Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-16, 17:46   #151
__Sylwia__88
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Izetka i Maya ten sam film oglądałyście. Ja teraz zajarzyłam że ja ten film niedawno oglądałam i żebyście mnie widziały jak beczałam na nim. Pół filmu przepłakałam, a jeszcze oglądałam go po kłótni z mężem. Niesamowity film. Polecam

Berenika_26 trzymam kciuki, na pewno dasz radę

A i cały czas od wczoraj siedzi mi w głowie ten wózek Camarelo Carera o którym pisałyście. Nawet mężowi się spodobał ten czarno żółty kolor spodobał.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 18:20   #152
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
To chwila moment i skompletujesz całą wyprawke ja jak zrobiłąm listę to się troche przeraziłam, ale damy radę
podobnie. cwartkowy wieczor spedzilam na spisywaniu wszystkiego co potrzebujemy i wyszly niemal 3 strony a4, a z calej listy mamy moze 5 rzeczy (nie licze ubranek), Masakra

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45160044]Prawie bym zapomniała, zaczynam dziś 26 tc [/QUOTE]

gratki
jak znajdziesz moment, moglabys mi zmienic 'chlopca' na 'Bartusia' na pierwszej stronie?

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co myślicie o tym wózku: http://www.camarelo.pl/w4.html ?? Widziałam go dzisiaj na ulicy i wizualnie mnie zainteresował
Bardzo ladny az z ciekawosci sprawdzilam, czy te wozki sa dostepne na wyspach, ale cos mi sie nie wydaje :/

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Moj brzuchol:
Ah, jak ja uwielbiam te nasze ciążowe brzuszki

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Monica No nareszcie Ale usprawiedliwienie jest i to konkretne Brzuchol jest po prostu , mój też rośnie w zastraszającym tempie, ale Ty przytyłaś 3 kg, a ja już 7 i jak to jest... Jak tak dalej pójdzie to będzie masakra...
Tez mam na wadze niemal +7, ale wole o tym nawet nie myslec. Za rok o tej porze po tych dodatkowych kilogramach nie bedzie sladu A dla dzieciatka warto troche przytyc

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45172349]tak jak napisałam, musisz sama wybrać, której z Pań Dyżurnych chcesz podać swój numer, są wypisane na pierwszej stonie [/QUOTE]

musialo mi to gdzies umknac, dzieki

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
ah no i wstawiam Wam mój 'brzuszek' z którym jużż mi tak ciężko ...
NIezly pałacyk maja chłopaki

no, to nadrobiłam
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 19:17   #153
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

ojoj, rzeczywiście spory, ale piękny Ja się nie raz śmieję do męża, no bo w tej ciąży mam już taki brzuch jak miałam w poprzedniej pod koniec ciąży, że kupię sobie balkonik taki dla starych dziadków, położę na nim brzuch i tak będę chodzić

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Poproszę jeszcze o kciuki jutro od 10, bo idę na tą nieszczęsną glukozę
coraz bardziej opcja z balkonikiem mi się podoba
kciukasy też niebawem mnie to czeka wiec jem slodycze poki moge

Cytat:
chocolate jaki wielki brzuszek ciekawa jestem co to będzie III trym, wtedy będę Ci współczuła A waga chyba jest w porządku, ja przy jednym przytyłam już 7 kg
sama sobie będę współczuła chyba e tam najwyżej będę leżeć plackiem i tyle

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
podobnie. cwartkowy wieczor spedzilam na spisywaniu wszystkiego co potrzebujemy i wyszly niemal 3 strony a4, a z calej listy mamy moze 5 rzeczy (nie licze ubranek), Masakra

NIezly pałacyk maja chłopaki

no, to nadrobiłam
nie jestem sama. uf. mam ubranka ale poza tym .. jedną butelkę dostałam od kuzynki z avent nową i łóżeczka .. to tyle chyba muszę się zabrać za zakupy..
a pałac to dobre określenie

szukam wyprawki dla dzieci do szpitala, taki wiecie komplecik ubranek, widziałyście coś fajnego?
Stary 2014-02-16, 19:31   #154
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Pomysł super, mój numer ma już kilka osób z watku ale, że one rodzą w podobnym terminie do mnie to podam jeszcze osobą dyżurującym ale to jutro jak nie zapomnę
dokładnie to samo sobie myślałam
Cytat:
Prapid te naklejki są bez kleju, nie wiem na jakiej zasadzie one się tej ściany trzymają
muszę konkretniej o nich pomyśleć
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45177097]
Poproszę jeszcze o kciuki jutro od 10, bo idę na tą nieszczęsną glukozę [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
o widzisz, to pewnie na tym samym ryczałyśmy
Film "Bez mojej zgody"
Niedawno czytałam tą książkę i szkoda że przegapiłam film Wiecie czy jest może w necie?
Izetka paskudo czemu nie pisałaś że oglądasz
Cytat:
aż tyle? co Ty tam wpisałaś?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 19:36   #155
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
To takie naklejki można zdjęć bez niszczenia ściany? My też na początku zrobimy małemu koncik w naszej sypialni a po jakimś czasie dopiero do drugiego pokoju
Moje można było bez problemu odkleić, poza tymi dwoma, a potem również bez problemu przykleić.

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45177097]Poproszę jeszcze o kciuki jutro od 10, bo idę na tą nieszczęsną glukozę [/QUOTE]

Kciuki

ja planuję iść we wtorek.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 19:44   #156
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
aż tyle? co Ty tam wpisałaś?
WSZYSTKO i mowie serio, poprzez lozeczko, nozyczki do paznokci, przerozne mascie i oliwki itp itd. no i pisałam w słupku, żeby nie bylo ale wlasnie tyle tego wyszlo
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 19:53   #157
pater86
Zadomowienie

Kiedy ja się zabiorę za tą wyprawkę cały czas mi się wydaje, że mam jeszcze mnóstwo czasu...
Poza tym wydaje mi się, że brzuch urósł przez weekend drugie tyle, no chyba, że to te słodkości i inne weekendowe pyszności
Stary 2014-02-16, 19:57   #158
Ramona_85
Zakorzenienie

Poproszę jeszcze o kciuki jutro od 10, bo idę na tą nieszczęsną glukozę [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

co do diety i tej wagi to myślę, że położna trochę Cię nastraszyła, wiadomo, trzeba dbać o siebie i o wartości na wadze, ale żeby komuś mówić, że przybranie pow 10kg to zabójstwo jest imo grubą przesadą
Ja w tej ciąży już mam 7kg na plusie bez obżerania się, z 5-6 posiłkami, i wypijaniem spooorej ilości wody. Codziennie rano owsianka na śniadanie tyję z powietrza
może faktycznie straszy, ale jak to powiedział djfafa - czasem lżej powiedzieć/napisać się nie da, bo ludzie olewają ten temat - tak apropo diety przy Hashi
on tam bardzo restrykcyjnie do tego podchodzi, także jesli sobie lekko pofolguje przy jego założeniach, tragedii nie będzie... no i podejrzewam, że ta połozna może mysleć podobnie

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Kiedy ja się zabiorę za tą wyprawkę cały czas mi się wydaje, że mam jeszcze mnóstwo czasu...
Poza tym wydaje mi się, że brzuch urósł przez weekend drugie tyle, no chyba, że to te słodkości i inne weekendowe pyszności
Nie przejmuj się, masz czas, moja koleżanka nie ma jeszcze nic, bo ja twierdzi, ma kasę i kupić może równie dobrze po porodzie - upatrzy sobie konkretnie wózek, łóżeczko itd. i wyśle męża do sklepu
ja to staram się upolować promo, pampy już nawet w Tesco kupiłam, pieluchy tetrowe przy okazji w innym mieście, by zaoszczędzić 50 gr... a ona mnie rozwaliła kasą, jaką chcą przeznaczyć na wyprawkę - nawet 10 tys ...
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 19:57   #159
Izetka_
Zadomowienie

Pradip- ach nie pomyślałam z tym filmem niedobra ja

Pradip, Aldrin- ja rodzę po Was jakby co

Dotk4-sporo tych stron Ci wyszło ja wrzuciła sobie listę w exelu i nie wygląda na taką długą

Berenika_26- za gluko będzie dobrze

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 20:10   #160
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

Nie przejmuj się, masz czas, moja koleżanka nie ma jeszcze nic, bo ja twierdzi, ma kasę i kupić może równie dobrze po porodzie - upatrzy sobie konkretnie wózek, łóżeczko itd. i wyśle męża do sklepu
ja to staram się upolować promo, pampy już nawet w Tesco kupiłam, pieluchy tetrowe przy okazji w innym mieście, by zaoszczędzić 50 gr... a ona mnie rozwaliła kasą, jaką chcą przeznaczyć na wyprawkę - nawet 10 tys ...
Powiem Ci, że ta kwota nie jest dla mnie zbyt szokująca Ja co prawda tyle nie wydałam, bo miałam nieco bardziej ograniczony budżet, ale naprawdę jak się policzy tu - ubranka, tu łóżeczko, tu wózek, ( jak chce jakiś lepszy i nowy to one potrafią kosztować kilka tysięcy), przewijak, fotelik samochodowy, fajny materac, petyliard różnych drobiazgów dla dziecka i dla siebie po porodzie w tym. np. fajne staniki do karmienia, leżaczki, maty edukacyjne itp itd. to wychodzą astronomiczne kwoty.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 20:30   #161
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że ta kwota nie jest dla mnie zbyt szokująca Ja co prawda tyle nie wydałam, bo miałam nieco bardziej ograniczony budżet, ale naprawdę jak się policzy tu - ubranka, tu łóżeczko, tu wózek, ( jak chce jakiś lepszy i nowy to one potrafią kosztować kilka tysięcy), przewijak, fotelik samochodowy, fajny materac, petyliard różnych drobiazgów dla dziecka i dla siebie po porodzie w tym. np. fajne staniki do karmienia, leżaczki, maty edukacyjne itp itd. to wychodzą astronomiczne kwoty.
pewnie masz rację
my wydamy około 2 tys. nie licząc fotelika samochodowego, połowy ubranek, używanego łóżeczka i wózek za pół ceny
i podejrzewam, że w tej kwocie byśmy się nie zamknęli, gdybyśmy wszystko na ostatnią chwilę kupowali, a tak to ja sobie na spokojnie przeanalizuję, co i gdzie taniej i jakieś 500-600 zł jestem do przodu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 20:48   #162
pater86
Zadomowienie

Cytat:

No bez przesady tyle wydawać... Ja też będę polować na promocje, dużo przez internet pozamawiam, wózek jak znajdę w fajny i w dobrym stanie to mogę kupić używany, ale musiałby być w na prawdę dobrym stanie, na razie taki w oczy mi się nie rzucił
Stary 2014-02-16, 21:24   #163
majkela12
Zadomowienie

Dobry wieczór

dziękuję brzuchatki

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45163358]
planujecie 3 dziecko?

A ja wróciłam ze szkoły wkurzona na maksa Pan wielki dziekan spóźnił się godzinę (!), w tym czasie kilka osób było go pospieszyć, a on po godzinie szanownie przyszedł i mówi, że myślał, że na 15 mamy No przecież sam tą godzinę ustalał i wszędzie (na stronie szkoły, na mailu i na kartce przed aulą) było napisane, że na 14. Do tego zapodał taki test, że każdy nie wiedział, czy ma się śmiać czy płakać.... Tak więc bardzo wątpię, że zaliczę... [/QUOTE]
No może, jeszcze nie tak dawno tż mówił, że 2 i koniec, a mi się zawsze marzyła duża rodzina. Jak będzie wszystko ok i Bozia da to może uda się i postaramy się o trzecie
Kochana nie denerwuj się zaliczysz

Cytat:
Mój mi kupił z okazji porodu także możesz powiedzieć, że taki jest obyczaj
a myślałam ze mój tylko taki romantyk. No właśnie tez dostałam od tż jak urodziłam syna, więc sama rozumiesz mój tel mam swoje lata po cichu liczę na nowy

Cytat:
Ależ mnie wkurzył mój mąż za 3 grosze!!!! Już tydzień było dobrze, to teraz znowu ;/ W sobotę się wyprowadzamy ze stancji, więc stwierdziłam, że będę się pakować stopniowo, załatwiłam sobie pudła- jedno takie po małej lodówce i drugie małe, żeby spakować rzeczy, których nie używam..to nie dość, że mi głupek w ogóle nie pomógł, to jeszcze jak mu powiedziałam, że ma przyjść po pudła z kolegą i wynieść to mi zrobił awanturę, że po co ja na tydzień przed wyprowadzką się pakuję i że po cholere naładowałam do tego większego pudła, jak oni teraz to wyniosą No jak on tak może!! Chyba logiczne, że nie spakuję się w 1 dzień tak, jakbym to zrobiła, gdybym nie była w ciąży Za kogo ja wyszłam
Na pewno za fajnego faceta, a że czasem mu coś odwala, to chyba każdemu chłopowi. Wdech i wydech i rób swoje tylko nie dźwigaj

Cytat:
Dziewczyny, zastanawiałyście się już nad aranżacją pokoju/kącika dla Malucha? Ja niestety ze wzgl. na małą powierzchnię będę urządzać kącik i zastanawiam się nad naklejkami na ścianę. Znalazłam kilka i teraz się zastanawiam. Nigdy nie miałam do czynienia z takimi naklejkami, nie wiem czy to jest coś warte i czy w rzeczywistości tak ładnie się prezentuje Wrzucam linki do tych, które wpadły mi w oko:
1. http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...963226643.html
2. http://allegro.pl/naklejki-scienne-n...977719396.html
3. http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...952339812.html
Ależ cudne naklejki wykukałaś mi się chyba najbardziej nr3 podoba. Już sobie zapisałam.
Naklejki super sprawa, my z allegro braliśmy dla synka od mietowykot_pl maja naklejki super jakości, więc polecam.

Jeśli chodzi o nożyczki, to dla synka zakupiłam TT, a i tak obcinałam naszymi. Lepiej mi się obcinało. Szczoteczkę i grzebyczek mieliśmy canapolu.
Stary 2014-02-16, 21:28   #164
Monica80
Raczkowanie

Cytat:
szukam wyprawki dla dzieci do szpitala, taki wiecie komplecik ubranek, widziałyście coś fajnego?
Są piekne np w Mothercare albo George - ale cholera nie wysylaja ani do Niemiec, ani do Pl... Mozna na allegro czasem taki nowy zestaw znalezc.
http://www.mothercare.com/Mothercare...efault,pd.html

EDIT - mothercare wysyla i do Pl i do Niemiec

Cytat:
Powiem Ci, że ta kwota nie jest dla mnie zbyt szokująca

Zgadzam sie..
Nie wiem czy sama tyle nie wydalam przy pierwszym dziecku, liczac wozki foteliki, bujaczki, zabawki, karuzele duperele to naprawde wychodzi taka kwota. A ja i tak kupilam uzywany wozek i duzo uzywanych ubranek a i tak poszlo kuupe kasy.

Cytat:
Monica80-współczuje szpitala w domu zdrówka da wszytskich życzę!Brzuszek masz śliczny jesteśmy na podobnym etepie a ja mam połowę Twojego
Tylko sie cieszyc Mnie moj przeraza bo jak tak dalej pojdzie to bedzie powtorka z rozrywki, bede miala wielkie dziecko ktore nie bede w stanie urodzic i znowu bedzie cc...

Cytat:
to ile masz ubranek i w jakim rozmiarze?

A co jeszcze Ci się sprawdziło a co nie z tej firmy?
W sumie mam jakies 180 sztuk nie liczac tego co wykorzystam po synku Ale jedna pake gdzie bylo 120 ubranek udalo mi sie bardzo okazyjnie kupic i sa jak nowe - a duzo nowych z metkami. Po takim maluszku ubranka sie nie niszcza bo szybko robia sie za male wiec naprawde oplaca sie uzywane kupic jesli ktos miall dobrych firm i dbał. Ja jeszcze moich nie mam sa u mamy ktora dopiero mi je przesle ale jest zachwycona - no a ja widzialam zdjecia
Poza tym to dla mnie spora ulga bo nie musze biegac po sklepach i kompletowac wszystkiego- co przy drugim dziecku chyba juz nie jest taka frajda.

W wracajac do Canpola mialam ten zestaw pielegnacyjny, smoczki, jakis bidonik chyba? Dla mnie to niedrogie rzeczy ale słabej jakosci zdecydowanie. Pamietam jak mieszkalam w PL to ich produkty mialam w Stokrotce i zawsze mnie podkusilo zeby cos kupic a potem zawsze bylam niezadowolona.

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha

Edytowane przez Monica80
Czas edycji: 2014-02-16 o 21:35
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 22:01   #165
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Mialam tydzien rodzinny moje drogie Panie A mianowicie moj małz zachorowal i po raz pierwszy od 4 lat wzial zwolnienie z pracy na 5 dni! Na dodatek zarazil dziecko, tak wiec mialam dwoch chorych mezczyzn w domu - czy moze byc cos gorszego? Moze - pewnie trzech.... Kaszlali, kichali i smarkali, ale cudem nie zarazilam sie. Ale w sumie bylo fajnie, my tak rzadko bywamy razem bo moj jest wiecznie w pracy czasami po kilka dni, ze naprawde bylo nam trzeba tego wspolnego czasu w domu i to nic ze w chorobie
Zdrówka dla chłopaków a brzucholek ekstra

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ja nie śpię już od ponad godziny. Raczę się poranną kawką. Kolejna ciężka noc za mną. Do mocnego bólu głowy nasila się z dnia na dzień co raz bardziej ból w biodrze. Mam nadzieję że nie unieruchomi mnie do końca ciąży bo nie wiem co wtedy. Ciężko mi się już ruszać.
Współczuję kiepskiej nocy. Próbowałaś spać z bananem. Mi w poprzedniej ciąży pomagało

Cytat:
Dzisiaj nawet przespałam całą noc bez budzenia się ostatnio mam z tym problem
pozazdrościć

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Mamy w domu cichą wojnę podelec wrócił wczoraj po 23; 3 godziny spóźniony i zdziwiony, że wściekła jestem
To tak jak u nas ostatnio w środę Nie wiele spóźniony, ale spóźniony. Jak mnie to na huk mu ten zegarek i deklaracje powrotu do domu. I tak jest zawsze

Cytat:
ah no i wstawiam Wam mój 'brzuszek' z którym jużż mi tak ciężko ...
Oj nie dziwię Ci się, że Ci ciężko, ale brzuszek mimo że duży to na prawdę zgrabniutki
U mnie na razie nie w brzuch idzie tylko w

Cytat:
Kręgosłup też jest i moją zmorą w ogóle przytyłam niewiele mniej niż Ty a wiem tylko o jednym malcu w moim brzuchu Mam nadzieje że Cię nie przestraszę ale wczoraj na SR położna opowiadała nam o mamie bliźniaków urodzonych siłami natury z czego chłopczyk miał 4,5kg a dziewczynka 3,8kg
aż się wierzyć nie chce.

Cytat:
Odnośnie remontów - mąż przesłał mi przed chwilą fotkę
Dobre od razu tż-towi pokazałam.

Proszę bardzo

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Izetka i Maya ten sam film oglądałyście. Ja teraz zajarzyłam że ja ten film niedawno oglądałam i żebyście mnie widziały jak beczałam na nim. Pół filmu przepłakałam, a jeszcze oglądałam go po kłótni z mężem. Niesamowity film. Polecam
Dlatego ja go wczoraj właśnie nie oglądałam

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
ja planuję iść we wtorek.
To ja, żem skleroza ciążowa już napiszę, że oczywiście trzymam
Cytat:
No właśnie mi się też wydawało, że to jeszcze kawał czasu ale ostatnio lekarz Adasia mnie i tż-ta uświadomił, że niby 4 miesiące, ale różnie z tym bywa i podał kilka przykładów

Jeśli chodzi o brzuchal, to mi się też wydaje, że rośnie mi w oczach. Najlepsze jest, że rano jak leżę na plecach to prawie płasko, dopiero na wieczór sobie wychodzi

Cytat:
Ło matko

Cytat:
Są piekne np w Mothercare albo George - ale cholera nie wysylaja ani do Niemiec, ani do Pl... Mozna na allegro czasem taki nowy zestaw znalezc.
mi się jeszcze podobają next-a
-------------------------------------
Miałam napisać, współczuję Wam dziewczyny chorych tarczyc. Dodatkowy stres i w ogóle Dobrze będzie
---------------------------
Posegregowałam ciuszki na rozmiary, poprasowałam, a tż porobił zdjęcia, więc jutro bierzemy się za wystawianie. Mam nadzieję, że troszkę kaski wpadnie Strasznie to pracochłonne, mam nadzieję, że gra warta świeczki
Nadrobiłam lecę palulu. Dobrej nocki
Stary 2014-02-16, 23:24   #166
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:

EDIT - mothercare wysyla i do Pl i do Niemiec
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
mi się jeszcze podobają next-a
-------------------------------------
o kurcze ile ślicznych ciuszków dzięki dziewczyny chyba zbankrutuje
Stary 2014-02-17, 06:41   #167
Aldrin
Zakorzenienie

dasz radę wierzymy w Ciebie

Cytat:

No w sumie masz rację myślę, że w 3 nie wylądujemy na porodówce
Stary 2014-02-17, 07:04   #168
agaaga89
Zakorzenienie

Proszę, ale w nowym wątku ruszyła produkcja! Ale niestety, nie mam teraz takiej długiej chwili, żeby wszystkiego nadrabiać... Miłego poranka mamusie

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 07:34   #169
pater86
Zadomowienie

Cześć dziewczynki jak zwykle ostatnio nie mogłam spać, rano jak się obudzę to już koniec, nic nie przysnę, całkiem inaczej niż przed ciążą, kiedy to mogłam spać do południ
Dziś mam mocne postanowienie robienia porządków w domu ciekawe jak mi pójdzie
Udanego tygodnia dziewczyny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 07:38   #170
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczynki jak zwykle ostatnio nie mogłam spać, rano jak się obudzę to już koniec, nic nie przysnę, całkiem inaczej niż przed ciążą, kiedy to mogłam spać do południ
jak już zrobisz porządki u siebie, mogłabyś wpaść do mnie też porobić jakieś porządki?

ja ze spaniem mam ostatnio zupełnie odwrotnie, mogłabym spać ciągle, fakt ok godz 7 się budzę ale za to muszę mieć drzemkę po południu a wieczorami przed 22 już jestem w łóżku
Stary 2014-02-17, 07:49   #171
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry mnie czeka dzisiaj kolejna a wizyta u dentysty, mam nadzieję że już ostatnia
ale przed idę trochę poszaleć po lumpeksach, pogoda coraz ładniejsza a ja w mamy swetrach latam bo w nic innego się nie mieszczę

Cytat:
Napisz mi proszę co lekarz Ci przepisze ok? ale i tak wierzę że więcej do nas już to cholerstwo nie przylezie
8 marca mam wizytę to dam znać ale myślę, że to po prostu efekt zimy, robi się coraz cieplej to i wirusy nie będą nas atakować

choc0late śliczny brzuszek

Cytat:
Teraz będą nam rosnąć na potęgę
Co do wyprawki to ja mam na razie tylko ubranka ale mniej więcej zrobiłam sobie plan kupowania reszty. Po 30tyg chce już mieć do dokupienia tylko łóżeczko i wózek

Edytowane przez NecroKitty
Czas edycji: 2014-02-17 o 08:01
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 08:03   #172
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

A propo spania to ja o 21 jestem już w łóżku Budzę się dość wcześnie, koło 7.
Kwota 10 tyś też mnie jakoś nie dziwi... Nam wyszło w Exelu 6000zl (nie licząc ubranek i łóżeczka bo to dostaniemy). Wszystko policzone po cenach allegro. Do tego trzeba dodać moje rzeczy do szpitala (koszule, podkłady itp) oraz pobranie krwi pępowinowej i 9- 10 tyś będzie jak nic... A wózek policzony 1400zl więc żaden luksus Tylko jeszcze jest w tym kwota małego remonty (farba, wałki, zasłonki i moskitiera do okna).

My się zdecydujemy na ten wózek Carera Śni mi się po nocach ten zielony

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Berenika trzymam kciuki za glukoze Ja mam za dwa tygodnie.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
o matko poniżej normy to faktycznie masakra
mnie rodzinna powiedział, że minimum powinno być powyżej 50% normy... lab podaje w wartościach, a ja to potem musze przeliczyć na procenty
To nawet tego nie wiedziałam... Gin powiedział że muszę trzymać przy górnej granicy. A do endokrynologa takie odległe terminu... Przez to prawie trzy tygodnie na tej niskiej dawce będę, która pewnie guzik pomaga

Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 08:14   #173
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
jak już zrobisz porządki u siebie, mogłabyś wpaść do mnie też porobić jakieś porządki?
ja ze spaniem mam ostatnio zupełnie odwrotnie, mogłabym spać ciągle, fakt ok godz 7 się budzę ale za to muszę mieć drzemkę po południu a wieczorami przed 22 już jestem w łóżku
Jak mi się uda u siebie coś ogarnąć to bym chętnie wpadła i do Ciebie bo strasznie mi sie tu nudzi w tym obcym mieście, mimo że i tak co weekend albo my do kogoś jedziemy, ale ktoś do nas
Poza tym przerażają mnie te ceny... Ja jeszcze nic nie liczyłam konkretnie, wiedziałam, że wyjdzie duże, ale że aż tyle? Mnie przynajmniej Wy uświadamiacie, ale mój biedny mąż chyba nie zdaje sobie z tego sprawy
Stary 2014-02-17, 08:40   #174
morin
Raczkowanie

hej dziewczynki witam się w nowym wątku, dawno mnie nie było - strasznie dużo ostanio piszecie

Widzę że większość już zna płeć, zazdroszczę bardzo ja 24 tydzien i nie znam ciekawe czy się uda poznać przed porodem. Widziałam że mowa była o dodatkowych kilogramach, ja chyba z Was przytyłam najwięcej bo już 10 kg, masakra, ale pociesza mnie fakt że większość osoób mówi mi że schudłam. Jakiś paradoks na szczęście nie mam boczków i ogólnie nie widać że to aż tyle.
Za to w nocy coraz ciężej ale widze że nie tylko mi, jednak ta masa kg jest odczuwalna jak by nie patrzec nawet w nocy czuję że jest ciężej z wygodną pozycją. Chciałabym już czerwiec...
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 08:59   #175
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

To nawet tego nie wiedziałam... Gin powiedział że muszę trzymać przy górnej granicy. A do endokrynologa takie odległe terminu... Przez to prawie trzy tygodnie na tej niskiej dawce będę, która pewnie guzik pomaga
dobrze mówił
tylko endokrynolodzy twierdzą, ż jak jest juz >50% normy to jest ok, jak poniżej przy dobrym tsh, to trzeba podnieść dawkę hormonu

Dzień dobry

ja juz mam pranie za sobą, idę zaraz wieszać, obejrzałam PnŚ odnośnie wagi w ciąży - no za dużo się nie dowiedziałam
Stary 2014-02-17, 09:16   #176
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

A ja przytyłam narazie 3,3 kg jupi.

Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:31   #177
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
WSZYSTKO i mowie serio, poprzez lozeczko, nozyczki do paznokci, przerozne mascie i oliwki itp itd. no i pisałam w słupku, żeby nie bylo ale wlasnie tyle tego wyszlo
to weź zajrzyj na listy które my wrzucałyśmy tutaj i dopisz co masz jeszcze u siebie
Cytat:
Jesli ma się fundusze to na raz da radę wszystko ogarnąć ale fajne jest też wcześniejsze szukanie informacji i opinii o produkcie
Cytat:
Mam takie samo podejście fajnie jest móc przeznaczyć na zakupy takie kwoty ale znając mnie nawet jak bym spała na pieniądzach to i tak szukałabym promocji
Cytat:
tego Ci życzę ale nigdy nic nie wiadomo
Cytat:
W sumie mam jakies 180 sztuk nie liczac tego co wykorzystam po synku Ale jedna pake gdzie bylo 120 ubranek udalo mi sie bardzo okazyjnie kupic i sa jak nowe - a duzo nowych z metkami. Po takim maluszku ubranka sie nie niszcza bo szybko robia sie za male wiec naprawde oplaca sie uzywane kupic jesli ktos miall dobrych firm i dbał. Ja jeszcze moich nie mam sa u mamy ktora dopiero mi je przesle ale jest zachwycona - no a ja widzialam zdjecia
Poza tym to dla mnie spora ulga bo nie musze biegac po sklepach i kompletowac wszystkiego- co przy drugim dziecku chyba juz nie jest taka frajda.
No to super paka Ci się trafiła
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
-
Posegregowałam ciuszki na rozmiary, poprasowałam, a tż porobił zdjęcia, więc jutro bierzemy się za wystawianie. Mam nadzieję, że troszkę kaski wpadnie Strasznie to pracochłonne, mam nadzieję, że gra warta świeczki
Nadrobiłam lecę palulu. Dobrej nocki
Może i tu wrzucisz linka
Cytat:
Też mam taki plan ale gorzej z wykonaniem ale co zrobić bierzemy się do roboty?
Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry mnie czeka dzisiaj kolejna a wizyta u dentysty, mam nadzieję że już ostatnia
ale przed idę trochę poszaleć po lumpeksach, pogoda coraz ładniejsza a ja w mamy swetrach latam bo w nic innego się nie mieszczę

8 marca mam wizytę to dam znać ale myślę, że to po prostu efekt zimy, robi się coraz cieplej to i wirusy nie będą nas atakować
Udanych łowów i bezproblemowej wizyty
Fajna data na wizytę u gina

Myślałyście ile i jakich ciuszków będzie nam potrzebnych w tych najmniejszych rozmiarach?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:35   #178
Kakusia
Zakorzenienie

Witam się w Nowym Wątku
Bazile za stworzenie wątku czerwcowych!
Berenika powodzenia
Super pomysł z osobami dyżurującymi

nawet nie zauważyłyście mojej nieobecności, szara mycha ze mnie zawsze to mówiłam
Nadrobiłam 6 str nowego wątku, jeszcze muszę poszukać stary i nadrobić
Ale ze starego wiem, że coś pisałyście o stelażu pod wanienkę - mam taki i to był strzał w 10!
Było jeszcze kilka tematów które chciałam poruszyć z poprzedniego wątku, ale nie pamiętam

Ja dziś byłam na wizycie kontrolnej - niestety troszkę się muszę teraz pofaszerować lekami: znowu infekcja przyszła do tego bakterie w moczu, a do tego anemia jak ta lala.
Za to cukier super nie pamiętam w jakich parametrach miałam podane ale przed 4.90 a po 75g glukozy i 2h 4,99 także lekarz powiedział, że wręcz mało cukrzycowa jestem
Poza tym Wikusia pupcią w dół (mam nadzieję, że jeszcze się odwróci lekarz uspokajał, że jeszcze ma czas), tętno super, wody płodowe w normie
No i jutro zacznie Nam się 26 tc

Co tu pisałyście:
Wózki:
alingles espiro vector pro to był nasz faworyt ale sama spacerówka. Super wybór
I ten link z wózeczkiem co wklejałyście - świetny! podoba mi się! Nie miałam jeszcze czasu poczytać parametrów, ale wizualnie super - mnie się zaś ten marynarski podoba

Waga w ciąży - ja dziś zważona - jestem 6kg na plusie ehhh roooośnie! Moim celem jest nie przytycie więcej niż w pierwszej ciąży (16kg) tak dla własnej satysfakcji bo kg poleciały same w ciągu 2tyg od porodu.
Podobno w III trymestrze tyje się ok 6kg, więc chciałabym już nie przytyć w II trymestrze przez te 2-3tyg

Brzuszki - pięęękne macie mój też rośnie w oczach, choć nie wiem czy też tak macie - leżąc na plecach, brzuch się tak chowa, że prawie w ogóle go nie ma? no ale urósł ewidentnie - przez ten remont smaruję się tylko 1x dziennie, ale muszę znów zmobilizować się do 3x. Na szczęście rośnie tylko brzuch, a tyłek i biodra bez zmian

Zaraz lecę do pracy z L4 poza tym remontu po weekendowej przerwie ciąg dalszy, ale już widać efekty

Cytat:
Dzisiaj niedziela ale u mnie pracowicie , za kilka godzin mam sesje brzuszkową, cudem bo mamusia lada chwila ma termin
powiedz mi jak w ciąży najlepiej pozować żeby ładnie uchwycić brzusio? Jak zazwyczaj doradzasz swoim klientkom? doradź Nam tu coś, bo nie stać mnie teraz na profesjonalną sesję, a chcę mieć duuużo pamiątki ze zdjęć w ciąży

Pradip - ja miałam na Dominikę może ze 4 body w 56, mało śpiochów, no wszystkie mało bo przecież dzieciątko tak szybko rośnie, a Moja tak ulewała, że jazda była z przebieraniem

Aaa wiem, pisałyście o pieluchach flanelowych i tetrowych Mnie się przydawały dosłownie do wszystkiego jak któraś z Was pisała - i do łóżeczka i do wózka i przy odbijaniu (u Nas ulewaniu) i przytulenia do buźki i przy karmieniu - o wsjo i flanelowych miałam 2 - jedna do wózka i jedna do łóżeczka. Tetrowe do całej reszty, ilość spora, nie pamiętam dokładnie
I teraz znalazłam piękne flanelowe w Textill Market - fioletowa w białe groszki fajnie, że teraz robią takie ładne wizualnie

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-02-17 o 13:06
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-17, 09:45   #179
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Też mam taki plan ale gorzej z wykonaniem ale co zrobić bierzemy się do roboty?
No i jak z robotą u Ciebie? Ja na razie poodkurzałam i z grusza ogarnęłam łazienkę i kuchnię, ale na prawdę z grubsza storczyki wyniesione do łazienki na pojenie i w sumie już mi się nic nie chce na szczęście obiad już mam zrobiony polecam udka na ryżu, robi się samo w piekarniku i jest pyszne (na szklankę ryżu 2 szklanki bulionu, na to układam poprzyprawiane udka i do piekarnika). Powiedzcie mi jak storczyki Wam przekwitną to obcinacie te łodygi? Nie wiem co robić żeby znowu zakwitły...
Stary 2014-02-17, 09:48   #180
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość

Ja dziś byłam na wizycie kontrolnej - niestety troszkę się muszę teraz pofaszerować lekami: znowu infekcja przyszła do tego bakterie w moczu, a do tego anemia jak ta lala.
Za to cukier super nie pamiętam w jakich parametrach miałam podane ale przed 4.90 a po 75g glukozy i 2h 4,99 także lekarz powiedział, że wręcz mało cukrzycowa jestem
Poza tym Wikusia pupcią w dół (mam nadzieję, że jeszcze się odwróci lekarz uspokajał, że jeszcze ma czas), tętno super, wody płodowe w normie
No i jutro zacznie Nam się 26 tc

I teraz znalazłam piękne flanelowe w Textill Market- fioletowa w białe groszki <love> fajnie, że teraz robią takie ładne wizualnie
Gratuluję udanej wizyty i gluko

muszę polecieć do Textila w takim razie, ale to pewnie jeszcze nie w tym miesiącu, bo poluje tam na takie cieniutkie ażurkowe skarpetki, a wszystko póki co jeszcze zimowe mają
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości