Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 378 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-07, 23:10   #11311
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Jolinku, nam zabrakło 3-4 zaproszeń i nie wiemy co zrobić, bo w żadnym sklepie nie chcą nam sprowadzić nawet 5, bo to hurt Chyba trzeba będzie w sklepie kupić takie zwykłe
to rzeczywiście kiepsko, ale może dacie radę zamówić. Na pewno wszystko będzie ok. Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez agusiagr Pokaż wiadomość
Sylwiu a możesz mi wysłać zdjęcie to z fryzurką?dziękuję bardzo
agusiagr@o2.pl
Ja równiez poproszę o fotkę Adres poniżej w podpisie.

Dziewczyny ale poszalałyście. Od rana namachałyście ponad 2 strony!!! Ja wróciłam z zapraszanka dopiero po 21. Było bardzo miło. Chociaż jakby to miało potrwać tydzień to ze 2 kilogramy byłabym cięższa. Każdy tylko ciasteczko, herbatka, obiad Jutro kolejny pracowity dzień. Mam nadzieję że większość gości jutro damy radę zaprosić.
Miłej nocki życzę

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-07, 23:48   #11312
MegiWu
Raczkowanie

GG do MegiWu
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez andzia27 Pokaż wiadomość
bardzo bym chciała mieć coś takiego ale mam włosy za krótkie
W salonie U Ani, jedna z fryzjerek mowiła o tresce, która załatwia problem zbyt krótkich włosów. Sama się kiedyś nad taka możliwościa zastanawiałam, tylko ja mam problem z ilością włosów a nie ich długością. Pewnie fryzjerka byłaby najlepszym doradcą w tej kwestii
MegiWu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 00:01   #11313
MegiWu
Raczkowanie

GG do MegiWu

Cytat:
Napisane przez SELKA* Pokaż wiadomość
Ja też poproszę agnieszka-ruta@wp.pl
U mnie jakoś dziś smutno może to wina pogody.... Przeglądm swój suwaczek i równo rok do ślubu. A ja mam coraz więcej wątpliwości. Nie jestem pewna na 100%, że TŻ to mężczyzna na całe życie.....A może nigdy nie można mieć tej pewności.....
Myślę, że pojawia się u Ciebie lęk, czyż nie ??

Na naszych naukach przedmałżeńskich pani z poradi powiedziała, że kobieta nigdy nie będzie pewna tego czy to ten jedyny, w przeciwieństwie do faceta, który jak podjął decyzję, to jej się będzie trzymał.

Myślę, że każda przeżywała chwile, kiedy pojawiały sie wątpliwości. Ale gdzieś kiedyś przeczytałam, że decyzje ważne należy podejmować (chodziło własnie o związek i o to czy to ten jedyny czy nie) w chwilach kiedy jest dobrze. Bo kiedy pojawia się kryzys, to mamy ochote wszystko rzucić i wszelkie problemy rozwiązać, kończąc np. związek. Należy więc pamiętać o uczuciach, myślach jakie pojawiały sie gdy było super, gdy było szczęście, a to pomaga -> wiem z autopsji
Stary 2007-06-08, 00:09   #11314
MegiWu
Raczkowanie

GG do MegiWu

Cytat:
Napisane przez agusiagr Pokaż wiadomość
Szukając po sklepach sukienki na drugi dzień stwierdziłam że chyba coś uszyję u krawcowej.Poszłam i Pani pokazała mi śliczną sukienkę.Upatrzyłam sobie nawet kolor materiału taki zielony mieniący się w złoty.tylko muszę pujść spytać się ile mam go kupić.
agusiagr a możesz napisać u której krawcowej byłaś? ponieważ wciąż szukam krawcowej do uszycia sukienki na drugi dzień wesela...

Pani w Imperium odesłała mnie z kwitkiem. Ponieważ nie szyję sukienki slubnej u niej w salonie, więc nie może ona mi uszyć sukienki na drugi dzień. Myślałam, że 'klient nasz pan' a tu mała pomyłka
Stary 2007-06-08, 02:07   #11315
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Myślisz, że na ich stronce można zamówić tylko 5 sztuk??
nie wiem czy się da ale zawsze warto spróbować. Pytałam jakie bo pomyślalam,że może nie byłoby tak trudno dorobić podobne

Cytat:
Napisane przez niebieska.lwica Pokaż wiadomość
martuko dziękuję za dopisanie do listy
Cytat:
Napisane przez eemila Pokaż wiadomość
martuko a czy ja mogłabym prosic o dopisanie mnie do listy 21.07.07 dziękuję!!!!!!
nie ma sprawy, póki zaglądam to będe aktualizować a później poprosze żeby ktos liste skopiowal i ją uaktualniał

Cytat:
Napisane przez sylwunia_p Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to kogoś zainteresuje, ale zamieszczę zdjęcie dekoracji stołu, która bardzo mi się spodobała, kwiaty były dobrane do wystroju sali i było 5 takich wazonów, bardzo ciekawe rozwiązanie, gdyż była dekoracja a nie zasłaniała siedzących osób
uch, ja bym się bała ze to się przewróci W moim lokalu daja nieduże wazoniki ale z pojedynczymi różyczkami i tak mi się w sumie podoba. Obmyślam dekorację sali

Cytat:
Napisane przez andzia27 Pokaż wiadomość
bardzo bym chciała mieć coś takiego ale mam włosy za krótkie
o, moje włosy już tak urosły że by pewnie wystarczyło, ale bałabym się,ze mi sie strąki z tego zrobią wiszace w nieładzie chyba musz esię zgodzić z fryzjerką,że trzeba upiąc włosy. W sobote na wesele zrobię sobie próbna fryzurkę, może zostawię rozpuszczoone częściowo to się sprawdzi czy się utrzyma... Choć z drugiej strony nie chciałabym na czyims weselu być w takiej samej fryzurze jak na swoim :/

Cytat:
Napisane przez MegiWu Pokaż wiadomość

Na naszych naukach przedmałżeńskich pani z poradi powiedziała, że kobieta nigdy nie będzie pewna tego czy to ten jedyny, w przeciwieństwie do faceta, który jak podjął decyzję, to jej się będzie trzymał.

Myślę, że każda przeżywała chwile, kiedy pojawiały sie wątpliwości. Ale gdzieś kiedyś przeczytałam, że decyzje ważne należy podejmować (chodziło własnie o związek i o to czy to ten jedyny czy nie) w chwilach kiedy jest dobrze. Bo kiedy pojawia się kryzys, to mamy ochote wszystko rzucić i wszelkie problemy rozwiązać, kończąc np. związek. Należy więc pamiętać o uczuciach, myślach jakie pojawiały sie gdy było super, gdy było szczęście, a to pomaga -> wiem z autopsji
megiwu, a gdzies Ty znalazła taką sensowną pania w poradni Mądre bardzo rzeczy i to mnie uspokaja,ze kobieta nigdy nie ma takiej pewności, że to jedyny. Ja mam pewność w tej kwestii,że takiego i tego własnie wybrałam i nie cofam sie w decyzji.. A co mnie spotka w życiu z Tym męzczyzną to kto to wie...

PS. Chyba wreszcie opanowałam multicytowanie
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 07:39   #11316
anja79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smarti_ter Pokaż wiadomość
Witajcie !!

Życzę powodzenia tym co ślubują już w tą sobotę
Akurat mam dostęp do kompa ---> mąż ogląda mecz

Brunetka, szczęśliwa --> najważniejsze że macie siebie musicie się wspierać w każdej sytuacji i byle głowa do góry!!

Dziś jeszcze (1 miesiac po slubie) odbieramy filmik z wesela od Pana Serafina... już sie nie moge doczekac!!

Jeszcze obiecany plener i buuuuziaki dla Was!!
Piękne zdjęcia. Nasza Fotograf zastanawia się czy zabrać nas na plener do botanika czy do Muzeum Wsi. Czy płaciliście coś za możliwość robienia zdjęć. Ile?????????? Pozdrawim. PIĘKNE ZDJĘCIA
anja79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 07:55   #11317
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

ostatnio jeden z fotografów mówił mi, że by zrobic zdjecia w skansenie trzeba zapłacić 100 zł i można wejśc do wszystkich obiektów. w zeszłym roku płaciło sieę50 zł, to wiem od tego fotografa.

a tak poza tym O MATKO! TO JUŻ JUTRO

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 08:13   #11318
anja79
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ostatnio jeden z fotografów mówił mi, że by zrobic zdjecia w skansenie trzeba zapłacić 100 zł i można wejśc do wszystkich obiektów. w zeszłym roku płaciło sieę50 zł, to wiem od tego fotografa.

To Super że już jutro Ja jeszcze tydzień. Dzięki za info. Pozdraawiam
Stary 2007-06-08, 08:15   #11319
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

Indygo super wygląda Twój suwaczek ... kiedy u mnie tak bedzie
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 08:27   #11320
lalunia105
Raczkowanie

na moim suwaczku 2 miesiące 2 tygodnie i 3 dni a ja jeszce tyle spraw muszę załatwić a mianowicie:

Wynajęcie samochodu
kupienie zaproszeń
pojechanie do orkiestry
zamówienie tortu
kupienie garnituru + dodatków
obraczki
dekoracja sali
wynajecie autokaru
kotyliony
kwiaty
prezenty dla rodziców
kosmetyczka
fryzjer
dodatki do sukni ślubnej
zarezewowanie apartamentu na noc poślubną
ustalenie menu
kupienie alkoholu (byliśmy zdecydowani na MAXIMUSA ale ostatnio kupiliśmy jedną butelkę i się okazało że jest okropna nikomu z gości w domciu nie smakowała i do tego plastikowa zakrętka duzyy minus) więc jeszcze nei wiem jaką wybierzemy.
Zaproszenie gości

To chyba tyle jak narazie........
lalunia105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 08:34   #11321
Ela1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabi0711 Pokaż wiadomość
Hej ja właśnie zamawiam część ciast ze Sławinkowskiej, relacje po weselichu.
więc czekam - ale zamawiałaś tylko ciastka, tortu już nie?

Cytat:
Napisane przez paticzka Pokaż wiadomość
Ela1 gdybym miała wybierać między tymi dwoma cukierniami zdecydowanie wybrałabym Zemborzycką Tutaj na Sławinkowskiej te ciasta to sam cukier, nic więcej... Najlepiej w sobotę rano-jak jest wybrór podjedź i popróbuj ale my kupiliśmy raz na imieniny tutaj(bo to 2 kroki ode mnie) i naprawdę kiepskie były .No chyba że na wesele jakieś inne proponują niż te w ogólnej sprzedaży.
dzięki serdeczne - muszę popróbować i wypytać się o szczegóły
Ela1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 08:43   #11322
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
Indygo super wygląda Twój suwaczek ... kiedy u mnie tak bedzie
podejrzewam, że u Ciebie będzie tak 24 sierpnia

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2007-06-08, 08:57   #11323
calva
Raczkowanie

GG do calva

Cytat:

hehe podoba mi się mi ta opiniachociaż muszę przyznać że ja jestem pewna swojego Pawłaod początku naszej znajomości wiedziałam, że nasze grogi są połączone. chociaż początki nie były różowe i bywało różnie...teraz jest super i oby tak całe zycie już nie mogę doczekąć się kiedy zaczniemy być już małżeństwem i wieść wspólne życie na dobre i złe

SELKA* nie przejmuj się i zaufaj swemu serduszkowi skoro podjęłaś decyzję o ślubie to znaczy że ten facet jest tego wart. w życiu bywa różnie ale najważniejsze byście byli szczerzy w stosunku do siebie i kochali się- wtedy reszta świata należy do Wasnie przejmuj się pewnie to stresik i ta odległosć od całej ceremonii<przytul>głow ad góry

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 09:36   #11324
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Cytat:
agusiagr a możesz napisać u której krawcowej byłaś? ponieważ wciąż szukam krawcowej do uszycia sukienki na drugi dzień wesela...

Pani w Imperium odesłała mnie z kwitkiem. Ponieważ nie szyję sukienki slubnej u niej w salonie, więc nie może ona mi uszyć sukienki na drugi dzień. Myślałam, że 'klient nasz pan' a tu mała pomyłka
Matko ta kobieta zadziwia mnie coraz bardziej

Cytat:
Napisane przez anja79 Pokaż wiadomość
Piękne zdjęcia. Nasza Fotograf zastanawia się czy zabrać nas na plener do botanika czy do Muzeum Wsi. Czy płaciliście coś za możliwość robienia zdjęć. Ile?????????? Pozdrawim. PIĘKNE ZDJĘCIA
W tamtym roku Skansen - 50 zł.
Kurczę jeśli to prawda że w tym roku to już jest 100 zł to załamka To już chyba lekka przesada. Ale my nie zrezygnujemy ze Skansenu na rzecz Botanika, chociaż ta opłata to przegięcie.

Stary 2007-06-08, 09:46   #11325
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Dziewczyny gdyby mnie dziś już nie było bo po południu wyruszamy z kolejną partią zaproszeń to kasiakk, gabi, indygo życzę wam wszystkiego naj naj naj lepszego i przede wszystkim ogromu miłości. Jutro wasz niezapomniany dzień - nie martwcie się będzie na pewno słoneczny i wyjątkowy . Przekażcie życzonka waszym połówkom i bawcie się dobrze
Czekamy na wasze realcje

Stary 2007-06-08, 09:49   #11326
niebieska.lwica
Rozeznanie

kasiakkk, gabi0711, indygo wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia trzymajcie się dziewczyny, będziemy jutro trzymać za was kciuki
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 09:57   #11327
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
nie wiem czy się da ale zawsze warto spróbować. Pytałam jakie bo pomyślalam,że może nie byłoby tak trudno dorobić podobne

no z moim talentem ... Nie umiem zrobić zaproszenia, nawet mogłoby być trochę inne, bo to dla innych gości, nie wiedzą jakie ma reszta. Może któraś z
Was robi, to kupię

Spróbuję jeszcze w Cartalii.
Stary 2007-06-08, 09:58   #11328
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Tymczasem się żegnam, bo dziś o 13.00 wieeelki egzamin, pewnie wrócę wieczorem..

Stary 2007-06-08, 10:55   #11329
SELKA*
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki MegiWu Gzie znalazłaś taką mądrą panią z poradni?
SELKA* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 11:06   #11330
MegiWu
Raczkowanie

GG do MegiWu

Cytat:
megiwu, a gdzies Ty znalazła taką sensowną pania w poradni Mądre bardzo rzeczy i to mnie uspokaja,ze kobieta nigdy nie ma takiej pewności, że to jedyny. Ja mam pewność w tej kwestii,że takiego i tego własnie wybrałam i nie cofam sie w decyzji.. A co mnie spotka w życiu z Tym męzczyzną to kto to wie...
niestety mogę tylko podać do wiadomości jak się nazywa w razie zainteresowania. Kobieta prowadziła nasze nauki przez chyba trzy spotkania, tylko że mieszkam pod Lublinem
A pani dużo ciekawych rzeczy mówiła, np. o ideale mężczyzny jaki tkwi w kobiety myślach...

Cytat:
PS. Chyba wreszcie opanowałam multicytowanie
jak widać i ja powinnam się nauczyć
Stary 2007-06-08, 11:07   #11331
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:

ooooooo jestem w szoku, czyżby miała za dużo zamówień i nie chciała zarobić?

co do wątpliwości, przyznam się, że ja ciągle po 11 latach związku mam je ciągle i jak znam życie zawsze je będę miała... po prostu babeczki takie są

wiecie co, mam jeszcze jeden problem - co byście zrobiły, jeżeli jeden z zaproszonych krewnych poprosił, żeby zaprosić też jego siostrę, bo jej będzie przykro? dodam, że z krewnym moja rodzina trzyma jako taki kontakt, a z siostrą nie, od 20 chyba lat...
kurcze, czuje się głupio, ale z drugiej strony ja się nie gniewam na ludzi, z którymi nie mam kontaktu, że mnie nie zapraszają na śluby, czy chrzciny
czy więzy krwi to wystarczający argument? mam wrażenie, że jeszcze powinna się pojawić emocjonalna potrzeba zaproszenia kogoś?

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 11:19   #11332
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez Jolinek Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdyby mnie dziś już nie było bo po południu wyruszamy z kolejną partią zaproszeń to kasiakk, gabi, indygo życzę wam wszystkiego naj naj naj lepszego i przede wszystkim ogromu miłości. Jutro wasz niezapomniany dzień - nie martwcie się będzie na pewno słoneczny i wyjątkowy . Przekażcie życzonka waszym połówkom i bawcie się dobrze
Czekamy na wasze realcje
dziękuję Jolinku u nas zabawa skromna, ale dzień wielki i mam nadzieję, że cudownie będzie

Stary 2007-06-08, 11:20   #11333
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez niebieska.lwica Pokaż wiadomość
kasiakkk, gabi0711, indygo wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia trzymajcie się dziewczyny, będziemy jutro trzymać za was kciuki

dziękuję, juznie mogę sie doczekać

Stary 2007-06-08, 11:29   #11334
calva
Raczkowanie

GG do calva

od dzisiaj mój suwaczek zaczął odłiczanie

Stary 2007-06-08, 11:30   #11335
calva
Raczkowanie

GG do calva

jeszcze tylko 442 dni: )

Stary 2007-06-08, 11:37   #11336
Malpka
Zakorzenienie

ponieważ ja weekend w szkole spędzam więc już i ja życzę wam dziewczynki (kasiakkk, gabi0711, indygo ) wszystkiego co najlepsze,pięknej pogody na jutro i duzo szczęścia i miłości w życiu

Sylwunia
czy ja tez bym mogła prosić o to zdjęcie fryzurki (schwester@buziaczek.pl)

Ruda według mnie powinno się zapraszać osoby z którymi wiemy że będziemy się dobrze bawić. Moja siostra w tamtym roku też sporej części cioć itd nie prosiła bo z nimi nie ma kontaktu od bardzo dawna, a niektóre to ledwo co sie pamięta, no ale decyzja zawsze należy do ciebie

I jeszcze prośba. Wiele z was wspomina ze chce mieć fryzurke na poł rozpuszczoną. Ja też własnie taką planuje Dlatego jeśli któras bedzie robiła próbne fryzurki, albo juz nie próbne i będziecie miec zdjątka to poprosze Dziekuje i miłego upalnego dniaJa sie niestety musze pouczyć na jutro
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 11:55   #11337
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calva Pokaż wiadomość
jeszcze tylko 442 dni: )
u mnie 393 musiałam załączyć sobie inny suwaczek bo na moim pierwszym jeszcze nic mi nie odliczało
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 12:12   #11338
Tygrysiak
Rozeznanie

mam pytanko - czy ktoras z Was moze byla albo organizowała wesele w Karczmie Rzym na al. Krasnickiej? Po fotce sadzac wyglada apetycznie ale co inneg posluchac czyjejs opinii
fotka: http://www.sluby.lublin.pl/images/st...m/DSC01027.jpg

Tygrysiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-08, 12:40   #11339
anja79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
ponieważ ja weekend w szkole spędzam więc już i ja życzę wam dziewczynki (kasiakkk, gabi0711, indygo ) wszystkiego co najlepsze,pięknej pogody na jutro i duzo szczęścia i miłości w życiu

Sylwunia
czy ja tez bym mogła prosić o to zdjęcie fryzurki (schwester@buziaczek.pl)

Ruda według mnie powinno się zapraszać osoby z którymi wiemy że będziemy się dobrze bawić. Moja siostra w tamtym roku też sporej części cioć itd nie prosiła bo z nimi nie ma kontaktu od bardzo dawna, a niektóre to ledwo co sie pamięta, no ale decyzja zawsze należy do ciebie

I jeszcze prośba. Wiele z was wspomina ze chce mieć fryzurke na poł rozpuszczoną. Ja też własnie taką planuje Dlatego jeśli któras bedzie robiła próbne fryzurki, albo juz nie próbne i będziecie miec zdjątka to poprosze Dziekuje i miłego upalnego dniaJa sie niestety musze pouczyć na jutro
My mieliśmy podobna sytuację. Mój K. ma dosyć liczną rodzinę, jego mama ma 9 rodzeństwa więc można sobie wyobrazić ogrom ludzi. Jest jedna ciotka co nieutrzymuje kontaktów z resztą rodziny a mama mojego K. jest chrzestną jej najstarszego syna. Nam nawet do głowy nie przyszło ich zapraszać ale ona poprosiła że jej bardzo zależy. Oni nas niezapraszali na swoje śluby. Ale ona prosiła żebyśmy ich zaprosili. No i zaprosiliśmy. Pewnie i tak nie przyjdą bo ślub juz za tydzień ale przynajmniej mama K. jest zadowolona i powiedziała że jest z nas dumna. Więc chyba warto czasami ustąpić. Pozdrawiam.
Stary 2007-06-08, 12:44   #11340
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

dzięki, dzięki za rady
kurcze, tylko tez mi głupio wobec teściowej, on organizuje to wesele, i ponosi ciężar finansowy tej imprezy, wiec naprawdę dobrałam tych wobec których mam takie emocjonalne "zobowiązania" czy jak to tam nazwać....

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości