|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Izetka i Maya ten sam film oglądałyście. Ja teraz zajarzyłam że ja ten film niedawno oglądałam i żebyście mnie widziały jak beczałam na nim. Pół filmu przepłakałam, a jeszcze oglądałam go po kłótni z mężem. Niesamowity film. Polecam
Berenika_26 trzymam kciuki, na pewno dasz radę A i cały czas od wczoraj siedzi mi w głowie ten wózek Camarelo Carera o którym pisałyście. Nawet mężowi się spodobał ten czarno żółty kolor spodobał.
|
#152 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45160044]Prawie bym zapomniała, zaczynam dziś 26 tc gratki ![]() jak znajdziesz moment, moglabys mi zmienic 'chlopca' na 'Bartusia' na pierwszej stronie? ![]() Cytat:
Ah, jak ja uwielbiam te nasze ciążowe brzuszki Cytat:
A dla dzieciatka warto troche przytyc ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45172349]tak jak napisałam, musisz sama wybrać, której z Pań Dyżurnych chcesz podać swój numer, są wypisane na pierwszej stonie [/QUOTE]musialo mi to gdzies umknac, dzieki ![]() NIezly pałacyk maja chłopaki ![]() no, to nadrobiłam
|
|||
|
|
|
#153 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kciukasy też niebawem mnie to czeka wiec jem slodycze poki moge ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba muszę się zabrać za zakupy..a pałac to dobre określenie szukam wyprawki dla dzieci do szpitala, taki wiecie komplecik ubranek, widziałyście coś fajnego?
|
|
#154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45177097] Poproszę jeszcze o kciuki jutro od 10, bo idę na tą nieszczęsną glukozę [/QUOTE]![]() Niedawno czytałam tą książkę i szkoda że przegapiłam film Wiecie czy jest może w necie?Izetka paskudo czemu nie pisałaś że oglądasz aż tyle? co Ty tam wpisałaś? |
||
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45177097]Poproszę jeszcze o kciuki jutro od 10, bo idę na tą nieszczęsną glukozę [/QUOTE]Kciuki ![]() ja planuję iść we wtorek.
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy ja się zabiorę za tą wyprawkę
cały czas mi się wydaje, że mam jeszcze mnóstwo czasu...Poza tym wydaje mi się, że brzuch urósł przez weekend drugie tyle, no chyba, że to te słodkości i inne weekendowe pyszności
|
|
|
|
#158 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45177097]
Poproszę jeszcze o kciuki jutro od 10, bo idę na tą nieszczęsną glukozę [/QUOTE]![]() Cytat:
![]() on tam bardzo restrykcyjnie do tego podchodzi, także jesli sobie lekko pofolguje przy jego założeniach, tragedii nie będzie... no i podejrzewam, że ta połozna może mysleć podobnie ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
![]() ja to staram się upolować promo, pampy już nawet w Tesco kupiłam, pieluchy tetrowe przy okazji w innym mieście, by zaoszczędzić 50 gr... a ona mnie rozwaliła kasą, jaką chcą przeznaczyć na wyprawkę - nawet 10 tys ...
|
||
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
Pradip- ach nie pomyślałam z tym filmem
Pradip, Aldrin- ja rodzę po Was jakby co Dotk4-sporo tych stron Ci wyszło ja wrzuciła sobie listę w exelu i nie wygląda na taką długą![]() Berenika_26- za gluko będzie dobrze
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja co prawda tyle nie wydałam, bo miałam nieco bardziej ograniczony budżet, ale naprawdę jak się policzy tu - ubranka, tu łóżeczko, tu wózek, ( jak chce jakiś lepszy i nowy to one potrafią kosztować kilka tysięcy), przewijak, fotelik samochodowy, fajny materac, petyliard różnych drobiazgów dla dziecka i dla siebie po porodzie w tym. np. fajne staniki do karmienia, leżaczki, maty edukacyjne itp itd. to wychodzą astronomiczne kwoty.
|
|
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my wydamy około 2 tys. nie licząc fotelika samochodowego, połowy ubranek, używanego łóżeczka i wózek za pół ceny ![]() i podejrzewam, że w tej kwocie byśmy się nie zamknęli, gdybyśmy wszystko na ostatnią chwilę kupowali, a tak to ja sobie na spokojnie przeanalizuję, co i gdzie taniej i jakieś 500-600 zł jestem do przodu |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#163 | |||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45163358] planujecie 3 dziecko? A ja wróciłam ze szkoły wkurzona na maksa Pan wielki dziekan spóźnił się godzinę (!), w tym czasie kilka osób było go pospieszyć, a on po godzinie szanownie przyszedł i mówi, że myślał, że na 15 mamy No przecież sam tą godzinę ustalał i wszędzie (na stronie szkoły, na mailu i na kartce przed aulą) było napisane, że na 14. Do tego zapodał taki test, że każdy nie wiedział, czy ma się śmiać czy płakać.... Tak więc bardzo wątpię, że zaliczę... [/QUOTE] No może , jeszcze nie tak dawno tż mówił, że 2 i koniec, a mi się zawsze marzyła duża rodzina![]() Kochana nie denerwuj się ![]() Cytat:
po cichu liczę na nowy![]() ![]() Cytat:
, a że czasem mu coś odwala, to chyba każdemu chłopowi. Wdech i wydech i rób swoje tylko nie dźwigaj![]() Cytat:
Naklejki super sprawa Jeśli chodzi o nożyczki, to dla synka zakupiłam TT, a i tak obcinałam naszymi. Lepiej mi się obcinało. Szczoteczkę i grzebyczek mieliśmy canapolu. |
|||
|
|
|
#164 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html EDIT - mothercare wysyla i do Pl i do Niemiec ![]() Zgadzam sie.. Nie wiem czy sama tyle nie wydalam przy pierwszym dziecku, liczac wozki foteliki, bujaczki, zabawki, karuzele duperele to naprawde wychodzi taka kwota. A ja i tak kupilam uzywany wozek i duzo uzywanych ubranek a i tak poszlo kuupe kasy. Cytat:
Mnie moj przeraza bo jak tak dalej pojdzie to bedzie powtorka z rozrywki, bede miala wielkie dziecko ktore nie bede w stanie urodzic i znowu bedzie cc... Cytat:
Ale jedna pake gdzie bylo 120 ubranek udalo mi sie bardzo okazyjnie kupic i sa jak nowe - a duzo nowych z metkami. Po takim maluszku ubranka sie nie niszcza bo szybko robia sie za male wiec naprawde oplaca sie uzywane kupic jesli ktos miall dobrych firm i dbał. Ja jeszcze moich nie mam sa u mamy ktora dopiero mi je przesle ale jest zachwycona - no a ja widzialam zdjecia ![]() Poza tym to dla mnie spora ulga bo nie musze biegac po sklepach i kompletowac wszystkiego- co przy drugim dziecku chyba juz nie jest taka frajda. ![]() W wracajac do Canpola mialam ten zestaw pielegnacyjny, smoczki, jakis bidonik chyba? Dla mnie to niedrogie rzeczy ale słabej jakosci zdecydowanie. Pamietam jak mieszkalam w PL to ich produkty mialam w Stokrotce i zawsze mnie podkusilo zeby cos kupic a potem zawsze bylam niezadowolona. Edytowane przez Monica80 Czas edycji: 2014-02-16 o 22:35 |
|||
|
|
|
#165 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pozazdrościć![]() Cytat:
Nie wiele spóźniony, ale spóźniony. Jak mnie toOj nie dziwię Ci się, że Ci ciężko, ale brzuszek mimo że duży to na prawdę zgrabniutki U mnie na razie nie w brzuch idzie tylko w Cytat:
aż się wierzyć nie chce.Dobre [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45177097] Poproszę jeszcze o kciuki jutro od 10, bo idę na tą nieszczęsną glukozę [/QUOTE] Proszę bardzo ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- To ja, żem skleroza ciążowa już napiszę, że oczywiście trzymam ![]() ![]() Cytat:
ale ostatnio lekarz Adasia mnie i tż-ta uświadomił, że niby 4 miesiące, ale różnie z tym bywa i podał kilka przykładów![]() Jeśli chodzi o brzuchal, to mi się też wydaje, że rośnie mi w oczach. Najlepsze jest, że rano jak leżę na plecach to prawie płasko, dopiero na wieczór sobie wychodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
------------------------------------- Miałam napisać, współczuję Wam dziewczyny chorych tarczyc. Dodatkowy stres i w ogóle --------------------------- Posegregowałam ciuszki na rozmiary, poprasowałam, a tż porobił zdjęcia, więc jutro bierzemy się za wystawianie. Mam nadzieję, że troszkę kaski wpadnie Strasznie to pracochłonne, mam nadzieję, że gra warta świeczki![]() Nadrobiłam lecę palulu. Dobrej nocki |
|||||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45177097]
Poproszę jeszcze o kciuki jutro od 10, bo idę na tą nieszczęsną glukozę [/QUOTE] dasz radę wierzymy w Ciebie ![]() No w sumie masz rację
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę, ale w nowym wątku ruszyła produkcja!
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
jak zwykle ostatnio nie mogłam spać, rano jak się obudzę to już koniec, nic nie przysnę, całkiem inaczej niż przed ciążą, kiedy to mogłam spać do południ ![]() Dziś mam mocne postanowienie robienia porządków w domu ciekawe jak mi pójdzie ![]() Udanego tygodnia dziewczyny
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ze spaniem mam ostatnio zupełnie odwrotnie, mogłabym spać ciągle, fakt ok godz 7 się budzę ale za to muszę mieć drzemkę po południu a wieczorami przed 22 już jestem w łóżku
|
|
|
|
|
#171 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
mnie czeka dzisiaj kolejna a wizyta u dentysty, mam nadzieję że już ostatnia ale przed idę trochę poszaleć po lumpeksach, pogoda coraz ładniejsza a ja w mamy swetrach latam bo w nic innego się nie mieszczę Cytat:
ale myślę, że to po prostu efekt zimy, robi się coraz cieplej to i wirusy nie będą nas atakować ![]() choc0late śliczny brzuszek Cytat:
Co do wyprawki to ja mam na razie tylko ubranka ale mniej więcej zrobiłam sobie plan kupowania reszty. Po 30tyg chce już mieć do dokupienia tylko łóżeczko i wózek
Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-02-17 o 09:01 |
||
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
A propo spania to ja o 21 jestem już w łóżku
Budzę się dość wcześnie, koło 7. Kwota 10 tyś też mnie jakoś nie dziwi... Nam wyszło w Exelu 6000zl (nie licząc ubranek i łóżeczka bo to dostaniemy). Wszystko policzone po cenach allegro. Do tego trzeba dodać moje rzeczy do szpitala (koszule, podkłady itp) oraz pobranie krwi pępowinowej i 9- 10 tyś będzie jak nic... A wózek policzony 1400zl więc żaden luksus Tylko jeszcze jest w tym kwota małego remonty (farba, wałki, zasłonki i moskitiera do okna). My się zdecydujemy na ten wózek Carera Śni mi się po nocach ten zielony Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Berenika trzymam kciuki za glukoze Ja mam za dwa tygodnie. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym przerażają mnie te ceny... Ja jeszcze nic nie liczyłam konkretnie, wiedziałam, że wyjdzie duże, ale że aż tyle?
|
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki witam się w nowym wątku, dawno mnie nie było - strasznie dużo ostanio piszecie
![]() Widzę że większość już zna płeć, zazdroszczę bardzo ja 24 tydzien i nie znam ciekawe czy się uda poznać przed porodem. Widziałam że mowa była o dodatkowych kilogramach, ja chyba z Was przytyłam najwięcej bo już 10 kg, masakra, ale pociesza mnie fakt że większość osoób mówi mi że schudłam. Jakiś paradoks na szczęście nie mam boczków i ogólnie nie widać że to aż tyle. Za to w nocy coraz ciężej ale widze że nie tylko mi, jednak ta masa kg jest odczuwalna jak by nie patrzec nawet w nocy czuję że jest ciężej z wygodną pozycją. Chciałabym już czerwiec...
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko endokrynolodzy twierdzą, ż jak jest juz >50% normy to jest ok, jak poniżej przy dobrym tsh, to trzeba podnieść dawkę hormonu ![]() Dzień dobry ja juz mam pranie za sobą, idę zaraz wieszać, obejrzałam PnŚ odnośnie wagi w ciąży - no za dużo się nie dowiedziałam |
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przytyłam narazie 3,3 kg
jupi. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#177 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tego Ci życzę ale nigdy nic nie wiadomo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajna data na wizytę u gina ![]() Myślałyście ile i jakich ciuszków będzie nam potrzebnych w tych najmniejszych rozmiarach? |
|||||||
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w Nowym Wątku
Bazile za stworzenie wątku czerwcowych!Berenika powodzenia Super pomysł z osobami dyżurującymi nawet nie zauważyłyście mojej nieobecności, szara mycha ze mnie zawsze to mówiłam ![]() Nadrobiłam 6 str nowego wątku, jeszcze muszę poszukać stary i nadrobić Ale ze starego wiem, że coś pisałyście o stelażu pod wanienkę - mam taki i to był strzał w 10! Było jeszcze kilka tematów które chciałam poruszyć z poprzedniego wątku, ale nie pamiętam ![]() Ja dziś byłam na wizycie kontrolnej - niestety troszkę się muszę teraz pofaszerować lekami: znowu infekcja przyszła Za to cukier super także lekarz powiedział, że wręcz mało cukrzycowa jestem ![]() Poza tym Wikusia pupcią w dół (mam nadzieję, że jeszcze się odwróci lekarz uspokajał, że jeszcze ma czas), tętno super, wody płodowe w normie No i jutro zacznie Nam się 26 tc Co tu pisałyście: Wózki: alingles espiro vector pro to był nasz faworyt ![]() I ten link z wózeczkiem co wklejałyście - świetny! podoba mi się! Nie miałam jeszcze czasu poczytać parametrów, ale wizualnie super - mnie się zaś ten marynarski podoba Waga w ciąży - ja dziś zważona - jestem 6kg na plusie ehhh roooośnie! Moim celem jest nie przytycie więcej niż w pierwszej ciąży (16kg) tak dla własnej satysfakcji bo kg poleciały same w ciągu 2tyg od porodu.Podobno w III trymestrze tyje się ok 6kg, więc chciałabym już nie przytyć w II trymestrze przez te 2-3tyg ![]() Brzuszki - pięęękne macie no ale urósł ewidentnie - przez ten remont smaruję się tylko 1x dziennie, ale muszę znów zmobilizować się do 3x. Na szczęście rośnie tylko brzuch, a tyłek i biodra bez zmian ![]() Zaraz lecę do pracy z L4 Cytat:
doradź Nam tu coś, bo nie stać mnie teraz na profesjonalną sesję, a chcę mieć duuużo pamiątki ze zdjęć w ciąży Pradip - ja miałam na Dominikę może ze 4 body w 56, mało śpiochów, no wszystkie mało bo przecież dzieciątko tak szybko rośnie, a Moja tak ulewała, że jazda była z przebieraniem ![]() Aaa wiem, pisałyście o pieluchach flanelowych i tetrowych Mnie się przydawały dosłownie do wszystkiego jak któraś z Was pisała - i do łóżeczka i do wózka i przy odbijaniu (u Nas ulewaniu) i przytulenia do buźki i przy karmieniu - o wsjo i flanelowych miałam 2 - jedna do wózka i jedna do łóżeczka. Tetrowe do całej reszty, ilość spora, nie pamiętam dokładnie ![]() I teraz znalazłam piękne flanelowe w Textill Market - fioletowa w białe groszki
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-17 o 14:06 |
|
|
|
|
#179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na razie poodkurzałam i z grusza ogarnęłam łazienkę i kuchnię, ale na prawdę z grubsza storczyki wyniesione do łazienki na pojenie i w sumie już mi się nic nie chce na szczęście obiad już mam zrobiony polecam udka na ryżu, robi się samo w piekarniku i jest pyszne (na szklankę ryżu 2 szklanki bulionu, na to układam poprzyprawiane udka i do piekarnika). Powiedzcie mi jak storczyki Wam przekwitną to obcinacie te łodygi? Nie wiem co robić żeby znowu zakwitły...
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę polecieć do Textila w takim razie, ale to pewnie jeszcze nie w tym miesiącu, bo poluje tam na takie cieniutkie ażurkowe skarpetki, a wszystko póki co jeszcze zimowe mają
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.

13.07.2013 

Ale usprawiedliwienie jest i to konkretne 

też niebawem mnie to czeka wiec jem slodycze poki moge 

Wiecie czy jest może w necie?

Nie wiele spóźniony, ale spóźniony. Jak mnie to