Mamy z kielc 2013 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-09, 18:55   #2581
wiewi
Raczkowanie

Dot.: Mamy z kielc 2013

Becik Kubuś przystojniak

mój ma jakieś uczulenie na brzuszku taka kaszkę biała nie wiem od czego :-( myślałam że może biszkopty ale nie... kosmetyki używam te same baby dream wiec nie wiem :-(
Stary 2014-02-10, 09:42   #2582
becik_4
Zadomowienie

Kacperek już wcina biszkopty? to mój ma opóźnienie bo dopiero je flipsy a to uczulenie na pewno nie od jakiegoś jedzenia?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 11:01   #2583
żyrafka_19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, na problemy z brzuszkiem dobrze jest dostawiac do cyca, dziecko się rozluznia wtedy. Mi na problemy lekarz zakazał jeść nabiału nawet masła , sera. Tydzień nie jadlam teraz znowu zaczynam jeść. Jem też dzem o smaku leśnych owoców, jabłko, banana, ale po pół dziennie.
Mój maluszek ma 3 tyg.

Pogoda sprzyja więc też spacerujemy , godzinę lub dwie
Moja ma 7 tyg i nie jadłam nabiału bo mała wlasnie strasznie plakała np. po serku danio. Jabłka tylko gotowane, banana nie polecam chociaż bardzoooo je lubie. ale kazde dziecko toleruje wszystko inaczej moja to ewenement jem bardzo malo rzeczy a brzuch jak nieraz boli tak boli,straszne wzdecia ma nie moze kupki zrobic.Dzis dodatkowo maz zakupil bio gaie zobaczymy czy pomoze.

Co do spacerów to moja wytzrymauje max 40 min bo zaczyna płakać kręcić głowa itp. i trzeba szybko do domu lecieć:P

Edytowane przez żyrafka_19
Czas edycji: 2014-02-10 o 11:02
żyrafka_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 16:17   #2584
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żyrafka_19 Pokaż wiadomość
Moja ma 7 tyg i nie jadłam nabiału bo mała wlasnie strasznie plakała np. po serku danio. Jabłka tylko gotowane, banana nie polecam chociaż bardzoooo je lubie. ale kazde dziecko toleruje wszystko inaczej moja to ewenement jem bardzo malo rzeczy a brzuch jak nieraz boli tak boli,straszne wzdecia ma nie moze kupki zrobic.Dzis dodatkowo maz zakupil bio gaie zobaczymy czy pomoze.

Co do spacerów to moja wytzrymauje max 40 min bo zaczyna płakać kręcić głowa itp. i trzeba szybko do domu lecieć:P

Mój nawet nie płacze, kusi mnie jeszcze gruszka i pomidor ... dziś zjadlam paczka bo za mną już od tygodnia chodził zaczekam dwa dni i może spróbuje gruszki.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 21:32   #2585
marta1985_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Mój nawet nie płacze, kusi mnie jeszcze gruszka i pomidor ... dziś zjadlam paczka bo za mną już od tygodnia chodził zaczekam dwa dni i może spróbuje gruszki.
Mój pierwszy posiłek po porodzie, to była zupa pomidorowa, jeszcze w sali porodowej, więc ja się nie obawiałam za bardzo go jeść, to samo z jabłkiem. Jeśli chodzi o inne warzywa, czy owoce, to bardzo szybko zaczęłam się obawiać wprowadzania, bo po dwóch tygodniach od narodzin zaczęły się problemy ze wzdęciami :/ Wtedy jeśli jadłam coś nowego, Jacuś płakał jakby tak samo, więc wprowadzałam nowe rzeczy. Na początku kazano mi kupić Espumisan 40 i odrobinę się poprawiło, ale bez szału. Po miesiącu stosowania, kupiłam Espumisan 100, no i też nie było rewelacji, aż pielęgniarka środowiskowa kazała mi odstawić je całkiem, spróbować z Dicoflor`em, a pani doktor, przepisała mi (lek, który poleciła mi znajoma) - Debridat, zaproponowała też BioGaia, ale rzekomo już od pół roku nigdzie jej nie ma. Żeby nie truć Małego wszystkim na raz i wiedzieć, czy coś z tego pomaga, zaczęłam od Debridatu - po 3 dniach Mały zaczął mniej płakać, a ja powoli i skutecznie wprowadzałam nowe składniki do diety, aż tak na dobrą sprawę jem prawie normalnie. Co prawda kiedyś Mały płakał po ogórku kiszonym, więc nie jem nic kiszonego, ani w occie, no i nie wiem, czy ze względu na groźbę toksoplazmozy(tak jak w ciąży) nie wolno owoców morza i serów pleśniowych, więc nadal sobie ich odmawiam. Czasem lepiej sobie darować chwili przyjemności, bo przez to czasem możemy sobie zagwarantować godziny płaczu :/
Czego nie robi się dla tych naszych cudownych pociech!!! ")

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Dziewczyny, mam jeszcze pytanie do mam chłopczyków - czy ktoś Wam dokładniej wytłumaczył sprawę higieny siusiaków?? Ja czytałam, że nie wolno ściągać napletka u maluchów, ale nie ma informacji, od kiedy już trzeba. Boję się, że za późno zacznę o to dbać i będzie problem - u mnie w rodzinie jest chłopiec, który idąc do przedszkola miał problemy z siusianiem, bo przez to, że musiał mieć nacinany napletek, bał się łapać siusiaka i rodzice musieli z Nim chodzić do toalety - makabra jakaś. Nie chciałabym do tego dopuścić
Stary 2014-02-11, 09:26   #2586
becik_4
Zadomowienie

marta1985_85 pytałam lekarza o higiene siusiaka u Kuby jak mial 6 tygodni (teraz ma skonczone 8 miesiecy ) to wtedy powiedzial ze absolutnie nic nie ruszac pozniej to konsultowalam z neonatologiem z prostej i tez to potwierdził ale w czwartej ide zważyć kube do przychodni i zapytam jeszcze lekarza czy nadal mam nic z tym nie robic to dam ci znac a co do tego nacinania to syn mojej znajomej tez mial ten zabieg i nic zlego sie nie dzialo zadnej traumy nie mail
Stary 2014-02-12, 09:50   #2587
kasimarika
Przyczajenie

Hej a co tu taka cisza? pogoda zdecydowanie nam nie sprzyja, ja najchetniej przelezalabym w lozku pol dnia, ale marika zdecydowanie protestuje. Jak tam u was z jedzeniem w nocy? moja od dwoch dni budzi sie kolo 3 na jedzenie i zasypia dopiero po godzinie... teraz dopiero doceniam karmienie piersia, zjadala cyca i od razu zasypiala. pozdrowionka
kasimarika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 10:13   #2588
czarne
Zakupowy odwyk :)

kasimarika cześć myslałam,że dziś pogoda będzie lepsza,miałam ochotę na spacerek. Moja córcia nigdy się w nocy nie budzi na jedzonko.

becik_4kochana,powiedz mi na jakich jesteś już warzywkach w karmieniu Kubusia. Gotujesz sama czy kupujesz słoiczki?
czarne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 12:27   #2589
adunia89
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny, wpadłam zobaczyć co u Was, rzeczywiście ostatnio cisza na wątku. Ja nie mam za bardzo czasu na kompa, ale staram się podczytywać na telefonie. Witam też nowe mamusie

My dziś wychodzimy do kina, a Kaja pokasłuje od rana :/ Mam nadzieję że tylko się przeziębiła i nic gorszego się nie wykluje.

Czarne, a Twoja Nataszka co ciekawego już wcina?

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-12, 12:40   #2590
czarne

Adunia witaj kochana
Nataszka wcina jabłuszka,morelki i marchewke z pietruszką ma taki apetyt,że chyba obróciłaby słoiczek na raz a jak widzi swoją miseczkę to jest podekscytowana Ważył ją Łukasz wczoraj i ma 7500.
Stary 2014-02-12, 12:54   #2591
adunia89
Zadomowienie

Czarne to pięknie, apetyt ma A waży tyle co moja Kaja Moja też dużo je, codziennie ok 200ml obiadku/zupki + 180 jaglanki z jabłkiem, czasem jeszcze pół deserka jej dam po piersi, a reszta to sama pierś. Nie wiem gdzie ona to gubi

Amelia
Stary 2014-02-12, 13:10   #2592
czarne

A Kaja jakie postępy robi? Jak ząbeczki? Siedzi już sama ?
Stary 2014-02-12, 14:08   #2593
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarne Pokaż wiadomość

becik_4kochana,powiedz mi na jakich jesteś już warzywkach w karmieniu Kubusia. Gotujesz sama czy kupujesz słoiczki?
u nas są już wszystkie wazywka wprowadzone troche je ze słoika głównie dania z rybą a z mieskiem mu gotuje sama ale Nataszka wam rośnie super

adunia to Kuba je takie same porcje co kaja obiadek 200 gr na noc kaszka z jablkiem ok 180-200 ml i piers czasem daje mu tez owoce ze sloiczka ale tylko polowe

Edytowane przez becik_4
Czas edycji: 2014-02-12 o 16:22
Stary 2014-02-13, 09:11   #2594
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarne Pokaż wiadomość
A Kaja jakie postępy robi? Jak ząbeczki? Siedzi już sama ?
Kaja siedzi, ale nie na tyle stabilnie, żebym jej czegoś obok nie podłożyła, w razie gdyby sobie zapomniała, że z tyłu jest szafka A i to czasem nie pomaga, instruktor na basenie nawet ostatnio pytał skąd ten siniak na policzku Ząbka mamy 1, ale Kaja daje ostatnio popalić i wypatruję kolejnej jedyneczki.
Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
u nas są już wszystkie wazywka wprowadzone troche je ze słoika głównie dania z rybą a z mieskiem mu gotuje sama ale Nataszka wam rośnie super

adunia to Kuba je takie same porcje co kaja obiadek 200 gr na noc kaszka z jablkiem ok 180-200 ml i piers czasem daje mu tez owoce ze sloiczka ale tylko polowe
Beatko w takim razie dietujemy tak samo, ja tylko czasem zamiast kaszki jaglanej daję jej Sinlac, na masę

edit: foty na klubie

Amelia

Edytowane przez adunia89
Czas edycji: 2014-02-13 o 09:52
Stary 2014-02-13, 12:10   #2595
żyrafka_19
Raczkowanie

marta1985_85 no wszystko zalezy od dziecka ja widze,że moja mała jest bardzo wrażliwa na wszystko. Od miesiąca ma zsypana buzię taką drobną kaszka(taką szorstką ma skórę na buzi) i nie wiem od czego może od słodkiego ale żeby ciastko maślane tak ja zsypywało. Mam nadzieję,że jakoś z czasem te jej jelitka będą lepiej pracować. Byliśmy we wtorek na szczepieniu i pani dr. odrazu stwierdziła,że brzuch ją boli,że ma wydęty....Zeszłej nocy wogóle nam nie spała tylko płakała i wczoraj też cały dzień taki był....dzisiaj troszke lepiej....
Stary 2014-02-13, 21:28   #2596
marta1985_85
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Mamy z kielc 2013

Cytat:
Napisane przez żyrafka_19 Pokaż wiadomość
marta1985_85 no wszystko zalezy od dziecka ja widze,że moja mała jest bardzo wrażliwa na wszystko. Od miesiąca ma zsypana buzię taką drobną kaszka(taką szorstką ma skórę na buzi) i nie wiem od czego może od słodkiego ale żeby ciastko maślane tak ja zsypywało. Mam nadzieję,że jakoś z czasem te jej jelitka będą lepiej pracować. Byliśmy we wtorek na szczepieniu i pani dr. odrazu stwierdziła,że brzuch ją boli,że ma wydęty....Zeszłej nocy wogóle nam nie spała tylko płakała i wczoraj też cały dzień taki był....dzisiaj troszke lepiej....
Te płaczki dziecka to po szczepieniu może być normalne - u nas pierwszy dzień był przespany, a dwa lub trzy kolejne, to była masakra. Jeśli chodzi o brzuszek, to powiem szczerze, że Mały skończył te magiczne 3 miesiące i tak jakby problem nam zniknął. Skończyły nam się leki (bo przecież większość może być tak krótko otwarta), to jeszcze chyba przez 3 dni były krzyki, ale potem powoli się to zaczęło uspakajać.
Być może dzięki temu, teraz wreszcie wieczorami mam czas dla siebie, bo po kąpieli, już kilka dni z rzędu Jacuś zasypia mi na leżąco, przy piersi, a nie jak do tej pory na rękach (już miałam dość usypiania dziecka na rękach, a potem leżenia z Nim na moim brzuchu przez kolejne godziny, żeby mógł się wyspać, zgłodnieć na tyle, żeby dostać cyca i zasnąć).
Mam nadzieję, że w dzień też uda mi się znaleźć jakiś patent na usypianie dziecka, bo na razie tylko na rękach i nie da się odłożyć, bo od razu krzyk (bardzo rzadko się zdarza, żeby zasnął w dzień przy jedzeniu, chyba, że najpierw wyśpi się na brzuchu - odłożę Go do karmienia i jeszcze zachce Mu się spać).

Macie sposób na rozwrzeszczanego dzieciaka, który jest zmęczony, ale sam zasnąć nie potrafi?? Zostawianie Go w łóżeczku, czy na łóżku, aż się uspokoi, nie wchodzi w grę, bo Mały tak wrzeszczy, płacze, że się krztusi własną śliną i nie mogę Go tak zostawić
Stary 2014-02-13, 21:36   #2597
wiewi
Raczkowanie

co do higieny siusiaka mi pediatra powiedziała by od czasu do czasu w kąpieli ściągnąć delikatnie ten napletek i tam wpadnie troszkę wody i opluka. Ogólnie pani chwalila ze moje dziecko ma ładny napletek

u nas dalej wysypka ehh wyeliminowalam wszystko co wprowadzilam i nic zero poprawy... Ehhh
aaaa i juz idą dwa kasowniczki

dziewczyny zapisy na warsztaty http://bezpieczny-maluch.com.pl/wars...4%99tokrzyskie
Stary 2014-02-13, 22:36   #2598
kasimarika
Przyczajenie

marta1985_85 powiem Ci ze ja tez nie mam sposobu na uspienie Mariki, po prostu probuje kilkanascie razy, spiewam co chwile inne piosenki i jakos usnie, a jak nie to marudzi, taki los z tymi naszymi dzieciaczkami. Ja tez moja usypiam na rekach, na szczescie usypia szybko jakies 10 min i pozniej ja odkladam do lozeczka, jak byla mniejsza to usypiala w wozku...

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

dziewczyny mam jeszcze pytanko, wprowadzalyscie juz gluten??? i jak dzieciaczki reagowaly? ja sie przymierzam za jakis tydzien zaczac zobaczymy, jak narazie to moj grubasek wcina wszystko co jej dam
Stary 2014-02-14, 07:08   #2599
asiulektomka
Przyczajenie

Czesć mamuśki
Mój Antoś urodzi się 11 kwietnia. Przynajmniej taki termin wyznaczył nam dr. Rokita.
Będę rodzić na Czarnowie, Napiszcie może któraś już tam rodziła jak tam jest.
asiulektomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-14, 08:29   #2600
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiewi Pokaż wiadomość
co do higieny siusiaka mi pediatra powiedziała by od czasu do czasu w kąpieli ściągnąć delikatnie ten napletek i tam wpadnie troszkę wody i opluka. Ogólnie pani chwalila ze moje dziecko ma ładny napletek

u nas dalej wysypka ehh wyeliminowalam wszystko co wprowadzilam i nic zero poprawy... Ehhh

dziewczyny zapisy na warsztaty http://bezpieczny-maluch.com.pl/wars...4%99tokrzyskie
dopytałam o tego siusiaka zobaczył go i również powiedział ze ładny napletek i zeby delikatnie co jakiś czas naciągać a wczesniej mowiz zeby w ogole nie ruszac dobrze ze zapytalam ponownie bo bylabym pewna ze mam nie ruszac caly czas
a moze od zebów ma ta wysypke czytalas w necie czy jest to mozliwe? bo biegunka od wychodzacych zebów jest czesto spotykana ale wysypka nie wiem

Cytat:
Napisane przez kasimarika Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

dziewczyny mam jeszcze pytanko, wprowadzalyscie juz gluten??? i jak dzieciaczki reagowaly? ja sie przymierzam za jakis tydzien zaczac zobaczymy, jak narazie to moj grubasek wcina wszystko co jej dam
ja wprowadziłam jak mały miał 5 i pol miesiaca razem z pierwszymi warzywkami i nie wiem czy nawet to odczuł zero reakcji na szczescie
Stary 2014-02-14, 11:55   #2601
żyrafka_19
Raczkowanie

hej dziewczyny zeby nie bylo ciszy na forum zapytam z jakiej firmy macie wozki dla dwoich dzieciaczkow??? planuje zakup nowego wozka i zastanawiam sie nad graco symbio a moze polecacie jakis inny. mam stary wozek z polskiej firmy sprzed 6 lat i narazie jest ok ale chcialabym jakas spacerowke bo tu jest ale jakas taka wielka rozbudowana.
Stary 2014-02-14, 12:52   #2602
czarne

żyrafka_19 ja mam bebetto luce biało szarą
Stary 2014-02-14, 14:00   #2603
kasimarika
Przyczajenie

żyrafka_19 ja mam tutek grander, marika juz jezdzi w spacerowce ale tak na lezaco,czasem pol lezaco bo w gondoli sie nie miesci :p ja tez planuje kupic na lato jakas spacerowke,ale na pewno mala, wygodna i skladana
Stary 2014-02-15, 10:10   #2604
becik_4
Zadomowienie

żyrafka_19 my z kolei mamy X- Landera XQ ale teraz wziełabym ten model wyższy Move o wiele lepiej sie składa i miej miejsca zajmuje a poza tym jest identyczny

spacerówke na lato lekką też bede poszukiwac moze jakies modele macie na oku?
Stary 2014-02-15, 14:29   #2605
tynka88
Zadomowienie

czesc dizewczyny ja moge polecic wozek implast bolder, kupilismy uzywany, ma bardzo duza gondolke, Mateusz jezdzil w niej prawie caly pierwszy rok zycia, spacerowka jak w wielofunkcyjnych dosc duza, no ale ja sobie nie wyobrazam jezdzic spacerowka-parasolka, gdzie spacerujemy po lesie, w terenie, a nie tylko po chodnikach.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-15, 22:03   #2606
marta1985_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiewi Pokaż wiadomość

ta wysypka, jeśli jest na buzi, to czytałam, że jak idą zęby i dziecko się ślini, to tak właśnie może występować - może to właśnie stąd?!
Dzięki za info o pielęgnacji)

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Dziewczyny, zapraszamy na nasze sobotnie warsztaty taneczne!!! Wiecie jaka jest frajda szczególnie dla mam, które mało wychodzą i niewiele maja czasu dla siebie. Co sobotę o 10-tej. Ja jestem bardzo zadowolona i nie opuściłam żadnych zajęć, mimo, że Mały wył mi kiedyś całą drogę w samochodzie - na zajęciach, w chuście, przy rytmach latino dzieciaczki zasypiają grzecznie i nawet dziś kolejny raz po tańcach, Jacuś nie wrzeszczał przy ubieraniu Nie trzeba mieć swojej chusty, czy nosidła - można sobie pożyczyć na zajęciach i zobaczyć, że to nie jest trudne mieć dziecko przy sobie a ręce wolne
Stary 2014-02-15, 23:03   #2607
trooskava
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
żyrafka_19 my z kolei mamy X- Landera XQ ale teraz wziełabym ten model wyższy Move o wiele lepiej sie składa i miej miejsca zajmuje a poza tym jest identyczny

spacerówke na lato lekką też bede poszukiwac moze jakies modele macie na oku?
Becik w zyciu xmove!!! Mialam I bylam zadowolona dopoki now pekla no RAMA! dobrze ze dziecka nie było akurat w spacerowce. Masakra.reklamacje przyjęli naprawili ale ja już się go pozbylam. Zero zaufania mam już do xlandera. G***o! teraz jeżdżę w spacerowce parasolce inglesina Trip. Póki co spisuje się nieźle. Jezdzilam już nią po śniegu i leśnej drodze jest lekka ale nie ma mini kółek co w terenie jest fajne. I rozkłada się na płasko. Espiro też podobno ma fajne parasolki.

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulektomka Pokaż wiadomość
Czesć mamuśki
Mój Antoś urodzi się 11 kwietnia. Przynajmniej taki termin wyznaczył nam dr. Rokita.
Będę rodzić na Czarnowie, Napiszcie może któraś już tam rodziła jak tam jest.
Asiulek przeszukaj wątek. Kilka z nas w tym ja rodziło na czarnowie. Nasze wypowiedzi znajdziesz. Chyba że masz konkretne pytania to odpowiem. Czarnow ok, a po Rokicie nie spodziewaj się że sie Tobą zainteresuje w szpitalu. To wiem z autopsji. Ja i kilka innych dziewczyn z forum co do niego chodziło.
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-16, 16:52   #2608
czarne

trooskava hej,hej dziewczynki. Co u Was ?

asiulektomkaja rodziłam na Czarnowie we wrześniu. Odnośnie Rokity mam takie samo zdanie,nie licz zainteresowanie z jego strony.
Stary 2014-02-16, 19:46   #2609
ycnan
Zadomowienie

Hej
Troszkę mnie nie było, ale chłopcy chorowali ponad miesiąc , w międzyczasie chrzciny itp itd.

Mój Kacperek dalej rośnie w zastraszającym tempie. Odkąd skończył 6mscy (teraz ma 7,5msca) nosi ubranka r.80, waży 9,7kg Na przełomie roku zaczął pełzać na całego, siedzieć, a jakiś czas potem też siadać sam. Od tygodnia, czy dwóch wstaje przy czym się da, dziś zaczął próby chodzenia bokiem, trzymając się szczebelków w łóżeczku Zębów mamy do tej pory tylko 2, ale górne jedynki od jakiegoś tygodnia też się ruszyły.

Padło pytanie o wózki. Ja dla Kacperka miałam wspomniany Implast Bolder SD i gondola była super, spacerówki nie sprawdzałam, bo mam po Borysku - BabyDesign Walker (w 2011r kosztowal jakoś 450zł i teraz chyba podobnie). Ja jestem z niego mega zadowolona, Borysek chyba jeszcze bardziej, Kacperkowi też pasuje Potem, jak młody miał niecałe 2 lata kupiłam jeszcze drugą spacerówkę tej samej firmy - parasolkę za 200zł i też czeka na Kacperka, aż podrośnie Ale ona nie ma już rozkładanego oparcia, więc młody musi przestać spać za dnia
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-16, 22:00   #2610
wiewi
Raczkowanie

Ja kupiłam ostatnio parasolke caretero gringo bo Kacper jak jest u pradziadków to w niej na dwór idzie... kierowalam się lekkością wózka waży 5,7 kg skrętne koła rozkładane siedzisko

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości