czy mam prawo czuć się "dziwnie"? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-17, 17:55   #31
tyene
Zakorzenienie

Dot.: czy mam prawo czuć się "dziwnie"?

Myślę, że powinnaś wyluzować. Martwić to byś się mogła, gdyby wybierał komplet luksusowej bielizny dla własnej matki. A nie dawał jej kwiaty z okazji imienin.
Stary 2014-02-17, 17:56   #32
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
No jedno mi sie kojarzy- że kalie białe to na pogrzeb
ufff, dobrze, że białe. Bo fioletowe niosłam do ślubu w bukiecie

Cytat:
Napisane przez ona19922 Pokaż wiadomość
jak bym wypisała wam wszystkie wierzenia zasłyszane w moich stronach to byście padły;p dałam tylko te najbardziej "znane" chociaż widzę, że nie tak znane jak myślałam:P
Chyba nie ma nic głupszego na świecie niż zabobony Kiedyś szłam z koleżanką i jak zaczęła nagle na środku ulicy pluć przez lewe ramię, to myślałam, że się spalę ze wstydu...
Stary 2014-02-17, 17:56   #33
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość

Zaraz założe swój wątek!
Ostrzegł przynajmniej.

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- o, matko i córko - pierwszy raz słyszę, a ze 2 zegarki w życiu mężowi kupiłam - a mężatką dłuuugo jestem
2 zegarki? Przewalone, to może oznaczać dwie kochanki, dwójkę dzieci na które będziesz płacić podwójne alimenty i podwójny ból.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 17:59   #34
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Ostrzegł przynajmniej.

2 zegarki? Przewalone, to może oznaczać dwie kochanki, dwójkę dzieci na które będziesz płacić podwójne alimenty i podwójny ból.
- a teraz poproszę o równie udaną interpretację, co oznacza kupienie butów na prezent

A kalie uwielbiam jako kwiaty, wiem, że wielu kojarzą się pogrzebowo, ale czasem kupuję pojedyncze do wąskiego wazonika, podobają mi się.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 17:59   #35
gabisun
Zakorzenienie

Doceń gest faceta, że nie dostałaś takich samych jak mama, wysilił się i kupił dwie różne, faceci nie ogarniają symboliki kwiatów ja sama tego nie ogarniam, cieszę się z każdego kwiatka...

Nie ma co popadać w paranoję, bo na dzień kobiet czerwoną róże od brata dostaję zarówno ja, jak i jego narzeczona ( tylko ona więcej ) więc chyba powinna mieć problem

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 18:12   #36
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- a teraz poproszę o równie udaną interpretację, co oznacza kupienie butów na prezent

A kalie uwielbiam jako kwiaty, wiem, że wielu kojarzą się pogrzebowo, ale czasem kupuję pojedyncze do wąskiego wazonika, podobają mi się.
Z butami tyle rzeczy się może stać... poślizgniesz się w nich, supeł się zrobi ze sznurowadeł, odklei się podeszwa. Wszędzie są symbole wskazujące, że związek jest do kitu.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 18:15   #37
ona19922
Przyczajenie

Z butami to jest tak, że on czy ona odejdzie od Ciebie w tych darowanych jej/jemu butach ;d
ona19922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 18:16   #38
Lirriel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Dostałaś kwiatka, bo jego mama miała imieniny Kupił go, żeby było Ci miło, wcale nie musiał. Chciał, eby był skromniejszy (albo jakoś się odróżniał), bo to jednak było święto jego mamy, a nie Twoje. A co do koloru, to pewnie nie wie, że to ma jakieś znaczenie - zapewne dla 80% społeczeństwa nie ma. Grubo przesadzasz.
Dokładnie to samo chciałam napisać. Uważam że zachował się taktownie względem swojej mamy na dodatek.
Lirriel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 18:17   #39
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Z butami tyle rzeczy się może stać... poślizgniesz się w nich, supeł się zrobi ze sznurowadeł, odklei się podeszwa. Wszędzie są symbole wskazujące, że związek jest do kitu.
Ja od razu sięgam po profesjonalne analizy

" Zegar odmierza czas i wróży rychłą śmierć obdarowanego."

"Pierścionek zaręczynowy powinien być złoty, złoto symbolizuje trwałość. Absolutnie nie może być on z perłą, bo perły to płacz i nieszczęście. Nie można też nikomu dawać pierścionka ani obrączki do mierzenia, gdyż właściciela dotknie zdrada."

"Buty – buty absolutnie nie mogą być prezentem bo obdarowany odejdzie od nas. Mało tego, to samo się zdarzy, gdy pożyczymy pieniądze na buty."

"Jeśli komuś zależy na mężu czy chłopaku, niech mu kupi pasek do spodni. Pasek go uwiąże na zawsze, w świecie prezentów symbolizuje on ograniczenie wolności. Tak samo jak apaszka."

"Jeśli dajemy portfel, to trzeba do niego włożyć symboliczną kwotę, inaczej można sprowadzić na obdarowanego biedę i jego portfel będzie często pusty. A jeśli dołożymy do tego chusteczki, to już komplet nieszczęść gotowy, bo chusteczki to płacz tak samo, jak perły."
Stary 2014-02-17, 18:24   #40
ona19922
Przyczajenie

do zakazanych prezentów nie można też dawać mydła czy płynów do kąpieli bo relacja z tą obdarowaną osobą się "pomydli"
ona19922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 18:31   #41
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
jak bym wypisała wam wszystkie wierzenia zasłyszane w moich stronach to byście padły;p dałam tylko te najbardziej "znane" chociaż widzę, że nie tak znane jak myślałam:P
Co to za strony?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 18:38   #42
elsene
Zadomowienie

Myślę, że święto było mamy, więc była "ważniejsza". Ona dostała czerwoną, ale Tobie też chciał dać, więc dostałaś różową.
W sumie głupio by było, gdyby dał mamie i Tobie taki sam prezent -przy czym jej z okazji imienin, a Tobie ot tak.
Też bym pomyślała "ej, wolę czerwoną ", ale szybko bym się sama ustawiła do pionu, że wymyślam problemy.

Powiedz mu, że uwielbiasz czerwone róże i że inne są fajne, ale czerwona to czerwona.
A tu masz ode mnie (czerwoną) :

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Nie ma co popadać w paranoję, bo na dzień kobiet czerwoną róże od brata dostaję zarówno ja, jak i jego narzeczona ( tylko ona więcej ) więc chyba powinna mieć problem
Niekoniecznie... myślę, że jest gdzieś taka granica, że liczba kwiatów "rozgrzesza" za ich kolor... .
elsene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 18:49   #43
ridja devojka
Zakorzenienie

Typowe doszukiwanie się drugiego dna w geście faceta.
Oni nic nie ukrywają, nie insynuują, sugerują i nie mają pojęcia, że dla nas kwiatki coś symbolizują. Faceci kupują kwiatki, bo z jakiegoś powodu je lubimy. Oni nie wnikają czemu i nie doszukują się w tym sensu.
Stary 2014-02-17, 18:49   #44
201607231707
Konto usunięte

Dla mnie czerwona róża jest po prostu głównym kwiatem na specjalne okazje, zawsze wygląda ąę elegancko, to różowe i inne są do podziwiania :P Możliwe, że chłop myśli jak ja.
Powiedz mu po prostu, że wolisz czerwone i nie wyciągaj problemów z dupy.
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 18:49   #45
_Mia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
"Jeśli dajemy portfel, to trzeba do niego włożyć symboliczną kwotę, inaczej można sprowadzić na obdarowanego biedę i jego portfel będzie często pusty."
Matko! Już wiem, czemu jestem taka biedna- dostałam sam portfel, z łuską karpia w środku tylko Widać karp w moich regionach nie działa

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Myślę, że powinnaś wyluzować. Martwić to byś się mogła, gdyby wybierał komplet luksusowej bielizny dla własnej matki. A nie dawał jej kwiaty z okazji imienin.
Dokładnie. Co złego mógłby mieć facet na myśli robiąc to celowo? Jedynie to, że własna matka mu się podoba, a taką opcję odrzucamy (aż ciężko mi to przez klawiaturę przeszło), więc pozostaje tylko, że chciał dobrze. No i zrobił dobrze- ja bym nie wpadła, żeby przy okazji urodzin taty mojego faceta kupić coś symbolicznego również jego synowi, więc doceń

Moim zdaniem chciał mocniejszym kolorem wyróżnić fakt, że to mama ma święto. Jeśli cokolwiek w ogóle specjalnego miał na myśli
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 18:52   #46
201605300922
Konto usunięte

Nie, nie masz prawa czuć się dziwnie. Jakby Ci kupił wieniec żałobny to co innego, chłopak sobie z tego pewnie nawet nie zdaje sprawy. Btw, pierwsze słyszę, że się zegarka facetowi nie kupuje, u mnie to dość standardowy prezent.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 18:58   #47
crystal_tokio
Zadomowienie

Ja w ogóle nie wiem, z jakiej okazji dostałaś kwiatka, skoro to były imieniny jego mamy, ale jestem mało romantyczna i praktyczna i antykwiatkowa. Serio, problem, który nie powinien mieć miejsca. Zamiast docenić gest, to Ty jeszcze wybrzydzasz.

Ja tam bym się cieszyła z różowej róży, bo nie jest tak oklepana, jak czerwona

Makenai

Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura.
Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić.

23.05.2012 - pani licecjatka!
04.07.2014 - pani magister!
crystal_tokio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 19:01   #48
201803080934
Konto usunięte

ja to w ogóle bym nie chciała dostać kwiatów z okazji `bo akurat kupuję dla mamy, to tobie też kupię`

no ale
nie ma co robić z facetów aż takich debili, bo każdy głupi wie, że czerwone róże to są takie och i ach romantyczne, na jakim świecie musi żyć facet nie wiedzący o symbolice czerwonych róż?
o innych kolorach, to i wiele kobiet nie wie [w tym ja ], ale czerwone róże przewijają się wszędzie jako symbol miłości

nie mówimy o symbolice gerbery w kolorze jasnożółtego słońca, tylko o zwykłej popularnej i zawsze kojarzącej się z walentynkami - świętem zakochanych - czerwonej róży. no nie wierzę, że dorosłemu człowiekowi nigdy w życiu się to nie obiło o uszy/oczy

natomiast
nie sądzę by to był AŻ taki problem wystarczyłoby chyba powiedzieć chłopakowi, że uważasz czerwone róże za symbol miłości i dziwnie ci z tym, że on daje takie kwiaty mamie. tyle, sprawa załatwiona, on następnym razem daje mamie inne kwiaty/w innym kolorze.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 19:12   #49
gosia_9508
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwnie się poczułam, że ona dostała krwistoczerwoną oznaczającą miłość w kontekście pożądania, a ja różową- przyjaźń. [...] czerwona róża jest dla mnie zarezerwowana dla osób w związku i nie jest określeniem dla matczyno-dziecięcej miłości.
hahah, a u mnie w szkole nauczycielka podostawała na zakonczenie roku tyle czerwonych róż, że miala całkiem pokaźny bukiet, boję się myśleć co mogła pomyśleć - cała klasa napaleńców

Sama nic nie wiem o żadnych symbolikach kwiatów i innych bzdetów, mi np. nie obraziłabym się za chryzantemy, bo uważam, że są ładne :p

Edytowane przez gosia_9508
Czas edycji: 2014-02-17 o 19:14
gosia_9508 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-17, 19:30   #50
GrumpyCat
Wredny kotecek

Hahahaha....

Problem z du.y
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 19:31   #51
Magdallen
Zakorzenienie

Dzieeeki za uświadomienie. Idę płakać w poduszkę, bo dostałam od TZ różowe róże, a moja mama od taty żółte tulipany. Związek i rodzina mi się chyba rozpadają

Swoją drogą na miejscu faceta też mamie dalabym czerwoną, bardziej elegancką różę, a dziewczynie różową - bardziej słodką i dziewczeca.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 19:33   #52
String Emil
Raczkowanie

Bardzo mi się podoba ilość w tym wątku
Ja tez pochodzę z zabobonnego i zacofanego regionu w tym kraju, ale mimo wszystko zazdroszczę Ci problemu.
Kolor kwiatka przyczyną TAKICH rozterek?
String Emil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 19:41   #53
natalia9568
Raczkowanie

Podejrzewam, że Twój chłopak nie wiedział, jakie to ważne dla Ciebie i jak byś mu powiedziała o tym to na pewno wziął by to pod uwagę
Mój ostatnio kupił mi farbę do włosów, po czym tę farbę dał mamie, chociaż wiedział, że ja mam zamiar tę farbę kupić, ale nie mam zamiaru się złościć przez to, czy coś
natalia9568 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 19:42   #54
yoona
Zakorzenienie

tzw problem z d..y

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 19:45   #55
zakonna
Naczelna Nastolatka

ja myślałam, że mieszkam na zadupiu i w ciemnogrodzie, ale autorka wątku mnie przebiła... Ciekawa jestem szalenie co to za region jest??
Stary 2014-02-17, 20:29   #56
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Jedyną dziwną rzeczą, jest to, że dostałaś kwiatka z okazji imienin jego mamy

A jak tak rozliczamy swoje związki, to u mnie, ponad 4 lata stażu i:
- kwiaty dostaję różowe lub białe, chyba raz ciemno czerwone
- TŻ pożyczył mi na wieczne nieoddanie pieniądze na buty. I to w pierwszym roku związku
- dałam mu portfel, bez pieniędzy
- jeszcze dałam kupon na 30% zniżki na zegarek, ale chyba się nie liczy

Edytowane przez jesienny_lisc
Czas edycji: 2014-02-17 o 20:31
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 20:32   #57
zakonna
Naczelna Nastolatka

ja nie dostaję kwiatków więc nie mam TEGO problemu. ALE mam kilka par butów zafundowanych przez chłopa...
A jak wygląda kwestia opłacenie fryzjera? Bo mój mi zawsze połowę dorzuca, czy to znaczy, że obetnę mu coś... istotnego?
Stary 2014-02-17, 20:41   #58
jesienny_lisc
Zakorzenienie

To jak u Samsona, z każdym cięciem maleje siła Waszego związku
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 20:41   #59
Tedd
Raczkowanie

Mówicie że facet nie rozróżnia kolorów - ale jednak świadomie wybrał kwiaty w różnych barwach. Ja nigdy nie dałem mamie czerwonej róży bo jest to wyraz miłości (ale nie macierzyńskiej tylko do swojego partnera). Niby błachostka ale może zaboleć - szczególnie że autorce nigdy takowego kwiatu nie podarował. Może to oznaczać że jego matka będzie zawsze ważniejsza od ciebie albo co gorsza że ich relacje są nienaturalne i chłopak się nigdy od mamusi nie odessa.

Edytowane przez Tedd
Czas edycji: 2014-02-17 o 20:43
Tedd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 20:47   #60
v-x-n
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale myslę, że wiedział co oznaczają kolory skoro na klatce schodowej sprawdzał, która róża jest która (były zawinięte)- myślałam, że to ja dostanę czerwoną.
Przepraszam za wyrażenie, ale ja pier***ę. Ogarnij się dziewczyno!!!!

Czerwona róża to jest klasyka dla większości ludzi, elegancka, zawsze pasująca, zawsze odpowiednia - KLASYKA. A nie jakiś wydumany symbol pożądania.

Tak, facet na pewno nocami studiuje leksykon kolorów i symboli, bo przecież wszyscy powinni się znaczeniem kolorów fascynować i wiedzieć, że to faux pas wręczyć czerwoną różę matce (przypomnijmy: na imieniny) i różową różę dziewczynie (przypomnijmy ponownie: zupełnie bez okazji) Ciesz się, że masz tak fajnego faceta, że kupił Ci kwiatka bez okazji, a nie wynajdujesz sobie problemy z pupy.

Btw, zgłoś problem z kolorem róż do osoby odpowiedzialnej za grafikę na Wizażu, bo przecież wszystkie są czerwone i dziewczyny nawzajem sobie dziękujące obrzucają się [nieświadomie?] symbolami pożądania, no jak to tak!
[ Biegam ] 10 - 15 - 20 - hM - 30 - M
v-x-n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości