|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
No, jakbym go przeniosla, to na pewno bym juz miala zajecie
Tak wiec, nie ruszam. Namowilas mnie ![]()
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
W końcu mam jak odpisać trochę Nadrobiłam jednym okiem wątek, ale wyleciało mi już z głowy co gdzie miałam odpisać ![]() Akkma, cayenne - gratulacje z okazji narodzin maluszków! ![]() U nas powolne docieranie się, jakoś czasu sporo schodzi żeby ogarnąć się na przyzwoicie z przerywnikami o zmiennych porach i czasach trwania ![]() Przedwczoraj wizyta w przychodni, wczoraj ekspresowe polowanie na staniki bo w jedynym średnio pasującym pękł pałąk (dzięki za porady stanikowe!), dziś pierwszy spacer (pędem dookoła bloku, bo wietrzycho, ale 20min połaziliśmy Po poradach na nocnych terrorystów wzięłam Grzesia do łóżka, śpi koło mnie na flanelce, nie spowijałam go na razie, ale chowam rączki pod kocyk jak się kładziemy i lekko przytrzymuję żeby nie wyłaziły i na razie (tfutfu! nie zapeszyć!) malutki się uspokajał i zasypiał w końcu. Pobudki co 2-2,5h z możliwością pospania chociaż godzinki miedzy nimi to już naprawdę luksus i da się funkcjonować Mamusie które używają wkładek laktacyjnych wielorazowych - jakie kupiłyście i w jakiej ilości? Przyjrzałam się dokładnie opakowaniu swoich jednorazówek i jest na nim żeby myć piersi wodą przed każdym karmieniem Nie wiem czy to asekuracja, czy może mogą zawierać jakiś syf na lepsze chłonięcie. Tak czy tak pewnie lepiej z kasą wyjdę na wielo Ale ciekawa jestem jakie Wam się sprawdziły, żeby nie kupować w ciemno. Wystarczy że na biustonosze poszło 500zł wczoraj
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Eh no i nie jest najróżowiej.
Gorączki nie ma póki co, ale płacze niesmowicie płacze, serce mi pęka ;( Dałam czopka, tak poradziła pediatra że jeśli będzie bardzo marudny można dać.... a jest mega marudny. Szuka cycka i strasznie przy nim płacze, chwile je i zaraz płacz, łzy jak grochy. Boję się nocy, że przegapię gorączke albo coś
|
#964 |
|
Rozeznanie
|
AAAaaaaaaa aAAAAAa aAAaa !!!!!!!!!!!
Nie wiem czy ten dzień może być dla mnie jeszcze gorszy. Od 15 stoję w kuchni i szykuje jedzenie. Zrobiłam pyszne desery walentynkowe w kieliszkach do wina, włożyłam do lodówki i co ? Przy otwieraniu lodówki jeden wypadł na podłogę, nie dość ,że wszystko do śmieci to jeszcze kieliszek potrzaskany , co oznacza ,że został tylko jeden deser w kieliszku Szczęście ,że wyszło trochę więcej i zrobiłam dodatkowo 2 na jutro w miseczkach no to TŻ dostanie śliczny w kieliszku, a ja zjem ten w miseczce, ale i tak jestem wściekła. Oczywiście podłoga do sprzątania, co w kucki wcale łatwe nie jest. Wszystko uwalone w kremie, bitej śmietanie i owocach. Jeszcze jasny dywan w pokoju uwalony musiałam go przeprać(do kuchni wchodzi się z salonu a nie muszę mówić ,że oczywiście wszystko rozbryzgło się dookoła), brzuch mi stwardniał bo niewygodnie strasznie takie sprzątanie, dobrze chociaż ,że mi nigdzie się szkło nie wbiło. Robiłam na jutro krokiety i co ? Farsz nie wyszedł taki do końca jak chciałam, no ale trudno, nie wiem czemu naleśniki wyszły tak koślawe jak jeszcze nigdy, i zawinęły się też koślawo i zamiast ślicznych krokiecików jest coś co to ledwo przypomina. Oparzyłam się 3 razy w ten sam palec o patelnie !!!! A mały to wszystko wyczuwa i się w ogóle nie rusza Dobijcie mnie....
|
#965 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz jakoś ciężej mu chwycić cyca dobrze i dużo cmoka, czyli pewnie łyka powietrza :/Cytat:
Dziewczyny a jak robicie jak maruda zaśnie po maratonie i słychać że pielucha się zapełnia? Mi i żal zostawić i nie sprawdzić czy to bąki sadzi czy coś więcej, i czasem siły brak żeby ruszyć jak po iluś godzinach różnych zabiegów zaśnie. |
||
|
|
|
#966 | |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Gosia za odpowiedź
![]() Iwanty, myślę, że Twój Dominiczek to heros-od początku pokazuje, gdzie ma statystyki ![]() Gratulacje dla nowych mamuś! Mnie też w końcu nie było przeszło 3 godziny, bo korki, ale mam 2 siatki nowych ciuszków przy okazji i ze 3 komplety wielorazowych pieluszek, ale nie wiem, czy odważę się ich używać No I padam, bo jeszcze na domiar wszystkiego już 3 dzień jestem znów przeziębiona Cytat:
A zdradź, jakie sobie kupiłaś te staniki? Też z allesa? Bo ja jak nigdy nie lubiłam miękkich, tak ze swojego mogłabym nie wychodzić --- Powiedzcie, o co chodzi z wkładkami laktacyjnymi jakby ucietymi w pół? Je się normalnie w stanik wkłada, czy mają jakieś inne zastosowanie? Kupiłam sobie paczkę- miały być super grube na noc, a są połówki...
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#969 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Gratulacje!!! Cytat:
|
|
#970 | |
|
Rozeznanie
|
cayenneOna-GRATULACJE !!!!!!!!!!!
Shiloh- super ,że z serduszkiem wszystko dobrze, no i niezły klusek z twojego Marcelka ![]() tassia 55- GRATULACJE !!!!!! Pola śliczna, no i oczywiście za opis porodu Cytat:
, a urea zmieniłam z 20 na 30 bo coś pisałaś ,że chciałaś 30 bo jeszcze lepiej i zapomniałaś powiedzieć lekarce więc sobie na 30 zmieniłam od razu hehehe
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, bardzo, ale to bardzo, boję się zdejmowania szwow
miala któraś zdejmowane, czy mialyscie rozpuszczalne po cc? BOLI?? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wybacz, ale miałam ten sam problem. One mają jakby zgrzane ze sobą końce, musisz ją delikatnie rozerwać, bo ta połówka to wkładka złożona na pół
|
|
|
|
|
#973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i gratuluje zielonego ![]() tassia Gratuluje dobrze że malutka zdrowa i kolki przeszły ![]() cayenneOna Gratuluje hmmm, walentynki sama, z pocztą kwiatową ale obiecane mam od męża że nadrobimy
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
lnw ja bardzo polecam te wkładki: http://pupeko.pl/mama/wkadki-laktacy...chlonne-detail
Mam tez aventu, ale te nie dość ze są dużo milsze w dotyku i sutki się do nich nie kleją, to jeszcze są tańsze.
|
#975 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Byłam u położnej.
Jakiegoś mam farta ostatnio, ile razy idę na wizytę gdziekolwiek, to praktykantki i studentki się uczą. Ta dzisiejsza bardzo ładnie poprosiła czy mogła by zbadać brzuch palpitacyjnie, bo jeszcze nigdy nie miała okazji Ale do mnie podchodziła jak pies do jeża, tak muskała delikatnie, widać że bała się brzucha dotknąć żeby nie zepsuć Jakby zobaczyła jak ja czasem potrafię brzuchem pierdzielnąć w drzwi/krzesło/cokolwiek stoi mi na drodze, to by chyba zawału dostała ![]() Mikołaj się obrócił, teraz plecy ma po drugiej stronie brzucha. Oczywiście dalej na nietopyrza bytuje. Położna pokazała mi jak wymacać różne części ciała. Akturalnie trzymałam go za stopę i wymacałam mu zadek ![]() I trafiłam na wyprzedaż w mothercare. Mam górę pięknych staników do karmienia Cytat:
Cytat:
Pilotka dobrze że nie anemia, nie będziesz musiała trawy jeść. A jak wygląda kwestia leczenia tarczycy vs. karmienie piersią?
|
|
#976 | |
|
Zadomowienie
|
Roane naprawdę dziś milczy..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zreszta kupsztala on nigdy nie robi we snie, bo potrzebuje sie bardziej skupic Alek nadal spi a my korzystajac z okazji ogladamy "Kapitana Phillipsa", nawet fajny
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobraźcie sobie sobie, że zgubiłam kartę płatniczą... jednak żelek się aktywuje jeszcze.
|
|
#979 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wstałam o 6.30 bo jechałam na wizytę do położnej. Ale marzyłam żeby spać z pół dnia ![]() Potem na pocieszenie poszłam na zakupy, ale zaliczyłam tylko jeden sklep bo tak mi nogi spuchły że nawet w butach emu nie było mi przesadnie wygodnie. W żadne inne buty stopy nie zmieszczę ![]() Wogóle położna mi powiedziała że opuchlizna nie jest powodem do zmniejszenie ilości płynów, wprost przeciwnie.
|
|
#980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze dojrzałam, że mają z obu stron przylepiec i już pomyślałam sobie, że jakieś lewe. Skusiłam się ma nie bo w opisie było, że takie grube na noc, a tu jeszcze cieńsze niż inneI kolejne pytanie- Wy rzeczywiście zmieniacie je po każdym karmieniu? Bo ja jak są suche to czasem i cały dzień noszę, a może Ye jakieś absorbenty szkodzą dziecku?
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też potrzeba skupienia do kupki i to najlepiej na jedzeniu. Ja sobie siedzę na lapku, tż w pocie czoła robi sushi, Borys zasnął co prawda w huśtawce, ale nie mam serca dziś go ruszać stamtąd.... w kieliszku sok winogronowy :P zaraz poda do stołu... mmmmm żebu tak było co dzień
|
|
#982 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak nie Henio? ![]() Cytat:
Niedługo kręgosłup Ci wysiądzie od noszenia pulpeta ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]() Jak mały, powiercił sie troszkę? ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
Stwierdziłam że nie dam rady nigdzie iść, czuję się tragicznie. Ręce mi spuchły, mam paluszki jak paróweczki
|
|
#983 |
|
Wtajemniczenie
|
Roane: moje cycki tego nie wytrzymają. Będą chyba do kolan
o ile brzuch ciąża oszczędziła - to cycochy są całe w rozstępach
|
|
|
|
#984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie mowiac o tym, ze żadne bluzki mi sie nie zapinają w biuście
|
|
#986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
17 lutego mamy pierwsze szczepienie są to dwie szczepionki :Połączona szczepionka, która chroni przed pięcioma różnymi chorobami (5 in 1 vaccine) – błonicą (diphteria), tężcem (tetanus), krztuścem pertussis (whooping cough), polio i pałeczkami grypy typu b (Haemophilus influenzae b; Hib - bakteria wywołująca zapalenie opon mózgowo - rdzeniowych). Szczepionka, która chroni przed zakażeniami wywoływanymi przez siedem rodzajów bakterii pneumokokowych (pneumococcal infection)i szczepionka przeciw rotawirusom - pierwsza dawka, a 23 lutego mamy na gruźlicę. Nie za dużo w tak krótkim odstępie??? Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-02-14 o 20:54 |
|
|
|
|
#987 |
|
Rozeznanie
|
Inw, a jakiej masz firmy? Ja używam nocnych baby ono, to doskonała podróbka nocnych Aventu. Są cienkie, ale super chłonne, Nela przesypia 6-7h, cycki mam jak bomby, wkładką mogłabym zabić, taka ciężka, a nigdy nie przeciekła. A w dzień nie zmieniam po każdym karmieniu.
|
|
|
|
#988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czuje ze ciezka noc sie zapowiada Inga jak tylko wsadze ja do lozeczka zaczyna plakac ,probowalam juz sposobu z pielucha zeby przeszla moim zapachem i nic tylko rece i u nas w lozku, co moze byc nie tak z lozeczkiem? |
|
|
|
|
#989 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tuż przed ciążą kupiłam sobie piękną naturalną skórę, taką dopasowaną. W życiu jej w cyckach nie dopnę. Jak se pomyślę ile kasy wtopiłam to słabo mi się robi
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

Tak wiec, nie ruszam. Namowilas mnie 
Nadrobiłam jednym okiem wątek, ale wyleciało mi już z głowy co gdzie miałam odpisać 

Nie wiem czy to asekuracja, czy może mogą zawierać jakiś syf na lepsze chłonięcie. Tak czy tak pewnie lepiej z kasą wyjdę na wielo

Mniaaaam!! 

a my korzystajac z okazji ogladamy "Kapitana Phillipsa", nawet fajny 
Stwierdziłam że nie dam rady nigdzie iść, czuję się tragicznie. Ręce mi spuchły, mam paluszki jak paróweczki
16.06.2012