|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
Szkoda tylko, że miałaś ciężki poród, ale ważne że masz go już za sobą... Cytat:
nie było tak źle. Mój też miał świra, ale w szpitalu bał się cokolwiek przy niej zrobić. W domu wszystko się odmieniło i szybko nauczył się obsługi małej ![]() Cytat:
Aktualnie mam już - 13 kg w porównaniu ze stanem przed porodem, ale nadal nie mieszczę się we wszystkie spodnie sprzed ciąży, nie wiem czemu Cytat:
![]() Cytat:
za tym rzeczywiście tęskniłam. Cytat:
problem w tym, że ona pomimo zjedzenia butli ma silną potrzebę poleżenia przy cycu... Mój mąż będzie miał chyba problem, bo ja muszę już wrócić do jeżdżenia na zajęcia od przyszłej soboty...Cytat:
![]() Cytat:
Z moim wzrokiem też jest o wiele gorzej. Idę w przyszłym tygodniu do okulisty i będę wyrabiać nowe okulary, bo jest tragicznie... |
||||||||
|
|
|
#1232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1233 |
|
Raczkowanie
|
Agatka ja piorę w zwykłym płynie do delikatnych ubrań, na razie w większości osobno, ale głównie dlatego że naszych na razie mieliśmy uzbierane trochę w koszu i tak czy tak zapełniały pralkę
Dziecięce na razie wrzucałam z pieluszkami, bo jeszcze ich nie używam w "klasyczny" sposób, czekam na porządne wygojenie kikuta. Tylko te z przewijaka, jak Grześ miał dzień kawalarza i leciał przy każdym przewijaniu sika i kupsko na pieluchę z przewijaka, to wrzuciłam raz osobno.Magnusia ja z kolei lubię mieć wszystko poukładane i zaplanowane, też muszę cierpliwość w tej kwestii wyćwiczyć. A mam poczucie wielkiego chaosu, bo nie tylko nigdy nie wiadomo co się zaraz wydarzy, to jeszcze instrukcje nie działają Zaczynam się podejrzewać o jakiś łagodny autyzm |
|
|
|
#1234 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dzisiaj trafiłam na facebooku na dziewczynę, która szyje rozkloszowane spódniczki z wyższym stanem na miarę. i ma i dla dzieci i dorosłych. z tyłu urocza kokarda. zakochałam się w nich i tak myślę bliżej lata zaopatrzyć siebie i Małą w identyczne modele cena też przyzwoita bo z naszymi dwoma kieckami i dostawa koło stówki jak liczyłam. w ogóle mam masę sukienek w szafie wszystkie 56-62, a tylko jedna jest dobra. nie wiem czy przy 10 dziecku ogarnęłabym tą rozmiarówkę
|
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Mój syn spał dziś od 8 rano tylko 3x30 min, teraz mąż go usypia , ale już widzę, że mąż przysypia a mały oczy jak 5 zł...masakra jakaś ....ja już w gotowości też do spania, bo padam po dzisiejszym dniu... |
|
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no do pełnej sprawności to mi jeszcze brakuje, mam nadzieję, że moje problemy miną i będzie tak jak kiedyś...
|
|
|
#1238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że niedługo zejdzie mi ten brzuch, bo kg lecą bardzo ładnie w dół ale ja mam dużo jeszcze do zrzucenia ![]() Mnie też trochę ciągnie i dokucza w miejscu cięcia, ale tłumacze to tym, że wszystko się przecież zrasta i goi, ale ogólnie samopoczucie po porodzie mnie pozytywnie zaskoczyło. Nie miałam nawet żadnych zakwasów, tylko trochę bolał mnie kark od przyciskania głowy w czasie parcia. |
|
|
|
|
#1239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że nie jest głodny ,ale jak dalam za chwilę cycka to sie rzucił na niego jak głodzilla
|
|
|
|
|
#1240 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I do wtorku znowu zamierzam, bo coś czuję, że jak nie odstawię na chwilę małego to mi sutek się przepołowi No nic, mam nadzieję, że i mi się nieco poprawi ten wynik....
|
|
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
Jabłka zakazane? To właśnie jedyne owoce wskazane. Ja sobie gotuje kompot z jabłek, a kartonowy rozcieczam z woda mineralną.
|
|
|
|
#1242 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zachowanie które opisałas nie musi oznaczac głodu. Doris uwielbia ssac piastki-to po prostu odruch. Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Jabłka na pewno nie sa zakazane-to najbardziej polecany owoc. Ja kartonowego nie pije bo Doris ma po nim wysypke...po kompocie nigdy.
|
|
#1243 |
|
Rozeznanie
|
cześć
dorwałam się w końcu do pisaniaa, chociaż mały rozdraciuch leży na klacie i zastanawiam się jaki będzie jego kolejny ruch już dzisiaj na spacerze pokazała swoją moc a raczej moc swojego krzyku trzeba było zwijać manatki i do domu ![]() wczoraj bylam na imprezie urodzinowej ale tylko 4 godz i ogolnie bylam grzeczna moj maz za to wypil pare glebszych i zostal wyeksmitowany z sypialni bo nie cierpie zapachu spoconej alko skory i ta noc byla wyjatkowo spokojna corka jak aniolej i nawet ja w nocy karmilam piersia czego zwykle nie robie oraz wzielam do lozka spac czego w ogole nie robie. madzik gratulacje!!! |
|
|
|
#1244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
mój syn ma dziś dzień żarcia.... nie wiem czy to po tym spacerze czy co ale głodny co 1,5h jest i sysa po30-40 min
do tego strasznie aktywny i pobudzony dziś- wszystko go interesuje, cały czas chce coś powiedzieć- huha i sapie i chrumka
|
|
#1247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niezły jest Na SR położna mówiła o kawie zbożowej No to się wspieramy. Ja mam termin na środę, ale daje sobie czas do niedzieli bez nerwa. Potem chyba się załamię jak mały nie będzie chciał wyjść Najadłam się tortilli i kwiczę leżąc....
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Uf, Emil zasnął. Mam nadzieje, ze już na dobre
Jeszcze z godzina i ja chyba tez się pójdę spać. To był ciężki dzien.
|
#1251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to był jego 3 spacer.Nemezis, mój TZ tez jutro wraca do pracy. Strach sie bać jak to bedzie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Allek teraz juz nie ma takich gazow
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio ciągle ktoś nas nachodzi....już mam dosyć
![]() Dziś była siostra, brat i teściowa.....oszaleć można....siostra i brat wypili kawę, popatrzeli na małą i pojechali ale teściowa została dłużej ![]() Akurat kapaliśmy małą i zaraz chciała przejąć inicjatywę, zaczęła ją rozbierać po czym już chciała ją brać do wanienki ale powiedziałam że JA TO ZROBIĘ spojrzała się na mnie dziko ale nie nalegała...obracam się z małą do wanienki patrzę a tam małej ubranka które jej ściągła na spodzie wanienki mąż pyta co ty zrobiłaś....a ona że tak się robi żeby się dziecko nie poślizgło powiedziałam jej że my tak nie robimy, trzymamy małą bo jest za malutka żeby ją kłaść....to już grymas na twarzy miała ![]() Małej w szpitalu zrobił się taki mały poplątaniec na włoskach, nie chciałam jej go rozczesywać bo był na końcówkach włoska więc go ciachłam nożyczkami....no i usłyszałam że dziecku do roku nie ścina się włosów...co ja zrobiłam....nie wolno....mąż jej powiedział że to zabobony jakieś i że ma przestać ![]() Oczywiście skrytykowała nasz majówkowy wyjazd nad morze...bo przecież zwariowaliśmy żeby małą zabierać...no bo lepiej żebyśmy siedzieli w domu i gości przyjmowali ![]() Dobrze że już pojechała....od jutra jesteśmy niedostępni dla nikogo, dosyć tego
|
#1254 |
|
Zadomowienie
|
migotko no i jeszcze zupy roznego rodzaju jem, bo zupy uwielbiam
20.12.2013 - Alek Edytowane przez Le La Czas edycji: 2014-02-16 o 20:08 |
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1256 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakich smoczków, o ile wogóle, używacie dla swoich Maluszków?
My mamy ich już cały arsenał, ale wszystkie są duże, tzn. mają duże tarczki. Najfajniejszy jest z MAM, który przypadł Niuni do gustu, ale też lekko jej ociera nosek. Trochę się martwię, że coś sobie zrobi w tego nochalka.
|
|
#1257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o rany współczuję.... ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
ja mam AVENTU dla noworodków, ortodątyczny się chyba nazywa- taki prosty nie profilowany
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzien przed powrotem męża do pracy przeryczalam.
A teraz szczerze mowiac nawet wolę dni pracowe od weekendów Wtedy sama sobie ogarniam dzien z Emilem, a potem mam miłe popołudnie i wieczor z mężem. W weekendy jakos wszystko się rozłazi i mam poczucie, ze wszyscy jesteśmy bardziej poddenerwowani.---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
My zaczęliśmy używać smoczkow jak Emil miał 2 tygodnie i wszystkie smoczki dotykaly nosa. Chyba z półtora tygodnia pózniej już było ok. Testowaliśmy TT, babydreamy (nie są lubiane), Avent (rządzi) i Mam (szału nie ma, ale daje radę).
|
|
#1259 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj Lena miała bardzo marudny wieczór. Nie mogliśmy jej uśpić od 21:30. Była nakarmiona, przebrana, ale nic jej nie pasowało. W łóżeczku ryk, u taty ryk, u mamy ryk. W końcu o 0:00 wyciągnęliśmy woombie, wpakowaliśmy krzyczące dziecko do środka, zamknęliśmy, mąż wziął krzykacza na ręce i momentalnie cisza uruchomiliśmy suszarkę z tableta, TŻ trochę pobujał i dziecko zasnęło nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale już któryś raz udało nam się w ten sposób uspokoić małą.
|
||
|
|
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

niestety poród był traumatyczny...
nie było tak źle. 
Aktualnie mam już - 13 kg w porównaniu ze stanem przed porodem, ale nadal nie mieszczę się we wszystkie spodnie sprzed ciąży, nie wiem czemu

czy to może minąć czy dupa już tak zostanie? Nie chce iść jeszcze do okulisty tylko poczekać do końca połogu aby wszystko się unormowało i zostało na takim poziomie jak ma zostać

Aż mi się łzy cisną do oczu jak widzę jego męczarnie
trzeba było zwijać manatki i do domu 

mąż pyta co ty zrobiłaś....a ona że tak się robi żeby się dziecko nie poślizgło