|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Raczkowanie
|
Hej,
melduję, że żyję ale średnio się coś czuje muszę skoczyć na badanie krwi i moczu. Jutro może nadrobię bo dzisiaj chciałam z mężem posiedzieć. Z tego co pamiętam bo staram się regularnie podczytywać: Natka zdrowia dla córeczki Optymistka również zdrowia życzę Witam nową mamusię i gratuluję Poza tym gratuluję wszystkich udanych wizyt oraz życzę zdrówka wszystkim chorującym. A co do tematu chrzestnych zabobony zabobonami, ale u nas też była sytuacja, że zastanawialiśmy sie między moją siostrą a TŻ i wybraliśmy moją na chrzestną bo szwagierka była w ciąży, ale to tez ze względu na to, że Ona kiepsko ciąże znosiła i dobrze zrobiliśmy bo w dzień chrzcin szwagierka w szpitalu wylądowała. Niby każdemu może się trafić jakiś wypadek ale ciężaróweczki mimo wszystko są mniej przewidywalne. Buziaki i udanych walentynek
#2853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj lilka_vanilka ![]() Jutro czeka mnie ciężki dzień , tak jak i w niedziele ![]() Zajrzę do was dopiero pewnie w poniedziałek. Szkołę mam od 8-19 więc pewnie będę już spać jak będę wracać do domu ze szkoły. Masakra ![]() ![]() Na walentynki dostałam piękny bukiecik kolorowych tulipaników ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj lilka_vanilka ![]() Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-02-14 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Zadomowienie
|
nie wiem skad sie wzieło omdlenie nic mi nie mowili,wypisali mnie dzis bo jutro mam wizyte o gina i mam isc na konsultacje. Czuje sie fatalnie ale widzialam ze Dzidzia ok choc i tak sie martwie. Nie zrobili mi rentgena głowy bo sie balam o Dzidzia ale to z kolei niebezp. dla mnie. Sama stwierdzilam ze musze isc do kardiologa i diabetologa bo cos jest ze mna nie tak...cisnienie mega niskie i chyba jak jestem glodna to w glowie sie kreci. Niech to sprawdza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2858 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Super że udało się załatwić zaświadczenie Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamuska twój TZ bezbłędny ale się zrehabilitowal.
Ja dzisiaj mialam romantyczne sniadanko do łóżka bukiet i czekoladki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2860 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny jestem nowa , termin ma na 15 sierpnia i jak to powiedział mój lekarz na 90%chłopak
|
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2863 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2864 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry w ten piękny słoneczny poranek
![]() Witam nowe mamy i gratuluję udanych wizyt. Mój lekarz wyjeżdża na 3 tygodnie i we wtorek przyjmuje po raz ostatni. Jestem 5 pacjętką którą ma przyjąć po za grafikiem i stresuje się bardzo czy zdąży mnie zobaczyć. Cytat:
A mnie mdłości męczą sporadycznie, niestety nie przeszkadza mi to w tyciu. 2,5 na plusie w ciągu ostatnivh 2 tygodni. Jem jak zwykle. Ciśnienie mi skacze, głowa często boli, nogi puchną, muszę się spotkać z moim lekarzem. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2867 | |||
Raczkowanie
|
Natka Trzymam kciuki, żeby było dobrze z malutką. Dbaj o siebie i córeczkę a my tutaj czekamy na Ciebie cierpliwie
![]() Temat Chrzestnej matki również przerobiłam w mojej rodzinie. Kuzynka rok temu miałam podobną sytuacje. Tyle, że w ciąży nie byłam ani nie planowałam. Zapytali się i wytłumaczyli skąd to pytanie bo ich również ktoś z rodziny nastraszył, że "kobieta która jest w ciąży nie może być matką chrzestną ponieważ jednemu z dzieci odbierze się szczęście" przesądy moherowe. ![]() Cytat:
Bidulko dobrze, że z Bąbelkiem jest ok. Będziesz u swojego gina to pewnie powie ci co masz robić. Uważaj na siebie. ![]() Daj znać koniecznie jak poszła wizyta. Cytat:
Kwiaty super! Malutka też pewnie zadowolona. Jak uda mi się zamieścić zdjęcie to pokaże Wam jak My z Tż "świętowaliśmy" święto, którego zazwyczaj nie obchodzimy ![]() Cytat:
![]() Rozpoczynamy dziś 17 tydzień... prócz porannej "niespodzianki" po śniadanku ten słoneczny dzień przywitałam dawno już zapomnianym ![]()
![]() |
#2868 |
Zadomowienie
|
witam
Wczoraj mieliśmy usg i badanie przeziorności karkowej. Wyniki dobre, kość nosowa też. Na poznanie płci było jednak jeszcze za wcześnie (początek 14 tygodnia). Na USG była tez obecna starsza córa i strasznie jej sie podobało tym bardziej że dzidzia wymachiwała tak fajnie rączkami ![]() Życzę Wam udanego weekendu - my dziś balujemy w restauracji z okazji 10 rocznicy ślubu. Musze się jeszcze zrobić na bóstwo tj przygotować fryzurę, makijaż itp i zaczynamy ![]() Udało mi się kupic taką sukienke w której w ogóle nie widać że jestem w ciąży tzn góra jest dopasowana i koronkowa a od pasa w dół (tj do połowy ud) jest rozszerzana. No i musze pochwalić męża (a co tam) bo dostałam z okazji rocznicy przepiękny zestaw biżuterii z Kruka tj złoty gruby naszyjnik i 3 bransoletki - złotą, z czerwonego złota i srebrną. |
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Wtajemniczenie
|
Hej jaka tu dzisiaj cisza. Leniuchujecie ;-). My do moich rodziców na weekend pojechaliśmy. Dziadki sie cieszą zdjęcia z USG ciagle ogladaja .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2871 |
Raczkowanie
|
piekna pogoda to troche cisza na forum...
Moj młodszy synek (w maju skonczy 4 lata) rozmawiał dzisiaj z dzidziusiem ![]() ![]() ![]() no i poczułam pierwszego kopniaka ![]() ![]() Milego wieczorku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie marzy się chłopiec ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z pewnością piękna ta biżuteria, tylko pozazdrościć ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cały czas czuję się bardzo dobrze, moja ciąża to najlepsza opcja z możliwych, jednak jeden, jedyny objaw jaki mam zaczyna mi już działać na nerwy. Już sama nie wiem czy to normalne ale chodzę siku maksymalnie co 30 min, od rana do wieczora odwiedzam kibelek niezliczoną ilość razy, w nocy budzę się co najmniej 4 razy. Gdzieś czytałam że w drugim trymestrze nie sika się tak często jak w pierwszym czy trzecim lecz u mnie jest jakby jeszcze gorzej, normalnie boję się gdzieś wyjść.. W piątek mam wizytę i powiem o tym, tylko co to da? Czy jeśli ma się problemy z pęcherzem, jakieś zapalenie to objawem jest częste sikanie czy jeszcze coś? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Nie martwilabym sie tym tak bardzo, jesli jedyny objaw to czeste sikanie. Ja sikam bardzo czesto, a w 3 trymestrze poprzedniej ciazy ciezko bylo mi wyjsc na zakupy czy godzinny spacer, bomdoslownie po 15 min mi juz sie chcialo na siusiu! Generalnie, byc moze w 2 trymestrze czesc kobiet odczuwa mniejsze parcie na pecherz ale absolutnie nie jest to regula, tak samo jak z wymiotami, mdlosciami itp ja mam je ciagle, wiele kobiet tak samo.
Ale na pewno warto wspomniec o tym lekarzowi, chocby po to by Cie uspokoil! A u nas dzis tez ladna pogoda i zaliczylismy spacer z karmieniem kaczek, corka byla przeszczesliwa ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Właśnie tego się boję że może być jeszcze gorzej, a już teraz naprawdę mnie to męczy, od czasu pierwszego wpisu do teraz byłam dwa razy.. wracam, siadam i znów czuję że mi się chce ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- tzn jak wracam to piszę czyli co 20min ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Coś znalazłam: Częstomocz Fałszywe wrażenie pełnego pęcherza jest powodowane różnymi czynnikami: podwyższone stężenie progesteronu w organizmie przyszłej mamy rozluźnia mięśnie, macica stopniowo się powiększa, powodując ucisk i zmniejszenie przestrzeni dla moczu, staje się bardziej ukrwiona – co powoduje bardziej intensywną pracę nerek. Jest to konieczne – ponieważ muszą one teraz oczyszczać z produktów przemiany materii zarówno organizm przyszłej mamy jak i rosnącego w brzuszku maleństwa. Może to od duphastonu który biorę 3x1? ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Muszę się na wizycie zapytać ile czasu mam jeszcze brać ten lek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dziś spędziłam pół dnia w kuchni, bo jutro mamy rodzinny obiad z jednymi i drugimi rodzicami ![]() Miłego wieczorku ![]() ![]()
![]() |
#2877 | |||
Rozeznanie
|
[QUOTE=mysia111;45160711]witam
Wczoraj mieliśmy usg i badanie przeziorności karkowej. Wyniki dobre, kość nosowa też. Na poznanie płci było jednak jeszcze za wcześnie (początek 14 tygodnia). Na USG była tez obecna starsza córa i strasznie jej sie podobało tym bardziej że dzidzia wymachiwała tak fajnie rączkami ![]() Życzę Wam udanego weekendu - my dziś balujemy w restauracji z okazji 10 rocznicy ślubu. Musze się jeszcze zrobić na bóstwo tj przygotować fryzurę, makijaż itp i zaczynamy ![]() Udało mi się kupic taką sukienke w której w ogóle nie widać że jestem w ciąży tzn góra jest dopasowana i koronkowa a od pasa w dół (tj do połowy ud) jest rozszerzana. No i musze pochwalić męża (a co tam) bo dostałam z okazji rocznicy przepiękny zestaw biżuterii z Kruka tj złoty gruby naszyjnik i 3 bransoletki - złotą, z czerwonego złota i srebrną.[/QUOTE Super, że Maluszek zdrowy. A mąż ![]() Cytat:
Dzisiaj pomyślałam, że chciałabym synka ![]() A Tobie życzę córeczki jeśli tego pragniesz ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Maria, nie powinnaś się tym przejmować. Częste siusiu jest normalne. Masz 1 prawdziwy objaw ciążowy;-) Brawo. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2878 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
' Teściowa' chce ze mną wejść na wojenna ścieżkę ..
Tylko mnie denerwuje i ciśnienie mi podnosi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też często siusiam, czasami mam wrażenie, ze popuszczę zaraz, lecę do łazienki a tam ledwo co wyleci. W nocy też często wstaję do łazienki, najwięcej to było chyba 5 razy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.