Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-16, 17:25   #1231
Nemezis23
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cytat:
Napisane przez Madzik14 Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam tylko chciałam się pochwalić ze Maja przyszła na świat dzisiaj o 2:30 ważyła 3150 i ma 53. Jest piękna niestety poród był traumatyczny...
Gratuluję!
Szkoda tylko, że miałaś ciężki poród, ale ważne że masz go już za sobą...

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Wymacałam jakiegoś opuchniętego serdelka w miejscu moich warg sromowych - nie będę tam zaglądała, bo czuję, że groziłby mi zawał...

Mąż już ma pozytywnego świra na punkcie Małej, choć wczoraj zareagował paniką na propozycję położenia mu jej na rękach. Na szczęście udało mu się przełamać
Ja się odważyłam obejrzeć dopiero w domu nie było tak źle.

Mój też miał świra, ale w szpitalu bał się cokolwiek przy niej zrobić. W domu wszystko się odmieniło i szybko nauczył się obsługi małej

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość

Chciałam jeszcze podpytac, wiem, że pisalyscie, ale nie mam siły przekopywac, jak wygladalo u Was z chudnieciem? Przytylam w ciąży 17,5 kg, dziś, w 7.dobie mam 9,8 kg mniej. Jeszcze ta reszta i 2 kg nadwyzki sprzed ciąży
Ja przytyłam 10,5 kg, w tym większość pod koniec ciąży, bo zaczęłam strasznie puchnąć. Tak naprawdę skalę tej opuchlizny zauważyłam dopiero jak zeszła po porodzie i byłam zdziwiona, że mam takie chude stopy Aktualnie mam już - 13 kg w porównaniu ze stanem przed porodem, ale nadal nie mieszczę się we wszystkie spodnie sprzed ciąży, nie wiem czemu

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja jestem w szoku, mój mąż robi wszystko przewija, nosi, ubiera, pomaga mi w kąpieli, dziś nawet herbatkę koperkową jej podał w butelce( mam butelki tt i mała ciągnie bez problemu) nawet w nocy ma więcej cierpliwości niż ja trochę mi smutno że jutro poniedziałek i zostanę sama z małą
Właśnie zjadłam kawałek babki pieczonej, posypanej cukrem pudrem mam nadzieję że małej nie zaszkodzi
Mój też dużo robi przy małej i jestem pozytywnie tym zaskoczona. Do tego ogarnia zakupy i mieszkanie. Niestety jutro wraca do pracy

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Moje drogie mamusie - która z Was tęskni za brzuszkiem? Czy po ciężkiej ciąży da się tęsknić za brzuszkiem?
Za brzuchem jako takim to nie, ale dziwnie mi było na początku, że nic się w tym brzuchu nie rusza za tym rzeczywiście tęskniłam.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Marcel nie chce za cholerę pić z butelki TT. Odcignelam mleko bo bylismy na zakupach i nie chcial pic. Dopiero w domu jadl z cycka 3 razy w ciagu 1,5 h

i co teraz? kupic inna butelke?
Mojej średnio szło jedzenie ze zwykłej butelki. Kupiliśmy Lovi aktywne ssanie i jest ok problem w tym, że ona pomimo zjedzenia butli ma silną potrzebę poleżenia przy cycu... Mój mąż będzie miał chyba problem, bo ja muszę już wrócić do jeżdżenia na zajęcia od przyszłej soboty...

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
dziewczynki w jakich pozycjach karmicie piersią?
przyznam że ja karmię właściwie tylko na leżąco na boku- tak mi jest najwygodniej i małemu też. Na fasolce jakoś mi nie wygodnie- chyba że jakoś źle go kładę choć chyba nie...
zastanawiam się czy karmienie w jednej pozycji jest OK czy mogą być przez to jakieś "komplikacje":confuse d:
Karmię tylko w pozycji klasycznej. Tak się nauczyłam w szpitalu i tak zostało. Próbowałam na leżąco, ale mała wtedy leży na płasko, a ja staram się ją karmić tak, żeby główkę miała wyżej. Czasem przystawiam jeszcze w pozycji spod pachy. Myślę, że jak pasuje Wam jedna pozycja to nie ma potrzeby jej zmieniać

Cytat:
nie chcę Cię kochana martwić ale po porodzie też się podnieść nie można bez pomocy kończyn- ja przez tydzień na czworaka do łóżka wchodziłam a teraz tez pojękuję wstając z wyra

mam jeszcze jedną sprawę- chyba oślepłam przez ten poród gorzej widzę niż przed ciążą. Owszem miałam małą wadę ale okulary zakładałam tylko do prowadzenia samochodu bo było mi lepiej. Obecnie czuję, że jest dużo gorzej, nie widzę na odległość na którą kiedyś widziałam czy to może minąć czy dupa już tak zostanie? Nie chce iść jeszcze do okulisty tylko poczekać do końca połogu aby wszystko się unormowało i zostało na takim poziomie jak ma zostać
No co Ty... Ja kilka dni po porodzie śmigałam jakby nigdy nic. Chodziłam normalnie, siadałam i nie miałam żadnego problemu ze wstawaniem.

Z moim wzrokiem też jest o wiele gorzej. Idę w przyszłym tygodniu do okulisty i będę wyrabiać nowe okulary, bo jest tragicznie...
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 17:27   #1232
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość

No ja chyba teraz to przerabiam... Coś strasznego. Wczoraj małemu aż łzy leciały i podaliśmy mu pół dawki Infacolu, mimo że jest od 1 miesiąca (Igor ma nie całe 3 tygodnie). Na szczęście po Infacolu przespał noc. A jak z Twoją dietą? Bo chyba pisałaś, że od zera zaczynasz. I co? Pomoglo?

?
U mnie chyba pomoglo, bo odkad przeszlam na diete to Alek sie juz tak nie prezy i nie placze tak okropnie. Oczywiscie bączki nadal sa, ale juz nie bolesne i ida normalnie., nie budza go ze snu.Oczywiscie wprowadzam nowe rzeczy do diety i obserwuje, czy jest ok. Np.wczoraj zjadlam jablka, no i plakal i sie prezyl, wiec u mnie jablka na razie odpadaja.
Stary 2014-02-16, 17:29   #1233
Inw
Raczkowanie

Agatka ja piorę w zwykłym płynie do delikatnych ubrań, na razie w większości osobno, ale głównie dlatego że naszych na razie mieliśmy uzbierane trochę w koszu i tak czy tak zapełniały pralkę Dziecięce na razie wrzucałam z pieluszkami, bo jeszcze ich nie używam w "klasyczny" sposób, czekam na porządne wygojenie kikuta. Tylko te z przewijaka, jak Grześ miał dzień kawalarza i leciał przy każdym przewijaniu sika i kupsko na pieluchę z przewijaka, to wrzuciłam raz osobno.

Magnusia ja z kolei lubię mieć wszystko poukładane i zaplanowane, też muszę cierpliwość w tej kwestii wyćwiczyć. A mam poczucie wielkiego chaosu, bo nie tylko nigdy nie wiadomo co się zaraz wydarzy, to jeszcze instrukcje nie działają Zaczynam się podejrzewać o jakiś łagodny autyzm bo brakuje mi strasznie precyzyjnej instrukcji obsługi, takiej typu: płacze "le" - daję cyca, płacze "e" - zmieniam pieluchę, boli brzuszek - rowerek nóżkami albo klata taty na brzuszku, itd. Jego własnej i osobistej i ze łzami w pocie czoła odkrytej, ale działającej, a nie zmiennej i nieprzewidywalnej.
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 17:36   #1234
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Cześć! Dopiero wstałam... Nie powiem, kilka szklaneczek whisky mnie wczoraj załatwiło. W buzi to już w ogóle Sahara. Ale było booskoo lecę podczytać co naskrobałyście.
Heh, wracasz do życia przeddzieciowego

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
(...)
Ja przytyłam 10,5 kg, w tym większość pod koniec ciąży, bo zaczęłam strasznie puchnąć. Tak naprawdę skalę tej opuchlizny zauważyłam dopiero jak zeszła po porodzie i byłam zdziwiona, że mam takie chude stopy Aktualnie mam już - 13 kg w porównaniu ze stanem przed porodem, ale nadal nie mieszczę się we wszystkie spodnie sprzed ciąży, nie wiem czemu
(...)
Podobno po porodzie może się a jakiś sposób miednica rozejść - znaczy obwód bioder może się zwiększyć. W ten sposób kilogramowo można mieć miej, a tyłek i tak szerszy i obcisłe jeansy nie wejdą
Stary 2014-02-16, 17:37   #1235
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość

a tak w ogóle stwierdziłam, że mam niedoubrane dziecko i poszalałam w kwestii sukieneczek
pochwal się! ja dzisiaj trafiłam na facebooku na dziewczynę, która szyje rozkloszowane spódniczki z wyższym stanem na miarę. i ma i dla dzieci i dorosłych. z tyłu urocza kokarda. zakochałam się w nich i tak myślę bliżej lata zaopatrzyć siebie i Małą w identyczne modele cena też przyzwoita bo z naszymi dwoma kieckami i dostawa koło stówki jak liczyłam.
w ogóle mam masę sukienek w szafie wszystkie 56-62, a tylko jedna jest dobra. nie wiem czy przy 10 dziecku ogarnęłabym tą rozmiarówkę
Stary 2014-02-16, 17:51   #1236
isia4891
Zadomowienie

Witam

Mój syn spał dziś od 8 rano tylko 3x30 min, teraz mąż go usypia , ale już widzę, że mąż przysypia a mały oczy jak 5 zł...masakra jakaś ....ja już w gotowości też do spania, bo padam po dzisiejszym dniu...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 17:54   #1237
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość

No co Ty... Ja kilka dni po porodzie śmigałam jakby nigdy nic. Chodziłam normalnie, siadałam i nie miałam żadnego problemu ze wstawaniem.
no powaga ... obolała byłam strasznie i wlaściwie to jeszcze mnie tu i ówdzie ciągnie no do pełnej sprawności to mi jeszcze brakuje, mam nadzieję, że moje problemy miną i będzie tak jak kiedyś...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 18:03   #1238
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Podobno po porodzie może się a jakiś sposób miednica rozejść - znaczy obwód bioder może się zwiększyć. W ten sposób kilogramowo można mieć miej, a tyłek i tak szerszy i obcisłe jeansy nie wejdą
U mnie jest problem w brzuchu. Zapiąć zapnę, ale bardzo ciasno, więc na razie chodzę w tych ciążowych, które z kolei są za szerokie mam nadzieję, że niedługo zejdzie mi ten brzuch, bo kg lecą bardzo ładnie w dół ale ja mam dużo jeszcze do zrzucenia

Cytat:
no powaga ... obolała byłam strasznie i wlaściwie to jeszcze mnie tu i ówdzie ciągnie no do pełnej sprawności to mi jeszcze brakuje, mam nadzieję, że moje problemy miną i będzie tak jak kiedyś...
Mnie też trochę ciągnie i dokucza w miejscu cięcia, ale tłumacze to tym, że wszystko się przecież zrasta i goi, ale ogólnie samopoczucie po porodzie mnie pozytywnie zaskoczyło. Nie miałam nawet żadnych zakwasów, tylko trochę bolał mnie kark od przyciskania głowy w czasie parcia.
Stary 2014-02-16, 18:11   #1239
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A próbowałaś dawać jak był zupełnie spokojny, jeszcze zanim był solidnie głodny? Emilowi duuuzo czasu zajęło przekonanie się do butli. Jak był głodny, to był tak rozwścieczony, ze kompletnie się wyłączał i nie ogarniał o co chodzi z butelka.[COLOR="Silver"]
Dawałam jak był spokojny, to memłał w buzi smoczka od butelki i patrzył się na mnie zdziwiony

Myślałam, że nie jest głodny ,ale jak dalam za chwilę cycka to sie rzucił na niego jak głodzilla
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 18:11   #1240
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
ponoć sok jabłkowy zwiększa laktację ale nie testowałam tego na sobie
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
mi położne zaraz po porodzie kazały pić własnie sok jabłkowy i te wszelkie marchwiaki zagęszczane, więc coś w tym może być.
na własnym przykładzie- wczoraj wypiłam karton soku i dziś fakt kapie z cycków, a mała śpi po 3-4 godziny na drzemkę jedząc ok 10-15min aktywnie. i nie wiem, czy to zbieg okoliczności czy faktycznie coś jest z tym sokiem. bo przez kilka dni nie piłam cycki miękkie (wiem, wiem że to nie wyznacznik, ale jednak teraz sa twardsze) i mała się karmiła co godzinę nawet.
mało tego - bez pomocy i masowania brzuszka puszcza dziś bączki aż miło (raaaany jak to brzmi radość z kup, radość z bąków )
Yyy, nie rozumiem... Przecież w diecie matki karmiącej "zakazane" są jabłka właśnie ze względu na problemy brzuszkowe - czy z sokiem jabłkowym nie jest (nie powinno być) podobnie?

Cytat:
A kiedy odciągasz? W sensie: jak długo od karmienia?

Ja na początku 1,5h po karmieniu ściągałam max. 60 ml. Teraz jestem w stanie wyciągnąć 180 bez problemu czasem.

Dla mnie to wcale nie musi znaczyć, ze nie dojada. Emil baaardzo często ma ręce w buzi.
Jesli napelniasz go pod korek mm to nic dziwnego, ze lewituje Ja jak jestem przejedzona to tez bym chętnie polewitowala
Odciągałam na czas karmienia, czyli co 2,5-3 godziny jak goiłam brodawki. Ostatnio znów spróbowałam i ta ilość wcale nie wzrosła I do wtorku znowu zamierzam, bo coś czuję, że jak nie odstawię na chwilę małego to mi sutek się przepołowi
No nic, mam nadzieję, że i mi się nieco poprawi ten wynik....
Stary 2014-02-16, 18:22   #1241
isia4891
Zadomowienie

Jabłka zakazane? To właśnie jedyne owoce wskazane. Ja sobie gotuje kompot z jabłek, a kartonowy rozcieczam z woda mineralną.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 18:29   #1242
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Cześć Laski!
Mało mnie w necie, bo mój słodki Bobencjusz pochłania większość wolnego czasu - po tygodniu sielanki (tzn. sielanki mojego maluszka, a mojego dochodzenia do siebie...), rozpoczęliśmy walkę z kolką Aż mi się łzy cisną do oczu jak widzę jego męczarnie

Znacie jakieś sposoby na zwiększenie ilości pokarmu? Nosz kurde - najpierw długo walczyłam z poharatanymi cycami, a jak już teraz tragedii nie ma (w sensie już nie wyję z bólu tylko syczę), to małemu po prostu nie starcza Piję herbatki wspomagające laktację z HiPPa, bawarki odpadają bo mam zakaz na mleko.

O, właśnie się budzi z niespokojnego snu... Ostatnio śpi tylko niespokojnie Idę pomóc mu wyciskać bączki.
Najprostszy sposób na zwiekszwenie laktacji to przystawianie dziecka jak najczesciej. Tylko zalezy czy musisz ja zwiekszac. Krzys nie przybiera?
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Moje dziecko ściąga sobie skarpetki siła umysłu...
Załącznik 5585340

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Słodziak
Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Marcel nie chce za cholerę pić z butelki TT. Odcignelam mleko bo bylismy na zakupach i nie chcial pic. Dopiero w domu jadl z cycka 3 razy w ciagu 1,5 h

i co teraz? kupic inna butelke?
Moze sie juz nie przekonac do butli..Doris akceptowała tylko mamm.
Cytat:
Emma ale ja jej pierwszy raz dziś butelkę podałam, a ona już tak od paru dni się zachowuje
ssanie to ciezka praca-szczególnie dla noworodków. mleko leci za wolno/za szybko i ssak sie denerwuje. Poza tym takie zachowanie nie zawsze oznacza głód. zrobisz jak uwazasz ale jak sobie wmówisz ze masz mało mleka to tak bedzie.

Cytat:
przyznam że ja karmię właściwie tylko na leżąco na boku- tak mi jest najwygodniej i małemu też. Na fasolce jakoś mi nie wygodnie- chyba że jakoś źle go kładę choć chyba nie...
zastanawiam się czy karmienie w jednej pozycji jest OK czy mogą być przez to jakieś "komplikacje":confuse d:
Ja karmie na lezaco lub w pozycji klasycznej-czasem spod pachy ale rzadko. karm tak jak ci wygodnie.
Cytat:
Dziewczyny, które się odciągają! Ile jesteście w stanie odciągnąć mleka jednorazowo z obu piersi? Czy ta ilość zwiększyła się z czasem? Jeżeli tak, to jak długo po porodzie?
Ja choroba wyciągam marne 50-80 ml.... Nic dziwnego, że mi się dziecko nie najada jak przystawię do piersi

Bo jest głodny jak się odessie Wpycha sobie piąstki do buzi i ssie paluszki w taki nerwowy i paniczny sposób. Dopiero jak go dokarmię mlekiem sztucznym, robi się spokojny i sprawia wrażenie jakby lewitował.
dziecko zawsze wyciaga wiecej niz laktator. Ja nie lubie z tym współpracowac i wiecej jak 60 z obu piersi nie sciagne.

zachowanie które opisałas nie musi oznaczac głodu. Doris uwielbia ssac piastki-to po prostu odruch.
Cytat:
Płacze, wije się i pierdzi jak nieboskie stworzenie - nie do pomylenia z czym innym
oj tak..u Doris to tak samo wyglada...

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Jabłka zakazane? To właśnie jedyne owoce wskazane. Ja sobie gotuje kompot z jabłek, a kartonowy rozcieczam z woda mineralną.
Jabłka na pewno nie sa zakazane-to najbardziej polecany owoc. Ja kartonowego nie pije bo Doris ma po nim wysypke...po kompocie nigdy.
Stary 2014-02-16, 18:31   #1243
pilotka86
Rozeznanie

cześć
dorwałam się w końcu do pisaniaa, chociaż mały rozdraciuch leży na klacie i zastanawiam się jaki będzie jego kolejny ruch
już dzisiaj na spacerze pokazała swoją moc a raczej moc swojego krzyku trzeba było zwijać manatki i do domu

wczoraj bylam na imprezie urodzinowej ale tylko 4 godz i ogolnie bylam grzeczna moj maz za to wypil pare glebszych i zostal wyeksmitowany z sypialni bo nie cierpie zapachu spoconej alko skory i ta noc byla wyjatkowo spokojna corka jak aniolej i nawet ja w nocy karmilam piersia czego zwykle nie robie oraz wzielam do lozka spac czego w ogole nie robie.

madzik gratulacje!!!
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 18:35   #1244
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
U mnie chyba pomoglo, bo odkad przeszlam na diete to Alek sie juz tak nie prezy i nie placze tak okropnie. Oczywiscie bączki nadal sa, ale juz nie bolesne i ida normalnie., nie budza go ze snu.Oczywiscie wprowadzam nowe rzeczy do diety i obserwuje, czy jest ok. Np.wczoraj zjadlam jablka, no i plakal i sie prezyl, wiec u mnie jablka na razie odpadaja.
Czyli jednak dieta mamy karmiacej jak najbardziej istnieje, choć to na pewno kwestia indywidualna. U nas nie wiem co powoduje to prezenie i bolesne baki, bo występuje od wczoraj,a wcześniej w sumie jadłam to samo, wiec u mojego malca to pewnie kwestia niedojrzalych i bardzo delikatnych jelit niestety.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 18:36   #1245
magnusia
Zakorzenienie

mój syn ma dziś dzień żarcia.... nie wiem czy to po tym spacerze czy co ale głodny co 1,5h jest i sysa po30-40 min
do tego strasznie aktywny i pobudzony dziś- wszystko go interesuje, cały czas chce coś powiedzieć- huha i sapie i chrumka
Stary 2014-02-16, 18:37   #1246
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Lela a co dokladnie jesz?

Stary 2014-02-16, 18:41   #1247
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Moje dziecko ściąga sobie skarpetki siła umysłu...
Załącznik 5585340
.
niezły jest

Cytat:
Znacie jakieś sposoby na zwiększenie ilości pokarmu? .
Na SR położna mówiła o kawie zbożowej

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
Muminku ja mam też plan do niedzieli urodzić, zobaczymy jak wyjdzie
No to się wspieramy. Ja mam termin na środę, ale daje sobie czas do niedzieli bez nerwa. Potem chyba się załamię jak mały nie będzie chciał wyjść

Najadłam się tortilli i kwiczę leżąc....
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 18:41   #1248
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ja na leżąco tylko w nocy a w dzień na fasolce jakoś jest mi lepiej
Stary 2014-02-16, 18:49   #1249
em ma
Zadomowienie

Cytat:
mój syn ma dziś dzień żarcia.... nie wiem czy to po tym spacerze czy co ale głodny co 1,5h jest i sysa po30-40 min
do tego strasznie aktywny i pobudzony dziś- wszystko go interesuje, cały czas chce coś powiedzieć- huha i sapie i chrumka
chrumkanie maluchów jest swietne

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 18:49   #1250
perfuzja
Zakorzenienie

Uf, Emil zasnął. Mam nadzieje, ze już na dobre
Jeszcze z godzina i ja chyba tez się pójdę spać. To był ciężki dzien.
Stary 2014-02-16, 18:58   #1251
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Mojtez tak miał dzis a to był jego 3 spacer.

Nemezis, mój TZ tez jutro wraca do pracy. Strach sie bać jak to bedzie...

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 19:04   #1252
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Lela a co dokladnie jesz?

Na sniadamie bulki z wedlina, szynka, poledwica drobiowa, cos lekkiego. Obiad zazwyczaj z parowaru, mieso lub ryby, ziemniaki lub ryz i np.marczewka, kolacja tez bulki z wedlina. Wlasciwie odstawilam jablka, ciastka i bulki drozdzowki, bo jadlam codziennie i obstawiam, ze to od tego.
Allek teraz juz nie ma takich gazow
Stary 2014-02-16, 19:05   #1253
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ostatnio ciągle ktoś nas nachodzi....już mam dosyć
Dziś była siostra, brat i teściowa.....oszaleć można....siostra i brat wypili kawę, popatrzeli na małą i pojechali ale teściowa została dłużej
Akurat kapaliśmy małą i zaraz chciała przejąć inicjatywę, zaczęła ją rozbierać po czym już chciała ją brać do wanienki ale powiedziałam że JA TO ZROBIĘ spojrzała się na mnie dziko ale nie nalegała...obracam się z małą do wanienki patrzę a tam małej ubranka które jej ściągła na spodzie wanienki mąż pyta co ty zrobiłaś....a ona że tak się robi żeby się dziecko nie poślizgło powiedziałam jej że my tak nie robimy, trzymamy małą bo jest za malutka żeby ją kłaść....to już grymas na twarzy miała
Małej w szpitalu zrobił się taki mały poplątaniec na włoskach, nie chciałam jej go rozczesywać bo był na końcówkach włoska więc go ciachłam nożyczkami....no i usłyszałam że dziecku do roku nie ścina się włosów...co ja zrobiłam....nie wolno....mąż jej powiedział że to zabobony jakieś i że ma przestać
Oczywiście skrytykowała nasz majówkowy wyjazd nad morze...bo przecież zwariowaliśmy żeby małą zabierać...no bo lepiej żebyśmy siedzieli w domu i gości przyjmowali
Dobrze że już pojechała....od jutra jesteśmy niedostępni dla nikogo, dosyć tego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 19:06   #1254
Le La
Zadomowienie

migotko no i jeszcze zupy roznego rodzaju jem, bo zupy uwielbiam

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2014-02-16 o 19:08
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 19:07   #1255
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

mój też i ja pierwszy raz sama na cały dzien z malym
Stary 2014-02-16, 19:08   #1256
AgatkaL
Wtajemniczenie

Jakich smoczków, o ile wogóle, używacie dla swoich Maluszków?
My mamy ich już cały arsenał, ale wszystkie są duże, tzn. mają duże tarczki. Najfajniejszy jest z MAM, który przypadł Niuni do gustu, ale też lekko jej ociera nosek. Trochę się martwię, że coś sobie zrobi w tego nochalka.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 19:10   #1257
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio ciągle ktoś nas nachodzi....już mam dosyć
Dziś była siostra, brat i teściowa.....oszaleć można....siostra i brat wypili kawę, popatrzeli na małą i pojechali ale teściowa została dłużej
Akurat kapaliśmy małą i zaraz chciała przejąć inicjatywę, zaczęła ją rozbierać po czym już chciała ją brać do wanienki ale powiedziałam że JA TO ZROBIĘ spojrzała się na mnie dziko ale nie nalegała...obracam się z małą do wanienki patrzę a tam małej ubranka które jej ściągła na spodzie wanienki mąż pyta co ty zrobiłaś....a ona że tak się robi żeby się dziecko nie poślizgło powiedziałam jej że my tak nie robimy, trzymamy małą bo jest za malutka żeby ją kłaść....to już grymas na twarzy miała
Małej w szpitalu zrobił się taki mały poplątaniec na włoskach, nie chciałam jej go rozczesywać bo był na końcówkach włoska więc go ciachłam nożyczkami....no i usłyszałam że dziecku do roku nie ścina się włosów...co ja zrobiłam....nie wolno....mąż jej powiedział że to zabobony jakieś i że ma przestać
Oczywiście skrytykowała nasz majówkowy wyjazd nad morze...bo przecież zwariowaliśmy żeby małą zabierać...no bo lepiej żebyśmy siedzieli w domu i gości przyjmowali
Dobrze że już pojechała....od jutra jesteśmy niedostępni dla nikogo, dosyć tego

o rany współczuję....

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
My mamy ich już cały arsenał, ale wszystkie są duże, tzn. mają duże tarczki. Najfajniejszy jest z MAM, który przypadł Niuni do gustu, ale też lekko jej ociera nosek. Trochę się martwię, że coś sobie zrobi w tego nochalka.

ja mam AVENTU dla noworodków, ortodątyczny się chyba nazywa- taki prosty nie profilowany
Stary 2014-02-16, 19:18   #1258
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
mój też i ja pierwszy raz sama na cały dzien z malym
Ja dzien przed powrotem męża do pracy przeryczalam.
A teraz szczerze mowiac nawet wolę dni pracowe od weekendów Wtedy sama sobie ogarniam dzien z Emilem, a potem mam miłe popołudnie i wieczor z mężem. W weekendy jakos wszystko się rozłazi i mam poczucie, ze wszyscy jesteśmy bardziej poddenerwowani.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Szybko urośnie i problem zniknie
My zaczęliśmy używać smoczkow jak Emil miał 2 tygodnie i wszystkie smoczki dotykaly nosa. Chyba z półtora tygodnia pózniej już było ok.

Testowaliśmy TT, babydreamy (nie są lubiane), Avent (rządzi) i Mam (szału nie ma, ale daje radę).
Stary 2014-02-16, 19:31   #1259
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Najlepsze jest to, że w szpitalu ogarniałam małą głównie sama, bo TŻ pracował i ogarniał rzeczy, których ja nie zdążyłam, więc nie spędzał z nami całego dnia, a teraz jak mam zostać sama to czuję się jakaś nieporadna

Cytat:
My testowaliśmy Canpol, ale mała pluła nim na odległość, teraz używamy z Lovi dynamiczny i jej pasuje.

Wczoraj Lena miała bardzo marudny wieczór. Nie mogliśmy jej uśpić od 21:30. Była nakarmiona, przebrana, ale nic jej nie pasowało. W łóżeczku ryk, u taty ryk, u mamy ryk. W końcu o 0:00 wyciągnęliśmy woombie, wpakowaliśmy krzyczące dziecko do środka, zamknęliśmy, mąż wziął krzykacza na ręce i momentalnie cisza uruchomiliśmy suszarkę z tableta, TŻ trochę pobujał i dziecko zasnęło nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale już któryś raz udało nam się w ten sposób uspokoić małą.
Stary 2014-02-16, 19:53   #1260
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam Nuk anatomiczny, ale Alek go toleruje tylko na spacerze. W domu kazdy smoczek jest be

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości