|
|
#61 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Dot.: Interesujące perfumy celebrytów
Cytat:
Wiecie co? Ja tak sobie myślę, że niedługo będę tonąć w zapachach gwiazd, bo kusicie bardzo umiejętnie. matko kochana, już sobie wyobrażam Britni, Naomi czy Queen stojącą sobie wesolutko przy Donnie Karan, czy Angelu. a obok jeszcze Shalimar z Katy Perry. Koncerty i pokazy dla elity.
|
|
|
#62 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ona nie docenia żadnych moich perfum niestety Wszystko jej śmierdzi.
|
|
|
#64 | ||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
Na Rogue sama się czaję, ale powoli zaczynam myśleć, że nie doczekamy się go w Polsce ![]() Jeżeli chodzi o celebrycie zapachy, to posiadam następujące flaszki: Katy Perry - Killer Queen: na mnie początkowo pachnie trochę jak mieszanka Flowerbomb V&R i Nude Rihanny, jednak po kilkunastu minutach robi się jakiś taki płaski i nudny Trwałość i projekcja też pozostawiają wiele do życzenia, mimo to zamierzam spróbować jego letniej wersji ![]() Katy Perry - Purr: zdecydowanie trwalszy i bardziej ogoniasty niż KQ ![]() Rihanna - Reb'l Fleur: jeden z moich ulubionych Mam go ja, moja mama i jej przyjaciółka - wszystkie niejednokrotnie zostałyśmy skomplementowane i zapytane o zapach Rihanna - Rebelle: bardzo przypadł mi do gustu Rihanna - Nude: układa się na mnie tak cudownie, że gdyby nie jego słabiutka trwałość i właściwie zerowy ogon, zostałby moim zdecydowanym faworytem na lato ![]() Jessica Simpson - Fancy Love: zapach piękny, niebanalny, delikatny... No właśnie - aż za delikatny. Podobnie jak Nude, ucieka ze mnie w ciągu jakichś 2 godzin... A szkoda - pachnie, jak mieszanka brzoskwiń, szampana i śmietanki ![]() Jessica Simpson - Fancy: kolejny z ulubieńców Pamiętam, jak kiedyś szykując się do wyjścia użyłam właśnie Fancy - psiknęłam również na sweterek. Ostatecznie plany jednak się zmieniły i zmieniłam ciuchy, a sweterek trafił ponownie do szafy. Wyjęłam go jakieś 3 dni później i mało nie dostałam ślinotoku - pachniał jak słodziutkie, wciąż gorące, waniliowe ciasteczko oblane odrobiną złocistego karmelu ![]() Britney Spears - Hidden Fantasy: taki średniaczek, że sama nie wiem co o nim napisać Owocowy, cytrusowy, dość słodki, mało charakterystyczny. Ot, takie tam psikadło na wypad do sklepu po bułki ![]() Britney Spears - In Control: miałam odlewkę Słodki, apetyczny, jednocześnie absolutnie nie tandetny. Kremowy, nieco tajemniczy. Niestety - jego trwałość na mnie wołała o pomstę do nieba ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
i inne koleżany stały sobie obok Prady, Diora itp., więc... zrobiłam im miejsce na drugiej półce |
||
|
|
|
|
#65 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
A faktycznie! Rise jest dostępne. Ale tak sobie czytam i widzę, że to może być taki maślany slodziak w stylu Manifesto, więc nie wezmę w ciemno, bo taki zapach na mnie nie leży mi zupełnie.
|
|
#66 |
|
Wtajemniczenie
|
O jasna cholewka , jak mogłam zapomnieć o Fantasy...Używałam go naprzemiennie z Pink Suede Avonu...było to wieeeki temu ale faktycznie zapach super mi się kojarzy a i flakonik jest śliczny.Musze sobie znów potestować Fantasy czy nadal tak ładna i trwała jak zapamiętałam.
|
|
#67 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Dobrze. Polećcie mi wobec tego gwiazdorski zapach na wiosnę. Słodki, acz świeży i jednocześnie ciepły. Charakterny. Coś się znajdzie takiego poza Halle?
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
o, wątek dla mnie - bo właśnie od paru intryguje mnie nowy zapach Unforgettable Christiny Aguilery http://www.fragrantica.com/perfume/C...ble-19006.html
w recenzjach piszą że podobny do Coco Noir - a Noir byłaby dla mnie piękna, gdyby nie nie lubiana przeze mnie nuta Mademoiselle ktora pojawia się na chwilę na początku, portem znika, ale po dłuższym czasie wraca i siedzi w nieskończoność wąchał ktoś już tę nową Christinę i może coś napisać ? |
|
|
|
|
#69 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
|
|
|
#70 |
|
Guerlain Lover
|
No też trochę się tego nawąchałam, a również przez moją siostrę, bo bardzo lubi celebryckie zapachy.
Pulse Beyonce - zacznę od tego, bo pokochałam go od pierwszego powąchania. Kupiłam flakon 50 ml i psikałam tak długo aż mi się nie znudził, a wtedy oddałam koleżance, której się bardzo spodobał. Do tej pory mile go wspominam i nie wykluczam ponownego kupna jakiegoś maluszka 15 ml. Tutaj dodałabym jedno słowo, które mi się z nim kojarzy "kosmiczny". Nie podobny do żadnego innego, słodki, ale stonowany, zostawia za sobą mały ogon. Trochę gorzej z trwałością - chyba czułam go ok. 4 godz. Czułam tu wyraźnie orchideę wymieszaną z wanilią. Cat deluxe - niesamowicie słodki, delikatnie pudrowy, ale super trwały. Kocham ten ogon, jaki za sobą zostawiała moja siotra. Kusi mnie, aby kupić, bo on Cat de luxe już dawno temu wykończyła. Cat deluxe at night - poprosiłam moją mamę o prezent w postaci tego flakonu, bo w pewnym momencie podobały mi się At night bardziej niż klasyk. Wypsikałam chętnie i czuję, że kiedyś jeszcze sobie kupię. Bardziej owocowy niż klasyk, ale ma niestety gorszą trwałość ok. 2-3 godz. i mniejszy ogon.Naomi Campbell Seductive Elixir wydawał mi się podobny do Cat deluxe At night, ale bardziej "gorący" (chyba wpływ reklamy). Mam w planach do kupienia ![]() Rouge Dita von Teese - dostałam na życzenie od chrzestnego na Święta Bożego Nardzenia 2013. Poprosiłam, żeby kupił mi coś od Dity Cudowny flakonik Gabriela Sabatini Ocean Sun bardzo przypomina mi Chloe edp - jednak Chloe jest bardziej słodkie. Całkiem miła i tania alternatywa. Mi się podoba, ale flakonik oddałam siostrze, która go bardziej uwielbiała ode mnie ![]() JLO Miami Glow kokosowo-mydełkowaty. Pachnie jak olejek do opalania - szkoda, że tak dużo tego mydełka, bo strasznie mi tu przeszkadza. Mojej siostrze nie przeszkadza i chętnie używa flakonika ![]() JLO Glow after dark słodki, cukierkowy - dla mnie za słodki. Siostrze odpowiada ![]() Klasyczna Halle bardzo ładny ogon, drzewno-ambrowy. Mi się podoba, a siostra za żadne skarby nie chce mi oddać
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
|
|
|
#72 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
![]() Mnie z kolei ciekawi, czy ktoś wąchał perfumy od Taylor Swift? |
|
|
|
|
|
#73 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Też jestem ciekawa jak pachną. I One Direction, bo co jak co - flakon im się całkiem udał. Testował ktoś?
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wąchałam Taylor Swift Wonderstruck, i uważam że są bardzo ładne, ale nie mają w sobie nic unikatowego, owocowo waniliowy słodziak w tylu Midnight Rose
Najbardziej czuć malinki
|
|
#75 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
pod wpływem tego wątku obwąchałam klasyczną Halle w rossmannie, faktycznie intrygująca i niestety dla mnie- migrenogenna.
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
Ale latem...
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedno trzeba przyznać- trwała bestia, umyłam rękę i dalej czuję.
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
Ja właśnie maniakalnie obwąchuje atomizer od mojego pustego już flakonu. Ach. Nie był ostatnim!
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
|
|
|
#82 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. tylko w jednym znalazłam tester do nike 5th.
|
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fantasy widziałam poza Wawą więc może jest szansa, że w niektórych Rossach są.
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CN bardzo mi się nie podoba, jest sztuczny, plastikowy, duszący Moja mama też się krzywi na moje perfumy - głównie słodziaki Testowałam dziś w Rossmannie Halle i Beyonce Heat Rush dla przypomnienia i Halle świetna, pomyślę nad flaszeczką (malutką) a Heat Rush taki sobie, jak i Rush - przypomina mi klimatem sezonówki Escady, które mi się nie podobają
|
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
w tym miesiącu kupuje sobie męskie Burberry London w kubraczku(tzn. chyba, jutro robię ostateczny test) i Teżetowi Zippo klasyczne na urodziny, a od niego mam Maroussię dostać. Teraz żeście mnie skusiły piątym elementem Nike(warto?), Unforgettable Aguilery, Ditą Von Teese, klasyczną Naomi i Queen Latifah. I pewnie jeszcze czymś. A poza tym jeszcze co najmniej 10 innych chciejstw. ![]() Czy Twoja mama też hejci wanilię, nawet tam, gdzie jej nie ma w składzie? ![]() A Halle bierz! 30tka starcza na cztery miesiące przy stosowaniu codziennym.
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz trwa właśnie jeden z nich zwykle po takim szaleństwie zakupowym przychodzi chwila refleksji i "kiedy ja to wszystko zużyję" i "popsują się!" itd i zaczynam sprzedawać więc nie chcę już do tego dopuścić, zwłaszcza, że przez ostatni tydzień kupiłam 5 flaszek i kolekcja zaczyna dobijać do 70 flach, a miała nie przekraczać 30 więc teraz każdy zakup muszę przemyśleć porządnie, bo już za bardzo poszalałam, a jeszcze Chloe Roses na wiosnę chcę
|
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedawno stwierdziłam jego podobieństwo do pewnego zapachu, ale zapomniałam, jakiego! I nie chodziło mi o Escadę. Ktoś coś? Wącham wącham i nie mogę skojarzyć, o co mi chodziło.
|
|
|
#88 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
![]() Lexxi, jak Ci Nike dojdzie, to pisz mi recenzję od razu. ![]() Ach. Chloe. Chloe też. EDP. Pragnę.
Edytowane przez naanakov Czas edycji: 2014-02-18 o 23:05 |
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#90 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

matko kochana, już sobie wyobrażam Britni, Naomi czy Queen stojącą sobie wesolutko przy Donnie Karan, czy Angelu. 

ok. 2-3 godz. i mniejszy ogon.
Ale latem...
np. tylko w jednym znalazłam tester do nike 5th.
Moja mama też się krzywi na moje perfumy - głównie słodziaki 
więc teraz każdy zakup muszę przemyśleć porządnie, bo już za bardzo poszalałam, a jeszcze Chloe Roses na wiosnę chcę