Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-14, 16:04   #1561
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
a ja się chwalę moim bobo. Na pierwszym foto otwarte oko
super próbował sie zasłonić rączkami, chyba nie lubi zdjec

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Powiem Wam, ze Julian Wiking jest po prostu najwieksza radoscia nas wszystkich nie spodziewalam sie, ze tyle emocji we mnie wywola... jednak jest ogromna roznica miedzy ciaza w wieku 19 lat a 37...
cudny i jakie ma długie paluszki

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Dostaliśmy też rysunki z pozycjami do porodu- cykne fotke i Wam to wrzucę.
wrzuć koniecznie, może się ktoś jeszcze dokształci przed pełnią

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Coś krótkie te ktg Mi położna robiła 30minut, a na IP to trzymali mnie nawet 45minut. Myślę, że w 10minut to guzik można stwierdzić.
Ja należę do strasznych panikar i obserwuje tętno małej na ekranie i tak za którymś razem leżę i patrzę a ono spadło ze średnio 140-150 do 115 no prawie zawał tam miałam i mi skoczyło wtedy do 100. W domu sprawdziłam, że czasem tak się zdarza że tętno spada bo dzieć na przykład zasnął , ale jak mnie to przestraszyło...
W mojej przychodni kiedyś ktg stało przy głowie, jak chciałam zobaczyć co tam wyświetla to musiałam mocno głową skręcić i było niewygodnie, wiec tylko raz po raz zaglądałam, a teraz zmienili miejsce i mam aparature na wprost, co powoduje że mam czasem stres, że tętno za niskie albo za wysokie. Kiedyś wzrosło do 200, pytałam ginkę o co chodzi, powiedziała, że jeśli zaraz był spadek to nie ma się o co martwić, bo swiadczy to o dobrostanie płodu, cokolwiek to znaczy A tętno może spaść do 90 chyba i też jest ok z tego co pamiętam

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dziekuje za kciuki i ze o mnie myslicie

No wiec wszystko ok, ale w szpitalu i tak musze zostac przez kilka dni
Przyjmowal mnie ten lekarz co go nie lubie bardziej niz swojego prowadzacego - badanie na fotelu mi zrobil takie, ze az wrzeszczalam z bolu
USG ok, KTG ok - takze to najwazniejsze
Maly wazy 3100 takze i mi klocus sie szykuje Ale wciaz miednicowo i lekarz twierdzi ze raczej juz tak zostanie... No trudno.
dobrze, że się odezwałaś, bo się juz zaczynałam martwić. Całe szczęście, że wszystko ok, a obserwacja to chyba rutynowe zalecenie

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Fajnie, ze wrocilas
Chlopaki super. Malutki przesliczny

Ja bylam u ginki mojej i wszystko niby ok, jak jej powiedzialam o tych skurczach, troche bolesnych u dolu brzucha to stweirdzila, ze jednak mnie zbada na samolocie, ale jest ok. Czyli to moze byc objaw skaracajacej sie szyjki. Nast wizyta za 2 tyg juz!!
Bylam z kolezanka ogladac wozki, ale sa super, tylko ja nie potzrebuje mega wypasionego, tylko gondole. a Nowa bardzo ciezko dostac.
I przyszedl mi material w sowy, bede szyc
Teqiba-odzywaj sie szybko!
dobrze, że wszystko w porządku
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:08   #1562
cayenneOna
Zadomowienie

Tris, czy w porzadku nie wiem, bo parafrazujac, rana mnie rwie ale wy lekarze wiecie lepiej, mialam dzis Abschlussuntersuchung, wszystko ponoc w porzadku. Wk.wiona jestem, bo mam normalne szwy, a nie rozpuszczalne, ale moze tak sie robi, lekarz ni tlumaczyl dlaczego, ale nie sluchalam uwaznie

Nie wysypiam sie,bo Julo ma jeszcze nie unormowane ilosci i godziny jedzenia

Pierwsze dwa dni w szpitalu myslalam, ze zejde. Nikt mnie nie poinformowal, ze po cc Sa skurcze POporodowe...Oraz wzdecia takie, ze bola bardziej niz rana...Ale przezylam, teraz tylko rana mnie ciagnie, dzis jeszcze dodatkowo plecy, bo w nocy wciaz Jula bralam na karmienie, jakos nie mogl sie dzis ogarnac...
Licho bylo tez ze stolcem, dygalam na maksa, ale dostalam jakis srodek, ktory mi pomogl, bylo bardziej, niz ok

Ale Julo jest mega i to wsuystko nie jest wazne, ciesze sie, ze jest juz w domu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:08   #1563
Castia
Wtajemniczenie

cayenne Julianek jest boski gratuluję jeszcze raz
a starszy niezłe ciacho

teQiba grunt ze wszystko dobrze

martorka dobrze,ze jest dobrze

Lewek

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2014-02-14 o 16:12
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:09   #1564
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
http://www.coocoo.pl/product-pol-226...luxe-Onyx.html

taką kupiłam, jak chcesz mogę jej fotkę trzasnąć na żywo
Torba prawie w cenie mojego wózka

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

a to pokaźne policzki 31 tygodniowego Mikołajka, oczywiście łapki ciumkał ciągle, no wiadomo - głodny

Mikołajki tak mają
Mój też wygląda na pyzę na ostatnim USG
Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość

Ta karuzela jest swietna strasznie mi sie podoba,moja kolezanka ja kupila i mala ma 1,5mies i patrzy na nia jak zaczarowana.
Dzięki za dobre wieści!
Ja też na nią patrzyłam jak oczarowana
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Junior waży ok 2900 g w 35t6d - proszę o dopisanie. Więc też chucherkiem nie jest, no i obrócił się na nietoperka.

A ze złych wieści to mam paciorkowca - Streptococcus agalactias

Co do karuzelki to mam taką samą jak Elunka - Tiny Love Forest i jest bardzo ładna.
Ładna waga
Co do paciora pamietaj, co dziewczyny mówiły - najważniejsze wiedzieć, że jest
A karuzela taka sama? Forest to nazwa? Bo moja sie nazywa wyspa marzeń a to chyba inaczej po ang
Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Jutro pełnia, która się pisze na porodówkę?
Mnie się data podoba, ale jak mówiłam - dzisiaj nie mam jak jechać na IP, 2 -czekamy na TŻ
Cytat:
Powiem Wam, ze Julian Wiking jest po prostu najwieksza radoscia nas wszystkich nie spodziewalam sie, ze tyle emocji we mnie wywola... jednak jest ogromna roznica miedzy ciaza w wieku 19 lat a 37...
Śliczny!!! I wydaje się być taki malutki
a to zdjecie w kombinezonie jak się krzywi - cudo
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
a ja sie dziwie, jak w ogole urodzilam Natalie bez wizazu
Nie mów! Co za sredniowiecze
Cytat:

Przyjmowal mnie ten lekarz co go nie lubie bardziej niz swojego prowadzacego - badanie na fotelu mi zrobil takie, ze az wrzeszczalam z bolu
Maly wazy 3100 takze i mi klocus sie szykuje Ale wciaz miednicowo i lekarz twierdzi ze raczej juz tak zostanie... No trudno.
Na ile Cię zostawiają? To był czop czy jeszcze?
Szkoda, że się Kacperek nie przekręcił. Ale za ładną wagę. Całujemy

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:12   #1565
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
a nam mówiła że jeśli cyce będą twarde i maluszkowi będzie ciężko złapać to odciągnąć trochę tym laktatorem, ale właśnie nie opróżniać piersi tylko troszkę, żeby zniknął ból (ok 3min) i wtedy dzidzia

super dzidzia

jaki wspaniały pucuś
No wlasnie, jak Julo nie ogarnia, to tez odciagam troche tylko, zeby nie stymulowac. Ratuje bardzo....

Stary 2014-02-14, 16:13   #1566
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Ale mnie zestresowałaś Dobrze, że jest wszystko dobrze
A wiadomo skąd te plamienie
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:17   #1567
Trisdom
Zadomowienie

ImageUploadedByWizaz Forum1392390925.086835.jpgImageUploadedByWizaz Forum1392390934.511052.jpgImageUploadedByWizaz Forum1392390945.389327.jpgImageUploadedByWizaz Forum1392390968.849351.jpg

Fruhe Eroeffnunngsphase- to faza rozwierania szyjki wczesna. Nalezy sie ustawiać, jakby sie miało z tyłu "ogon kangura", czyli rotowac miesnicę do przodu.

Potem Spaete Eroeffnnungsphase- późna faza rozwierania szyjki

Uebergangsphase- wstawianie sie główki w kanał przechodzenie przez kanał rodny

Endphase- Pozycje na parcie

Tequiba- dobrze, ze ok. A czemu Cie zostawili? Na obserwacje?

Edytowane przez Trisdom
Czas edycji: 2014-02-14 o 16:22
Trisdom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:23   #1568
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, przedstawiam Wam Wikinga Juliana na ostatnim zdjeciu z bratem a teraz lece przewijac
jaki pampuch śliczności i jakie włoski ma długie

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:

dobrze, że wszystko okej, teraz żebyście szybko wyszli do domku następna co ładnie utuczyła dzieciątko

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
kuzynka moja urodziła dzisiaj 4.08kg 56cm i zmieniła imię na Walenty ;/

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:

Junior waży ok 2900 g w 35t6d - proszę o dopisanie. Więc też chucherkiem nie jest, no i obrócił się na nietoperka.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Nasza położna tłumaczyła że przy nawale pokarmu który trwa dwa dni góra po kilku dniach od porodu lepiej nie używać laktatora bo będzie tylko gorzej. Najlepiej naturalnego laktatora używać czyli małego i cyce sobie po odstawieniu go okładać pieluchami zmrożonymi wcześniej w zamrażalce, jeszcze wcześniej namoczonymi. Potem przed przyłożeniem małego trzeba ciepłym prysznicem je zrobić i znowu mały i tak częsciej niż zazwyczaj- do tego okłady z kapuchy i przejdziemy to.
laktator podobno tylko wzmoże nawał pokarmu.
właśnie, przypomniał mi się mój sen, że karmiłam małego od razu po porodzie i on mówi do mnie, że nic nie leci to go wzięłam do drugiego cyca, a ten pokiwał głową i pokazał kciuka, że teraz już okej

w ogóle strasznie boli mnie pod żebrami i plecy na tej wysokości, nie mogę siedzieć ani leżeć.. taki piekący ból..już sama nie wiem co robić.. trochę się martwię

Bąbelek

Edytowane przez wewillrockyou
Czas edycji: 2014-02-14 o 16:24
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:24   #1569
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
kate mi gin powiedział, że mycie okien nie pomoże ale ja chce w to wierzyć i w poniedziałek generalne porządki
Ja już w nic w sumie nie wierzę tylko te sutki masuje namiętnie .Po prostu mam ciśnienie na sprzątanie pierwszy raz w życiu to na bank syndrom wicia gniazda bo oprócz tego, że siedzę na forum to muszę sprzątać

Cytat:

O kochana kamień z serca już się martwiłam o Ciebie dobrze że jest w porządku. Powiedz tylko czy wiadomo co to było ?

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

W mojej przychodni kiedyś ktg stało przy głowie, jak chciałam zobaczyć co tam wyświetla to musiałam mocno głową skręcić i było niewygodnie, wiec tylko raz po raz zaglądałam, a teraz zmienili miejsce i mam aparature na wprost, co powoduje że mam czasem stres, że tętno za niskie albo za wysokie. Kiedyś wzrosło do 200, pytałam ginkę o co chodzi, powiedziała, że jeśli zaraz był spadek to nie ma się o co martwić, bo swiadczy to o dobrostanie płodu, cokolwiek to znaczy A tętno może spaść do 90 chyba i też jest ok z tego co pamiętam
No Ja znalazłam gdzieś w necie na forum fajnie wyjaśnione przez dziewczynę opis ktg więc też już wiem, że takie skoki to norma, ale jak nie wiedziałam to byłam mega zestresowana że coś jest nie tak

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:25   #1570
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

No to super 3maj się dzielnie

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:31   #1571
cayenneOna
Zadomowienie

Baja, Jestes bardzo spostrzegawcza palce ma bardzo dlugie, a paznokcie bardzo smukle, byl planowany na kullerte recznego, ale chyba bedzie pianista

Dziewczyny, dziekujemy bardzo z Julianem za gratulacje i dobre slowa. Fajnie do was wrocic
Tez nie wiem jak Kajetana urodzilam bez wizazu

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Z ciekawostek, jak wiecie mialam termin na 8 rano na cc, ale pierwsza wzieli laske, ktora o 3 w nocy przyjechala ze skurczami. Miala zaplanowana cesarke na zyczenie na kwiecien. Coz, nie zdazyla, rozwarcie na 8 cm, musiala urodzic sn.

Wczoraj wieczorem przyjechala laska, ktora miala byc ze mna w pokoju, termin na 16.04, skurcze na maksa, w pokoju wody jej odeszly (akurat karmilam ), byla 21. Jak wychodzilam, ok 11 dzis, jeszcze nie urodzila

Takze nie znacie dnia ani godziny bardzo sie dziwie, ze udalo mi sie tak planowo...

Stary 2014-02-14, 16:33   #1572
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]Z ciekawostek, jak wiecie mialam termin na 8 rano na cc, ale pierwsza wzieli laske, ktora o 3 w nocy przyjechala ze skurczami. Miala zaplanowana cesarke na zyczenie na kwiecien. Coz, nie zdazyla, rozwarcie na 8 cm, musiala urodzic sn.

Wczoraj wieczorem przyjechala laska, ktora miala byc ze mna w pokoju, termin na 16.04, skurcze na maksa, w pokoju wody jej odeszly (akurat karmilam ), byla 21. Jak wychodzilam, ok 11 dzis, jeszcze nie urodzila

Takze nie znacie dnia ani godziny bardzo sie dziwie, ze udalo mi sie tak planowo...

A dziecko ten co miala planowana cesarke na kwiecien zdrowiutkie? wszystko ok? 2 miesiace wczesniej urodzila
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:34   #1573
cayenneOna
Zadomowienie

Tak, zdrowiutka mala, tylko mala. Nawet 10 punktow dostala.

Stary 2014-02-14, 16:35   #1574
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

Ja bylam u ginki mojej i wszystko niby ok, jak jej powiedzialam o tych skurczach, troche bolesnych u dolu brzucha to stweirdzila, ze jednak mnie zbada na samolocie, ale jest ok. Czyli to moze byc objaw skaracajacej sie szyjki. Nast wizyta za 2 tyg juz!!
Bylam z kolezanka ogladac wozki, ale sa super, tylko ja nie potzrebuje mega wypasionego, tylko gondole. a Nowa bardzo ciezko dostac.
I przyszedl mi material w sowy, bede szyc
Teqiba-odzywaj sie szybko!
za wizytę

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:37   #1575
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
cayenne Julianek jest boski gratuluję jeszcze raz
a starszy niezłe ciacho
]
To Ci powiem, ze postaral sie tak wrocic dzis ze szkoly, zeby Julka powitac. I zalozyl....marynare i krawat
A do szpitala przyniosl mi rote, rafaello i wywolane

Stary 2014-02-14, 16:37   #1576
teQiba
Moderator

Tak - na obserwacji
Nie wiem co to bylo - na USG wyszlo ze lozysko przyklejone wiec to chyba najwazniejsze.
A jak badal na fotelu to cos burknal "no tak - szyjka sie rozwiera"
Ale on jest dziwny i dopoki nie uslysze tego od normalnego lekarza to nie wierze
Stary 2014-02-14, 16:40   #1577
cayenneOna
Zadomowienie

Pare zdjec, zebym miala na stoliku nocnym.
Niezle sie spisal

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Wewillrockyou, No klakow to on ma, nawet na plecach

Dziewczyny, postaram sie nadrobic, zeby wiedziec, Co sie u Was dzialo, ale wwybaczcie, odpisywac z osobna nie będę, nie dam rady :banghead:

Stary 2014-02-14, 16:42   #1578
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, zdrowiutka mala, tylko mala. Nawet 10 punktow dostala.

to najważniejsze że zdrowa, ja sie stresuje ze nie dotrwam do marca a termin mam na koniec marca.
Zbieram się po te pieluchy których twierdzicie że nie ma w biedronie, a które na pewno będą. Oby były bo ze wstydu nie wrócę tu
Stary 2014-02-14, 16:53   #1579
monkaa321
Zakorzenienie

teQiba dobrze że piszesz. A wiadomo skąd krwawienie?

martorka

Trisdom a dwa ostatnie zdj są takie same?

kate1623 to może urodzisz na dniach
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 17:03   #1580
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Załącznik 5583368Załącznik 5583369Załącznik 5583370Załącznik 5583371

Fruhe Eroeffnunngsphase- to faza rozwierania szyjki wczesna. Nalezy sie ustawiać, jakby sie miało z tyłu "ogon kangura", czyli rotowac miesnicę do przodu.

Potem Spaete Eroeffnnungsphase- późna faza rozwierania szyjki

Uebergangsphase- wstawianie sie główki w kanał przechodzenie przez kanał rodny

Endphase- Pozycje na parcie
A co tak mało pozycji dla rodzących bez męzów?
Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość

właśnie, przypomniał mi się mój sen, że karmiłam małego od razu po porodzie i on mówi do mnie, że nic nie leci to go wzięłam do drugiego cyca, a ten pokiwał głową i pokazał kciuka, że teraz już okej
Lubię to
Cytat:
T
A jak badal na fotelu to cos burknal "no tak - szyjka sie rozwiera"
Ale on jest dziwny i dopoki nie uslysze tego od normalnego lekarza to nie wierze

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
to najważniejsze że zdrowa, ja sie stresuje ze nie dotrwam do marca a termin mam na koniec marca.
Zbieram się po te pieluchy których twierdzicie że nie ma w biedronie, a które na pewno będą. Oby były bo ze wstydu nie wrócę tu
Nie łudź się, szkoda jechać

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-14, 17:09   #1581
mona1
Zadomowienie

Cytat:
śliczności!!! ,super wygląda w tym kombinezonie

Cytat:

Połozna mówiła, że to normalne- taki rózowawy śluz. Moga pękać małe naczynka- tak samo przy otwieraniu szyjki i po przytulankach.
dziękuję za informację, od razu spokojniejsza jestem

Cytat:

to dobrze, że wszystko dobrze a czy krwawienie się utrzymuje? to był czop?
Stary 2014-02-14, 17:17   #1582
mmhym
Zadomowienie

Lewek, śliczne zdjęcia

Cytat:
Dziewczyny, przedstawiam Wam Wikinga Juliana na ostatnim zdjeciu z bratem a teraz lece przewijac
Gratulacje jeszcze raz - ślicznych masz chłopaków

Cytat:
Dobrze, że wszystko okej - miałaś też USG przynajmniej Kacper waży super - w sam raz Ciekawe czy rzeczywiście coś się dzieje

Cytat:
Ja bylam u ginki mojej i wszystko niby ok, jak jej powiedzialam o tych skurczach, troche bolesnych u dolu brzucha to stweirdzila, ze jednak mnie zbada na samolocie, ale jest ok.

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
No Ja znalazłam gdzieś w necie na forum fajnie wyjaśnione przez dziewczynę opis ktg więc też już wiem, że takie skoki to norma, ale jak nie wiedziałam to byłam mega zestresowana że coś jest nie tak
A masz tego linka gdzies?

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 17:23   #1583
frogutka
Zadomowienie

cayenneOna Julek jest śliczny zakochałam się jakie ma włoski bujne i takie słodkie usteczka Jeszcze raz ogromne gratulacje!
Zazdroszcze, że już jesteś po i masz Synka w domu.

teQiba trzymam kciuki, żeby było ok. Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką.

Dziewczyny staram się być na bieżąco, ale odpisywać już nie daje rady. Szykuje się do przeprowadzki za tydzień i tyle jest do ogarnięcia, że szok!

Pochwalę się, że spakowałam torbę, ale dopiero dziś rano w nocy tak mnie bolał krzyż jak na @, że rano w te pędy po torbę i pakowanie
Wyszło mi 2 torby, może nie jakieś mega tylko średnie, ale jednak 2 Mam nadzieję, że nie wyśmieją mnie na porodówce
Stary 2014-02-14, 17:23   #1584
Tequillla
Zadomowienie

Cayenne Julian jest śliczny, to imię do niego pasuje
Ale ten starszy też wcale niebrzydki

Cytat:
Wróciłam z USG i wyglądało tak jak się spodziewałam (nfz) - 2 minuty na leżance i po krzyku Nawet nie wiem który stopień dojrzałości łożyska, no ale jakby było coś źle to może by powiedziała.

A ze złych wieści to mam paciorkowca - Streptococcus agalactias
Nie martw się, wczoraj pytalam przyjaciółki (jest ginekologiem) czy przed planowaną cesarką robi się badanie GBS powiedziala, że niektóre szpitale nawet tego nie wymagają, bo przecież przy cc dziecko i tak nie przechodzi przez drogi rodne więc się nie zarazi Akurat w jej szpitalu i tak przy dodatnim wyniku dają antybiotyk przed cesarką, ale to bardziej "profilaktycznie".

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
okazało się że mały jest uzależniony od kawy tak się rozbrykał że się dziwiłam co on tam robi... chyba nogami wymachiwał góra dół tak brzuch skakał
no pięknie, czasem się slyszy, że gdzieś ktoś urodzil dziecko uzależnone od nikotyny lub alkoholu, a tu masz! Patologia na własnym podwórku Żartuję oczywiście ja też dnia bez kawy nie wytrzymam A wiesz co mi teraz w ciąży smakuje najbardziej i co Mikołajek świętuje radosnym tańcem? Banana cafe: 1 banan, trochę więcej niż pół szklanki zimnego mleka (120ml), łyżeczka kawy rozpuszczalnej i łyżeczka cukru - zmiksować wszystko i pić przez słomkę
No mówię Ci aaaach och!! Niestety ograniczam ze względu na glikemię
Cytat:
kuzynka moja urodziła dzisiaj 4.08kg 56cm i zmieniła imię na Walenty ;/ świetny prezent na walentynki rzeczywiście ale żeby nazywać tak zaraz dziecko to przesada ale co kto lubi a jeśli dziecko ma już w moim przypadku 33cm obwód główki to chyba dużo nie? jak mierzył brzuch to mu wyskoczyło że wymiary odpowiadają 40tc. Chore to jest u mnie w szpitalu że nie obowiązuje coś takiego jak wskazanie do cc wg wagi dziecka no chyba że 4,5 kg jak już wcześniej pisałam ale chyba obwód główki ważniejszy jest tak mi się przynajmnie zdaje
oj Walenty to jednak nie jest najpiękniejsze imię na świecie
Też uważam, że takie określanie wagi kwalifikującej do cięcia jest kompletnie bez sensu.
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
a ja się chwalę moim bobo. Na pierwszym foto otwarte oko
słodki i taki... szczuplutki na buzi
Cytat:
Pierwsze dwa dni w szpitalu myslalam, ze zejde. Nikt mnie nie poinformowal, ze po cc Sa skurcze POporodowe...Oraz wzdecia takie, ze bola bardziej niz rana...Ale przezylam, teraz tylko rana mnie ciagnie, dzis jeszcze dodatkowo plecy, bo w nocy wciaz Jula bralam na karmienie, jakos nie mogl sie dzis ogarnac...
Licho bylo tez ze stolcem, dygalam na maksa, ale dostalam jakis srodek, ktory mi pomogl, bylo bardziej, niz ok

skurcze poporodowe? Nie miałam, nie wiedzialam że jest coś takiego. Wzdęć też nie i szwy miałam rozpuszczalne, wszystko inaczej
Stary 2014-02-14, 17:26   #1585
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Nie łudź się, szkoda jechać
i tak zakupy trzeba zrobic, a biedronka 3km od domu. Na razie czekam na Tż ubrana już w kurtkę. Powinien już byc w domu, dzwonie do niego gdzie jest a on stwierdzil sobie ze dzis lozeczko odbierze. No to jeszcze 30min poczekam sobie
Stary 2014-02-14, 17:30   #1586
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Pochwalę się, że spakowałam torbę, ale dopiero dziś rano w nocy tak mnie bolał krzyż jak na @, że rano w te pędy po torbę i pakowanie
Wyszło mi 2 torby, może nie jakieś mega tylko średnie, ale jednak 2 Mam nadzieję, że nie wyśmieją mnie na porodówce
Tez mam 2 jedną taką w miarę normalną, a drugą mniejsza, można ją podciagnąć pod podręczną

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2014-02-14, 17:35   #1587
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

Cytat:
Tris, czy w porzadku nie wiem, bo parafrazujac, rana mnie rwie ale wy lekarze wiecie lepiej, mialam dzis Abschlussuntersuchung, wszystko ponoc w porzadku. Wk.wiona jestem, bo mam normalne szwy, a nie rozpuszczalne, ale moze tak sie robi, lekarz ni tlumaczyl dlaczego, ale nie sluchalam uwaznie

Nie wysypiam sie,bo Julo ma jeszcze nie unormowane ilosci i godziny jedzenia

Ja nie mialam zadnych skurczy ani wzdec po cc
Pomalu wszystko sie unormuje

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
jaki pampuch śliczności i jakie włoski ma długie

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

dobrze, że wszystko okej, teraz żebyście szybko wyszli do domku następna co ładnie utuczyła dzieciątko

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

w ogóle strasznie boli mnie pod żebrami i plecy na tej wysokości, nie mogę siedzieć ani leżeć.. taki piekący ból..już sama nie wiem co robić.. trochę się martwię
Sen swietny
Mnie tez kochana tak boli pod zebrami , zwlaszcza z prawej strony. i plecy tez z prawej.. chyba musimy czekac do rozwiazania, zeby przeszlo, jak juz nie beedziemy tego ciezaru dzwigac z przodu
Mnie spojenie lonowe boli na dodatek i w pachwinach... juz sie nie moge doczekac porodu (haha jak to brzmi)

Teqiba odpoczywaj

Edytowane przez martorka
Czas edycji: 2014-02-14 o 17:36
martorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 17:38   #1588
asialll
Raczkowanie

kochaniutkie? która wpisuje wagi maluszków? dziękuję, że mi zmniejszyła wagę o całe kilo tak na poważnie poprawcie na 3400

Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014
asialll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 17:43   #1589
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
To Ci powiem, ze postaral sie tak wrocic dzis ze szkoly, zeby Julka powitac. I zalozyl....marynare i krawat
A do szpitala przyniosl mi rote, rafaello i wywolane
.
łałł no zachował się przepięknie jak mężczyzna z klasą!

Cytat:
wewillrockyou padłam ze smiechu
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 17:44   #1590
BeautifulLie
Zadomowienie

Asialll no może masz racje

Teqiba cieszę się że wszystko ok :-*

Martorka

Cdn.

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości