Koty - część VIII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-16, 13:26   #2281
monika_sonia
KOTerator

Dot.: Koty - część VIII

Suvia, to mówisz, że Felut dokładnie mieszka gdzie?

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 13:30   #2282
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Jaka śliczna i duża!

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Suvia, to mówisz, że Felut dokładnie mieszka gdzie?
Środek Syberii. Bardzo, bardzo ciężko nas znaleźć

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 13:31   #2283
ilolat
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
Ilolat coś więcej o tych żaglach? Nie chciała uciekać? Nie bała się przechyłów? Jak z kuweta na jachcie? Jak sobie radziliscie na postojach?
Kuweta była schowana pod koję dziobową, była tam idealna przestrzeń aby kuweta była stabilnie zaształowana i żeby Kleo mogła swobodnie wejść kiedy bedzie tylko chciała. Ponieważ jedynym żwirem jaki Kleo akceptuje jest żwirek drewniany, nie było problemu z wysypywaniem sie go poza kuwetę.

Co do uciekania i przechyłów: większość dnia przesypiała, ewentualnie wylegiwała się jak na zdjęciu ka hundkoi. Z uciekaniem nie było problemu, bo raz że ją zabieraliśmy na spacery na smyczy, dwa że na jachcie była zawsze gdzieś przypięta żeby za daleko nie poszła gdy mieliśmy postój na dziko Zrobilismy mały test na malutkiej wysepce, puściliśmy ją "wolno" - zawsze trzymała się w zasięgu wzroku i stosunkowo blisko jachtu.

Co do kąpieli... Raz się zdarzyło że źle wyliczyła odległość jacht-ląd, wyłowiliśmy ją za smycz (która miała stale przypiętą na wszelki wypadek) suszenie jak przy kąpieli kilka ręczników i wygrzewanie na słońcu
Stary 2014-02-16, 13:33   #2284
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Taa! "Złodziej ucieka i krzyczy - łapać złodzieja"
Nie odwracaj kota ogonem, tys bawila sie w szpiega

Cytat:
zacznij od domu cioci Moniki
spoko, znalazlam, spi sobie teraz na drapaku
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 13:48   #2285
Kitty_91
Raczkowanie

Witam szanowne kociary

Chciałabym się was poradzić otóż planuję zakup kota i nie wiem jaką rasę wybrać. Mieszkam w małym mieszkaniu i chcę żeby to był kot spokojny i łagodny, taki typowy "kanapowiec". Mogę kotu zapewnić spacery na smyczy ale zależy mi, żeby go nadmiernie nie ciągnęło na dwór bo miałam już dachowca - przybłędę, wziętego z podwórka. Kot ten w mieszkaniu bardzo źle się czuł a, że mieszkam na czwartym piętrze i w centrum miasta to wypuszczanie go było utrudnione. Bardzo podobają mi się maine coony ale wiem, że te koty lubią przestrzeń. Myślałam też o brytyjskim lub ragdollu, może właścicielki się wypowiedzą?
Stary 2014-02-16, 13:55   #2286
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Milka bardziej okazuje mi to, ale taki ma charakter. Sonia nie jest wylewna i może się wydawać, że ma mnie w pompie, ale nic bardziej mylnego . Ciężko powiedzieć, tak samo nie mogę powiedzieć którą ja wolę, bo obydwie są moje .
Fakt to tez kwestia charakteru.

Cytat:
Napisane przez CzekoladowyMus Pokaż wiadomość
do gotowanego dajesz jakis sos?
Gotowanego kuczaka kroje na kawaleczki i mieszam z mokra.

Moj Cycus dzielny
Stary 2014-02-16, 14:03   #2287
Vivienne
... choć nie Westwood

Durna ta apka, potem będę musiała nadrobić zdjęcia...

Cytat:
E, tam. Przyznaj się, ze to jest kot z Felixa i ci wczorajsi goście to szaleni fani, którzy się zlecieli jak usłyszeli o zabiegu
Wydało się

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 14:04   #2288
inga21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraina _chichow Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, po prostu wydawało mi się to jakoś strasznie długo. A kolację faktycznie dam jej o północy, żaden problem.
Nie tak długo Na strawienie pokarmu potrzeba dużo czasu, a tu chodzi o to, żeby żołądek był pusty. Przy podaniu narkozy niektóre zwierzęta wymiotują, jeśli żołądek jest pusty to nie ma problemu, bo albo tylko ciągnie na wymioty, albo tak jak w przypadku mojego psa było poszło trochę 'piany' i tyle. Jak ma coś w żołądku to już idzie pod górkę i staje się to już groźne.
inga21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 14:34   #2289
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kitty_91 Pokaż wiadomość
Witam szanowne kociary

Chciałabym się was poradzić otóż planuję zakup kota i nie wiem jaką rasę wybrać. Mieszkam w małym mieszkaniu i chcę żeby to był kot spokojny i łagodny, taki typowy "kanapowiec". Mogę kotu zapewnić spacery na smyczy ale zależy mi, żeby go nadmiernie nie ciągnęło na dwór bo miałam już dachowca - przybłędę, wziętego z podwórka. Kot ten w mieszkaniu bardzo źle się czuł a, że mieszkam na czwartym piętrze i w centrum miasta to wypuszczanie go było utrudnione. Bardzo podobają mi się maine coony ale wiem, że te koty lubią przestrzeń. Myślałam też o brytyjskim lub ragdollu, może właścicielki się wypowiedzą?
myślę, że niepotrzebnie zrażasz się do kotów dachowców, większość z nas ma dachowce, które mieszkają tylko wdomu na kanapie i dobrze sobie radzą
Jeśli jednak koniecznie chcesz mieć kota rasowego, z hodowli i z rodowodem to kilak dziewczyn ma brytyjczyki albo ragdolle, coś powinny doradzić.

Zdjęcie0794.jpg
kaloryfer jest mój i go nie oddam. NIE ODDAM.

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 14:40   #2290
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Nie odwracaj kota ogonem, tys bawila sie w szpiega
no dobra... za to mamy tylu gości, że na pewno wśród nich znajdzie się ktoś z wpływami w szoł biznesie i wszystkie nasze koty zostaną gwiazdami!

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Wydało się
Ha!

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
Dobra, pomyliłam się tam u góry. To nie my mieszkamy na Syberii, to Esfira z Ravikiem!

No bez jaj, tylko wspomniałam o gościach i patrzcie na pasek O_o WTF?

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2014-02-16 o 14:41
Stary 2014-02-16, 14:47   #2291
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
No bez jaj, tylko wspomniałam o gościach i patrzcie na pasek O_o WTF?
moze to jakieś Chińczyki, pomylili Wizooż z forum o LoLu
zdaje się, że nie tylko nasz wątek ma taki problem, nie przejmuj się .

A jeśli to jacyś zoofile?

Stary 2014-02-16, 14:52   #2292
Suvia
Zakorzenienie

nie strasz zoofilami!

to co widzę na pasku sprawia, że moja lekka mania prześladowcza się odzywa. czuję się nieswojo

~ Hank Moody
Stary 2014-02-16, 14:55   #2293
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
110cm, chyba po 40zl . Suara szaleje na nich. Kocur troche sie boi.
O, niedrogo. Nauczy się , jeszcze będziesz narzekać
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 15:02   #2294
ziazik
Rozeznanie

Kurde, skusiłam się przy zamówieniu na zooplusie na śpiworek dla kotów, myślałam, że Euzebio będzie korzystał, ale totalnie oboje go olali

Mam problem z kamieniem nazębnym u rudego, mimo codziennego podawania Orozyme narasta mocno i nie wiem, jak zapobiegać temu. On ma dopiero dwa lata, nie mogę go co chwilę dawać na ściąganie kamienia pod narkozą
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 15:03   #2295
mycha9393
Zakorzenienie

chyba wizaż się psuje.
Pytanie roku- czy kot może zarazić się przeziębieniem/grypa od człowieka?
To prawda że kotu można dawać tran? i po co?
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 15:05   #2296
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
My bylismy wczoraj w Ikei i montowalismy polki dla kotow
Właśnie to samo będziemy robić w przyszłym tygodniu, też do Ikei jedziemy Bardzo fajny pomysł A normalnie na kołkach się półki trzymają i koty po nich skaczą? Nie zarwą się pod nimi?

Cytat:
Załącznik 5585286
Powiedz mi jak masz / czy masz przymocowaną tą leżankę do kaloryfera? Jak toto zrobione jest? Też mam żeberkowe kaloryfery i niestety hamaczka nie da się zawiesić ładnie (tylko na tych nowych kaloryferach się trzyma prosto) i kombinujemy jak coś koło kaloryfera zrobić, jakieś posłanko, a to fajnie u Ciebie wygląda
Stary 2014-02-16, 15:18   #2297
ilolat
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
chyba wizaż się psuje.
Pytanie roku- czy kot może zarazić się przeziębieniem/grypa od człowieka?
To prawda że kotu można dawać tran? i po co?

Zależy od wirusa który zaatakuje człowieka.

Tran owszem, można podawać kotom, pomaga on głównie na wygląd sierści. W zaleznosci od tego jaki jest to tran, trzeba zwrócić uwagę na to, jakie witaminy dodatkowo zawiera, żeby nie dopuścic do hiperwitaminozy jeśli już jakieś witaminy kotu suplementujemy.
Stary 2014-02-16, 15:38   #2298
iwona1110
Zadomowienie

Ilolat serio podziwiam za te żagle z kotem.
Ja jakoś tego nie widzę. Chyba bym umarła ze strachu, już nie mówiąc o tym że pożytku na pokładzie by ze mnie nie było. Jakby co najpierw ratuje koty a potem jacht i ludzi:-D

Dla fanów d...pka Horusa

Mój facebook

Edytowane przez iwona1110
Czas edycji: 2014-02-16 o 15:40
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 15:46   #2299
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość

Powiedz mi jak masz / czy masz przymocowaną tą leżankę do kaloryfera? Jak toto zrobione jest? Też mam żeberkowe kaloryfery i niestety hamaczka nie da się zawiesić ładnie (tylko na tych nowych kaloryferach się trzyma prosto) i kombinujemy jak coś koło kaloryfera zrobić, jakieś posłanko, a to fajnie u Ciebie wygląda
to nie jest leżanka na kaloryferze, tylko zwykły puf (zwykła pufa?) która stoi przy kaforyferze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 15:55   #2300
Nimfa20

Cytat:
z okazywaniem uczuc to u mnie chlopaki, Rusia wylewna nie jest, chyba ze prosi o przysmaka, no i w nocy przyjdzie zeby ja pomiziac[/COLOR]

Moje koty nigdy nie widzialy psa, znaczy Rusia w hodowli mieszkala z psem ale juz nie pamieta i kopiuje zachowanie chlopakow

Kala jest dwukrotnie mniejsza od Cycka a koty boja sie jej, Cyc okazal sie facetem z jajami, on jedyny pozwala Rusi podejsc do siebie, ale max 20 cm, Skuter niestety boi sie, a Rusia jak widzi ze chlopaki uciekaja to ona tez (choc na powitanie dala Kali noska), dzisiaj juz wkraczam w to bo jak zostawilabym ich samych sobie to nic z tego nie bedzie.

Nosilam godzine Skutera na rekach a Kala biegala wokol (rece mi odpadaja ), Skuter boi sie, ale na szczescie jest ciekawski (leki podane, sniadanie zjadl).

Obecnie jestem zamknieta z Cyckiem, Skuterem i Kala w salonie, Kala gryzie slomiana mysz, Skuter obserwuja ja z drapaka a Cyc zza stolika.

Plus taki ze Skuter przestal sie trzasc i juz nie jest spuszony. Co jakis czas glaskam na Kale i potem koty i na odwrot.

Nie wiem co radza podreczniki i specjalisci ale jak widze to jedyny sposob zeby koty oswoily sie z Kala. Zaraz pojde poszukac Rusi.

Wczoraj zostawilismy Kale z kotami na ponad godzine w domu, ale to nie jest sposob na integracje, koty siedzialy w sypialni pod lozkiem a Kala zniosla wedki i myszki pod drzwi i czekala na nasz powrot. Jak weszlismy to z radosci posikala sie.

Jak patrze na nia to widac ze ona jest przyjacielska, zacheca Cycka do zabaw, to koty maja problem. Z tym ze juz im przeszla zlosc na mnie, wczoraj ewidentnie byly na mnie obrazone. Dzisiaj Cyc ze mna juz rozmawial a Skuter normalnie wspolpracowal przy podawaniu tabletek.

Dluga droga przed nami ale wiedzialam ze tak bedzie choc myslalam ze to Skuter i Rusia beda odwazniejsze a Cyc bedzie uciekal, jest dokladnie odwrotnie.

Kala ma problem z sikaniem i kupa, w sensie treningu w tym zakresie nie miala, to widac. Ale choc to denerwujace to przezyjemy to, wazne aby Skuter ja zaakceptowal.

No dobra, ide szukac Rusi.
He, ja miałam odwrotną sytuację: wprowadzałam kota do psów. Moje psy to jednak inna bajka, bo są dobrze nastawione do innych zwierząt.

Jak pisałam, na początku moje psy chciały koniecznie kota wylizać, na co on stanowczo protestował. Jeżył się i syczał , a moje psy nie były wobec niego natrętne.

Ja nie izolowałam ich od siebie, przeciwnie: robiłam tak, by jak najwięcej czasu spędzały w jednym pomieszczeniu.

Czasami brałam Chama na kolana , zajmowałam go czymś, żeby psy mogły go obwąchać. Jak kot ich zobaczył i syczał, trzymałam go , żeby nie podrapał psów. Kociak obserwował psiska, zaczął sam szukać kontaktu i jakoś się zaakceptowały

Podobnie z Figlem: nie boi się moich psów, chociaż w listopadzie od nich uciekał, warczał i syczał

U szczeniaków jest ten 'problem' , że są bardzo żywiołowe, nie znają granic , a spotkanie z kotami, które mają już stabilny, unormowany tryb życia, wprowadza zamęt w świecie kotów. Ale na pewno się przyzwyczają do siebie
Stary 2014-02-16, 15:59   #2301
zakonna
Naczelna Nastolatka

Rybiorek, daj wszystkim czas i nie zamykaj ich na siłę w jednym pomieszczeniu. Owszem, możesz głaskać raz jedno raz drugie, ale nie zapędzaj ich w kozi róg pakując do jednego zamkniętego pomieszczenia.
Stary 2014-02-16, 16:04   #2302
Nimfa20

Cytat:
jakie szczoty fajne

no, obawiam się że to ręcznikowa norma
Cham po kąpieli ma taką sierść jak moje nimfy w wieku 4 tygodni pióra Jak kolce jeża

Dzisiaj ściągnęłam z dworu 2 ręczniki, reszta dosychała, ale chyba zaczął padać deszcz
Stary 2014-02-16, 16:04   #2303
Kitty_91
Raczkowanie

Cytat:
myślę, że niepotrzebnie zrażasz się do kotów dachowców, większość z nas ma dachowce, które mieszkają tylko wdomu na kanapie i dobrze sobie radzą
Jeśli jednak koniecznie chcesz mieć kota rasowego, z hodowli i z rodowodem to kilak dziewczyn ma brytyjczyki albo ragdolle, coś powinny doradzić.

Załącznik 5585286
Niby tak ale jednak kupując kota rasowego mam większą pewność co do jego charakteru z dachowcami, szczególnie jak się bierze kociaka może być różnie, no chyba, że bym się od razu zdecydowała na adopcję dorosłego kota. W każdym razie dzięki za odp

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 16:09   #2304
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
to nie jest leżanka na kaloryferze, tylko zwykły puf (zwykła pufa?) która stoi przy kaforyferze
A, no to wszystko jasne To też pufę przystawię, zobaczymy czy będą leżakować.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Kitty_91 Pokaż wiadomość
Niby tak ale jednak kupując kota rasowego mam większą pewność co do jego charakteru z dachowcami, szczególnie jak się bierze kociaka może być różnie, no chyba, że bym się od razu zdecydowała na adopcję dorosłego kota. W każdym razie dzięki za odp
Czemu? Znam tylko dachowce, głównie od kociaków i są to bardzo domowe koty.

Szykujemy się do zakupu szelek dla Florek i do spacerów, jakieś rady? Jaką smycz kupić? Są jakieś wybitnie dobre, które macie do polecenia?
Stary 2014-02-16, 16:21   #2305
Nimfa20

Cytat:

mamy problemy w innych sferach ale bedziem Kale uczyc, nastawilam sie na nawet gorzej
Chodzi o to sikanie? To normalne, myślę, że każdy szczeniak narobi trochę na podłogę, zanim zacznie stawać pod drzwiami

Jest jeszcze takie wyjście, że możesz nauczyć ją sikać do innej kuwety. Jak to opanuje, to będziesz miała mniej problemów, jak będziecie w pracy. Pies nie będzie sikał gdzie popadnie, a i nie będzie powstrzymywał moczu.

Trzeba by było jednak dopilnować, żeby pies nauczył się, że jak ktoś jest w domu to sika na dworze, a jak zostaje sama, to może sikać do kuwety.

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:

groźba, ale nie spełniłam

wrzucam Feluta na swetrze i Feluta na parapecie (koty zaczynaja się marcować, Inspektor Felut trzyma łapę na pulsie)

Ech, on koniecznie chciałby, żebym go wymiziała, zobacz jak na mnie paczy
Stary 2014-02-16, 16:23   #2306
Early Bird
Raczkowanie

Drogie kociary! Potrzebuje porady.

Otoz latem moja siostra bierze slub, problem w tym, ze cala rodzina mieszkamy za granica (uk) a slub odbedzie sie w Polsce... Nie mam pojecia co zrobic ze swoimi dwoma kocurami. Jakoze wszyscy wyjezdzamy, a znajomi porozjezdzani po calym kraju (kazdy studiuje gdzie indziej) to nie bardzo mam je z kim zostawic Tak wiec, zastanawialam sie czy lepiej je wziac ze soba, czy zatrudnic a'la kocia opiekunke, ktora moglaby dochodzic chociaz po to aby je karmic?
Nie chce ich zostawiac tak naprawde, bo wiem, ze jeden z nich bardzo przezyl moj zaledwie tygodniowy wyjazd (zostal wtedy w domu mojej mamy); nie chcial jesc, ciagle patrzal w okno... Z drugiej strony, czy taka dluuuuuga podroz samochodem to nie meczarnia dla nich? Sa przyzwyczajone do jazdy samochodem, bo przynajmniej co 2 tygodnie wyjezdzamy do mojej mamy, ale to zaledwie 2 h drogi.
Z drugiej strony, czy mozna zaufac obcej osobie?
Doradzcieee prosze
Early Bird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 16:26   #2307
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
Dla fanów d...pka Horusa
Śliczna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 16:58   #2308
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Tercja nie chce pić wody za bardzo, tylko raz dziś piła i od wczoraj nie wchodziła do kuwety - to w granicy tolerancji czy dzwonić do weta? A tak to raz mi uciekła dzisiaj, biegała z Lilką po pokoju, ja ją próbowałam łapać żeby założyć jej kubrak z powrotem, a teraz po podaniu jej do miski na jedzenie, śpi nadal na łóżku. Martwię się gorączki nie ma

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 17:08   #2309
Kitty_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Czemu? Znam tylko dachowce, głównie od kociaków i są to bardzo domowe koty.
Miałam kiedyś kota dachowca wychowanego od kociaka. Jego spacery ograniczały się do wychodzenia na korytarz w bloku ale to co robił w mieszkaniu to był istny sajgon... (co jest mega dokuczliwe na małej powierzchni). Wychodzenie wychodzeniem ale jak już wcześniej pisałam zależy mi przede wszystkim na kocie spokojnym Już nie chciałabym po raz kolejny ryzykować
Stary 2014-02-16, 17:08   #2310
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
no dobra... za to mamy tylu gości, że na pewno wśród nich znajdzie się ktoś z wpływami w szoł biznesie i wszystkie nasze koty zostaną gwiazdami!
Felut Gwiazda!

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Rybiorek, daj wszystkim czas i nie zamykaj ich na siłę w jednym pomieszczeniu. Owszem, możesz głaskać raz jedno raz drugie, ale nie zapędzaj ich w kozi róg pakując do jednego zamkniętego pomieszczenia.
nie zapedzam w kozi rog, pokoj skazancow to salon z drapakiem, polka od kominka i szafa, koty maja tutaj bardzo duzo miejsc na ucieczke, to jedyny sposob aby koty mogly obserwowac Kale, przebywanie osobno nie robi nic

dzieki dzisiejszym 2 godzinom w pokoju skazancow koty nie sa juz az tak nerwowe

jak otworzyl drzwi Cyc i Rusia poszli do gory, Skuter lezal sobie jeszcze godzine na drapaku zanim poszedl do gory

a teraz jak siedze w salonie z Kala na kolanach zszedl Cyc i robi akrobacja na drapaku

ksiazki ksiazkami, ja znam moje koty

moj cel jest taki ze koty i Kala zostana przyjaciolmi, jak dokocalam Cycka Skuterem bylo gorzej, a dalismy rade

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Chodzi o to sikanie? To normalne, myślę, że każdy szczeniak narobi trochę na podłogę, zanim zacznie stawać pod drzwiami

Jest jeszcze takie wyjście, że możesz nauczyć ją sikać do innej kuwety. Jak to opanuje, to będziesz miała mniej problemów, jak będziecie w pracy. Pies nie będzie sikał gdzie popadnie, a i nie będzie powstrzymywał moczu.

Trzeba by było jednak dopilnować, żeby pies nauczył się, że jak ktoś jest w domu to sika na dworze, a jak zostaje sama, to może sikać do kuwety.

nie, sikanie to nie problem

chodzi o strone emocjonalna, zajrzyj na psi watek

teraz spadamy na spacer
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości