Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 10:04   #181
Izetka_
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Dzień dobry

Pater, Pradip-powodzenia w porządkach oby sprawnie poszły

Kakusia-Gratuluję udanej wizyty i wyników glukozy to Ty już pędzisz z tygodniami

Kucyk_Truskawkowy-to malutko przytyłaś jak to robisz??? pochwal się a wózek wczoraj widziałam na żywo na spacerze w tych szarych kolorach gapiłam się jak wariatka i tylko męża szturchałam, żeby patrzyl bo jest ślicznyhaha też coraz bardziej mi się podoba

Morin -nie martw się kilogramami to wszystko dla dzieciaczka a i płec pewnie niedługo się dowiesz jaka

Aldrin-śpij ile wlezie jak możesz

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 10:19   #182
agaaga89
Zakorzenienie

Właśnie apropo's wagi i wymiarów, to z początku byłam przerażona, tyłam w super tempie, rosłam w oczach, a od 21 tc stoję w martwym punkcie. 6,5 kg na plusie, wymiary co do centymetra co tydzień takie same. Wydaje mi się, że wszystko wyrównuje się w trakcie ciąży, nie ma się czego bać, raz się tyje szybciej, raz wolniej

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 10:42   #183
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witajcie

Mam ostatnio kiepskie dni i noce, ciągle jestem zmęczona i obolała, czasami mam już dość wszystkiego, pogoda paskudna i nawet nie mam siły posprzątać

Do tego do kamienicy wprowadziła się nowa rodzina i mieszkają piętro nad nami, wyglądają na młodych ale mają dwójkę dzieci ale to jak się zachowują to przechodzi pomału ludzkie pojęcie, od kilku dni codziennie w dzień muzyka na fula, mało mi sufit na głowę nie spadnie, teraz jeszcze to wytrzymuję ale jak się mały urodzi i to się nie zmieni to na pewno nie będę tego przemilczać. Do tego w weekend takie cyrki po nocach odwalali że mam dość, przed wczoraj budziłam się co dwie godziny, położyliśmy się późno no ale oczywiście o 2 musiałam już siku lecieć, położyłam się zasnęłam a o 4 mnie obudzili, chodzili po klatce schodowej i tak głośno to robili że spać się na prawdę nie dało. No ale dzisiaj to już przegięli, o 1 obudziłam się tradycyjnie do kibelka ale jak się położyłam nie mogłam zasnąć bo słychać było jak głośno rozmawiają, niestety mamy cienki sufit i słychać wszystko łącznie z tym jak dzieci biegają po całym ich mieszkaniu, no ok w końcu zasnęłam ale po 5 obudziła mnie normalnie jakaś awantura, nie wiem co się działo ale facet tak się darł jakby go ktoś ze skóry obdzierał no i oczywiście ja już byłam po spaniu Nie wiem jak długo to jeszcze wytrzymam, był taki spokój a teraz jakiś koszmar normalnie. Sorry że się tak żalę ale mam dość, nie dość że wróciły mi wymioty, to jeszcze z takimi ludźmi się muszę użerać, najdziwniejsze jest to że mają dzieci przecież i to nie dużo coś około roku mają a zachowują się po nocach tak jakby tych dzieci tam nie było...
Stary 2014-02-17, 11:26   #184
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

W mnie się wydaje że naklejki to bajer dla rodziców, ale dziecko i tak ich nie widzi. Ponoć dużo lepsze są dekoracje wiszące nad łóżeczkiem, dzidziol potrafi się nimi zająć przez jakiś czas, nawet na początku tylko oglądaniem. Byle były bardzo kolorowe i wyraźne.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Monika, Ale fajny brzucho! Dobrze że jesteś, podejrzewałam że taka zarobiona jesteś... I miałam rację, tylko chodziło o dom a nie pracę

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Ja tak miałam z tym płaczem od początku ciąży, wyłam nawet oglądając Transformersów albo bajki dla dzieci! Ale w II trym przeszło... na szczęście. Mąż tak sie ze mnie chichrał, a ja znów w ryk...

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

chocOlate - Ło mój Boziu, jaki wielki! <szok>
Stary 2014-02-17, 11:33   #185
pater86
Zadomowienie

Dziewczyny, mnie to skóra na brzuchu normalnie aż piec zaczyna :/ tak mnie wybrzuszyło w sekundzie chyba się nie obejdzie bez rozstępów... Mimo, że mama przytyła w ciąży 25kg i ani jedno rozstępu się nie nabawiła... Obym miała tak samo tzn. tylko z tymi rozstępami, bo 25kg nie wyobrażam sobie przytyć :P
Stary 2014-02-17, 11:37   #186
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że ta kwota nie jest dla mnie zbyt szokująca Ja co prawda tyle nie wydałam, bo miałam nieco bardziej ograniczony budżet, ale naprawdę jak się policzy tu - ubranka, tu łóżeczko, tu wózek, ( jak chce jakiś lepszy i nowy to one potrafią kosztować kilka tysięcy), przewijak, fotelik samochodowy, fajny materac, petyliard różnych drobiazgów dla dziecka i dla siebie po porodzie w tym. np. fajne staniki do karmienia, leżaczki, maty edukacyjne itp itd. to wychodzą astronomiczne kwoty.
Zgodzę się. Ja na bazie wyprawki od KasiOrki z Misj Miłości stworzyłam 3 alternatywne plany w excelu - exclusiwe (ale jeszcze na polskie realia), ekonomiczny (wszystko nowe ale raczej z tych tańszych) i totalnie po kosztach (używki lub kupione z różnych tańszych źródeł) - to rozpiętość cenowa waha się w granicach 8 tys.zł / 4 tys.zł / 1,5 tys zł. A więc można wydać jak się ma...

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
No może, jeszcze nie tak dawno tż mówił, że 2 i koniec, a mi się zawsze marzyła duża rodzina. Jak będzie wszystko ok i Bozia da to może uda się i postaramy się o trzecie
Heh, mnie się wydawało że 3 to liczba idealna, u nas w domu tyle było, u męża też. Święta są fajne jak się każdy zjedzie z rodziną itd... Ale jak słyszę od starszych koleżanek jak kosztowne jest życie rodziny z dwójką to myślę, że to może być trudne. Dzieci kosztują, wiadomo... Ale nie tracę nadziei że mąż rozbuja karierę i będziemy w stanie pozwolić sobie na trójkę. A jak nie... cóż, życie.
Stary 2014-02-17, 11:38   #187
__Sylwia__88
Zadomowienie

Pradip
Ja się właśnie zastanawiam ile czego jest potrzebne. I nie mam zielonego pojęcia. Pomoże któraś z Was?

Morin
Nie przejmuj się że nie znasz jeszcze płci. Ja też jeszcze nie znam a w 22 tyg jestem

ANTERIA
Myślę że na takie zachowanie trzeba reagować. W dzień jeszcze bym byla w stanie zrozumiec, ale całą noc sie tłuc i nie dawać spać sąsiadom to już przegięcie.

A ja się w końcu dziś zmogłam i pojechałam trochę po sh pobuszować. Otworzyli u nas w mieście nowy ciucholand i w poniedziałki jest wszystko po 1 zł. O matko ile ludzi było na otowarciu. Na moje okoko około 300. Aż się bałam. Ale ciuszki dziecięce piękne mają. Obkupiłam dzidzię i trochę męża. Macie fotki co kupiłam.

A teraz idę się zdrzemnąć bo stasznie źle w nocy spałam. Co chwilę się budziłam, myślałam że zwariuje na tym łóżku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07945.jpg (74,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07946.jpg (54,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07947.jpg (70,1 KB, 28 załadowań)

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 11:56   #188
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Uff, nadrobiłam... dziewczyny, dałyście czadu! Ale już będę na bieżąco, mam nadzieję.

Brzuchy macie fajne, moja piłka już też osiągnęła taką wielkość, że nie da się go ukryć ;p ludzie w sklepie się na niego gapią, raz nawet przepuszczono mnie w kolejce
Też się pochwalę fotką, a co

Dziś mają nam wymieniać piony, ciekawe czy będą jakieś zniszczenia w WC.. z zakupami remontowymi stoimy bo kasa się skończyła, czekam na wypłatę i ruszamy z kopyta ;p

A ktoś na starym wątku pytał o mydła - owszem, prócz nich mam na swoim koncie epizody typu: biżuteria, malowanie, odlewy gipsowe, mydła i proste naturalne kosmetyki, świece... coś jeszcze? pewnie coś by się znalazło Uwielbiam manualne zajęcia.
A z tymi mydłami to naprawdę mega sie cieszę, bo nie jestem fanką chemii, zwłaszcza jeśli chodzi o dzieci. Przekopywałam sieć w poszukiwaniu najlepszych składów, ale i tak nie byłam przekonana co wybrać. I kłopot się rozwiązał - do prania zrobię sama płatki mydlane, do mycia super wypasione pielęgnacyjne mydełko i balsam do smarowania ciałka.
A gdyby ktoś był zainteresowany takimi produktami polecam mydlarnię TULI, znana jest tu na wizażu. To moje mydlane guru
Stary 2014-02-17, 11:57   #189
pater86
Zadomowienie

__Sylwia__88 śliczne ciuszki, za taką cenę to nie mam słów warto czasami postać w kolejce, tylko najgorsze są te baby, nie patrzą że kobieta w ciąży, tylko rozpychają się, szarpią i wydzierają z rąk ciuchy jedna przez drugą tzn. u mnie tak jest, może u Ciebie panuje pełna kultura Czasami jak nie polowałam jeszcze na dziecięce ciuszki, zwracałam uwagę na to, że nikt się dziecięcym działem się nie interesował, ale oczywiście teraz jak idę to mam wrażenie, że nagle wszyscy będą mieć małe dzieci
Stary 2014-02-17, 11:58   #190
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

aa, no i jeszcze zdjęcie brzuchola
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_8693.jpg (68,7 KB, 55 załadowań)
Stary 2014-02-17, 12:05   #191
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
bardzo zgrabnie wyglądasz mam chyba podobny brzuszek do Ciebie, ale to ocenisz jak mi mąż w końcu zdjęcie pstryknie, bo próbowałam sama, ale nijak mi to nie wychodzi

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

A w ogóle nawet nie zauważyłam, że zaczął się u nas 6 miesiąc bardzo się cieszę, że to tak leci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 12:08   #192
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry mnie czeka dzisiaj kolejna a wizyta u dentysty, mam nadzieję że już ostatnia
ale przed idę trochę poszaleć po lumpeksach, pogoda coraz ładniejsza a ja w mamy swetrach latam bo w nic innego się nie mieszczę

8 marca mam wizytę to dam znać ale myślę, że to po prostu efekt zimy, robi się coraz cieplej to i wirusy nie będą nas atakować

choc0late śliczny brzuszek

Teraz będą nam rosnąć na potęgę
Co do wyprawki to ja mam na razie tylko ubranka ale mniej więcej zrobiłam sobie plan kupowania reszty. Po 30tyg chce już mieć do dokupienia tylko łóżeczko i wózek
Trzymam za dzisiejszą wizytę u dentysty

Co do wyprawki to mam taki sam plan

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
A propo spania to ja o 21 jestem już w łóżku Budzę się dość wcześnie, koło 7.
Kwota 10 tyś też mnie jakoś nie dziwi... Nam wyszło w Exelu 6000zl (nie licząc ubranek i łóżeczka bo to dostaniemy). Wszystko policzone po cenach allegro. Do tego trzeba dodać moje rzeczy do szpitala (koszule, podkłady itp) oraz pobranie krwi pępowinowej i 9- 10 tyś będzie jak nic... A wózek policzony 1400zl więc żaden luksus Tylko jeszcze jest w tym kwota małego remonty (farba, wałki, zasłonki i moskitiera do okna).

My się zdecydujemy na ten wózek Carera Śni mi się po nocach ten zielony

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Berenika trzymam kciuki za glukoze Ja mam za dwa tygodnie.
A ja nawet nie chcę liczyć ile wydam na wyprawkę... a jeszcze doliczyć wizyty u gina + badania + witaminy

Czyli jednak carera ja nawet w ciemno mogłabym kupić camarelo

A ja mam glukozę w ten czwartek

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 12:09   #193
NecroKitty
Wtajemniczenie

W lumpeksach tłok i oczywiście nic nie kupiłam
Za to się nerwicy nabawię przez naszego kota. Mąż przywiózł go latem ze schroniska; na początku była miłą kicią a od miesiąca dostała jakiejś głupawki. Nie można ją pogłaskać bo od razu gryzie, atakuje bez powodu. Dzisiaj siedziałam na fotelu, miałam dłoń na oparciu i bez powodu z pazurami mi skoczyła Powtórze w marcu toxo bo nie wiem czego się po tej wredocie spodziewać. Coś czuje, że będzie ją oddawał do schroniska bo nie wyobrażam sobie jej w jednym domu z niemowlakiem

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Udanych łowów i bezproblemowej wizyty
Fajna data na wizytę u gina
O patrz, nawet o tym nie pomyślałam

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Właśnie apropo's wagi i wymiarów, to z początku byłam przerażona, tyłam w super tempie, rosłam w oczach, a od 21 tc stoję w martwym punkcie. 6,5 kg na plusie, wymiary co do centymetra co tydzień takie same. Wydaje mi się, że wszystko wyrównuje się w trakcie ciąży, nie ma się czego bać, raz się tyje szybciej, raz wolniej
Ja aż się boję ważyć puki co na koniec 5 miesiąca +3,5. Do 16tyg stałam w miejscu, w 6tyg mi skoczyło prawie 4kg

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witajcie
Do tego do kamienicy wprowadziła się nowa rodzina i mieszkają piętro nad nami, wyglądają na młodych ale mają dwójkę dzieci ale to jak się zachowują to przechodzi pomału ludzkie pojęcie, od kilku dni codziennie w dzień muzyka na fula, mało mi sufit na głowę nie spadnie, teraz jeszcze to wytrzymuję ale jak się mały urodzi i to się nie zmieni to na pewno nie będę tego przemilczać. Do tego w weekend takie cyrki po nocach odwalali że mam dość, przed wczoraj budziłam się co dwie godziny, położyliśmy się późno no ale oczywiście o 2 musiałam już siku lecieć, położyłam się zasnęłam a o 4 mnie obudzili, chodzili po klatce schodowej i tak głośno to robili że spać się na prawdę nie dało. No ale dzisiaj to już przegięli, o 1 obudziłam się tradycyjnie do kibelka ale jak się położyłam nie mogłam zasnąć bo słychać było jak głośno rozmawiają, niestety mamy cienki sufit i słychać wszystko łącznie z tym jak dzieci biegają po całym ich mieszkaniu, no ok w końcu zasnęłam ale po 5 obudziła mnie normalnie jakaś awantura, nie wiem co się działo ale facet tak się darł jakby go ktoś ze skóry obdzierał no i oczywiście ja już byłam po spaniu Nie wiem jak długo to jeszcze wytrzymam, był taki spokój a teraz jakiś koszmar normalnie. Sorry że się tak żalę ale mam dość, nie dość że wróciły mi wymioty, to jeszcze z takimi ludźmi się muszę użerać, najdziwniejsze jest to że mają dzieci przecież i to nie dużo coś około roku mają a zachowują się po nocach tak jakby tych dzieci tam nie było...
Ja bym od razu na policję zadzwoniła. W poprzednim mieszkaniu miałam podobną sytuację, starsze małżeństwo i co noc awantury, w życiu nie słyszałam żeby ktoś się tak wyzywał raz zadzwoniłam na sm i do końca był spokój

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mnie to skóra na brzuchu normalnie aż piec zaczyna :/ tak mnie wybrzuszyło w sekundzie chyba się nie obejdzie bez rozstępów... Mimo, że mama przytyła w ciąży 25kg i ani jedno rozstępu się nie nabawiła... Obym miała tak samo tzn. tylko z tymi rozstępami, bo 25kg nie wyobrażam sobie przytyć :P
Ja oliwkuje brzuch 3 razy dziennie, mam nadzieję że moje zaangażowanie coś da moja mama przytyła tylko 11kg i zero rozstępów; mam nadzieję że dobre geny mia dała

Cytat:
Zgodzę się. Ja na bazie wyprawki od KasiOrki z Misj Miłości stworzyłam 3 alternatywne plany w excelu - exclusiwe (ale jeszcze na polskie realia), ekonomiczny (wszystko nowe ale raczej z tych tańszych) i totalnie po kosztach (używki lub kupione z różnych tańszych źródeł) - to rozpiętość cenowa waha się w granicach 8 tys.zł / 4 tys.zł / 1,5 tys zł. A więc można wydać jak się ma...
Aż się boję liczyć ile nam wyjdzie wprawdzie odejdzie największy wydatek bo wózek rodzice fundują ale sam lekarz i badania prywatnie pięknie zawyżają
Stary 2014-02-17, 12:09   #194
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Witam się w Nowym Wątku
Bazile za stworzenie wątku czerwcowych!
Berenika powodzenia
Super pomysł z osobami dyżurującymi

Ja dziś byłam na wizycie kontrolnej - niestety troszkę się muszę teraz pofaszerować lekami: znowu infekcja przyszła do tego bakterie w moczu, a do tego anemia jak ta lala.
Za to cukier super nie pamiętam w jakich parametrach miałam podane ale przed 4.90 a po 75g glukozy i 2h 4,99 także lekarz powiedział, że wręcz mało cukrzycowa jestem
Poza tym Wikusia pupcią w dół (mam nadzieję, że jeszcze się odwróci lekarz uspokajał, że jeszcze ma czas), tętno super, wody płodowe w normie
No i jutro zacznie Nam się 26 tc

Waga w ciąży - ja dziś zważona - jestem 6kg na plusie ehhh roooośnie! Moim celem jest nie przytycie więcej niż w pierwszej ciąży (16kg) tak dla własnej satysfakcji bo kg poleciały same w ciągu 2tyg od porodu.
Podobno w III trymestrze tyje się ok 6kg, więc chciałabym już nie przytyć w II trymestrze przez te 2-3tyg

Ja na razie na ostatniej wizycie miałam 2,5 kg od początku ciąży...ciekawe ile teraz będzie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Pater, Pradip-powodzenia w porządkach oby sprawnie poszły

Kakusia-Gratuluję udanej wizyty i wyników glukozy to Ty już pędzisz z tygodniami

Kucyk_Truskawkowy-to malutko przytyłaś jak to robisz??? pochwal się a wózek wczoraj widziałam na żywo na spacerze w tych szarych kolorach gapiłam się jak wariatka i tylko męża szturchałam, żeby patrzyl bo jest ślicznyhaha też coraz bardziej mi się podoba
Trzeba było zapytać jak się sprawuje wózek

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dokładnie mi się wydaje, że teraz u mnie będą szybciej lecieć te kg skoro od początku tak mało przytyłam.

Cytat:
W mnie się wydaje że naklejki to bajer dla rodziców, ale dziecko i tak ich nie widzi. Ponoć dużo lepsze są dekoracje wiszące nad łóżeczkiem, dzidziol potrafi się nimi zająć przez jakiś czas, nawet na początku tylko oglądaniem. Byle były bardzo kolorowe i wyraźne.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Monika, Ale fajny brzucho! Dobrze że jesteś, podejrzewałam że taka zarobiona jesteś... I miałam rację, tylko chodziło o dom a nie pracę

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Ja tak miałam z tym płaczem od początku ciąży, wyłam nawet oglądając Transformersów albo bajki dla dzieci! Ale w II trym przeszło... na szczęście. Mąż tak sie ze mnie chichrał, a ja znów w ryk...[COLOR=Silver]
Ja tak samo byle gówno a ja w ryk...

Stary 2014-02-17, 12:13   #195
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
A smarujesz ją czymś ? mi się ostatnio śniły okropne rozstępy

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Pradip
Ja się właśnie zastanawiam ile czego jest potrzebne. I nie mam zielonego pojęcia. Pomoże któraś z Was?

Morin
Nie przejmuj się że nie znasz jeszcze płci. Ja też jeszcze nie znam a w 22 tyg jestem

ANTERIA
Myślę że na takie zachowanie trzeba reagować. W dzień jeszcze bym byla w stanie zrozumiec, ale całą noc sie tłuc i nie dawać spać sąsiadom to już przegięcie.

A ja się w końcu dziś zmogłam i pojechałam trochę po sh pobuszować. Otworzyli u nas w mieście nowy ciucholand i w poniedziałki jest wszystko po 1 zł. O matko ile ludzi było na otowarciu. Na moje okoko około 300. Aż się bałam. Ale ciuszki dziecięce piękne mają. Obkupiłam dzidzię i trochę męża. Macie fotki co kupiłam.

A teraz idę się zdrzemnąć bo stasznie źle w nocy spałam. Co chwilę się budziłam, myślałam że zwariuje na tym łóżku.
Piękne ciuszki

A ja mam zakaz kupowania już ciuszków teraz skupić się trzeba na innych duperelach

Z nuka bardzo spodobały mi się te 2 smoczki zamówię je w przyszłym miesiącu z resztą rzeczy na all:

A dziś kupiłam 2 koszule do szpitala. To pierwszy zakup dla mnie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 12:22   #196
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
może akurat dzidziol się tak ułożył

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
śliczne te ubranka za łowy
Cytat:
śliczny
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 12:26   #197
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

NecroKitty a jest wysterlizowana/wykastrowany? Masz jeszcze czas wychować kota. Jest dużo informacji na ten temat. Ja bym w życiu kici nie oddała tym bardziej do schroniska

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

U nas był ten sam problem. Po sterylce zrobił się z niej aniołeczek (no chyba że ktoś jej specjalnie dokucza, ale to zrozumiałe że się broni).

Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 12:28   #198
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość

Z nuka bardzo spodobały mi się te 2 smoczki zamówię je w przyszłym miesiącu z resztą rzeczy na all:

super te aplikacje na smoczkach

ja wzięłam ostatecznie bezbarwne
http://www.google.pl/imgres?sa=X&rlz...tart=0&ndsp=22

w razie gdyby płeć się zmieniła, to synuś nie będzie dydał różowego smoka
Stary 2014-02-17, 12:34   #199
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
NecroKitty a jest wysterlizowana/wykastrowany? Masz jeszcze czas wychować kota. Jest dużo informacji na ten temat. Ja bym w życiu kici nie oddała tym bardziej do schroniska
Nie jest sterylizowana, w marcu mieliśmy z nią iść. Sterylizacje może coś zmienić?
Bo szczerze to puki co kompletnie nie dajemy sobie z nią rady nikt w domu nie zrobił jej krzywdy i nie wiem skąd ta jej agresja. Też szkoda byłoby mi ją oddawać bo była naprawdę fajną kicią.
Bawimy się z nią zabawkami, żeby zrozumiała że ręce i nogi do tego nie służą, poczytam jeszcze i zobaczymy co z nią będzie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 12:42   #200
Izetka_
Zadomowienie

Zubi89-śliczne smoczki pokaz jakie koszule kupiłaś

pater86- jak skóra zaczyna piec to się smaruj porządnie żeby nawilżyc skórę

Mała_Czarno_Biała- wyglądasz super

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-17, 12:46   #201
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Nie jest sterylizowana, w marcu mieliśmy z nią iść. Sterylizacje może coś zmienić?
Bo szczerze to puki co kompletnie nie dajemy sobie z nią rady nikt w domu nie zrobił jej krzywdy i nie wiem skąd ta jej agresja. Też szkoda byłoby mi ją oddawać bo była naprawdę fajną kicią.
Bawimy się z nią zabawkami, żeby zrozumiała że ręce i nogi do tego nie służą, poczytam jeszcze i zobaczymy co z nią będzie.
Na 100% pomoże Hormony jej buzują to szaleje Nasza miała 6 miesięcy jak miała zabieg. Teraz jest na prawdę super. Wcześniej atakowała bez powodu nogi, stopy, ręce. W nocy strach do wc było iść. I polecam do zabawy laser. Ja sobie leżę i kieruje laserkiem a ona lata za kropką Kot po takiej sesji zaspokaja instynkty łowieckie . Na koniec oczywiście smakołyk jako upolowana zdobycz Jeżeli będziesz musiała ją oddać to znajdź jej nowy dom... W schronisku nie da rady psychicznie taki kot który poznał życie w domu z człowiekiem

Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 12:48   #202
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
super te aplikacje na smoczkach

ja wzięłam ostatecznie bezbarwne
http://www.google.pl/imgres?sa=X&rlz...tart=0&ndsp=22

w razie gdyby płeć się zmieniła, to synuś nie będzie dydał różowego smoka
Zawsze można odsprzedać

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Zubi89-śliczne smoczki pokaz jakie koszule kupiłaś

pater86- jak skóra zaczyna piec to się smaruj porządnie żeby nawilżyc skórę

Mała_Czarno_Biała- wyglądasz super
szare i na nich kwiatki rozpinane na środku jedynie włożę je w szpitalu a w domu i tak będę spać w tym co zawsze a jak będą upały to już całkiem nie będzie mi koszula potrzebna

Stary 2014-02-17, 12:50   #203
kinia8906
Raczkowanie

Bardzo mi się podoba nazwa nowego wątku
Zaczynam właśnie 24 tydzień i dzisiaj postanowiłam z tej okazji zebrać się i iść na badania bo za tydzień wizyta u lekarza, a poza tym do zrobienia miałam glukoze... więc chciałam mieć już to za sobą i powiem wam, że nie było aż tak tragicznie, ale i tak się ciesze, że mam to już z głowy
Poza wypiciem tej "pychotki" najgorsze było siedzenie i czekanie 2h ale i tak jakoś to zniosłam bo niedługo po mnie przyszła dziewczyna która też to miała i siedziałyśmy razem troche pogadałyśmy i zleciało jakoś. Jutro odbieram wyniki i mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. Na koniec mój brzuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1604.jpg (33,3 KB, 42 załadowań)

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png

Edytowane przez kinia8906
Czas edycji: 2014-02-17 o 12:53
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 12:52   #204
Rybka12321
Raczkowanie

Zostawić Was na weekend , nadrabiałam przez ostatnią godzinę , nie będę cytować, ale porobiłam notatki, to poodpisuję tyle, co mam w notatkach .

Ale najpierw i przede wszystkim witam się w nowym wątku , Berenika_26 , no i Bazile i dziękujemy za poprzednią część.

Przy okazji taka prośba, czy da się wkleić do pierwszego postu link do poprzedniej części? Ja akurat sobie czasami wracam, szukam czegoś, o czym pisałyście (do wyprawki), no i byłoby dużo wygodniej, gdyby taki link się tam znalazł . Już niedługo ta pierwsza część zginie w czeluściach i ciężko będzie odnaleźć.

Witam nową mamusię- Izetka_ .

A teraz zbiorowo: Sylvuniaa84, Alingles, Ramona_85, Bluesky89, Berenika_26, Monica80, Chocolate, Mala_Czarno_Biala śliczne macie brzuszki .

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi dotyczące wanienki ze stelażem i ręczników . Bazile ta Twoja wanienka to jest to, co mi się podoba, wpisałam ją sobie na listę .

Mam też pytanie, bo nie znalazłam w pierwszej części odpowiedzi. Czy kupuje się szampon dla takiego maleńkiego dziecka? Czy ten płyn, w którym się kąpie to też robi za szampon? I czy myłyście dzieci rękoma? Czy jakimiś gąbkami/myjkami?

Waga- ja tydzień temu dobiłam do wagi z początku ciąży dopiero . Przez wymioty schudłam 3,5 kg, to je nadrobiłam.

Włosy- moje błagają o fryzjera . Byłam na początku października i już tak zarosłam, że nie wiem, co mam na głowie, normalnie to powinien być bob z przodu dłuższy z tyłu krótszy.

Wózek- ten camarelo sevilla, który wkleiłyście bardzo mi się wizualnie podoba, ciekawe, czy by sie zmieścił do naszego samochodu, bo to będzie u nas główne kryterium wyboru wózka.

Berenika_26 gratuluję glukozy . Ja też dziś byłam, po 40 min od wypicia miałam kryzys i myślałam, że już po badaniu, ale na szczęście nic nie było, tym razem przetrwałam. Niestety glukometr był zepsuty i musiałam mieć 3x pobieraną krew, no ale już po.

Morin ja jestem w 23t1d ciąży i płci też nie znam .

ANTERIA współczuję sąsiadów, my kiedyś mieszkaliśmy w takiej specyficznej kamienicy , gdzie na dole patologia, kłótnie i bicie żony (raz, jak krzyczała ratunku to wezwaliśmy policję, okazało się, że dostała taki łomot, że ledwo ją uratowali, ale po tym razie trochę się uspokoili), a na górze pan kawaler 50+, który nocami na cały regulator oglądał uwaga uwaga! pornole... któregoś razu zalał nam mieszkanie, bo odmrażał lodówkę i zapomniał i jak poszłam do niego mu o tym powiedzieć, to wychodząc grzecznie poprosiłam, aby postarał się trochę ciszej oglądać, bo nam odrobinę przeszkadza i na szczęście poskutkowało .

Dobra, byłam przez moment na bieżąco, ale muszę zmykać już z internetu na jakiś czas, ciekawe ile będę miała nadrabiania .
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 12:56   #205
pater86
Zadomowienie

Cytat:

Ja na razie na ostatniej wizycie miałam 2,5 kg od początku ciąży...ciekawe ile teraz będzie
Jak malutko super!
Cytat:
A smarujesz ją czymś ? mi się ostatnio śniły okropne rozstępy
Śliczne te smoczki
Brzuch na noc oliwkuję oliwką Babydream z Rosmana, rano smaruję balsamem na rozstępy, ale nie jestem z niego zadowolone i chyba kupię dziś balsam Babydream, chyba że polecacie jakiś inny?
Też mam na razie dwie koszule, jedną to już zdążyłam nawet użyć w szpitalu, całkiem wygodna się okazała, a była niedroga muszę jeszcze dokupić, bo dwie to chyba mało, nawet jak już do domu wrócę, przez pierwszy tydzień chyba się nie będę stroić tylko raczej w czymś wygodnym leżeć i wtedy się na pewno przydadzą zresztą chcę karmić piersią, a to w pierwszych tygodniach pewnie spotęguje wymianę piżamek
Stary 2014-02-17, 13:04   #206
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Jak malutko super!

Śliczne te smoczki
Brzuch na noc oliwkuję oliwką Babydream z Rosmana, rano smaruję balsamem na rozstępy, ale nie jestem z niego zadowolone i chyba kupię dziś balsam Babydream, chyba że polecacie jakiś inny?
Też mam na razie dwie koszule, jedną to już zdążyłam nawet użyć w szpitalu, całkiem wygodna się okazała, a była niedroga muszę jeszcze dokupić, bo dwie to chyba mało, nawet jak już do domu wrócę, przez pierwszy tydzień chyba się nie będę stroić tylko raczej w czymś wygodnym leżeć i wtedy się na pewno przydadzą zresztą chcę karmić piersią, a to w pierwszych tygodniach pewnie spotęguje wymianę piżamek
Ja mam tylko oliwkę z BD.

Stary 2014-02-17, 13:06   #207
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze można odsprzedać
następne kupie już kolorowe

Cytat:
Napisane przez kinia8906 Pokaż wiadomość
Zaczynam właśnie 24 tydzień i dzisiaj postanowiłam z tej okazji zebrać się i iść na badania bo za tydzień wizyta u lekarza, a poza tym do zrobienia miałam glukoze... więc chciałam mieć już to za sobą i powiem wam, że nie było aż tak tragicznie, ale i tak się ciesze, że mam to już z głowy
Gratulacje z okazji nowego tygodnia i testu glukozy
śliczny brzusio , ale tajemniczo wygląda ta ręka w pierwszej chwili nie rzucił mi się Twój tż w oczy i sobie myślę, no jak Ty dałaś radę się tak objąć

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
A teraz zbiorowo: Sylvuniaa84, Alingles, Ramona_85, Bluesky89, Berenika_26, Monica80, Chocolate, Mala_Czarno_Biala śliczne macie brzuszki .
dziękuję

No i dostałam kategoryczny zakaz odwiedzin siostry
u nich szaleje ospa, mimo ze ja przechodziłam, mam siedzieć w domu - zalecenie położnej, ech.... nie ma co kusić losu, bo mogę podłapać zapalenie płuc przy obniżeniu odporności
Stary 2014-02-17, 13:15   #208
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

W sobotę podczytywałam, wczoraj cały dzień byliśmy z małżem poza domem i dopiero wzięłam się za nadrabianie. Naprodukowałyście troszkę

Ja dziś od rana walczę z porządkami w szafie. No i obecnie ani za mną ani przede mną. Jak mąż powie że on na lato musi jakąś koszulkę sobie kupić to zabiję Jak zaczęłam układać to ze 40 koszulek ma. To ja nawet tyle nie posiadam. Ponad 10 bluz
Najgorsze est to że pokój wygląda jak pobojowisko a ja nie mam koncepcji jak to sensownie w tej szafie poukładać

W międzyczasie dostałam jeszcze smsa z apteki że moje zamówienie z podkładami, wkładkami, majtkami jest do odbioru. W kartonie to wszystko przytargałam
Tak więc dla siebie jeszcze szlafrok/pareo, staniki do karmienia i jakąś koszulę na poród co by w razie czego po prostu wyrzucić i nie prać.
Widziałam nie drogie na allegro to się może jeszcze w tym miesiącu zaopatrzę

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Moj brzuchol:

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
ah no i wstawiam Wam mój 'brzuszek' z którym jużż mi tak ciężko ...
Cytat:

śliczne macie te brzuszki
Mój też już sporawy jest. A Milenka to tak mnie dziś kopie że hohoh. Boisko w brzuchu chyba sobie urządziła

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 13:15   #209
Izetka_
Zadomowienie

Kinia8906- za tydzień i glukozę super brzuszek

Rybka-

Ramona_85-masz rację siedź grzecznie w domku nie ma co ryzykowac

Michaś
02.07.2014r.
Stary 2014-02-17, 13:42   #210
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
ja smaruję właśnie balsamem Babydream i choć z reguły wzbogacam go dodatkowo, to teraz nie mając przy remoncie warunków smaruję się nim samym solo i mi wystarcza, żeby skóra była nawilżona
Gratuluję wkroczenia w 6mc

Cytat:
A ktoś na starym wątku pytał o mydła - owszem, prócz nich mam na swoim koncie epizody typu: biżuteria, malowanie, odlewy gipsowe, mydła i proste naturalne kosmetyki
ja pytałam
a jakie kosmetyki kręciłaś?

Jeju Dziewczyny świetne macie te brzuszki! Widzę, że co jedna to szczuplejsza może i ja się skuszę na pokazanie brzuszka

A ja wpadłam dziś do Pepco - na koncie niewiele, więc nie poszalałam, ale kupiłam śliczne żółte body z aplikacją buźki za 7,99. Były też fajne czarne legginsy z kokardkami na dole r.62 przecenione na 6,99, ale musiałam się wstrzymać na koszt własnej bielizny
No i rozmyślam nad fajnymi brzoskwiniowymi tregginsami za 39,99 z zameczkami u dołu... teraz z brzuchem bez problemu w nie weszłam, będą świetne na wiosnę i później na lato... ale jakieś taki sztywny ten materiał... no i nie było już r.34.

Kurcze Wy już podkłady poporodowe kupujecie nie stresujcie mnie jeszcze mam 3mce do porodu

Aaaa Izetka znów zapomniałam się przywitać

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości