![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wenecja
witam,
wybieram sie do wenecji w przyszłym tygodniu. czy ktoś może mi powiedzieć czy tam jest normalne zasilanie pradem jak w Polsce? potrzebuje ładować baterie do aparatu ![]() dzięki i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
we włoszech są inne kontakty,ale to zależy od hotelu też,w moim były takie dostosowane też do naszych wtyczek,ale można też wziać ze sobą przejściówke (ok 2 zl)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
witam,
odnośnie odpowiedzi na moje pytanie... "Treść: we włoszech są inne kontakty,ale to zależy od hotelu też,w moim były takie dostosowane też do naszych wtyczek,ale można też wziać ze sobą przejściówke (ok 2 zl)" prosze o informacje jaką dokładnie przejściówke mam kupić...? bo nie wiem o co pytać w sklepie elektronicznym ![]() dzięki serdeczne!! Łukasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Bylam w roku 2002. Piekne miasto. Ale Praga jednak bardziej mi sie podoba.
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
W Wenecji polecam wybrać się na wyspy Murano i Burano. Szczególnie ta druga wyspeka, dalej położona jest bardzo urokliwa. Niska, bajecznie kolorowa zabudowa, dużo mniej turystów. Zwiedzając Wenecję przez kilka dni można tu odsapnąć na pół dnia i rozkoszować się klimatem miejsca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Mnie Wenecja w ogóle nie powaliła na kolana... Brzydko szaro śmierdzi odpadają kawałki domów... gondola 80 euro
tyle zapamiętałam z wycieczki ![]() http://img93.imageshack.us/img93/8381/wsiumq.jpg ciasno, MASAKRYCZNIE drogo i nie podobało mi się. w sumie bylam tam dużą grupą z 30 osób malo opiekunów praktycznie zero czasu wolnego tylko bieganie między uliczkami. ale sądze że gdybym miala więcej czasu, po prostu zdjęcia bylyby ladniejsze...
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Byłam 2 razy, w 99 i 2000r, zakochałam się. Z chęcią bym wróciła
![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Wenecja bardzo mi się podobała, jest naprawdę śliczna, ale jednak jak ktoś nie zna miejscówek, to ogólnie drożyzna. No i ten zapaszek taki... Jednak tłumy turystów zawsze są dla mnie dużym minusem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
Ja byłem rok temu w Wenecji na kolonii. Było bardzo fajnie.
Dali nam 11 godzin czasu wolnego, także obszedłem prawie całą. Chodziłem na "pałe" czyli gdzie mnie oczy poniosą i nie chciałem nawet pamiętać drogi- szwędałem się po uliczkach z kolegą 11 godzin. Raz odeszliśmy tak daleko, ale i tak nie sposób tam sie zgubić. Serdecznie polecam. Świetne sklepy i jedzenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Podróżniczka
|
Byłam w Wenecji trzy razy, podczas objazdówek po Włoszech. Było świetnie, lubię to miasto mimo, że jest strasznie zatłoczone latem. Chętnie wybrałabym się ponownie, ponieważ od ostatniej wizyty minęło już ponad 6 lat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
ja będę w Wenecji we wrześniu.
dobrze wiedzieć o tych przejściówkach;] trzeba na allegro poszukać
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez Kessie71 Czas edycji: 2011-03-23 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Ja jadę we wrześniu
![]() ![]()
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Mr... Wenecja. Pieknie tam jest!
![]() Byłam w lipcu 2009. Pyszne lody, straganiki z maskami (kupilam sobie kolczyki- maski i dwie maski do powieszenia, dla siebie i tż), pomosty, sklepiki, śmerdzace kanały, policja na wodzie, pałac, placyk... to ma nieziemski urok! Co prawda nie pływałam gondolą, ale wszystko przede mna. Byłam na krotkim zwiedzaniu, poniewaz to byla taka jakby "przerwa" w oczekiwaniu na prom na Korfu. Nieziemskie miasteczko. Nastepnym razem koniecznie jade na dłużej, ale z tż! ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Ja 2 razy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() osobiście bardzo podoba mi się Wenecja i jej specyficzny klimat. Plac św. Marka, sklepiki przepełnione maskami, gondole, ciasne uliczki ... ![]() I zawsze jak oglądam jakiś film kręcony w Wenecji to mam straszną frajdę i tylko ciągle jest : ooo, byłam tam ! oo tak, pamiętam te miejsce. No i zazwyczaj wydaje mi się, że uliczka, która pokazują to jedna z tych, którą się przechadzałam, nic że wszystkie są prawie takie same ^^ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Ahh Wenecja
![]() ![]() Jeśli chodzi o te maski to takie jakby z teatru tak ? W jakiej cenie one są? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
Tak, takie jakby z teatru
![]() hmm co do cen, to różnie z tym jest, zależy od wielkości, ja o ile dobrze pamiętam, zapłaciłam ok 3-4 euro za taka małą ![]() http://www.flog.pl/media/foto/559600_maski-weneckie.jpg Edytowane przez beautiful_nightmare Czas edycji: 2010-02-02 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Dzięki wielkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
Hej, wybieram się z mamą pod koniec kwietnia do Wenecji i chciałam zapytac, czy znacie jakieś naprawdę tanie hotele, czy hostele w samej Wenecji. Znalazłam tylko Casa Caburlotto, ale jest prowadzony przez zakonnice a godzina powrotu to 10:30. Będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Ja lece 22 kwietnia na 2 dni. Mieszkac bede w hostelu w centrum Wenecji, zaraz przy dworcu. Co kilka miesiecy udaje mi sie zdobyc tanie bilety lotnicze wiec z doswiadczenia weim ze dobry hostel to a)tani hostel b)w centrum c)blisko polaczenia z lotniskiem I ten ponizej spelnia te wymagania ![]() http://www.hostelworld.com/hosteldet...e/Venice/10203 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Ja jadę do Wenecji jutro by zwiedzać ją w Walentynki;-)
Mam nadzieję że i mnie zachwyci i będzie moim numerem 1 z miast ![]() Na razie jestem zakochana w Nicei. Chociaż nie wiem czy teraz zimą będzie miała swój urok. Są tam jakieś normalne sklepy typu spożywczak???
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie osobiście Wenecja kompletnie rozczarowała, tak samo jak Mediolan. Dużo bardziej wolę południe Włoch i przepiękny Rzym, czy Neapol, który ma w sobie magię większą niż Wenecja. (Po przecztaniu książki R. Saviano) Aczkolwiek polecam w Wenecji wejście na dzwonnice na piazza San Marco, ładny widok, mimo, że nie widać ani jednego kanału. Zwykłe spożywczaki w Wenecji jak najbardziej są.
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Dzięki za informacje
![]() Wróciłam dzisiaj z Wenecji która jest piękna natomiast nie jest dla mnie najpiękniejszym miastem świata jak to nieraz czytam opinie na forach. Nicea na Lazurowym wybrzeżu jest również przepiękna ![]() Na dzwonnicy byłam, ładne widoki chociaż faktycznie kanałów nie widać. Werona bardzo mi się podobała, taka klimatyczna ![]()
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
I Verona
"Zabijać to nie znaczy wyjąć rewolwer jak Buck Jones i zrobić pif-paf! To wcale nie tak. Można zabijać w sercu. Po prostu przestać kogoś kochać. I wtedy ten ktoś umiera." Edytowane przez Pinklady Czas edycji: 2014-02-16 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Konto usunięte
|
świetny wątek o Wenecji, ja byłam z rodziną na Sylwestra 2010 i zapamiętałam mnóstwo szkół artystycznych (głównie malarskich, rzeźbiarskich, muzycznych i ceramiki, materiałów, szkła), piękne, pełne obrazów muzea i kościoły oraz wszechobecny zapach irysów w sklepach z kosmetykami
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
Ja byłam w zeszłym roku w długi weekend na objazdówce po Włoszech. M.in. byłam w Wenecji i się zachwyciłam . Właśnie ten klimat, maski, roamntyzm
![]() Miałam jechać w tym roku na karnawał w Wenecji. Nie udało mi się, ale koleżanka jedzie w przyszłym tygodniu i na pewno zda mi relacje jak było! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Konto usunięte
|
o, moja przyjaciółka z koleżanką z roku też wyjeżdżają na Erasmus do Pizy w tym tygodniu i właśnie myślimy nad wspólnym karnawałowym wypadem do Wenecji!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Tak, doliczają tak zwane " stoliczkowe".
W centrum miasta siadłyśmy w ogródku na zewnątrz przy stoliku. Kawa 1,5 e pizza 3,30 e a zapłaciłam 9,40 e;-) Ale można kupować pizzę w okienkach, dostajesz na papierze i jesz po drodze ;-) Polecam lody. Są boskiue, Grycany i te inne się chowają.
"Zabijać to nie znaczy wyjąć rewolwer jak Buck Jones i zrobić pif-paf! To wcale nie tak. Można zabijać w sercu. Po prostu przestać kogoś kochać. I wtedy ten ktoś umiera." Edytowane przez Pinklady Czas edycji: 2014-02-18 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.