jej głowa zaraz obok mojej głowy - właściwie tuż nad moją główą), trzymam
ją cały czas, siadam (dla asekuracji, L. jest strasznym wierciołkiem). Opuszczam delikatnie L. ona już teraz trzyma się blisko pleców sama, łapę za pasy i nakładam najpierw jeden zarzucam na ramię, potem z drugiej strony - dziecko już jest w MT, biorę pasy do góry - tak naprostowuję je, rozprostowuję panel tym samym, jak widzę, że przylega blisko, to wstaje potrząsam jeszcze pasami, żeby się wszystko ułożyło, naciągam i przekładam pasy pod pachami, do tyłu pod pupkę L. i do przpdu i wiążę. I koniec. Powinnam to robić na stojącą, ale na siedząco wygodniej.
A dla większego dziecka taka opcja będzie ok - przekładanie samego dziecka z boku na tył, bez nosidła.
http://www.pathi.pl/pl/instrukcja-zakladania.html

Nie wiem, czy coś rozjaśniłam, ciężko mi opisać jak to robię
tez nie wiem skad tyle bialka, trzeba by bylo sie wglebic bardziej w temat.
Zazdroszcze wlasnego jogurtu

pisalam o normalnych serkach (odpowiednik polski to chyba bedzie taki bieluch), sprawdzilam tez wiejski - 12,5g.

dziekuje za opis, bede musiala kiedys psrobowac, na siedzaco chyba na poczatek bezpieczniej
Stary 2014-02-14, 09:03   #1390
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
mam juz do 110cm
hehe - wow. mam kilka (4-5 na przyszłość, bo się w lumpie oprzeć nie mogłam, ale staram się nie kupować, bo ja zwyczajnie miejsca nie mam )

Cytat:
w ogóle od jakiegoś czasu ku niezadowoleniu pewnych osób J. nosi jednolite bodziaki i takie bardziej stonowane ciuchy.
:conf used:

Cytat:
w sumie racja .choć Michas rozmiarkiem podobny chyba do R teraz .
, mój niski pulpet. typ sylwetki: kowal lub zapaśnik ukraiński.

Cytat:
Chciałam ominąć tą druga drzemkę, ale TŻ został dziś z L...
ale on sie potem z nią buja?!

Cytat:
kawa Inka-mój koszmar z przedszkola nikt ale to na prawdę nikt nie zmusi mnie, żebym jeszcze raz to wypiła

najlepszą kawę Inkę piłam w szpitalu. na odchodnym nawet poszłam do pań kucharek zapytać o tajny przepis. Śmiały się ze mnie i stwierdziły, że im w domu też taka nie wychodzi. że to kwestia dużych proporcji

Cytat:
są na prawdę boskie i dla mnie magiczne, bo chodzi w nich od wakacji i dalej dobre rozmiar 68.
też mam takie ciuchy. zasanwiam się czy w wakcje były aż tak za duże, czy teraz aż tak go wbijam

Cytat:
a! w tesco są w promocji puzzle/układanki drewniane ze zwierzętami (coś podobnego jak Torres pokazywał krowę), 4 zwierzątka za 9 zł.

kurcze dokupiłabym a tylko zwierzątka domowe? czy inne też?

Cytat:
dla tirów powinny być oddzielne drogi
amen.

Cytat:
ostatnio w szmateksie odkryłam fajną markę. Little Rebel się zwie, super ciuszki.
aaa! o dzięki, dzięki dobra kobieto!!!
gadałam sobie ostatnio z koleżanką o moim uwielbieniu do Cartersa i ona mi podpowiedziała jeszcze "Rebel". I za nic nie mogłam tego znaleźć w sieci. Gothic lady mi wskakiwały
w mojej sieciówce na bank nie ma (zwracam uwagę na metki), ale może pora odkrywać inne

Cytat:
my dzisiaj jedziemy do neurologa.
Mocarne kciukasy!!!

Cytat:
Co to za kocyk z Biedry? Po ile?
one były albo za 14,99 albo za 19,99...

Cytat:
duuuuzo ciemniejsze!!!!! i jakie długie!

mogę zamieszkać w Twojej łazience?

Cytat:
tych z dużymi naprasowankami generalnie unikam. zawsze sobie wkręcam, że się poci pod takim obrazem

Robak mnie rozwalił . Powinnaś foto zrobić i napisać do nich. Prawniczym językiem. ale byś miała odszkodowanie

Mój syn dziś miał przerwę żarciową 6 godzinną (jeszcze o 21ej skarżyłam się Bzini, że już pobudka a tu wytrzymał do 3:01 , potem 5:25 i wstał o 7:50. Rajuuuu, jestem chyba wyspana

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 09:30   #1391
BYou
MBZ♥

Dziewczyny jeszcze więcej miłości

A dziś piątek

Kwiatuszku, z george miałam dla Zosi bodziaki jak była maleńkim okruszkiem-super jakość, wzór nienachalny. Potem dokupiłam na all i już kicha:/
A w pepco kupiłam kilka razy rzeczy szyte na wzór coolclubuoczywiście bez metek.

Moderna dzięki za filmikzaraz obejrzę
Przesada w żadną stronę nie jest dobra mnie czasem bawią na świeżych wątkach mamowych wojenki między kp, a mm a na mm jest Zosia i jest git
Tak o ten film chodzi.

C.R czasem daję 2 dania-zwłaszcza w weekend, ale przeważnie jedno.

Tasiu mi Zosia jak śpiąca w dzień to pokłada się na podłodze. Wtedy Ją biorę i przytulam i zasypia.

Dragusiu no to ładny Kornik Ci rośnie`

Pani cieszę się, żeś wyspana

Oliwka, rób fotę i wyślij do nich
piękny kolor a jaka łazienka

Monicca

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 09:39   #1392
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

ale ze zebami takie cuda wianki?
macie dzieci czy korniki ?
zębami. no chyba korniki

Cytat:

Mój syn dziś miał przerwę żarciową 6 godzinną (jeszcze o 21ej skarżyłam się Bzini, że już pobudka a tu wytrzymał do 3:01 , potem 5:25 i wstał o 7:50. Rajuuuu, jestem chyba wyspana
cóż to za określenia
i za przerwę

Stary 2014-02-14, 09:45   #1393
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
w
Kurka, ja kupiłam kilka tych słoiczków i Hania już zjadła jeden.
Szkoda, że nie zrobiłaś zdjęcia na dowód
Nie wiem, co teraz czy je dawać, czy nie. Ja tam nie wgłębiam sie raczej w treść, Hania tak szybko je, że nie ma czasu na to. ja tylko wajchóję łyżką .

Cytat:

najlepszą kawę Inkę piłam w szpitalu. na odchodnym nawet poszłam do pań kucharek zapytać o tajny przepis. Śmiały się ze mnie i stwierdziły, że im w domu też taka nie wychodzi. że to kwestia dużych proporcji

Robak mnie rozwalił . Powinnaś foto zrobić i napisać do nich. Prawniczym językiem. ale byś miała odszkodowanie

kowal racja, krępy gość jest, ale ja nie mam porównania

Ja dopiero w ciąży polubiłam inkę. Tak w ogóle bez kawy nie potrafię żyć, a to taki smaczny zdrowy zamiennik dla mnie, żeby kawy nie żłopać więcej niż 2 -3 dziennie.

Nie narzekaj na łazienkę, bo twoja jest całkiem w porządku. No i to okno duże.....Ja lubie łazienki z oknami

No właśnie, foto! Straciłaś szansę. Teraz ja musze poszukac robactwa w moich

Haaa super! brawa dla Torresa

---------------
Dziewczyny, które Strzałkowskie polecacie?
Bo ja mam 1,2,3, 6 i 8 ale Hania lubie tylko 1 i 2 czyli Piłkę i Na podwórku.One sa prawdziwym hitem!
Nie chce czytać i oglądać pozostałych - dzień dobry dobranoc, Gdzie jest baranek, czarodziej Prztyk.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-02-14 o 09:54
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 09:55   #1394
nestelle
Zakorzenienie

no heloł ,heloł
witam wszystkie piękne panie w tym cudownym -pełnym miłości dniu

(tylko proszę się nie porzygac od tego romantico )
Cytat:
Zakladaj konto nazwij sie Cimdzia Lindzia
- i wpadaj na grupe ;-)

Cytat:
na szybko rano jak Zosia nie śpi to lecę z pamięci i wtedy połowa rzecy mi umyka:/

Dragusiu znasz outlet coccodrillo w factory?

Nestelle, co tam giga, ja już mam terabajty a tak serio to lubię wiedzieć co u Wasi dlatego lubię nadrabiać
ja z moim piechem idę do weta w przyszłym tygodniu bo zauważyłam, że jak dłużej poleży to utyka na lewą tylna łapkę:/albo jak jesteśmy na długim spacerze i jest chłodniej to też. Martwię się.
co Ci umyka???? to niemożliwe .
a tak poważnie to najbardziej chodzi mi o styl - wiesz ,celnie ,konkretnie ,krótko ,na temat . po wojskowemu

ja nie Dragusia ale znam crocodilo w factory . factory jest obok mnie - pieszo 5 minut...

kciuki za pieska . u nas tez tak było z łapka - ale to przez ogrzewanie podłogowe - lubiła lezec w najcieplejszym miejscu ...

Cytat:
Hej
co za noc jak tak można rozpieścić rodziców i spać bez podbudek do 4-5 a potem co druga noc 2-3 pobudki i najlepiej jeszcze spać z cyckiem w gębie masakra. padł dopiero po secie wody

jeszcze z przedwczoraj:

Teraz wszystko jest tak skonstruowane, żeby psuło się od razu po zakończeniu gwarancji

"padł dopiero po secie wody" padłam -zapożyczam koniecznie tylko ze zmiana na mleko !

dla mnie Inka to tez koszmar ....

masz racje kiedyś to były sprzęty ,ciuchy ..wszystko na lata w spadku można było zapisac ....

kolezanka mogła pokazac chociaż (.)(.) -na czym taki wielki rosnie synio .... bo pisać to każdy może
Cytat:
no raczej chyba ze korpus tylko . ale nikt raczej nie niszczy lalek do tortu - a to raczej własność zamawiającego.
Cytat:

Cytat:

o matko !dobrze ze ja tylko jogo tam kupowałam .

włoski dla mnie nie takie ciemne , kolorek fajny .a jak się w tym czujesz? wszystko pasuje?
Cytat:
wstawilam link do filmiku w K.
zaraz lukne
Cytat:
z tej okazji zdj łóżka Florka
hehe następny wandal

ja tez sprawdzałam ilość białka w jogurtach i serkach .we wszystkich podobnie -tak jak Moderna pisała
Stary 2014-02-14, 09:58   #1395
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
sam serek daje? głupia czy co? ja bym dała z czekoladką

Cytat:

serio serio

:P haha fajna kulerzanka

ad 2 - woooow jak serio SERIO to ja ci

Cytat:
jako ze moja mama od 10 Lat pracuje w cukierni, moge ci powiedziec ZE NOG tam nie wsadzaja ( daja potem osobno by dziecko moglo sobie lalke zlozyc i sie nie bawic )

Cytat:

ahaha ... no wanna wyglada na wygodna

za spanie

oliwka - dlugasne te wlosy masz i kolorek tez fajowy
( nie wspomne o lazience :O )

Cytat:
Dziewczyny jeszcze więcej miłości

A dziś piątek
ooooooooooooooooo f u c k - przeca dzis WaleTynki

NajLepsiejszego

- yhmmm piatek piatek - weejenda mamy - i ktora rodzi

jade dzis na centrum - by sie przydaly

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:09   #1396
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
o! ja będe zamawiać taki sam tort tylko z minnie w różowym aucie

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

dziś Walentynki - ten dzień jakoś do mnie nie przemawia
mimo wszystko kupiłam tż wodę po goleniu hugo boss ( w douglasie była promocja)

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
ale masz długgaśne włoski ja też zapuszczam i marzę o takich długich bo w ciąży ścięłam na króciutkie

Edytowane przez anika_s
Czas edycji: 2014-02-14 o 10:12
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:15   #1397
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

A dziś piątek

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
a to taki smaczny zdrowy zamiennik dla mnie, żeby kawy nie żłopać więcej niż 2 -3 dziennie. .
heh. ja więcej niż 2 nie mogę. i tak jak piszesz, to dla mnie alternatywa.

Cytat:
Bo ja mam 1,2,3, 6 i 8 ale Hania lubie tylko 1 i 2 czyli Piłkę i Na podwórku.One sa prawdziwym hitem!
Nie chce czytać i oglądać pozostałych - dzień dobry dobranoc, Gdzie jest baranek, czarodziej Prztyk.
Mamy Piłkę, Gdzie jest baranek, Kolory (7), Dzień dobry.
Piłka jest szałem od zawsze (dobrze pamiętam, że Hani się na poczatku nie podobała?). No i bardzo lubi Kolory (słuchać, oglądać mniej). Baranka pokazuje namiętnie a w Dzień dobry tylko biedronki i kotek go interesują

Cytat:
kolezanka mogła pokazac chociaż (.)(.) -na czym taki wielki rosnie synio .... bo pisać to każdy może

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 10:16   #1398
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
no heloł ,heloł
witam wszystkie piękne panie w tym cudownym -pełnym miłości dniu

(tylko proszę się nie porzygac od tego romantico )

dopiero wy mi uswiadomilyscie, ze dzisiaj Walentego

a ja sie zastanawialm z jakiej okazji mąż mi dal kosz słodkości
(tzn. napisal mi maila, ze zapomnial mi cos dac i w piwnicy czeka na mnie niespodzianka )
Stary 2014-02-14, 10:17   #1399
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
jade dzis na centrum - by sie przydaly [/QUOTE]

serio z tymi nogami ze daja później? przecież to trzeba było by zepsuc..... ja kiedyś pytałam w cukierni gdzie takie cóś robia i babeczka powiedziała ze wkładają całą i trzeba ja dostarczyć.

mężus z ulubionymi tulipanami przyszedł - zółtymi
(przyniósł tez sałaty ,jabłka i takie tam )
Stary 2014-02-14, 10:19   #1400
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Ja czytam tylko Pilke i M. tez lubi
Poza tym jezeli Hania lubi Na podworku to z tej serii jest jeszcze Na lace (to te zgadywanki) - równie kolorowe, moze Hani przypadnie do gustu
Stary 2014-02-14, 10:23   #1401
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
A dziś piątek
hehe Ty kochana masz co piątek walentynki
(ja mam w soboty )

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
dziś Walentynki - ten dzień jakoś do mnie nie przemawia
mimo wszystko kupiłam tż wodę po goleniu hugo boss ( w douglasie była promocja)
wow! ja mojemu ...nic nie kupiłam .my raczej jakas kolacyjka ,filmik ,buziaczki
Cytat:
dopiero wy mi uswiadomilyscie, ze dzisiaj Walentego

(tzn. napisal mi maila, ze zapomnial mi cos dac i w piwnicy czeka na mnie niespodzianka )
łooo super !
Stary 2014-02-14, 10:29   #1402
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:

miałam kilka 4+ jeszcze w torbie, ale są na styk. nie lubię tak.
a my dopiero zaczelismy 4+ własnie, mało dupinkowi jestesmy widocznie, po mamusi

Cytat:
Jakby tż widział jak wyciągam wózek z bagażnika to chyba już by mnie tu nie było
ja już dostałam ochrzan bo porysowałam plastiki w bagażniku stelażem, mam inaczej wkładać ale mnie akurat tak najwygodniej
Cytat:

Cytat:

:conf used:

Cytat:
jade dzis na centrum - by sie przydaly

idę w sobotę pierwszy raz na zajęciach i już konflikt interesów: chce wziąć samochód i tż to by się przydał, chyba sobie kupię wreszcie rower, będę mądra i zgrabna
Stary 2014-02-14, 10:40   #1403
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
jako ze moja mama od 10 Lat pracuje w cukierni, moge ci powiedziec ZE NOG tam nie wsadzaja ( daja potem osobno by dziecko moglo sobie lalke zlozyc i sie nie bawic )
przecież lalki nie są rozkładane? mają jakieś specjalne?? bo w mojej cukierni trzeba samemu

Stary 2014-02-14, 10:53   #1404
nestelle
Zakorzenienie

dziewczyny pomózcie mi
zawsze w walentynki z tztem robiliśmy sobie cos tam właśnie razem -kolacyjka , filmik tulenie ( ideał by był - kino i restauracja ale się nie da) . az tu nagle dziś dowiedziałam się ( nie powiem jak) ze tz był w tousie i cos mi kupił ....
niby jeszcze tego nie wiem... nic dla nie go nie mam. niby nie ma potrzeby cos -za cos oczywiście . ale tak głupio jakos .
co mam mu kupic ??? jakiś pomysł macie ? Wy cos kupujecie -oprócz perfum?
Stary 2014-02-14, 10:57   #1405
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny pomózcie mi
zawsze w walentynki z tztem robiliśmy sobie cos tam właśnie razem -kolacyjka , filmik tulenie ( ideał by był - kino i restauracja ale się nie da) . az tu nagle dziś dowiedziałam się ( nie powiem jak) ze tz był w tousie i cos mi kupił ....
niby jeszcze tego nie wiem... nic dla nie go nie mam. niby nie ma potrzeby cos -za cos oczywiście . ale tak głupio jakos .
co mam mu kupic ??? jakiś pomysł macie ? Wy cos kupujecie -oprócz perfum?
kup bitą śmietanę i wstążkę

Stary 2014-02-14, 11:01   #1406
BYou
MBZ♥

Kasia

Nestelle, a może płytę ulubionego zespołu?plus Ty owinięta wstążką

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 11:07   #1407
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Wooow hehe fajny sposob
- maz kolezanki jak wczoraj wrocila z pracy miala na stole kwiaty z liscikiem " z okazji jutrzejszego swieta - buziaki, wiesz jutro nie bedzie czasu bo znowu sie mijamy w tym tugodniu"

Cytat:
przecież lalki nie są rozkładane? mają jakieś specjalne?? bo w mojej cukierni trzeba samemu
Takie najtansze madeINchina maja odczepiana dupke - nie wiem skad oni je biora ale wiem ze takie wlasnie wjladaja ;-)

Cytat:
hahahaha w sumie niezly pomysl ;-)

Boshe stoi babunia na przystanku ledwo co sie na nogach trzyma ale PALi ma szczescie ze jest stara i pada deszcz - bo chyba bym jej cos powiedziala

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-02-14, 11:07   #1408
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Kasia

dzięki dziewczyny , heeeh problem w tym ze My jesteśmy ze sobą 14 rok .... nie tylko wstążki i smietany były w uzyciu
nie chciałabym się zbyt powtarzac ....
płyta odpada ( nie słucha konkretnego zespołu raczej wybiera piosenki z różnych ...) .
co by tu - bielzna odpada ( raz ze to prezent bardziej dla mnie . dwa ze już było ...) , ja ubrana ,przebran ,zwiazana ,wysmarowana ..itp. tez było poza tym to taki standard ...i tak się zrobi
co by tu co by tu? myśl ,myśl Puchatku ( no nie wieeeem...)
Stary 2014-02-14, 11:08   #1409
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa z serii "posluchaj a potem wyr....chaj"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2014-02-14, 11:10   #1410
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Boshe stoi babunia na przystanku ledwo co sie na nogach trzyma ale PALi ma szczescie ze jest stara i pada deszcz - bo chyba bym jej cos powiedziala
bo ona się trzyma ...tego papierosa

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Taaa z serii "posluchaj a potem wyr....chaj"

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości