![]() |
#1861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Biorę codziennie Pharmaton Matruelle i mojego zapasu nie wystarczy mi do porodu. Chcę się dowiedzieć gina czy po porodzie mam brać te same, czy jakieś inne czy jak. I wtedy skompletuje zamówienie.
A ja dopiero teraz zauważyłam, ze teqiba założyła nowy klub, i że tam pisze "klub widocznego owlosienia na nogach" .... Czytanie ze zrozumieniem u mnie kuleje, ale ja matematyk jestem więc musicie mi wybaczyć ![]() W takim razie- teqiba jestem z tobą ![]() Lewek ja właśnie mam coraz częstsze bóle brzucha i zaraz po nich muszę biec do łazienki. Problem z zaparciami się skończył, tylko dlaczego u mnie ze skrajności w skrajność muszę popadać. maggie ![]() ![]() Właśnie też się zastanawiałam. Czytam jeszcze 2 część i nie wiem czy jesteście świadome ale temat brokuł przewijał się często gęsto już tam ![]() Dzięki dziewczyny ![]() Nostalgiczny dzień chyba będzie. Jutro mam wizytę, we wtorek jest rocznica # i jest mi mega smutno. TŻ daleko (granica Szwedzko-Fińska)... gdybym nie była tak wysoko w ciąży pojechałabym z nim, widoki są pewnie piękne. No ale pozostało mi siedzenie w domu i smęcenie.
#1862 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja stosowałam bardzo restrykcyjną dietę i waga leciała ładnie. Teraz już mi się pewnie nie będzie chciało bawić w tą dietę ![]() Cytat:
Maggie, współczuję sytuacji w domu, mam nadzieję że się szybko uwiniecie z tym remontem, oby nie trzeba było długo czekać na te fronty. Choć bez nich można się obejść i montaż już raczej nie brudzący. Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2014-02-16 o 12:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Bardzo Wam dziewczyny dziękuję za życzenia, bardzo mi się zrobiło miło. Zwłaszcza że imprezki w sumie żadnej nie było, rodzina i przyjaciele daleko, tylko z mężem i Antosiem świętowaliśmy. Dla tutejszych znajomych jakoś nie chciało mi się nic przygotowywać... A w urodziny Kalina zrobiła taką imprezę w brzuchu, że aż zaczęłam się niepokoić... Jeszcze nigdy mnie tak nie skopała. Antek chyba zresztą też nie. I z tego wszystkiego (albo nie wiem, z czego ![]() Aha, jeszcze się pochwalę. Byliśmy wczoraj w Ikei. I po pierwsze, udało nam się obrócić w godzinkę (!), to jeszcze nie kupiliśmy żadnych zabawek ![]() Za to kupiliśmy Antkowi stoliczek i krzesełko, jest zachwycony, ma wreszcie swoje miejsce do "rysowania", no i przewijak dla Małej. Zapomnieliśmy za to o ręcznikach...:\ Idę Was poczytać, zobaczę co słychać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zadomowienie
|
Asienka no możliwe, każde dziecko jest inne i każda mama jest inna...
Teqiba zapisuję się co prawda zmniejszylo się na nogach ale podwozie to teraz busz ![]() Maggie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czbasia ja nie pomogę bo czop to dla mnie czarna magia :/ Trisdom no wlaśnie cisza :/ ciekawe co się dzieje u nich. Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |||
Zakorzenienie
|
Na prawde godny pozazdroszczenia brzuszek i piękna koszulka
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() już się tak nie chwal ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi juz bardzo ciężko:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1868 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1869 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Czytalam was wczoraj ale nie mialam jakos sily pisac.Poszlismy na spacer wczoraj z tz'tem chociaz kregoslup mnie bolal jak cholera ale mowie polaze moze przejdzie.A potem nie moglam do domu wrocic ![]() ![]() ![]() ![]() Tz wczoraj juz byl przerazony niby zachowywal sie tak trzezwo ale widzialam ze sie denerwuje,dzis sam przyznal ze bardzo sie boi i nie wie jak ja taka spokojna moglam byc bo jego juz wszystko zaczelo bolec ![]() Ale widze ze wszyscy nadal w dwupaku ![]() Przereklamowana to pelnia ![]() Dzis juz po spacerku skurcze delikatne,wiec to na pewno nie to,czekamy nadal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1871 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak mi będzie smakowało to przyjeżdżam ![]() Żebyś się na pierwsze miejsce nagle nie załapała ![]() Cytat:
![]() ![]() Bardzo ładny i malutki ![]() Świetna bluzeczka ![]() Cytat:
![]() Czbasia z opisu brzmi jak czop, ale ja nie wiem bo nie znam gościa ![]() Maggie wdech wydech... każdy remont się kiedyś skończy ![]() Może ta pełnia nie jest aż taka przereklamowana skoro większość ma dzisiaj kłucia i bóle ![]() A teraz coś ze snów: ścisnęłam sobie cyca żeby zobaczyć czy już cos zaczyna lecieć a ze mnie (z cycka) chlusnęło jak z dobrze dojnej krowy ![]()
![]() |
#1872 | ||||||
Wtajemniczenie
|
To nadrabiam. Trochę po łebkach, ale chłopaki wrócili ze spaceru rowerowego, Młodszy poszedł spać, a starszy proponuje masaż
![]() ![]() ![]() Cayenne, Julcio przecudny!! Nie wygląda jak Wiking ![]() Cytat:
![]() Współczuję tego pulsu, wyobrażam sobie, jak się musisz czuć... Cytat:
![]() Co do ciśnienia, to normalne jest zupełnie, że jak masz zwykle niskie, to w ciąży jeszcze się obniża. Z Antkiem też miałam standardowo 80-90 na 60-50. Teraz za to wzrocowo ![]() Cytat:
Powodzenia w remoncie życzę. Fajnie Cię walentynkowo małż zaskoczył ![]() Cytat:
![]() ![]() Odnośnie listy nie pomogę, bo tam nie robiłam zakupów. octanisept brałabym mały, nie będziesz sie w nim kąpać. A alantan na co? Frida się przydaje (niestety), polecam. Termometr my mamy microlife nc100, jest ok, nie przekłamuje raczej. A witaminy - ja piję floradix, i pewnie po porodzie nie przestanę tak od razu. Cytat:
Rozumiem Cię dobrze, też nienawidzę dzwonić, i załatwiać spraw przez telefon. (a już zwłaszcza we Fr - oni tu uwielbiają własnie telefonicznie wszystko... a ja zawsze się boję, że może źle się dogadam czy coś.no i ten mój wstręt telefonowy ![]() A może poproś męża żeby zadzwonił i opierniczył gościa? Cytat:
![]() Małe dzieci bardzo potrzebują bliskości, przytulania, głaskania - daje im to poczucie bezpieczeństwa i błogości, dobrze wpływa na rozwój. Nie chodzi o to, żeby cały czas nosić na rękach i spać z dzieciakiem do 5 roku życia, ale od czasu do czasu jak się weźmie do łóżka to nic się nie dzieje. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
JustiLbn to tylko pozazdrościć, bo ja miałam chyba z 6 zabiegów i g.no dały... Nie było żadnej różnicy
![]() agunia4ever gratuluję swojego mieszkanka ![]() szybko się urządzicie i będziesz mieć same luksusy ![]() cayenneOna pięknie Julek przespał noc ![]() ja też ![]() i szybko Ci waga ucieka ![]() teQiba to ja też się chcę zapisać to tego klubu ![]() margo80 zdrówka dla córy ![]() kate Majeczke to trzeba chyba zaczarować ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | ||
Zadomowienie
|
(t)asia zgrabniutko wyglądasz i koszulkę masz świetną
![]() Cytat:
![]() Nie ma na allegro ![]() Cytat:
![]() Gianna oj to chyba już niedługo ![]() ![]() teQiba powinnam być w Twoim klubie ale nie chcę ![]() W dodatku mam problem z naczynkami i tylko golenie wchodzi w grę. A życie jest niesprawiedliwe, bo moja mama nie ma włosów na nogach wcale, tata jakieś nędzne wiotkie kłaczki a ja... ![]() ![]() Basia to może być czop, łap brokułka ![]() Ale skoro nie podbarwiony żywą krwią to jeszcze się chwilę możemy nacieszyć na forum Twoją dyspozycyjnością ![]() Kate moze ten masaż był zbyt delikatny, może warto pobiegać po schodach w zbyt ciasnych butach ![]() ![]() Koziemleko ja to chyba jakaś niezdara jestem ale w lusterku nie umiem się golić, wszysko robię odwrotnie ![]() ![]() Bebe Twoje zdanie jest moim zdaniem ![]() ![]() Teraz też kupiłam chustę, własnie ją próbuję złamać bo trafiła mi się na allegro praktycznie nówka. Wymarzona babylonia bb-slen, kolor blue curacao, jest śliczna ![]() Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-02-16 o 14:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Zadomowienie
|
Gianna ja też już bym była na IP zazdroszcze spokoju
![]() Elunka nic nie wiem o tym żeby Ślązacy za niemcami przepadali :P no to masz dobrą wyobraźnię ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Rozeznanie
|
Lewek a co to za ostra dieta? Byłabym bardzo zainteresowana i jakbyś mogła coś na jej temat przybliżyć (może żeby tu nie zaśmiecać to na priv).
![]() Pełnia jest stanowczo przereklamowana ale o tym mówiła juz nam położna. Podobno bardziej prawdopodobne są skoki ciśnienia albo nagła zmiana Temperatur jak to często latem bywa że jednego dnia mamy 30 stopni a wieczorem po deszczu 15. Podobno to ma wpływ. Nadzwyczajna oby ci te dretwienia przeszły po ciąży. Moja przyjaciółka rodzila we wrześniu i od jakiegoś czasu dretwieja jej ręce. Miała ostatnio robione mrt i okazuje się ze że jakieś kanaliki ma pozwezane i są trzy wyjścia z tego 1. Jak przestanie karmić piersią może wróci wszystko do normy. (Oby) 2. Będzie trzeba wdtrzykiwac jakieś sterydy 3. Operacja. Podobno niektórym zaczyna się to w ciąży u niej wyszło po porodzie. Teraz zakłada na noc takie szyny na ręce żeby nie dretwialy. Oby u ciebie było inaczej. Ale w razie czego nie ignoruj tego po porodzie i zrób mrt. Ah mi żadne czopy nie odchodzą i zaczęłam być niecierpliwa, poczym wyczytałam w internecie że ten czop może odejść wcześniej albo dopiero na porodowce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2014-02-16 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | ||
Zakorzenienie
|
(t)asia śliczny brzuszek i ślicznie ubrany
![]() maggie123 za 36 tydz ![]() niekończące się remonty... ![]() nadzwyczajna nie przejmuj się chrapaniem, powiedz że on siebie nie słyszy jak on chrapie a mu tego nie wypominasz ![]() no ale bardzo ładnie się zachował ![]() czbasia z opisu wychodzi że mógł to być czop, ale ja nie wiem ![]() Cytat:
![]() my jesteśmy pola_m ![]() ![]() Gianna M ja już bym na IP była ![]() szkoda że się nie rozkręciło, popędzam ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Wybaczcie, że nie odniosę sie do każdej osobiście. Za wszystkie trzymam kciuki i w końcu chcę zacząć czytać o porodach - Kate!!!! ![]() U mnie 33t1d - dalej w dwupaku ![]() ![]() Istnieje cień szansy, że jak jutro na wizycie rozwarcie nie bedzie większe, to wyjdę do domu z ryzykiem szybkiego powrotu na porod. Mam możliwość lezenia w domu z kroplowka z tym siarczanem magnezu, jeszcze kumpel gin, który tu pracuje, zadeklarował sie, że jak coś moze wpadac do domu w odwiedziny i badać czy coś sie nie pogarsza. Rozmawiałam z neonatologiem i mówił, że dobrze bedzie jak Mała bedzie miała skończone 34tc - także byle do soboty ![]() W ogóle mam metlik w głowie, bo każdy mnie tu straszy, że moge urodzić w 10min i nie zdążyć do szpitala. W porodzie najbardziej boli rozwieranie szyjki, a ja juz jej nie mam i rozwarcie do 10cm moge przejsc bezboleśnie - normalnie porod marzenie mnie czeka. Szaleję z tęsknoty za córeczką!!! Mam chwile totalnego załamania, bo nie widzialysmy sie juz 9 dni!!! Takie maluchy nie mogą tu przychodzić (zreszta dla naszej psychiki nie byłoby to dobre). W tym szpitalu pełnia zadziałała - jak przez cały tydzien były pustki, tak od piątku tłumy! Dzieciaczki rodzą sie na potęgę! Sciskam Was ciepło i dziękuje za każde dobre słowo i za kciuki (tak bardzo potrzebne)!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja juz bylam z przepowiadaczmi na ip wiec teraz czekam na regularne skurcze bo szkoda tam siedziec ,osatatnio 3h czekalam w kolejce jak pojade juz z konkretem to szybciej pojdzie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1880 | |
Zakorzenienie
|
czbasia
![]() ![]() Gianna ale miałaś nockę :Mdleje: ja nie wiem czy tak długo w bólach bym wytrzymała ![]() kolba może jak się rozliźnisz w domu to nie urodzisz wcześniej ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1881 |
Zadomowienie
|
A my dzis bylismy na pierwszym spacerze
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1883 | |
Zadomowienie
|
Natomiast małż pierwszy raz przy przewijaniu zostal zaatakowany wystrzalem z kupsztala
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
![]() Moze jest jakis odpowiednik apteczny tej masci? Bo ona tylko w aptekach. Jak przywiozlam tate Tu na leczenie, mzsialam dla mamy i taty postarac sie o leki, prawie wszystkie mialy odpowiedniki, najwazniejsze podac sklad, jak jest po lacinie to da rade wsuystko znalezc. Jak bedziesz chciala to przepisze Ci sklad. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1884 |
Zadomowienie
|
Kolba trzymam kciuki żeby cię jednak wypuścili żebyś trochę czasu z córeczka spedzila
![]() Cayenne gratuluję udanego spacerku ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | ||||
Raczkowanie
|
Hejka
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam białe włosy na nogach i nie golę ich od świąt Bożego Narodzenia, bo nie daję rady. Na tygodniu jakoś je ogarnę kremem do depilacji. Wyglądasz pięknie. Nawet jeśli jeszcze raz tyle przytyjesz, to pewnie ie będzie to widoczne ![]() Cytat:
Masz super spadek wagi. Wczoraj byłam u koleżanki 6 tyg po cesarce . Miała 15 kg na plusie i póki co 9 zrzuciła, a brzuch ma taki jak w 6 miesiącu. Jednak ma takiego cyconia, że wyssie jej to zapewne wkrótce ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A Majka widzę, że z nami pogrywa nieźle? No to kolejny ![]()
![]() |
#1886 | |
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to gdzie są oklaski, kwiatki, wiwaty?
![]() Ja mam ciążę donoszoną ![]() Pozostały mi 3 tygodnie ![]() Chciałabym już urodzić, ale nie mogę przez przynajmniej pół tygodnia, bo zamówienie złozyłam na aptece gemini i mam w tym zamówieniu octenisept i majtki poporodowe, więc muszę czekać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() A ja jestem ze śląska i nie jarają mnie śląskie specjały ![]() ![]()
![]() |
#1887 | |||
Moderator
|
Zapraszamy
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Zadomowienie
|
Widać pełnia dziala tylko na przepowiadacze u Nas. Położna mi powiedziała, że to tak do terminu może wyglądać
![]() Kolba- ![]() ![]() Cayenne- zazdrościmy speceru ![]() Gianna, Justi- u mnie dzisiaj jazda od czwartej była. Co 8-10 minut. Jak to będzie tak co moc wyglądać, to się od środy zacznę masażem sutków stymulować. Jutro jeszcze akupunktura. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Ela- ![]() ![]()
#1889 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szpitalu na korytarzu stała waga i dzień po porodzie na nią wskoczyłam . W dniu wypisu miałam już tylko 2kg na plusie. Ale w sumie dużo nie przytyłam bo 13kg. gorzej zaraz po porodzie martwił mnie ten obwisły brzuch taką fałda skóry zanim macica nie obkurczyła. Okropne to bylo bo myślałam że taki zostanie Cytat:
Czbasia to faktycznie może być czop. Ciekawe jak szybko pio akcja rozwinie.. A ja mam taką ochotę na seks i nie wiem czy już możemy czy nie. W karcie ruchów dziecka gin mi na czerwono zamazał do końca 36t. Skończony. A na zielono dopiero 39i40. A teraz dwa tygodnie bez koloru. To można już czy nie? Cytat:
Side najgorsze że te wszystkie zmiany to sama wymyśliłam . Ech za późno sie za to zabralismy i stąd taką nerwówka teraz. No ale co zrobić jak wcześniej nie bylo kasy Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2014-02-16 o 17:18 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Zakorzenienie
|
Ja po masazu sutkow to tylko poplamilam koszulke bo zaczelo ciec
![]() Dziewczyny mozecie cos polecic na rozstepy?ja cala ciaze mialam spokoj a w ciagu ostatniego tyg pojawily mi sie kolo pepka w szoku jestem ze tak na koniec i w sumie przez noc mi wyszly ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.