|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Dziewczyny, miała któraś z Was problem z grzybicą? Boje się, że mnie dopadła ale w sumie nie wiem czy to może jakieś podrażnienie
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko u mnie znaczy większą część wyprawki z takich dupereli potrzebnych dziecku i mnie ![]() ![]() taaak u nas obecnie 25 stopni w domu a w lato zawsze jest dużo cieplej więc sądze, że nie będzie mi potrzebny tym bardziej właśnie jak planuje rożek ![]() ![]() z czapeczka dokładnie tak samo jedna 50 myśle że o to na noworodka a za chwile widzę 42 a jest większa od tej 50 i ja już zgłupiałam nie wiem jaką kupić na sam początek wyjścia ze szpitala i te pierwsze dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#303 |
Zadomowienie
|
ALDRIN Ja to w ogóle czapeczki widziałąm w rozmiarach - 14/16 czy coś takiego i nie wiem zupełnie co to za rozmiar ;/ ale kupiłam bo była najmniejsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny naprawde macie male, zgrabne brzuszki
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#305 | ||
Rozeznanie
|
Już 1/3 planu na dzisiaj wykonałam
![]() ![]() ![]() Po drodze wstąpiłam do przedszkola zapłacić i patrzę, a w szafce mojego syna Walentynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45206070]Dziś urodziny męża ![]() ![]() ![]() Decyzja zapadła, zapisałam się na jutro do fryzjera ![]() [/QUOTE] Jak się chcesz obciąć? Ja też się tak zbieram, ale w tym obcym mieście nie znam żadnego dobrego, a tak na chybił trafił troszkę się boję, mimo że ja tylko chciałabym podciąć końcówki i może coś pocieniować, żeby się lepiej układały... A co do męża... Wcale mnie ta jego postawa nie zdziwiła, facetom chyba do głowy nie przychodzi świętowanie takich dni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja odwrotnie wszytko muszę najpierw zobaczyć i pomacać ![]() Cytat:
No to cieplutko macie. Na spacer to kocyk będzie ok ![]() Z czapeczkami mam nadzieje że inne mamy nam podpowiedzą ![]() Cytat:
![]() ![]() No to amant Ci mały rośnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Wtajemniczenie
|
Witam, przyjmiecie mnie do siebie?
Zobaczyłam, że na wątku jest sporo mamuś z Lublina i okolic więc piszę. Termin mam na 1 czerwca, dziewczynka jak na razie ustalamy imię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
Zostawić Was na pół dnia i dwie strony do nadrobienia
![]() ![]() Lece nadrabiać. |
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Wtajemniczenie
|
No właśnie coś tam czuje nie tak
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zadomowienie
|
I mój obiecany brzuszek, przepraszam za jakość, ale nijak nie umie robić słit foci w lustrze
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Zadomowienie
|
Aldrin
Przyłączam się do pytania o czapeczki i też pomóżcie jaki rozmiar skarpet na początek kupować? Bo w większosci sklepów jest podana długość a nie wiek dziecka. Berenika_26 A to Ci mąż numer wywinął. Nie może tej piłki odwołać. I brawa za zapisanie się do fryzjera. Co będziesz robić z włosami? karolkya Pewnie że Cie przyjmiemy pater86 Super sexi mamusia jesteś ;p Ja dziś po południu miałam dokończyć sprzątać korytarz ale po 12 zasnęłam i dopiero się obudziłam. Dziś w nocy w końcu w miarę normalnie spałam. Teraz zabieram się za sprzątanie. A prasowania mam tyle że nawet myśleć nie chce. A i wiecie co mój mąż chyba się troszkę odmienił. Nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca ale widzi moje dolegliwości i jest łagodniejszy i lepszy dla mnie. Nawet mi mówi że nie muszę tego czy tamtego od razu robić, żebym po trochę sobie robiła i nie nie przemęczała, a dawniej mnie gonił do wszystkiego teraz, zaraz, już.
#313 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Tylko trzeba uważać jaki laser się kupi. Ja kupiłam w zoologicznym za 17zł i jest super (taka czerwona kropka na końcu). A wcześniej kupiłam w necie zaa 9zł i świeciło na niebiesko w kształcie jakieś krzywej rybki i w oogóle na to uwagi nie zwaracała.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Byłam w rossmanie i kupiłam sobie balsam babydreama i szczotkę do mycia butelek. Wyprawke szykuja pełną parą ![]() ![]() Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-02-18 o 13:27 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Zadomowienie
|
Właśnie morin odezwij się jak będziesz i napisz co i jak.
#315 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I dzięki za miłe słowa ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |||
Raczkowanie
|
żebym ja się jeszcze znała na nazwach ciuszków
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45206070]Dziś urodziny męża ![]() ![]() ![]() Decyzja zapadła, zapisałam się na jutro do fryzjera ![]() Echhh... faceci. I jak wspomniałaś mu, że ktoś ma przyjść? Mój zapewne też by poszedł na piłkę i stwierdziłby, że goście jak chcą mogą sobie przyjść posiedzieć, bo on nie obchodzi urodzin i już. Powodzenia u fryzjera jutro ![]() ![]() A mąż czyta forum? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Walentynka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale masz taki zgrabniutki brzusio, mój idzie w przód bardziej, a czuję od kilku dni, jak mała jest ułożona w brzuchu, poziomo i z lewej ma nogi, a z prawej głowę, więc jak leżę na lewym boku, to czuję non stop, ze mnie kopie, bo pewnie przygniatam jej nóżki ![]() no i brzuch tak mi nieładnie wtedy lezy, bo zamiast opadać to to wbrew grawitacji idzie w przeciwnym kierunku ![]() ostatnio mąż się bawił i stukał w jednym miejscu - obczailiśmy, ze mała ma tam rączki, to odstukiwała mu w tym samym miejscu... no proszę tata z córą nawiązali nić porozumienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
![]() Dominika ma zapalenie oskrzeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jakby było mało mnie też już coś bierze - ledwo ślinę przełykam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czapeczki kurcze mam spakowaną już do torby a ostatnio kupowałam w Smyku właśnie taką do szpitala najmniejszą. Ale bodajże r.38. Jest na necie taka orientacyjna tabelka z rozmiarami główki a wiekiem. Berenika facet jest mało domyślny - weź Mu powiedz wprost co planujesz! Powodzenia u fryzjera! Dzięki za pocieszenie - czyli jeszcze ma dobre 2mce na odwrócenie. Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-02-18 o 14:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#319 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaką szczotkę kupiłaś? ja oglądałam dziś w Tesco i jakieś wielkie były Cytat:
![]() No to będziemy pisać na bieżąco co kupujemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
hejka
![]() Zaraz postaram się Was nadrobić, ale najpierw napiszę co u mnie, bo już sama nie wiem co myśleć. Zacznę od tego, że rano byłam na glukozie. Samo picie ok, czekanie na pobranie krwi po glukozie, którego najbardziej sie obawiałam też w sumie ok. Teraz jeszcze czekanie na wyniki ![]() Potem poszłam na usg na nfz, na które tyle już czekałam, że w międzyczasie zdążyłam zrobić już dwa prywatnie - te w okresie 11-14 tydzień i połowkowe. Dodam, że ten lekarz robił mi usg w poprzedniej ciąży i naprawdę byłam zadowolona, a po dzisiejszej wizycie mam mieszane uczucia. Zrobiłam błąd o którym sama pisałam, że lepiej nie robić - bo teraz już nie wiem czy jest się czym martwić czy nie. Chodzi o informowanie, że bylo się u innego lekarza zanim sam nie posprawdza, ale doszłam do wniosku, że ułatwię mu pracę, zresztą to są badania, gdzie była mierzona przezierność, połówkowe z wcześniejszych etapów ciązy. To teraz mam. Zapytał się u kogo byłam to powiedziałam okazało się, że zna jedną lekarkę, która robiła mi to badanie w 12 tygodniu ciąży, a w sumie 13, bo tamto to skończone tygodnie, ale to juz nieważne. Takim dziwnym tonem powiedział - to Kaśka umie mierzyć przezierność?, potem powiedział oglądając opis badania, że zrobiła to byle jak, a zdjęcia mogą być, ale jak na nią mogloby być lepiej i mogłaby się bardziej postarać. Powiem Wam szczerze, że byłam w szoku widząc jego reakcję i miałam wrażenie, że jej nie lubi i wcale nie o to chodzi, że coś jest zrobione źle - ale to tylko moje odczucie, bo przecież tego nie sprawdzę. Poza tym ja bardzo pozytywnie odebrałam tę lekarkę - była w moim odczuciu mega profesjonalna, przezierność mierzyła kilka razy w odstępach czasowych, bo sama mówiła, że jednokrotne zmierzenie może być błędne - bo coś tam coś tam i trzeba to powtórzyć. W ogóle to badanie długo trwało, wszystko mi wytłumaczyła. Wszystko mogę powiedzieć, ale nie to, że było to zrobione na odwal się. Poza tym uspokoiła mnie z tą nisko osadzoną kosmówką, żebym się nie martwiła, bo ona zwykle się podnosi i wiele kobiet ma tak na początku ciąży. On natomiast na pierwszym badaniu stwierdził, że jest nisko i tyle, a ja się oczywiście zestresowałam. Może nie nakręcał jakoś tematu, ale wiecie inaczej jest jak ktoś od razu wytłumaczy co i jak. Okazało się, że kobitka miała rację i na połówkowym było już ok. Poza tym w tym w 12 tygodniu wstępnie określiła płeć. Inna lekarka u której byłam na polówkowym powiedziała, że tamta bardzo rzadko się myli. Ale wracając do badanie - zaczynamy usg. On komentarz, że musi posprawdzać, bo czasem nawet najlepszym zdarza się pomylić - i tu znowu pomyślałam o tamtej lekarce co tak ją zjechał. Co prawda dzisiaj jego sprawdzanie nie trwało specjalnie długo, a nawet w moim odczuciu bylo zrobione na szybko Potem się pytał czy ktoś mi powiedział o nerkach, że coś tam jest trochę powiększone - miedniczki czy jakoś tak, będę określać to słowem nerki, bo nie pamiętam. Zapytał tak jakby spodziewał się negatywnej odpowiedzi. Ale tak jak mówiłam tak wszystko dokładnie omawiali ze mną to potwierdziłam, ze tak, wiem. Chodzi o to, że na połówkowym jak była opisywana budowa płodu to nerki są prawidłowe, ukm 2,4 mm i 2,5mm. Norma tego ukm - na tamten okres to do 4 mm z tego co pamiętam. W każdym razie lekarka powiedziała, że nie ma się czym martwić, bo to jest norma, a te parametry pisze, żeby kolejny lekarz zwrócił uwagę podczas badania czy wszystko nadal jest ok. Z kolei ten dzisiejszy powiedział, że powiększenie jest, ale w normie, później okazalo się, że na granicy - nie znam parametru odpis odbiorę u lekarza prowadzącego przy wizycie za 2 tygodnie i trzeba to kontrolować ok. 3o tygodnia ciąży. Nie powiem trochę mnie nastraszył. A jak się zapytałam z czym to się wiąże to powiedział, a że może z wieloma rzeczami. Miałam się dopytywać, ale w końcu machnęłam ręką, że sobie sama sprawdzę. Jak na kolejnych będzie wg. niego znowu nie tak to idę znowu prywatnie, bo mam przeczucie, że był zły że nie poszłam do niego prywatnie albo że tamta lekarka nacisnęła mu na odcisk. Także widzicie - nie wiem czy się martwić czy nie. Niby i tak wszystko ok, ale jak się słyszy, że coś tam jest na granicy normy to rozumiecie o co mi chodzi. Narazie z tego co czytałam w necie to i tak nic nie da nawet jakby coś tam było także wstrzymam się do kolejnej wizyty. Jak będzie coś nie tak to idę tam gdzie byłam prywatnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
hej hej wróciłam do domu, Wasze wsparcie najwyrazniej pomogło bo jest lepiej ze mną niż się spodziewali
![]() ![]() Aldrin ja też się nad tymi czapeczkami zastanawiałam, w smyku widziałąm takie malutkie 36/38 i nie wiem czy ona będzie dobra.. taka maleńka była to dzieci mają aż tak małe głowy? Karolkya Witaj, w jakim szpitalu planujesz rodzić? TroppoSensible ile ciuszków już masz, zaczełam się martwić że ja mam tak niewiele.. Kakusia wspólczuje Małej, ludzie są bezmyślni ale skoro sami tak postępują np. przychodzą mega chorzy do pracy to tak samo postępują ze swoimi dziećmi, zero empati NecroKitty jeśli chodzi o grzybki to musi pomóc lekarz tym bardziej w ciąży, ja miałam często przed ciążą, jeśli nie będzie się tego leczyć zaczyna się pogarszać jest coraz gorzej wtedy to już napewno poczujesz, oczywiście jeśli to to. Ale my mamy teraz wygodnie bo gin co miesiąc albo i częściej to na bieząco jesteśmy pod kontrolą.
#322 |
Wtajemniczenie
|
morin dobrze, że szyjka trzyma
![]() ja planuję rodzić na staszica, chodzę do lekarza który tam pracuje i jakoś bym tak chciała, wcześniej już tam leżałam na patologii i oglnie leczona byłam też tam, więc jakoś tak pewniej już. |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Morin-to super, że jest dobrze ![]() ![]()
17.08.2012r- ![]() 17.06.2013r- ![]() ![]() ![]() 02.07.2014r. Edytowane przez Izetka_ Czas edycji: 2014-02-18 o 14:56 |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sola1 Nie ma się czym przejmować. Zobacz jak będzie się zachowywał na następnej wizycie i ewentualnie dla spokoju idz prywatnie ![]() morin ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i ![]() co do lekarzy - wiesz, może miedzy nimi jet jakiś konflikt ![]() u nas tak jest między dwoma lekarzami i lepiej jak jest się w ciąży, to żadnego nie chodzic, bo potem jak dochodzi do porodu i leży się na oddziale to jaja są, jeden robi na przekór drugiemu ![]() Cytat:
![]() super wiadomości ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszymy się że nasze przewidywania się sprawdziły i nie jest tak źle jak na początku wyglądało. karolkya Właśnie zaglądnełam na Twojego bloga kulinarnego i aż zgłodniałam. Tyle pyszności że aż ślinka cieknie. Tylko żeby mi się chciało gotować ![]() Ale mam lenia masakrycznego. Chyba nie zrobie dziś tego co miałam zrobić.
Był ![]() 26.10.2013 ![]() Jesteś z nami http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png Edytowane przez __Sylwia__88 Czas edycji: 2014-02-18 o 15:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Wtajemniczenie
|
Moja wczoraj tatę swojego skopała w ucho, bo się z nią drażnił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- ![]()
![]() |
#330 |
Wtajemniczenie
|
Faceci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.