|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3722 |
Zadomowienie
|
Litlle Pulneo na kaszelek to nie bardzo. Na potężny brzydki kaszel jak najbardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj starszy syn za maleńkości był wylaczine na eurespalu- byl to jedyny preparat ktory na niego dzialał a tak na marginesie, Ty już jesteś po imprezie czy jeszcze przed? bo tak się o to menu martwiłaś i tak sie zastanawiałam jak wyszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3725 |
Zadomowienie
|
Deli ja mam schody betonowe obłożone w całości. Na początku myślałam o samych stopnicach w ciemnym drewnie i czole pomalowanym na jasno ale wyobraziłam sobie malowanie tego co parę miesięcy (jak wchodzisz po schodach to często czubkami butów dotykasz czoła, zwłaszcza faceci bo mają długie stopy, no i się robią ciemne ślady na tym betonowym). I mam ostatecznie całe tylko jasne dębowe
|
![]() ![]() |
![]() |
#3726 |
Zakorzenienie
|
U nas nocka z gatunku lepszych.
jedna pobudka o 4:30 (co prawda 1h nieodkladalnosci), ale potem spanie do 8:30, czyli standardowo. Fewciu, a co u Was ze zlobkiem w ferie? Tez pobudki kolo 5? ![]() meneq, kiedys mi poradzilas, zebym dawala Kubie chleb z jakimis dodatkami, zeby przekonac go do jedzenia. Probowalam i chyba nic z tego. Dalam mu: (przymknij oko na dziwne polaczenie) - chleb maczany w zupce z grudkami (nie ma szans) - chleb z fasolka szparagowa (zawinieta w srodku, nie bylo jej widac - wzial do lapki, dobral sie do niej, chleb zjadl, fasolke wyrzucil) - chleb z kalafiorem (jak wyzej) Po prostu nic nie przechodzi. Bede probowac czegos w rodzaju past. Ale musze miec najpierw sprzet do zrobienia. Z rzeczy, ktore zje sam i ktore nie sa kaszka/zupa przechodza: chleb, rodzynki, wafelki ryzowe, banan, wczoraj dalam winogrona i ananasa - poszlo! Czyli raczej celuje w slodkie smaki... Pomarancze okresowo jadl, teraz znow wypluwa. Po mandarynkach ma wysypke. Z naszych talerzy wciaz nic nie chce. jablko - niewazne jak slodkie jest to wezmie do buzi, ladnie pogryzie i wypluwa to, co zmielil. Maly blender z niego ![]() Przy jedzeniu obiadkow jest faza "wypluwanie z buzi tego, co mi mama da" - i tak jemy czasem i po 20min... ja podaje, on wypluwa, podam drugi raz to samo (zgarniete z brody ![]() Wybaczcie przydlugawy post ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-17 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
Skoro lubi slodkie, to probuj z kukurydza, marchewka, groszkiem, dynia, batatami. ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Kubusiu najlepsze roczkowe zyczonka!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze raz dziekuje ![]() ![]()
![]() |
#3729 |
Zadomowienie
|
Marsi po ale nie mam czasu teraz pisać bo zaraz wychodzimy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast strasznie jestem zła że zdecydowałąm się na ciemny kolor drzewa samych stopin, mogłam pojsc tak jak podlogi- jasny dąb na ciemnym niestety widać każdy paproch ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3731 |
Zakorzenienie
|
dziękuję meneq, spróbuję w ten sposób
![]() Zapomniałam wam napisać, co moje dziecię robi od paru dni. Jak nadchodzi pora spania, idzie do swojego pokoju, wdrapuje się na fotel, wyjmuje butlę z podgrzewacza, siada na tymże fotelu i czeka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3732 |
Zakorzenienie
|
Kubusiu, słoneczko dużo radości, miłości,słodkiego mleczka, żebyś odkrywał świat z pasją w otoczeniu i miłości bliskich, składa marsi i Leosio
|
![]() ![]() |
![]() |
#3733 |
Zakorzenienie
|
Curry hinduskie 4 porcje
Skladniki Kurczak z koscia 600-700g Pol lyzeczki soli, pieprz A. maka, curry w proszku kazdego po 2 lyzki B. Jogurt nat. 300ml Sok pomidorowy 200ml Lyzeczka soli 2 lyzki miodu Czosnek 2 zabki i tyle samo imbiru Olej, maslo 1 lyzeczka 1. Kurczaka popieprzyc i posolic i odstawic na 10min 2. Do garnka wlac pare kropli wody i podgrzewac do momentu az zaczna "podskakiwac" (ok 4min) 3. Zdjac z ognia, wlac olej i maslo i ostudzic stawiajac na mokrej sciereczce na 10sek 4. Wlozyc A. i na malym ogniu podsmazac do momentu az bedzie czuc zapach. Wlozyc kurczaka i obsmazyc z kazdej strony 5. Wlac B., przykryc pokrywka i an srednim ogniu gotowac az pokrywka nie zacznie sie "obracac"; wtedy zmniejszyc ogien i gotowac jeszcze 20min. Najlepiej smakuje z nan, ale mozna tez podac z ryzem z szafranem, szczytem marzen jest jeszcze lassi do tego. Trzeci przepis musze poszukac ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- aniu wiesz, ze uchronilas tz curry przed konsumpcja? |
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to mój paluszkiem pokazuje, bierze butle i od razu kładzie się na kanapie a tak wogóle to chcę Wam powiedzieć,że moj maly zaczyna gadać ![]() wczoraj nauczył się mowić DWA, ale tak fajnie bo z akcenten czyli DYWAAA hehe bo mamy taką fajną zabawę, ja mowię, raz,dwa i na trzy skaczemy, to on tak się cieszy,że łapki do mnie wyciąga i mowi dyywaaa ![]() a wczoraj pierwszy raz powiedzial mama am |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny dziękuję slicznie w imieniu siostry za gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam, że wtedy pojawiłam się na szybko i wieczorem nie wróciłam ale kilka godzin później dostaliśmy tel że szwagier mojej mamy stracił przytomność i nie wiadomo co z nim będzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny fajnie, że Wam się walentynki udały ![]() ![]() Neti widziałam fotki na FB z imprezy ![]() ![]() ![]() Black super prezent mąż dla Ciebie szykuję. Bardzo mi się podoba ta ramka ![]() Yellow współczuję relacji z t. Debrah nie wiem co Ci doradzić z tym jedzeniem.... Powiem Ci tylko, że moja Michasia też jest taki straszny niejadek. Chociaż jak była mała to jadła więcej rzeczy a od jakis 2 lat to szlag mnie trafia.... Je tylko kilka rzeczy i koniec. Ostatnio na siłę jej wmuszam, to wielki ryk no ale inaczej sie chyba nie da. Ona najchetniej jadłaby tylko schabowe,płatki z mlekiem, naleśniki, kopytka, frytki, racuchy i jabłka. W porywach troche rosołu.a i kanapki z czekoladą.I to jej całe menu. Po wszystkim innym ma odruch wymiotny i potrafi trzymać w buzi 20 minut jeden kęs kanapki z szynka czy serem. ![]() ![]() ![]() Deli jak tam idzie budowa?? Wrzucisz jakieś foto??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3736 | |||
Zakorzenienie
|
my tez
![]() Cytat:
![]() Cytat:
sie nie znam ale bardzo ladnie wgladaja Cytat:
![]() bosz,w pierwszym momencie myslalam ze te mocowania na stole to sa buciki Yae! ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a bralas swoje ciuszki na przebranie? Fewciu przestan, jakbym byla facetem to chcialabym taka żonę jak Ty a Twoja uroda to tylko uwieńczenie całości a i ostatnio jakis taki serial leciał Tancerze i tam była taka ładna tancerka chyba najlepsza z nich Sylwia chyba Jej było i mi bardzo Ciebie przypominała Nancy moze u meza to chwilowe i przejdzie, powiem Ci szczerze, wstyd się przyznać ze ja czasami też tak mam, nie okazuje tego ale czasami czuję się taka zmęczona ale kocham moja Rybeczkę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo w sumie masz racje. No ale my na 98% bedziemy miec wlasnie drewniane ![]() Na razie stoimy bo zima. Ale jak sie zrobi już nie zimowo to ruszamy ![]() a zdjęcie, nie ma w sumie nic ciekawego bo tylko chudziak zalany haha
![]() ![]() |
![]() |
#3739 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Marchewke dawalam (surowa i gotowana), gotowana sie fajnie miazdzy, a surowa rzuca. Reszty sprobuje. Dziekujemy ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3740 | ||
Zakorzenienie
|
Kubusiu nasz kochany!!! wszystkiego co najlepsze, spelnienia marzen i samych slonecznych chwil w zyciu!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
zazdroszcze! ![]() -------- swiat schodzi na psy! dyrka czytala nam nowa podstawe dla 1 klasy - zakaz zadawania pisemnych prac domowych w 1 klasie - obowiazkowa swietlica dla wszystkich gdzie nauczyciel bedzie mial obowiazek odbrabiania z dziecmi prac domowych tak aby dziecko mialo malo do zrobienia w domu a najlepiej NIC ![]() ![]() ![]() oby tak dalej! ![]() ![]() ![]() sorki, musialam se ulzyc! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() sto lat! i prosze dac buziaka od Cioci Deli! ![]() ![]()
![]() |
#3743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak sie sklada, ze moj tez dzieki Tobie bedzie pyszne curry zajadal ![]() ![]() Jeszcze raz dziekuje Ci za przepisy ![]() ![]() A powiedz mi, tego lassi tak na ostro/slono probowalas? jak dla mnie to to jest super jako dip, ale do picia? ![]() Sto latek Kubusiu!!! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Aaaa czadowy jest!!! ![]() pstryczku ![]()
![]() |
#3744 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jaki zaczes!!!!!!!!!!!!!!!!!
oplulam monitor!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() boski jest! ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- zareagowalismy identycznie! ![]() ale dyrka nas pocieszyla - spoko, narazie nie ma co wariowac. jak dojdzie do wladzy PIS to bedzie jeszcze ciekawiej ![]() takze ten tego, no... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Raczkowanie
|
Deli niby nic jeszcze nie ma a człowiek już się cieszy
![]() ![]() Kubusiu wszystkiego najlepszego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3746 |
Wtajemniczenie
|
Buziaki dla Kubusia
![]() ![]() przecudnie wyglądał na imprezie ![]() ![]() Ultra, ania, sarah pewnie, że pokażę zdjęcia ![]() silver super, że masz w końcu Męża w domu ![]() meneq Yae piękna ![]() marsi brawa dla Leosia ![]() pstryku co za głupota ![]() moje dziecko zaczęło schodzić z dywanu tak jak z kanapy ![]() ![]()
#3747 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3748 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Zadomowienie
|
No tak ale z tego co wyczytalam to w oryginale powinien byc chyba slony lub ostry? I tak sobie wyobrazilam popijac jakas potrawe slonym jogurtem
![]() ![]() karusia jaki lovelas na drugim zdjeciu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.