|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
![]()
![]() |
#992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- co prawda CC nie miałam ale szwy miała parę razy zdejnowane w tym jedne z brzucha po laparoskopi- nic nie boli i nic nie czuć, czasem jak trochę wrośnie to lekko zapiecze ale tak leciutko jakby komar użarł
![]() |
#993 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko pobiło wlasnie rekord w byciu aniołkiem
![]() Wydawało mi sie, ze jest zmęczony, wiec zarzadzilam kąpanie. Po kąpaniu piers, pomamlal chwilę i oczy jak pięć złotych. Pobujalam się z nim chwile w fotelu - ryk. Odlozylam do łóżeczka bez wielkich nadziei, ze zaśnie. Omotalam w kocyk - ryk. Poszłam po smoczek do kuchni, wracam (minęło moze z 15 sekund), a on śpi jak zabity ![]()
#994 |
Wtajemniczenie
|
Zaczęłam na dobre kąpać Kluchę w wannie bo w wanience nie może wyprostwać nóżek i wali główką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#996 |
Zadomowienie
|
Siadłam z myślą ze Was nadrobię bo Doris grzecznie się bawi na macie i co? Właśnie idzie wielka kupicha
![]() ![]()
#997 |
Zadomowienie
|
Z baby ono. Zero instrukcji
#998 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#999 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny...ja to jakaś dziwna jestem. Nie wiem czy prawidłowo nosimy naszą Malutką tzn. podnosimy, kładziemy. Wczoraj była położna i pokazywała, ze najlepiej podnosić pod paszki, wspierając jednocześnie główkę palcami, ale ja jakoś nie jestem do tego przekonana. Jak najlepiej podnosić maluszka????
![]() |
#1000 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Znalazłam paragon: Alles Letizia (co ciekawe taniej niż przez stronę, nie do końca idealnie leży ale piersi też zmieniają rozmiar okresowo, więc wzięłam), Dalia Kaszmir (mają mi przerobić na karmnik, najlepiej leży, idealnie), Anita czarny miękki całkiem, nie ma na paragonie nazwy. Babeczka uprzedzała że ten ostatni to na wszystkie kolejne dzieci, dwa pierwsze na rok. Wkładki tylko okrągłe testowałam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Muszę zamówić, bo jednak nie jestem pewna skąd ten napis na jednorazówkach żeby myć przed karmieniami, a Ty doświadczona z wielo wszelakimi już ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Rozeznanie
|
Z radością oznajmiam, że dzisiaj o 16.05 przyszła na świat Zuzia
![]() Poród SN, 3550, 52 cm. Akkma, widzę że i Ty masz walentynkową córeczkę, gratulacje!
#1003 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Tak właśnie podnoszę. Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1007 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() w końcu się doczekałaś ![]()
![]() |
#1008 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Smerf chwilowo śpi, korzystam z okazji i skrobnę ze dwaa słowa ![]() Wszystkim rozpakowanym gratuluję ![]() ![]() ![]() tassia, Twój poród bardzo przypomina mój, pomijając utraty przytomności. No i u mnie to trochę dłużej trwało. Wszystkie opisy porodów super ![]() ![]() Ojoj, Smerf jakoś niespokojnie śpi, nie wiem czy zaraz syrena się nie włączy.. ![]() cayenneona, nie pomogę, miałam rozpuszczalne em ma, Smerfowi hamak nie podpasował, ale będę jeszcze próbować bo uważam, że to fajny patent. Super, że Doris się podoba ![]() pilotka, męża zatasałabym za rozbudzanie dziecka ![]() migotka, mam nadzieję, że pośpicie w nocy i że gorączki nie będzie Nie pamiętam co jeszcze miałam napisać.. U nas sajgon. Mały ma wzdęcia i mam jazdy co rano i na wieczór. W dzień z kolei wisi na cycu. Normalnie ręce i cycki mi już opadają. Dziś nie dawał się odłożyć na kolana, nie mówiąc już o łóżeczku/kanapie, caly czas cyc i cyc. Smerf ma paskudną wysypkę na buzi, podejrzewam trądzik niemowlęcy, dalej pojawiają się zielone kupy (ale też jem zielone rzeczy więc to też może mieć wpływ) i w dodatku zaczęłam podejrzewać u niego zespół wzmożonego napięcia mięśniowego. Bardzo często prostuje nóżki i wygina się w łuk. Co prawda pojawia się to jak jest ryk i wściek ale wolałabym to sprawdzić. Te kłopoty brzuszkowe i kupy mnie martwią. Boję się alergii pokarmowej, nie wiem jak będzie wyglądać kp bo ja i diety to nienajlepsze połączenie. I ma pleśniawki ![]() Co do kp to muszę się pochwalić, że już nie dokarmiam mm. Młody wisi na cycu i robi się coraz tłustszy, drugi podbród ma już okazały ![]() Co do wagi to mam -3kg do stanu przed ciążą, ale ze mnie pulpet jest więc szału i tak nie ma ![]() Dziś wyciągnęłam swoje ubrania "normalne" - zapomniałam, że mam tyle par spodni ![]() ![]() ![]() ![]() Mamy po cc: czekałyście z przytulankami na zielone światło od gina? Bo w sumie nie wiem czy jest sens, TAM nic nie ruszane ![]() ![]()
#1009 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1010 | |
Rozeznanie
|
Tak jak się położyłam i ochłonęłam ze złości to zaczął się ruszać i bulgota co jakiś czas. TŻ dał mi nakaz leżenia teraz. W ogóle pierwszy raz go takiego widziałam hmmm nie złego na mnie ale takiego ,że mam robić co on mówi a nie przesadzać. Żeby takie akrobacje w kuchni robić 5 dni przed TP.
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1011 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny które mają nawał pokarmu, sprzedam wam super poradę jaką dostałam od położnej na tą uciążliwą przypadłość;p Ciepły prysznic i polewanie piersi ciepłą wodą! Ja stosuje jak mam ciężkie nabrzmiałe piersi lub zaczynają sie pojawiać w piersi grudki np po nocy gdy mała rzadko się budzi. wskakuję pod prysznic rozgrzewam piersi wodą następnie wycieram się, siadam na kibelku z ręcznikiem na kolanach, nachylam się i nadmiar pokarmu sam wypływa doslownie jak z kranu,wystarczą 2-3 minutki i piers przestaje być obolała robi się miękka i można z nią współpracować, dzięki temu sposobowi nie muszę odciągać pokarmu żeby przynieść sobie ulgę. Naprawdę polecam. Nie wiem czy to wiedza ogólnie dostępna czy nie ale się nią dzielę jesli ma pomóc którejś z was ![]()
![]() |
#1012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1013 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- a tak w ogóle to była u mnie dziś położna obejrzeć Biancę i małą przybrała 150 gram w ciagu pierwszego tygodnia ![]() ------------- u mnie po porodzie 55,5kg przed ciążą 53kg ![]()
![]() |
#1014 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Nadrobilam ![]() Dziekuje za info dotyczące ulewania ![]() Była u nas dzisiaj położna (Perfuzja, chyba ta sama, która była u Ciebie, bo w tej przychodni tylko jedna jest). Rozwiała wszystkie moje wątpliwości. Jutro zrobię werandowańie, a w ńiedziele chyba już pójdziemy na pierwszy krótki spacer. Cytat:
Jak się masuje te kanaliki? Czy lekarz pokazał jak to robić? Ja tez często przeżywam solą fizjologiczna, ale położna o malowaniu kanalikow nic nie wspominała ![]() W nocy odpadł mojej córce kikut ![]() Położna dzisiaj wyczyścila pepuszeki jest już wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zapomniałam o podkladach, ale jeszcze nic nie przeciekło. Poczekam aż troszkę urośnie i podłoże podkład. Cytat:
![]() Bardzo romantyczny dzień na urodziny ![]() Cytat:
![]() Ja muszę zacząć ponownie ćwiczyć mięśnie kegla. Po samym porodzie byłam lekko przerażona - zupełnie ich nie miałam! Miałam tez totalne problemy z trzymaniem mozczu, przy kichnieciu popuszczalam ![]() Teraz po 11 dńiach jest już lepiej i moje przerażenie zniknęło, ale zastanawiam się czy wszystko wróci do normy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mamy dzisiaj dwie przepiękne daty porodów ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
Sadlaczyca my nie czekaliśmy. Jak tylko skończył mi się pierwszy okres zaczęliśmy działać
![]() A tak było fajnie bez miesiączek. Teraz muszę pomyśleć o antykoncepcji. Chyba skończy się na tabletkach, bo przy moim PCO lepiej nie ryzykować. Lekarka poradziła odczekać 3 cykle i zrobić badania. Wtedy zobaczymy jak moje hormony po ciąży i podejmiemy decyzję o konkretnej antykoncepcji. Gratulacje dla kolejnych mamuś ![]() My niedawno wróciliśmy z Krakowa. Kolejny specjalista za nami - tym razem neurolog. Wczoraj udało się nam zarejestrować na dzisiaj. Generalnie jest ok. Antek rozwija się trochę wolniej niż Jadzia. Musimy im kciuki odchylać, bo za bardzo kierują je do środka dłoni i potem mogą być problemy z chwytaniem np długopisu. Nie wolno im dawać grzechotek - tylko kule i duże rzeczy, żeby te kciuki były odchylone od reszty palców. Antek dodatkowo trochę za słabo skupia wzrok, choć to mogło być chwilowe, bo przez te problemy brzuszne jest rozdrażniony. A dodatkowo był przed samym badaniem karmiony i prawie zasypiał. Mamy to obserwować. Kolejny etap - usg głowy i badania krwi we wtorek.
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2014-02-14 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- to tak jak u nas, w dzień śpi 2 h potem kupka, karmienie i znowu śpi a w nocy jeden wielki płacz, brzuszek boli, każda pozycja do spania wydaje się zła. NAwet już malej nie kładziemy na noc w łóżeczku tylko śpi z nami bo spokojniejsza wtedy jest i my bardziej wyspani, a łóżeczko swoją rolę spełnia w dzień
![]() |
#1018 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja podnoszę za pupkę pod plecki a drugą ręką pod główkę- w ten sposób jest podparcie na kręgosłup i główkę ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
gratulacje ![]()
![]() |
#1019 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam taki i polecam; http://allegro.pl/laktator-elektroni...949731325.html
![]() |
#1020 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super date sobie dziewczynki wybraly ![]() A ja dzisiaj rozmawialam z moja kolezanka, ktora ma juz rocznego synka, ze po porodzie wypadla jej macica, bo miala usuwane recznie lozysko, tak jak ja, tylko jej tam wszystko w srodku ponadrywali, porozcinali i zle pozniej zszyli ![]() A najgorsze, ze jak byla na kontroli u swojej gin to ta pipa nic jej nie pomogla, tylko kazala jej cwiczyc miesnie Kegla ![]() Najgorsze jest to, ze tam gdzie ona mieszka ( bo mieszkamy w innych miastach) , to jest male miasteczko, jeden szpital i Ci lekarze czuja sie bezkarni, jak jakies swiete krowy ![]() Az sie zbulwersowalam, jak mi to opowiadala.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:09.