W Nowy Rok wkraczamy i offtopowo o włosy nadal dbamy - cz. XXIX - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-16, 09:37   #3451
Kaveri
Spaceroholiczka

Dot.: W Nowy Rok wkraczamy i offtopowo o włosy nadal dbamy - cz. XXIX

Ediza, nie bądź zła, ja się wyłamię... To złotko jest okropne Za to pochwalę Twoje paznokcie - jesteś coraz bliżej wyrównania wszystkich paznokci do jednego kształtu. Jeszcze jedno piłowanie w kwadrat i będzie tak:
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 10:11   #3452
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Ale sie przeziebilam, wszystko mnie boli..

dostałam czarne błotko i olejek arganowy
zaraz zamówię sobię kessę

PATKA
poradzisz sobie! będzie dobrze

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 10:28   #3453
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Ech, czyli nieuzasadniony był mój przeraźliwy śmiech, kiedy musiałam tłumaczyć pewnej Pani Architekt dlaczego w pewnych sytuacjach kontener postawiony na budowie przestaje być tymczasowym obiektem budowlanym, a zaczyna być budynkiem..

Jeśli teraz budowlańcy nie uczą się prawa budowlanego i warunków technicznych to ja zaczynam się cieszyć, że mieszkam w stuletniej poniemieckiej kamienicy.
Ale architektura to jest jeszcze inna bajka ... Chyba, że po kursach dodatkowych na uprawnienia

Tsa, dla przykładu, prawo budowlane trwa bodajże pół semestru i jest z dziekanem myślę, że nie muszę nic więcej dodawać? Ale głównie opiera się to na uczeniu korzystania z norm niż na kuciu ich na pamięć

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 10:43   #3454
dilula
Rozeznanie

Ediza, zamawiałaś w końcu te przyprawy ze strony ale-raj?
Pamiętam, że chyba Ty pokusiłaś linkiem do herbat Zrobiłabym zamówienie, bo mają całą masę dobroci, ale nie wiem czy się opłaca i czy nie robią ludzi w bambuko
Stary 2014-02-16, 10:54   #3455
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Ediza, nie bądź zła, ja się wyłamię... To złotko jest okropne Za to pochwalę Twoje paznokcie - jesteś coraz bliżej wyrównania wszystkich paznokci do jednego kształtu. Jeszcze jedno piłowanie w kwadrat i będzie tak:
Nie jestem zła, nie oczekiwałam, że każdy padnie przed nim na kolana, bo wiadomo, że nie każdemu do gustu przypadnie

Przekonałaś się do kwadratów u mnie? Wow
Zaczęły mi niestety łopatkować (szczególnie widoczne jest to np. po długim moczeniu dłoni. Po ok godzinie od wyjęcia paznokci z wody wszystko wraca do normy), chyba są za długie już.. a ja chciałabym je jeszcze trochę zapuścić Da się coś z tym zrobić?
Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Ediza, zamawiałaś w końcu te przyprawy ze strony ale-raj?
Pamiętam, że chyba Ty pokusiłaś linkiem do herbat Zrobiłabym zamówienie, bo mają całą masę dobroci, ale nie wiem czy się opłaca i czy nie robią ludzi w bambuko
To byłam ja. Herbaty pyszne, chociaż niektóre jednak nie w moim guście i poleciały dalej w świat. Cała transakcja przebiegła pomyślnie, na nic nie mogę się skarżyć. Działają też na all- można zobaczyć opinie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Ediza, piękne paznokcie. To złotko wygląda bardzo niepozornie w opakowaniu
Dziękuję
Dokładnie tak, nie spodziewałam się czegoś takiego na paznokciach
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 11:25   #3456
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Ale architektura to jest jeszcze inna bajka ... Chyba, że po kursach dodatkowych na uprawnienia

Tsa, dla przykładu, prawo budowlane trwa bodajże pół semestru i jest z dziekanem myślę, że nie muszę nic więcej dodawać? Ale głównie opiera się to na uczeniu korzystania z norm niż na kuciu ich na pamięć
Ta Pani to był przykładowy przykład- moim zdaniem, skoro ona ma uprawnienia by projektować domy to wypadałoby, żeby wiedziała czy to co projektuje to już budynek czy jeszcze nie. To tak jakby podczas operacji lekarz sprawdzał w książce do anatomii czy to co pokroił to jeszcze wątroba czy już mózg (bo pomarszczone mogą być podobnie). Kucie teorii prędzej czy później Cię dopadnie, ale jest potrzebne, żeby praktykując nie narobić krzywdy sobie i innym.

I uspokoiłaś mnie tą połową semestru prawa budowlanego. Miałam tyle samo.

Joł, joł, znów mam GHD!

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2014-02-16 o 11:51
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 11:29   #3457
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Byłabym wdzięczna! Moje dukaty w filcowym portfelu-arbuzie czekają na wydanie :admin)
Postaram się uczynić to na dniach
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 11:45   #3458
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
Przychodzę do Was powiedzieć, że moje fale dzisiaj przegięły skrętem. Po płukance z zielonej herbaty. No, szczękę z podłogi musiałam zbierać
Znielubię Cię za te Twoje cudne kłaczyska nie dość, że długość jest idealna to jeszcze kolor i te fale
Więcej na Twego bloga nie wejdę, bo zielenieję z zazdrości
Cytat:
Ale sie przeziebilam, wszystko mnie boli..
Zdrówka kochana herbatka z miodem i cytryną i do wyrka się wygrzewać
Cytat:
Mnie tez jakoś nie szczególnie zachwycił jak dla mnie za bardzo miedziany jest.

Idę coś ciapnąć na włosy i skalp, bo ostatnio było tylko szybkie mycie i long repair na chwilkę, a że siedzę cały dzień w domu ( Tż w pracy ) to dopieszczę je
Stary 2014-02-16, 12:32   #3459
dilula
Rozeznanie

Cytat:
To byłam ja. Herbaty pyszne, chociaż niektóre jednak nie w moim guście i poleciały dalej w świat. Cała transakcja przebiegła pomyślnie, na nic nie mogę się skarżyć. Działają też na all- można zobaczyć opinie
Dzięki! Przejrzałam opinie na all, wyglądają na porządnych.
Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Znielubię Cię za te Twoje cudne kłaczyska nie dość, że długość jest idealna to jeszcze kolor i te fale
Więcej na Twego bloga nie wejdę, bo zielenieję z zazdrości
Ale mi miło
A twoja przeboska tafla to co? Też Ci zazdroszczę

Jestem w trakcie tworzenia nowej mikstury na porost. Na razie powiem tyle, że capi
Stary 2014-02-16, 12:39   #3460
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi miło
Jestem w trakcie tworzenia nowej mikstury na porost. Na razie powiem tyle, że capi
Na prawdę masz piękne włosy i ta długość widać, że nieczesanie im służy moje się puszą (bez stylizatora) bez względu na to czy je przeczesze czy nie

Niedługo wyruszam do galerii całkiem nieplanowanie, mama wyciąga mnie i TŻta w poszukiwaniu sukienki więc już widzę to przymierzanie i marudzenie
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 12:42   #3461
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi miło
A twoja przeboska tafla to co? Też Ci zazdroszczę

samą prawdę piszę kochanieńka
A moja tafla się chowa, przy Twoich cudownych falach nie mogę przestać się nimi zachwycać

Właśnie na blogu widziałam, że coś tam tworzysz mam nadzieję, że będzie działała, bo szkoda by było się męczyć tym smrodkiem

Nałożyłam ruski z papryczką na skalp, a na długość masło shea później zemulguję je jakąś maską/odżywką tylko jaką najlepiej, ciągle DeBa szła, a myślałam nad Bivaxem olejowym.
Stary 2014-02-16, 12:56   #3462
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Jest coś takiego, co nazywa się : Lineur Intense Brush Tip Liquid Eyeliner - carbon black od L'Oreal . Piszą tu dziewczyny, że na przykład do Niemiec jadą i oferują się z zakupami. Poproś o kupienie. bo warto. Na rewelacyjny żelowy eyeliner od Bobbi Brown już Cię namawiać nie będę
A z tych tańszych, to Lovely - Fast Dry Eyeliner, Wibo - czarny eyeliner. Ale te już chyba próbowałaś.
To ja się oferuję z zakupami z Niemiec.
Problem jest taki, że to wszystko co wymieniłaś, to czarne eyelinery. Mi czarnego nie wolno, bo wyglądam, jakby mnie z jeziora wyłowili po miesiącu poszukiwań ciała. Muszę mieć brązowy.
Bobbi Brown nigdzie nie widziałam, za to z Lovely ani z Wibo brązów też mi się nie udało uświadczyć. Może mam słabo zaopatrzone sklepy, w sumie nie dowiadywałam się, czy nie ma ich tylko u mnie, czy nie ma ich ogółem.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 14:10   #3463
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
To ja się oferuję z zakupami z Niemiec.
Problem jest taki, że to wszystko co wymieniłaś, to czarne eyelinery. Mi czarnego nie wolno, bo wyglądam, jakby mnie z jeziora wyłowili po miesiącu poszukiwań ciała. Muszę mieć brązowy.
Bobbi Brown nigdzie nie widziałam, za to z Lovely ani z Wibo brązów też mi się nie udało uświadczyć. Może mam słabo zaopatrzone sklepy, w sumie nie dowiadywałam się, czy nie ma ich tylko u mnie, czy nie ma ich ogółem.
Ja widuję w Rossie brązowe Lovely czy tam Wibo albo szukaj, albo uderzaj na PW

Stary 2014-02-16, 14:27   #3464
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
Ja widuję w Rossie brązowe Lovely czy tam Wibo albo szukaj, albo uderzaj na PW
Przejadę się po okolicy w takim razie, bo u mnie bieda.
Jak nie znajdę to się odezwę.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 16:15   #3465
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Na prawdę masz piękne włosy i ta długość widać, że nieczesanie im służy moje się puszą (bez stylizatora) bez względu na to czy je przeczesze czy nie
Dziękuję
Skrobi ziemniaczanej próbowałaś? To u mnie poskramiacz puchu
Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
samą prawdę piszę kochanieńka
A moja tafla się chowa, przy Twoich cudownych falach nie mogę przestać się nimi zachwycać

Właśnie na blogu widziałam, że coś tam tworzysz mam nadzieję, że będzie działała, bo szkoda by było się męczyć tym smrodkiem
Gdzie się chowa, oszalałaś kobieto

Wyprodukowałam ziołową wcierkę. Eve mnie zainspirowała do użycia wina domowej roboty (w domu całe litry tego, to czemu nie spróbować) i teraz całkiem przyjemnie pachnie Będę smarować brwi i testować ją na odrośniętej grzywce. Jak zobaczę tam populację nowych bejbików to poleci na cały łeb

Od jutra w Lidlu tydzień azjatycki. W końcu nastanie kres mojej rozłąki z olejem sezamowym
Stary 2014-02-16, 16:20   #3466
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Miranda, piękne włosy !
Dziękuję

Zmalowałam sobie urodzinowe pazurki na jutro Jestem w miarę zadowolona

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 16:40   #3467
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Skrobi ziemniaczanej próbowałaś? To u mnie poskramiacz puchu
Ze skrobią jeszcze nie kombinowałam ale chyba najwyższy czas !

Wróciłam z zakupów oczywiście mama nic nie wybrała pomimo długiego przymierzania Sama kupiłam sobie bluzkę z rękawem 3/4 i to tyle lakiery do mnie niestety (stety) nie przemówiły
Stary 2014-02-16, 17:04   #3468
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:

Wróciłam z zakupów oczywiście mama nic nie wybrała pomimo długiego przymierzania Sama kupiłam sobie bluzkę z rękawem 3/4 i to tyle lakiery do mnie niestety (stety) nie przemówiły
Pokaż bluzkę

Blog

Stary 2014-02-16, 18:02   #3469
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Od jutra w Lidlu tydzień azjatycki. W końcu nastanie kres mojej rozłąki z olejem sezamowym
Włosy włosy... Ale jaka szama będzie

Kupiłam sobie dulgona będę księżniczkowo pachnieć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 18:13   #3470
Kaveri
Spaceroholiczka

Szykuję coś dla Was, będę kusić, ale prace jeszcze trwają

Poza tym, chyba wyszłam na prostą z Tż. To znaczy tak mi się wydaje; Monisia jakby wyszła mu bokiem, znalazła sobie faceta i na razie mam(y) spokój. Dostałam też prezent na przeprosiny - pióro Parkera, olej sezamowy i rypacza
Stary 2014-02-16, 18:43   #3471
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Włosy włosy... Ale jaka szama będzie
Listę żarciową już poczyniłam
Stary 2014-02-16, 19:16   #3472
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrypałam włos, a on taki piękny znów. Mocznikowy lotion z Isany zrobił im dobrze. Ojojoj.
A mi ostatnio dobrze robi dobrze pewien szampon. Powiadam Wam, że Fitomed (może nie jest tani jak Barwy) do włosów tłustych robi mi dobrze jak mało który. Włosy mam takie lśniące, domywa mi za pierwszym razem, pieni się szybko delikatną pianą i pachnie cudownie
Jeszcze testuję jeden dzieciowy i jestem na dobrej drodze

Cytat:
Przeczytałam, żeś nos wyrypała.
A ja, że sobie włos wyrwała, a nie wyrypała, bo siwy wyrósł

Cytat:
Dobra, wiem, że nie powinnam tego mówić, ale cieszy mnie jeszcze Noriaki ze srebrem.

I dla równowagi musi być też hejt- holenderskiej blondynie w niczym nie jest tak do twarzy jak w porażce.

Idziemy pić narodzie! Mamy za co!
Mnie Noriakiego jakoś tak żal było, ale to przez te niewielkie różnice przy punktach

Jego skwaszoną minę przy medalikowaniu dzisiejszym osładzałam sobie bajlejsem

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Prawdę powiedziawszy w każdej dziedzinie wiedzy niezbędne jest zapamiętywanie konkretnych, szczegółowych i precyzyjnych informacji. Ciekawa jestem jaki most, dom, lek powstałyby na bazie "pokombinowania". Niech powiedzą te z budowlanych kierunków, ile to na pamięć muszą się nauczyć, a chemicy czy ci z filologii. To że prawo wymaga większego zaangażowania pamięci, to każdy wie i świadomie wybiera. Mnie, obdarzona pamięcią logiczną, już po pierwszym semestrze z hukiem i przytupem wywaliliby z prawa.
Ja od siebie dodam, że prawo jest takim kierunkiem, na którym faktycznie da się, a nawet powinno wykuć materiał, bo niestety nie da się tutaj bawić w improwizację i w synonimy. I tym sposobem wiele osób pcha się na ten kierunek, bo wmawiano im przez wcześniejsze lata edukacji, że są inteligentni i mają dobrą pamięć, więc dadzą radę. I owszem, wykują, zdadzą i potrafią nawet recytować przepisy na zawołanie, a egzaminy ładnie pozdawane na 4 i 5, dzięki dobrej pamięci.
Jako, że chcąc nie chcąc mam pewną styczność z tym kierunkiem i ludźmi z nim związanym, to widzę, że na ostatnim roku powoli wychodzi faktyczna wiedza i ambicje (pomijając problem patrona na aplikacji i wyrabianie sobie znajomości), bowiem wtedy część studentów zauważa na co ich stać i budzą się z własnego samouwielbienia spowodowanego świadomością studiowania prestiżowego kierunku. Tym sposobem często ci, którzy jechali na piąteczkach, recytując bezbłędnie przepisy jak z karabinu maszynowego, zdają sobie sprawę, że nie potrafią rozwiązać najprostszej sprawy czy napisać zwykłego pozwu, bo kuleje u nich logiczne myślenie, umiejętność kojarzenia pewnych faktów i wykorzystywanie w praktyce nauczonych od deski do deski ustaw. Wtedy taki rypiący piątkowicz stwierdza, że zadowoli go ciepła posadka w urzędzie.
Jednym słowem: na tym kierunku dosyć łatwo się utrzymać, ale po ich skończeniu szybko wychodzi na jaw kto się do tego nadaje.
Stąd nazywany jest humanistycznym (moim zdaniem niesłusznie) kierunkiem.

Dla kontrastu oceny na takim kierunku naszej Kaś faktycznie odzwierciedlają w dużej mierze wiedzę teoretyczną i praktyczną

Cytat:
Szykuję coś dla Was, będę kusić, ale prace jeszcze trwają

Poza tym, chyba wyszłam na prostą z Tż. To znaczy tak mi się wydaje; Monisia jakby wyszła mu bokiem, znalazła sobie faceta i na razie mam(y) spokój. Dostałam też prezent na przeprosiny - pióro Parkera, olej sezamowy i rypacza
A z jakiej kategorii te kusidła? Paznokciowe?

Niech się kaja ile wlezie!
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 19:21   #3473
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
A z jakiej kategorii te kusidła? Paznokciowe?

Niech się kaja ile wlezie!
Paznokciowe

Masz rację. Nie zamierzam wybrzydzać, chociaż ciężko mi tak... Nie lubię, kiedy coś mi daje czy płaci za mnie
Stary 2014-02-16, 19:28   #3474
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Dla kontrastu oceny na takim kierunku naszej Kaś faktycznie odzwierciedlają w dużej mierze wiedzę teoretyczną i praktyczną
Na egzaminach w miarę tak, ale nie zapomnę moich 7 kolosów zaliczeniowych z nieorgana - żadnej ze swoich domniemanie niezdanych prac nie mogłam obejrzeć.

A kobieta potem i tak zmuszona była mi postawić 5.0 z egzaminu Taki bul

Jak mnie dziś głowa boli! Czyli pierwsza migrena z tym roku.

Dziewczyny, załatwiała sobie któraś z Was praktyki w "nieznanej szkole"? Dotychczas praktykowałam w swoim liceum, teraz szukam gimnazjum w Krakowie i trochę się pietram, nie wiem jak podejść do tematu
Stary 2014-02-16, 19:33   #3475
201703240903
Konto usunięte

UśmiechnięteOczy byłaś na spotkaniu bloggerek 2 ulice od mojego domu i nawet nie wpadłaś na kawę!
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 19:39   #3476
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Pokaż bluzkę
Nie ma czego Zwykła granatowa w cienkie białe paskeczki W sam raz na praktyki, które od jutra zaczynam
Stary 2014-02-16, 20:21   #3477
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma czego Zwykła granatowa w cienkie białe paskeczki W sam raz na praktyki, które od jutra zaczynam
Mhm

Blog

Stary 2014-02-16, 20:58   #3478
kascysko
Zakorzenienie

Wytypowałam sobie 3 szkoły, jutro idę na obchód. Ale się stresuję
Stary 2014-02-16, 21:04   #3479
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Wytypowałam sobie 3 szkoły, jutro idę na obchód. Ale się stresuję
Ja mam jutro swoje pierwsze praktyki także również się stresuje i łącznie się z Tobą w bulu
Stary 2014-02-16, 21:10   #3480
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jutro swoje pierwsze praktyki także również się stresuje i łącznie się z Tobą w bulu
Samymi praktykami się nie stresuję, miałam ich już trochę w życiu (w szkole też) - stresuję się załatwianiem

Tam była moja była nauczycielka, a tutaj idę na żywioł. Przeżywam jak stonka wykopki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości