|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Mój TŻ i brat i bratowa też są na tak, jeszcze z rodzicami muszę pogadac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
chyba dlatego, że potrzebuję duchowego wsparcia że dam radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Zakorzenienie
|
gwiazdeczka jeśli Ci dadzą umowę o pracę to spróbuj
![]() A Ty masz doswiadczenie w sprzedaży, że zaproponowali Ci taką pracę? Czytałaś opinię o firmie? Opisze Wam wrażania z moich dzisiejszych rozmów: Pierwsza rozmowa w administracji kredytow chwilówek, i tu się zaskoczył bo nie chodziło o ukryte bieganie po domach i udzialanie kredytów. Jest to praca polegjące na sprawach rozliczeniowych tj. rozliczanie przedstawicieli kredytowych i dbanie o obieg dokumentacji. Weryfikacja czy pożyczka została faktycznie udzielona, i raz w tygodniu obdzwonienie ludzi z windykacji. Umowa o prace, praca od pon-pt. Mogliby się odezwać, ze mnie chcą! Minus trochę daleko od obecnego mieszkania, ale dojazd mpk mam bez problemu. Druga praca, stanowisko niby pracownik biurowy a w rzeczywistości obsługa biura, sprzedaży, wynajmu i leasingu maszyn budowlanych. Włacznie z jeżdżeniem po placach budowy i proponowaniem wynajmu czy leasingu maszyn budowlanych. Facet na rozmowie pytał czy mam swoje auto i czy jestem w stanie robić godziny nadliczbowe. Przez trzy miesiące najniższa krajowa. Widać, że firma bogata. Dla nich jakiś obrotny chłopak by się przydał, a na rozmowy same kobitki młode zaprosili i to na jedną godzinę ![]()
#1265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | ||
Zakorzenienie
|
Jak Walentynki?
Nie odebrałam dziś jednego telefonu z obcego numeru bo byłam na basenie, teraz się dołuje że to jakaś fajna oferta pracy była, a włącza się cały czas sekretarka, myślicie że powinnam się nagrać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie
![]() W poniedziałek mam rozmowę w jako specjalista ds rekrutacji w APT. Taka praca by mnie kręciła ![]()
#1268 |
Zakorzenienie
|
gwiazdeczka, spróbuj koniecznie, nie wyjdzie to zrezygnujesz. Po humanie raczej masz gadane i poprawna polszczyznę
![]() ![]() próbuj, trzymam kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jednak ty jestes w innej sytuacji... plusem jest podstawa. i baza klientow na dzien dobry. lepsze to, niz nic. mozesz popracowac ze 3 mce i szukac pracy jako jakis account manager czy cus ![]() Edytowane przez be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 Czas edycji: 2014-02-14 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chyba nie ma nic do stracenia? Trochę dziwi mnie, że chcą dać osobie bez doświadczenia ponad 2 tys. brutto "na start" - nie wiedząc czy zatrudnienie przyniesie im jakiekolwiek zyski. Co innego, gdyby zatrudniali przedstawiciela z doświadczeniem. Wiesz co? Może TŻ i bratowa mają rację? Lepiej spróbować niż potem żałować, że nie spróbowałaś ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;45152572]przedstawiciel handlowy. ja sie nie nadaje do takiej pracy, choc podobno potrafie sprzedac kupe w papierku... osobiscie bym sie nie zdecydowala...
jednak ty jestes w innej sytuacji... plusem jest podstawa. i baza klientow na dzien dobry. lepsze to, niz nic. mozesz popracowac ze 3 mce i szukac pracy jako jakis account manager czy cus ![]() Wyćwiczyłaś to , czy masz tai dar wrodzony? |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam żadnego doświadczenia w sprzedaży ![]() Opinii jakoś wiele nie ma, jako o pracodawcy, więcej jako o sprzedawcy itp. wiadomo jak przy każdej firmie są pozytywne i negatywne opinie. Fajna ta Twoje pierwsza praca by była ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() Przez to bezrobocie to ja się zrobiłam normalnie cienki Bolek, boję się wszystkiego, mam taką niską samoocenę, że porażka ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- [1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;45152572]przedstawiciel handlowy. ja sie nie nadaje do takiej pracy, choc podobno potrafie sprzedac kupe w papierku... osobiscie bym sie nie zdecydowala... jednak ty jestes w innej sytuacji... plusem jest podstawa. i baza klientow na dzien dobry. lepsze to, niz nic. mozesz popracowac ze 3 mce i szukac pracy jako jakis account manager czy cus ![]() No ja nie wiem właściwie czy się nadaję czy też nie... bo nie mam doświadczenia. Raz tylko próbowałam w OFE ale po prostu dostałam starą zżółkłą książkę telefoniczną i miałam szukać klientów. Nie dałam rady, myślałam, że po ścianach będę chodzić. ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Jedyne co stracę to kasę na dojazd do Wrocławia na to całe szkolenie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was pracuje na programie księgowym SAP?
#1274 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Zakorzenienie
|
Szkoda, w takim razie wypowiedzenie i urlop w czasie wypowiedzenia bierz. Ile Ci zostało urlopu? Jaką masz umowę na czas określony/nieokreslony?
#1276 |
Inkwizytor
|
Idź perfidnie na L4. Trzeba walczyć o siebie.
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Zagrożono mi, że jak będę kombinowała z L4 to mam liczyć się z kontrolą ZUS. Ach, ci prywaciarze. Najpierw próby zatrzymania mnie w firmie, a potem nagła zmiana frontu i robienie pod górkę. Mogłabym zrozumieć, gdybym odchodziła do konkurencji, ale ja zmieniam branżę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4515551 0]ta tak samo jak ksiądz nie może mieć dzieci ![]() Tiaa, Tylko tutaj littel ma inną sytuację. Nie zaproponuje w korpo,że przez dwa tygodnie popracuję u nich na czarno. Inaczej pracy na zwolnieniu sobie nie wyobrażam ![]()
![]() |
#1281 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To już musisz sama zastanowić się czy warto... Długo pracowałaś w tym miejscu? W sumie nie musisz nikomu pokazywać tego świadectwa. Czy jest takie ryzyko, że obecny szef będzie robił Ci jakieś problemy w przyszłości, tzn. ma "znajomości", będzie utrudniał znalezienie innej pracy w przyszłości, jest człowiekiem wpływowym, itd.? Trzeba wziąć to wszystko pod uwagę i wybrać sposób "rozstania"... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Zakorzenienie
|
Ja
![]()
#1284 |
Zakorzenienie
|
Powiedz mi on jest trudny do ogarniecia? Bo ja właśnie na nim będę pracować a nikt nie chce mi go pokazać od podstaw tylko tak od środka jakoś
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1285 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;45159122]a nie da sie na żadanie pracownika w trybie natychmiastowym? u mnie kolega w pracy tak odszedl z dnia na dzien.[/QUOTE]
Nie słyszałam o takim rozwiązaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Konto usunięte
|
mam dobrze gadane i umiem zachęcić do kupna i uświadomić komuś potrzebę posiadania czegoś nawet jeśli tego zupełnie nie potrzebuje ;-)
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- kolega złożył normalne wypowiedzenie na wniosek pracownika z nakazem natychmiastowego rozwiązania współpracy. szef podpisał i po balu. tylko tam była kwestia spóźnienie w wynagrodzeniach i tym się poparł. |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;45162394]kolega złożył normalne wypowiedzenie na wniosek pracownika z nakazem natychmiastowego rozwiązania współpracy. szef podpisał i po balu. tylko tam była kwestia spóźnienie w wynagrodzeniach i tym się poparł.[/QUOTE]
Bo to było ciężkie naruszenie obowiązków pracodawcy i miał do tego prawo. Normalnie nie można sobie ot tak rozwiązać umowy o pracę, chyba że za porozumieniem stron. |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;45162394]
kolega złożył normalne wypowiedzenie na wniosek pracownika z nakazem natychmiastowego rozwiązania współpracy. szef podpisał i po balu. tylko tam była kwestia spóźnienie w wynagrodzeniach i tym się poparł.[/QUOTE] Aaaa no, wtedy tak. Cytat:
Ale jak pracodawcy nie można nic zarzucić to już nie będzie tak łatwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.