|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Wtajemniczenie
|
Muminku: ja chwilę przed wyjazdem na porodówkę robiłam kupę i to normalną
![]() ![]() Dałam dziecku Paracetamol w syropku, uspokoił się, pomarudził i zasnął. Ehh...te szczepionki a za miesiąc kolejne dawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
Gosia najcześciej zasypia szybko! ale zdarza mu sie oglądać świat.
migotka najcześciej ma na sobie pajacyk albo body i polspiochy. Jak wiem, ze będziemy tylko w domu to zakładam tylko body z krótkim rękawem.
#1445 | |||||
Wtajemniczenie
|
Idę spać. Znaczy, mam nadzieję że idę spać a nie wiercić oczami dziurę w suficie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zjedz jakiś obiad dziewczyno, bo Ci zaczną te bułki uszami wychodzić ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1446 | |
Zadomowienie
|
Mam nadzieję że Doris już padła...coś się jeszcze kręci ale może to już snu jej nie przerwie. Ja zaraz idę spać
![]() Cytat:
Co do samej diety kp i ja się wypowiem. Z początku dokładnie widziałam co Doris szkodzi (wzdęcia są nadal, ale silne ataki zdarzają się bardzo rzadko) bo wprowadzałam nowe pokarmy stopniowo. Dzięki temu wiedziałam że ten ser żółty i głównie mleko ma zły wpływ, surowe jabłka (kompot ok), gotowana marchewka (serio) i właśnie herbatniki czy biszkopty. Na szczęście z czasem układ pokarmowy dziecka dojrzewa i teraz jem nawet zapiekany żółty ser a u małej nie ma ataków kolek. Przegięłam jakiś tydzień temu jak dorwałam sie do pizzy ![]() ![]()
![]() |
#1447 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1448 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja to samo. Czasem rzygnie porządnie, a często jej poleci niewielka ilość bokiem, ale ona jest strasznie łapczywa i rzuca się na cycka jakby jedzenia kilka dni nie widziała ![]() Cytat:
![]() Ja nie po cc, ale robiłam dopiero w sobotę, a rodziłam we wtorek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam na sr temat chust.
Kp wychodzi mi bokiem, przy kazdym jest placz. Mam serdecznie dosc. ;( ;( ;( Jak ja zazdroszcze mamom ktorych dzieci spia w nocy dluzej niz 2hJa chyba tego nie dozyje (zdazylo sie pare razy....), nigdy nie odsypiam bo jak skoro Borys budzi co 30 min w dzien przez ostatni czas, ja z nerwow nie zdaze zasnac.... on sie budzo z rykiem nie da sie uspokoic. Wysiadam. Juz niewiem co robic, nad dieta myslalam bo sie ze zmeczenia predzej wykoncze niz kurczaka ryzu marchewki ;( Jestem przemeczona, wizja zadbanej szczesliwej mamy poszla w........ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ---------- Jakbym chociaz miala wsparcie tz... takie glupie poklepanie po plecach ale nie mam na co liczyc ![]() Co za beznadziejna noc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1450 |
Zadomowienie
|
Migotko a nie mozesz Tz po prostu wreczyc Borysa i powiedziec teraz zajmujesz sie Ty, bo ja potrzebuje dwoch godzin snu bez przeszkod? odwrocic sie na piecie i pojsc spac do innego pokoju. a moze jestes juz tak zestresowana zasypianiem/ nie zasypianiem syna ze on to wyczuwa i stad problem ze spaniem?
a jak nieTz to moze masz kogos kto zajalby sie dzieckiem w ciagu dnia, ze 4- 5 godz zebysmogla sie pzespac, niech Borys nawet zje mm, nic mu sie nie stanie za to Ty bez snu nie dasz rady.
#1451 |
Zakorzenienie
|
Fotester, tz ma w dupie wszysyko. Wiesz, ob po pracy taki zmeczony.... przeciez ja w domu siedze.
Borys znow wstal, spalam poki co az 3 godziny, czuje ze moj organozm zaczyna gorzej funkcjonowac. Bo codziennie tak jest raczej max 5h... Nawet jak probowalam go oddac tz i isc spac to ciezko sie zasypia jak dziecko sie drze w drugim pokoju. Wczoraj mu powiedzialam, ze coraz gorzej sie czuje z niewyspania, zeby z nim poszedl na 2h na spacer. Tesciom w zyciu nie dam na tak dlugo, a noja mama pracuje i trudno to ogarnac. Od tz Uslyszalam "no kiedys moge" z laska.... ciekawe jak dlugo tak pociagne. W mysl zasady matka musi ojciec moze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śpicie razem? Moze spróbuj? Teściom na spacer te nie chcesz zostawić Borysa?
![]() |
#1453 |
Zakorzenienie
|
Ja nienawidze sie prosic kogos wole zaciskac zeby zrobic sama niz potem ogladac mine z fochem.
Generalnie mam tak serdecznie dosc wszystkiego i wszytstkich jak nigdy wczesniej, to na pewno ze zmeczenia. Jestem non stop zla, zrzedliwa, mam w sobie tyle jakiejs goryczy i zalu, ze niewiedzialam ze tyle jestem w stanie pomiescic. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś po prostu masakryczne niewyspana. Koniecznie wręcz jutro wózek TZtowi albo teściom i niech idą na spacer. Prześpisz się i od razu świat będzie lepszy ![]()
![]() |
#1455 |
Zakorzenienie
|
Tesciom nie, nie ufam tesciowi, nieznoze go. Wolalabym tydzien nie spac wcale.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:15 ---------- Spanie razem jeszcze gorzej bo ja spie bardzo czujnie nie dosc ze jestem niewyspana to jeszcze obolala bo jak on jesr to sie nie ruszam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:17 ---------- Moj tz idzie na silownie... wiess na to ma czas i sily.... Ku...rna ja wiem ze przyjdzie taki moment ze mu wygarne wszystko.i oby nie bylo za pozno, bo takiego zalu do niego nie mialam nigy wczwsniej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygarnij jak najszybciej, najlepiej bez awantury. Za pomysł siłowni w obecnej sytuacji bym przechrzcila ![]() Mój owszem, chodzi raz w tygodniu na komentke z kolegami, ale zaczął dopiero jak sytuacja w domu zaczęła byc opanowana.
![]() |
#1457 |
Zakorzenienie
|
Tak, ale to jak bardzo go nieznosze ze nawet bym nie zasnela... nie da sie slowami opisac, duzo krzywdy robi jego ignoranja i podejscie do zycia. Nie wyobrazam sobie co by robil gdyby maly chcial jesc, albo gdyby aie zakrztusil a to mu se zdarza bardzo czesto.... na sama mysl mam zoladek wykrecony.
Tesciowa ok, tyle ze ona jest ulegla jemu, robi dokladnie to czego on chce. Moje dziecko znow sie obudzilo ;( juz spac nie ide bo to nie ma najmniejszego sensu. Z nerwow i placzu sama zasnac nie potrafie, spalam wiec jakies 3,5 godziny lacznie dzis. Chyba oszaleje. Co do silowni.. eh niby jest zasada ze ja moge isc biegac a on na silownie co drugi dzien. Tyle ze, on od porodu chodzi i nie ma z tym problwmu. Coraz bardziej czuje ze sie nie dogadamy po prostu, ale mysle, ze to temat do klubu nie tutaj. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1458 |
Rozeznanie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45197733]Dziewczyny ratunku! Albo jestem pierdoła albo mam pecha.
Zamówiłam laktator Lovi Prolactis, i dzisiaj chciałam go użyć po raz pierwszy. I robiłam wszystko jak w instrukcji i nie ciągnie nic mleka ![]() I na dodatek wyświetlacz nie działa, czy to możliwe że wysłali mi zły sprzęt?[/QUOTE] Justien - ja tez zamowilam ten laktator lovi prolactis. I tez a poczatku jak sprobowalam, to nie chcial ciągnąć, az czerwona ze zlosci sie robilam ze wydalam na próżno 350zł, ale pozniej sie okazalo ze zeby laktator ciagnal to wystarczy z tej czesci co odsysa zdjąć silikonową nakładkę i odciagac samym tym plastikiem. A ze jak sie nie chce załączyć to popraw dobrze tą końcowke przy zasilaniu, jedną i drugą-czasem nie łączą. Dziewczyny jestem padnieta, wypompowana, bez energii, niewyspana i nie wiem jeszcze jaka ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 |
Zadomowienie
|
Migotko współczuję, nie możesz tak funkcjonować.
Odciagnij sobie pokarm i zostaw mężowi małego, idź gdziekolwiek..a niech sobie radzi, mąż docent twoją pracę przy dziecku. Ja wczoraj w dzień próbowałam usnac, pół godz przysnelam , ryk małego mnie obudził , był z mężem ale nie potrafiłem tam leżeć spokojnie już. Dziś noc fatalna i jestem sfrustrowana, musze odespac to bo zwariuje ... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1460 |
Zakorzenienie
|
Moj tz jeszcze zly, bo zaklnelam w nocy. ;( ja na prawde zeswiruje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1461 |
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() wczoraj padłam po 21:00 i nawet się wyspałam- 2 karmienia w nocy więc nie jest źle. Dziś po południu przychodzi do nas pediatra- mój pediatra ![]() ![]() Dziś drugi dzień jestem sama z małym, wczoraj nie było źle choć przyznam, że zmęczona byłam strasznie- to chyba przez ten stres. Teraz mały napasiony pod korek i śpi, obecnie się przeciąga (rytuał przeciągania trwa jakieś 2 minuty ![]() aaa i jeszcze jedno- wypadły mi wszystkie cerowania więc moja wadżajna jest prawie nówka sztuka ![]() Akkma-- polecam czopki glicerynowe, ja nawet w domu wspomagałam się nimi kilka razy bo się bałam napiąć aby czegoś sobie nie zrobić. Witaminy podaję od 8 doby- tak miałam napisane w karcie z wypisem ze szpitala Co do diety - ja jem wszystko, no oprócz tatara i tego typu rzeczy. Wczoraj np zjadłam banana, kanapkę z kotletem mielonym i serem, zupę pomidorową i ryż smażony z kurczakiem i warzywami i jest OK. Jedyne co źle zrobiłam chyba 2 dni temu to wypiłam colę (no nie mogłam się powstrzymać) i chyba te bąble trochę zamieszały w brzuchu małego. Oczywiście trzeba zachować umiar bo jak się człowiek bobu nawpieprza to i dorosłemu kichy pękają od bąków więc potem nie ma się co dziwić, że dziecko ma gazy ![]() Pisałam kiedyś o znajomej co jadła tylko gotowanego kurczaka i chrupki kukurydziane bo córka miała kolki... dziewczyna się katowała, wyjałowiła organizm z witamin a dzieciak jak się darł od kolek tak się darł ![]() pilotka-- ja wszystko piorę w pralce w dzieciowym proszku, taki koc prałam na 40 stopni i było OK migotka-- mam nadzieję, że Borysowi minie takie marudzenie bo faktycznie idzie się wykończyć- spać trzeba bo człowiem nie jest w stanie funkcjonować... A może popijesz melisę (o ile można) czy coś takiego to i może mały będzie spokojniejszy jak wypije takie mleko z melisą? TŻ-towi to się baty należą albo samotny dzień z synem- zobaczyłby co to znaczy "siedzenie w domu" z dzieckiem- faktycznie leżysz i pachniesz ![]()
#1462 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze ochlone, wywale mezowi wszystko o karze mu w weekend karmic. Ja sie eksmituje do innego pokoju. Niech sprobuje sie nie zgodzic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1463 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Dieta - jem niewiele bo nie wiem co moge poza tym ja sama z siebie duzo rzeczy nie jem. Piszecie o rybie na obiad -nie jadam ryb. Z miesa jem tylko kurczaka (udko i piers) i mielone. Innego miesa nie jadam. Z zielonych warzyw tylko ogorek (brokuly/kalafiory/itp-nie). Wiec wybor mam utrudniony. Wczoraj probowalismy spaceru podejscie drugie i niestety tez nie wypal. Karmilam przed wyjsciem z piersi i to byl blad. Dzisiaj nakarmie butla i pewnie bedzie lepiej. Kp to u mnie porazka- prawy sutek nie nadaje sie do uzycia jest caly... Nawet nie poraniony jest naderwany. Man rane na jakies 0,5 cm w glab sutka... ![]() Z lewej za to leci w miare przyzwoicie ale mala najada sie tylko w nocy. ![]() ![]() I ![]() ![]() Send from my IPhone ![]()
#1464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko rozumiem... Chodzi do pracy... Ale Ty w domu noe leżysz... Ja tez zastosowalabym terapie wstrząsową tak jak pisały dziewczyny.... Zostawiła mleko i wyszła. I oczywiście niech niezapomni zrobic tych wszystkich rzeczy które pewnie w domu robisz : pranie, posprzątanie i obiad. A jak wrócisz wieczorem to absolutnie nie przejmuj od Niego zmiany w końcu on tego nie robi... Przecież dzien spędzony z dzieckiem to pikus wiec i nocą da sobie radę! Ja nie wiem skad sie bierze takie podejście facetów... Moj Tz niby całkiem normalny ale czasami ma taki odpal ze... No wlasnie szklanki latają... Ma żonę futiatke wiec musi uważać.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Zakorzenienie
|
nie ma to jak poduszka z cycka i sutek w uchu
![]()
#1466 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
U nas noc dobra. Mała ładnie śpi u siebie. Co do słyszenia jej nie ma problemu-Doris już się potrafi konkretnie wydrzeć ![]() Mezaga pytałaś o zabawianie maluchów. To jest czas na zabawki i obrazki czarno-biało-czerwone: spróbuj. Raczej na inne rzeczy jeszcze za wcześnie. Ja nigdy do Dorotki nie ciumkam i nie zdrabniam jak debil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A doszłaś do tego czemu Borys tak płacze? Czy za każdym razem bierzesz go na ręce jak on płacze? bo bóle brzucha swoją drogą, ale może on już się nauczył, że Ty jesteś na każde jego zawołanie i bestia to wykorzystuje? Druga sprawa: czy nie ma za dużo bodźców które sprawiają, że potem spać nie może? Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Właśnie mają takie podejście bo bardzo rzadko sami zostają z maluchami...a jak dziecko cycowe i butelki nie chce to już w ogóle pojęcia nie mają jak to jest być z maluchem sam na sam. Nie doceniają tego zupełnie!
![]() |
#1467 |
Raczkowanie
|
Hej!
Widzę że temat diety przy kp, świetnie, akurat coś dla mnie. Byliśmy wczoraj ze Smerfem u pediatry i okazuje się że prawdopodobnie ma alergie pokarmowa ![]() Zawsze k***a coś, jak nie skurcze pd 28 tc to alergie.. Ja diet nienawidzę i naprawdę nie wiem co ja mam jeść przez ten miesiąc. Bo mięsa prawie nie jem, nie znoszę. Lekarka kazała mi jeść fasole, groch i ciecierzyce- moczyc to w 5 (słownie: pięciu) wodach przez 12 h i potem ugotowac. Ja nie mam kiedy zębów umyć jk.jestem sama.w.domu nie mówiąc już o. Zmienianiu wody co chwilę dla.fasoli. Owsianke na wodzie mogę jeść-super- ale z czym? Z dobrym słowem.chyba bo owoców przecież nie można. Ogólne zalecenia: zero nabialu, cukrow, niesezonowych.warzyw i owoców, pieczywo tylko zytnie bez domieszek.pszenicy. Pestki mogę.jeść, ocha jak świetnie, jak będę glodna to.zjem łyżkę pestek i mi przejdzie. Jajka mogę jeść ale.tylko.na.miękko. Także.kanapki będę.jeść.posmarowane nożem. Dodam do tego pietruszke i zjem.że.smakiem. Zamiast masła.mogę podobnoz smarowaca chleb olejem, więc czekają mnie najwyraźniej pyszne.kanapusie z olejem.i pietruszka. Oszaleje przez ten.czas, serio. Jeszcze raz,.sorki.za.kropki..pis ze.z.tel.jedną.ręką. Musiałam się.wygadac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1468 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko ![]()
![]() |
#1469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1470 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.