|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
ale z czasem dzieci coraz bardziej się interesują co jest na tych ścianach. Moja teraz bardzo często się przygląda ![]() Nie wiem jakie masz dokładnie dekoracje nad łózeczkiem na myśli. Być może też to coś fajnego. Wrzucisz jakiegoś linka? Tylko trzeba zwrócić uwagę, żeby nie utrudniało to wyciągania dziecka z łóżeczka, bo będziesz dostawać szału jak ja z karuzelką. Nie było opcji, żeby ją przekręcić na bok i musiałam ją zdejmować, żeby wyciągnąć dziecko. Zresztą i tak mało się nią interesowała. Ogólnie dzieci na początku mają kiepski wzrok, także jak powiesić wysoko to też będzie się to mijac z celem. U mnie - jeśli chodzi o rozrywkę dziecka to świetnie się sprawdzała taka książeczka interaktywna: http://www.tinylove.com.pl/index.php...wna-dwustronna w wersji ekonomicznej można wydrukować kartki z różnymi kształtami ( są podobno w necie takie dla maluchów) i powiesić przy łóżku. Oczywiście to czy zainteresuje to dziecko to loteria ![]() Na początek najlepsze barwy, które mogą przyciągnąć uwagę to czarny i biały. Wrzucam linka do artykułu o widzeniu takich maluchów: http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro..._niemowle.html |
|
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Same proste mieszanki, olejki, jakieś podstawowe kremy do buźki i ciała... Fajna zabawa ale niezbyt ekonomiczna, jak nie dodaje się konserwantów to mimo trzymania w lodówce trzeba szybko zużywać. Teraz mam plan dla dzidziusia zrobić balsam do masażu ciałka z oleju ze słodkich migdałów i masełka karite. Nie ma prawa uczulić jak produkty są w pewnych źródeł więc polecam każdemu.
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Konkretów nie mam, to takie tam wspomnienie z warsztatów z nim i z książki Mamo Tato co ty na to ![]() Naklejki same w sobie są prześliczne, sama mogłabym takie mieć nad łóżkiem, ale jak sama piszesz, są fajne raczej dla większego malucha.
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, już sama nie wiem co tu miałam pisać
![]() Któraś z Was pytała o storczyki, czy po przekwitaniu obcinać pędy - jeśli chodzi o te na dole co wyrastają z doniczki to niee, a jeśli chodzi o łodygi to niby powinno się po przekwitaniu obcinać nie dalej niż do 3 oczka, ale są dwie szkoły, bo moja babcia w ogóle nie obcina i też jej rosną jak szalone Dziewczyny, brzuszki macie super Czarno_Biała ja zainteresowałam się naklejkami, bo po pierwsze dzięki nim kącik dla Emilki będzie przyjemniejszy, a po drugie wcale nie myślę kończyć na jednej naklejce, więc będzie miała na czym oko zawiesić I tak jak już Sola wspominała, dzieci w pierwszych dniach życia widzą kolory czarny i biały, a taka naklejką na pewno za jakiś czas się zainteresują, w końcu nie będzie tam wisiała miesiąc ![]() Temat smarowania - ja smaruję się Elancylem i jestem bardzo zadowolona póki co, zobaczymy jak to będzie później, bo skłonności do rozstępów niestety mam ;/ Cena mogłaby być niższa ![]() Sylwia ale śliczne te ubranka Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2014-02-17 o 16:15 |
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
Witam! Ja tak ogólnie piszę, bez cytowania, bo tylko z tel podczytuję ostatnio. Jakoś weny nie mam, ani czasu mimo, iż syn wczoraj wyjechał z dziadkami do mojej siostry. Szukam rzeczy do domu, wzięłam się w końcu za skończenie albumu z 1 roku Groszka i tak mi czas ucieka, że szok!
Izetka witaj Wy tu dzisiaj o kotach, a u mnie w kalendarzu piszą, że dzisiaj jest Dzień Kota ![]() Ten wózek Camarelo naprawdę śliczny Za glukozę! Zazdroszczę, że już niektóre macie to za sobą...Naklejki na ścianę - fajna sprawa Brzuszki piękne Wyprawka - ja też daleko w polu... A jak tu jeszcze piszecie, że już podkłady poporodowe zamawiacie, to już w ogóle Powiem Wam, że przy pierwszym dziecku to chciałam mieć wszystko i nowe i w ogóle najlepsze, ale teraz jakoś mam zupełnie inne myślenie na ten temat, bo widzę ile czasami na tych dziecięcych rzeczach się przepłaca... Ciuszków mam sporo, nawet za dużo, nawet tego nie liczę, bo jeszcze dostanę od bratowej i szwagierki i wtedy posegreguję. Roz. 56 biorę tylko do szpitala, jakieś 3-4 komplety, a tak to same 62 i 68 sobie wypiorę, z tego względu, że syn miał 59cm jak się urodził i niektórych 56 nawet nie założyłI współczuję Wam dziewczyny tych waszych wstrętnych dodatkowych chorób ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Co jeszcze mi się przypomniało: Dzisiaj w Rossmanie kupiłam ten balsam z Babydream - był w promocji za 9,99. A co do rozstępów to chyba reguły nie ma - ja miałam tylko 3 na jednej piersi po nawale mlecznym, na brzuchu nic, a moja siostra mimo mniejszego dziecka o kg to jedną stronę ma całą w rozstępach I któraś już w poprzedniej części pisała o sprzedawcy z allegro r_p77 (czy jakoś tak). Ja też 4 lata temu u niego zamawiałam i teraz też zamówię, ale dopiero w kwietniu |
|
|
|
#215 |
|
Zadomowienie
|
Ahaaa, zapomniałam o moich super głupich pytaniach
![]() 1. czy taki pajac: http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...a-dla-dzieci-p może mi posłużyć w lato zamiast np kurteczki na chłodniejsze dni? Na liscie wyprawkowej z belly mam wpisaną kurteczkę, ale nie wiem, czy nie lepszy byłby właśnie taki cieplejszy pajac, nie znam się ![]() 2. Na jaki okres czasu mniej więcej starczają ubranka 56cm? Z założeniem, że dzidzia urodzi się mając 56 cm, a nie od razu 62, jak mój chrześniak Nie wiem po prostu czy więcej ubranek mam kupować na 56, czy jednak już na 62 cm.. ![]() 3. to już było poruszany temat, ale nie znajdę tego teraz choćbym chciała - pościel do łóżeczka - ponoć dzieci nie potrzebują na początku pościeli, w takim razie co zamiast niej? Ma spać w samym pajacu czy pod kocykiem? Aaaa, odnośnie kotów jeszcze chciałam się wypowiedzieć - zgadzam się z Kucykiem - po sterylizacji kotki robią się strasznie leniwe, moja śp Łatka była spokojna zawsze, ale po sterylizacji to już w ogóle LENIUUUCH i przytyło jej sie troszkę, zrobił się garfield
Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2014-02-17 o 16:44 |
|
|
|
#216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą jednych z pierwszych ćwiczeń jakie pamiętam to wodzenie przed dzieckiem czerwoną rzeczą (u Nas to był kubeczek )Dobrym sposobem jest też powieszenie w tych kolorach baloników nad łóżeczkiem. Co do książeczki - ja już zakupiłam zestaw filcu i planuję taką książeczkę zrobić sama z Dominiczką - ot taki prezent dla siostrzyczki ![]() Cytat:
m.in bo daję jeszcze lniany, arganowy, słonecznikowy, z nasion malin, żel Ha i niacynamid masełko karite używam do stóp i dłoni I też nie daję konserwantów Cytat:
my mieliśmy podobny - zresztą kilka i różnych, jeden welurowy, inny polarowy (który przydał się w sierpniowe ochłodzenie! co w życiu bym nie pomyślała), a inny miałam komplecik dwu-częściowy welurowy ![]() ad.2 wydaje mi się, że ciężko na to odpowiedzieć, bo każde dziecko rośnie innym tempem ale Dominika jak się urodziła miała 58cm i niektóre ciuszki r.56 wkładałam Jej przez miesiąc, z inny wyrosła po 2tyg.ad.3 jak był nieziemski upał to w samym pajacu albo bodach i pod bawełnianym kocykiem. Jak upałów nie było to pajack+bawełniany kocyk. No a na jesień to już w śpiworku
|
|||
|
|
|
#217 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Przeżyłam dentystę, ostatni ubytek i spokój, mam się po ciąży pokazać
znieczulenie mi jeszcze nie zeszło i jeść nie mogę Cytat:
staramy się z nią dużo bawić i jak się wyszaleje to jest trochę spokojniejsza. Teściowa też mi dzisiaj mówiła, że z ich kotki po sterylizacji się leń straszny zrobił. Cytat:
Cytat:
chyba będę po marcowej wypłacie kupować bo teraz za dużo na małą poszło. Cytat:
wczoraj byłam w 3 i tylko jakieś body znalazłam na 56 za 2,99 a reszta w normalnych cenach.
|
||||
|
|
|
#218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#219 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ojej, jakie słodki malutki |
||
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Zanim Was nadrobię gadułki, chciałam wstawić obiecane zdjęcia, ale jest problem, bo dawno tego nie robiłam yyyyy
Z jakiego programu korzystacie?? bo mnie się imageshack zawiesza. Help me pleaseeeee
|
|
|
|
#221 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i glukozęTo malutko tych pierwszych ciuszków miałaś Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
śliczne ciuszki upolowałaś szczególnie te kolorowe body i pajace Cytat:
a kolejny tydzień i glukozę i kciuki za wynikiJa mam cienki śpiworek na początek |
||||||
|
|
|
#222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie ogólnie w lecie jest w domu chłodno tak plus minus 19 stopni, więc na pewno się nie zagrzeje, a pościel chyba schowam, bo poduszka na razie nie będzie potrzebna, choć i tak jest taki placek, że dziecko jakby nawet się obrócił na brzuch to nie jest w stanie się udusić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
moja jest na tej stronie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723139&page=160 Aldrin pisała chyba na następnej
|
|
|
|
#224 |
|
Zadomowienie
|
Kakusia W takim razie zamawiam pajaca, póki jest przeceniony
![]() Prapid ja też nie mam pojęcia jakie ciuszki będą potrzebne w lato i ile tego zebrać...czy więcej ma być body z długim, czy z krótkim, ile tych ciuchów ciepłych i w ogóle jakich ![]() majkela ja klikam w "zarządzaj załącznikami" i tam dodaję foty Berenika jak będziesz miała chwilę to dopisz mi proszę wizyty : 20.02 USG 4D , 12.03. wizyta kontrolna
Edytowane przez poziomkka Czas edycji: 2014-02-17 o 18:43 |
|
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
Taddam mój spasiony brzuchol 22tc
![]() ja.jpg Sypialnia po remoncie, ale jeszcze nieskończona, bo jeszcze mebelki dla młodej,. Zasłonki są specjalnie krótkie, bo będą meble, a łóżko nasze aż pod samo okno ![]() sypialnia.jpg Pokój Adaśka adas 1.jpg Adas 2.jpg Udało się Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-02-17 o 18:47 |
|
|
|
#226 |
|
Konto usunięte
|
Aleście się dziś rozpisały
Czy wy też się dzisiaj tak czujecie?? Ciśnienie chyba dziś niskie, bo cały dzień chce mi się strasznie spać. Byłam na badaniach, ale mnie pokłuli Ogólnie glukoza nie taka zła, da się przeżyć Ale na dzisiaj mam już aż nadmiar słodkości Wyników dowiem się dopiero na wizycie, w przyszły czwartek...Wczoraj wieczorem wzięłam się za pisanie pracy, I rozdziału... Ze wszystkich książek, które udało mi się wypożyczyć, oraz z tego co wysłała mi eweden (jeszcze raz bardzo Ci dziękuję) wyszło mi 3,5 strony.. Nie wiem jak z tego zrobić 10, na prawdę.. Rozpisywałam jak tylko się dało...Przepraszam, ale nadrobię później lub jutro dopiero, bo teraz idę na urodziny do siostry ciotecznej męża
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze zapomniałam o fajnym patencie - pieluszka flanelowa podszyta ceratką
mam takie 2szt po Dominice i są świetne - właśnie jedną taką miałam w wózku - nie przemaka - sprawdzone
|
|
|
|
#228 | ||||
|
Zadomowienie
|
To teraz oficjalnie: Dobry wieczór
![]() Aldrin jak tam remont u Ciebie??Skończone ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to dziewczyny tyle produkują, ja tu tylko wpadam jak po ogień Gratuluję cukru a infekcji współczuję. U mnie młoda leży miednicowo, ale też liczę że się obróci. Co do brzucha, ostatnio właśnie pisałam, że mój się właśnie tak chowa, no i niestety mi idzie w tyłek i biodra![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#229 |
|
Rozeznanie
|
majkela widzę, że sobie poradziłaś
Ciebie w kolejce to jeszcze nikt nie przepuści Taki to ja przed ciążą miałam Pięknie po tym remoncie, a u Adasia na wykładzinie widzę ulubioną zabawkę mojego syna poziomkka 1. taki pajacyk jak najbardziej 2. ciężko powiedzieć, ale moim zdaniem zawsze lepiej dokupić 56, niż nakupować wcześniej za dużo i potem połowy nie zdążyć założyć. Ja akurat 56 tak jak pisałam szykuję tylko do szpitala. Ale jak spojrzysz np. na listę u noworocznych mamuś to dużo dzieci rodzi się 50-56 cm i wtedy taki rozmiar dłużej się przyda, ale tu naprawdę nie ma reguły, bo ostatnio coś tam było, że jednej dziecko już wyrasta powoli z 62, a drugiej w 56 jeszcze się topi ![]() 3. ja właśnie nie kupuję pościeli, tzn. wypełnienie mam po starszym, ale latem będę przykrywać tylko kocykiem, poduszki i tak nie będę używać na początku. Pościel dokupię pewnie dopiero na jesień |
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
no i gdzie ten spasiony brzuchol
![]() bo ja widze bardzo ładny, zgrabny brzuszek, aż bym rzekła, że ledwo widzę, bo jest malutki, a nie jakiś spasiony ![]() remont widze się udał, sypialnia wyszła zaje... ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45194308]Byłam na badaniach, ale mnie pokłuli Ogólnie glukoza nie taka zła, da się przeżyć [/QUOTE] Berenika super, że gluko za Tobą no niestety tylko te kłucia, które dla mnie były gorsze niż samo picie gluko, bo nie lubie jak mnie kłują ![]() teraz tylko trzymać za wyniki
|
|
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
majkela12 gdzie Ty masz ten spasiony brzuchol, zgrabna jesteś bardzo, a brzuszek lekko Ci się dopiero zaokrąglił
super wyglądasz! Sypialnia świetna, a pokoik Adasia wzorowy i jaki porządek na pewno syn sprząta ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Berenika_26 trzymam kciuki, za wyniki, szkoda, że tyle musisz na nie czekać... |
|
|
|
#232 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a może zgłoście to do administratora/zarządcy budynku? ostatecznie na policję![]() Cytat:
Cytat:
ja bym chyba nie weszła. Sklep na 300 osób, u mnie w mieście to takie małe mamy SH, raptem 15-20 osób wejdzie![]() Ciuszki super ![]() Fiu fiu kolejna laseczka z ślicznym brzuszkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a i ekstra brzuszka![]() ![]() Cytat:
Co do mycia, to synka myłam w oilatum, więc nie używałam szamponu. Teraz po Waszych opiniach skusiłam się i kupiałm "normalne" kosmetyki dla młodej i właśnie szampon, niby od pierwszego dnia, ale nie wiem jak to będzie w praktyce. Może inne mamy się wypowiedzą A główkę myłam ręką![]() Mnie też ściga fryzjer i farba w łazience, ale nie mogę się zmobilizować Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
O matulu, jak Ty się taka szczuplutka uchowałaś
!!!
|
#234 |
|
Raczkowanie
|
Przecież Ty tam nic nie masz! Na pewno jesteś w ciąży??
![]() A sypialnia bardzo ładna, podoba mi się kolor... fuksja? ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Powiedzcie mi proszę czy osłonki na piersi się przydają? A w ogóle do czego się ich używa? Do karmienia czy na co dzień żeby ubranie nie drażniło... o co tu chodzi? Kompletuję ostatnie zamówienie wyprawkowe i zastanawiam sie nad nimi ;/
|
#235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45194308]Aleście się dziś rozpisały Czy wy też się dzisiaj tak czujecie?? Ciśnienie chyba dziś niskie, bo cały dzień chce mi się strasznie spać. Byłam na badaniach, ale mnie pokłuli Ogólnie glukoza nie taka zła, da się przeżyć Ale na dzisiaj mam już aż nadmiar słodkości Wyników dowiem się dopiero na wizycie, w przyszły czwartek...Wczoraj wieczorem wzięłam się za pisanie pracy, I rozdziału... Ze wszystkich książek, które udało mi się wypożyczyć, oraz z tego co wysłała mi eweden (jeszcze raz bardzo Ci dziękuję) wyszło mi 3,5 strony.. Nie wiem jak z tego zrobić 10, na prawdę.. Rozpisywałam jak tylko się dało...Przepraszam, ale nadrobię później lub jutro dopiero, bo teraz idę na urodziny do siostry ciotecznej męża [/QUOTE]współczuję wkuć ale fajnie że masz to już za sobą no i gratulacje za rozpoczęcie pracy
|
||
|
|
|
#237 |
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45194308]Aleście się dziś rozpisały
Czy wy też się dzisiaj tak czujecie?? Ciśnienie chyba dziś niskie, bo cały dzień chce mi się strasznie spać. Byłam na badaniach, ale mnie pokłuli Ogólnie glukoza nie taka zła, da się przeżyć Ale na dzisiaj mam już aż nadmiar słodkości Wyników dowiem się dopiero na wizycie, w przyszły czwartek...[/QUOTE] za glukozę i ze byłaś taka dzielna
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zubi, doczytałam, że kupiłaś koszule do karmienia, na jakie się zdecydowałaś, pochwal się
|
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
AAA i witam się ze wszystkimi brzuchatkami z którymi się zapomniałam przywitac
|
#240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to nie sprawia że maluchowi jest jeszcze trudniej nauczyć się ssać?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

ale z czasem dzieci coraz bardziej się interesują co jest na tych ścianach. Moja teraz bardzo często się przygląda 

Za glukozę! Zazdroszczę, że już niektóre macie to za sobą...
Powiem Wam, że przy pierwszym dziecku to chciałam mieć wszystko i nowe i w ogóle najlepsze, ale teraz jakoś mam zupełnie inne myślenie na ten temat, bo widzę ile czasami na tych dziecięcych rzeczach się przepłaca... Ciuszków mam sporo, nawet za dużo, nawet tego nie liczę, bo jeszcze dostanę od bratowej i szwagierki i wtedy posegreguję. Roz. 56 biorę tylko do szpitala, jakieś 3-4 komplety, a tak to same 62 i 68 sobie wypiorę, z tego względu, że syn miał 59cm jak się urodził i niektórych 56 nawet nie założył

i przytyło jej sie troszkę, zrobił się garfield
ale Dominika jak się urodziła miała 58cm i niektóre ciuszki r.56 wkładałam Jej przez miesiąc, z inny wyrosła po 2tyg.
chyba będę po marcowej wypłacie kupować bo teraz za dużo na małą poszło. 

pleaseeeee

Ogólnie glukoza nie taka zła, da się przeżyć 

za wyniki