|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Cytat:
im więcej nas tym lepiej;-) ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Właśnie ta Libry noga mi zaraz skojarzyła się z nogą Twojej Oliwci. Oby to tyle nie trwało. Mrowak o czym marzymy ? Randkę z wokalista byś chciała?;-) ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
zasłużyła tak?;-) |
|||
|
|
|
#3602 |
|
Wtajemniczenie
|
to cieszę się
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- ![]() To moja córka Ala ur.17maja 2010r. |
|
|
|
#3603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10 szt+ nas 4 szt Dla nas mam od wczoraj spaghetti i rosół Kotka mi ostatnio pogryzła teczkę z fakturami dla księgowej ![]() Cytat:
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!
Curly witaj... Ala to śliczna dziewczynka!!! Napisz coś więcej o sobie. iza tu sa te tiulowe spódniczki nie ta fioletowa tylko te ciemne.. one nawet do trampek wyglądają bosko http://www.hm.com/pl/subdepartment/K...#Nr=4294942567 Zdrówka zyczyę nadal!!!
|
|
#3605 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ona raczej z tych większych dzieci jest.Urodziła się ogromna-4560g.. a potem przystopowała trochę ,teraz jest na 75centylu. Ostatnio mamy problem z zasypianiem,chodzi pozno spać.Własnie mam pytanie ile godzin na dobę śpią Wasze dzieci?Wydaje mi się,że ona za krotko śpi .Spi 9 godzin.---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() Jak już pisałam jesteśmy z Wawy.Mam 32lat,męża,jedno dziecko ale chcę mieć więcej .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-02-16 o 13:00 |
||
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam już nic na wiosnę nie kupuję , bo moje dzieciaki wszystko mają .
Sandały Szymkowi to pewnie potem w decatlonie kupię . Curly witaj Śliczną masz Alicję . Z jakiej dzielnicy jesteście ? U nas wczoraj znajomi byli na skokach . Na spacer nie lezę bo mam lenia
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Curly witaj, sliczną masz córkę
![]() Iza- Zosia też wczoraj śmigała na rowerze, super pogoda była. Dzisiaj już chłodniej i wieje. Ja dzisiaj przejrzałam Zosi ubrania na lato i ma chyba 12 par krótkich spodenek różnej długości więc nic nie kupuje, ewentualnie dokupię jakieś letnie sukienki. Sandałki jedne ma, ale to mało więc muszę dokupić, balerinek ma 3 pary, jeszcze jakieś trampeczki by się przydały. Teraz sobie muszę pokupić jakieś letnie ubrania . Brzuch z dnia na dzień mam coraz większy, na razie bez problemu mieszczę się w ubrania. I o dziwno nic nie przytyłam ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Babcia dzisiaj zapytała Zosie coby chciała dostać na urodziny: deskorolkę, biurko i lampkę do biurka.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3608 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje
![]() Mieszkamy na Wawrze.Jesteś może z Wawy?
|
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Curly - piękna córa. Witaj. P0P - równowaga może w przyrodzie może jest i wg tego niedługo dziewczyny zaczną jeść, przestaną chorować. Mrowak - fajnie, że masz na co czekać. Ja mam wrażenie, że mi życie przecieka między palcami. Jakoś tak... Wczoraj zaliczyłam przed wejściem do mieszkania, ale miałam ze sobą torebkę foliową na zakupach, bo już czułam, że coś słabo. Zabrakło mi 5 sekund, żeby być w wc. I samopoczucie średnie fizycznie i psychicznie. Dzisiaj ładna pogoda. Trochę zimny wiatr. Byłam z dzieciakami na placu zabaw - Kalina w wózku darła się, że nie chce wracać, Igor grzecznie szedł. Jak nie jedno, to drugie, albo dwie sztuki na raz.
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkałam w wawce , teraz mieszkam w żyrardowie .
|
#3612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja Was podziwiam z dwójką dzieci, ja swojej ciągle musze wszystko tłumaczyć, jak ogarnąć 2 ja się pytam???? Wiem, wiem to samo przychodzi i ludzie mają więcej dzieci i rade sobie muszą dać. Cierpliwości Megi Ci życzę ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
gdzie widziała?? ![]() ![]() Ja myślę o zakupie wrotek jakiś? bo chyba na łyżworolki to nie czas jeszcze, chyba że się nie znam ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3614 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no dałam sobie spokój na dzisiaj
Cytat:
Zawsze można też udka upiec i chleb od tego podać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ala faktycznie duża się urodziła ,rodziłaś sn czy cc? Mój Miko śpi 11-12 godzin Megi co Tobie ,rota załapałaś czy coś CI zaszkodziło ,zdrówka życze |
||||
|
|
|
#3615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Rodziłam przez cc.w 40tyg.na usg wyszło,że dziecko ma mieć ok.5kg,nie miałam skurczy,nie miałam rozwarcia,odeszł wody,płod był duzy i zrobili mi cc.Kilka dni przed tak zadycydowali i jako powod wpisali duzy płód. ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- O pokarzę Wam jak wyglądała mając 2 tyg. ![]() a tutaj ma 1,5mca ![]() a tu ma 4 dni ledwo mieściła się w rożek![]()
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-02-16 o 17:29 |
|
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
oj, nataszka, bo zacznę się Ciebie bać
Cytat:
PRzestałam chodzić na ćwiczenia, nie mam kiedy podjechać na działkę- już nie wiem jak wygląda, itd itd. Na koncert czekam, to prawda, ale w międzyczasie życie mi ucieka jak Tobie. Chodź na koncert ze mną
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka są takie rolki które z tyłu mają dwa rzędy kółek , potem się je przemienia i są z tego normalne rolki .
http://allegro.pl/rolki-dla-dziecka-...958314110.html curly to kawał baby
|
#3619 |
|
Wtajemniczenie
|
Podejrzewam u Ali pasożyty
.Bóle brzuszka,smierdzace,rzadk ie kupy ze śluzem i problemy z zasypianiem.Chcę jej zrobić jakieś badania na obecność lamblii i glisty..ale badanie z kału mało kiedy wychodzi.Zastanawiam się czy można gdzies zrobić badanie na wykrycie antygenów pasożyta z krwi.Myślałam,że może florę bakt.ma zaburzoną i dawałam jej przez kilka dni probiotyk ale dalej jest to samo.Biegunka,kupa jak bigos .Może coś podpowiecie co to może być?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swoim dzieciakom mam zamiar to cudo dać na wiosnę http://ziolowaapteka.pl/pasozyty/274...para-farm.html
|
|
#3621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Curly - witam nowa mamę. I mam nadzieje ze na dłużej zagoscisz.
Dziecko ogromne. Moje to były chyba jak jedna jej noga. ![]() A Ty pewnie malutka i drobniutką jesteś? Cytat:
Ja dołączam do Ciebie i Megi. Tez sie zgubiłam w tym całym macierzyństwie i nie moge sie odnaleźć. Jestem matka, gospodynią domowa tylko nie jestem sobą. Do tego ja prawie nie wychodzę z domu przez te ich choroby. A teraz sama jestem chora. Do dupy takie życie. Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- To chba było tutaj www.al-med.pl
|
|
#3622 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Zdrówka wszystkim
My dzisiaj mimo sporo chłodniejszej pogody też byliśmy na rowerze i na placyku. Olimpiadę mamy w domu codziennie, dziś były wyścigi na łyżwach znaczy rolkach i tańce na lodzie. Do łazienki w ostatniej chwili weszłam po tym jak na dosłownie minutę musiałam spuścić Zosię z oczu. Właziła na wannę bo dinozaur musiał wejść na skocznię ![]() Cytat:
Moja mama na ostatnim spotkaniu ze swoimi podopiecznymi chciała oddać klucze do mieszkania a ta jej mówi żeby sobie zostawiła na wszelki wypadek, jakby co. Myślę spokojnie możesz zamykać pokój z ważniejszymi dla Ciebie rzeczami. Jak najbardziej. Najważniejsze żeby Michał ją zaakceptował Cytat:
Cytat:
Zosia w ubiegłym roku dostała na urodziny takie rolki jak ania wklejała. Całkiem dobrze sobie radzi ale też nie dawałam za dużo jeździć bo wiadomo stawy kolanowe słabe u maluchów. Dzisiaj po długiej przerwie założyła po domu i szalała udając ze jeździ na łyżwach ![]() Masz całkiem sporą córcię. Starsza na pierwszy rzut oka. Moja najlepsza przyjaciółka z dzieciństwa miała urodziny 17 maja Cytat:
Cytat:
Cytat:
Naprawdę jakbyś o mnie pisała.Cytat:
|
|
#3623 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam 170cm.Przed ciążą miałam 53kg,teraz mam więcej ok.58kg.Po ciąży zostało mi 5kg i tak się utrzymuje ale pewnie dlatego,że miałam niedowagę przed ciążą... .Mój mąż też nie jest jakimś byczkiem ma 175cm i 78kg.---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
.Ta liczba mnie przesladuje od zawsze.A najlepsze jest to,że owulację ciążową tez miałam 17tego!Powaznie.Okres miałam 3 sierpnia,potem dokładnie wiedziałam kiedy mam owulację bo mnie jajnik boli a Alicja urodziła się dokładnie 9mcy później 17maja .Rano o 7.00 rano poszłam siku na wc i odeszły mi wody na kibelku .A najlepsze,że nie miałam ani jednego skurczu i do tej pory nie wiem jak wyglądają bóle porodowe.Moze i lepiej .A co do liczby 17 to mieszkałam w bloku z rodzicami przez 19lat pod nr 17,we wzroście mam 17 .Może sobie naginam ale nie sądzicie,że dużo tej 17tki w moim zyciu?
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-02-16 o 21:46 |
||
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
hej curly
matko to dopiero 5-6 tydzień ciąży a ja o 20 jestem już nieprzytomna. dzisiaj wyjątek bo Tż wyjechał na kilka dni i nie moge bez niego spać |
|
|
|
#3625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
następna mi w myślach czyta - wiedźmy jakieś czy co? PoP, Ty w razie potrzeby masz pewną grupę ludzi, którzy dziećmi się zajmą-teściowa, sąsiadka, ew.wujek. Masz sąsiadów, z którymi możesz pogadać choćby o d... Maryni i wyjeżdżasz od czasu do czasu (narty, samotne zakupy, wypad do Warszawy choćby do mieszkania) nie wspominając o możliwości siedzenia cały dzień z książką! To teraz wyobraź sobie, że tego też nie masz... No i jest jeszcze coś, o czym głośno się nie mówi i raczej rzadko pisze: jesteś jedną z osób na wątku, które nie muszą przejmować się pieniędzmi, a zapewniam, że to wielki komfort. Cytat:
![]() Trzymajcie kciuki, właśnie odesłałam próbkę tłumaczenia do recenzji-mogłoby się napatoczyć spore zlecenie (i względnie łatwe).
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak zaczynam coś dla siebie robić. Zaczynam od badań i tak myślę że zmobilizują mnie do większych działań. Jak tylko fizycznie dojdę do formy (tzn nie będę zasypiała przy każdej możliwej okazji) to i na czytanie będzie siła. Póki co wrakiem jestem i psychicznie znoszę to coraz gorzej. Czuję się strasznie zmęczona.
---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, u mnie dochodzi jeszcze zgniła atmosfera w domu, a to niestety wpływa na wszystko-co robisz, jak robisz, jak śpisz, albo nie śpisz, o czym myślisz, od czego uciekasz, czego nie robisz/nie mówisz, a chciałabyś itd. Na dobrą sprawę jestem sama, mieszkam sama, żyję ze sobą...szkoda gadać.
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Mrówka - w części masz racje a w czści nie. Większość czasu spędzam z dziecmi sama w domu. Moi znajomi których znałam przez lata nawet juz nie dzwonią. Maja swoje życie. Do Wawy nie wyjeżdżam wcale. Teściowa jest chora i sama z dziecmi nie zostanie. Brat Tz ma swoje życie.
Po prostu trudno mi sie odnaleźć w tym moim nowym świecie. Dzieci super ale ja nie chce żyć tylko i wyłącznie dla nich. Chce żyć także dla siebie. A nie wiem jak i co mam zrobic.
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
A masz możliwość podjęcia pracy w miejscu zamieszkania? Szukałaś pracy na podobnym stanowisku jakie miałaś w Wawie? Zatrudnijcie opiekunkę, a Ty wróc do pracy (nawet na niższym stanowisku)- moze wówczas coś drgnie?
|
#3630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- moja tez tyle a nawet krócej
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

Moja córcia ma na imię Ala.Jesteśmy z Wawy.
.

przed wejściem do mieszkania, ale miałam ze sobą torebkę foliową na zakupach, bo już czułam, że coś słabo. Zabrakło mi 5 sekund, żeby być w wc. I samopoczucie średnie fizycznie i psychicznie. 

.

Czy mógłby już być lipiec? Chociaż nie, muszę jeszcze zdążyć książkę jedną przeczytać, ale już mam przeczucie, że TEN koncert będzie dla mnie szczególny-coś na miarę pierwszego koncertu, gdzie emocje są ogromne. Jeszcze jeden bilet i będzie misja wykonana.