|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
U nas noc średnia, zasnął koło 22h na 2 minuty, obudził sie z wrzaskiem i ryczal przez godzinę
![]() Ale to chyba nasza wina, bo za dużo bodźców zafundowaliśmy dziecku wieczorem ![]() Potem błyskawiczna pobudka o 2h20 - przewinelam, nakarmilam, odlozylam do łóżeczka i o 2h38 byłam z powrotem w łóżku ![]() ![]() Teraz podsypia na mnie, wiec mam pretekst zeby nie wstawać z łóżka ![]() Za to zapowiada się dobry dzien: idę na taniec w chustach, a potem na spacer z moja koleżanka, której nie widziałam jeszcze po porodzie. A pogoda śliczna ![]()
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie ubogi ten jadłospis i jeszcze to moczenie fasoli.... masakra
![]() |
#1473 |
Raczkowanie
|
Co do diety to ja zadnej nie stosuje.takie tez bylo zalecenie ns SR,zebysmy sie nirmalnue odzywialy.podpytywalam potem kolezanke neonatologa ktora powiedziala ze zadne diety nie uchronia nas przed kolka, jak maly ma ja miec to bedzie mial,bo to niedojrzaly uklad pokatmowy i trzeba to przetrwac.ja nie pije tylko napojow gazowanych, jem slodycze,cebule, jablka, nawet jem na miescie niezbyt zdrowo.maly spokojny,aniolek,zadnych kolek,problemow z kupkami,alergii, w nicy jedna pobudka na jedzenie o 3.przybiera na wadze ok.300-400gram na tydzien,specjalnie kupilam wage aby byc spokojna o jego prztbueranie.i mysle ze mam pokarm wartosciowy tez dzieki temu ze nie stosuje zadnych diet
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Zadomowienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1392712738.002314.jpg
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
U Ciebie stawiałabym na żelki ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas ostatnio było mniej wiecej tak: ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 |
Rozeznanie
|
Migotko - a nie możesz na jedną noc uciec z domu? Ja tak zrobiłam w weekend kiedy miałam wychodne, zostałam na noc u koleżanki. Spałam nawet krócej niż czasem zdarza mi się spać w domu, ale to był zupełnie inny sen, głęboki, bez czuwania. I po takiej nocy byłam tak stęskniona za moim szkrabem, że wracałam do domu na skrzydłach! Z zupełnie nowym nastawieniem i siłą do walki z rykiem
![]() A dziś w końcu idę na fitness ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | ||
Gang Iren
|
Zgadzam się z tym co napisała Pilotka o diecie przy kp.
Cytat:
Cytat:
O kurcze,współczuję! Jak dla mnie bez sensu eliminowanie wszystkiego na raz. Przecież na takiej diecie można mieć poważne niedobory. To niby ta alergia jest na co? Na prawie wszystko?
![]() |
#1480 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Od dziś odstawiam mleko (wczoraj i przedwczoraj piłam) i zobaczę jak dalej będzie to samo olewam sprawę i szukaminnej przyczyny. Najbardziej prawdopodobne jest NIEYWYSPANE dziecko w ciągu dnia nie umie zasnąć, potem z niewyspania chyba zasnąć nie może, ze zmęczenia. Jest rozdrażniony dodatkowo każdy bąk to wrzask. Więc karmienie to koszmar. Każde karmienie to ryk na przemian ze ssaniem. Cytat:
![]() Cytat:
Tak bym chciała nosić go w chuście,a ale ten wrzask mnie skutecznie zniechęca. Cytat:
Na prawdę dziwnie zaczynam się zachowywać, jestem mega nie ogarnięta. Wsyztsko mnie boli w środku, a płacz dziecka nie wywołuje stres zamiast troski ;( w takim stanie nie mogę być ani dobrą ani szczęśliwą mamą, bo o szczęśliwej kobiecie nie wspomnę. Nie jestem ani szczęśliwa ani spełniona, daleko mi do tego póki co. Jestem sfrustrowana, zła, zmęczona przepełniona żalem i goryczą. Czuję, że wszytsko wymyka mi się spod kontroli.
![]() |
#1481 |
Zadomowienie
|
Co do diety przy kp to myśle ze większość z mam miała super start. W szpitalu trzymają sie tego ze dieta istnieje i to podaja do jedzenia wychodząc do domu możemy powoli dokładać nowe produkty. A tak wyjdzie sie ze szpitala i trach jem normalnie a potem sajgon bo nie wiadomo co szkodzi. Ja tez sie zgadzam z em ma. Moim zdaniem najbardziej alergizujace sa wlasnie przyprawy. Soki z kartonów to tez masakra. Za kilka kartoników tego cukru i konserwantów o smaku owoców mozna kupic sokowirówke. Przyda sie tez jak dzieci beda starsze. Do tego moim zdaniem produkty mleczne sa ewidentnie problematyczne i trzeba z nimi działać ostrożnie. Ja tez mogę jesc wszystko ( w granicach rozsądku) ale wystarczy troche białego sera jogurt czy mleko w kawie i jest sajgon.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() U nas noc srednia. Tzn. Alek usnal ok.23 i pobudka po 3,wiec ok, no ale potem sen od 4 do 6 i tyle. Poza tym po 4 spal strasznie niespokojnie, wiec ja wlasciwie czuwalam nad nim, bo mialam wrazenie, ze sie budzi, bo chrumkal, charczal, kwekal i wydawal rozne dziwne dzwieki ![]() Poza tym stanowczo stwierdzilam, ze musimy Alka kapac wczesniej, robimy to za pozno (ok.22 ![]() i przez to ma chyba ten nocny sen zaburzony. Tak wiec dzisiaj kapanie po 19 ![]() Po 6 oczywiscie juz nie spal, plakal,maz go zabawial, ale nic nie pomagalo. Widac bylo, ze spac mu sie chcialo okropnie, ale nie mogl usnac i przez to byl na maksa wkurzony (ma to chyba po mnie) , wiec w koncu zawinelam go tak jak na tych filmikach Karpa, poprzytulalam i po paru minutach sie uspokoil, a po jakims czasie zasnal ![]() ![]() migotko wspolczuje Ci serdecznie. Ja dzisiaj rano po jednej srednio przespanej nocy bylam taka wk...na, ze myslalam, ze kogos zaraz trafie ![]() ![]() ![]() emma zgodzam sie jak najbardziej z Toba, ze kolka kolce nie rowna. Jak dziecko ryczy non stop to jestes w stanie zrobic wszystko, zeby tylko mu pomoc. sadlaczyca moze skonsultuj sie jeszcze z innym lekarzem, bo nie wiem czy taka dieta to Wam wyjdzie na dobre. W sumie z tego co czytalam to Ty chyba nic nie mozesz jesc ![]() iwantyou obrazek wymiata ![]() ![]() ![]() ![]() Mamuski mam do Was pytanie, bo nie wiem czy tylko ze mna jest cos nie tak. Zauwazylyscie, ze po porodzoe jestescie jakies takie otępiałe? Bo ja mam wrazenie, ze ciazowy zelek, to byl pikus przy tym co jest teraz. Czasem chce cos powiedziec, a nie moge sie wyslowic z ladem i skladem, brakuje mi slow, albo cos chce powiedziec i za chwile zapominam co ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 |
Zadomowienie
|
W takich momentach żałuje ze to tylko internet... Myśle ze nie tylko ja.
Ciotki wizazowe zajęły by sie małym... Przy całym chórze płaczków nawet byś nie wiedziała ze to Twoje dziecko płacze i mogłabys sie wyluzować. Ja tez czasem jak Dominik płacze denerwuje sie a to wynika z tego ze nie mam pojecia o co mu chodzi. Co do bodzcow... Nie wiem ślad jesteś ale moze poszukaj w okolicy specjalisty od integracji sensorycznej... Moze mały ma z tym problem i dlatego tak sie zachowuje? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() migotka a wiazesz dobrze? Mój płacze jak jest zbyt luźno zawiązany. Jak jest do mnie docisniety na maksa, to moze byc w chuscie godzinami.
![]() |
#1485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzisz u mnie dieta była... Nawet w bufecie szpitalnym były specjalne obiady dla karmiących... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1486 |
Gang Iren
|
Moje łobuziaki
![]()
#1487 |
Zadomowienie
|
gosia Super trojka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zakorzenienie
|
Witam
Noc przespana mała zasnęła o 22:30 obudziła się o 00:30 nakarmiona, przewinięta spała do 6 hehhh oby więcej takich nocy ![]() Od wczoraj się trochę martwię bo mała robi praktycznie po każdej drzemce kupę i to taką głośną...żółtą...wczoraj chyba z 8 razy zrobiła ![]() Wcześniej tak często nie robiła ![]() Teraz testuje moją cierpliwość od 9 cyc nie, płacz cyc tak ...i na zmianę ![]()
#1489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
uffffffffffff dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak mam bo już myślałam że mi się zwoje na mózgu wyprostowały po tym porodzie i poziomem inteligencji zaczynam zbliżać się do poziomu smażonej frytki ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
potwierdzam, żarcie było super i nie był ograniczone ![]()
![]() |
#1491 |
Zadomowienie
|
Moje dziecko nawet przez sen pilnuje smoka
![]() ImageUploadedByWizaz Forum1392716800.662141.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
#1493 | ||
Zakorzenienie
|
jeju jakie Ty masz słodkie te dzieciaczki mój syn puścił taką serię bąków o takim natężeniu decybeli jak stary chłop- skąd w takiej małej dupinie taka moc ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
Mój cycol też z 8 razy na dobę kupony sadzi ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
![]() |
#1494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Witam się po weekendzie ![]() ![]() ![]() Widzę, że jest temat diety przy kp. Ja staram się jeść raczej wszystko, oczywiście unikam produktów po których sama mam problemy (fasola, groch, kapusta), unikam fast foodów i napoi słodzonych, gazowanych. Piję regularnie herbatkę na laktację z Rossmana i myślę, że ona pomaga już nie tyle na sam pokarm, co na problemy brzuszkowe ( ma bardzo dobry skład) i na szczęście omijają nas problemy. Oczywiście, Zosia przed bączkami postęka, ponapina się, ale zdecydowanie się przy tym nie męczy. Ostatnio "jedzie na stereo" jak kichnie, lub zakaszle to strzeli też bąkiem ![]()
![]() |
#1495 |
Zadomowienie
|
Wiecie co,tak swoja droga to mnie bardzo dziwia pytania niektorych moich kolezanek pt. A M. to Ci pomaga cos przy malym?? Hmmm, no kurde, jak to pomaga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro bedzie u nas polozna to jej pokaze ta piers. Ale cos mi sie widzi ze moze skonczyc sie antybiotykirm jakims bo zaczyna ropiec ta rana... ![]() Send from my IPhone ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Dzisiaj do mojej diety dodalam zielonego ogorka na kanapce ![]() Send from my IPhone ![]()
![]() |
#1497 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zrobiłam taki dym, że powiedziałam mu że odchodzę i wracam do PL na końcu moich wyrzutów. Przestań to dusić w sobie, bo w psychiatryku wylądujesz. MUSISZ z Nim porozmawiać i ustalić z Nim zasady. U mnie jest lepiej, ale zawsze mogłoby być JESZCZE lepiej, ale cóż pracuje nad tym. Mój TŻ pracuje na noce, więc MUSZĘ dac mu się wyspać chociaż do tej 12-13 bo inaczej nie da rady pracować. Ale później "proszę wstać, zajac sie dzieckiem". Ostatnio powiedziałam mu, że sam sobie ugotuje obiadek i siadłam z komputerem a dziecko spało. I co poszedł i ugotował. Powiedziałam sobie, że nie będę się z Nim szczypać. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 |
Zakorzenienie
|
kupiłam małemu na all naklejki i nakleiłam przy przewijaku- są super.
Właśnie je Adaś wyczaił podczas przewijania i ekscytacja sięgnęła zenitu a co za tym idzie zamiast kwękać, że nie ma pieluchy zajął się naklejkami ![]() płaciłam 7 zł za sztukę a mają dużo wzorów i rozmiarów- polecam http://allegro.pl/show_item.php?item=3881684738
#1499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Brakuje mi tylko takiej swobody - naszła mnie ochota na zakupy to jade! Teraz nie mogę bo muszę rozplanować karmienia wszystko zapakować i wogole.. Dodatkowo mam jakiś taki strach przed karmieniam dziecko np w centrum handlowym. Niewspomne juz o tym Żr sama z małym autem nie jeżdzę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Zakorzenienie
|
a może lepiej od razu do lekarza skoro ropieje? na tym etapie może da radę jakimiś maściami lub płynami powstrzymać infekcję a na razie wietrz cycka ile wlezie i może swoim mlekiem posmaruj, ew maścią nagietkową- działa cuda a jest naturalna
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.