Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-15, 15:30   #91
poziomkka
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

eweden gdzieś mi kiedyś mignął ten wózek na allegro, ale na żywo nigdzie go nie widziałam, a może widziałam, tylko nie wiedziałam, że to ten Bardzo fajny jak dla mnie ca-10 ca-14 i ca-18, ale już mniej cena też spoko
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 15:42   #92
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to kupiłam Maksowi smoczki z serii Retro
o te: http://lovi.pl/pl/wydarzenia/318
wkładki laktacyjne Nuka (60 sztuk za 17zł), obcinacz do paznokci i szczoteczkę + grzebyczek
ale słodkie

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myślicie o tym wózku: http://www.camarelo.pl/w4.html ?? Widziałam go dzisiaj na ulicy i wizualnie mnie zainteresował
ja się na wózkach nie znam, mogę jedynie powiedzieć, że śliczny

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Witamy się i my w 22tc i II części

(...) Do 9 miesiąca mam bodów, pajacyków, może z 15% jest typowo męska albo nie ta pora roku, ale pewnie wystawimy na tablicę (choć tż powiedział, żeby zostawić co ładniejsze dla 3 dziecka)(...)
planujecie 3 dziecko?
gratuluję 22 tc

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
w razie czego też bardzo chętnie mogę "dyżurować"
no to mamy trzecią chętną W takim razie dogadajcie się już między sobą i która chce, niech powysyła wszystkim swój numer

A ja wróciłam ze szkoły wkurzona na maksa Pan wielki dziekan spóźnił się godzinę (!), w tym czasie kilka osób było go pospieszyć, a on po godzinie szanownie przyszedł i mówi, że myślał, że na 15 mamy No przecież sam tą godzinę ustalał i wszędzie (na stronie szkoły, na mailu i na kartce przed aulą) było napisane, że na 14. Do tego zapodał taki test, że każdy nie wiedział, czy ma się śmiać czy płakać.... Tak więc bardzo wątpię, że zaliczę...
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 15:53   #93
Ramona_85
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45163358]

A ja wróciłam ze szkoły wkurzona na maksa Pan wielki dziekan spóźnił się godzinę (!), w tym czasie kilka osób było go pospieszyć, a on po godzinie szanownie przyszedł i mówi, że myślał, że na 15 mamy No przecież sam tą godzinę ustalał i wszędzie (na stronie szkoły, na mailu i na kartce przed aulą) było napisane, że na 14. Do tego zapodał taki test, że każdy nie wiedział, czy ma się śmiać czy płakać.... Tak więc bardzo wątpię, że zaliczę... [/QUOTE]
Na pewno będzie dobrze

może wielki pan dziekan potraktuje wszystkich ulgowo przez to swoje zapominalstwo
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 16:32   #94
__Sylwia__88
Zadomowienie

Super wizualnie ten wózek camarelo wygląda. I fajne kolory są.

Wątek od wczoraj działa a już 4 strony. Jak takie tempo utrzymamy to może uda się 3 część założyć.

Co do wyprawki- my raczej też nic w spadku nie dostaniemy, wszystko musimy kupić. Myślę że jeszcze max miesiąc i zacznę kompletowac . Bo plan taki mamy że pierwsza łazienke robimy później auto kupujemy i wtedy wyprawka .

A ją teraz siedzę w knajpce przy stoku z koleżanka. Pijemy gorąca czekoladę a nasi panowie na nartach jeżdżą. Chętnie bym dołączyła do nich ale wytrzymam.

A czuje że brzuch mi się teraz szybko powiększa bo skóra co raz bardziej się naciąga. Nawet mąż dziś powiedział że jednak w tej ciąży to dziwnie się
wygląda z dużym brzuchem. A i dziś na "boczkach" nad biodrami dojrzalam rozstepy

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 16:54   #95
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

no to mamy trzecią chętną W takim razie dogadajcie się już między sobą i która chce, niech powysyła wszystkim swój numer
[/QUOTE]

Można by zamieścić informację na pierwszej stronie o osobach dyżurujących

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 16:59   #96
Izetka_
Zadomowienie

Berenika- będzie dobrze za samo spóźnienie powinien Wam wszytskim pozaliczac

_Sylwia_88-z brzuchem mam podobnie jak nie rósł to byłam przerażona gdzie ten mój brzuch a teraz robi się naprawdę z dnia na dzień coraz większy jeśli chodzi o rostępy to ja mam tendentcje do nich, mam od dawna na łydkach i na biodrach więc nie są mi obce...ale chciałabym oszczędzic brzucha bo zawsze był moją chlubą
pewnie smaczna czekoladka

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 17:04   #97
NecroKitty
Wtajemniczenie

Byliśmy w kinie, myślała że mała będzie fikać bo nie lubi jak długo siedzę ale o dziwo była spokojna może filmy sensacyjne działają na nią usypiająco bo wczoraj na kocie w butach szalała do końca

Cytat:

A tak w ogóle to kupiłam Maksowi smoczki z serii Retro
o te: http://lovi.pl/pl/wydarzenia/318
wkładki laktacyjne Nuka (60 sztuk za 17zł), obcinacz do paznokci i szczoteczkę + grzebyczek
Świetne te smoczki

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
ja kupiłam nożyczki z Canpola, takie różowe, ale patrzę że mają dużo negatywnych opinii na wizażu KWC i zastanawiam się czy dokupić jeszcze jakieś inne
Ja mam takie zwykłe dla dorosłych nieużywane bo wolę obcinaczki i chyba dla małej nie będę kupować innych, patrzyłam i nie widzę między nimi specjalnej różnicy, chyba tylko kolorystyczną

Cytat:
co za zbieg okoliczności
A jaki przydatny przynajmniej sobie pomacałam i nie będę musiała w ciemno na allegro kupować
Stary 2014-02-15, 17:07   #98
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam nożyczki z Canpola, takie różowe, ale patrzę że mają dużo negatywnych opinii na wizażu KWC i zastanawiam się czy dokupić jeszcze jakieś inne
Ja mam taki komplet z Canpol Babies - obcinak i nożyczki. Z obcinaka praktycznie nie korzystam, bo wolę nożyczki i moim zdaniem są bardzo dobre, nawet powiedziałabym świetne. Tylko nie wiem czy to co Ty masz to jest to samo co ja mam. Moje są takiego złotego koloru.

Ja bym nie kupowała drugich, zobaczysz jak się sprawują, jak będą do niczego to skoczysz i kupisz i tak na początku nie obcina się dziecku tych pierwszych paznokci tylko czeka aż się same zetrą.

Cytat:
Witamy się i my w 22tc i II części
Brawa za 22 tydzień

Cytat:

Widziałam piękne domki Waszych maluszków, cud miód i orzeszki
dla tż-tów że tak o Was pamiętali. My niby nie obchodzimy walentynek, ale dostałam malutkiego kwiatuszka od tż z biedrony
Oj z bierony czy nie z biedrony kwiatek to kwiatek
Brawa dla tz

Wczoraj mój był w biedronce i mówił, że koleś przed nim kupował cały zestaw startowy - czekoladki, wino i kondony

Cytat:

Również jestem za, chyba że tż kupi mi nowy tel
Mój mi kupił z okazji porodu także możesz powiedzieć, że taki jest obyczaj

[/QUOTE]

Ja proponuję inaczej, bo nie wiem kto chce, a kto nie, a też nie chcę tak rozdawać telefonu na prawo i lewo jak nie ma takiej potrzeby. Także same zdecydujcie komu chcecie wysłać czy jednej, , czy też nam trzem. Także ja czekam na info na pw i wtedy powysyłam. Możecie mi wysłać swój to Was zapiszę, żeby nie było akcji, że ktoś mi wyśle sms, że rodzi, w emocjach zapomni się podpisać, a ja nie będę wiedziała kto
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 17:48   #99
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cały czas myślę o tym wózku carera
A i ja mam neta w telefonie więc mi numery nie potrzebne

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 17:52   #100
poziomkka
Zadomowienie

Ależ mnie wkurzył mój mąż za 3 grosze!!!! Już tydzień było dobrze, to teraz znowu ;/ W sobotę się wyprowadzamy ze stancji, więc stwierdziłam, że będę się pakować stopniowo, załatwiłam sobie pudła- jedno takie po małej lodówce i drugie małe, żeby spakować rzeczy, których nie używam..to nie dość, że mi głupek w ogóle nie pomógł, to jeszcze jak mu powiedziałam, że ma przyjść po pudła z kolegą i wynieść to mi zrobił awanturę, że po co ja na tydzień przed wyprowadzką się pakuję i że po cholere naładowałam do tego większego pudła, jak oni teraz to wyniosą No jak on tak może!! Chyba logiczne, że nie spakuję się w 1 dzień tak, jakbym to zrobiła, gdybym nie była w ciąży Za kogo ja wyszłam
Stary 2014-02-15, 17:57   #101
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Cały czas myślę o tym wózku carera
A i ja mam neta w telefonie więc mi numery nie potrzebne
Ja na czerwiec sobie wykupie szybszy transfer żeby mi posłuszeństwa nie odmówił

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 18:02   #102
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Ja na czerwiec sobie wykupie szybszy transfer żeby mi posłuszeństwa nie odmówił
dobry pomysł będzie poród on-line

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Ależ mnie wkurzył mój mąż za 3 grosze!!!! Już tydzień było dobrze, to teraz znowu ;/ W sobotę się wyprowadzamy ze stancji, więc stwierdziłam, że będę się pakować stopniowo, załatwiłam sobie pudła- jedno takie po małej lodówce i drugie małe, żeby spakować rzeczy, których nie używam..to nie dość, że mi głupek w ogóle nie pomógł, to jeszcze jak mu powiedziałam, że ma przyjść po pudła z kolegą i wynieść to mi zrobił awanturę, że po co ja na tydzień przed wyprowadzką się pakuję i że po cholere naładowałam do tego większego pudła, jak oni teraz to wyniosą No jak on tak może!! Chyba logiczne, że nie spakuję się w 1 dzień tak, jakbym to zrobiła, gdybym nie była w ciąży Za kogo ja wyszłam
no takie te chłopy już są jak już mają coś zrobic to wieeelkkki problem

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-15, 18:05   #103
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość

A ją teraz siedzę w knajpce przy stoku z koleżanka. Pijemy gorąca czekoladę a nasi panowie na nartach jeżdżą. Chętnie bym dołączyła do nich ale wytrzymam.

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja mam taki komplet z Canpol Babies - obcinak i nożyczki. Z obcinaka praktycznie nie korzystam, bo wolę nożyczki i moim zdaniem są bardzo dobre, nawet powiedziałabym świetne. Tylko nie wiem czy to co Ty masz to jest to samo co ja mam. Moje są takiego złotego koloru.
moje sa z różowymi uchwytami takie
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=340
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 18:24   #104
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
dobry pomysł będzie poród on-line
Raczej relacja z pola bitwy, ja kontra Tż, bo nie wyobrażam sobie żeby był przy porodzie
Stary 2014-02-15, 18:29   #105
Pradip
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku i ja
Zawsze w weekend był taki spokój a tu tyle stron?
Cytat:
Hej Brzuchatki Można się jeszcze dołączyc???
W końcu
Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Witam Was w nowym wątku!

Tak jak czytam, dużo z Was ma już spore zapasy wyprawki..
Ja mam cóż...
2x body kr. rękaw
kocyk
łóżeczko
przewijak
nosidełko

i to tyle..
za miesiąc jak rodzice wrócą z pracy (zza granicy) to już zapowiedzieli, że kupują materac, komplet pościeli, kołderkę, poduszkę itp.
Kuzynki zapowiedziały, że w maju, na samym początku dostanę po ich dzieciach wyprawkę, więc zbytnio się nie matrwię. Nawet jak coś się zacznie wcześniej to zawsze można podjechać do sklepu i kupić, co akurat jest potrzebne.
Siostra Tżta zapowiedziała, że nam da drugie łóżeczko po jej synku z całym wyposażeniem - będzie stało na dole bo tu w zasadzie spędzam więcej czasu.
A że trafiły się dwa małe brzdące dwa tygodnie temu, i jeszcze jeden urodzi się w marcu to do czerwca na 100% wyrosną z aktualnych rzeczy
Wózek upatrzony, w maju jedziemy zakupić, przy okazji wtedy kupimy resztę potrzebnych rzeczy i tak się wszystko zbierze do całości

Lecę dalej, no i życzę owocnych wpisów w drugiej części!
Ale Ci się fajnie trafiło że tyle rzeczy odziedziczysz a jakie masz łóżeczko?
Cytat:
Ja za to mam problem z opryszczkami już 3 od początku ciąży. Teraz na wizycie chyba poproszę lekarkę o jakąś maść, bo cynkową i amolem się tydzień męczę.
i nic Ci lekarz nie powiedział? ja też miałam już 3 i mojego to mocno zaniepokoiło tylko niestety niewiele możemy z tym zrobić
Na czym byliście w kinie?
Cytat:
Kurcze to nożyczki też są różne?!? czy we wszystkim musi być aż taki wybór
Cytat:
Dziewczyny a co myślicie o tym wózku: http://www.camarelo.pl/w4.html ?? Widziałam go dzisiaj na ulicy i wizualnie mnie zainteresował
Strasznie mi się od nich wózki podobają i był moim numerem 1
Cytat:
Wpadłam na chwilkę. Chciałam się również pochwalić, ze tż zniósł mi wczoraj ze strychu rzeczy po Adachu. Do 9 miesiąca mam bodów, pajacyków, może z 15% jest typowo męska albo nie ta pora roku, ale pewnie wystawimy na tablicę (choć tż powiedział, żeby zostawić co ładniejsze dla 3 dziecka). Więc zostało mi dokupić coś typowo dziewczęcego i coś na chłodniejsze dni.
Więc salon u nas wygląda teraz jak wielki SH przedzieramy się między kartonami, a jest ich sporo z 3 lat...
Więc mam zajęcia na najbliższy miesiąc to wszystko po ogarniać, a jeszcze dzisiaj lecimy do mamci na imieninki. To sem pojem dobrego, a co
Miłej soboty mamuśki
Ale musisz mieć fajny pokój
Cytat:
nie denerwuj się rób wszystko swoim tempem i nie zwracaj uwagi na gadanie męża

śliczne macie brzuszki dziewczynki
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 18:31   #106
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Raczej relacja z pola bitwy, ja kontra Tż, bo nie wyobrażam sobie żeby był przy porodzie
a czemu nie wyobrażasz sobie??? mój w takich sytuacjach staje się nadopiekuńczy

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-15, 18:37   #107
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Ale Ci się fajnie trafiło że tyle rzeczy odziedziczysz a jakie masz łóżeczko?
a łóżeczko to mam jeszcze po moim bracie i po mnie. W tym roku będzie miało 25 lat, przewijak tak samo. Taki fajny większy z półkami pod spodem;D

Po remoncie, jak je złożymy i wyszorujemy to zrobię zdjęcia

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 18:42   #108
poziomkka
Zadomowienie

Już mi przeszło, wypłakałam się, pojadłam czekoladek i jest dobrze będę wszystko robić po swojemu i mam to gdzieś
Jeśli chodzi o poród, to mój strasznie się boi, ale ja z kolei nie wyobrażam sobie,żeby go nie było...on chyba myśli,że będzie musiał mi się w krocze patrzeć
Stary 2014-02-15, 18:54   #109
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
i nic Ci lekarz nie powiedział? ja też miałam już 3 i mojego to mocno zaniepokoiło tylko niestety niewiele możemy z tym zrobić
Powiedziała, że w III trym da mi antybiotyk. Zawsze zimą mam przynajmniej jedną na dwa miesiące wiec to nic nowego, trzeba jakoś przeżyć

Cytat:
a czemu nie wyobrażasz sobie??? mój w takich sytuacjach staje się nadopiekuńczy
Mój mąż jest bardzo porywczy i nie chciałabym żeby z byle głupoty narobił komuś nieprzyjemności. Po drugie on nie toleruje lekarzy ginekologów, bo tylko zboczeniec może sobie wybrać taki zawód według niego a u nas w szpitalach są tylko faceci i boje się, że by nie wytrzymał
Tak naprawdę to chciałabym żeby był ale wolę nie ryzykować i urodzić w spokoju

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 20:11   #110
pater86
Zadomowienie

Witam się i ja ależ naprodukowałyście już tych stron
Bazile dzięki za poprzedni wątek
Berenika, trzymam kciuki za Twoje panowanie na nowym
Cytat:
Ależ mnie wkurzył mój mąż za 3 grosze!!!! Już tydzień było dobrze, to teraz znowu ;/ W sobotę się wyprowadzamy ze stancji...
Też przechodziłam to całe pakowanie i przeprowadzkę, bardzo łatwo się przy tym pokłócić, ale rób swoje i nie zwracaj uwagi na głupie gadanie
My wróciliśmy od znajomych, super nam weekend mija, teraz dalej sobie spokojnie będziemy odpoczywać
Zapomniałam.... witam nową mamusię

Edytowane przez pater86
Czas edycji: 2014-02-15 o 22:23
pater86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 20:40   #111
poziomkka
Zadomowienie

Dziewczyny, zastanawiałyście się już nad aranżacją pokoju/kącika dla Malucha? Ja niestety ze wzgl. na małą powierzchnię będę urządzać kącik i zastanawiam się nad naklejkami na ścianę. Znalazłam kilka i teraz się zastanawiam. Nigdy nie miałam do czynienia z takimi naklejkami, nie wiem czy to jest coś warte i czy w rzeczywistości tak ładnie się prezentuje Wrzucam linki do tych, które wpadły mi w oko:
1. http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...963226643.html
2. http://allegro.pl/naklejki-scienne-n...977719396.html
3. http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...952339812.html

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

pater z tego co pamiętam, to nie Ty jedna kłóciłaś się z tż przy remoncie/przeprowadzce, także jak czytałam Wasze przeżycia to widziałam siebie za jakiś czas. Wiedziałam, że u mnie nie będzie kolorowo ze względu na to, że bardzo się różnimy z mężem i jemu podoba się to, na co ja nigdy nie zwróciłabym uwagi ;/ Nawet jak pytałam się go, proponowałam coś, żeby uzgodnić razem np kolor ścian to nie dało się dojść do porozumienia. W końcu powiedział, żebym robiła co chcę i tego się trzymam

Zastanawiam się, co się dzieje z Monica80. Od kilku dni cisza...

Edytowane przez poziomkka
Czas edycji: 2014-02-15 o 20:44
Stary 2014-02-15, 20:54   #112
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mąż jest bardzo porywczy i nie chciałabym żeby z byle głupoty narobił komuś nieprzyjemności. Po drugie on nie toleruje lekarzy ginekologów, bo tylko zboczeniec może sobie wybrać taki zawód według niego a u nas w szpitalach są tylko faceci i boje się, że by nie wytrzymał
Tak naprawdę to chciałabym żeby był ale wolę nie ryzykować i urodzić w spokoju
To może pogadaj z nim, żeby był tylko w tej pierwszej fazie porodu, a potem w drugiej jak będą parte to sobie niech wyjdzie. W tej pierwszej fazie rozkręcają się skurcze i za bardzo nic nie widać, może poza badaniami, które są robione żeby zbadać rozwarcie, ale to też można wyjść. Ja pamiętam, że u mnie zanim te skurcze się rozkręciły to się nudziłam i cieszyłam się, że ktoś ze mną jest. Śmialiśmy się, że wszystkiego się spodziewałam, ale nie tego, że będe się nudzić

Cytat:
Dziewczyny, zastanawiałyście się już nad aranżacją pokoju/kącika dla Malucha? Ja niestety ze wzgl. na małą powierzchnię będę urządzać kącik i zastanawiam się nad naklejkami na ścianę. Znalazłam kilka i teraz się zastanawiam. Nigdy nie miałam do czynienia z takimi naklejkami, nie wiem czy to jest coś warte i czy w rzeczywistości tak ładnie się prezentuje Wrzucam linki do tych, które wpadły mi w oko:
1. http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...963226643.html
2. http://allegro.pl/naklejki-scienne-n...977719396.html
3. http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...952339812.html[
Ja już kiedyś pisałam, że naklejki to fajna sprawa dla takiego kącika. Młoda najpierw spała w naszym pokoju to nie chcieliśmy jakiś drastycznych zmian, bo i tak docelowo miała być w innym pokoju. Jak przeprowadzaliśmy ją do jej pokoju to naklejki zostały też do niego przeniesione. Niestety po dwóch został ślad na ścianie, ale po całej reszcie nie. Z tym, że ja miałam takie mniejsze ze zwierzątkami itp. Ale to wszystko kwestia gustu - w każdym razie moim zdaniem to fajna sprawa

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:

moje sa z różowymi uchwytami takie
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=340
A moje takie

https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...dukt=92&next=1
Stary 2014-02-15, 21:04   #113
Izetka_
Zadomowienie

Poziomka-super pomysł z tymi naklejkami ja będę też aranżowała kącik dla Niunia, wiec pomyślę nad takim rozwiązaniem

Michaś
02.07.2014r.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 21:08   #114
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
To może pogadaj z nim, żeby był tylko w tej pierwszej fazie porodu, a potem w drugiej jak będą parte to sobie niech wyjdzie. W tej pierwszej fazie rozkręcają się skurcze i za bardzo nic nie widać, może poza badaniami, które są robione żeby zbadać rozwarcie, ale to też można wyjść. Ja pamiętam, że u mnie zanim te skurcze się rozkręciły to się nudziłam i cieszyłam się, że ktoś ze mną jest. Śmialiśmy się, że wszystkiego się spodziewałam, ale nie tego, że będe się nudzić
Podejrzewam, że właśnie tak zrobimy. Popatrzy sobie tylko na to co bardziej przyjemne
Stary 2014-02-15, 21:23   #115
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Podejrzewam, że właśnie tak zrobimy. Popatrzy sobie tylko na to co bardziej przyjemne
To znaczy nie wiem czy dobrze to ujelam jak juz sa konkretne skurcze to nie wiem czy to taki przyjemny widok w sensie patrzenia na partnerke jak sobie z nimi radzi ale w kazdym razie jest to ta czesc gdzie za bardzo nic nie widac. Choc podejrzewam ze jak juz bedzie przy tej pierwszej fazie to moze byc tak ze zostanie na drugiej przy partych Zapytaj czy nie chcialby przecinac pepowiny.
Stary 2014-02-15, 21:33   #116
Monica80
Raczkowanie

O dzizas dziewczyny, no tego to nie nadrobie zebym sie zesrała ...

Poziomeczko dzieki za pamiec

Mialam tydzien rodzinny moje drogie Panie A mianowicie moj małz zachorowal i po raz pierwszy od 4 lat wzial zwolnienie z pracy na 5 dni! Na dodatek zarazil dziecko, tak wiec mialam dwoch chorych mezczyzn w domu - czy moze byc cos gorszego? Moze - pewnie trzech.... Kaszlali, kichali i smarkali, ale cudem nie zarazilam sie. Ale w sumie bylo fajnie, my tak rzadko bywamy razem bo moj jest wiecznie w pracy czasami po kilka dni, ze naprawde bylo nam trzeba tego wspolnego czasu w domu i to nic ze w chorobie

Czy ktos mi moze strescic o czym nawijalyscie przez ostatni tydzien????

U mnie ciaza spokojnie sobie przebiega, tylko zadyszke mam coraz wieksza, sprzatanie to juz naprawde nie lada wyczyn ... Brzuch rosnie w strasnzym tempie, nie wiem co to bedzie do czerwca... I jestem juz 3 kg na plusie wiec tempo zwiekszam... heh
Mam juz wszystkie ubranka dla Małej! Jupiii Dwie mega paki na allegro - jedna nowe druga uzywane, ale wszystkie w super stanie i mam z glowy na kilka miesiecy W tym miesiacu jeszcze tylko wozek musimy zamowic i na razie spokoj - w marcu nastepne zakupy ))

Moj brzuchol:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuchol.jpg (104,5 KB, 40 załadowań)

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha

Edytowane przez Monica80
Czas edycji: 2014-02-15 o 21:42
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 22:10   #117
poziomkka
Zadomowienie

Monica No nareszcie Ale usprawiedliwienie jest i to konkretne Brzuchol jest po prostu , mój też rośnie w zastraszającym tempie, ale Ty przytyłaś 3 kg, a ja już 7 i jak to jest... Jak tak dalej pójdzie to będzie masakra...
Streścić Ci tematy omawiane przez tydzień? Hmm.. przy mojej sklerozie jest to niewykonalne Jeśli o mnie chodzi, to byłam na połówkowym, w końcu dowiedziałam się, że będę miała dziewczynkę tak jak przewidywałam Wszystko z Emilką jest ok (bo tak ma na imię), ze mną również, no może oprócz męża, który wyprowadza mnie z równowagi. Za tydzień odświeżamy mieszkanie i się wprowadzamy Oprócz tego pytałam się dziewczyn, czy używały pieluch wielorazowych, ale prawie nikt nie używał, no a teraz zastanawiam się nad aranżacją kącika dla Emilki. To by było na tyle, jak każda streści Ci mniej więcej co się działo przez tydzień to będziesz na bieżąco
Stary 2014-02-15, 23:49   #118
choc0late
Wtajemniczenie

Witam się i ja w nowym wątku
matko jak sie rozkręciłyście z postami !

witam nową mamusie Izetka mamy taki sam termin

jezu dziewczyny zazdroszcze Wam tych małych brzuszków.... mi to już jest naprawdę ciężko powoli z moim brzucholem kurcze kregosłup mi nie wytrzymuje, od chodzenia mam normalnie zakwasy na nogach zawsze bylam dość aktywna a teraz ... masakra nie wiem co bedzie dalej

co do internetu w telefonie to ja mam nieograniczony dostęp więc jakbym urodziła to chyba dam rade Was powiadomić a mogę być nawet pierwsza

Berenika_26 obcinaj włosy ja miałam za łopatki i zawsze broniłam się jak mogłam przed obcięciem.. aż wkońcu były tak zniszczone i obciełam w grudniu na krótkiego boba nie żałowałam w sumie i wszyscy mowili, ze ladnie teraz są długości jak na avatarze bo tam jest moja mordka i zapuszczam znów haha

wstawiłabym Wam może tez fote ale muszę zrobić więc może jutro
Stary 2014-02-16, 06:50   #119
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Chocolate ja też ściełam włosy na boba kilka dni temu
A tak w ogóle nie napisałam Ci że imię Borys to moje ukochane Niestety mąż się nie zgodził mimo, że od 8 lat mu mówiłam że uwielbiam to imię....

Monica80 dobrze że się odezwałas! Ale usprawiedliwienie masz mocne. Zdrówka dla całej rodzinki! Na wątku szał zakupowy I doradzanie co najlepsze

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 07:27   #120
__Sylwia__88
Zadomowienie

Poziomka - też podobają mi się takie naklejki na ścianę. Dużo nie trzeba w pokoju zmieniać a już innaczej to wygląda.

Monica80 fajnie że się odezwałaś i że wszystko dobrze u Was. A brzuch piękny i jaki już duży I malutko na wadze Ci przybyło. Ja mam już 5 na plusie.

choc0late- super avatar. Przez twój poprzedni ubzdurałam sobie że Ty blondynką jesteś. I swiętną masz fryzrurkę. Sama bym tak obiciełą włosy ale już widzę co mój mąż na to. Wg niego mam mieć długie i najlepiej czarne włosy. Na czarne w życiu się nie zgodzę. Teraz i tak mam najdłuższe od kąd pamiętam, ale jest ich tyle że już mi bardzo ciężko nad nimi zapanować. No i nudne są już. Więc chetnie też bym obcieła.

Kucyk_Truskawkowy zazdroszczę ściecia włosów. Może pochwalisz się fryzurką

Ja nie śpię już od ponad godziny. Raczę się poranną kawką. Kolejna ciężka noc za mną. Do mocnego bólu głowy nasila się z dnia na dzień co raz bardziej ból w biodrze. Mam nadzieję że nie unieruchomi mnie do końca ciąży bo nie wiem co wtedy. Ciężko mi się już ruszać.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości