|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | ||
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha- dzwoniła dziś do mnie położna z przychodni- przyjdzie w piątek ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- aha- Adasiowi też kikut wczoraj odpadł ![]()
![]() |
#1023 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ale całkiem wypadła czy się obniżyła tylko?
![]() |
#1024 |
Konto usunięte
|
Vacuity, CayenneOna i tasia GRATULACJE!!
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() życzę wszystkim udanych walentynek ![]() Akkma, cayenneOna, tassia, vacuity GRATULACJE!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() dla reszty banan ![]() byłam u pediatry z córką. te wyniki są dobre ![]() ![]() ![]() swoją drogą moja rodzinna rozwaliła mnie zaleceniami przy zakażeniu. i kazała pić tylko rumianek BO KRAMIĘ , ale ona z tych \'kurczak, marchewka, ryż" na szczęście pediatra rozwiał moje zdziwienie. lekarz powiedział mi również ciekawą rzecz a mianowicie iż laboratoria zmniejszy zakresy norm żeby ludzie więcej badań robili:/ oczywiście wszystko co chciałam go spytać to zapomniałam ale i tak wstrzymałam kolejkę ![]() przy okazji ją zważył i w 49 dniu życia moja córka waży 4595 i przybiera ![]() 9 dni temu ważyła 4285. chyba muszę pokazać książeczkę kilku niedowiarkom od których ostatnio usłyszałam o cienkim pokarmie i głupich aluzjach co do rozmiaru mojego biustu, mojej wagi i niedowierzania że jestem w stanie ją wykarmić hehe apropo karmienia to właśnie ssie. chciałam ją dzisiaj wziąć na karmienie do wanny podczas kąpieli, ale mamy ją kąpać w tych kryształkach tak więc to musi poczekać. swoją drogą mam pytanie do dziewczyn które wspólną kąpiel mają za sobą: -ile Wasze dzieci miały podczas pierwszej wspólnej kąpieli? -ile lejecie wody? -jaka temperatura? -jak długo trwa kąpiel? |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Gang Iren
|
Pilotka
![]() Wspólną kąpiel robiłam z Erykiem jak miał ponad 2 miesiące,temperatury nie mierzyłam,a kąpiel trwała z 15 minut. Wody było dużo,tak jak normalnie sobie lałam do kąpieli.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2014-02-14 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za info o masowaniu kanalików ![]() W poniedziałek idę do prywatnego pediatry (mam lekka fobie na punkcie tych pierwszych badań kontrolnych) to zapytam jak to dokładnie robić. Czy któraś z Was (poza mamami wcześniaków) wybiera się z dzieckiem do neurologa? Tak kontrolnie? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1028 |
Rozeznanie
|
dzięki gosia za odp!
![]() w takim razie wstrzymam się jeszcze tydzień z tą kąpielą biorąc pod uwagę że mam kąpać w kryształkach i powtórzyć badania. widziałam, że pisałyście o laktatorach i butelkach na pokarm. ja szczerze polecam kupować od razu takie które podpasują pod laktator.( niekoniecznie od kompletu i tego samego producenta bo są droższe! np do mojego medelowskiego laktatora pasują wszystkie standardowe butelki z wąską szyjką). to mega ułatwia i skraca czas przy odciąganiu, przechowywaniu i rozmrażaniu. oszczędza też pieniądze. ja mam 3 butelki po 90ml, jedną 250ml i 5 sztuk 150ml. wszystkie one pasują mi do laktatora i od razu po odciąganiu zakręcam, podpisuję i myk do lodówki lub zamrażarki. później wyciągam, odmrażam lub podgrzewam (apropo podgrzewaczy! jeżeli potrzebny Wam do pokarmu to szukajcie taki z funkcją utrzymania ciepła to jest baaaardzo przydatne w momencie kiedy dziecko nie wypije wszystkiego z butelki) zakładam smoczek który pasuje mi do wszystkich tych butelek i to jest kolejne ułatwienie i podaję dziecku ![]() ale jestem w tyle z odpisywaniem i w dodatku jest pełnia więc pewnie nie będę spała:/ mieliśmy z mężem obejrzeć film ("I Twoją matkę też" POLECAM) ale jakoś nie miałam humoru. jutro mam iść do kolegi na urodziny i szczerze mówiąc też mi się nie chce, ale raczej pójdę żeby mieć jakąś odskocznę chociaż na parę godzin. oo i właśnie na takie okazje odciąganie jest dobre... nie mówiąc o nockach. tylko jest strach że dziecko może odrzucić pierś i za bardzo polubić smoczek i tym samym produkcja mleka spadnie a utrzymać laktację na samym laktatorze to jest jednak męczarnia. tzn chcąc karmić tylko swoim, bo dokarmiając to raczej łatwo spokojnie da radę. moja znajoma ciągnęła tak 4 miesiące aż w końcu zrezygnowała bo już jej się nie chciało. nie dam rady ani nadrobić ani odp, nawet nie pamiętam co i mi się miesza:/ w każdym razie gratuluję udanych wizyt kontrolnych z dziećmi i ich nowych umiejętności ![]() a ja idę się jednak położyć, bo jestem pijana z niedospania:/ strasznie dziwny stan. ciągle mam sobie odespać w dzień kilka godz i ciągle robię coś innego a jak już w końcu się położe to mam jakiś taki płytki ten sen i głupkowate sny w dodatku że jeszcze gorzej jestem niedospana ![]() Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2014-02-14 o 23:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zadomowienie
|
Kurcze od ok. 24:00 mam regularne skurcze co 10 min. Myślicie ze to już te właściwe? Mam czekać aż będą ci ok 5 min? Boli jak diabli...
Sent from my GT-S7560 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Raczkowanie
|
Madzik, weź no spe i prysznic, jak nie przejdzie to prawdopodobnie TO
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1031 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Brałam w nocy już prysznic i no spe i nic nie przeszło. Już jestem po porannej gimnastyce w wannie ![]() ![]() Trzymajcie za mnie kciuki bo strasznie się boję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Zadomowienie
|
Vacuity gratuluje!
Madzik powodzenia!
#1033 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Myślę,że to jest TO ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1034 | |
Zadomowienie
|
Mowila, ze wypadla. Tak, ze to czula caly czas, ale nie eypytywalam dokladnie
Cytat:
![]()
![]() |
#1035 |
Zakorzenienie
|
ale pospaliśmy.... dopiero co wstaliśmy.
Mąż nakrył się kołdrą z Adasiem i się cieszy, małemu się podoba ![]() pijemy kawę, jemy śniadanie, kąpiemy się i śmigamy na spacer z małym- ciekawe jak będzie pilotka-- super, że mała rośnie i przybiera i dobrze, że wyniki są OK. Współczuję zapalenia pęcherza ![]() madzik- dajesz ![]()
![]() ![]() Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2014-02-15 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Gang Iren
|
Teściowa jest od trzech dni,a ja mam już dosyć.
Zaczęło się wtrącanie. Mam dość! A jeszcze przed nami wspólne 18 dni ![]()
#1037 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() --- Inw, jeszcze jedno pytanie o te staniki, gdzie je kupowałaś? Tam na chmielnej? Z takich miękkich w tym rozmiarze był jeszcze wybór, czy wzięłaś co było? Mi letizia średnio się podoba, bo sztuczny materiał, wolę Rene, ale potrzebuję jeszcze jednego, i nie wiem czy kupować taki sam, czy szukać innego --- I jeszcze pytanie o matę (tu na pewno Gosia pisała, że ma) -ona na długo starcza? Takiemu maluchowi się przyda, czy dopiero jak podrośnie to skorzysta? --- Gosia, współczuję przejść z teściową- to powinno być dla Ciebie odciążenie, a tylko się nadenerwujesz! ![]() --- Dziewczyny, jakie macie (albo polecicie) nianki elektroniczne? Perfuzja, chyba Ty się jakąś chwaliłaś? Zależy mi na jakiejś niedrogiej-szczególnie na wieczór, żeby zamknąć małego w pokoju i przyzwyczajać do ciszy nocnej a jednocześnie nie rezygnować z życia (szczególnie spędzania czasu z mężem...) --- A moje chłopaki jeszcze śpią (mały po karmiemiach i prawie godzinie czuwania spędzonej w swoim łóżeczku na oglądaniu szablonów, żeby mama mogła zjeść śniadanie) i zastanawiam się, czy za coś się brać, czy,do nich dołączyć... --- Pilotka, współczuję przeżyć z pęcherzem, oby Wam obu szybko przeszły te historie I gratuluję przybierania, u mnie też już ten argument był użyty, że gdyby mleko było słabe (nie wiem dlaczego, ale to jest powód wszystkiego według mojej mamy-tym razem tego, że mały ciągle głodny) to by tak nie rósł! I mam pytanie o te uniwersalne smoczki, gdzie je kupiłaś i jakie?
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2014-02-15 o 09:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Rozeznanie
|
Dzięki Dziewczyny.
w ramach ciekawostki moge powiedziec, ze na ip zjawilismy sie po 14 a Zuzia powitala swiat o 16. Na starcie mualam 6 cm rozwarcia. Rodzilam bez znieczulenia, w pozycji wertykalnej i sporo popekalam, bo Mala miala raczke przy glowce. Mam klopoty z dostawieniem jej do piersi, nawet w kapturkach. Srednio to ogarniam wiec sie tym stresuje, mam nadzieje ze jeszcze jakos to zalapiemy.
#1039 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy jak moja mala ma 9 dni to moge zaczac ja dzisiaj werandowac??
Bo to mam ja ubrac jak na spacer, wlozyc do wozka, przykryc kocykiem i podjechac pod uchylone drzwi balkonowe?? Czy od razu pod otwarte ale w jakiejs odleglosci ?? Send from my IPhone ![]()
![]() |
#1040 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1041 | ||
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() ![]() Gratuluje walentynkowym mamom ![]() ![]() Madzik a dla Ciebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj kazałam swojej wyjsc-przyszła o 22 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1042 |
Raczkowanie
|
Witam sobotnio.
Zanim nadrobie poprzedni dzien mam kilka pytan ![]() Jak sie czulyscie w pierwszych dniach po urodzeniu? Ja przyznam, ze czuje sie jak zombi i wygladam jak zombi. Jestem fizycznie wykonczona, a do tego hormony mnie dobijaja. W ciagu sekundy potrafie sie tak zdenerwowac o byle glupote, ze az sie w srodku trzese....Smiac mi sie chce, jak bedac w ciazy zakladalam, ze bede taka zadbana mamuska, a teraz wklepanie balsamu to mega poswiecenie.... Jak goily sie u was szwy??? Ja jestem tydzien po porodzie i nadal bardzo mnie bola, a do tego sikam z butelka wody, ktora sie polewam, bo inaczej nie dalalbym rady... I ostatnie pytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Zaczęłam uzywać matę po pierwszym miesiącu i gdzieś do pół roczku używaliśmy. A później kupiłam jeszcze jedną taką dużą bez pałąków i tą dłużej używaliśmy,zamiast koca była,czy teraz wiosną/latem pewnie na ogródek będę ją wykładala,bo to lepsze jak koc moim zdaniem. Nianię mam z baby ono,teściowa przywiozła z Polski,bo ją prosiłam,ale jeszcze testu nie zrobiłam. Tyle,że to znajome polecały oraz w sklepie w którym pracowałam dobrze się sprzedawały i nie bylo jakoś reklamacji na nie,więc jest wypróbowana. Nie była droga ok 120 zł. Cytat:
Nigdy nie werandowałam dzieciaków. Wychodziłam na 3 dobę od razu na spacer 1-2 godziny. Moje dzieciaki nigdy nie chorowaly,powietrze im nie zaszkodziło. Tzn wiadomo,że jak wichura i deszcze to nie wychodzimy jak nie musimy,ale jak ładnie to korzystajcie z pogody ![]()
![]() |
#1044 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Vacu - ![]() Gosiu - cierpliwości. Ja moją teściową kocham... przez pierwsze dwie doby. Potem uciekam ![]() A ja mam dzisiaj wychodne!!! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2014-02-15 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym co najmniej wystawiła na balkon porządnie ubrana. pilotka zaczęliśmy kąpać sie razem jak Emil miał z 6 tygodni. Kąpiemy w 39-40 stopniach, z 15-20 minut. Tylko tyle, ze pilnuje, zeby taka długa kąpiel nie była codziennie, tylko najwyżej co 2 dzien. Wody normalnie, ejani mam baby ono. Jest fajna, bo ma kolorowe diody, które zapalają sie jak dziecko płacze. Wiec sprawdza sie dobrze pod prysznicem, bo widać czy jesli cisza, czy jakies nieszczęście. vacuity gratuluje szybkiej akcji!
![]() |
#1047 |
Zakorzenienie
|
Dziś chodzę jak zombi...moja mała jest ciągle głodna, moje cycki jej nie wystarczają, ciągle chce jeść po czym ulewa, wkłada rączki do buzi płacze...od 22:30 do 3:30 mieliśmy imprezkę w nocy,picie,płacz, bekanie, ulewanie, kupy i tak wkoło
![]() Dziś z rana to samo...dopiero zasnęła od 8 rano...a cycki mam tak sflaczałe ze SZOK ![]() Dziewczyny które karmią mm ile maluszki w pierwszych tygodniach wypijają ml i jak często?
![]() |
#1048 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mycie przed każdym karmieniem u mnie oznaczałoby pare minut porządnego ryku, bo mleko jak ma być to "na wczoraj" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dostałam 5% zniżki, ale jak się z kimś przyjdzie to 15% teraz mają w promocji zdaje się. Wybór do miseczki K bodajże na stanie mieli, bo babeczka inna K mierzyła obok. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | |||
Rozeznanie
|
Madzik14-
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
O kurcze to szybko poszłaś. Współczuję popękanego krocza.Ale rana powinna się szybko zagoić ![]() Co do karmienia nie poddawaj się, początki są trudne, z chwili na chwile będzie lepiej. ![]() Cytat:
![]() Nie rozumiem ludzi co przychodzą nieproszeni , a ta godzina to już w ogóle, i co to ma znaczyć bo ona chciała , a co to małpka w cyrku ?? ![]() Witam się i ja. U nas puki co cisza. Nic nie wskazuje ,że niedługo będę rodzić. Dobija mnie to już pomału.Niby 4 dni do terminu jeszcze, ale mimo wszystko ![]() Moja kumpela wczoraj też urodziła, a mój mały brzdąc ani śmie wyjść na świat. Po wczorajszym dniu pełnym wrażeń, mam nakaz leżenia i nic nie robienia od męża. Jedyną czynnością którą zrobię jest lista zakupów ![]() Chyba się trochę wkurzył wczoraj nie na mnie,ale na sytuację. Widziałam,że był lekko poddenerwowany i przejęty,że się źle czułam wieczorem, ten twardniejący brzuch, a on się bardzo martwi o mnie i o małego. No to ja posłuszna żona leże na kanapie i pachnę,... ![]()
![]() |
#1050 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny które karmią piersia - to ze dziecko wkłada rączki do buzi i ciagle chce byc przy piersi niezawsze oznacza ze jest głodne. Dziecko ssac uspokaja sie - dlatego wkłada paluszki do buzi. Lolita piszesz ze mała chce byc przy piersi a potem ulewa - wyraźnie widać ze sie przejada skoro ulewa a przy piersi chce byc bo sie uspokaja.
Jeśli chodzi o mm to Dominik zjada w tej chwili 5x140 i 1x180 plus kotlet schabowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.