Mamusie sierpień 2014 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-14, 13:50   #2851
pentuerka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja wstałam o 7 rano jakoś spać nie moge ostatnio ale wysypiam sie przez te kilka godzin snu z moja nowa podusia dzis walentynki i nie wiem czy wyjść gdzies z Tż do restauracji ale musiałabym wziąć ze sobą dzieciaki to raczej bedzie mało romantyczne hehe czy raczej poczekać aż dzieciaki zasną i zrobic sobie wieczór filmowy i ugotować cos dobrego.....mój Tż dzis strasznie romantyczny zbudził mnie z rana i wychodząc z domu mowi ze jak wstane to mam niespodziankę w biurze (mamy biuro w domu w jednym z pokoi) takze ja sie zerwalam ubrałam o 7 rano biegnę szczęśliwa co to moze byc a tam otwieram biuro i czuje smród straszny i widzę na środku wielka psią kupę... któryś z psów nie wytrzymał w nocy i narobił, super pobudka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Upsss, bardzo romantyczna
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 13:59   #2852
izka-1987
Raczkowanie

Hej,
melduję, że żyję ale średnio się coś czuje muszę skoczyć na badanie krwi i moczu.
Jutro może nadrobię bo dzisiaj chciałam z mężem posiedzieć.
Z tego co pamiętam bo staram się regularnie podczytywać:
Natka zdrowia dla córeczki
Optymistka również zdrowia życzę
Witam nową mamusię i gratuluję
Poza tym gratuluję wszystkich udanych wizyt oraz życzę zdrówka wszystkim chorującym.

A co do tematu chrzestnych zabobony zabobonami, ale u nas też była sytuacja, że zastanawialiśmy sie między moją siostrą a TŻ i wybraliśmy moją na chrzestną bo szwagierka była w ciąży, ale to tez ze względu na to, że Ona kiepsko ciąże znosiła i dobrze zrobiliśmy bo w dzień chrzcin szwagierka w szpitalu wylądowała. Niby każdemu może się trafić jakiś wypadek ale ciężaróweczki mimo wszystko są mniej przewidywalne.

Buziaki i udanych walentynek
Stary 2014-02-14, 14:04   #2853
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
świetne! Ja się z tego uśmiałam:

Przy okazji pozdrawiam wszystkie sierpniowe mamusie Ja mam termin na 1 sierpnia, więc się kwalifikuję do waszej grupy Płeć jeszcze nieznana, ale wyczuwam chłopca
Witamy w naszym gronie
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 15:30   #2854
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Ja wstałam o 7 rano jakoś spać nie moge ostatnio ale wysypiam sie przez te kilka godzin snu z moja nowa podusia dzis walentynki i nie wiem czy wyjść gdzies z Tż do restauracji ale musiałabym wziąć ze sobą dzieciaki to raczej bedzie mało romantyczne hehe czy raczej poczekać aż dzieciaki zasną i zrobic sobie wieczór filmowy i ugotować cos dobrego.....mój Tż dzis strasznie romantyczny zbudził mnie z rana i wychodząc z domu mowi ze jak wstane to mam niespodziankę w biurze (mamy biuro w domu w jednym z pokoi) takze ja sie zerwalam ubrałam o 7 rano biegnę szczęśliwa co to moze byc a tam otwieram biuro i czuje smród straszny i widzę na środku wielka psią kupę... któryś z psów nie wytrzymał w nocy i narobił, super pobudka

Ha haha dobre :P myślałam że jakiś bukiecik na Ciebie będzie czekać a tu taka niespodzianka haha :P nie zły ubaw. Ciekawe czy ty też się z tego śmiałaś jak my teraz :P

Witaj lilka_vanilka

Jutro czeka mnie ciężki dzień , tak jak i w niedziele
Zajrzę do was dopiero pewnie w poniedziałek.
Szkołę mam od 8-19 więc pewnie będę już spać jak będę wracać do domu ze szkoły. Masakra ( już mi się nic nie chce.. dziś jeszcze mdłościowo .. jak w weekend będę się tak czuć to będzie tragedia

Na walentynki dostałam piękny bukiecik kolorowych tulipaników )

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 15:48   #2855
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

a to dowcipniś z tego twojego TŻ

Witaj lilka_vanilka fajnie ze się do nas przylaczylas

Edytowane przez pati1078
Czas edycji: 2014-02-14 o 15:52
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:17   #2856
Optymistka26
Zadomowienie

nie wiem skad sie wzieło omdlenie nic mi nie mowili,wypisali mnie dzis bo jutro mam wizyte o gina i mam isc na konsultacje. Czuje sie fatalnie ale widzialam ze Dzidzia ok choc i tak sie martwie. Nie zrobili mi rentgena głowy bo sie balam o Dzidzia ale to z kolei niebezp. dla mnie. Sama stwierdzilam ze musze isc do kardiologa i diabetologa bo cos jest ze mna nie tak...cisnienie mega niskie i chyba jak jestem glodna to w glowie sie kreci. Niech to sprawdza A moze anemie mam? nie wiem nic...

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 16:44   #2857
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Ha haha dobre :P myślałam że jakiś bukiecik na Ciebie będzie czekać a tu taka niespodzianka haha :P nie zły ubaw. Ciekawe czy ty też się z tego śmiałaś jak my teraz :P
Cały mój Tż :p ale nie powiem bo popołudniu dostałam piękny bukiet 12 czerwonych róż i w każdej na środku diamencik i moja Zuzia tez dostała taka malutka różyczkę bez kolcy i balon

mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 17:16   #2858
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
załatwiłam sobie z polski zaświadczenie o ukończeniu kursu przedmałżeńskiego nie bede musiała chodzić po nocach z dzieckiem 7 tygodni z rzędu we worki na te kursy a ślub juz (a moze dopiero) 3 maja

Przyszła mi tez poduszka ciążowa 3 dni temu i muszę powiedzieć ze jestem zachwycona nie
moge bez niej juz spać niestety przez ta poduszkę moja Zuza wylądowała u siebie w łóżeczku ale najwyższy czas zeby spała w końcu sama, łóżeczko ma w naszej sypialni takze nie ma dramatu a z rana i tak przychodzi do nas

Ja się ciągle zastanawiam czy sobie taką poduchę kupić.
Super że udało się załatwić zaświadczenie
Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
świetne! Ja się z tego uśmiałam:

Przy okazji pozdrawiam wszystkie sierpniowe mamusie Ja mam termin na 1 sierpnia, więc się kwalifikuję do waszej grupy Płeć jeszcze nieznana, ale wyczuwam chłopca
Witaj
Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Witaj lilka_vanilka

Co za straszne te przesądy, proponuję ich nie powtarzać dalej, bo nigdy nie znikną z naszej planety .
I już osoba "niepewna" nie zostanie mamusią chrzestną ze względu na ten bzdurny przesąd. Albo właśnie rodzina zdecyduje za nią .
Ehh , ja tam nie mogę takich rzeczy czytać, bo zacznę jeszcze ich unikać . A chciałam sobie zrobić pasemka i co teraz
Właśnie z tego względu nawet nie otwierałam tego linku żeby poczytać
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 18:25   #2859
papryczka160
Wtajemniczenie

Hej mamuska twój TZ bezbłędny ale się zrehabilitowal.
Ja dzisiaj mialam romantyczne sniadanko do łóżka bukiet i czekoladki.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 18:55   #2860
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Ja się ciągle zastanawiam czy sobie taką poduchę kupić.
Super że udało się załatwić zaświadczenie
Ja w poprzedniej ciazy nie kupiłam i żałowalam miałam duże problemy z ułożeniem sie do snu a pod koniec ciazy juz mi było szkoda kasy używałam kołdry zwinietej w rulon ale jednak podusia ciążowa jest lepsza polecam naprawdę warto ja mam taka duuużą 360cm w kształcie "V"

mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-14, 21:23   #2861
tygrysek1641
Przyczajenie

cześć dziewczyny jestem nowa , termin ma na 15 sierpnia i jak to powiedział mój lekarz na 90%chłopak
tygrysek1641 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-14, 22:40   #2862
estella18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tygrysek1641 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny jestem nowa , termin ma na 15 sierpnia i jak to powiedział mój lekarz na 90%chłopak
hej gratulacje u mnie jeszcze niestety nie wiadomo muszę czekać do połówkowego
Stary 2014-02-14, 23:08   #2863
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj i gratuluje chłopca. ;-)

Stary 2014-02-15, 06:34   #2864
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Witaj w naszym gronie Gratulację
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 08:15   #2865
pentuerka
Rozeznanie

Dzień Dobry w ten piękny słoneczny poranek

Witam nowe mamy i gratuluję udanych wizyt.

Mój lekarz wyjeżdża na 3 tygodnie i we wtorek przyjmuje po raz ostatni. Jestem 5 pacjętką którą ma przyjąć po za grafikiem i stresuje się bardzo czy zdąży mnie zobaczyć.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Stracilam przytomnosc i uderzylam glowa o podloge-plytki...glowa mi pęka karetka zabrala mnie na patologie ciazy na obserwacje Ech ...jestem w szpitalu w obcym miescie - wlasnie sie przeprowadzilismy...
Tak sobie myślę, czy nie masz przypadkiem cukrzycy ciążowej. Jak czytam twoje objawy, to widzę podobieństwo z moją koleżanką. Duży apetyt, przybieranie na wadze, omdlenia. Nie jestem lekarzem, nie wiem. Ale zbadanie glukozy nie zaszkodzi.

A mnie mdłości męczą sporadycznie, niestety nie przeszkadza mi to w tyciu. 2,5 na plusie w ciągu ostatnivh 2 tygodni. Jem jak zwykle.

Ciśnienie mi skacze, głowa często boli, nogi puchną, muszę się spotkać z moim lekarzem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 09:24   #2866
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
nie wiem skad sie wzieło omdlenie nic mi nie mowili,wypisali mnie dzis bo jutro mam wizyte o gina i mam isc na konsultacje. Czuje sie fatalnie ale widzialam ze Dzidzia ok choc i tak sie martwie. Nie zrobili mi rentgena głowy bo sie balam o Dzidzia ale to z kolei niebezp. dla mnie. Sama stwierdzilam ze musze isc do kardiologa i diabetologa bo cos jest ze mna nie tak...cisnienie mega niskie i chyba jak jestem glodna to w glowie sie kreci. Niech to sprawdza A moze anemie mam? nie wiem nic...
u mnie zdarzały się omdlenia z niskiego ciśnienia, może u Ciebie też tak jest?
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 10:16   #2867
angelika__2014
Raczkowanie

Natka Trzymam kciuki, żeby było dobrze z malutką. Dbaj o siebie i córeczkę a my tutaj czekamy na Ciebie cierpliwie

Temat Chrzestnej matki również przerobiłam w mojej rodzinie. Kuzynka rok temu miałam podobną sytuacje. Tyle, że w ciąży nie byłam ani nie planowałam. Zapytali się i wytłumaczyli skąd to pytanie bo ich również ktoś z rodziny nastraszył, że "kobieta która jest w ciąży nie może być matką chrzestną ponieważ jednemu z dzieci odbierze się szczęście" przesądy moherowe.

Cytat:
O matko !!! Moja sąsiadka miała podobne co ciebie objawy(niskie ciśnienie i omdlenia) i okazało się, że ma cukrzycę ciążową przy ciąży bliźniaczej.

Bidulko dobrze, że z Bąbelkiem jest ok. Będziesz u swojego gina to pewnie powie ci co masz robić. Uważaj na siebie.
Daj znać koniecznie jak poszła wizyta.

Cytat:
Cały mój Tż :p ale nie powiem bo popołudniu dostałam piękny bukiet 12 czerwonych róż i w każdej na środku diamencik i moja Zuzia tez dostała taka malutka różyczkę bez kolcy i balon
Opowiadałam mężowi wieczorem o Twojej "niespodziance" i razem mieliśmy z tego niezły ubaw.... i wiesz co? Rano mój Tż schodzi do kuchni i krzyczy "KOCHANIE MAM DLA CIEBIE NIESPODZIANKĘ na schodach i w kuchni oraz w ganku" ... nasz drugi piesek York dostał mega rewolucji żołądkowych. Także morał z tej opowieści jest taki "nie śmiej się dziadku z czyjegoś wypadku, rano dziadek wstał i tak samo miał" !!!!

Kwiaty super! Malutka też pewnie zadowolona. Jak uda mi się zamieścić zdjęcie to pokaże Wam jak My z Tż "świętowaliśmy" święto, którego zazwyczaj nie obchodzimy

Cytat:
witamy i do pogaduszek zapraszamy.

Rozpoczynamy dziś 17 tydzień... prócz porannej "niespodzianki" po śniadanku ten słoneczny dzień przywitałam dawno już zapomnianym

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 11:58   #2868
mysia111
Zadomowienie

witam
Wczoraj mieliśmy usg i badanie przeziorności karkowej. Wyniki dobre, kość nosowa też. Na poznanie płci było jednak jeszcze za wcześnie (początek 14 tygodnia). Na USG była tez obecna starsza córa i strasznie jej sie podobało tym bardziej że dzidzia wymachiwała tak fajnie rączkami
Życzę Wam udanego weekendu - my dziś balujemy w restauracji z okazji 10 rocznicy ślubu. Musze się jeszcze zrobić na bóstwo tj przygotować fryzurę, makijaż itp i zaczynamy
Udało mi się kupic taką sukienke w której w ogóle nie widać że jestem w ciąży tzn góra jest dopasowana i koronkowa a od pasa w dół (tj do połowy ud) jest rozszerzana.

No i musze pochwalić męża (a co tam) bo dostałam z okazji rocznicy przepiękny zestaw biżuterii z Kruka tj złoty gruby naszyjnik i 3 bransoletki - złotą, z czerwonego złota i srebrną.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 16:14   #2869
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Witaj. Gratulacje Powiedz coś wiecej o sobie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-15, 16:21   #2870
papryczka160
Wtajemniczenie

Hej jaka tu dzisiaj cisza. Leniuchujecie ;-). My do moich rodziców na weekend pojechaliśmy. Dziadki sie cieszą zdjęcia z USG ciagle ogladaja .

Stary 2014-02-15, 16:49   #2871
kasiuulad
Raczkowanie

piekna pogoda to troche cisza na forum...
Moj młodszy synek (w maju skonczy 4 lata) rozmawiał dzisiaj z dzidziusiem najpierw zapukał do brzuszka, potem powiedział mu ze bardzo go kocha a na koncu zapytał czy dzidzius ma pizamke jak powiedziałam ze nie to zaczał sie smiac ze dzidzius jest golasem no i ogolnie to mam problem bo starszy synek chce siostrzyczke a młodszy „dzidziusia” jak tłumacze ze w brzuszku jest chyba siostrzyczka to on na to„a moze tam jest dzidzius...”

no i poczułam pierwszego kopniaka i to dosłownie był to delikatny kop od srodka a ze to moja trzecia ciaza to wiem ze to był dzidzius

Milego wieczorku.
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 17:07   #2872
tygrysek1641
Przyczajenie

super fajnie mieć 3, ja też bardzo chciałabym mieć trójeczkę na razie w brzuszku rośnie mój drugi synuś co będzie dalej zobaczymy bo już mam 33 lata i ta ciąża przebiega znacznie gorzej niż pierwsza.
tygrysek1641 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 17:40   #2873
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Witaj
Mnie marzy się chłopiec
Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry w ten piękny słoneczny poranek

Witam nowe mamy i gratuluję udanych wizyt.

Mój lekarz wyjeżdża na 3 tygodnie i we wtorek przyjmuje po raz ostatni. Jestem 5 pacjętką którą ma przyjąć po za grafikiem i stresuje się bardzo czy zdąży mnie zobaczyć

Ciśnienie mi skacze, głowa często boli, nogi puchną, muszę się spotkać z moim lekarzem.
Koniecznie musisz spotkać się z lekarzem. Skoki ciśnienia są przecież niebezpieczne i ciekawe od czego puchną Ci nogi
Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
witam
Wczoraj mieliśmy usg i badanie przeziorności karkowej. Wyniki dobre, kość nosowa też. Na poznanie płci było jednak jeszcze za wcześnie (początek 14 tygodnia). Na USG była tez obecna starsza córa i strasznie jej sie podobało tym bardziej że dzidzia wymachiwała tak fajnie rączkami
Życzę Wam udanego weekendu - my dziś balujemy w restauracji z okazji 10 rocznicy ślubu. Musze się jeszcze zrobić na bóstwo tj przygotować fryzurę, makijaż itp i zaczynamy
Udało mi się kupic taką sukienke w której w ogóle nie widać że jestem w ciąży tzn góra jest dopasowana i koronkowa a od pasa w dół (tj do połowy ud) jest rozszerzana.

No i musze pochwalić męża (a co tam) bo dostałam z okazji rocznicy przepiękny zestaw biżuterii z Kruka tj złoty gruby naszyjnik i 3 bransoletki - złotą, z czerwonego złota i srebrną.
Super że po wizycie wszystko dobrze
Z pewnością piękna ta biżuteria, tylko pozazdrościć

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cały czas czuję się bardzo dobrze, moja ciąża to najlepsza opcja z możliwych, jednak jeden, jedyny objaw jaki mam zaczyna mi już działać na nerwy. Już sama nie wiem czy to normalne ale chodzę siku maksymalnie co 30 min, od rana do wieczora odwiedzam kibelek niezliczoną ilość razy, w nocy budzę się co najmniej 4 razy. Gdzieś czytałam że w drugim trymestrze nie sika się tak często jak w pierwszym czy trzecim lecz u mnie jest jakby jeszcze gorzej, normalnie boję się gdzieś wyjść..
W piątek mam wizytę i powiem o tym, tylko co to da?
Czy jeśli ma się problemy z pęcherzem, jakieś zapalenie to objawem jest częste sikanie czy jeszcze coś?
Stary 2014-02-15, 17:53   #2874
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Nie martwilabym sie tym tak bardzo, jesli jedyny objaw to czeste sikanie. Ja sikam bardzo czesto, a w 3 trymestrze poprzedniej ciazy ciezko bylo mi wyjsc na zakupy czy godzinny spacer, bomdoslownie po 15 min mi juz sie chcialo na siusiu! Generalnie, byc moze w 2 trymestrze czesc kobiet odczuwa mniejsze parcie na pecherz ale absolutnie nie jest to regula, tak samo jak z wymiotami, mdlosciami itp ja mam je ciagle, wiele kobiet tak samo.

Ale na pewno warto wspomniec o tym lekarzowi, chocby po to by Cie uspokoil!

A u nas dzis tez ladna pogoda i zaliczylismy spacer z karmieniem kaczek, corka byla przeszczesliwa ;-)
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 18:12   #2875
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Nie martwilabym sie tym tak bardzo, jesli jedyny objaw to czeste sikanie. Ja sikam bardzo czesto, a w 3 trymestrze poprzedniej ciazy ciezko bylo mi wyjsc na zakupy czy godzinny spacer, bomdoslownie po 15 min mi juz sie chcialo na siusiu! Generalnie, byc moze w 2 trymestrze czesc kobiet odczuwa mniejsze parcie na pecherz ale absolutnie nie jest to regula, tak samo jak z wymiotami, mdlosciami itp ja mam je ciagle, wiele kobiet tak samo.

Ale na pewno warto wspomniec o tym lekarzowi, chocby po to by Cie uspokoil!

A u nas dzis tez ladna pogoda i zaliczylismy spacer z karmieniem kaczek, corka byla przeszczesliwa ;-)
Nie strasz mnie
Właśnie tego się boję że może być jeszcze gorzej, a już teraz naprawdę mnie to męczy, od czasu pierwszego wpisu do teraz byłam dwa razy.. wracam, siadam i znów czuję że mi się chce

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

tzn jak wracam to piszę czyli co 20min

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Coś znalazłam:

Częstomocz

Fałszywe wrażenie pełnego pęcherza jest powodowane różnymi czynnikami: podwyższone stężenie progesteronu w organizmie przyszłej mamy rozluźnia mięśnie, macica stopniowo się powiększa, powodując ucisk i zmniejszenie przestrzeni dla moczu, staje się bardziej ukrwiona – co powoduje bardziej intensywną pracę nerek. Jest to konieczne – ponieważ muszą one teraz oczyszczać z produktów przemiany materii zarówno organizm przyszłej mamy jak i rosnącego w brzuszku maleństwa.

Może to od duphastonu który biorę 3x1?

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Muszę się na wizycie zapytać ile czasu mam jeszcze brać ten lek
Stary 2014-02-15, 19:13   #2876
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
witaj, super że do nas dołączyłaś i gratuluję chłopca

Ja dziś spędziłam pół dnia w kuchni, bo jutro mamy rodzinny obiad z jednymi i drugimi rodzicami I byliśmy też w kinie na "Jack Strong", jak ktoś nie widział to polecam.

Miłego wieczorku lecę na drugą turę skoków

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 19:43   #2877
pentuerka
Rozeznanie

[QUOTE=mysia111;45160711]witam

No i musze pochwalić męża (a co tam) bo dostałam z okazji rocznicy przepiękny zestaw biżuterii z Kruka tj złoty gruby naszyjnik i 3 bransoletki - złotą, z czerwonego złota i srebrną.[/QUOTE

Super, że Maluszek zdrowy. A mąż Super.

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
piekna pogoda to troche cisza na forum...
Moj młodszy synek (w maju skonczy 4 lata) rozmawiał dzisiaj z dzidziusiem najpierw zapukał do brzuszka, potem powiedział mu ze bardzo go kocha a na koncu zapytał czy dzidzius ma pizamke jak powiedziałam ze nie to zaczał sie smiac ze dzidzius jest golasem no i ogolnie to mam problem bo starszy synek chce siostrzyczke a młodszy „dzidziusia” jak tłumacze ze w brzuszku jest chyba siostrzyczka to on na to„a moze tam jest dzidzius...”

no i poczułam pierwszego kopniaka i to dosłownie był to delikatny kop od srodka a ze to moja trzecia ciaza to wiem ze to był dzidzius

Milego wieczorku.
Jak słodko. Maja 5 letnia córeczka często całuje brzuszek. Dużo jej tłumaczę i staram przygotować ją na nową miłość w rodzinie. Do tej pory była ww centrum uwagi, bo jedne dziecko w rodzinie. Oprócz synka brata, ale oni mieszkają daleko.

Dzisiaj pomyślałam, że chciałabym synka Ze byłoby cudownie mieć parkę. Jak będzie dziewczynka też fajnie mieć wie dziewuszki. Dla matki super.

A Tobie życzę córeczki jeśli tego pragniesz .

Cytat:
super fajnie mieć 3, ja też bardzo chciałabym mieć trójeczkę na razie w brzuszku rośnie mój drugi synuś co będzie dalej zobaczymy bo już mam 33 lata i ta ciąża przebiega znacznie gorzej niż pierwsza.
Oj to jakoś wcześnie lekarz stwierdził płeć. Moja druga ciąża również przebiega dużo gorzej. Tzn wyniki ok, ale samopoczucie.. szkoda mówić.

Cytat:
Nie strasz mnie
Właśnie tego się boję że może być jeszcze gorzej, a już teraz naprawdę mnie to męczy, od czasu pierwszego wpisu do teraz byłam dwa razy.. wracam, siadam i znów czuję że mi się chce[COLOR="Silver"]

Fałszywe wrażenie pełnego pęcherza jest powodowane różnymi czynnikami: podwyższone stężenie progesteronu w organizmie przyszłej mamy rozluźnia mięśnie, macica stopniowo się powiększa, powodując ucisk i zmniejszenie przestrzeni dla moczu, staje się bardziej ukrwiona – co powoduje bardziej intensywną pracę nerek. Jest to konieczne – ponieważ muszą one teraz oczyszczać z produktów przemiany materii zarówno organizm przyszłej mamy jak i rosnącego w brzuszku maleństwa.

Ja chodzę rownież często, a w nocy 4x co jest męczące, ale to normalne. co 20 min wydaje mi się bardzo często, ale myślę, że nie powinna się zbytnio tym zamartwiać. Masz 1 prawdziwy objaw ciążowy

Może to od duphastonu który biorę 3x1?

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Muszę się na wizycie zapytać ile czasu mam jeszcze brać ten lek

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Maria, nie powinnaś się tym przejmować. Częste siusiu jest normalne. Masz 1 prawdziwy objaw ciążowy;-) Brawo.
Stary 2014-02-15, 20:01   #2878
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość

Maria, nie powinnaś się tym przejmować. Częste siusiu jest normalne. Masz 1 prawdziwy objaw ciążowy;-) Brawo.
racja!
Stary 2014-02-15, 20:06   #2879
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

' Teściowa' chce ze mną wejść na wojenna ścieżkę ..

Tylko mnie denerwuje i ciśnienie mi podnosi.

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-15, 20:36   #2880
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Witaj
Mnie marzy się chłopiec

Koniecznie musisz spotkać się z lekarzem. Skoki ciśnienia są przecież niebezpieczne i ciekawe od czego puchną Ci nogi

Super że po wizycie wszystko dobrze
Z pewnością piękna ta biżuteria, tylko pozazdrościć

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cały czas czuję się bardzo dobrze, moja ciąża to najlepsza opcja z możliwych, jednak jeden, jedyny objaw jaki mam zaczyna mi już działać na nerwy. Już sama nie wiem czy to normalne ale chodzę siku maksymalnie co 30 min, od rana do wieczora odwiedzam kibelek niezliczoną ilość razy, w nocy budzę się co najmniej 4 razy. Gdzieś czytałam że w drugim trymestrze nie sika się tak często jak w pierwszym czy trzecim lecz u mnie jest jakby jeszcze gorzej, normalnie boję się gdzieś wyjść..
W piątek mam wizytę i powiem o tym, tylko co to da?
Czy jeśli ma się problemy z pęcherzem, jakieś zapalenie to objawem jest częste sikanie czy jeszcze coś?

Ja też często siusiam, czasami mam wrażenie, ze popuszczę zaraz, lecę do łazienki a tam ledwo co wyleci. W nocy też często wstaję do łazienki, najwięcej to było chyba 5 razy.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości