|
|
#2581 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy z kielc 2013
Becik Kubuś przystojniak
![]() mój ma jakieś uczulenie na brzuszku taka kaszkę biała nie wiem od czego :-( myślałam że może biszkopty ale nie... kosmetyki używam te same baby dream wiec nie wiem :-(
|
|
|
#2582 |
|
Zadomowienie
|
Kacperek już wcina biszkopty? to mój ma opóźnienie bo dopiero je flipsy
a to uczulenie na pewno nie od jakiegoś jedzenia?
|
|
|
|
|
#2583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do spacerów to moja wytzrymauje max 40 min bo zaczyna płakać kręcić głowa itp. i trzeba szybko do domu lecieć:P
13.12.2013 Dariunia Edytowane przez żyrafka_19 Czas edycji: 2014-02-10 o 11:02 |
|
|
|
|
|
#2584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój nawet nie płacze, kusi mnie jeszcze gruszka i pomidor ... dziś zjadlam paczka bo za mną już od tygodnia chodził zaczekam dwa dni i może spróbuje gruszki.
|
|
|
|
|
|
#2585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czego nie robi się dla tych naszych cudownych pociech!!! ") ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Dziewczyny, mam jeszcze pytanie do mam chłopczyków - czy ktoś Wam dokładniej wytłumaczył sprawę higieny siusiaków?? Ja czytałam, że nie wolno ściągać napletka u maluchów, ale nie ma informacji, od kiedy już trzeba. Boję się, że za późno zacznę o to dbać i będzie problem - u mnie w rodzinie jest chłopiec, który idąc do przedszkola miał problemy z siusianiem, bo przez to, że musiał mieć nacinany napletek, bał się łapać siusiaka i rodzice musieli z Nim chodzić do toalety - makabra jakaś. Nie chciałabym do tego dopuścić
|
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
marta1985_85 pytałam lekarza o higiene siusiaka u Kuby jak mial 6 tygodni (teraz ma skonczone 8 miesiecy ) to wtedy powiedzial ze absolutnie nic nie ruszac pozniej to konsultowalam z neonatologiem z prostej i tez to potwierdził ale w czwartej ide zważyć kube do przychodni i zapytam jeszcze lekarza czy nadal mam nic z tym nie robic to dam ci znac a co do tego nacinania to syn mojej znajomej tez mial ten zabieg i nic zlego sie nie dzialo zadnej traumy nie mail
|
|
|
|
|
#2587 |
|
Przyczajenie
|
Hej
a co tu taka cisza? pogoda zdecydowanie nam nie sprzyja, ja najchetniej przelezalabym w lozku pol dnia, ale marika zdecydowanie protestuje. Jak tam u was z jedzeniem w nocy? moja od dwoch dni budzi sie kolo 3 na jedzenie i zasypia dopiero po godzinie... teraz dopiero doceniam karmienie piersia, zjadala cyca i od razu zasypiala. pozdrowionka
|
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakupowy odwyk :)
|
kasimarika cześć
myslałam,że dziś pogoda będzie lepsza,miałam ochotę na spacerek. Moja córcia nigdy się w nocy nie budzi na jedzonko.becik_4kochana,powiedz mi na jakich jesteś już warzywkach w karmieniu Kubusia. Gotujesz sama czy kupujesz słoiczki? |
|
|
|
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, wpadłam zobaczyć co u Was, rzeczywiście ostatnio cisza na wątku. Ja nie mam za bardzo czasu na kompa, ale staram się podczytywać na telefonie. Witam też nowe mamusie
My dziś wychodzimy do kina, a Kaja pokasłuje od rana :/ Mam nadzieję że tylko się przeziębiła i nic gorszego się nie wykluje. Czarne, a Twoja Nataszka co ciekawego już wcina? |
|
|
|
|
#2590 |
|
|
Adunia witaj kochana
Nataszka wcina jabłuszka,morelki i marchewke z pietruszką ma taki apetyt,że chyba obróciłaby słoiczek na raz a jak widzi swoją miseczkę to jest podekscytowana |
|
|
|
|
#2591 |
|
Zadomowienie
|
Czarne to pięknie, apetyt ma
A waży tyle co moja Kaja Moja też dużo je, codziennie ok 200ml obiadku/zupki + 180 jaglanki z jabłkiem, czasem jeszcze pół deserka jej dam po piersi, a reszta to sama pierś. Nie wiem gdzie ona to gubi
|
|
|
|
|
#2592 |
|
|
A Kaja jakie postępy robi? Jak ząbeczki? Siedzi już sama ?
|
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
troche je ze słoika głównie dania z rybą a z mieskiem mu gotuje sama ale Nataszka wam rośnie super adunia to Kuba je takie same porcje co kaja obiadek 200 gr na noc kaszka z jablkiem ok 180-200 ml i piers czasem daje mu tez owoce ze sloiczka ale tylko polowe Edytowane przez becik_4 Czas edycji: 2014-02-12 o 16:22 |
|
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zadomowienie
|
Kaja siedzi, ale nie na tyle stabilnie, żebym jej czegoś obok nie podłożyła, w razie gdyby sobie zapomniała, że z tyłu jest szafka
A i to czasem nie pomaga, instruktor na basenie nawet ostatnio pytał skąd ten siniak na policzku Ząbka mamy 1, ale Kaja daje ostatnio popalić i wypatruję kolejnej jedyneczki.Cytat:
![]() edit: foty na klubie
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2014-02-13 o 09:52 |
|
|
|
|
|
#2595 |
|
Raczkowanie
|
marta1985_85 no wszystko zalezy od dziecka ja widze,że moja mała jest bardzo wrażliwa na wszystko. Od miesiąca ma zsypana buzię taką drobną kaszka(taką szorstką ma skórę na buzi) i nie wiem od czego może od słodkiego ale żeby ciastko maślane tak ja zsypywało. Mam nadzieję,że jakoś z czasem te jej jelitka będą lepiej pracować. Byliśmy we wtorek na szczepieniu i pani dr. odrazu stwierdziła,że brzuch ją boli,że ma wydęty....Zeszłej nocy wogóle nam nie spała tylko płakała i wczoraj też cały dzień taki był....dzisiaj troszke lepiej....
|
|
#2596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Być może dzięki temu, teraz wreszcie wieczorami mam czas dla siebie, bo po kąpieli, już kilka dni z rzędu Jacuś zasypia mi na leżąco, przy piersi, a nie jak do tej pory na rękach (już miałam dość usypiania dziecka na rękach, a potem leżenia z Nim na moim brzuchu przez kolejne godziny, żeby mógł się wyspać, zgłodnieć na tyle, żeby dostać cyca i zasnąć). Mam nadzieję, że w dzień też uda mi się znaleźć jakiś patent na usypianie dziecka, bo na razie tylko na rękach i nie da się odłożyć, bo od razu krzyk (bardzo rzadko się zdarza, żeby zasnął w dzień przy jedzeniu, chyba, że najpierw wyśpi się na brzuchu - odłożę Go do karmienia i jeszcze zachce Mu się spać). Macie sposób na rozwrzeszczanego dzieciaka, który jest zmęczony, ale sam zasnąć nie potrafi?? Zostawianie Go w łóżeczku, czy na łóżku, aż się uspokoi, nie wchodzi w grę, bo Mały tak wrzeszczy, płacze, że się krztusi własną śliną i nie mogę Go tak zostawić
|
|
|
#2597 |
|
Raczkowanie
|
co do higieny siusiaka mi pediatra powiedziała by od czasu do czasu w kąpieli ściągnąć delikatnie ten napletek i tam wpadnie troszkę wody i opluka. Ogólnie pani chwalila ze moje dziecko ma ładny napletek
![]() u nas dalej wysypka ehh wyeliminowalam wszystko co wprowadzilam i nic zero poprawy... Ehhh aaaa i juz idą dwa kasowniczki ![]() dziewczyny zapisy na warsztaty http://bezpieczny-maluch.com.pl/wars...4%99tokrzyskie
|
|
|
#2598 |
|
Przyczajenie
|
marta1985_85 powiem Ci ze ja tez nie mam sposobu na uspienie Mariki, po prostu probuje kilkanascie razy, spiewam co chwile inne piosenki i jakos usnie, a jak nie to marudzi, taki los z tymi naszymi dzieciaczkami. Ja tez moja usypiam na rekach, na szczescie usypia szybko jakies 10 min i pozniej ja odkladam do lozeczka, jak byla mniejsza to usypiala w wozku...
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- dziewczyny mam jeszcze pytanko, wprowadzalyscie juz gluten??? i jak dzieciaczki reagowaly? ja sie przymierzam za jakis tydzien zaczac zobaczymy, jak narazie to moj grubasek wcina wszystko co jej dam
|
|
|
|
|
#2599 |
|
Przyczajenie
|
Czesć mamuśki
Mój Antoś urodzi się 11 kwietnia. Przynajmniej taki termin wyznaczył nam dr. Rokita.Będę rodzić na Czarnowie, Napiszcie może któraś już tam rodziła jak tam jest.
|
|
|
|
|
#2600 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a moze od zebów ma ta wysypke czytalas w necie czy jest to mozliwe? bo biegunka od wychodzacych zebów jest czesto spotykana ale wysypka nie wiem Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2601 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny zeby nie bylo ciszy na forum zapytam z jakiej firmy macie wozki dla dwoich dzieciaczkow??? planuje zakup nowego wozka i zastanawiam sie nad graco symbio a moze polecacie jakis inny. mam stary wozek z polskiej firmy sprzed 6 lat i narazie jest ok ale chcialabym jakas spacerowke bo tu jest ale jakas taka wielka rozbudowana.
|
|
#2602 |
|
|
żyrafka_19 ja mam bebetto luce biało szarą
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Przyczajenie
|
żyrafka_19 ja mam tutek grander, marika juz jezdzi w spacerowce ale tak na lezaco,czasem pol lezaco bo w gondoli sie nie miesci :p ja tez planuje kupic na lato jakas spacerowke,ale na pewno mala, wygodna i skladana
|
|
|
|
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
żyrafka_19 my z kolei mamy X- Landera XQ ale teraz wziełabym ten model wyższy Move o wiele lepiej sie składa i miej miejsca zajmuje a poza tym jest identyczny
spacerówke na lato lekką też bede poszukiwac moze jakies modele macie na oku? |
|
|
|
|
#2605 |
|
Zadomowienie
|
czesc dizewczyny
ja moge polecic wozek implast bolder, kupilismy uzywany, ma bardzo duza gondolke, Mateusz jezdzil w niej prawie caly pierwszy rok zycia, spacerowka jak w wielofunkcyjnych dosc duza, no ale ja sobie nie wyobrazam jezdzic spacerowka-parasolka, gdzie spacerujemy po lesie, w terenie, a nie tylko po chodnikach.
|
|
#2606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za info o pielęgnacji )---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Dziewczyny, zapraszamy na nasze sobotnie warsztaty taneczne!!! Wiecie jaka jest frajda szczególnie dla mam, które mało wychodzą i niewiele maja czasu dla siebie. Co sobotę o 10-tej. Ja jestem bardzo zadowolona i nie opuściłam żadnych zajęć, mimo, że Mały wył mi kiedyś całą drogę w samochodzie - na zajęciach, w chuście, przy rytmach latino dzieciaczki zasypiają grzecznie i nawet dziś kolejny raz po tańcach, Jacuś nie wrzeszczał przy ubieraniu Nie trzeba mieć swojej chusty, czy nosidła - można sobie pożyczyć na zajęciach i zobaczyć, że to nie jest trudne mieć dziecko przy sobie a ręce wolne
|
|
|
#2607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz jeżdżę w spacerowce parasolce inglesina Trip. Póki co spisuje się nieźle. Jezdzilam już nią po śniegu i leśnej drodze jest lekka ale nie ma mini kółek co w terenie jest fajne. I rozkłada się na płasko. Espiro też podobno ma fajne parasolki.---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Asiulek przeszukaj wątek. Kilka z nas w tym ja rodziło na czarnowie. Nasze wypowiedzi znajdziesz. Chyba że masz konkretne pytania to odpowiem. Czarnow ok, a po Rokicie nie spodziewaj się że sie Tobą zainteresuje w szpitalu. To wiem z autopsji. Ja i kilka innych dziewczyn z forum co do niego chodziło. |
|
|
|
|
|
#2608 |
|
|
trooskava hej,hej dziewczynki. Co u Was
?asiulektomkaja rodziłam na Czarnowie we wrześniu. Odnośnie Rokity mam takie samo zdanie,nie licz zainteresowanie z jego strony. |
|
|
|
|
#2609 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Troszkę mnie nie było, ale chłopcy chorowali ponad miesiąc , w międzyczasie chrzciny itp itd. Mój Kacperek dalej rośnie w zastraszającym tempie. Odkąd skończył 6mscy (teraz ma 7,5msca) nosi ubranka r.80, waży 9,7kg Na przełomie roku zaczął pełzać na całego, siedzieć, a jakiś czas potem też siadać sam. Od tygodnia, czy dwóch wstaje przy czym się da, dziś zaczął próby chodzenia bokiem, trzymając się szczebelków w łóżeczku Zębów mamy do tej pory tylko 2, ale górne jedynki od jakiegoś tygodnia też się ruszyły.Padło pytanie o wózki. Ja dla Kacperka miałam wspomniany Implast Bolder SD i gondola była super, spacerówki nie sprawdzałam, bo mam po Borysku - BabyDesign Walker (w 2011r kosztowal jakoś 450zł i teraz chyba podobnie). Ja jestem z niego mega zadowolona, Borysek chyba jeszcze bardziej, Kacperkowi też pasuje Potem, jak młody miał niecałe 2 lata kupiłam jeszcze drugą spacerówkę tej samej firmy - parasolkę za 200zł i też czeka na Kacperka, aż podrośnie Ale ona nie ma już rozkładanego oparcia, więc młody musi przestać spać za dnia
|
|
|
|
|
#2610 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam ostatnio parasolke caretero gringo bo Kacper jak jest u pradziadków to w niej na dwór idzie... kierowalam się lekkością wózka waży 5,7 kg
skrętne koła rozkładane siedzisko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

zaczekam dwa dni i może spróbuje gruszki.

?