|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Ela
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie masz wyjścia. Musisz czekać! ![]() Gratuluję donoszmoej Oli Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1893 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
kolba tylko pytanie czy będziesz w stanie ciągle leżeć w domu
poród wydaje się marzeniem ale jak nie wiadomo kiedy nagle poczujesz parte to co wtedy? a lepiej żeby to w szpitalu było bo zawsze to opieka lekarska od samego początku będziecayenneOna zazdroszczę spacerku, już sobie wyobrażam jakie to cudowne będzie uczucie jak wyjdę ze swoim maleństwem ja pamiętam jak nasza siostra kupy strzelała jak możesz to podaj skład. może uda się tutaj znaleźć coś podobnego Ela87 no ja tak sobie o Tobie myślałam ale jak weszłam na wizaż to oczywiście gapa zapomniałam ![]() bo jak teraz Ty masz donoszoną to za tydzień teQiba a w kolejnym tygodniu ja oczywiście gratulacje dla was a miałam się pytać, jak z porodem będziesz robić? byłaś u gina po wizycie u diabetologa? |
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz pewnie aż tak nie będę się bała i dieta nie będzie tak restrykcyjna.Kolba wyobrażam sobie jak tęsknisz za córcia, a jak ona znosi Wasze rozstanie? wysłane z fona
|
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
szybkie nadrabianko:
malutki brzusio, a bluzeczka Cytat:
![]() Kolba - kciukasy i brokuły ![]() Ela - brawa za donoszenie Oli ![]() u nas tak sobie, spodziewam się ciężkiej nocki. dziś po południu było już nawet 39.3, po podaniu leku spada o stopień z małym hakiem, ale zaraz potem znów rośnie. nie wiem, co to za cholerstwo, ale jutro z rana zaraz umawiam się do pediatry. |
|
|
|
|
#1897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakie macile przewijaki, jeśli macie ;p? Ja szukam jakiegoś na allegro który można kłaść na łóżeczko tylko żeby się nie zsunął, możecie jakiś polecić? ;p
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O rany to może dlatego od wczoraj w nocy męczę się z bólem głowy Już w nocy się obudziłam z bólem, ale jakoś zasnęłam i tak cały dzień mnie boli. Wzięłam jeden paracetamol ale po 4 godz przestał działać i znowu mnie napi***a.
|
|
#1900 | |||
|
Zadomowienie
|
Gianna M iJustiLb trisdom
za rozwój sytuacji ![]() Cytat:
kolba dla ciebie z kolei żeby dzieciaczek jeszcze długo siedział spokojnie w brzuszku!cayenne za spacerek. tak się właśnie zastanawiałam, czy z małym od razu na spacer zasuwać. Jeśli będzie ładna pogoda to też nie będę chyba czekała. Werandowanie to chyba w czasie zimy się robi (??)Cytat:
![]() Gianna ja na rozstępy,a raczej przeciwko nim cały czas używam balsamu/oliwki z rossmanna. Parę mi wyskoczyło, ale taka ma uroda. Cytat:
Gin niedawno do mnie zadzwonił, że musi przełożyć wizytę na środę. Tyle czekałam to i te 2 dni mnie nie zbawią. Mimo wszystko jakoś ta wiadomość popsuła mi całkiem humor. Jutro jadę odebrać meble to może trochę nastrój mi się poprawi
|
|
#1901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale najfajniejsza jest kabina prysznicowa. Uwielbiam ją ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- kolba 3mam kciuki
|
|
#1902 |
|
Zadomowienie
|
Ale dzis emocje...my po pierwszej kapieli, Wiking zdecydowanie lubi wode
a teraz sobie lezymy w trojke i sluchamy Mozarta dla bejbiakow, Julo lubi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1903 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Ja bym pewnie sie skusila jezeli bardzo bym miala ochote... Cytat:
Ja uzywalam Babydreama a teraz Palmersa - brzuch jeszcze sie uchowal, ale piersi i uda mam jak tygrysica ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1904 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Nadszedł dzień kiedy TŻ musi wracać do pracy, dzisiaj wyjechał wraca w piątek wieczorem, jest mi strasznie przykro, nawet się poryczałam <chyba jeszcze trzymają mi się hormony ciążowe>, on też miał łzy w oczach, no ale wszystko co dobre szybko się kończy echh ![]() Radzimy sobie z małym bardzo dobrze, jest kochany, mały z niego śpioszek, więc się śmialiśmy z TŻtem że jeszcze nigdy tyle czasu wolnego nie mieliśmy mamy problem z kąpielą i przewijaniem, bo mały jest bardzo ciepłolubny, nie lubi jak jest golutki i wpada w histerię![]() w ciąży bałam się jak sobie poradzę z noszeniem takiego maleństwa, karmieniem, przewijaniem, ale wszystko podchodzi mi tak intuicyjnie, że wiem co robić, jak małego uspokoić, macierzyństwo jest wspaniałe ![]() dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerku, troszkę wiało, no ale w nieskończoność odkładać tego nie mogliśmy, a wcześniejsze dni były zimniejsze i deszczowe, dzisiaj 10 stopni na plusie, tylko silny wiatr ale opatuliliśmy małego i do boju ![]() a i karmimy się kp, na początku było ciężko, wielki płacz, bo mały nie miał odruchu ssania, nawet z butelki było ciężko cokolwiek wypić, ale częste dostawianie dało rezultaty, bo teraz nie mamy problemu z jedzeniem ![]() no i nie sądziłam, że do tego mojego szkraba będę miała tyle cierpliwości, ale on jest jeszcze śliczniejszy jak się złości
Edytowane przez marima Czas edycji: 2014-02-16 o 19:29 |
|
|
|
#1905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak kompletowałam wyprawkę to przynajmniej raz w tygodniu był u mnie kurier, a teraz od stycznia nic i stęskniłam za tym czekaniem, nawet jeśli kurier przyniesie mi pasty do zębów, witaminę C, majtki i jakieś pierdoły dla mamy Lubię ten rytuał otwierania paczuszki ![]() Cytat:
Ciekawa jestem jak zmieni się moje ciało po porodzie ![]() Cytat:
|
|
#1906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale całkiem możliwe, że w jednym miesiącu porodzimy Cytat:
No a na czerwono
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie. Niby ostatnio powiedział 'jeszcze kilka dni i bedzie sie pani mogła rzucić w wir życia' ale chyba wolę poczekać do wtorkowego usg. Dwa dni nas nie zbawią a muszę jeszcze dwa tygodnie córi w brzuchu potrzymać; ) Cytat:
To. Jeszcze jak Zuzanka tak sie wtulała... Ech.. Wspomnienia wróciły. Przy kąpieli może okrywaj małego pieluszka tetrowa? Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2014-02-16 o 19:47 |
||
|
|
|
#1910 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() No ale tego ze masz juz malucha ja tez Ci zazdroszcze Wszystkiego dobrego dla Was Cytat:
|
||
|
|
|
#1911 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chyba jednak została w szpitalu. Domyślam się jak tęsknisz za córcią, ale w szpitalu jesteś pod opieką Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę kuriera ja juz nie mam co zamawiać Cytat:
bo ja właśnie myślę, że jak się brzuch rozciągnął ponad 30 cm, to gdzieś ta skóra będzie musiała się podziać i boję się, że zostanie po prostu Nie tylko Ty. Tutaj same z takimi snami ![]() Cytat:
|
|
#1912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ten: http://allegro.pl/usztywniany-przewi...969613322.html ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
za Was---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
![]() gratuluje |
|||
|
|
|
#1913 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#1915 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
(t)asia, Cytat:
Gianna Mtak to brzmi, że musi coś szybko się rozkręcić - dzieć już za długo Cię w konia robi oby, oby [QUOTE=kolba;45175590 U mnie 33t1d - dalej w dwupaku Szyjki brak, rozwarcie na 2,5cm, glowka mocno przyparta do kanału W pt na usg waga 2000g![/QUOTE] Trzymam mocno kciuki za ten tydzień lub nawet więcej Dobrze, że Maleństwo ma już 2 kilogramy, to dobra waga. Jeśli miałabyś mozliwość leżenia w domu, to byłoby super - z tym, że to musiało by być leżenie, a wiadomo, że w domu i z dzieckiem starszym to jest utrudnione. Przesyłam pozytywne fluidki Cytat:
:brawa: :wiwaty: No to ![]() Ja z drugiej strony kraju, ale kluski śląskie i kapustę czerwoną uwielbiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
marimaAle cudownie czyta się takie posty. Małe kłopociczki, ale samo szczęscie Możesz nam pokazać jakieś zdjęcia?
|
|||||
|
|
|
#1916 |
|
Raczkowanie
|
Już niedługo i Wy będziecie tulić swoje maleństwa
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale pasty do zębów dwie tutki to 50zł, krem na słońce dla dziecka to 40 zł i już jest 90, do tego mama swoje specjały zamówiła i paczka będzie duża Też się tego boję. Widzę na necie, że niejedna doszła do ciebie i brzuch fajnie wyglądał, ale jak patrze na moją siorę, albo szwagierkę, to mam wątpliwości, znowuż jak patrze na zdjęcia mojej mamy w stroju kąpielowym latem 4 miechy po porodzie to mam nadzieję, że nie będzie tak źle
|
|
#1918 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za dwa kilo!Cytat:
![]() Też chciałabym wiedzieć ![]()
|
|||||
|
|
|
#1919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za linka |
|
|
|
|
#1920 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

a poza tym lubię czekać na kurierów więc mam nadzieję, że szybko mi wyślą zamówienie i później jadę rodzić 

Już w nocy się obudziłam z bólem, ale jakoś zasnęłam i tak cały dzień mnie boli. Wzięłam jeden paracetamol ale po 4 godz przestał działać i znowu mnie napi***a.

uzywalam balsamow emolientow cala ciaze nawilzajacych.