|
|
#1441 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Teqiba lepiej panikować niż nic nie zrobić :-*
Płaczę jak bóbr :'( jak można zignorować bóle!!!!!!! Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile moze taki czop odchodzic u mnie to juz ponad 1,5tygodnia trwa
|
|
|
|
|
#1443 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
Zdjec nie widze ale z opisu bym wziela czarny + grafit, pewnie dlatego ze sama mam grafitowy Ale dla dziewczynki bezyk tez moze byc sliczny ![]() Cytat:
![]() Jade Ale wiecej nie chce sie na szybko golic bo wszystko mnie szczypie - jak nigdy. Juz sobie wyobrazam jak to musi wygladac.Lekarz mi kaze wejsc na fotel ginekologiczny i powie "hmmm... chyba znam zrodlo krwawienia - ma pani cala picze pozacinana"
|
||
|
|
|
#1444 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie pewnie nawet nie ma porodu w wodzie ![]() Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio ledwo 15 min szłam przez miasto. Cytat:
Cytat:
przy tej książce dobrnęła chyba do 2 strony ![]() 2. To jak ma być Igor, to moze jednak Pisanka
|
|
#1445 |
|
Wtajemniczenie
|
maggie nawet nie wiedziałam że córcia Bonka zmarła
|
|
|
|
#1446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba bym padła ze złości.Cytat:
No i powiem Wam, że im częściej takie coś czytam, tym jestem bardziej spokojna Na początku mnie to szokowało, teraz jakoś mniej się boję. Wiem, że w razie W powinnam walczyć o swoje i nie dać się w szpitalu.Cytat:
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
maggie123 ja tak miałam ale u mnie to od żebra szło...
ja bym pewnie poczekała ![]() thidien o boszszsze... ile zachodu o drobną sprawę ![]() bebe97 nie starzej się tylko bierz coś kolorowego bo mi się pisanka kojarzy tak kolorowo, po za tym masz tak ładnie ją podpisaną że musi być coś wesołego ![]() martyna141 idealny poród |
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Majeczka czekamy!!! Dziewczyny planujecie rodzić z TENS? mam możliwość wypożyczenia i się zastanawiam. no i w szpitalu, na który się zdecydowałam jest zzo i to na nfz! szaleństwo. tym razem nie dam się stamtąd odesłać. jak rozmawialam z położną, to powiedziała, że drugi poród szybszy teoretycznie, więc żeby przyjechać w zaawansowanej fazie, wtedy nie będą mieli wyjścia. No ale z racji pozytywnego gbs musze trafić do szpitala jak najszybciej więc też raczej nie powinni mnie odesłać. jedyny minus, że jak jest tłum (a aktualnie znów mają oblężenie) to leży się z dzieckiem na korytarzu, jak sale zajęte
|
|
|
#1449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- gdzieś już o tym kiedyś czytałam....
|
|
|
|
|
#1450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() baja_86 szalony sen yoki73 w przypadku 2 tyg jest to jeszcze zrozumiałe ale jak ona czekała ponad miesiąc to już wg mnie jest coś nie tak ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- maggie123 ja planuje. Jest na wyposażeniu szpitala |
||
|
|
|
#1452 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I to tragedia prawie koło nas. Jak otwierałam link, to mi serce stanęło, że zaraz zobaczę "Na Kościuszki" W pierwszej szybkiej wersji stwierdziłam, że chcesz wziąć tabletki anty i szybko zacząć brać z obawy przed kolejnym porodem ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym mnie uczyli całe życie na fizykoterapii, że ciąża jest przeciwwskazaniem do zabiegów z użyciem prądu. No ale TENS jest jednak najsłabszy i przyjemny, więc pewnie sama bym skorzystała jakbym miała możliwość Na samo słowo TENS robi mi sie dobrze w kręgosłupie ![]() Nadrobiłam! Ide sie wziąć za jakaś robotę.... Mnie sie śniło, że Mikołaj okazał się hamburgerem i nie miałam imienia, żadne mi się nie podobało. Chyba zrobiłabym jak mąż Bebe i zostałaby Mikołajem ![]() Dwa - jestem dzisiaj na noc sama w domu!! Jak sie coś zacznie dziać to chyba się będę musiała zawieźć na IP. Biedna mama całą noc w pracy będzie się martwiła
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio czytałam "jak wychować szczęśliwe dziecko" mediny. jak odpowiednio stymulować mózg dziecka. No i odpowiedź najprostsza z możliwych wielokrotnie na kartach książki podkreślana - najważniejsze jest poczucie bliskości rodziców i zapewnienie bezpieczeństwa dziecku. nic tak nie pobudza mózgu maluszka jak zabawa z rodzicami, pewność, że jest słyszane i ważne i doświadczanie miłości. tyle i aż tyle. a nie jakieś sztywne plany, móstwo zajęć.. no i przeczytałam o tej parze... tragedia ogromna, ale mam wrażenie, że ci ludzie to jacyś idioci. jak można do szpitala zgłosić się dopiero miesiąc po terminie?! no nie wierzę, że gin nie wyznaczył nawet orientacyjnego tp!szpital też nawalił, ale w pierwszej kolejności chyba to rodzice sobie odpuścili. jak można tyle czekać?! no i zielone wody wcale nie świadczą o przenoszonej ciąży tylko o infekcji... bardzo szkoda maluszka. bardzo.
|
|
|
#1454 |
|
Rozeznanie
|
Elunka, jak byłam się zameldować na poród to w szpitalu powiedzieli mi to samo. Jak odejdą wody to należy wezwać karetkę (dostałam numer telefonu żeby wezwać dokładnie ta z tego szpitala gdzie zamierzam rodzić). A lekarz mówiła ze chodzi o to żeby w razie możliwości transport odbywał się w pozycji leżącej. Można niby autem ale z poduszkami pod pupa. Też nigdy wcześniej o tym nie słyszałam ale numer juz mam wbity w telefon
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do nospy to zależy który to tydzień ciąży ![]() w 38tc nie ma już co wyciszać skurczy - po co? ![]() ja już żadnej nospy nie biorę - ewentualnie magnez bo ciągle mi drętwieją nogi i ręce. w pierwszej ciąży i fenoterol i nospę miałam odstawioną w 36tc a i tak urodziłam w 40tc
|
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi bardziej o to, że jak nie weźmiemy no-spy to macica więcej poćwiczy i jest szansa na szybszy poród ![]() wiesz, tonący brzytwy się chwyta
|
|
#1459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. bez pampersa, cały obesrany i przy okazji wszystko wokół
|
|
|
|
|
#1460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z pogrubionym się zgadzam w 100% ![]() no i mówić dużo do dzieciątka, mówić i mówić - to bardzo ważne |
|
|
|
|
#1461 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() a co d książek, też żadnych nie czytam czasami jakąś gazetę, ale to bardziej o pielęgnacji niż wychowaniu
|
||
|
|
|
#1462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma tak lekko![]()
|
|
|
|
|
#1463 | |
|
Rozeznanie
|
maggie123
za torbę martyna141 piękny sen, życzę Tobie i nam wszystkim takiego porodu ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Majka no, wyłaź ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- bardzo zabawne nic nie jem od dziś |
|
|
|
|
#1464 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie też krocze czasem tak boli, że stawiam kroki jak połamana. Ale jak się rozruszam to mi przechodzi Ja po prostu jestem długodystancowcem ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() A w ogóle mój TZ zrobił mi walentynką paczkę słodyczy Będę grubsza jak wyższa, a do niskich nie należę ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Zwłaszcza w te bezsenne noce.---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() EDIT: ju doczytałam, że będziesz leciała na IP. 3mam kciuki
Impossible is nothing I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r. I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r. Sławcio Edytowane przez agunia4ever Czas edycji: 2014-02-14 o 13:21 |
||||
|
|
|
#1465 |
|
Raczkowanie
|
jestem po wizycie
załamana konkretnie wagą mojego "maleństwa". proszę mi wpisać 36tc3d 3400g obwód brzuszka na 40tc wskazuje. Następna wizyta 28.02 pewnie 4kg przekroczy tak bym chciała żeby juz się zaczęło...
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
asialll o jaaaaa drugi Wiking
![]() kurczę niewiadomo co lepsze. najlepiej chyba jakbyś zaczęła rodzić już! co by nie było - grunt żeby było dobrze
|
|
|
|
#1467 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Okazało się, że miałam mieć tylko ktg - leżałam 10 minut i oczywiście nic nie wykazało. Żadnych skurczy Ale byłam bardzo zawiedziona więc potrułam położnej, że potrzebuję recepty na rovamycine i miałam infekcję i w ogóle. No więc zostałam zbadana na fotelu - szybki numerek USG nie miałam i czuję się zawiedziona ![]() Dobrze, że już pojechałaś - czekamy na relację Ja chciałam jeszcze sprostować Jak ja byłam na IP z plamieniem to też myślałam, że lepiej krwawić starą krwią. Lekarka wyprowadziła mnie z błędu. Świeża - żywa krew świadczy o jakimś świeżym urazie - obtarciu, pęknięciu jakiejś żyłki. Stara może świadczyć o odklejaniu się łożyska i jest o wiele groźniejsza Cytat:
![]() Zazdrościsz?
Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2014-02-14 o 13:02 |
|||
|
|
|
#1468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmienione
|
|
#1469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1470 | ||
|
Zakorzenienie
|
No co?
Cytat:
![]() przebilaś mnie i Mikowskiego Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

), pięknych zdjęć wypieków...
Ile moze taki czop odchodzic u mnie to juz ponad 1,5tygodnia trwa

Zdjec nie widze ale z opisu bym wziela czarny + grafit, pewnie dlatego ze sama mam grafitowy
Ale dla dziewczynki bezyk tez moze byc sliczny 

chyba bym padła ze złości.
Na początku mnie to szokowało, teraz jakoś mniej się boję. Wiem, że w razie W powinnam walczyć o swoje i nie dać się w szpitalu.

nic nie jem od dziś