|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
co się czepiasz?
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a teraz jesz??? Ja nie powiem z czym mi się kojarzy golonka ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3783 |
Zakorzenienie
|
Fewcia,gdzie Ty tak pięknie szkoliłaś swój english??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- A czemu pytasz?? Tzn skąd to pytanie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3785 |
Zakorzenienie
|
Chyba nie, bo pytałam o długość wkładki i jeśli dobrze zmierzyłam Małej nogę to będą dobre, ona ma małą stópkę ( a te w cm wypadają jak nasze polskie 19). Mamy np kapcie 20 i są dużee. Więc może może.
Gdyby jakimś cudem nie ![]() Miałam zarezerwowane granatowo karmelowe na grupie fb ale raz, że droższe by były dużo, to jeszcze nie miałabym pasującej kurtki/płaszczyka, więc znowu trzeba by było szukać. Więc zrezygnowałam z tamtych i zapolowałam na te ![]() Fewciu: biedna Blaneczka ![]() ![]() Dziś histerioza była jak obiad chciałam zjeść - chciała mój widelec.. Ale nie do jedzenia (sprawdziłam dobrze) tylko do pomemłania sobie w moim talerzu. Lady: mojej też się załączyła akcja " ja siama" - zatem odpadło nam pewnie przez to jedzenie kaszek, bo sama jeszcze nie umie, ale nakarmić się nie pozwoli.. ![]() Co do mleka: A Piotruś je mleczne przetwory jakieś itp? Bo nie wiem, wygląda jakby sobie uzupełniał mleczne braki nocą - za czasów kp przecież też non stop było w nocy uu? dobrze pamiętam? Więc mm czy kp w kwestii jedzenia nocą chyba nic nie zmieniło - nie wiem w sumie co bym zrobiła, ale nic drastycznego. To mały dzieciak jest, nie ma co mu odmawiać jedzenia w nocy jeszcze - aczkolwiek porcje ma mega ![]() A co na kolację je zazwyczaj? |
![]() ![]() |
![]() |
#3786 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3787 |
Zakorzenienie
|
Mała pytała o butki chyba - fajne są , myślę, że na wiosnę ok
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz to wszystko kwestia przyzwyczajenia a nie głodu, mówię Ci,moi znajomi np o godzinie 22 wsiadaja w samochod i wożą dziecko bo inaczej robi im takie histerie ze nic nie pomaga i inaczej nie zaśnie ![]() podobnie z tym jedzeniem moj tez tyle jadl, kilka dni i zeszlismy do 30 ml i naprawdę nic się nie dzieje,a też byłam pewna ze mu czegos brakuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz to już wcale, mam takie głupie rozumowanie, że to co mówię po polsku, to od razu w myślach staram się powiedzieć po angielsku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3790 | |
Zakorzenienie
|
mam pytanie do zakupoholiczek
upatrzyłam sobie kurteczke dla Leosia http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/nie...7p1667870.html tylko ta cena (tyle co wizyta u dzisiejszego chirurga ![]() może któraś widziała podobną w lepszej cenie??? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
a jak radzisz sobie w rozmowach w realu np za granica? długo już tak się uczysz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3791 |
Zakorzenienie
|
Tak pytałam
![]() ![]() Nie chce typowych adidasków (chociaż widziałam śliczne pumy ![]() ![]()
#3792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie umiem Ci powiedzieć jak długo się uczę. To jakoś samo wyszło przy pierwszym wyjeździe do pracy do anglii, wcześniej już mówiłam, ale to tam dostałam dopiero kopa, aby troszkę wziąć się do roboty. Mam tylko ogromy problem, nie mam pojęcia o wszystkich czasach (pstryczku nie bij ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Moja sister na koszulce Espirt ![]() http://www.wehkamp.nl/damesmode/t-sh...31528&AAPP=120 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Zakorzenienie
|
Fewcia znaczy się masz talent
brawo,jestem pełna podziwu |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Zakorzenienie
|
tylko, że np Dorcia od Szajki nie je w ogóle mm
![]() Piotruś dostaje tak jak pisałam - na śniadanko chlebek z serkiem białym/żółtym tu całkowita dowolność zależy jak leży i co mam w lodówce ![]() Potem dostaje kaszkę przed drzemką na kolację, do spania - 210mm i to w zasadzie jedyne mm, jakie mu podaję "w ciągu dnia", właściwie to pod koniec ;p Debrah, piękne buciki ![]() Fewciu, tu Twojej sis bym nie poznała ![]() ![]() Marsi ![]() u mnie podobnie, godzina opóźnienia, żeby wejść, dostać skierowanie na rtg i wyjść ![]()
#3796 |
Zakorzenienie
|
Co do Lady-to ja zgadzam się z tym co napisała Meneq. Porządne śniadanko,solidny obiad i będą efekty widoczne od razu. Widzę po Oskarze. Jak je w ciągu dnia normalne treściwe posiłki to pobudka w nocy była (bo od 3dni się nie budzi wcale) ok 3,a jak był na samym mleku to godz 24-1 już był głodny. Fakt faktem że następna była dopiero nad ranem ok 5,ale chodzi mi o to że jak zje w ciągu dnia treściwie to później w nocy tak szybko nie głodnieje.
On je dużo rzeczy w ciągu dnia,po trochu ale je. Rano/wieczorem jakiś budyń/jogurt/grysik/kasza manna/płatki na mleku. Ode mnie skubnie śniadania(zależy co jem,ale próbuje wszystkiego). Potem obiad,potrafi zjeść swój(jak nie ma dla wszystkich ugotowanego- specjalnie mu nie gotuje),ode mnie dziabnąć coś co akurat jem na obiad. Owoc/sok. W międzyczasie biszkopty,suche wafle no i oczywiście mleczko w ciągu dnia też jest (przeważnie na porę snu-wtedy nie mecze go obiadkami/deserkami). Także jak ma urozmaicone menu to ładnie śpi,no i nie jest przepełniony bo to wszystko z umiarem jest ![]() Próbuj,próbuj kochana ![]()
#3797 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do znajomych jeżdżących samochodem: cóż , dzieć widac potrzebuje jakiejś takiej stymulacji i z jeżdżenia zrobił się nawyk ![]() Cytat:
Nie mam jakoś pomysłu ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
Aha: gdyby którąś interesowały zakupy na next direct - to mam z fb jakiś kod rabatowy - 35zł mniej, przy zakupie za min 175 zł chyba. Kwota minimalna duża jest, ale może któraś by chciała kurtkę, buty, czy jakieś coś tam - to wtedy łatwiej ją zrobić. Podeslę kod jakby któraś chciała. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3798 | ||
Zakorzenienie
|
Hello
![]() ![]() niestety nie była średnia pogoda... ![]() Cytat:
Ooo ja też takie uwielbiam Cytat:
możesz wrzucić do klubuuu ? Plis ![]() Karusia może nie zmuszaj jej do jedzenia dzieci mają takie etapy ze wybierają tylko dane potrawy ![]() Misia, moja Hania też tak schodzi z wszystkiego przez próg lub z dywanu ![]() Byłam dziś z tż w h&m i kupiłam sobie sukienkę na wesele ![]() ![]()
![]() |
#3799 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale po swoich uczniach widze ze dla wiekszosci to nie lada zagwostka ![]() ale tak naprawde te 4-5 podstawowych czasow w zupelnosci wystarczy ![]() jezyk jest zywy, ciagle sie zmienia, wystarczy popatrzec na j. polski. ma byc krotko, zwiezle i na temat ![]() to u nas panuje taka hmmm "moda" aby uczyc mega poprawnie, kropka w kropke, tak jak to teoretycznie powinno byc. no wlasnie- teoretycznie, a w praktyce to wyglada czesto zupelnie inaczej ![]() co do koszulki to WOWOWOOWOWOW!!! robi dziewczyna kariere! ![]() ![]() ![]() my tez w ogole nie pijemy mm, jedynie kaszki rano i wieczorem ------------ ale mnie wkurzyla wyborcza z tym platnym dostepem do artykułow!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz w tesco będą pampki na promocji 74,99 za opakowanie. Edytowane przez karusia_2007 Czas edycji: 2014-02-17 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3801 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3802 | |||
Zakorzenienie
|
Witam sie wieczornie
![]() ![]() ![]() Macie moze pomysł dlaczego po kąpieli w ramach kolacji odmawia zupełnie mleka? Zawsze była butla i inaczej nie zasnął, a teraz tak płacze jak widzi, tak kopie nogami, ze szok. Picie owszem, mleka absolutnie.... I budzi sie wtedy około 22-23 wypije bez problemu i dalej spi ![]() U nas mleko juz tylko zaraz po obudzeniu jako sniadanie i na noc, no i zdarzy sie jeszcze jedna butelka w nocy. Ale on nie pije wiele, po około 120-150 ml mu robie, miarke mniej mleka sypie niz powinnam i zageszczam kaszką. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() żartujesz ![]() za wiele bys chciała ![]() ale próbuj, próbuj ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3803 |
Zakorzenienie
|
hej dziewojki
![]() przeczytałam Was sumiennie, ale nie cytuję. Młody dzisiaj mnie z domu wyciągnąl ![]() ![]() KUBUSIU WSZYSTKIEGO NALEPSZEGO! ![]() Jestem zachwycona Twoją czuprynką ![]() Fewciu utulaj Blaneczke ![]() ![]() ![]() Bokeh to udanego wesela i pokaż kiecę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieciaki ucza sie dopiero literek i cyferek ![]() i wez teraz n-el wprowadza litere/cyfre i na tym koniec nauki bo przeciez do domu dziecku nie bedzie mozna nic zadac do poćwiczenia ![]() jak bedzie rozsadny rodzic to sam bedzie cwiczyl ale ilu takich jest? zdecydowana wiekszosc bedzie polegac tylko na szkole ![]() do tej pory mam w I klasie 4 uczniow ktorzy nie maja podrecznikow!!!!! za chwile marzec! ![]() a wycwiczysz pisanie w klasie 20 osobowej gdzie masz moze z 5 "normalnych" a reszta to albo dys- albo z orzeczeniem ![]() nierealne! paranoja poprostu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3805 |
Zakorzenienie
|
Nancy tulam
![]() Sylwietta a może co innego na kolację? Ja Dawidowi daję kaszke łyżeczką, albo np kanapki ![]() Black ładnie wyszły, choć ja takiego kształtu nie lubię, ale wyszły super W załączniku dla niefejsowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3806 |
Zakorzenienie
|
Witamy się dalej że szpitala wczoraj wkońcu mieliśmy rtg płuc i są zmiany niewielkie i dostał antybiityk w 4 dzień dopiero bo podejrzewali wirusowke normalnie nie mam słów do lekarzy cały czas gorączkował a Julus bardzo źle znosi temp przelewać się przez ręce strasznie to było ale na szczęście gorączki minęły antybiotyków działa ale tym sposobem będziemy tu przynajmniej do czwartku
Najgorsze jest to że nie chce jeść bardzo spadł z wagi a nie była nasza mocno strona do czwartku mogę stać się niepoczytalna albo w głębokom depresję popadnie Dziękujęmy za wszystkie kciuki i Buziaki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3807 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widziałam zdjęcia bo z aplikacji pisze. Cytat:
a to palant. Cytat:
jak bede widzieć to dam znać. Piękna jest taka Leosiowa <3 Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki za info bo akurat nam sie kończą, a ile sztuk? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3808 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas od kilku dni regres w tym temacie, jedyni suchy chleb przechodzi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() o matkosci, ale fryz ![]() ![]() ![]() Tak w ogole to Kubuniu dużo zdrówka, apetytu i usmiechu ![]() ![]() ![]() no co chcesz, zeby spadła z takiej wyskosci? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Zakorzenienie
|
No i najlepsze życzenia dla Kubulka ! Zdrowka i pięknego dzieciństwa
![]() ![]() Dobranoc kobity jutro bedzie mnie więcej ![]() Jak tam Ems? Już wyzdrowiala? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3810 | |
Zakorzenienie
|
super! normalnie czuc wiosne w powietrzu
![]() Cytat:
a z waga tez sobie poradzicie! ![]() ucaluj Julusia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.