![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy mam prawo czuć się "dziwnie"?
Myślę, że powinnaś wyluzować. Martwić to byś się mogła, gdyby wybierał komplet luksusowej bielizny dla własnej matki.
![]()
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
ufff, dobrze, że białe. Bo fioletowe niosłam do ślubu w bukiecie
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ostrzegł przynajmniej.
![]() 2 zegarki? Przewalone, to może oznaczać dwie kochanki, dwójkę dzieci na które będziesz płacić podwójne alimenty i podwójny ból.
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kalie uwielbiam jako kwiaty, wiem, że wielu kojarzą się pogrzebowo, ale czasem kupuję pojedyncze do wąskiego wazonika, podobają mi się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Doceń gest faceta, że nie dostałaś takich samych jak mama, wysilił się i kupił dwie różne, faceci nie ogarniają symboliki kwiatów
![]() Nie ma co popadać w paranoję, bo na dzień kobiet czerwoną róże od brata dostaję zarówno ja, jak i jego narzeczona ( tylko ona więcej ) więc chyba powinna mieć problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Z butami to jest tak, że on czy ona odejdzie od Ciebie w tych darowanych jej/jemu butach ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() " Zegar odmierza czas i wróży rychłą śmierć obdarowanego." "Pierścionek zaręczynowy powinien być złoty, złoto symbolizuje trwałość. Absolutnie nie może być on z perłą, bo perły to płacz i nieszczęście. Nie można też nikomu dawać pierścionka ani obrączki do mierzenia, gdyż właściciela dotknie zdrada." "Buty – buty absolutnie nie mogą być prezentem bo obdarowany odejdzie od nas. Mało tego, to samo się zdarzy, gdy pożyczymy pieniądze na buty." "Jeśli komuś zależy na mężu czy chłopaku, niech mu kupi pasek do spodni. Pasek go uwiąże na zawsze, w świecie prezentów symbolizuje on ograniczenie wolności. Tak samo jak apaszka." "Jeśli dajemy portfel, to trzeba do niego włożyć symboliczną kwotę, inaczej można sprowadzić na obdarowanego biedę i jego portfel będzie często pusty. A jeśli dołożymy do tego chusteczki, to już komplet nieszczęść gotowy, bo chusteczki to płacz tak samo, jak perły."
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
do zakazanych prezentów nie można też dawać mydła czy płynów do kąpieli bo relacja z tą obdarowaną osobą się "pomydli"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Myślę, że święto było mamy, więc była "ważniejsza". Ona dostała czerwoną, ale Tobie też chciał dać, więc dostałaś różową.
W sumie głupio by było, gdyby dał mamie i Tobie taki sam prezent -przy czym jej z okazji imienin, a Tobie ot tak. Też bym pomyślała "ej, wolę czerwoną ![]() ![]() Powiedz mu, że uwielbiasz czerwone róże i że inne są fajne, ale czerwona to czerwona. A tu masz ode mnie (czerwoną) ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Typowe doszukiwanie się drugiego dna w geście faceta.
Oni nic nie ukrywają, nie insynuują, sugerują i nie mają pojęcia, że dla nas kwiatki coś symbolizują. Faceci kupują kwiatki, bo z jakiegoś powodu je lubimy. Oni nie wnikają czemu i nie doszukują się w tym sensu.
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Dla mnie czerwona róża jest po prostu głównym kwiatem na specjalne okazje, zawsze wygląda ąę elegancko, to różowe i inne są do podziwiania :P Możliwe, że chłop myśli jak ja.
Powiedz mu po prostu, że wolisz czerwone i nie wyciągaj problemów z dupy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moim zdaniem chciał mocniejszym kolorem wyróżnić fakt, że to mama ma święto. Jeśli cokolwiek w ogóle specjalnego miał na myśli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
Nie, nie masz prawa czuć się dziwnie. Jakby Ci kupił wieniec żałobny to co innego, chłopak sobie z tego pewnie nawet nie zdaje sprawy. Btw, pierwsze słyszę, że się zegarka facetowi nie kupuje, u mnie to dość standardowy prezent.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Ja w ogóle nie wiem, z jakiej okazji dostałaś kwiatka, skoro to były imieniny jego mamy, ale jestem mało romantyczna i praktyczna i antykwiatkowa. Serio, problem, który nie powinien mieć miejsca. Zamiast docenić gest, to Ty jeszcze wybrzydzasz.
Ja tam bym się cieszyła z różowej róży, bo nie jest tak oklepana, jak czerwona ![]()
We must fight for what we believe in ![]() Makenai ![]() Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura. Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić. 23.05.2012 - pani licecjatka! ![]() 04.07.2014 - pani magister!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
ja to w ogóle bym nie chciała dostać kwiatów z okazji `bo akurat kupuję dla mamy, to tobie też kupię`
![]() no ale ![]() nie ma co robić z facetów aż takich debili, bo każdy głupi wie, że czerwone róże to są takie och i ach romantyczne, na jakim świecie musi żyć facet nie wiedzący o symbolice czerwonych róż? ![]() o innych kolorach, to i wiele kobiet nie wie [w tym ja ![]() ![]() nie mówimy o symbolice gerbery w kolorze jasnożółtego słońca, tylko o zwykłej popularnej i zawsze kojarzącej się z walentynkami - świętem zakochanych - czerwonej róży. no nie wierzę, że dorosłemu człowiekowi nigdy w życiu się to nie obiło o uszy/oczy ![]() natomiast ![]() nie sądzę by to był AŻ taki problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sama nic nie wiem o żadnych symbolikach kwiatów i innych bzdetów, mi np. nie obraziłabym się za chryzantemy, bo uważam, że są ładne :p Edytowane przez gosia_9508 Czas edycji: 2014-02-17 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Wredny kotecek
|
Hahahaha....
Problem z du.y ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Dzieeeki za uświadomienie. Idę płakać w poduszkę, bo dostałam od TZ różowe róże, a moja mama od taty żółte tulipany. Związek i rodzina mi się chyba rozpadają
![]() Swoją drogą na miejscu faceta też mamie dalabym czerwoną, bardziej elegancką różę, a dziewczynie różową - bardziej słodką i dziewczeca. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Bardzo mi się podoba ilość
![]() ![]() Ja tez pochodzę z zabobonnego i zacofanego regionu w tym kraju, ale mimo wszystko zazdroszczę Ci problemu. Kolor kwiatka przyczyną TAKICH rozterek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Podejrzewam, że Twój chłopak nie wiedział, jakie to ważne dla Ciebie i jak byś mu powiedziała o tym to na pewno wziął by to pod uwagę
![]() Mój ostatnio kupił mi farbę do włosów, po czym tę farbę dał mamie, chociaż wiedział, że ja mam zamiar tę farbę kupić, ale nie mam zamiaru się złościć przez to, czy coś ![]()
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
tzw problem z d..y
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Naczelna Nastolatka
|
ja myślałam, że mieszkam na zadupiu i w ciemnogrodzie, ale autorka wątku mnie przebiła... Ciekawa jestem szalenie co to za region jest??
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
Jedyną dziwną rzeczą, jest to, że dostałaś kwiatka z okazji imienin jego mamy
![]() A jak tak rozliczamy swoje związki, to u mnie, ponad 4 lata stażu i: - kwiaty dostaję różowe lub białe, chyba raz ciemno czerwone - TŻ pożyczył mi na wieczne nieoddanie pieniądze na buty. I to w pierwszym roku związku ![]() - dałam mu portfel, bez pieniędzy - jeszcze dałam kupon na 30% zniżki na zegarek, ale chyba się nie liczy ![]() Edytowane przez jesienny_lisc Czas edycji: 2014-02-17 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Naczelna Nastolatka
|
ja nie dostaję kwiatków więc nie mam TEGO problemu. ALE mam kilka par butów zafundowanych przez chłopa...
![]() ![]() A jak wygląda kwestia opłacenie fryzjera? Bo mój mi zawsze połowę dorzuca, czy to znaczy, że obetnę mu coś... istotnego? ![]()
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
To jak u Samsona, z każdym cięciem maleje siła Waszego związku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Mówicie że facet nie rozróżnia kolorów - ale jednak świadomie wybrał kwiaty w różnych barwach. Ja nigdy nie dałem mamie czerwonej róży bo jest to wyraz miłości (ale nie macierzyńskiej tylko do swojego partnera). Niby błachostka ale może zaboleć - szczególnie że autorce nigdy takowego kwiatu nie podarował. Może to oznaczać że jego matka będzie zawsze ważniejsza od ciebie albo co gorsza że ich relacje są nienaturalne i chłopak się nigdy od mamusi nie odessa.
Edytowane przez Tedd Czas edycji: 2014-02-17 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czerwona róża to jest klasyka dla większości ludzi, elegancka, zawsze pasująca, zawsze odpowiednia - KLASYKA. A nie jakiś wydumany symbol pożądania. Tak, facet na pewno nocami studiuje leksykon kolorów i symboli, bo przecież wszyscy powinni się znaczeniem kolorów fascynować i wiedzieć, że to faux pas wręczyć czerwoną różę matce (przypomnijmy: na imieniny) i różową różę dziewczynie (przypomnijmy ponownie: zupełnie bez okazji) ![]() Btw, zgłoś problem z kolorem róż do osoby odpowiedzialnej za grafikę na Wizażu, bo przecież wszystkie są czerwone i dziewczyny nawzajem sobie dziękujące obrzucają się [nieświadomie?] symbolami pożądania, no jak to tak! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.