![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Dzień dobry brzuchatki
![]() lecę nadrobic wczorajsze zaległości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() śliczny brzuszek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Dzien Dobry!
Dzisiaj niedziela ale u mnie pracowicie , za kilka godzin mam sesje brzuszkową, cudem bo mamusia lada chwila ma termin ![]() A noc mialam fatalna, ja nie wiem od czego to zalezy ale czasami udaje mi sie przespac cala noc, ale wiekszosc to budze sie po 6 razy i nie moge usnac.... Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
ooo! Monica to my mamy b. podobne brzuszki
![]() Cytat:
![]() Ramona bardzo mnie zdziwiły Twoje opisy, ze nie możesz przytyć więcej niż 10kg, bo więcej to zabójstwo ![]() że endokrynolog nie robi Ci badań dodatkowych ft4... naprawdę dziwne to dla mnie bo ja też mam Hashimoto - od 3 lat, czyli to już moja 2 ciąża z tą "chorobą". Ta choroba to nie jest jakiś wyrok to po 1, po 2 zmieniłabym jednak endokrynologa, po 3 ja wizyty i badania mam co 4 tygodnie i co miesiąc mam tsh i ft4 bo b. ważny jest stosunek ft4 do tsh. a po 5 moje dawki euthyroxu od 3 tygodni dobiły do 175mg ![]() nie panikuj tylko skonsultuj jednak ten wynik z innym lekarzem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Dzisiaj nawet przespałam całą noc bez budzenia się ![]() ![]() Monica80-współczuje szpitala w domu ![]() ![]() ![]() Chocolate- ![]() Kucyk_Truskawkowy-też nosiłam boba ze dwa lata ![]() Sylwia_88-przepraszam, ze pytam bo może pisałaś, z tym biodrem teraz w ciaży zaczęło Cię bolec czy już wcześniej miałaś jakieś dolegliwości??? _Maya_-ja wczoraj też się zbubałam na filmie na TVN leciał....i chyba z tego płaczu dobrze mi się spało ![]()
17.08.2012r- ![]() 17.06.2013r- ![]() ![]() ![]() 02.07.2014r. Edytowane przez Izetka_ Czas edycji: 2014-02-16 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok, czyli zostanę przy tych jakby co, a jakby rady nie dały, to będe posilac się swoimi dla dorosłych ![]() Cytat:
![]() Zmienić endo nie zmienię teraz - chodzę prywatnie do ginekologa i nie stac mnie na prywatne wizyty co miesiąc jeszcze u endo, a lepszego endo nie ma w mojej okolicy, i tak jeżdżę 30 km do innego miasta, bo u nas w mieście jest taki, co by wszystkich chorym tarczycę usuwał, a nie leczył ![]() Wizyty tez mam co 4 tygodnie, teraz co 6, bo ma urlop, badanie - tylko zleca tsh, ostatnio już nie daje skierowań, bo i tak robię sama... nie opłąca mi się przyjeżdżac specjalnie do tego lab... Pytałam się czy mam tez zrobić wolne hormony skoro i tak nie daje skierowania, to powiedziała, ze nie, przy takim niskim tsh nie trzeba ![]() ja zbadałam raz sobie ft4, miałam >50%, ale w ogóle nawet na to nie spojrzała ![]() miałam w planach zmienić endo po ciąży, no co 3 miechy moge wyłożyc 150 zł za wizytę, ale tu pojawia się dylemat... otóż moja znajoma chodziła do niej i stwierdziła u niej Hashimoto... nie wiem, na jakiej podstawie bo badania przeciwciał miała w normie ![]() Ja od dziś zaczełam codziennie brać 75 mcg, tsh = 2,51, endo powiedziała, że dla mnie bezpieczne w tym trymestrze ciąży to do 3,5 ... ale kazała podnieść dawkę, bo powiedziałam jej, ze lepiej się czułam przy tsh=1. No jak widać z mojego dość chaotycznego opisu jakby nie było leczę się sama ![]() Może to głupio zabrzmi, ale ciesze się, ze nie jestem tu na wątku sama z tą chorobą, dziękuję ![]() To, ze choroba nie wyrok to zdaję sobie sprawę, od 1,5 roku żyję z nią świadomie, trzymam dietę i suplementację i jest ok... tylko widzisz, ta położna baaardzo poważnie podeszła do tego i może dlatego zabroniła mi tyle przytyć ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Ja mam endokrynologa za tydzień. Żeby ustalił mi dawkę euthyroxu. Gin do wizyty u endo kazał brać minimalną dawkę, a endokrynolog ma sam ustalić czy zwiekszamy. Więc ponad tygodnia biorę Euthyrox (połówke z 25). Powodem jest to że Ft4 spadło mi poniżej normy. Badanie robione w 5 tc było idealne a teraz taki klops. Już zdążyłam się naczytać co niski poziom ft4 może zrobić dziecku
![]() ![]() Trzy godziny robiłam porządki, żeby znaleźć miejsce na Maksiowe rzeczy. Dwa wory ciuchów i torebek uzbierałam do oddania ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie rodzinna powiedział, że minimum powinno być powyżej 50% normy... lab podaje w wartościach, a ja to potem musze przeliczyć na procenty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
hejka,
wpadlam powiedziec,ze niez niklam razem z pierwsza czescia,ale od wczoraj jestem poza domem i do soboty nie bede miec netu.Takze bede miec spore zaleglosci jak wroce. Spokojnego i zdrowego tygodnia ![]()
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super że jesteś ![]() należa Ci się sowite podziękowania za rozpoczęcie wątków czerwcowych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mamy trzy Panie Dyżurujące, wypisze wszystkie na pierwszej stronie. Osoby, które nie mają neta w telefonie, ani wi-fi w szpitalu niech wybiorą sobie jedną z nich i wymienią się numerami i tyle, po problemie ![]() Czy miałyście kontakt lub słyszałyście może o jakimś dobrym neurologu dziecięcym w Łodzi i okolicach ?? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co to za film oglądałyście że tak łzy wyciskał?
![]() |
#132 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Mamy w domu cichą wojnę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Monica80 śliczny brzuszek. Jesteśmy w tym samym tygodniu a u mnie połowa tego, kiedy ja się prawdziwego brzuszka doczekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Wpadam na szybkości, wieczorem będę nadrabiac
![]() Ale pytanie mam, czy nasze nadworne dyżurne juz rozesłało swoje nr? Bo u mnie na pw cisza ... |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio narzekałam, że mi się dziecko spokojne zrobiło a tu od wczoraj jakieś treningi bokserskie sobie urządza w brzuchu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Nie nadrobie bo nie jestem w domu.
Pisze z tel.Ale doczytalam cos o dyżurach.Nie bardzo wiem i co chodzi? Mamy podać im numery telefonu?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#139 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cieszę się, że komuś się podoba ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Berenika_26 fakt, że krótkie są wygodniejsze ![]() ![]() ah no i wstawiam Wam mój 'brzuszek' z którym jużż mi tak ciężko ... ![]() ![]()
Edytowane przez choc0late Czas edycji: 2014-02-16 o 14:11 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
choc0late
śliczny brzuszek ![]() wierzę, że jest Ci już ciężko, w końcu jesteś z przyczepą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zadomowienie
|
Chocolate-ale śliczny domek
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Chocolate oo kurde
![]() ![]() Ale bardzo zgrabniutki ![]() ![]() Ciekawe do jakich rozmiarów dojdzie ![]() Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuje kochane ![]() no ja się szczerze boje jak duży będzie jeszcze .. i ile jeszcze przytyje bo jestem już aż 9kg na plusie ![]() ![]() ![]() swoją drogą dziś to chyba się tam gonią bo brzuch mi skacze z każdej strony haha ![]() ![]()
![]() |
#144 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Witajcie ale tego naskrobałyście w weekend
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45156150]proszę bardzo ![]() A u mnie impreza trwa w domu ![]() Mam taki pomysł, to tak już na przyszłość. Kiedyś udzielałam się na takim jednym wątku i nie wszystkie dziewczyny miały taką możliwość, by w szpitalu było wi-fi, lub miały jakiś pakiet internetowy na telefonie. Ja np nie mam... I chodzi mi o to, żebyśmy jakoś pojedynczo wymieniły się numerami telefonów, w razie jakby któraś się przestała nagle odzywać, by do niej napisać co się dzieje. Lub jak któraś urodzi, żeby napisała smsa i wtedy któraś przekaże nam od razu na forum.. No nie wiem, co o tym myślicie?? Ja np w szpitalu nie mam dostępu do neta, w tele też nie mam pakietu, a z Adasiem leżałam przez tydzień w szpitalu. Bo wiadomo, jak któraś zniknie na dłużej, to będziemy się zaraz martwić co się dzieje...[/QUOTE] Pomysł super, mój numer ma już kilka osób z watku ale, że one rodzą w podobnym terminie do mnie to podam jeszcze osobą dyżurującym ale to jutro jak nie zapomnę ![]() ![]() No witaj witaj, wreszcie dołączyłaś do nas ![]() ![]() Widziałam Wasze śliczne brzuszki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
chocolate jaki wielki brzuszek
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o fryzurkę, to ja też miałam długie włosy, do tego blond po rozjaśnianiu, więc wyobraźcie sobie ile miałam z nim problemu. Na szczęście proste mam z natury i to jedyny plus, że nie musiałam ich prostować, ale rozczesać graniczyło z cudem, tym bardziej jak znalazłam się w szpitalu. Teraz też jestem ścięta na boba z dłuższymi z przodu, ale nieznacznie, a chcę tak jak na fotce ma beyonce ![]() Odnośnie remontów - mąż przesłał mi przed chwilą fotkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Prapid te naklejki są bez kleju, nie wiem na jakiej zasadzie one się tej ściany trzymają
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ojoj, rzeczywiście spory, ale piękny ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Poproszę jeszcze o kciuki jutro od 10, bo idę na tą nieszczęsną glukozę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do diety i tej wagi to myślę, że położna trochę Cię nastraszyła, wiadomo, trzeba dbać o siebie i o wartości na wadze, ale żeby komuś mówić, że przybranie pow 10kg to zabójstwo jest imo grubą przesadą ![]() Ja w tej ciąży już mam 7kg na plusie bez obżerania się, z 5-6 posiłkami, i wypijaniem spooorej ilości wody. Codziennie rano owsianka na śniadanie ![]() ![]() Film "Bez mojej zgody" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.