Scent Bar LI - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-16, 12:58   #4651
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LI

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Macham Baru powalentynkowo

Ale się najadłam
ryba biała, koperek, masełko
i kapusta z imbirem i cebulką

I jak tu schuść?
No ale normalnie od kiedy ryba koperek, cebula, imbir i kapusta tuczą?
Same zdrowe rzeczy o niskiki IG

Jaka marka ryby ? kocham białe, ale morskie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
2. nie jestem saaamaaaa ja pamiętam pojedyncze momenty

Cytat:
też tak mam
ok moja radość z wyjątkowości trwała krótko

Czyli normaleczka, czyli mam upośledzonego małża

Ale serio o on ma jakieś takie nietypowe cechy i zdolności.
Muszę mu sie rpzyjrzeć dokładniej, może to rainman.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 13:05   #4652
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
miło mi to słyszeć - mam of kors identyko, kilka scenek i koniec - 2-3
Ale wszyscy moi znajomi,w tym małżon, twierdzą że oni pamiętają niemal wszystko. Mają miliony wspomnień a jak robili coś tu tam z tym z tamtym jak zjeżdżali z górki w sobotę jak zjeżdżaliw czwartek normalnie całe historie I tak paczo na mnie jak na upośledzono

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

wydaje mi sie ze takie akurat rzeczy mogą pamietac z opowiadań rodziców i przyjmowac jako własne wspomnienia.

co do pamietania jesczez-to wg mnie nie jest tak ze dziecko do 3 rz nie tworzy wspomnień (tak sie naogół przyjmuje) patrzac po własnym dziecku widze ze małe dzieci mają wspomnienia np w wieku 4 lat pamietają wiele z roku poprzedniego, tylko chyba potem w miare jak tych wspomnnien jest coraz wiecej to te wczesniejsze sie zacierają?

moja mnie zaskakiwała nieraz stwierdzeniami byłam tu juz kiedys, no i po wytezaniu umysłu wychodziło nam ze faktycznie...i ze miala wtedy np 2 lata.
w wieku 3,4 lat poznawała okolice w ktorych wczesniej mieszkalismy itd ,
ale teraz w wieku 12 lat kompletnie nie pamieta wielu nawet waznych wydarzen z wieku przedszkolnego

pozatym jak miała 2,3 latka opowiadała ze pamieta jak było u mamusi w brzuszku i ze pamieta jak sie rodziła , a nikt z nia na pewno nie rozmawial na takie tematy, ani nie widziala tego na filmie, bo do 3 rz wogole nie ogladała TV, nawet przy niej nie właczalismy
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 13:09   #4653
Betty83
Zakorzenienie

piosenka na dziś
Stary 2014-02-16, 13:09   #4654
Redhaired Witch
Nindżopesz

Ja może i coś tam pamiętam z wczesnych lat podstawówki ale staram się to wyprzeć. W ogóle większość wspomnień staram się wyprzeć bo uważam, że albo zrobiłam, albo powiedziałam coś głupiego i nie chcę się dołować Najwcześniejsze wspomnienia mam chyba z zerówki, wcześniej niewiele kojarzę a już na pewno zlewa mi się wiek, nie wiem czy to się działo kiedy miałam lat 3 czy 6.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 13:50   #4655
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
1. Znaczy tamten źle skończył... Ja muszę się wbić do gina po przedłużenie tabsów i poluję od miesiaca... Coraz pilniej się robi, a terminów brak... Tzn. są, ale jeśli mam jechać 2 godziny po receptę, to sorki, ale nie...
Też muszę , ale polowanie na wizytę zaczynam jutro. Mialam na początku marca, ale wczoraj dowiedziałam się, że trochę narozrabiali na odziale polożniczym w szpitalu, gdzie moj gin jest ordynatorem, no i...strach mnie oblecial że może być chwilowy problem z dopchaniem się do niego....Niby akurat byl wtedy na urlopie, ale..... Wolałabym po 10 latach nie musieć szukać innego

Z wczesnego dzieciństwa wspomnien mam niewiele. Z podstawowki też, chociaż tu już troche lepiej...ale i tak w porownaniu z innymi wypadam kiepsko.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 14:03   #4656
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
wydaje mi sie ze takie akurat rzeczy mogą pamietac z opowiadań rodziców i przyjmowac jako własne wspomnienia.

co do pamietania jesczez-to wg mnie nie jest tak ze dziecko do 3 rz nie tworzy wspomnień (tak sie naogół przyjmuje) patrzac po własnym dziecku widze ze małe dzieci mają wspomnienia np w wieku 4 lat pamietają wiele z roku poprzedniego, tylko chyba potem w miare jak tych wspomnnien jest coraz wiecej to te wczesniejsze sie zacierają?

moja mnie zaskakiwała nieraz stwierdzeniami byłam tu juz kiedys, no i po wytezaniu umysłu wychodziło nam ze faktycznie...i ze miala wtedy np 2 lata.
w wieku 3,4 lat poznawała okolice w ktorych wczesniej mieszkalismy itd ,
ale teraz w wieku 12 lat kompletnie nie pamieta wielu nawet waznych wydarzen z wieku przedszkolnego

pozatym jak miała 2,3 latka opowiadała ze pamieta jak było u mamusi w brzuszku i ze pamieta jak sie rodziła , a nikt z nia na pewno nie rozmawial na takie tematy, ani nie widziala tego na filmie, bo do 3 rz wogole nie ogladała TV, nawet przy niej nie właczalismy
1. może, ale chuopin podaje fakty, o których rodzice nie wiedzieli
2 i 3. Jaknajbardziej tak, widzę to po dzieciach moich kuzynów. Nie twierdziłam nigdy, że dzieci nie mają wspomnień, tylko, że jako dorosły nie pamiętam tamtych wspomnień.

4. A to ciekawostka. Jesteś pewna że nie podsłuchała rozmów, przecież dzieci słuchają każdych rozmów dorosłych. Np gadałaś z sis abo mam abo z kim tam innym i Didka usłyszała.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-02-16 o 14:30
Stary 2014-02-16, 14:08   #4657
Murszafka
To ja :)

Właśnie naprodukowałam naleśników stos To chyba pod wpływem dysput o wspomnieniach, bo w domu rodzinnym zawsze byłam błagana o produkcję Tyle, że przy 4 domownikach, ledwo zdążyłam coś usmażyć, a już znikało

Otóż moje najwcześniejsze wspomnienie, to jak się z Bratem szarpałam i darłam się "puść mnie", to puścił, jak rąbnęłam ręką w ścianę, tak pękła -2 lata. Potem kolejne wspomnienie -przeprowadzka do nowego domu -3 lata. Kolejne -wprowadzenie stanu wojennego -4 lata....
No i jakies migawki, wiadomo...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 14:11   #4658
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
pozatym jak miała 2,3 latka opowiadała ze pamieta jak było u mamusi w brzuszku i ze pamieta jak sie rodziła
tia... moja siostrzenica też twierdzi, że wszystko pamięta
Co nie usłyszy, to "Ja byłam! widziałam! wszystko pamietam!"
A zmyśla ile wlezie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Ja może i coś tam pamiętam z wczesnych lat podstawówki ale staram się to wyprzeć. W ogóle większość wspomnień staram się wyprzeć bo uważam, że albo zrobiłam, albo powiedziałam coś głupiego i nie chcę się dołować
Red jak zwykle mnie rozwalasz!

Ja też z lat przed podstawówką pamiętam tylko pojedyncze przebłyski. Nie wiem, może mózg dziecka jest zbyt niedojrzały na zachowanie tych rzeczy długo w pamięci A lepiej zapisują się te wspomnienia, kiedy już jesteśmy starsi i w pełni świadomi kim jesteśmy, co robimy itp.

Dostałam zaproszenie na wesele
żadnych gołąbków, pierdół, pojedyncza biała, sztywna kartka z czarnym nadrukiem, w srebrnej kopercie, zero zdobień. Hmm, może i wesele nie będzie kiczowate i da się znieść...

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-02-16 o 14:15
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 14:21   #4659
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
4. A to ciekawostka. Jesteś pewna że nie podsłuchała rozmów, przecież dzieci słuchają każdych rozmów dorosłych. Np gadałaś z sis abo mam abo z kim tam innym i Didka usłyszała.

ale o czym mialam gadas z sis czy mama?

młoda mówiła ze pamieta ze było ciemno i ze sie kołysała i ze było miło, i ze czasem robiło sie jasniej i było słychac głosy.

przecie o niczym takim bysmy nie gadały

podpuszczałam ją czy nie kanci pytaniami-czy były tam zabawki i mebelki , to mowiła -no cos ty! a na bytanie co tam było mowila ze nic...a potem po zastanowieniu ze chyba woda....

no i jesczezx mowiła ze wie na pewno ze ja jestem jej mamusia bo pamieta jak sie urodziła ze to byłam ja

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
tia... moja siostrzenica też twierdzi, że wszystko pamięta
Co nie usłyszy, to "Ja byłam! widziałam! wszystko pamietam!"
A zmyśla ile wlezie

.
no własnie-zmysla...
tylko ze u mojej zawsze okazywało sie ze ma racje, a chodziło o miejsca typu-ogrod botaniczny, nasz stary blok koło którego przejezdzalismy samochodem, stary żłobek, i nie mowiła ciagle ze cos pamieta, było to z 5 razy i zawsze trafnie

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:

jesu a jakiez on fakty z bycia 3 latkiem mize pamietac o ktorych nie wiedza rodzice?

zwłaszcza nie łykam tego ze pamieta iz cos było w czwartek lub sobote ,
a takie okreslanie czasu nagminnie pojawia sie w opowiadaniach rodziców,
ze zwsze w czawartki tatus cie odbierał z przedszkola,a w piatki chodzilismy do cioci jakiejsctam, a w nidziel do babci na obiad..

moj TZ twierdzi ze pamieta dziadka...a dziadek umarł jak miał 2 miesiace...

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-02-16 o 14:22
Stary 2014-02-16, 14:29   #4660
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
no i jesczezx mowiła ze wie na pewno ze ja jestem jej mamusia bo pamieta jak sie urodziła ze to byłam ja
Nati też takie kity wciskała albo usłyszy coś od babci czy dziadka i ściemnia, że sama widziała.
Jak oglądałyśmy zdjęcia z wesela jej rodziców "A ja tam byłam! O Ty mama tez byłas i miałaś taką ładną białą sukienkę!"
- Ale ty urodziłaś się rok po weselu!
- Nie, ja tam byłam i wszystko pamiętam!!!
Cytat:
no własnie-zmysla...
tylko ze u mojej zawsze okazywało sie ze ma racje, a chodziło o miejsca typu-ogrod botaniczny, nasz stary blok koło którego przejezdzalismy samochodem, stary żłobek, i nie mowiła ciagle ze cos pamieta, było to z 5 razy i zawsze trafnie
a to mnie nie dziwi, ja też mam świetną pamięć do miejsc, zawsze poznam miejsce, w którym chociaż raz byłam, nawet jeśli to było w podstawówce. O, pamiętam na przykład poligon w Toruniu, na którym moja rodzina z kuzynem świętowała jego przysiegę, bo mnie tam pszczoła użądliła i się strasznie darłam a może ze 3 lata miałam...

A na weselicho celuję w taki look
http://4.bp.blogspot.com/-Z8O1ucw3q0...ack-dress3.jpg
Stary 2014-02-16, 14:41   #4661
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
ale o czym mialam gadas z sis czy mama?

młoda mówiła ze pamieta ze było ciemno i ze sie kołysała i ze było miło, i ze czasem robiło sie jasniej i było słychac głosy.

podpuszczałam ją czy nie kanci pytaniami-czy były tam zabawki i mebelki , to mowiła -no cos ty! a na bytanie co tam było mowila ze nic...a potem po zastanowieniu ze chyba woda....

O porodzie, moje przyjaciółki o tym po fakcie rozmaiwają często, ale fakt jeśłi ona przytacza wizje środka to czaaaaderska ciekawostka, jestem mocno zaintrygowana

dziecko zna głos matki - tzn słyszy w brzuchu, więc chyba = zna, rozpoznaje

Cytat:
jesu a jakiez on fakty z bycia 3 latkiem mize pamietac o ktorych nie wiedza rodzice?

zwłaszcza nie łykam tego ze pamieta iz cos było w czwartek lub sobote ,
a takie okreslanie czasu nagminnie pojawia sie w opowiadaniach rodziców,
ze zwsze w czawartki tatus cie odbierał z przedszkola,a w piatki chodzilismy do cioci jakiejsctam, a w nidziel do babci na obiad..

1. no wiesz, kiedyś rodzice nie mieli dziecka 24 h na oku, zwłaszcza na wsi gdzie jest chaupa plac pole etc etc

nie widzieli jak walnał łyżeczką brata, co robił ajk sie schował etc etc.

A te poniedziałki czwartki to tak ironicznie napisałam W sesnie jak już mieli 5 lat i chodzili na sanki, rowery i inne bzdety dizeciowe - dzieci chadzały same po wsi, no i te pon czwartek piatek neidziela to po to, żeby pokazać, że nie ma on wspomnień w stylu o jak mieliśmy 5 lat to jeździliśmy na rowerach ( big surprise ) tylko jednego dnia to, nast dnia było tamto, innego coś tam innego, nast dnia jakiś sąsiad coś tam zrobił, innego oni coś zrobili i tak dzień za kur dwa dniem. I ja tego muszę słuchać Straaaaasznie ma dużo wspomnień. Pamieta szczegóły jak cały film, opowiada scenę za sceną, jak był ubrany, emocje, opisy przyrody Mówie Wam, reinman.

Trochę mnie to niepokoi, no bo w sumie relacjonuje tak jak małe dzieci tylko jezykiem dorosłego

Czas edycji: 2014-02-16 o 14:45
Stary 2014-02-16, 15:06   #4662
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
O porodzie, moje przyjaciółki o tym po fakcie rozmaiwają często, ale fakt jeśłi ona przytacza wizje środka to czaaaaderska ciekawostka, jestem mocno zaintrygowana

dziecko zna głos matki - tzn słyszy w brzuchu, więc chyba = zna, rozpoznaje

1. no wiesz, kiedyś rodzice nie mieli dziecka 24 h na oku, zwłaszcza na wsi gdzie jest chaupa plac pole etc etc

A te poniedziałki czwartki to tak ironicznie napisałam W sesnie jak już mieli 5 lat i chodzili na sanki, rowery i inne bzdety dizeciowe - dzieci chadzały same po wsi, no i te pon czwartek piatek neidziela to po to, żeby pokazać, że nie ma on wspomnień w stylu o jak mieliśmy 5 lat to jeździliśmy na rowerach ( big surprise ) tylko jednego dnia to, nast dnia było tamto, innego coś tam innego, nast dnia jakiś sąsiad coś tam zrobił, innego oni coś zrobili i tak dzień za kur dwa dniem. I ja tego muszę słuchać Straaaaasznie ma dużo wspomnień. Pamieta szczegóły jak cały film, opowiada scenę za sceną, jak był ubrany, emocje, opisy przyrody Mówie Wam, reinman.

Trochę mnie to niepokoi, no bo w sumie relacjonuje tak jak małe dzieci tylko jezykiem dorosłego

hhhmmmm..to takie relacje dokładne z wydarzen to ja moge snuc tak od wieku 10,11 lat. wyjątkiem jest chyba pobyt w sanatorium w wieku 8 lat z ktorego bardzo duzo pamietam, całe dnie, wydarzenia, emocje, ludzi, ale to była swoista trauma wiec moze dlatego wryła mi sie w pamiec.

a co do wspomnien twojego kuzyna(czy TZa? cos sie zgubiłam) to moze on zmysla po prostu

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-02-16 o 15:08
Stary 2014-02-16, 15:12   #4663
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
a co do wspomnien twojego kuzyna to moze on zmysla po prostu
jakich wspomnień jakiego kuzyna?

to są wspomnienia chuopina - nie zmyśla bo i po co, zwłaszcza, że ma 32 lata
BTW do dziś żyłam w przekonaniu, że takie relacje dokładne ma każdy tylko nie ja
Zresztą kilku przyjaciół też to ma co chuopin. Mama chuopina też pamięta każdy dizeń, każde pierdoły dnia codziennego z życia. Ja pitole po co ? I dlaczego ? No ale tak mają.
Także, dopiero zeszłam na ziemię

dzieci moich kuzynów - ok 2 lat wszystkie - pamiętają wiele szczegółów sprzed tak jak mówisz, miesiąca dwóch, pół roku. Jak to dzieci, i nie ściemniają nic. Np od razu wiedział gdzie iść szukać odkurzacza, u moejj babci. Czyli w miejscu, w ktorym nie bywa często. Chodził i szukał czegoś tam bo przecież tu było. No dzieciaki trafnie rejestrują miejsca, przedmioty itp. 2 latek pamiętał która ciocia jest od trąbki. Etc etc

lete na TOp Gear

Czas edycji: 2014-02-16 o 15:16
Stary 2014-02-16, 15:13   #4664
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość

Przeczytałam tagi
na którym miejscu plasuję się w rankingu?
Nie chcesz wiedzieć

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość

Z innej bajki: KLIK
Jako wygodne pomykacze na wiosnę do dżinsów?
Oł noł
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 15:14   #4665
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Miśka (ta cała czarna kota) podjęła decyzję i wybrała sobie nową pańcię - nie miałam nic do gadania Ona za to gada z upodobaniem, jeśli czegoś chce. Dziś przeszła samą siebie:
- Skrzyp, miau, miau, skrzyp, skrzyp, miau, skrzyp, mama-u!
a jak kotha robi skrzyp?
Cytat:
nie wiedziałam, że Jak wytresować Smoka to bajka o Wikingach
ściągam
super jest teraz jeszcze serial leci o przygodach całej bandy, gdzies w weekend chyba. albo leciał

Cytat:
1.a domki są świetne popaczaj na to http://www.belleepoque.pl/ lalki po zbóju drogie , rozbój na prostej drodze
2.pielgrzymki do infanta ?
1. widziałam jakoś na razie to nie moja bajka, jeszcze
i dlatego nastawiam sie na zamiennika
2.

macham na szybko dzis
Stary 2014-02-16, 15:27   #4666
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Nesko droga, Ty zawsze możesz być na piedestale!

Cytat:

Spać nie moge z nerwow, to przynajmniej bilety na Kabaret Moralnego Niepokoju kupiłam

Cytat:

2. Czyli sytuacja coraz lepsza A ja się w czerwcu wybieram do Sandomierza na Festiwal Nieskończonych Form Mleka zanim się obejrzałam, kumpel zarezerwował nam kwaterę i było after birds

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Najlepszy był komentator panczenisty

Cytat:

A mooooże, słuchajcie, a mooooże my jesteśmy wyjątkowe ?
Takie piękne umysły - nie pamiętają pierdół tylko genialne rzeczy
No tak w końcu tu jest SB, więc i normalność jest ee inna

Ja też za spooro nie pamiętam

Cytat:
Ale się najadłam
ryba biała, koperek, masełko
i kapusta z imbirem i cebulką

I jak tu schuść?
Ależ to zestaw odchudzający jest

Stary 2014-02-16, 15:33   #4667
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Jaka marka ryby ?
Lidl

Cytat:
pozatym jak miała 2,3 latka opowiadała (...)
Faktycznie dało się z nią normalnie porozmawiać w tym wieku? Moja coś tam sobie gada ale dialog tylko na zasadzie "tak", "nie", cisza, zlewka.

Cytat:
Przeca noworodki prawie nic nie widzą?

Cytat:
Zresztą kilku przyjaciół też to ma co chuopin. Mama chuopina też pamięta każdy dizeń, każde pierdoły dnia codziennego z życia. Ja pitole po co ? I dlaczego ? No ale tak mają.
Ideał dla śledczego
- co pan robił siódmego maja?
- hmmm... siódmego maja... wstałem o 8:35, zjadłem jajko na miękko z kromką żytniego chleba oglądając TVN, mówili wtedy o spadku dolara i nowej kreacji Natalii Siwiec. Pojechałem do pracy tramwajem nr 8 bo mi 13 uciekła, spóźniłem się 2 minuty. Tego dnia pracowałem nad projektem dotyczącym... etc. etc.
Tak mają?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 15:34   #4668
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
a jak kotha robi skrzyp?
Wydaje taki dźwięk, jakby się darło np. stare prześcieradło

Oraz:
czy to możliwe, że mam miejscową alergię na jednego kota? Na rękach noszę wszystkie trzy, miziam policzkiem, podbródkiem po futerku, a tylko po Miśce i tylko na twarzy robią mi się czerwone plamy tam, gdzie skóra dotykała sierści

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 15:38   #4669
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Np. co? Podaj przykład to może znajdziemy racjonalne wytłumaczenie

Cytat:
A np rodzicom się zdaje, że dzieci są małe i nie zrozumieją o co cho lub nie będą pamiętać. Ja pamiętam z dzieciństwa kilka rzeczy, o których gdyby Mama usłyszała to by się zdziwiła, że pamiętam/słyszałam (albo może Ona by nie pamiętała, że mówiła?)

Stary 2014-02-16, 15:39   #4670
Parabelka
Panaroja

Cytat:
ok moja radość z wyjątkowości trwała krótko

Czyli normaleczka, czyli mam upośledzonego małża

Ale serio o on ma jakieś takie nietypowe cechy i zdolności.
Muszę mu sie rpzyjrzeć dokładniej, może to rainman.
nie martf się , mój też twierdzi że wszystko pamięta i chyba rzeczywiście pamięta może mamy wspólnego ?
Cytat:
Ja może i coś tam pamiętam z wczesnych lat podstawówki ale staram się to wyprzeć. W ogóle większość wspomnień staram się wyprzeć bo uważam, że albo zrobiłam, albo powiedziałam coś głupiego i nie chcę się dołować Najwcześniejsze wspomnienia mam chyba z zerówki, wcześniej niewiele kojarzę a już na pewno zlewa mi się wiek, nie wiem czy to się działo kiedy miałam lat 3 czy 6.
ja od dziecka wypieram automatycznie , nawet się nie muszę starać i pewnie dlatego nic prawie nie pamiętam

Cytat:

żadnych gołąbków, pierdół, pojedyncza biała, sztywna kartka z czarnym nadrukiem, w srebrnej kopercie, zero zdobień. Hmm, może i wesele nie będzie kiczowate i da się znieść...
jesteś pewna że to wesele nie pogrzeb ?

Cytat:

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

no własnie-zmysla...

1.ponoć zdarzają się ludzie , którzy pamiętają życie płodowe i poród , ale to pojedyncze przypadki
2.didy nie majo sklerozy - lepiej pamientajo gdzie były i co robiły , nie majo musku zawalonego duperelami typu praca i pamiętac o wszystkim . Jako muoda też pamiętałam dokładnie gdzie kiedy byłam gdzie co leży , gdzie co schowane itp . Z wiekiem przeszło , teras jest dokładnie odwrotnie
3.ale dziadków ma się dwóch ,może o tym drugim mówi ?

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość

1. widziałam jakoś na razie to nie moja bajka, jeszcze
i dlatego nastawiam sie na zamiennika
2.
1.ja bym kciała taki domek
2. a dary przynoszą ?

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 15:40   #4671
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

A dla mnie nie dziwne że ktoś ma bardzo dobrą pamięć, przecież są i tacy co pamiętają jaka była pogoda dwa lata temu i jaki wtedy był dzień. Pomijam filmy jak np Unforgettable.
Ja mam bardzo słabą pamięć, nie wiem czy można mieć słabszą:/ ale mam migawki jak byłam mała

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 15:51   #4672
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie dało się z nią normalnie porozmawiać w tym wieku? Moja coś tam sobie gada ale dialog tylko na zasadzie "tak", "nie", cisza, zlewka.

Ideał dla śledczego
- hmmm... siódmego maja... wstałem o 8:35, zjadłem jajko na miękko z kromką żytniego chleba oglądając TVN, mówili wtedy o spadku dolara i nowej kreacji Natalii Siwiec. Pojechałem do pracy tramwajem nr 8 bo mi 13 uciekła, spóźniłem się 2 minuty. Tego dnia pracowałem nad projektem dotyczącym... etc. etc.
Tak mają?
1. z naszymi 2latkami gada się normalnie, odpowiadają, opowiadają, pewnego dnia po prostu zaczęły. Budują nawet zdania dziecko płacze ! chcę chodzić! (to w sklepie) Ciocia Halinka dzięki za trąbkę
Jacha że naśladują dorosłych, może za mało rozmawiasz we doma żarcik

2. Tak tak tak ! włąśnei tak ! Bosz muszę się zacząć pilnować, ale fucktycznie, jak czegoś szukamyz mamą to on mówi - z pamięci!!!! w którym roku moja Mam kupiła kompa, monitor, lapka, tivika, obojętnie co, gdzie jest instrukcja, w jakim sklepie kupione, gdzie położyłyśmy pudło 6 lat temu. To są sprawy sprzed lat.

Cytat:
Wydaje taki dźwięk, jakby się darło np. stare prześcieradło

Oraz:
czy to możliwe, że mam miejscową alergię na jednego kota? Na rękach noszę wszystkie trzy, miziam policzkiem, podbródkiem po futerku, a tylko po Miśce i tylko na twarzy robią mi się czerwone plamy tam, gdzie skóra dotykała sierści
1. o raaaaany

2. a może ona chora na co?

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Np. co? Podaj przykład to może znajdziemy racjonalne wytłumaczenie
no już dałam niejeden

Cytat:
nie martf się , mój też twierdzi że wszystko pamięta i chyba rzeczywiście pamięta może mamy wspólnego ?

2.didy nie majo sklerozy - lepiej pamientajo gdzie były i co robiły , nie majo musku zawalonego duperelami typu praca i pamiętac o wszystkim . Jako muoda też pamiętałam dokładnie gdzie kiedy byłam gdzie co leży , gdzie co schowane itp . Z wiekiem przeszło , teras jest dokładnie odwrotnie
1. Niii, Twój nie sprząta, wróóóóć nie przekłąda

2. Nie inaczej.

Czas edycji: 2014-02-16 o 15:53
Stary 2014-02-16, 16:00   #4673
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Najpierw pomyślałam, że menu w zaproszeniu podali czy so

Cytat:
Nati też takie kity wciskała albo usłyszy coś od babci czy dziadka i ściemnia, że sama widziała.
Jak oglądałyśmy zdjęcia z wesela jej rodziców "A ja tam byłam! O Ty mama tez byłas i miałaś taką ładną białą sukienkę!"
- Ale ty urodziłaś się rok po weselu!
- Nie, ja tam byłam i wszystko pamiętam!!!
Może sis już w ciąży była, a nie wiedziała (lub wiedziała )

Cytat:

A Brat potwierdza czy ktoś czy tylko Twój chłop?

Cytat:
hhhmmmm..to takie relacje dokładne z wydarzen to ja moge snuc tak od wieku 10,11 lat. wyjątkiem jest chyba pobyt w sanatorium w wieku 8 lat z ktorego bardzo duzo pamietam, całe dnie, wydarzenia, emocje, ludzi, ale to była swoista trauma wiec moze dlatego wryła mi sie w pamiec.
Właśnie, pamiętam spooro rzeczy związanych z jakimś bólem, urazem, chorobą, np. kojarzę, że jak miałam chyba 3 lata to zachorzałam bardzo i leżałam w łóżku i Tata przy mnie był i powiedział, że zaraz wróci Mama i pójdziemy do lekarza I inne, np. jak spadłam z roweru i rozwaliłam sobie nogę, zachorowania mego Brata, o albo jak Tata był chory jak miałam kilka lat i leżał w łóżku w piżamie ( i to chyba był pierwszy raz jak go widziałam w piżamie, może dlatego mi utknęło? ).

Cytat:
To akurat nieważne Wisz niektórzy lubią snuć barwne opowieści Nie mówię, że Twój chłop, ale są takowi ludzie

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Ideał dla śledczego
Tak mają?

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2014-02-16 o 15:56
Stary 2014-02-16, 16:02   #4674
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość

A Brat potwierdza czy ktoś czy tylko Twój chłop?

To akurat nieważne Wisz niektórzy lubią snuć barwne opowieści Nie mówię, że Twój chłop, ale są takowi ludzie
1. Brat nie tylko potwierdza ale i ma bliznę nad okiem. I nie wsypał młodego bo mu było głupio że dziecko go bije.

2. Może sa. Nie wiem.
Stary 2014-02-16, 16:25   #4675
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:

2. a dary przynoszą ?
ja sie raczej ogranicze do wersji dla ubogich czyli dioramy, bo na domek miejsca nie mam, ale jak juz mialabym miec domek to nie taki normalny ale bardziej "z bajki" domek pod korzeniem drzewa albo z trawy... trawowe kiedys budowalam smarkata bendoncy ale lalka mi sie serio marzy.
a Ty masz jakowes?
2. przynoszo, zacne i mi cos skapło przy okazji
Stary 2014-02-16, 17:19   #4676
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
jakich wspomnień jakiego kuzyna?

BTW do dziś żyłam w przekonaniu, że takie relacje dokładne ma każdy tylko nie ja

dzieci moich kuzynów - ok 2 lat wszystkie - pamiętają wiele szczegółów sprzed tak jak mówisz, miesiąca dwóch, pół roku. Jak to dzieci, i nie ściemniają nic. Np od razu wiedział gdzie iść szukać odkurzacza, u moejj babci. Czyli w miejscu, w ktorym nie bywa często. Chodził i szukał czegoś tam bo przecież tu było. No dzieciaki trafnie rejestrują miejsca, przedmioty itp. 2 latek pamiętał która ciocia jest od trąbki. Etc etc

lete na TOp Gear
tak wiem ze chłop-juz sie połapałam.

ja tez pamietam bardzo duzo, tak od 12 rz to bardzo duzo , a moje dywagacje dotyczą tylko wspomnien z wczesnego dziecinstwa.

no i własnie to co mowiłam o didach-ze pamietajo-ale za 3 lata nie beda nic z tego juz pamietac

Cytat:
Lidl

no dało sie zdecydowania, przeciez jak chodziła do złobka nając rok i 10 mies to sie uczyła wierszyków na pamiec, wiec musiala nie dosc ze umiec gadac to to jesczze spamietac ,
a w przedszkolu to juz gadała jak stara,choc nie miala jesczze 3 lat skonczonych (jest z konca roku).

pozatym jak jej czytalam tak w wieku 3 lat to mnie mała franca poprawiala jak cos przeoczyłam albo chciałam pominąc fragment i sama gadała co ma byc dalej

Cytat:
Przeca noworodki prawie nic nie widzą?

no ale ona nie powiedziala ze mnie poznala z wygladu , tylko ze wie ze to byłam ja....

Cytat:

ja od dziecka wypieram automatycznie , nawet się nie muszę starać i pewnie dlatego nic prawie nie pamiętam

jesteś pewna że to wesele nie pogrzeb ?

1.ponoć zdarzają się ludzie , którzy pamiętają życie płodowe i poród , ale to pojedyncze przypadki
3.ale dziadków ma się dwóch ,może o tym drugim mówi ?

2. a dary przynoszą ?

ten drugi juz dawni nie zył...

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
A dla mnie nie dziwne że ktoś ma bardzo dobrą pamięć, przecież są i tacy co pamiętają jaka była pogoda dwa lata temu i jaki wtedy był dzień. Pomijam filmy jak np Unforgettable.
Ja mam bardzo słabą pamięć, nie wiem czy można mieć słabszą:/ ale mam migawki jak byłam mała
no ja pamietam..ale mowimy o pamieci wczesnego dziecinstwa, akurat mało kto pamieta cokolwiek z wieku 2 czy 3 lat

ja np byłam zszokowana ze moja bliska kolezanka nie pamieta ze byłysmy razem na 3 dniowym wyjeźdxie w góry-a byłysmy razem tylko raz w wieku ok 19 lat .

ja pamietam wszystko ze szczegołami,a ona nie kojarzy wogole takiego wydarzenia, wg mnie to znaczy o tym ze dla mnie to było wazne wydarzrenie, a dla niej jedno z wielu nieznaczących.

bo np jesli ktos chodzi 10 razy w roku na koncerty, to moze nie pamietac ze w 1999 był na koncercie kogostam,
a ja np pamietam dokladnie ze 1 95 byłam na Black sabbath bo był to w sumie pierwszy tak duzy koncertt na ktorym byłam
Stary 2014-02-16, 18:20   #4677
tricolor
Wtajemniczenie

Cytat:
No ale normalnie od kiedy ryba koperek, cebula, imbir i kapusta tuczą?
Same zdrowe rzeczy o niskiki IG

Jaka marka ryby ? kocham białe, ale morskie
Dorszyk z Lidla

A zjadłam tego dwa razy więcej niż normalnie
Stary 2014-02-16, 18:25   #4678
tricolor
Wtajemniczenie

Maja jest?
Bo zobaczyłam spódnicę, która może się Jej spodobać (chyba)
na allu, 15 zeta z wysyłką.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg może Majuta.jpg (35,7 KB, 13 załadowań)
Stary 2014-02-16, 18:26   #4679
tricolor
Wtajemniczenie

Ale może być za duża na Majkę, bo to chyba 40.
Stary 2014-02-16, 19:34   #4680
Polly_
grozi wypollizowaniem

http://www.poczytaj.pl/281303
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości