|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
teoretycznie tak, ale w praktyce w przypadku znacznego stopnia hydrolizy to szansa prawie jak wygranej w totka (że uczuli np. Nutramigen) wtedy są jeszcze preparaty - bo trudno to mlekiem nazwać - totalnie bezbiałkowe - z pojedynczych aminokwasów... śmierdzi to tak, że w zasadzie najczęściej wchodzi w grę karmienie sondą... i nie ma mowy tu o alergii typu AZS, luźne kupy itp., tylko o wstrząsie
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
No helloł ,
u nas niedobrze . od piątku Roszek choruje -najpierw katar lejacy się , potem doszedł kaszel i gorączka do 38,5 .Do wczoraj udało się nic przeciwgorączkowego nie podawac .Złe samopoczucie się utrzymywało -faza na mame tylko . Biedulek chce się tylko tulic i jak jest u tzta albo sam siedzi to tylko "mamama " i to szeptem już prawie -tak zmeczony jest. Wiec nosze ,tule. Nocki dobre - spi jak zawsze -tylko ja nie spie bo czuwam ,ma kaszel taki duszący i boje się tez ataku goraczki -wiec spie max.3 godzinki . Nawet myślałam ,ze się wczoraj poprawiało - Despie już pisałam ,ze jak tylko R. się lepiej poczuje to wracam na forum ...... ale ALE wczoraj wieczorem był taki osłabiony i dostał już 39 ,2. Podałam czopek ale długo schodziło .... potem powtórka o 3 w nocy - schodziło godzine .... Dzis byliśmy u lekarza bo się wystraszyłam . Okazało się ze Roszek ma zapalenie oskrzeli .... i niezbędny jest antybiotyk -w malutkiej dawce ale jest .(nawet Jakub nigdy nie brał antybiotyku ). Ma być jak najwięcej noszony i oklepywany - tylko ze on ciagle spi teraz ..... No i głownie cyc . inne jedzonko nie bardzo a zresztą wymiotuje troszkę . biedulek taki - czasem popłakuje ale i tak rzadko ,większość czasu mina kota ze szreka . Walentynki się nam udały - także rozłożyliśmy na 2 dni .jednak tz wypożyczył takie gnioty .... dobrze ze sam nadrobił . A w niedziele Ninka miała 5 urodziny a przecież niedawno ją urodziłam ..... Także tyle co u nas . postaram się nadrobić jak tylko R będzie spał - bo nawet nie chciałam wracac na razie ....ale jak R spi to ja mam "głupie " myśli także może forum mnie odciągnie ....(próbowałam czytac ksiazke ale okazało się ze podczas czytania mysle o czym innym i tak wychodzi ze polowa przeczytana a ja nie wiem o czym ......) no i Despa
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-02-18 o 13:32 |
|
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Moderna, leże z twojego ubierania się u gina co do samotności to u mnie to samo, mało kto do nas zagląda. J trochę dzikun ale staramy sie go oswajać i dzięki za namiar na suszone owoce w rossie, nabyłam śliwki i morele, młodemu smakująBYou, brawo dla Zosi ![]() Agateczka, kciuki za dalsze postepy ![]() Demeter, u nas koty też wzbudzają radość ogromną do misek nie ma dostepu, ale do kuwety tak na szczęście jeszcze nie sprawdzał co tam ciekawego u lekarza jeszcze nie byłam, bo szukam dobrego który mnie nie zlekceważy, J. siada i siedzi ale wciąż to takie niepewne jest. Niezły z Ciebie nocny marek ![]() Kwiatuszku, podwójna kolęda leję z tictaków no i brawo za opierniczanie, ciekawe od kogo się nauczył ![]() Kasia, kciuki mocne aby udało się tą kasę dostać ![]() więcej nie pamietam ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Biedny Roszek zdrówka ![]() Pani, dobiję Cię, znów muszę podciąć Jankowi wlosy ![]() Dragusia, J. też ma w poważaniu jak chce mu coś pokazać w książeczce, ale na szczęście już ich nie zjada, tylko wyrywa mi z rąk i sam ogląda, głównie okładkę
|
|
|
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
BYou
za chodzenie ....!!!!!kwiatuszek Ja sciagnelam "mapMyWalk" czy jakos tak - i wyszlo mi ze za 5,84km spalilam 574kalorie ;-) Yhmmm czy Rodzicielskie mi watecz wyplaca WATPIE - ale polowe z zaleglych alimentow MOZE Co nie zmienia faktu ze od kawietnia 2013 mialam miec 970x2= 1940 :-/ eh pani szczerze Tutaj to naprawde osobe ktora zna sie naprawde DOKLADNIE na tuch sprawach to jak igla w stogu siana :-( ludzie tam pracujacy sa strasznie niedoinfromowani - eh, mam nadzieje ze uda mi sie jakos ta moja sytuacje wyklarowac na prosta ;-) Cdn. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle, to zdrowia dla chorowitka...
U nas coś się kroi pierwszy raz, 3 luźne kupy od rana i padła godzinę wcześniej niż zwykle Oby nic z tego większego nie było...
|
#1747 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
a co pomoglo najbardziej?ze sluzem nie pomoge, ale moze warto obserwowac, czy to jednorazowe czy sie powtarza? ujjj ale one tak smierdza mocno na odleglosc? zastanowilabym sie czy w ogole dac dziecku takie puzzle - bo jednak jest kontakt ze skora, dzieci biora je do buzi - moje lekko smierdzialy i sie zastanawialam na dnimi, przekonal mnie tylko fakt, ze sa sprawdzone na zawartosc formamidu i sa bezpieczne, inaczej bm nie dala, a i tak mam za kazdym razem wyrzuty sumienia, jak dzeicko je do buzi bierze.. Cytat:
GRATULUJE pierszych kroczkow sliczne emelki ![]() Cytat:
czasami mu pozwalam, jak potrzebuje kilku inut (tylko pozniej trzeba przebierac )a on tylko lezy, czy juz wstaje, raczkuje? Cytat:
a za co tak opiernicza? ![]() no niezla roznica a Mateuszek urodzil sie drobniutki?Cytat:
dlaczego tak pozno hcodzisz spac? (ja nawet nie wiedzialabym co robic o tej porze )Cytat:
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-02-18 o 14:45 |
||||||
|
|
|
#1748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam jeszcze w piatek laryngologa, ale tam bedzie zagladal tylko do nosa, wiec M. bedzie mogl siedziec u mamusi na kolanach ![]() to chodzi o hydrolizaty bialka krowiego, ono jest w pewien sposob przetwarzane, by wlasnie zmniejszyc ryzyko alergii moze ten artykul choc troszke pomoze? (bo sa dwa rodzaje hydrolizowanego mleka) http://www.forumpediatryczne.pl/txt/...zesc-3,box-art Cytat:
![]() maz w porzadku, cos musialo mi zaszkodzic, zoladek dalej boli (na szczescie nie mam wymiotow czy biegunki)
|
|
#1749 |
|
MBZ♥
|
Dragusiu, u nas na początku było albo walenie książeczkami albo oglądanie jednej strony. Teraz njabardziej mnie cieszy jak sama podejdzie, wybierze sobie i przynosi nam żeby z Nią oglądać
u Was też tak będzie. Zwłaszcza, że biblioteczkę macie pokaźną![]() Nestelle mocno!!! Skąd to cholerstwo do Was się przypałętało mam nadzieję, że leki szybko zadziałają![]() C.R dla W i dla Ciebie![]() Kwiatuszku masz podwójny napis kredą na drzwiach na pamiątkę zdublowanej kolędy? Moderna, doczytałam na spokojnie o wizycie u gina i się uśmiałam ja bym była mokra ze stresu![]() Mam wolne Zosieńkę zabrała Sis z koleżanką i pojechały do niej do domu podobno zabawa super bo mają tam yorka tęsknię ale nie dzwonię bo wiem że sobie poradzą
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-02-18 o 15:07 |
|
|
|
#1750 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Glupio mi, nie lubie takich sytuacji. Na aukcji byl opis "wózek jest w stanie idealnym zarówno pod względem funkcjonalnym jak i wizualnym." Idealny to jednak bardzo naciagane, ja rozumiem,że wozek jest uzywany 2 sezony, ale moze byc mimo tego rzeczywiscie do dobrym stanie. Mąż twierdzi, że wózek jest rozklekotany i ma luzy, rączki chodza na boki, że po takim opisie spodziewal się czegos lepszego. No cóż, zobaczę co sprzedawca na to. Cytat:
Cytat:
a jest w stanie hmm dobrym plus jak na to, że ma chyba z 3-4 lata. No nie jest to stan idealny, stelaz jest porysowany, odblaski sa zdarte w niektorych miesjcach, nie ma plam ani dziur, stelaz rzeczywiście "chodzi", raczki mają luzy na boki, ale ja nie mam porównania do innych Może jakbym się do Pani przejechała i sprawdziła jej uzywany 4 lata, to jakoś mogłabym porównać. Wiadomo,że nie jest nowy, ale chodzi o to,że mąż uważa,że za bardzo wyeksploatowany jednak.
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-02-18 o 14:49 |
||||
|
|
|
#1751 |
|
MBZ♥
|
Moderna, zainstalowana:
Zosia lubi w niej siedzieć, często z niej korzystam bo raz że się upomina, a dwa, że jak robię coś w kuchni to mam Ją na oku, Ona się cieszy, a ja coś mogę porobić zawiesiliśmy nisko, tak że dosięga stópkami do podłogi, coś tam sobie próbuje sama kombinować z bujaniem.
|
|
|
|
#1752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby szybko minelo! ![]() on niedawno byl tez przeziebiony, moze to od tego? i dla Ninki NA NJA NAJ - to juz duza dziewczynka Cytat:
![]() od wiosny bedziemy chodzic na plac zabaw, to moze jezszce da sie to ogarnac ![]() o super, moj M. tez uwielbia te morele, one sa takie mieciutkie ![]() sama podcinasz wloski, czy chodzicie juz do fryzjera? ![]() Cytat:
![]() napisz pozniej jak Zosia sobie poradzila
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(a swoja droga jak ja nie lubie takich "oszustow", opis idealny, zeby sprzedac - przeceiz nawet jakby mial jakies wady to za odpowiednia cene znajdzie sie kupujacy, ale powinien on przeceiz zostac poinformowany, ze cos jest nie tak )
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-02-18 o 14:56 |
|
|
|
|
#1755 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
aaaaa! ![]() :brzyda l: szalony marYJan ![]() ale fota przed, co?![]() Cytat:
a masz jakiś trop? Cytat:
nasza pożyczka raczej nie rozklekotana, ale na bank trochę chodząca na boki... Skorzystałam z pingwina Michasia inhalacja sprawiła, że w końcu oddycham
|
|
|
#1756 |
|
MBZ♥
|
Alliw u fryzjera?
![]() Moderna ja chyba gorzej znoszę rozłąkę z Nią:/no ale grunt, że Ona zadowolona, bawi się ![]() Bzinko takie sytuacje są trudne ale jednak napisałabym ![]() Pani zdam Ci relację z pierwszego użycia emelków na początku nogi sztywne, i kroki jak w cementowych ale za chwilę jakby zapomniała, że je ma i śmigała-tylko mega ostrożniak bo za paluszka cioci Spryciara.No i wysłali skórkowe całe, a nie zamszowe-są ładne i nie będę się bawić w odsyłanie ![]() Super, że inhalacje przyniosły efekt! |
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Byou brawa dla Zosienki, zdolna dziewczynka
![]() Kamil też sam przynosi książeczkę tylko nie uznaje odmowy i w poważaniu ma ze ja rozmawiam z gośćmi czy odbieram ziemniaki ma być czytane natychmiast ![]() Ostatnio się wściekł jak nie chciałam zjeść jego wymemłanego w buzi chorupka Pani miałam pytać Cie jak się bawicie duplo ale super opisalas ![]() Przed chwilą mama mi mówiła ze i tak K. za mały bo nic nie ułoży ale tłumaczyłam jej ze przecież wszystko ja robię i pokazuje tak czy siak. Jedynie kółka na ten stojaczek potrafi sam, całą resztę robię z nim. Więc ja jestem jak najbardziej za lego. Chociaż są bardzo drogie ale jednak to inwestycja na parę lat Nestelle zdrowka dla Roszka ii jak masz złe myśli to lepiej siedz tu z nami...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Byou jak Ci się podobają to chyba nawet lepiej bo łatwiejsze w czyszczeniu ![]() Moderna zapomniałam, oczywiście szacun za ubieranie z malpka na sobie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1758 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas wszyscy mamy jelitówkę Byliśmy u lekarza. Boję się aż nocy! Ale teraz usnął mi na rękach i nwet do cyca sie nie rwał bidulek ![]() Ale była też zabawna sytuacja przez chwilę jak go brałam do karmienia to wziełam miskę i pomazałam ze tu bedziemy robić "blee" Karolowi tak sie to spodobało ze co trochę possał to sie nachylał bo miski i wołał" blee" Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1759 | |||||||
|
Rozeznanie
|
nestelle, dużo zdrowia dla Roszka
Cytat:
Dzisiaj drzemka nr 1 o 11.30, druga o 15.30 - bo taka ładna pogoda była, że dwa razy na spacer wyszłam. Wróciłam, a L. w wózku jeszcze śpi, na razie jej nie budzę, zobaczymy jak b ędzie dziś ze spaniem. A co do wózka to w końcu kupiłam używkę. I jednak peg perego. Stan bardzo dobry w opisie, ale też się cykam jaki będzie w realu. Ale stwierdziłam, że po prostu pojeżdżę i zobaczę, jak mi nie będzie pasował jednak, to sprzedam i kupię maclarena. Skusiła mnie cena, przyznaję się bez bicia. Maclareny używki jednak drogie, nówki jeszcze bardziej a teraz nie mam kasy - jeszcze starego wózka nie sprzedałam, a do pracy nie wracam na razie.Brawa za chodzenie Roszpunki! Cytat:
Coby Szkrabencja jej nie wyżerała![]() 2. A jak z innymi czynnościami typu raczkowanie, wstawanie? Czy problemem jest tylko niesiadanie? Cytat:
[/QUOTE] Cytat:
Hmm.. o których piszesz? bo się pogubiłam... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem, za ile kupiłaś wózek, ale jak będziesz odsyłać to za przesyłkę zapłacisz - więc będziesz stratna o przesyłkę do Ciebie i od Ciebie. Ja nacięłam się raz na krzesełko do karmienia - Kupiłam w stanie używanym, powiedziałabym dobrym - pozdzierana tapicerka miejscami, brak pasów. Ale tanie było - jak na używki tej firmy. Jednak jak je zobaczyłam na żywo to.... Krzesełko było brudne - musiałam czyścić dość porządnie, poza tym ogromne, po złożeniu zajmowało od cholery miejsca - zdecydowanie nie na moje maleńkie mieszkanie. Mogłam zwrócić (np. za brak pasów - w opisie aukcji nie było o tym słowa. Chociaż teraz mam inne krzesełko - podobne, ale mniejsze, i pasy sama wypięłam bo ich nie używam ) ale za przesyłkę zapłaciłabym, z 40 zł (sprawdzałam w firmie kurierskiej) Krzesłko kosztowało chyba 110 + przesyłka (akurat była tańsza, bo ok 30 zł). Straciłabym łącznie 70 zł, co się naprawde nie opłacało, więc je po prostu sprzedałam. Uczciwie napisałam wady, porobiłam dokładne fotki, i dałam opcje tylko odbiór osobisty, żeby przed zakupem kupujący sobie dokładnie obejrzał co bierze. Sprzedałam, za tyle co kupiłam - i tak byłam w plecy, ale jakoś przebolałam.
|
|
|
#1760 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Nestelle, w takim razie zdrówka dla Roszka
Cytat:
ale z przerwami. Teraz od kilku nocy się nie budzi aż do rana, za to wcześniej wstaje. Własnie nie mam zaufanego lekarza tutaj. Pediatra ciągle powtarzał, że dzieci siadają w okolicy 8 miesiąca a chłopcy nawet później. Od jakiegoś czasu próbuje się podnieść przy róznych rzeczach. Przed chwilą podciągnał się na bujaczek i tak trzymał się na dwóch kolanach oparty o niego a później siadł, przytrzymując się leżaczka. Także dam mu jeszcze trochę czasu, może załapie ![]() Cytat:
Cytat:
u nas na odwrótAno, zawsze lubiałam długo siedzieć, TŻ też jeszcze dłużej siedzi często. Z książeczkami to u nas tak, że nadal Kubuś je ale pewnie z czasem się to zmieni - tak liczę.Ostro pełza, podnosi się ostatnio do raczkowania. Dziś wspiął się po bujaczku i chwilkę stał przy nim. Cytat:
|
||||
|
|
|
#1761 |
|
MBZ♥
|
Demeter dawaj linki
uwielbiam wiosenne zakupy![]() Żebyś wiedziała, że szał nie wiedziałam co ze sobą począć![]() Malpko, dużo zdrowia dla Was ![]() A Karol Agent z tym bleee ![]() Kciukam za nockę. Moderna, Zosia zachowywałą się wzorowo ![]() Skandal!wcale za mną nie płakał jak wróciły to było:maaaaamaaa i tulasy, tak mi rączki zarzuciła na szyjkę i dała buziakaCathlyn popróbuj ![]() Teraz będzie chodzić w domu w emelkach potem pewnie kupię paputki befado.Wkurzające są takie "opisy" na all ![]() Luna masz rację z tym czyszczeniem
|
|
|
|
#1762 | |||||
|
Zakorzenienie
|
raju, jak ja na to czekam. ale już sobie nic po tym nie obiecuję (tak jak siedzenie z książką -i gondolą- w parku).
Cytat:
no ze dwa razy robiłam próby ubrania Jr w buty i określenie "cementowe nogi" jest idealne ![]() a taki sam model tylko skórzane? Cytat:
a jakże. nie znasz, matka, zasad? heheCytat:
![]() mnie znajomi namawiali na czekanie na all. oni swojemu kupili za 150 zł pudło klocków (3-4 zestawy?) w stanie idealnym. niby obserwuję, ale jestem zbyt niecierpliwa na takie czajenie ![]() poza tym my 90% zabawek mamy z pożyczek lub dziedziczeń. niech ma cuś specjalnie dla niego Małpka, zdrówka dla Was wszystkich. choć: Cytat:
ale to zawsze mocny argument. obyś była zadowolona Cytat:
normalnie wstaje 9, 10 i 12sta - czysta rozpusta ![]() a o której zasypia?
|
|
|
#1763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/1991-modna-kurtka-...935544189.html niebieska http://allegro.pl/show_item.php?item=3893556025 beżowa ------------------------ Kubuś własnie znowu wspiął się po bujaczku i zrobił baaach ło jeny będzie trzeba teraz bardzo uważać na niego... ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Pani, no własnie ta pora zasypiania to hmmm ok. 22 dopiero
|
|
|
|
|
#1764 |
|
MBZ♥
|
Demeter super zakupy
Mamuśka się stroi![]() Ojoj ![]() Pani, oba modele są skórzane Babcia zachwycona wykonaniem-coś czuję, że zostanie złotą klientką tej firmy![]() Luna, najlepsze w tym wszystkim jest to:chcęteraz, już, natychmiast !
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
miałam nadrobić ale walczymy z temperatura ponad 39 . i tak co 3-4 godziny , a spada przez godzine i to do 38, 37,7 najniżej....
mogę dac tylko 3 czopki z paracetam. na dobe dlatego na zmiane z ibumem musze .... lekarka powiedziała ze trochę to może potrwać.... Okazało się ze R.miał się od kogo zarazić ... i to nie od 1 osoby ..... ehhhh teraz to jednak nie ma znaczenia ...byle poprawa była .... jakos wbije się do Was wieczorkiem ....
|
#1766 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nestelle Malpka- za Was też.... ( Małpka jedz, pamietaj) BYou- za chodzenie Zosi, fajowo ( a tak btw Ty masz wlaściwe imię na pierwszej stronie )
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie. to safari widziałam na all za 170 zł. różnice są ogromne (o cenach w smyku nie wspomnę
)
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

.
a przecież niedawno ją urodziłam ..... 
co do samotności to u mnie to samo, mało kto do nas zagląda. J trochę dzikun ale staramy sie go oswajać
i dzięki za namiar na suszone owoce w rossie, nabyłam śliwki i morele, młodemu smakują
na szczęście jeszcze nie sprawdzał co tam ciekawego
leję z tictaków 
za chodzenie ....!!!!!
Oby nic z tego większego nie było...

(na szczescie nie mam wymiotow czy biegunki)
mocno!!! Skąd to cholerstwo do Was się przypałętało

05.07.2008
Dopiero dziś załatwiałam formalności.