Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 11:30   #3721
meneq
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Jak dam w ten sposób co Ty to albo zje pieczywo a serem posmaruje podłogę, albo na odwrót

W ogóle to Jej zęby idą, Może dlatego tak........

Jak włączyć autokoretkę na wizażu ????
To nie pomoge. U nas zeby nie maja zwiazku z apetytem

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja to uwielbiam curry z kus- kusem
a robię zwykle tajskie, krewety, mleczko kokosowe,chilli,limonka,i mbir, itp plus oczywiście pasta curry

tak serio to jeszcze nie wiem, ostatnio rozmawialiśmy żeby wybrać się w egzotyczną podróż, mojego brata ex żona jeździ na takie eskaady, jej znajomy orgazniuje za niewielkie pieniądze, niedawno własnie wrocili z wietnamu ( z dzieckiem byli) zaliczyła już chyba wszystkie kierunki świata
Ale fajowo!!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 11:30   #3722
Kija80
Zadomowienie

Litlle Pulneo na kaszelek to nie bardzo. Na potężny brzydki kaszel jak najbardziej To nie jest taki byle syropek, ma długą listę skutków ubocznych i masę przeciwników (nie wiem czy akurat pod nazwą Pulneo, za to na pewno jako Eurespal - on był pierwszy, Pulneo jest tańszym odpowiednikiem i weszło jak Eurespalowi wygasły prawa patentowe czy jak tam się to nazywa). Ja jestem wielką zwolenniczką Pulneo, Grześ wypił tego sporo ale nigdy na pierwszy lepszy kaszelek. Do niedawna było to na receptę i lekarka przepisywała przy brzydkim kaszlu, kiedy były już zmiany osłuchowe i zaczynało schodzić na oskrzela ale jeszcze była szansa że się obejdzie bez antybiotyku. I zawsze kazywała podawać 7-8 dni jak antybiotyk, nigdy doraźnie. Nie wiem co teraz jest na topie dla takich maluszków bo młoda dotąd kaszlała trzy razy ale zawsze krtaniowo więc leczenie inne. Na pewno Stodal, chyba Drossetux na suchy kaszel, podawałam też syrop prawoślazowy po 2,5 ml (niby od 6 rż ale pediatrzy często zalecają tylko malutką dawkę a fajnie łagodzi). A jak będzie kaszleć brzydko to i tak pasuje ją osłuchać więc się dopytasz o Pulneo
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 11:34   #3723
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Litlle Pulneo na kaszelek to nie bardzo. Na potężny brzydki kaszel jak najbardziej To nie jest taki byle syropek, ma długą listę skutków ubocznych i masę przeciwników (nie wiem czy akurat pod nazwą Pulneo, za to na pewno jako Eurespal - on był pierwszy, Pulneo jest tańszym odpowiednikiem i weszło jak Eurespalowi wygasły prawa patentowe czy jak tam się to nazywa). Ja jestem wielką zwolenniczką Pulneo, Grześ wypił tego sporo ale nigdy na pierwszy lepszy kaszelek. Do niedawna było to na receptę i lekarka przepisywała przy brzydkim kaszlu, kiedy były już zmiany osłuchowe i zaczynało schodzić na oskrzela ale jeszcze była szansa że się obejdzie bez antybiotyku. I zawsze kazywała podawać 7-8 dni jak antybiotyk, nigdy doraźnie. Nie wiem co teraz jest na topie dla takich maluszków bo młoda dotąd kaszlała trzy razy ale zawsze krtaniowo więc leczenie inne. Na pewno Stodal, chyba Drossetux na suchy kaszel, podawałam też syrop prawoślazowy po 2,5 ml (niby od 6 rż ale pediatrzy często zalecają tylko malutką dawkę a fajnie łagodzi). A jak będzie kaszleć brzydko to i tak pasuje ją osłuchać więc się dopytasz o Pulneo
Koja, dzięki,że mnie uświadomiłaś,że pulneo to odpowiednik eurespalu
moj starszy syn za maleńkości był wylaczine na eurespalu- byl to jedyny preparat ktory na niego dzialał

a tak na marginesie, Ty już jesteś po imprezie czy jeszcze przed? bo tak się o to menu martwiłaś i tak sie zastanawiałam jak wyszło
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 11:36   #3724
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
To lecimy z pierwszym (1porcja)
Podgrzac olej i usmazyc mieso mielone wieprz-wol (80g). Kiedy zmieni sie kolor dodac sol i pieprz. Nastepnie dodac drobno pokrojonego brokula (30g), 1/4 cebuli w kosteczke i 3 pieczarki w paseczki i chwile podsmazyc. Dodac 200ml wody, pol kostki rosolowej i soje konserwowa (30g) i gotowac 2-3 minuty. Dodac 15g posiekanego curry (zaraz Ci wysle o jakie chodzi - japonskie w kostkach) i gotowac do calkowitego odparowania wody. Podawac na ryzu.
https://www.google.co.jp/search?q=%E...iw=320&bih=372

iPhoneから送信

Takie jak na pierwszym zdjeciu, na reszcie masz przykladowe firmy
Dziekuje kochana Na pewno bede probowac. Myslisz, ze warto zamowic do tego takie cos http://www.amazon.co.uk/Medium-Hot-G..._sim_grocery_3

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 11:37   #3725
Kija80
Zadomowienie

Deli ja mam schody betonowe obłożone w całości. Na początku myślałam o samych stopnicach w ciemnym drewnie i czole pomalowanym na jasno ale wyobraziłam sobie malowanie tego co parę miesięcy (jak wchodzisz po schodach to często czubkami butów dotykasz czoła, zwłaszcza faceci bo mają długie stopy, no i się robią ciemne ślady na tym betonowym). I mam ostatecznie całe tylko jasne dębowe
Stary 2014-02-17, 11:37   #3726
nafiyqa
Zakorzenienie

U nas nocka z gatunku lepszych.
jedna pobudka o 4:30 (co prawda 1h nieodkladalnosci), ale potem spanie do 8:30, czyli standardowo.

Fewciu, a co u Was ze zlobkiem w ferie?
Tez pobudki kolo 5?

meneq, kiedys mi poradzilas, zebym dawala Kubie chleb z jakimis dodatkami, zeby przekonac go do jedzenia.
Probowalam i chyba nic z tego.
Dalam mu: (przymknij oko na dziwne polaczenie)
- chleb maczany w zupce z grudkami (nie ma szans)
- chleb z fasolka szparagowa (zawinieta w srodku, nie bylo jej widac - wzial do lapki, dobral sie do niej, chleb zjadl, fasolke wyrzucil)
- chleb z kalafiorem (jak wyzej)

Po prostu nic nie przechodzi.
Bede probowac czegos w rodzaju past. Ale musze miec najpierw sprzet do zrobienia.

Z rzeczy, ktore zje sam i ktore nie sa kaszka/zupa przechodza:
chleb, rodzynki, wafelki ryzowe, banan, wczoraj dalam winogrona i ananasa - poszlo!
Czyli raczej celuje w slodkie smaki...

Pomarancze okresowo jadl, teraz znow wypluwa.
Po mandarynkach ma wysypke. Z naszych talerzy wciaz nic nie chce.

jablko - niewazne jak slodkie jest to wezmie do buzi, ladnie pogryzie i wypluwa to, co zmielil. Maly blender z niego

Przy jedzeniu obiadkow jest faza "wypluwanie z buzi tego, co mi mama da" - i tak jemy czasem i po 20min... ja podaje, on wypluwa, podam drugi raz to samo (zgarniete z brody ) i gryzie. Takze nie wiem co jest grane...

Wybaczcie przydlugawy post

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2014-02-17 o 11:39
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 11:44   #3727
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziekuje kochana Na pewno bede probowac. Myslisz, ze warto zamowic do tego takie cos http://www.amazon.co.uk/Medium-Hot-G..._sim_grocery_3
Pewnie, ze warto. Tak sie sklada, ze wlasnie tego curry uzylam ;-)

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas nocka z gatunku lepszych.
jedna pobudka o 4:30 (co prawda 1h nieodkladalnosci), ale potem spanie do 8:30, czyli standardowo.

Fewciu, a co u Was ze zlobkiem w ferie?
Tez pobudki kolo 5?

meneq, kiedys mi poradzilas, zebym dawala Kubie chleb z jakimis dodatkami, zeby przekonac go do jedzenia.
Probowalam i chyba nic z tego.
Dalam mu: (przymknij oko na dziwne polaczenie)
- chleb maczany w zupce z grudkami (nie ma szans)
- chleb z fasolka szparagowa (zawinieta w srodku, nie bylo jej widac - wzial do lapki, dobral sie do niej, chleb zjadl, fasolke wyrzucil)
- chleb z kalafiorem (jak wyzej)

Po prostu nic nie przechodzi.
Bede probowac czegos w rodzaju past. Ale musze miec najpierw sprzet do zrobienia.

Z rzeczy, ktore zje sam i ktore nie sa kaszka/zupa przechodza:
chleb, rodzynki, wafelki ryzowe, banan, wczoraj dalam winogrona i ananasa - poszlo!
Czyli raczej celuje w slodkie smaki...

Pomarancze okresowo jadl, teraz znow wypluwa.
Po mandarynkach ma wysypke. Z naszych talerzy wciaz nic nie chce.

jablko - niewazne jak slodkie jest to wezmie do buzi, ladnie pogryzie i wypluwa to, co zmielil. Maly blender z niego

Przy jedzeniu obiadkow jest faza "wypluwanie z buzi tego, co mi mama da" - i tak jemy czasem i po 20min... ja podaje, on wypluwa, podam drugi raz to samo (zgarniete z brody ) i gryzie. Takze nie wiem co jest grane...

Wybaczcie przydlugawy post
Jablka Yae tez jesc nie potrafi.
Skoro lubi slodkie, to probuj z kukurydza, marchewka, groszkiem, dynia, batatami.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Kubusiu najlepsze roczkowe zyczonka!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 11:44   #3728
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie, ze warto. Tak sie sklada, ze wlasnie tego curry uzylam ;-)

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Skoro lubi slodkie, to probuj z kukurydza, marchewka, groszkiem, dynia, batatami.

Jeszcze raz dziekuje Bede eksperymentowac

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-02-17, 11:45   #3729
Kija80
Zadomowienie

Marsi po ale nie mam czasu teraz pisać bo zaraz wychodzimy Oprócz Pulneo jest jeszcze Elofen, też tańszy od Eurespalu. Zresztą coś mi się kojarzy (ale nie jestem pewna) że Eurespal został wycofany a Pulneo zostało, chyba coś takiego gdzieś czytałam. Wszystkie to Fenspiridi hydrochloridum czy tak jakoś i są jednakowo paskudne w smaku Na Grzesia też ładnie działały ale lista skutków ubocznych była niefajna jak na syropek, który w dodatku teraz zrobili bez recepty
Stary 2014-02-17, 11:49   #3730
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Deli ja mam schody betonowe obłożone w całości. Na początku myślałam o samych stopnicach w ciemnym drewnie i czole pomalowanym na jasno ale wyobraziłam sobie malowanie tego co parę miesięcy (jak wchodzisz po schodach to często czubkami butów dotykasz czoła, zwłaszcza faceci bo mają długie stopy, no i się robią ciemne ślady na tym betonowym). I mam ostatecznie całe tylko jasne dębowe
ja mam właśnie podstopnice białe drewniane ale na szczęście się nie brudzą choc tak bardzo mnie przed tym przestrzegali
natomiast strasznie jestem zła że zdecydowałąm się na ciemny kolor drzewa samych stopin, mogłam pojsc tak jak podlogi- jasny dąb
na ciemnym niestety widać każdy paproch
Stary 2014-02-17, 11:52   #3731
LadyWhisper
Zakorzenienie

dziękuję meneq, spróbuję w ten sposób

Zapomniałam wam napisać, co moje dziecię robi od paru dni. Jak nadchodzi pora spania, idzie do swojego pokoju, wdrapuje się na fotel, wyjmuje butlę z podgrzewacza, siada na tymże fotelu i czeka wiecie, jakie to cudowne???

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 11:53   #3732
marsi11
Zakorzenienie

Kubusiu, słoneczko dużo radości, miłości,słodkiego mleczka, żebyś odkrywał świat z pasją w otoczeniu i miłości bliskich, składa marsi i Leosio
Stary 2014-02-17, 11:55   #3733
meneq
Zakorzenienie

Curry hinduskie 4 porcje
Skladniki
Kurczak z koscia 600-700g
Pol lyzeczki soli, pieprz

A. maka, curry w proszku kazdego po 2 lyzki
B. Jogurt nat. 300ml
Sok pomidorowy 200ml
Lyzeczka soli
2 lyzki miodu
Czosnek 2 zabki i tyle samo imbiru

Olej, maslo 1 lyzeczka

1. Kurczaka popieprzyc i posolic i odstawic na 10min
2. Do garnka wlac pare kropli wody i podgrzewac do momentu az zaczna "podskakiwac" (ok 4min)
3. Zdjac z ognia, wlac olej i maslo i ostudzic stawiajac na mokrej sciereczce na 10sek
4. Wlozyc A. i na malym ogniu podsmazac do momentu az bedzie czuc zapach. Wlozyc kurczaka i obsmazyc z kazdej strony
5. Wlac B., przykryc pokrywka i an srednim ogniu gotowac az pokrywka nie zacznie sie "obracac"; wtedy zmniejszyc ogien i gotowac jeszcze 20min.
Najlepiej smakuje z nan, ale mozna tez podac z ryzem z szafranem, szczytem marzen jest jeszcze lassi do tego.

Trzeci przepis musze poszukac

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

aniu wiesz, ze uchronilas tz curry przed konsumpcja?
Stary 2014-02-17, 11:58   #3734
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dziękuję meneq, spróbuję w ten sposób

Zapomniałam wam napisać, co moje dziecię robi od paru dni. Jak nadchodzi pora spania, idzie do swojego pokoju, wdrapuje się na fotel, wyjmuje butlę z podgrzewacza, siada na tymże fotelu i czeka wiecie, jakie to cudowne???

to mój paluszkiem pokazuje, bierze butle i od razu kładzie się na kanapie
a tak wogóle to chcę Wam powiedzieć,że moj maly zaczyna gadać
wczoraj nauczył się mowić DWA, ale tak fajnie bo z akcenten czyli DYWAAA hehe bo mamy taką fajną zabawę, ja mowię, raz,dwa i na trzy skaczemy, to on tak się cieszy,że łapki do mnie wyciąga i mowi dyywaaa
a wczoraj pierwszy raz powiedzial mama am
Stary 2014-02-17, 12:10   #3735
karusia_2007
Raczkowanie

Hej dziewczyny dziękuję slicznie w imieniu siostry za gratulacje Dziewczyny czują się dobrze, dzisiaj wychodzą do domu. "Maleńka" Asia ważyła 4200 na razie widziałam ja tylko na zdjęciach ale jest śliczna

Przepraszam, że wtedy pojawiłam się na szybko i wieczorem nie wróciłam ale kilka godzin później dostaliśmy tel że szwagier mojej mamy stracił przytomność i nie wiadomo co z nim będzie A dzisiaj o 9 rano zmarł. Cały ten czas leżał pod aparaturą nieprzytomny i nie oddychał. Wczoraj moja mama tam była z ciotką to wróciła w szoku. Mówi, że nigdy więcej nie chciałaby nikogo widzieć w takim stanie A na sali z wujem leży facet ok 35 lat tez nieprzytomny. Lekarz powiedział, że jak przeżyje 3 dni to będzie żył podobno powikłania po grypie Także tego, humor mam do niczego W ogóle ten rok cos kiepsko się zaczął

Dziewczyny fajnie, że Wam się walentynki udały a te z Was, które nie były w tym dniu szczęśliwe mocno mocno tulę

Neti widziałam fotki na FB z imprezy Fajne dekoracje zrobiłaś

Black super prezent mąż dla Ciebie szykuję. Bardzo mi się podoba ta ramka

Yellow współczuję relacji z t.

Debrah nie wiem co Ci doradzić z tym jedzeniem.... Powiem Ci tylko, że moja Michasia też jest taki straszny niejadek. Chociaż jak była mała to jadła więcej rzeczy a od jakis 2 lat to szlag mnie trafia.... Je tylko kilka rzeczy i koniec. Ostatnio na siłę jej wmuszam, to wielki ryk no ale inaczej sie chyba nie da. Ona najchetniej jadłaby tylko schabowe,płatki z mlekiem, naleśniki, kopytka, frytki, racuchy i jabłka. W porywach troche rosołu.a i kanapki z czekoladą.I to jej całe menu. Po wszystkim innym ma odruch wymiotny i potrafi trzymać w buzi 20 minut jeden kęs kanapki z szynka czy serem. Mam nadzieję, że z tego wyrosnie , bo podobno tez taka byłam

Deli jak tam idzie budowa?? Wrzucisz jakieś foto???
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 12:19   #3736
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Pstryczku my radę mieliśmy przed feriami
my tez

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
witam się z rana,
u mnie humor jak był kiepski tak jest dalej nie wiem, kiedy to się zmieni

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Na pewno jest mu bardzo przykro, że się stara a Kuba ma to w dupce i nie chce się z nim bawić ale może Kuba po prostu odczuwa niechęć tż... już sama nie wiem
moim zdaniem bankowo takjest!

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Dajcie znać, co sądzicie.
sie nie znam ale bardzo ladnie wgladaja

Cytat:
ultra Broda ;-)Załącznik 5586041

bosz,w pierwszym momencie myslalam ze te mocowania na stole to sa buciki Yae! : hahaha:

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 12:23   #3737
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej Kochane
wróciliśmy z sesji, ale Hania będzie miała zdjęcia już się doczekać nie mogę na szczęście pani fotograf była super i od razu z Hanią kontakt złapała. nawet dała się przebrać 6 razy

.
wow a pochwalisz sie nam?
a bralas swoje ciuszki na przebranie?

Fewciu

przestan, jakbym byla facetem to chcialabym taka żonę jak Ty a Twoja uroda to tylko uwieńczenie całości

a i ostatnio jakis taki serial leciał Tancerze i tam była taka ładna tancerka chyba najlepsza z nich Sylwia chyba Jej było i mi bardzo Ciebie przypominała

Nancy
moze u meza to chwilowe i przejdzie, powiem Ci szczerze, wstyd się przyznać ze ja czasami też tak mam, nie okazuje tego ale czasami czuję się taka zmęczona ale kocham moja Rybeczkę
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 12:27   #3738
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

ooo w sumie masz racje. No ale my na 98% bedziemy miec wlasnie drewniane

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość

Deli jak tam idzie budowa?? Wrzucisz jakieś foto???
Na razie stoimy bo zima. Ale jak sie zrobi już nie zimowo to ruszamy

a zdjęcie, nie ma w sumie nic ciekawego bo tylko chudziak zalany haha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00197.jpg (82,6 KB, 38 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 12:34   #3739
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Akurat mialam tylko taki cieniutki;> jak do rosołu ;p ale i tak d.pa bo szczękościsk jest.
Ojj, i co, mama wszamala?

Cytat:

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Kubusiu najlepsze roczkowe zyczonka!!
Z kukurydza teraz ciezko w PL..
Marchewke dawalam (surowa i gotowana), gotowana sie fajnie miazdzy, a surowa rzuca.
Reszty sprobuje.

Dziekujemy

Cytat:
Kubusiu, słoneczko dużo radości, miłości,słodkiego mleczka, żebyś odkrywał świat z pasją w otoczeniu i miłości bliskich, składa marsi i Leosio

Stary 2014-02-17, 12:49   #3740
pstryczek84
Zakorzenienie

Kubusiu nasz kochany!!!
wszystkiego co najlepsze, spelnienia marzen i samych slonecznych chwil w zyciu!!!!

Cytat:
ech dziewczyny ,proszę o kciuki, dziś mamyy z Leosiem konsultacje chirurgiczną, najchętniej przełożyłabym tę wizytę ze strachu no ale rozsądek mowi co innego
kciuki!!!!!!!!!!!!

Cytat:
to mój paluszkiem pokazuje, bierze butle i od razu kładzie się na kanapie
a tak wogóle to chcę Wam powiedzieć,że moj maly zaczyna gadać
wczoraj nauczył się mowić DWA, ale tak fajnie bo z akcenten czyli DYWAAA hehe bo mamy taką fajną zabawę, ja mowię, raz,dwa i na trzy skaczemy, to on tak się cieszy,że łapki do mnie wyciąga i mowi dyywaaa
a wczoraj pierwszy raz powiedzial mama am
brawa!!!!!!!!!!!!!!
zazdroszcze!

--------
swiat schodzi na psy!
dyrka czytala nam nowa podstawe dla 1 klasy
- zakaz zadawania pisemnych prac domowych w 1 klasie
- obowiazkowa swietlica dla wszystkich gdzie nauczyciel bedzie mial obowiazek odbrabiania z dziecmi prac domowych tak aby dziecko mialo malo do zrobienia w domu a najlepiej NIC
klask i:
oby tak dalej!

sorki, musialam se ulzyc!

Stary 2014-02-17, 12:53   #3741
nafiyqa
Zakorzenienie

Wczorajszy Kuba ze zlowionymi skarbami i gratis debiut w krzeselku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2160066aa.jpg (77,5 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2160028aa.jpg (122,7 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2120007aaa.jpg (105,0 KB, 49 załadowań)

Stary 2014-02-17, 12:54   #3742
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
jakie cudna czuprynka!!!!!!
sto lat! i prosze dac buziaka od Cioci Deli!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 12:58   #3743
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Curry hinduskie 4 porcje
Skladniki
Kurczak z koscia 600-700g
Pol lyzeczki soli, pieprz

A. maka, curry w proszku kazdego po 2 lyzki
B. Jogurt nat. 300ml
Sok pomidorowy 200ml
Lyzeczka soli
2 lyzki miodu
Czosnek 2 zabki i tyle samo imbiru

Olej, maslo 1 lyzeczka

1. Kurczaka popieprzyc i posolic i odstawic na 10min
2. Do garnka wlac pare kropli wody i podgrzewac do momentu az zaczna "podskakiwac" (ok 4min)
3. Zdjac z ognia, wlac olej i maslo i ostudzic stawiajac na mokrej sciereczce na 10sek
4. Wlozyc A. i na malym ogniu podsmazac do momentu az bedzie czuc zapach. Wlozyc kurczaka i obsmazyc z kazdej strony
5. Wlac B., przykryc pokrywka i an srednim ogniu gotowac az pokrywka nie zacznie sie "obracac"; wtedy zmniejszyc ogien i gotowac jeszcze 20min.
Najlepiej smakuje z nan, ale mozna tez podac z ryzem z szafranem, szczytem marzen jest jeszcze lassi do tego.

Trzeci przepis musze poszukac

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

aniu wiesz, ze uchronilas tz curry przed konsumpcja?

Tak sie sklada, ze moj tez dzieki Tobie bedzie pyszne curry zajadal Ale jutro bo na dzisiaj mam jeszcze pieczen z wczoraj

Jeszcze raz dziekuje Ci za przepisy Z kurczaka robie dosc czesto ale nigdy jeszcze nie robilam calego. Zawsze tylko cyce. Musze to zmienic
A powiedz mi, tego lassi tak na ostro/slono probowalas? jak dla mnie to to jest super jako dip, ale do picia?

Sto latek Kubusiu!!!

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Aaaa czadowy jest!!!

pstryczku

18.01.2013 - Lili
Stary 2014-02-17, 13:07   #3744
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jaki zaczes!!!!!!!!!!!!!!!!!
oplulam monitor!!!

boski jest!

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:

pstryczku
zareagowalismy identycznie!
ale dyrka nas pocieszyla - spoko, narazie nie ma co wariowac. jak dojdzie do wladzy PIS to bedzie jeszcze ciekawiej
takze ten tego, no...

Stary 2014-02-17, 13:08   #3745
karusia_2007
Raczkowanie

Deli niby nic jeszcze nie ma a człowiek już się cieszy Za to jak mury pójdą w górę to z dnia na dzień będzie widać postęp i budowa będzie rosła w oczach

Kubusiu wszystkiego najlepszego STO LATEK
Stary 2014-02-17, 13:12   #3746
misiaeel
Wtajemniczenie

Buziaki dla Kubusia
przecudnie wyglądał na imprezie i ten fryz

Ultra, ania, sarah pewnie, że pokażę zdjęcia tylko trzeba czekać 2 tygodnie:/

silver super, że masz w końcu Męża w domu i współczuję nocki:/

meneq Yae piękna

marsi brawa dla Leosia

pstryku co za głupota

moje dziecko zaczęło schodzić z dywanu tak jak z kanapy

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 13:14   #3747
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ojj, i co, mama wszamala?

Z kukurydza teraz ciezko w PL..
Marchewke dawalam (surowa i gotowana), gotowana sie fajnie miazdzy, a surowa rzuca.
Reszty sprobuje.

Dziekujemy

A z puszki lub mrozonki?
Stary 2014-02-17, 13:15   #3748
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
moje dziecko zaczęło schodzić z dywanu tak jak z kanapy
:hahaha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCI0343.jpg (29,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCI0344.jpg (32,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCI0347.jpg (24,5 KB, 32 załadowań)
Stary 2014-02-17, 13:16   #3749
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

Tak sie sklada, ze moj tez dzieki Tobie bedzie pyszne curry zajadal Ale jutro bo na dzisiaj mam jeszcze pieczen z wczoraj

Jeszcze raz dziekuje Ci za przepisy Z kurczaka robie dosc czesto ale nigdy jeszcze nie robilam calego. Zawsze tylko cyce. Musze to zmienic
A powiedz mi, tego lassi tak na ostro/slono probowalas? jak dla mnie to to jest super jako dip, ale do picia?

Sto latek Kubusiu!!!

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Aaaa czadowy jest!!!

pstryczku
Ale lassi to jest napoj a nie dip. Slodkawy napoj jogurtowy
Stary 2014-02-17, 13:30   #3750
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Ale lassi to jest napoj a nie dip. Slodkawy napoj jogurtowy
No tak ale z tego co wyczytalam to w oryginale powinien byc chyba slony lub ostry? I tak sobie wyobrazilam popijac jakas potrawe slonym jogurtem Dlatego pytam czy probowalas bo dla mnie to brzmi dosc dziwnie

karusia jaki lovelas na drugim zdjeciu

18.01.2013 - Lili
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości