|
|
#2791 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
Cytat:
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2794 |
|
Zadomowienie
|
Chyba sobie tam kufa kpią!
Znowu wzieli mój profil w APW na review. I chyba to nie jest losowo jednak... Nie wiedziałam, że na to patrzą, ale tak samo jak poprzednio ,,zamknęli" mój profil po tym jak zmieniłam wiek. Najpierw zmieniłam z 18 na 19, bo prawie tyle będę miała jadąc, a teraz zmieniłam na więcej bo chciałam zobaczyć ile rodzinek będę miała w easyfind, bo wiadomo, że czasem sobie wybiorą 20 a tak naprawdę nie ma to dla nich żadnego znaczenia ani różnicy, więc chciałam zmienić na chwile, napisać może do jakiejś rodzinki i wrócić do prawidłowego, żeby nie szerzyć nieprawdziwych informacji. Teraz to się boje że mi zamkną profil bo mi go chcą przepatrzeć akurat w momencie gdy mam ,,fake" wiek. Drugi raz w ciągu paru dni. Ehh |
|
|
|
|
#2795 |
|
Wtajemniczenie
|
Sunniva, ale jezeli zmieniasz sobie wiek w przeciagu tak krotkiego czasu to nie dziwne, ze musza sprawdzisz co co chodzi - bo po tej aktywnosci sprawiasz wrazenie, jakbys chciala kogos oszukac z tym wiekiem. Wiec moim zdjanie dobrze, ze Cie sprawdzaja.
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
Ehh, to rozumiem, że sprawdziliby mnie raz. A nie znowu. I zmienili mi wiek na 18. Nie chce mieć 18, bo będę miała 19 lecąc i kogo obchodzi ile mam teraz, skoro au pair będę za kilka miesięcy. I teraz mam 20 rodzinek w easyfind, a mialam z 70. I jakoś rodzinki dawały pozytywy, mimo, że niby chcieli kogoś starszego, a ja mam dokładnie w opisie podany mój wiek. No kurde.
|
|
|
|
|
#2797 |
|
Rozeznanie
|
To może spróbuj zmienić za jakiś czas? Teraz możesz być podejrzana ale za niedługo już nie będzie tak bardzo dziwne
|
|
|
#2798 |
|
Zadomowienie
|
No wiesz, od ostatniej zmiany czegos na profilu minęło u mnie koło 3 dni, a i tak mnie zablokowaili, więc no, nie jestem zbyt cierpliwa i zmieniłam teraz wiek i nic się nie stało. Bardzo dziwne zasady tam panują
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Rozeznanie
|
teraz nic się nie stało a jutro mogą to sprawdzić
Ja bym poczekała koło tygodnia, ale jak uważasz A jak ostatnio ci zablokowali konto mogłaś od razu zrobić nowe czy były jakieś problemy?
|
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
Źle sie wyraziłam. Nie zablokowali mi całkiem konta, tylko tak jak teraz, czasowo, tylko do weryfikacji
Przy obu tych sprawdzeniach zablokowali mi na okres paru godzin tylko. I robili to od razu, w minucie w której zmieniłam wiek, więc to jest po prostu automatyczne, według jakiegoś skryptu i nie sądzę żeby zablokowali mi go po jakimś czasie nagle . Poza tym moim zdaniem powinni chociaż wysyłać w takich przypadkach automatycznego maila z powodem dla którego reviewują konto, bo za pierwszym razem nie miałam pojęcia o co im chodzi.
|
|
|
|
|
#2801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2802 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy chciałabyście wyjechać na 3 miesiace do Finlandii?
Jedna z rodzinek poszukuje au-pair od kwietnia do lipca. Są naprawdę fajni. Jesli ktoras z Was bylaby chetna, prosze odezwijcie sie ![]() |
|
|
|
|
#2803 |
|
Przyczajenie
|
Hej opereczki co jakis czas sie odzywam chociaz na bieżąco sledze watki
![]() Jestem w UK od polowy wrzesnia i zmienilam swoja pierwsza host familly po 3 mies i myslalam ,ze trafilam lepiej......moze zaczne od poczatku Teraz mieszkam w Bershire i na poczatku jak przyjechalam to moje wrazenia byly bardzo pozywne: przyjazna rodzina, duzy dom, duzy pokoj z lazienka, duzy TV...dzieciaki w wieku 14,13 i 8 lat. Placa nie za duzo bo 80f ,ale mam mniejszy zakres obowiazkow niz u pierwszej rodziny. Pierwszy raz mialam nieprzyjemna syuacje zwiazana z plaiwem(odwożę dzieciaki do szkoly) po tygodniu skonczyla sie bezyna (tankowali caly bak) i jak sie skonczyla to mieli do mnie pretensje gdzie ja jezdze ,ze tak szybko sie skonczyla tylko nie wzieli pod uwage tego ,ze tak naprawde bylam na kiwniecie palcem(raz pojechalam 2 razy do szkoly bo dziecko zapomnialo lunch-box :/) nie znalam na tyle okolicy i zdarzylo mi sie pary razy zabladzic,do tego hostka jezdzi samochodem w weekendy. Skonczylo sie tak ,ze hostka powiedziala ,ze jeszcze nie wiedza jak jezdze ich samochodem. Po dzisiejszej sytuacji stwierdzilam ,ze zmieniam ta rodzine....Jak weszlam do kuchni to hostka do mnie z tekstem ,ze dzisiaj rano bylo cale mleko ,a juz go nie ma to ja jej odpowiedzialam ,ze pije duzo mleka to ona do mnie ,zebym kupowala sobie dodatkowo mleko jezeli pije go az tak duzo bo oni i tak kupuja wiecej niz normalnie :| malo nie zemdlalam z wrazenia....jak wrocilam do swojego pokoju to az sie poplakalam bo nigdy nie bylam w takiej sytuacji ;/;/ nie dosc ,ze kupuje sobie jedzenie sama (nie wszystko ,ale np platki,jogurty) do tego w weekendy wyjmuje naczynia ,ze zmywaki i wkladam brudne chociaz nie musze tego robic bo week mam wolne , dziecieki traktuja mnie jak sluzaca do tego stopnia ,ze jak zjedza po sobie to albo zostawiaja brudne talerze w jadalni ,albo jak zanosza do kuchni to zostawiaja na blacie kuchennym i ja musze wyrzucac jedzenie z talerza i wkladac do zmywarki (na poczatku tak sie nie zachowywali) To tego zawsze jak jedza w jadalni to jest tak uswinione jakby stato prosiat sie dopadlo i nie tylko stoł. Jak jedza przed tv to kazdemu z osobna musze przynosic jak kelnerka:/ W piatek dzieczynki (13 i 14 lat) mialy wystep w szkole i hostka poprosila mnie zebym je zawiozla i zebym kupila program show bo ona nie miala przy sobie pieniedzy to kupilam i do tego jeszcze zaplaci;lam za parking niby nie duzo bo wyszlo mnie 2,5f ale to moje pieniadze ,a musialam je wydac na cos co nie jest moim obowiazkiem ,miala mi oddac peniadze ,a nie zrobila tego ;/ Nie dosc ,ze rodzina jest bogata to sa tacy skapi ,ze az zal dupe sciska.... Edytowane przez najsi88 Czas edycji: 2014-02-15 o 19:26 |
|
|
|
|
#2804 |
|
Zadomowienie
|
A próbowałaś z nimi rozmawiać? Pogadać z dziećmi by wkładały naczynia do zmywarki? Poprosiła rodziców o zwrot kosztów? Nie tak nachalnie, poważnie, tylko najpierw trzeba chyba było jak zobaczyłaś że dziecko zostawia naczynie to grzecznie powiedzieć żeby włozyło do zmywarki? Ale chyba na to za późno juz. Jak rodzina jest chamska i zarzucają Ci że za dużo mleka pijesz to moze serio się nie nadają...
Ale tak do wszystkich, czasem ciężko o tym pamietać, ale ludzie się przyzwyczajają. Na przykład jak dziecko jest nauczone, że ma wkładać naczynia do zmywarki, ale zauważy ,,testując", że jak zostawi je na blacie to nic sie nie dzieje, to sie nauczy że moze je tak zostawiać - wysiłek mniejszy, efekt ten sam. Dlatego nie ma co dawać sobą pomiatać, drobne przysługi są ok, ale nie jeżeli stają się regularne i męczące... Tak moim osobistym zdaniem, jak kogoś uraziłam to przepraszam i nie wiem jak było w tym przypadku, jak jesteś nieszczęśliwa to uciekaj, bo nie ma co się męczyć.. |
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jeśli obok wiadomości pojawia sie ikonka end conversation to znaczy że rodzinka to wystawiła? Bo ja nic nie klikałam
|
|
|
|
|
#2806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak wiadomosc od rodzinki ma po lewej kopertę z zielonym plusikiem i jest napisane ,,positive reply" to jest ok, jak ,,contact cancelled" to wystawiła. Ta ikonka po prawej, śmietniczek to opcja dla Ciebie, jak Ty chcesz ,,wystawić rodzinkę"
|
|
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2808 |
|
Rozeznanie
|
najsi88 rodzinka się zachowuje nie fair w stosunku do ciebie... Jeśli masz szansę ją zmienić, to zrób to. Nie jesteś przecież u nich jako służąca którą do tego można poniżać, więc nie gódź się na to. Oby wszystko się udało!
|
|
|
#2809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie kłam, pisz jak jest - tzn. że teraz masz 18 lat, ale jak będziesz wyjeżdżać będziesz miała 19, napisz to po prostu w profilu rodziny możesz szukać po prostu w wyszukiwarce, a nie przez easyfind - ja tam miałam bardzo mało rodzin i raczej mnie nie interesowały, żadnej rodziny, do której pojechałam nie znalazłam w easyfind |
|
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę szukać normalnie, ale biorąc pod uwagę, że celuję w czerwiec-lipiec, jest to męczące bo może jedna rodzinka na stronę-dwa szuka osoby od takiej daty, wiec to zajmuje kupę czasu i jest trudniejsze niz po prostu zmiana jednego kryterium w easyfind (duzo trudniej przedzierać się przez strony rodzinek, które nie pasują ze względu na czas przyjazdu i po kolei robić to z każdym krajem którym jestem zainteresowana...) No ale czemu sprawdzają te dziwności kilka razy i nie kontaktują się wcale z podejrzanymi, tylko blokują od razu profil, także komunikacja na parę godzin zamknięta, a potem odblokowują, ciągle bez żadnego komentarza? |
|
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Uu dziewczyny, nie popadajcie w paranoje, nie zmienia sie rodziny z tak blachych powodow! Zadna rodzina nie jest idealna... Niektore rzeczy mozna rozmowa zalatwic.
A dzieci mozna sobie tez ustawic- ja tez tak mialam ze mnie chlopiec traktowal jak sluzaca, ale szybko sie oduczyl i sam wstawial naczynia do zmywarki ![]() No a jesli faktycNie duzo mleka wypijasz to hostka ma racje.
|
|
#2812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzina ma zapewnic wyzywienie au pair, jesli ta dodtkowo lubi kawior albl 2 l mleka dziennie powinna juz o to zadbac. Wiadomo mleko to nie majatek i jakosc moze nie wypadalo im zwracac uwagi na to, ale ( niestety) mieli racje.
Znam rodzine ktora nigdy nic nie powiedziala, ale irytowalo ich jak au pair wyjadala kilogramami cukier i uzywala litry oleju do wszystkiego. W koncu przestali te produkty kupowac. Niestety jesli sa to ilosci " extra" to juz lezy w obowiazku au pair. Zycie.
|
|
#2814 |
|
Raczkowanie
|
Zaczęłam czytać "Nianię w Nowym Jorku" i zaraz mi się przypomniała ostatnia hostka, chociaż z książki wynika, że zawsze mogłam trafić gorzej, jeśli chodzi o pracodawców
|
|
|
|
|
#2815 |
|
Rozeznanie
|
przeglądam oferty i trafiając na jedną przeczytałam wynagrodzenie: Pay would depend on how many hours your are willing to work, but from £50 to £200 a week
Patrząc na to że jest to opieka nad jednym dzieckiem chyba ta górna granica jest trochę podejrzana?
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie, ze podejrzane...poza tym ...czy to oferta: im wiecej pracujesz tym wiecej placimy?/: bez sensu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2817 |
|
Rozeznanie
|
Cześć au pairki!
najsi współczuję sytuacji A ja dzisiaj czuję się tak, jakbym dostała obuchem po głowie Niestety dzisiaj dostałam odpowiedź, że wahali się między mną a drugą dziewczyną i wybrali ją. Podobno jednak bardzo mnie polubili i opowiedzieli o mnie swoim przyjaciołom z sąsiedztwa, którzy też zaraz zaczną szukać au pairki i podobno tamci chcą się ze mną skontaktować. Miło z ich strony, ale i tak mi przykro ![]() Za to przed chwilą miałam rozmowę z rodzinką z Włoch. Wydają się mili, ale hostka nie mówi ani słowa po angielsku, a papa, który podobno zna 3 różne języki mówi średnio. Ale dzieciaczki fajne, przez cały czas kręciły się przed kamerą, śpiewały, zadawały mi pytania itd. Powiedzieli, ze wydaję się być "good choice"
|
|
|
|
|
#2818 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście oferta dziwna, ale parokrotnie spotkałam się z ofertami różnic w wypłacie zależnie od godzin pracy np. wakacje-wiecej, dni kiedy dzieci są gdzieś indziej - parę funtów mniej, ale oczywiście nie z taka wielka różnicą (że co, rodzince obojetne czy chcesz pracować 10h tygodniowo czy 50h?), ale ogółem uważam za słuszny system ,,wiecej pracy - wieksze kieszonkowe".
|
|
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak jest roznica miedzy: " dostaniesz wiecej kasy, jesli wiecej bedziesz pracowac/ wezmiesz na siebie wiecej obowiazkow" a " w wakacje czy inne dni, kiedy bedziesz musiala zostawac z dziecmi dluzej/ bedziesz miala wiecej obowiazkow odpowiednio Ci to wynagrodzimy wyzszym kieszonkowym czy jakimks bonusami" albo ludzie szukaja napalonych na kase lasek, ktore za wyzsze kieszonkowe beda pracowac 12h dziennie...( a wiadomo, ze takie latwo znalezc) albo rodziny wiedza, ze beda takie dni, kiedy au pair bedzie musiala pracowac wiecej i od razu o tym mowia i zaznaczaja, ze bedzie to sprawiedliwie rozliczone. roznica ogromna. od razu widac kto szuka niewolnika ( owszem, chca placic za to niewilnictwo, ale tym sposobem mijamy sie z celem programu au pair) a kto uczciwie podchodzi do sprawy.
|
|
|
#2820 |
|
Przyczajenie
|
Cześć,
Mam 20 lat, urodziłam się w Niemczech ( chociaż języka dobrze nie znam), ale mieszkam w Polsce. Studiuję zaocznie na I roku. Śledzę wątek od początku ( fiuuu... zajęło mi to sporo czasu ) i zastanawiam się nad wyjazdem do USA ( czy do Australii też są au pair ? ) bądź Niemcy, Anglia. Za bardzo nie wiem jak to wygląda ze studiami, czy mogę wziąć dziekanke jak zaliczę od razu pierwszy semestr ? Mój poziom angielskiego i niemieckiego jest podstawowy - tzn dogadam się wydaję mi się, że bez problemu. Jednak nie jest on dobry... Szukam poprzez stronę www.aupair.pl i nie bardzo wiem jak się tam odnaleźć. W innych wątkach znalazłam mnóstwo innych stron, ale się pogubiłam. Czy mogę zacząć już teraz szukać rodzinki, chociaż wyjechać chciałabym dopiero po drugim semestrze tj. czerwiec/lipiec ? Czy może mi ktoś w pkt napisać co po kolei powinnam zrobić ? Pozdrawiam Was serdeczenie i naprawdę podziwiam !!! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

Przy obu tych sprawdzeniach zablokowali mi na okres paru godzin tylko. I robili to od razu, w minucie w której zmieniłam wiek, więc to jest po prostu automatyczne, według jakiegoś skryptu i nie sądzę żeby zablokowali mi go po jakimś czasie nagle