|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
U mnie znów noc wysoko w rankingu najgorszych ciążowych. Spałam może w sumie ze dwie godziny, plus koło 2 w nocy sąsiad włączył alarm przeciwpożarowy
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1322 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze pamiętam jak ja siębałam w ostatnich dniach - szczególnie, że przepływy pępowinowe i mózgowe wychodziły kiepskie. Dobrze, że to już za mną. Cytat:
![]() |
#1323 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Długo jeszcze zostało? Cytat:
NIE! Wyjaśniam skąd moje oburzenie: tormentiol zawiera kwas borowy. On rzeczywiście działa na odparzenia. Ale, udowodniono że przenika on przez błony śluzowe, nieuszkodzoną skórę niemowląt, może się kumulować w organizmie i powodować uszkodzenia nerek i wątroby. UE w 2002 roku wydała dyrektywę zgodnie z którą zabronione jest stosowanie produktów z kwasem borowym u dzieci poniżej 3 roku życia. Dotyczy to Linomagu w kremie (którego nie powinno się stosować do 11 rż), Tormentiolu, Tormentile Forte. Linomag w maści jest bezpieczny. To jest wogóle masakra wynikająca z niedokształcenia lekarzy - dyrektywa ma już 12 lat, a i tak nie do wszystkich dotarła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Koleżanka mi wczoraj napisała że urodziła kilka dni wcześniej, miała być Zosia i wychodzi ze szpitala ze zdrowym synkiem ![]()
![]() |
#1324 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z tymi jablkami to jest roznie, bo u mnie po tym jak zjadlam jablka, to Alek mial mega bol brzuszka. Raz jadlam surowe, innym razem pieczone i taki mus do ryzu i bylo tak samo. To pewnie tez zalezy od dziecka. Meza jeszcze nie ma, a ja juz bym z domu wyszla ![]() Te moje chlopy dzisiaj testuja moje nerwy ![]()
![]() |
#1325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wybudzałam bo Adaś miał żółtaczkę i sporo stracił na wadze a teraz mały sam się budzi co 3-4h i jest OK. Ja też jem wszystko- bąki małego męczą czasem no ale kogo nie męczą ![]()
![]() |
#1326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A porod moze Ci sie zaczac nagle, bez zadnych wczesniejszych objawow ![]() ![]()
![]() |
#1327 | |
Zakorzenienie
|
Hej!
Na razie eliminuje ze swojego jadłospisu kapustę kiszona i cebule. Ciężka noc mieliśmy dzisiaj. Dopiero nad ranem mała dała przełożyć się do swojego łóżeczka, przez cześć nocy spała z nami w łóżku, ale ja tego nie lubię - boje się, ze ja przygnieciemy. Poza tym to nawet przez takie 2-3 h cieżko się wyspać, kiedy leży koło nas. Smoczek trochę pomógł. I obowiązane chusta wg metody Harvey Karpa ![]() Zaczęłam czytać jego książkę "Najszczesliwsze niemowlę w okolicy". Całkiem fajna i jakoś do mnie przemawia. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1328 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w szpitalu też w wc popłakiwałam jak dziecko, tak bardzo już chciałam do domu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1329 |
Zakorzenienie
|
Co do opuchnietych stop po porodzie - mi spuchły drugiego dnia. Wyglądały jak kopytka świnki Piggy. Opuchlizna zaczęła schodzić piątego dnia już w domu.
Za to cały czas czuje lekkie drętwienie w palcach prawej ręki. Muszę zapytac lekarza czy to normalne. Chciałabym odzyskać normalne czucie w dłoniach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |
Gang Iren
|
Muminku i Roane trzymajcie się! Wiem,że ciężko na tej końcówce,ale już naprawdę niedługo pozostało.
Cytat:
Też o tym słyszałam. Zresztą ja wszystko co mam zastosować sprawdzam bardzo dokładnie., Niczego nie biorę na słowo,bo lekarz przepisał. Zresztą miałam przypadek,że lekarka pomyliła się i przepisała mi całkiem inny lek,nazwy jej się pochrzaniły i gdybym wzięła go,do tego z takim dawkowaniem jak leku właściwego to ciężkie konsekwencje by były.
![]() |
#1331 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po porodzie też puchną? Bo ja czekam porodu jak wybawienia, strasznie mam kończyny popuchnięte ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już nastrój trochę lepszy? Jeśli masz dwie łazienki w domu, to może weź przez przypadek podrzuć teściowej do herbaty trochę laxigenu? ![]() Cytat:
![]() Ja przed ciążą ważyłam 60 kg, i zawsze uważałam się za raczej szczupłą. Czuję się jak w cudzym ciele, patrzę na zdjęcia i nie wierzę że to ja na tych zdjęciach, z tym wielkim wszystkim ![]() Cytat:
![]() Jaki grzeczny chłopczyk ![]()
![]() |
#1332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję... ![]() ![]()
![]() |
#1333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Yummi myślisz, że się da? nie rób mi nadziei!! ![]() Lela, masz rację, tęsknię za spokojem, bardzo... Chyba mi nerwy puszczają już powoli, zmęczenie daje mi w d....e ostatnio. Perfuzja i Iwantyou, ale wam dobrze... Wczoraj byliśmy u teściów, ja chyba dziwna jestem, ale wściekłam się ostro mam dość i nie chcę tam chodzić. Przy samym wejściu teść zabiera mi dziecko z rąk (ok, chce żebym mogła ściągnąć buty) ale on zabiera się do jego rozbierania. Nosz... podeszłam powiedziałam, że sobie poradzę i sama moje dziecko rozebrałam. Położyłam w rozłożonym foteliku, za chwilę zaczał płakać i mój teść ubiegł mnie (dosłownie) i wziął go na ręce, jeszcze źle go wziął! tż zwrócił mu uwagę (ale uśmiechał się przy tym) nawet nei zdążyłam wziąć go na ręce czujecie zaciskałam zęby a szwagierka ukradkiem kazała mi liczyć do 10. Każdy nas pyta, czy może wziąć dziecko na ręce, a on podszedł jak do swojego dziecka!! ![]() Potem zaczął nim huśtać i kołysać.Dziecko się drze... Kotlet mi w gardle stanął, wstałam powiedziałam, że jest głodny zabrałam mu dziecko i wyszłam. Na spacerze.... idziemy wszyscy (my, rodzice, brat z żoną i córeczką) i mój teść wręcz zabrał mojego tż i cały czas mu truł o pracy, to niedziela była no ku... Musiałam wyrzucić z siebie ten kwas...
![]() |
#1334 | |
Rozeznanie
|
Mam to samo. Co najgorsze mam wrażenie, że jem bardzo mało i w sumie od porodu niewiele rzeczy wprowadziłam, a zaczęły się problemy brzuszkowe, których wcześniej nie było.
Cytat:
A za nami chyba najgorsza noc jak do tej pory. Pisałam Wam wcześniej, że Igor pięknie śpi, dobrze przybiera itd, ale od paru dni zaczęły się problemy brzuszkowe i jest coraz gorzej. Podaliśmy małemu Infacol w sobotę i była mała poprawa, ale Igor ma niecałe 3 tygodnie więc nie chcę mu podawać tego przed każdym karmieniem. No i wczoraj w nocy zaczęło się - no istny Armageddon. Około 12:30 go karmiłam possał 10 minut po czym zaczął się prężyć, stękać i wypluwać pierś z dzikim rykiem, za chwilę szukał piersi i chwytał bardzo łapczywie. Starałam się go uspokajać jak tylko potrafię, ale nic nie pomagało W końcu po 10 minutach męczarni na dobre się rozbeczał i musiałam go nosić. Męczył się tak do 3, po czym znów go nakarmiłam. Też się prężył, ale już mniej i dopiero ok 4 zasnął. Od tej pory jest ok, ale bardzo się martwię, że to od mojego pokarmu. Nie wiem już jak mu pomóc, bo jak tak dalej pójdzie, to on przecież nie będzie się najadał ![]() ![]()
![]() |
#1335 |
Zadomowienie
|
Roane ma racje. Thormentiol zawiera kwas borny i nie mozna stosowac u dzieci a juz na pewno nie dlugofalowo. Ale przyznaje ze ze 3 razy uratowal pupcie mojego starszaka. Jak byla jakas mega masakra np po antybiotyku i niemowlece sposoby nie dawaly rady to cieniutko smarowalam thormentiolem przez 2 dni i po problemie. Jak kryzys byl zazegnany wracalismy do bezpieczniejszych srodkow.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 |
Zakorzenienie
|
Rany ale moje dziecko kupę strzeliło, cały pajacyk zafajdany
![]() Zjadła i znowu śpi ![]() Ja jestem w szoku że wy tak wszystko jecie, ja w zeszłym tyg zjadłam środek z gołąbka, kapusty nawet nie tknęłam i mieliśmy ciężką noc i problem z bąkami ![]() Ja głównie na śniadanie i kolacje jem pszenne pieczywo z wędliną zazwyczaj drobiową a na obiady rosół albo zupy na drobiu zaciągane mlekiem albo ziemniaki z białym sosem z kawałkami kurczaka albo biały sos z pulpetami....mam zamiar powoli wprowadzać normalne posiłki ale mam lęki ![]()
#1337 |
Zakorzenienie
|
jestem nienormalna
![]() Aktualnie wkręciłam sobie, że za głośno oddycha podczas snu i oczywiście niepotrzebnie neta przeszukałam- efekt: siedziałam z uchem przystawionych do klatki piersiowej syna ![]() ![]() Godzinę temu wkręciłam sobie, że go boli jak sika bo kwękał na przewijaku i się prężył a jak siknął to kwękał mniej ![]() 1,5 h temu wmówiłam sobie, że moje dziecko jest za lekko ubrane i pewnie się przeziębi co oczywiście potwierdziłam akcją z oddychaniem ![]() ![]() weźcie mnie ☠☠☠***cie ![]()
#1338 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle dziewczyny jak ja widzę jak ona się do niej schyla i patrzy na nią i mówi do niej " MOJA kruszynka" to mi się nóż w kieszeni otwiera, najchętniej bym jej ![]() ![]() Ja rozumiem że ona się cieszy, pierwsza wnuczka itd. ale czuję że ona ją osacza, nie podoba mi się to, ja to tak odczuwam że ona myśli że my nie umiemy się zająć dzieckiem i wszystko chce zrobić, bo przecież zrobi to lepiej....SZLAG JASNY MNIE TRAFIA ![]()
![]() |
#1340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że ja jestem nienormalna, ale miło,że jest ktoś jeszcze ![]() Co do ubierania, ja pojechałam dziś po bandzie. Nie dziwie sie, że Borys pół spaceru patrzał na mnie ze skwaszoną miną. Ubrałam body króki rękaw + śpiochy. Na to bluza. Na to kurtka... i.. korzuch (taka wkładka do wózka). ja w kurtce i polarze spociłam się jak szczur.... ![]() Borys zaczyna się coraz częściej śmiać, codziennie wali minkami + banan. Szkoda, że w większości marudzi znów od wczoraj. Do godizny 14 nie spał od rana... ale był zrzędliwy o krystyno
![]() |
#1341 |
Wtajemniczenie
|
My już po szczepieniu, Marcelek dostał dwie szczepionki, po jednej w nóżkę kazdą. I doustną na Rota. Spodziewałam się gorszego płaczu, a to była tylko chwilka i koniec. Więc jestem dumna z mojego szkraba
![]() Mamy obserwować i bo może wystąpić gorączka, biegunka itp. Po szczepieniu poszliśmy jeszcze do innego pediatry, żeby obejrzał buzię Marcelka. Kazała natłuszczać w dalszym ciągu i Oliatum myć buźkę. Powiedziała, że na sucho też możemy kłaść mu Oliatum na buzię. Dała receptę i za darmo odebralismy w aptece. Łapie mnie przeziebienie, katar mam i leje mi się z nosa. Kupiłam sobie masć rozgrzewającą i sztyft do nosa mentholowy bo nie wiem co mogę używać. Dzisiaj mój Kochany synek skończył 2 miesiące ![]() magnusia: moje dziecię jak siusia to całkowicie milknie i nieruchomieje, śmiesznie to wyglada. A tak w ogóle to ja tez mam takie fazy, nie przejmuj się ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-02-17 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 | |||
Wtajemniczenie
|
Właśnie słucham sąsiadów z góry, przemiłej chińskiej pary. Jak ich poznaliśmy to nie byliśmy w stanie na oko rozróżnić które jest której płci, oboje w luźnych dresach, krótkie włosy, zero biżuterii, makijażu, ozdób, i te ichnie typowe płaskie twarze.
Ale teraz wyraźnie słyszę, że raczej są dwóch różnych płci, z czego głośno i radośnie korzystają, aż łóżko rytmicznie wali w ścianę ![]() Cytat:
Swoją drogą, trochę zrozumiałe byloby jakbyć po takiej nocy miała dość tematu niemowląt i raczej wzięła się za Agathę Christie ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą, może kogoś zainteresuje: Blog Farmaceuty. Wczoraj przed snem wypowiedziałam życzenie. Chcę się obudzić z dzieckiem u boku. Nie spełniło się ![]() Cytat:
Kurcze, chyba czeka Cię wojna, jeśli chcesz go teraz nauczyć granic. Dorośli ludzie niechętnie się zmieniają ![]()
![]() |
#1343 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Tak Roane, to ja pisałam.... On jest dziwnym człowiekiem, którego ja nie potrafię zaakceptować. Co gorsza pracuje z moim tż i czuję jakby żył naszym życiem. Z resztą szwagierka ma podobnie.. niestety. Padłam na ten tekst o łóżku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- granic go nigdy w życiu nie nauczę, on jest tak silnie przekonany o swojej racji i NIGDY nie dopuszcza do siebie zdania innej osoby. Prędzej odwrócę się od nich, raniąc przy tym syna, męża i koniec końców siebie... Wybitnie go nie znoszę, na samą myśl, żołądek mi się wywraca na lewą stronę. O ile teściowa ostatnio mnie zaskakuje.... choć ideałem nie jest o tyle on nadrabia po stokroć.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla Marcelka ![]() a Adasiowi wychodzi kropka po szczepieniu gruźlicą Cytat:
![]()
![]() |
#1345 |
Zakorzenienie
|
Borys znów usnął w huśtawce,
![]()
#1346 |
Zadomowienie
|
Ja o tym tormentiolu tez czytałam bo moja go stosowała u dzieci wg zaleceń lekarzy. I jej o tym mówiłam. A teraz sama go uzywalam bo polozna i lekarz w innym szpitalu mi go polecili , jeśli się stosuje raz jakiś czas ok, byle by nie przenikalo do krwi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Zakorzenienie
|
nie ruszaj niech śpi
![]() |
#1348 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czuję że nad małym też będę tak sterczeć ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]() A mąż próbuje mu cokolwiek przetłumaczyć? Może miałoby sens spróbować pogadać z teściową, w końcu z tym człowiekiem pewnie ze 30 lat przeżyła, musi sobie umieć z nim radzić ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1349 |
Zakorzenienie
|
Ja niby chcialam jesc wszystko a poki co jem tylko buleczki z chuda wedlina i serem zoltym
![]() Obiady to jakas porazka bo nie mam pojecia czego unikac a co moge palaszowac do woli. Jedynie odwazylam sie zjesc kawalatek prince-polo ![]() Probowalismy dzisiaj wyjsc na spacer. Nakarnilam mala, sama cycka wyplywala wuec stwierdzilam ze ma dosyc. Ubieramy dzieciola ubieram sie ja i tz wkladamy mala do wozka -ryk !!!! Ale po waszych wpiaach mysle sobie - spoko wyjdziemy bedzie lepiej ![]() ![]() Send from my IPhone ![]()
#1350 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny utknełam na 25 stronie,teraz zachaczyłam raptem o 2 od końca
![]() Nawet nie bede starała sie wbić w temat..bo moj mały wzoraj wieczorem i dziś rano ma kłopoty brzuszkowe. Placze,a raczej tak kwili i robi sie cały czerwone,serce mi pęka.podkurcza nóźki i prostuje.. Brzuszek sama nie wiem czy jest twardy ![]() ![]() Ogólnie dziecko,sprzatanie,gotowa nie obiadu, pranie i czasu zostaje naprawde niewiele ![]() Moja dieta jest bardzo uboga,pije tylko wode,jem bulki z wedliną lub serem zoltym,obiad to królik,kurczak duszony,ziemniaki, deser to danio lub herbatniki. Edytowane przez poczatkujaca-dagmara Czas edycji: 2014-02-17 o 13:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.