Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-18, 16:04   #3211
pusunia
Zakorzenienie

Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II

witam

mi tez sie nic nie chce robić pomimo że mam 24 h bezczynności
nawet pokoju mi się nie chciało posprzątać przez ostatnie 2 dni
dzisiaj się zabiore i umyje podłogi jeszcze
Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

U mnie w sumie nic nowego, zadzwoniłam do tego faceta że jestem zainteresowana, teraz mam czekać na kontakt od niego. Ciekawe czy ostatecznie mnie wybierze

Byłam dzisiaj w mieście, chciałam sobie szpilki czerwone kupić bo 1 marca idziemy na zabawę ostatkową, sukienkę mam z lumpa, brakuje mi tylko butów, ale nie znalazłam niczego ciekawego

Wieczorem lecę na zumbę, a tak to nie mam planów, muszę zaproszenia ślubne robić
ja byłam dziś na zakupach i kupiłam sobie bluzkę w paski na poprawę humoru i trochę bielizny
aż mi lepiej
pusunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:16   #3212
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez Kitty230 Pokaż wiadomość
Macie talent

Opaski i szkatułka - cudo
Dziękuję

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:26   #3213
pegi sue
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pestka88 Pokaż wiadomość
A nie masz możliwości rzucenia pracy w wakacje i wyjazdu gdzieś dorobić, żeby mieć kasę na spokojne szukanie pracy po powrocie? Rozumiem co masz na myśli z tym "utknięciem" też się tego boję.
Myślałam nad czasowym wyjazdem za granicę, ale tak już zrobiłam w tamtym roku, zaraz po obronie i żałuję. Czemu?
Jeżeli jechać za granicę myśląc o życiu w Warszawie to 1-2 miesiące wyjazdu to nic, jeżeli weźmiemy pod uwagę czas szukania pracy (obecnie 5 miesięcy). Chyba, ze jest możliwość pracy za granicą za naprawdę niezłą kasę, ja pracowałam miesiąc i zarobiłam niecałe 4 tys. Oczywiście na dzień dobry uleciało mi kilka stów, bo przecież: "no jak to, tyle się męczyłam- muszę sobie coś kupić" Suma sumarum za czas pracy za granicą żyłam niecałe 3 miesiące (mieszkanie, jedzenie, rachunki).

Z kolei na dłużej nie mogę, bo Tż mnie nie puści
pegi sue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:27   #3214
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

opaski genialne szkatułki też lubię takie pudełeczka (sama obie też robię ale nie takie ładne :P uwielbiam po prostu recykling i przerabianie).
Stary 2014-02-18, 16:46   #3215
Kitty230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pegi sue Pokaż wiadomość
Jestem taka zła i po części załamana. Tak czytając wypowiedzi osób bez pracy i w oparciu o moje. To takie smutne, zarówno brak pracy, jak i wynagrodzenia gdy praca się pojawi. I wszystko z łaską i najchętniej ze słowami pracodawcy na ustach, ciesz się, że w ogóle ktoś cie chce, nawet za 500zł.

Ja niby dostałam tę pracę, dziś dostałam skierowanie na badania. Ale wcale się nie cieszę. Na pierwszej rozmowie niby miało być cacy a teraz jak konkrety to już tak: stałe wynagrodzenie podzielili na podstawę plus premię uznaniową (za samą podstawę się nie utrzymam), z pracy w windykacji sądowej (papierkowej) plus doraźnie telefony zrobiło się na odwrót (nawet na skierowaniu na badanie napisany opis stanowiska: rozmowa z klientem, windykacja telefoniczna, praca na słuchawkach)- podczas gdy jak ognia unikałam wszelkiej pracy na słuchawkach; badania mogę zrobić za tydzień- wolny termin, ale już od czwartku muszę pracować- czyli początek na czarno, a do tego praca w takich godzinach, ze szukanie innej pracy jest wykluczone: czyli utknę w pracy, w której a)dużo nie zarobię b)nie rozwinę się c)w pracy na słcuhawkach w windykacji, co jest okropne.

Pewnie pomyślicie, że wymyślam, zamiast się cieszyć. Być może. Ale płakać mi się chce, bo w studia włożyłam dużo pieniędzy (zarówno szkoła jak i utrzymanie w wawie) i mnóstwo pracy i energii, musiałam łączyć z pracą i też nie najlepsze sytuacje rodzinne i chciałam wreszcie zacząć od nowa, normalnie, po ludzku, w fajnej pracy, z godziwą pensją a znowu utknę w miejscu i nie ruszę do przodu. A zamiast wymarzonej pracy prawnika ląduje w pracy na słuchawce strasząc ludzi sądem w większości o przedawnione długi.
U mnie w mieścinie jest ogłoszenie, że zatrudnią aplikanta (radcowski lub adwokacki).
Kitty230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 16:50   #3216
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez redangels Pokaż wiadomość
Bałbym się iść do wróżki z jednego powodu, że wywróży mi śmierć moją, kogoś bliskiego albo chorobę. Gdyby temat śmierci , chorób omijała to bym poszła.

Można jej powiedzieć, żeby nie mówiła takich rzeczy. Ponadto, słyszałam, że dobra, prawdziwa wróżka nigdy nie powie nic tak złego, żeby człowieka nie załamać.

Cytat:
Napisane przez maggie_grace Pokaż wiadomość
A ona wtedy na to: "To w takim razie nie mam pani nic do powiedzenia." Żart oczywiście, w każdym razie, sama bym się wybrała tylko mnie powstrzymuje to, że potwierdzi wszystkie moje obawy.
Hahaha dobre:P

Cytat:
Jestem taka zła i po części załamana. Tak czytając wypowiedzi osób bez pracy i w oparciu o moje. To takie smutne, zarówno brak pracy, jak i wynagrodzenia gdy praca się pojawi. I wszystko z łaską i najchętniej ze słowami pracodawcy na ustach, ciesz się, że w ogóle ktoś cie chce, nawet za 500zł.

Ja niby dostałam tę pracę, dziś dostałam skierowanie na badania. Ale wcale się nie cieszę. Na pierwszej rozmowie niby miało być cacy a teraz jak konkrety to już tak: stałe wynagrodzenie podzielili na podstawę plus premię uznaniową (za samą podstawę się nie utrzymam), z pracy w windykacji sądowej (papierkowej) plus doraźnie telefony zrobiło się na odwrót (nawet na skierowaniu na badanie napisany opis stanowiska: rozmowa z klientem, windykacja telefoniczna, praca na słuchawkach)- podczas gdy jak ognia unikałam wszelkiej pracy na słuchawkach; badania mogę zrobić za tydzień- wolny termin, ale już od czwartku muszę pracować- czyli początek na czarno, a do tego praca w takich godzinach, ze szukanie innej pracy jest wykluczone: czyli utknę w pracy, w której a)dużo nie zarobię b)nie rozwinę się c)w pracy na słcuhawkach w windykacji, co jest okropne.

Pewnie pomyślicie, że wymyślam, zamiast się cieszyć. Być może. Ale płakać mi się chce, bo w studia włożyłam dużo pieniędzy (zarówno szkoła jak i utrzymanie w wawie) i mnóstwo pracy i energii, musiałam łączyć z pracą i też nie najlepsze sytuacje rodzinne i chciałam wreszcie zacząć od nowa, normalnie, po ludzku, w fajnej pracy, z godziwą pensją a znowu utknę w miejscu i nie ruszę do przodu. A zamiast wymarzonej pracy prawnika ląduje w pracy na słuchawce strasząc ludzi sądem w większości o przedawnione długi.
Oczywiście, że nie przesadzasz. Studiowałaś prawo, a masz za psi grosz wydzwaniać do ludzi i ich straszyć. Rozumiem Twoje rozczarowanie i brak entuzjazmu.
Stary 2014-02-18, 16:53   #3217
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

na forach prozwierzęcych są wystawione "sesje tarotowe" za co łaska. Wszystko idzie na pomoc zwierzakom

Mi kiedyś mama koleżanki stawiała i niestety część się sprawdziła, mówię niestety bo dla mnie nie były to dobre wiadomości ale nigdy nie przejmowałam się pracą więc na tym nie chciałam aby się skupiała (kiedyś totalnie nie miałam problemów z pracą, zawsze coś łapałam jak chciałam) chyba muszę się do niej znowu odezwać
Stary 2014-02-18, 16:53   #3218
Kasiorek_L
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chloe_7 Pokaż wiadomość
Wszędzie tylko telemarketing, przedstawiciel handlowy powoli zaczynam tracić nadzieje...
Ja już nadzieję dawno straciłam. Tych ogłoszeń jest mnóstwo, a co za tym idzie, znaczy, że rotacja pracowników ogromna. Za każdym razem, gdy pozwolę sobie mieć choć odrobinę nadziei, dostaję kubeł zimnej wody na otrzeźwienie. Już mi po prostu brak sił..
Cytat:

Ja wcale nie myślę, że wymyślasz. Masz prawo marudzić, wybrzydzać. Przynajmniej takie jest moje zdanie. Ja już jestem w wieku, w którym wolałabym mieć pracę, z której choć trochę będę zadowolona, która da mi chociaż namiastkę satysfakcji.. Ale coś czuję, że mi się ten plan nie powiedzie. Już teraz wysyłam CV na po prostu różne oferty, ale tel jak milczał, tak milczy cały czas. Tylko się wkurzę, jak zadzwoni ktoś, a później ktoś następny. Zawsze tak miałam
Stary 2014-02-18, 16:56   #3219
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Cytat:
U mnie w mieścinie jest ogłoszenie, że zatrudnią aplikanta (radcowski lub adwokacki).
do tego trzeba być w trakcie aplikacji. Niestety z prawem jest jak z medycyną bez aplikacji czy specjalizacji (w przypadku medycyny) to to samo co inny kierunek. Moje znajome bez aplikacji pracują jako barmanki/sekretarki za minimalne wynagrodzenie. Za to mam znajomych w trakcie i po aplikacji, którym się wszystko ładnie układa. Jeden już jako sędzia zarabia tyle, że naprawdę można mu zazdrościć. Ale to naprawdę kupę kasy trzeba w to wpakować, aplikacja swoje kosztuje dodatkowo trzeba się zdrowo nawkuwać, większość na pamięć bo to ustawy i przepisy, tego na rozum nie da się wziąć. Czasami trzeba zmienić miejsce zamieszkania bo w niektórych miastach jest mniej chętnych na daną aplikację i łatwiej się dostać.
Stary 2014-02-18, 17:05   #3220
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
do tego trzeba być w trakcie aplikacji. Niestety z prawem jest jak z medycyną bez aplikacji czy specjalizacji (w przypadku medycyny) to to samo co inny kierunek. Moje znajome bez aplikacji pracują jako barmanki/sekretarki za minimalne wynagrodzenie. Za to mam znajomych w trakcie i po aplikacji, którym się wszystko ładnie układa. Jeden już jako sędzia zarabia tyle, że naprawdę można mu zazdrościć. Ale to naprawdę kupę kasy trzeba w to wpakować, aplikacja swoje kosztuje dodatkowo trzeba się zdrowo nawkuwać, większość na pamięć bo to ustawy i przepisy, tego na rozum nie da się wziąć. Czasami trzeba zmienić miejsce zamieszkania bo w niektórych miastach jest mniej chętnych na daną aplikację i łatwiej się dostać.
A najlepiej być z rodziny prawników. Wtedy to już o nic martwić się nie musisz. Koleżanka jest córką prokuratora i od małego wiedziała co będzie robić. Swoją drogą ciekawe jak to jest NIGDY nie martwić się o pracę.
Stary 2014-02-18, 17:08   #3221
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Cytat:
Napisane przez Unperfect Pokaż wiadomość
A najlepiej być z rodziny prawników. Wtedy to już o nic martwić się nie musisz. Koleżanka jest córką prokuratora i od małego wiedziała co będzie robić. Swoją drogą ciekawe jak to jest NIGDY nie martwić się o pracę.
też fakt, mojego exa córka też ma już ustawione gdzie i jak pójdzie, mimo, że ledwo ledwo się obroniła (już była skreślona z listy studentów ale... papcio pomógł), zdawała egzaminy przez telefon, tata jej dyktował co ma pisać. Ma już ugadaną aplikację (wiadomo komu mają po prostu więcej dać aby się dostała). Taki lajf :/
Stary 2014-02-18, 17:11   #3222
Kitty230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Unperfect Pokaż wiadomość
Uwierz mi, ja też mam rodzinę, która mogłaby mi jednym kiwnięciem palca załatwić pracę, ale ewidentnie ma z tym jakiś (nie wiem jaki) problem. Widocznie czeka, aż dostanie coś w zamian.

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:
Rozumiem, nie orientowałam się za bardzo w tym. Ile mniej więcej kosztuje taka impreza?
Stary 2014-02-18, 17:14   #3223
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Kitty230 jeszcze 2 lata temu bym Ci powiedziała wszystko ale wypadło mi z głowy, wiem, że te najdroższe (najbardziej oblegane) nawet kilkanaście tysia + Ci mniej "inteligentni", którzy mają aplikację załatwianą po znajomości dodają kilka tysia od siebie. Nie powiem Ci dokładnie jak jeszcze byłam w związku to wiedziałam wszystko, teraz głupio mi się nawet zapytać bo niby po co mi to :P.
Stary 2014-02-18, 17:22   #3224
Kitty230
Raczkowanie

Cytat:
Kitty230 jeszcze 2 lata temu bym Ci powiedziała wszystko ale wypadło mi z głowy, wiem, że te najdroższe (najbardziej oblegane) nawet kilkanaście tysia + Ci mniej "inteligentni", którzy mają aplikację załatwianą po znajomości dodają kilka tysia od siebie. Nie powiem Ci dokładnie jak jeszcze byłam w związku to wiedziałam wszystko, teraz głupio mi się nawet zapytać bo niby po co mi to :P.
Trochę szkoda tak to zostwaić, w końcu sporo czasu i wysiłku na to poświęciłaś :-(
Stary 2014-02-18, 17:23   #3225
natalia9568
Raczkowanie

Mój tata jest spawaczem i chyba z nim pogadam to może mi coś załatwi
natalia9568 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:29   #3226
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Rozumiem, nie orientowałam się za bardzo w tym. Ile mniej więcej kosztuje taka impreza?
Radcowska: około 17000 zł (czesne x3 lata + opłata za egzamin wstępny + opłata za egzamin radcowski), do tego co miesiąc 20 zł składki na izbę.
Sędziowska, tzn ogólna jest darmowa i jeszcze się dostaje stypendium.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:32   #3227
Buena Dzidzia
Wtajemniczenie

Mnie boli to, ze mam ciocię w Anglii od 8 lat - mieszka tam, pracuje, ostatnio dom kupili.
Kilka razy jej pytałam, pisałam do niej czy jest możliwość jakiejś pracy tam dla mnie na początek. Zawsze odpowiada, że jest ciężko, że nie wie nic o jakiejś pracy dla mnie i że za bardzo nie zna nikogo co by się mogła spytać
Odrazu dodam, ze mi nie chodzi o to żeby do niej jechać, za darmo mieszkać i jeść. Chodzi tylko o to żeby ktoś mnie odebrał z lotniska, żebym mogła u niej pomieszkać 1-2 tygodnie, właściwie to jak najkrócej jakbym tylko jakiś pokój znalazła do wynajęcia i żeby coś się kogoś po prostu zapytała o jakąś pracę, nie wierzę, ze nie zna tam ludzi bo widzę jakie fotki daje na fb przecież... Nie poleciałabym tam goła i wesoła bo miałabym kasę na początek swoją.
Już nie będę się jej pytać bo ewidentnie nie chce mi pomóc, smutne to jest...

Edytowane przez Buena Dzidzia
Czas edycji: 2014-02-18 o 17:34
Buena Dzidzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 17:42   #3228
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Buena Dzidzia Pokaż wiadomość
Mnie boli to, ze mam ciocię w Anglii od 8 lat - mieszka tam, pracuje, ostatnio dom kupili.
Kilka razy jej pytałam, pisałam do niej czy jest możliwość jakiejś pracy tam dla mnie na początek. Zawsze odpowiada, że jest ciężko, że nie wie nic o jakiejś pracy dla mnie i że za bardzo nie zna nikogo co by się mogła spytać
Odrazu dodam, ze mi nie chodzi o to żeby do niej jechać, za darmo mieszkać i jeść. Chodzi tylko o to żeby ktoś mnie odebrał z lotniska, żebym mogła u niej pomieszkać 1-2 tygodnie, właściwie to jak najkrócej jakbym tylko jakiś pokój znalazła do wynajęcia i żeby coś się kogoś po prostu zapytała o jakąś pracę, nie wierzę, ze nie zna tam ludzi bo widzę jakie fotki daje na fb przecież... Nie poleciałabym tam goła i wesoła bo miałabym kasę na początek swoją.
No niestety, większość osób wyznaje zasadę "Byle inni mieli mniej..." i nie chcą pomagać.
Stary 2014-02-18, 17:50   #3229
Kasiorek_L
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Buena Dzidzia Pokaż wiadomość
Smutne. W dodatku to Twoja ciocia..
Mam podobną sytuację, rodzina mojego TŻ pracuje na dobrych, naprawdę dobrych stanowiskach, ale do tej pory nikt mi nic na temat pomocy nie powiedział. Tylko pytają czy znalazłam pracę
Stary 2014-02-18, 17:57   #3230
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
I teraz już mi nie zależy na pracy biurowej. Biorę pierwszy telemarketing, który mi się nawinie, bo zakładam, że to na 4 miesiące, w lipcu chcemy jechać, więc bardziej się skupimy na szukaniu czegoś na wakacje. Ważne żeby jakaś kasa wpadała, będzie na wyjazd

I w ogóle jestem w szampańskim nastroju
dzisiaj byłam na pierwszym dniu w telemarketingu i... nie chce jutro tam isc to nie dla mnie... juz z 3 tyg byłam w innym telemarketingu i nie wytrzymałam i zrezygnowalam , dzisiaj byłam w innym i myslalam ze bedzie lepiej ale nie
Stary 2014-02-18, 18:59   #3231
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
I teraz już mi nie zależy na pracy biurowej. Biorę pierwszy telemarketing, który mi się nawinie, bo zakładam, że to na 4 miesiące, w lipcu chcemy jechać, więc bardziej się skupimy na szukaniu czegoś na wakacje. Ważne żeby jakaś kasa wpadała, będzie na wyjazd
Trzeba mieć dużo samozapracia aby utrzymać się tam dłużej niż miesiąc.
Zazwyczaj dostajesz taką umowę, że pierwszy miesiąc siedzisz, aby nie zapłacić "kary" za szkolenie (jak przepracujesz miesiąc, to szkolenie masz za free, jeśli nie to bulisz 500 zł). Albo sami cię zwolnią, a daję słowo, każdy powód jest dobry - spóźnienie o dwie minuty, za długo byłaś na przerwie, za mało godzin połączeń masz w ciągu dnia i musisz wyrobić "normę", za mało umów, nie trzymasz się skryptu, trzymasz się skryptu i nie wykazujesz kreatywności podczas rozmów, mówisz za szybko/za wolno... i tak mozna wyliczać bez końca. Też czuję się, że jak nic to telemarketing, ale liznęłam teraz trochę tego i ... nie mam ochoty tak pracować. Po 7 godzinach czułam się bardziej zmęczona niż po całym dniu fizycznej pracy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:14   #3232
Kukunia23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilly_Lilly Pokaż wiadomość
dzisiaj byłam na pierwszym dniu w telemarketingu i... nie chce jutro tam isc to nie dla mnie... juz z 3 tyg byłam w innym telemarketingu i nie wytrzymałam i zrezygnowalam , dzisiaj byłam w innym i myslalam ze bedzie lepiej ale nie
Ja unikam tego jak ognia. Opowiedz jak to wygląda od zaplecza? Ciekawi mnie to - zwłaszcza że wszyscy widzimy, że ciągle są nabory do tego kieratu. Napisz jak to wygląda.

Kukunia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:16   #3233
nikita343
Zakorzenienie

Dziś o 17 miałam telefon dzień dobry z tej strony xy zapraszam Panią do hotelu xx o godz 19 pokój na piętrze. Na co ja a jakie stanowisko i firma a osoba z którą rozmawiam dość chamsko pytajaco odpowiedziała eeee pracownik magazynowo-biurowy firma xy. Nie słyszałam o takiej firmie chyba wysłałam na jakiś krzak bo wszędzie gdzie cos wyśle to szukam siedzibę firmy, stronę www oraz ewentualny dojazd. Gdyby rozmową była rano to bym pojechała, a tak nie miałam dojazdu bo to na obrzeżach miasta i nic już tam nie jedzie a nikt by mnie nie podwiózł.

nikita343 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:17   #3234
Buena Dzidzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kukunia23 Pokaż wiadomość
Ja unikam tego jak ognia. Opowiedz jak to wygląda od zaplecza? Ciekawi mnie to - zwłaszcza że wszyscy widzimy, że ciągle są nabory do tego kieratu. Napisz jak to wygląda.
No własnie to jest ciekawa kwestia bo nabory są rzeczywiście ciągle, w kółko te same ogłoszenia dzień w dzień.

nikita343 dla mnie poważny człowiek nie robi rozmowy kwalifikacyjnej o godzinie 19 informując o niej o 17... w hotelu w pokoju

Edytowane przez Buena Dzidzia
Czas edycji: 2014-02-18 o 19:20
Buena Dzidzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:21   #3235
anjuta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikita343 Pokaż wiadomość
Dziś o 17 miałam telefon dzień dobry z tej strony xy zapraszam Panią do hotelu xx o godz 19 pokój na piętrze. Na co ja a jakie stanowisko i firma a osoba z którą rozmawiam dość chamsko pytajaco odpowiedziała eeee pracownik magazynowo-biurowy firma xy. Nie słyszałam o takiej firmie chyba wysłałam na jakiś krzak bo wszędzie gdzie cos wyśle to szukam siedzibę firmy, stronę www oraz ewentualny dojazd. Gdyby rozmową była rano to bym pojechała, a tak nie miałam dojazdu bo to na obrzeżach miasta i nic już tam nie jedzie a nikt by mnie nie podwiózł.
dobrze, że nie poszłaś, to nie wygląda poważnie, takie zapraszanie na 2 godziny po telefonie.
anjuta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:26   #3236
Kukunia23
Rozeznanie

Cytat:
WTF???? w pokoju hotelowym???? ktoś jest niepoważny?? chyba ktoś miał na myśli coś ,,

Edytowane przez Kukunia23
Czas edycji: 2014-02-18 o 19:29
Kukunia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:36   #3237
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

Cytat:
jak wyglada praca? ogolnie jest to praca która wykańcza psychicznie... np dzisiaj. ryczałam praktycznie 3 i pół godziny. Dzisiaj pracowałam tylko (albo az) 4 godziny a jutro juz 7 wiec nie wiem czy to wytrzymie
jak ludzie mowia "nie dziekuje" to jest super a jak sie drą albo zadają takie pytania na ktore nie znasz odpowiedzi dotyczace tych badan no to nie jest za ciekawie wtedy
Stary 2014-02-18, 19:41   #3238
Chloe_7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lilly_Lilly Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Trzeba mieć dużo samozapracia aby utrzymać się tam dłużej niż miesiąc.
Zazwyczaj dostajesz taką umowę, że pierwszy miesiąc siedzisz, aby nie zapłacić "kary" za szkolenie (jak przepracujesz miesiąc, to szkolenie masz za free, jeśli nie to bulisz 500 zł). Albo sami cię zwolnią, a daję słowo, każdy powód jest dobry - spóźnienie o dwie minuty, za długo byłaś na przerwie, za mało godzin połączeń masz w ciągu dnia i musisz wyrobić "normę", za mało umów, nie trzymasz się skryptu, trzymasz się skryptu i nie wykazujesz kreatywności podczas rozmów, mówisz za szybko/za wolno... i tak mozna wyliczać bez końca. Też czuję się, że jak nic to telemarketing, ale liznęłam teraz trochę tego i ... nie mam ochoty tak pracować. Po 7 godzinach czułam się bardziej zmęczona niż po całym dniu fizycznej pracy.
Ja pracowałam jako ankieterka telefoniczna i po kilku dniach mogłam normalnie zasypiać przy mówieniu. u mnie akurat chodziło o to kto ile ma ankiet i tylko było 'upomnienie' jeśli ktoś miał najmniej. Pracowałam tam miesiąc, ciągle ktoś nowy przychodził.
Cytat:
Napisane przez Kasiorek_L Pokaż wiadomość
Ja już nadzieję dawno straciłam. Tych ogłoszeń jest mnóstwo, a co za tym idzie, znaczy, że rotacja pracowników ogromna. Za każdym razem, gdy pozwolę sobie mieć choć odrobinę nadziei, dostaję kubeł zimnej wody na otrzeźwienie. Już mi po prostu brak sił..

Ja wcale nie myślę, że wymyślasz. Masz prawo marudzić, wybrzydzać. Przynajmniej takie jest moje zdanie. Ja już jestem w wieku, w którym wolałabym mieć pracę, z której choć trochę będę zadowolona, która da mi chociaż namiastkę satysfakcji. Ale coś czuję, że mi się ten plan nie powiedzie. Już teraz wysyłam CV na po prostu różne oferty, ale tel jak milczał, tak milczy cały czas. Tylko się wkurzę, jak zadzwoni ktoś, a później ktoś następny. Zawsze tak miałam
u mnie podobnie... wysyłam już praktycznie wszędzie, ale albo mam za małe doświadczenie, albo za wysokie wykształcenie na produkcje jak kiedyś usłyszałam to nie ma znaczenia, że chce pracować, bo co im po pracowniku, który będzie szukał innej pracy.
Chloe_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:52   #3239
nikita343
Zakorzenienie

Cytat:
WTF???? w pokoju hotelowym???? ktoś jest niepoważny?? chyba ktoś miał na myśli coś ,,
Dokładnie, dobrze że nie poszłam. Po pierwsze to ten hotel jest położony na przedmieściach, po drugie o 17 tel o 19 rozmowa w ten sam dzień? dziwne? i ten pokój hotelowy a dodam, że nie rozmawiałam z mężczyzną a kobietą to pewnie dla zmyłki. Stanowisko pracownik magazynowo-biurowy w firmie o której pierwszy raz słyszę,dodam że mieszkam w dość małym mieście to bym wiedziała gdzie powstaję nowa firma. Byłam na dwóch rozmowach w hotelu ale po południu i do znanych firm, które miały swój oddział dopiero otworzyć.
A miały, któreś z was rozmowę o tak póżniej porze? jak nikt nie dzwoni to nikt a jak ktoś zadzwoni to jakaś podejrzana firma.

nikita343 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-18, 19:54   #3240
Buena Dzidzia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie, dobrze że nie poszłam. Po pierwsze to ten hotel jest położony na przedmieściach, po drugie o 17 tel o 19 rozmowa w ten sam dzień? dziwne? i ten pokój hotelowy a dodam, że nie rozmawiałam z mężczyzną a kobietą to pewnie dla zmyłki. Stanowisko pracownik magazynowo-biurowy w firmie o której pierwszy raz słyszę,dodam że mieszkam w dość małym mieście to bym wiedziała gdzie powstaję nowa firma. Byłam na dwóch rozmowach w hotelu ale po południu i do znanych firm, które miały swój oddział dopiero otworzyć.
A miały, któreś z was rozmowę o tak póżniej porze? jak nikt nie dzwoni to nikt a jak ktoś zadzwoni to jakaś podejrzana firma.
Eee tam dla zmyłki, miałaś okazję zaliczyć trójkącik albo inną figurę geometryczną z kobietą i nie poszłaś

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości