|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Ja z 30-40 zł napewno zaoszczędziłam na samych butelkach, smoczkach do butelek i smoczkach uspokajających
|
#3452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Idę na spacerek z moimi chłopakami, do usłyszenia
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widziałam po 2 zł gdzieś... no ale nie ważne
![]() Czy ja wiem czy aż tyle tego potrzeba? Bez przesady matki mają tą cechę, że kupują dużo i na zaś a potem to leży
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekamy zobaczymy ma się to chyba jedynie co do ubranek... to fakt każda matka mówi że czegoś nie założyła ale nie słyszałam jeszcze o zbyt dużej ilości tetry smoczków czy butelek ale poszła bym na spacer a tu tak ponuro i zimno
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kupowania to sądzę, że nie przesadzam z ilością bo skoro ja chcę kupić 2 butelki a ktoś kupuję 4 to ja tu przesady nie widzę a wręcz przeciwnie... Lece pa
|
|
|
|
|
#3457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze można coś dokupić w międzyczasie ![]() Wiadomo, że jakieś zakupy trzeba porobić ![]() Miałam do czynienia z niemowlakiem dość często i wiem jak to wszystko wygląda ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() Pa
|
|
|
#3458 | |
|
Zadomowienie
|
witam się walentynkowo
![]() a ja dostałam dziś bukiet róż ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Tobie o co chodziło ?JA chcę mieć jak najszybciej wszystko gotowe bo: Po 1 kończę studia, mam na głowie pisanie pracy do tego zajęcia w weekend akurat wtedy mąż najczęściej ma wolne więc latać samej w tygodniu za wyprawką nie będzie mi się chciało ![]() Po 2 Jak szykowaliśmy wesele wszystko kupiłam i zrobiłam z wyprzedzeniem i miałam spokój a inne pmki w tym czasie latały i wszystko kupowały ![]() Po 3 Nigdy nie wiadomo kiedy będziemy rodzić...u nas w pmkowym klubie już jedna urodziła wcześniacza więc trzeba być na taką ewentualność już gotowym
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieluchy akurat kupowałam na miejscu ok. 2,50-3 zł. Flanelowe po 5 zł były i to już na allegro domówię, bo to zdzierstwo. Na szczęście każda z nas wydaje własne pieniądze, a nie cudze, więc czy kupi za dużo, czy za mało to już jej sprawa ![]() PS. Dzisiaj zaczęłam ostatni trymestr |
|
|
|
|
#3461 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pieluch tetrowych to dołączam się do pytania Cytat:
Cytat:
ahhhh kolejna super już coraz bliżej ![]() Co do koszul to ja też kupuję na allegro takie po 17zł po co mi lepsze? Siostra ta po porodzie wywaliła bo się do niczego już nie nadawała. No i na zmianę trzeba mieć jak by nas zalało bo to różnie bywa. Więc wolę tańsze a kilka.
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz kupić trzeba taką dłuższą np lekko za kolano bo brzuch i tak podniesie :P
|
|
#3463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć jak ja je pokazałam małżowi to stwierdził że będziemy z Aventu brać, ale chyba jedną TT też wezmęCytat:
Cytat:
No a mąż to handlowiec więc będzie i tak im w sklepie marudził o jakieś rabaty itp. Sobą by nie był żeby nie utargować innej ceny ![]() Co do koszul to ja mam obecnie 2. Jedną kupiła mi siostra na święta a drugą miałam kupić sobie sama. Ale że siostra początkowo kupiła inną i później jej się inna spodobała to oddałam jej kasę za jedną i jest tak jak bym sama ją kupiła Nie pochwalę się jednak bo mam je u rodziców. Chyba że jutro fotki cykcę
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2014-02-14 o 17:28 |
|||
|
|
|
#3464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tymi butelkamiu to taki przykład dałam bo to ile kto kupuje to każdego problem zreszta jak się takiej rzeczy nie użyje a jest nowa to można ją wystawić na all albo odsprzedać koleżankom ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3465 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tetry, miałam dokładnie 13 tetrowych i 3 flanelowe, wszystkie, ale to wszystkie były w użyciu, tu ulewanie, tu marchewa, tu przykryć, tu wytrzeć...Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję ostatniego trymestru!! ![]() Cytat:
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz czekam na sms z apteki że moje zamówienie jest gotowe do odbioru. Tak więc dla siebie do szpitala mam prawie wszystko |
|
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze nie mam nic do szpitala ;p wow nie wiem co tu dają ale mamy 22 gości...
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2014-02-14 o 19:35 |
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
eee bo to już nie takie fajne jak dzieciowe rzeczy
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
hehe też prawda
![]() właśnie znalazłam na all 2 smoczki z nuka z hello kitty
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Zanim ja będę robić wyprawkę to Wy już urodzicie...
dlatego nie wiem czy jest sens abym sie tu udzielała bo kompletnie nie moje tematy na chwilę obecną...No a na pierwszej stronie jest błąd bo jak widać będę mamusią wrześniowa a nie październikową.
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-02-14 o 20:08 |
|
|
|
#3471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biały ładniejszy Cytat:
no już nie przesadzajmy akurat dziś tak na całego poszło na temat wyprawki ale jesteśmy na różnych etapach więc ten temat chcąc nie chcąc będzie się cały czas pojawiał
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę się odnaleźć tu na wątku niestety
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi o podbrzusze (nie cały brzuch, tylko na dole) lub może jajniki (bo często bardziej z prawej strony) - dlaczego mi to wszystko twardnieje praktycznie po każdym seksie? Nieważne czy orgazm czy nie, a ja tak mam. I to nieraz naprawdę dość boleśnie, że jeszcze na drugi dzień jest tego jakby echo. Wiem, że powinnam zapytać lekarza, ale może jednak któraś wie A jak nie zapomnę na następnej wizycie to zapytam
|
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja wczoraj zamówiłam 3 piżamki do szpitala po 17zł. Jedną na poród w razie coś to się ja wyrzuci. Więc będę miała jeszcze 2 jak by mnie np: zalało albo coś. Więc zakupki ruszyły. Do tego w końcu zamówiłam wieszak do przedpokoju buuuNo i wczoraj się pożaliłam mężowi że mnie wszytko dobija. To że wujek nie chce mu dać wolnego w pracy nawet kilku godzin żeby pojechać do sklepu za wózkiem i innym rzeczami Bo jeszcze mamy czas. Co go to kuźwa obchodzi Czasami na wybrany wózek czeka się do 6 tyg. A teraz jest mały ruch w sklepie. Potem będzie bliżej świąt i mu na bank wolnego nie da a 25marca dodatkowo leci sobie do Ziemi Świętej. Miesiąc temu był w Rzymie na spotkaniu z Papieżem. Więc swoim synom dał za to po tydzień wolnego żeby jakoś po równo było. A mój mąż co??? NIC! Do tego co chwilę któregoś nie ma w sobotę w pracy czy w jakiś dzień tygodnia. A mój pracuje każdego dnia 6/7. Kuźwa jest mi źle popłakałam się wczoraj i tyle
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ehh, z tą pracą... mój mąż też cały czas w pracy A wy nie chcecie zamówić tego wózka Matti? Jednak w sklepie kupujecie? My ostatnio totalnie olaliśmy wszystkie wózki, TŻ mówi, że one i tak są wszystkie takie same Chyba kupimy tego Egga i będzie po problemie |
|
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wózka matti. To on waż 13kg a wszystkie inne 15-16kg. więc uświadomiłam sobie że to wcale taka duża różnica nie jest. I z takim i z takim będę miała problemy z wnoszeniem go po schodach. Uzgodniliśmy że wózek będziemy trzymać w samochodzie. Więc mogę kupić jaki chcę. A potem kupimy lekką parasolkę. Doczytałam się złych opinii o wózkach matti. Do tego znalazłam wypowiedzi ze starszego forum chyba 2011 roku. I wtedy firma nazywała się MarkuR a nie MarkuS. A to ta sama firma na 10000% więc wydało mi się to podejrzane. Więc stwierdziłam że wolę nie ryzykować. Kupuję wózek 2 w 1. Bo fotelik mam od siostry. Dodam te 200-300zł i kupię cos co sporo osób poleca. Zastanawiam się nad Tako Mohican. Siostra ma ten szaro niebieski i jest z niego Mega zadowolona.
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten Tako wygląda fajnie |
|
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego chcę z mężem jechać żeby to wszytko zobaczył. żebyśmy pomacali powypinali, powpinali itd. On jest bardziej dokładny niż ja.A po drugie to ja nie umiem sama decydować.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

matki mają tą cechę, że kupują dużo i na zaś a potem to leży

a inne pmki w tym czasie latały i wszystko kupowały 
ahhhh kolejna
18.08.2010 - zaręczyny

akurat dziś tak na całego poszło na temat wyprawki ale jesteśmy na różnych etapach więc ten temat chcąc nie chcąc będzie się cały czas pojawiał
buuu
Bo jeszcze mamy czas. Co go to kuźwa obchodzi
Czasami na wybrany wózek czeka się do 6 tyg. A teraz jest mały ruch w sklepie. Potem będzie bliżej świąt i mu na bank wolnego nie da
a 25marca dodatkowo leci sobie do Ziemi Świętej. Miesiąc temu był w Rzymie na spotkaniu z Papieżem. Więc swoim synom dał za to po tydzień wolnego żeby jakoś po równo było. A mój mąż co??? NIC! Do tego co chwilę któregoś nie ma w sobotę w pracy czy w jakiś dzień tygodnia. A mój pracuje każdego dnia 6/7. Kuźwa jest mi źle popłakałam się wczoraj i tyle