|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3991 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 671
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
Redukcja:
I: trzy ma³e kromki domowego chleba z mas³em, wêdzonym indykiem, papryk± i ogórkiem plus dwa jajka na twardo. II: jogurt naturalny z domow± granol± (4³.) i kilkoma truskawkami. III: ry¿ br±zowy, filet z kurczaka sma¿ony na oleju kokosowym, broku³y. IV: jak zd±¿ê kupiæ po pracy to makrela wêdzona z warzywami, je¶li nie to wiejski plus orzechy i pestki. I jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3992 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
R:
I: jogurt naturalny + otrêby + s³onecznik + siemiê lniane + pó³ banana + 2 ³y¿ki musu malinowego + pó³ ³y¿ki miodu II: dwie ma³e kromki ¿ytniego chleba z gotowan± szynk±, domowym ketchupem i bazyli± III: kasza jaglana + 160g grillowanego dorsza + pó³ sporej cukinii + 2 ³y¿ki sosu zio³owego (pó³ ³y¿ki oliwy, ³y¿ka wody, mieszanka zió³, cytryna, sól) Przede mn±: IV: imbirowy krem z marchewki z ³y¿eczk± mleka kokosowego V: mieszanka sa³at + pomidorki koktajlowe + 1/3 marchewki + ogórek + gotowana szynka + ³y¿ka sosu zio³owego (j.w) |
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 148
|
Cytat:
skoro masz kolacjê bez wêglowodanów to swobodnie mo¿esz dorzuciæ do kremu z marchewki grzankê ewentualnie wmiksowaæ ziemniaka
![]() |
#3994 | |||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 290
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3995 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 148
|
Cytat:
ok, bardzo czysto, dorzuci³abym jeszcze przek±skê w postaci np jeszcze jednego owoca lub orzechów w wypadku gdy na kolacjê bêdzie jednak makrela ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- [QUOTE=Poa alpina;45209570]Warto¶ciowe menu, solidne æwiczenia... To siê nazywa wola walki! ![]() ![]() QUOTE] Dziêkujê za komentarz ![]()
dieta reducyjna i zdrowe od¿ywianie ![]() Edytowane przez agaczini Czas edycji: 2014-02-18 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3996 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
Kolacja bêdzie lekka ale z pewno¶ci± nie malusia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3997 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 066
|
Cytat:
![]() Na uczelni by³am do 16. Rzeczywi¶cie jakie¶ ziarna by nie zaszkodzi³y. Serek wiejski i jab³ko jad³am ukradkiem siedz±c na wyk³adzie na auli w ostatnim rzêdzie. ![]() Dzi¶ ju¿ w³a¶nie dosta³am @ i umieram. ![]() R I. bu³ka owsiana z ¿urawin± 70g z szynk± (3 plastry), ¿ó³tym wêdzonym serem (1 plaster) i czerwon± papryk± (1/4) II. jogurt probiotyczny 175g zblendowany z ma³ym bananem i kilkoma mro¿onymi truskawkami z 3 ³y¿kami musli (dorset cereals tradycyjne) du¿a kawa z mlekiem 2% i cynamonem (nies³odzona) III. 2 go³±bki (w ¶rodku mielona szynka, kasza gryczana, ry¿ pe³noziarnisty, cebula przyrumieniona na oliwie) z sosem pomidorowym (passata pomidorowa z przyprawami) IV. omlet (2 jajka, 2 ³y¿ki m±ki- w tym jedna ³y¿ka pe³noziarnistej, przyprawy, odrobina mas³a do posmarowania patelni) z ¿ó³t± papryk± (1/4), czarnymi oliwkami (5), kukurydz± (³y¿ka) i keczupem
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2014-02-18 o 15:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3998 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze, bo k³a¶æ siê z burcz±cym brzuchem to z³o! ![]() ![]() Cytat:
![]() Miesi±czki zazdroszczê niewyobra¿alnie ![]() Menu bardzo ³adne ![]()
![]() |
#3999 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 254
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4000 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Agaczini, niestety owoca nie bêdzie, bo jestem w pracy i nie zabra³am nic wiêcej ![]() Ily, k³ucia, zaparcia i wzdêcia to b. czêste objawy nietolerancji glutenu i/lub laktozy. Przelewa Ci siê w brzuchu, bulgocze? Ca³y dzieñ, czy np tylko po po³udniu? Raczej nie wini³abym jab³ka, chyba, ¿e masz problemy z trawieniem fruktozy albo jeste¶ uczulona. A poza tym, szczerze mówi±c wg mnie to masz kiepski ten jad³ospis.. parówek na R nie jemy, sam owoc to nie posi³ek, tym bardziej nie na kolacjê, na obiad nie ma bia³ka - w ogóle bardzo ma³o bia³ka jesz, praktycznie same wêgle. Mo¿e i schudniesz, ale nie jest to zdrowa redukcja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4001 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 201
|
Dzisiejsze U
I owsianka na domowym mleku ry¿owym z po³ow± banana, twaro¿kiem z miodem i mas³em cynamonowym z nerkowców II (uczelnia) bu³eczka razowa owsiana (domowa) z odrobin± mas³a, plasterkiem sera ¿ó³tego i papryk± III zupa krem broku³owa z kromk± owsianego chleba, ³oso¶ z piekarnika + sa³atka grecka z winegretem i kawa³kiem fety IV jab³ko duszone z cynamonem, jogurt nat (ok 130g), ³y¿eczka mas³a jw przede mn± trening: 2x 60 min step+TBC V kromka owsianego, gotowane jajko albo dwa + warzywko jakie¶ co¶ mi czêsto dzisiaj pieczywo wpad³o, mo¿e z kolacji jednak lepiej je usun±æ?
Wiesz, co jest najwa¿niejsze w ¿yciu? Mieæ cel. I d±¿yæ do jego spe³nienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczê¶liwia mnie. Dziêki niemu mam poczucie, ¿e warto ¿yæ, mimo przeciwno¶ci. Ale czêsto w±tpiê. Bardzo czêsto. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4002 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moje dzisiejsze U. Z³o i mrok, bo zjad³am serek topiony, który zawsze wszystkim odradzam ![]() ![]() ¦niadanie: Kakaowa owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: gruszk±, cynamonem, serkiem homo, orzechami arachidowymi i miodem wielokwiatowym Przek±ska: jab³ko Obiad: Polêdwiczki wieprzowe sma¿one bez t³uszczu; kasza kukurydziana z mas³em, marynowan± dyni± i piklami kukurydzianymi Przek±ska: jab³ko; resztka mas³a orzechowego crunchy wydajana ze s³oika ![]() Kolacja: 3 kromki chleba graham z: serkiem topionym z szynk±, kie³bas± wieprzowo-wo³ow±, serem camembert z zielonym pieprzem; pomidor i ogórki kiszone
![]() |
#4003 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 375
|
Cytat:
![]() ![]() wrzucam moje chorobowe i absolutnie bezruchowe U -¶niadanie: owsianka na mleku 2 % z bananem, daktylami, orzechami nerkowca i serkiem wiejskim -II ¶niadanie: kromka razowca ze s³onecznikiem z serem kozim, sa³at±, oliwkami i pomidorem. jajko na miêkko. sok wyciskany z pomarañczy. -przek±ska : cappuccino z 2 espresso, kawa³ek ciemnej czekolady Lindta z pra¿onymi migda³ami. du¿e jab³ko. -obiad: spaghetti pe³noziarniste ze szpinakiem, broku³ami, pieczonym ³ososiem i jogurtem greckim. sa³atka z roszponki, ¿ó³tej i czerwonej papryki, pomidorów koktajlowych i pestek s³onecznika. - kolacja : pikantna zupa krem z soczewicy i pomidorów z grzankami z razowca. Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2014-02-18 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zamieszam dzisiejszy jad³ospis RRRR ¦NIADANIE - Wie¶niak , chudziutki ser bia³y , jogurt naturalny , pomidor , cebula , pieprz , sól + dwie kromki chleba orkiszowego II ¦NIADANIE BRAK (wiem , ¼le ale wsta³am po 12.00 w po³udnie , pó¼niej lecia³am na si³ke na 17 i ¶rednio mia³am czas na tyle posi³ków OBIAD Nie wiem , która to czê¶æ miêsa ale by³o do¶æ chude i wieprzowe na parze , kasza z odrobink± sosu pieczeniowego + sa³atka z sa³aty lodowej , cebuli , ogórków (sos w³oski) PODWIECZOREK ( przed si³k± ) ma³y serek homo waniliowy KOLACJA (po si³ce ) Utarte 2 jab³ka z po³ow± marchewki I oczywi¶cie + zielona i woda niegaz. 2h si³ki .
![]() |
#4005 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 375
|
Cytat:
Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2014-02-18 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4006 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 747
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4007 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja przez @ te¿ teraz umieram, nawet siê pop³aka³am w pracy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie przerzucê sie na podwieczorek przed si³k± na jajka gotowane i tyle ![]() Bardzo dziêkuje za pomoc ![]() Maddie na si³ce podczas 2h : pierwsza godzina aeroby (bie¿nia , rowerek i czasem orbitrek ) i druga godzina s± to zajêcia typu : BPU (brzuch po¶ladki uda ) / fat burning . i tak 2x w tygodniu Na prawde sporo pieniêdzy idzie mi na diete a jestem studentk± , i czasami trzeba sporo sie obkupiæ ¿eby je¶æ wzorcowo . Jajka niby mam , ale sery , piersi , miêsa czy warzywka troszke kosztuj± .. ;/ a u mnie w domu nikt diety prócz mnie nie potrzebuje ![]()
![]() ![]() impossible is nothing jem mniej - od 2015 produkuj± sam rozmiar XS i S ![]() Edytowane przez Ily Czas edycji: 2014-02-18 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4010 | |
Zadomowienie
|
Chwilowo chêtnie siê zamieniê!
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4011 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje: I domowe musli z ma¶lank±, pomarañcz± i 1/4 granatu II sa³atka z pekinki, pomarañczy, daktyli i serka wiejskiego III w³oszczyzna z czerwon± soczewic±, mozarell± i pra¿onymi pestkami dyni IV serek wiejski z kukurydza i startym selerem V z³o¿ona kanapka z pasztetem sojowym, avocado, pekink± i ogórkiem Edytowane przez klapkowa Czas edycji: 2014-02-18 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie jutro napisze liste zakupów , dam rodzicom i tyle ![]()
![]() |
#4014 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 201
|
Cytat:
![]() ![]() a mase³ko polecam baaardzo ![]() ![]() ![]() U Ciebie ³adnie, tylko przek±ski ma³e mi siê wydaj± ![]() ![]()
Wiesz, co jest najwa¿niejsze w ¿yciu? Mieæ cel. I d±¿yæ do jego spe³nienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczê¶liwia mnie. Dziêki niemu mam poczucie, ¿e warto ¿yæ, mimo przeciwno¶ci. Ale czêsto w±tpiê. Bardzo czêsto. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2014-02-18 o 21:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zjedz dwa jajka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4016 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 066
|
Cytat:
![]() Czujê siê dzisiaj tak ¼le ¿e miesi±czkê chêtnie oddam. ![]() (haha, teraz widzê, ¿e nie pierwsza na to wpad³am ![]() R na jutro, II i III na uczelni (10:00-17:30) I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków na mleku 2% i wodzie- pó³ na pó³, z jab³kiem, miodem (nieca³a ³y¿eczka), cynamonem i ³y¿k± migda³ów II. Bu³ka owsiana z ¿urawin± z past± z tuñczyka (pó³ puszki tuñczyka wsw - ok. 70g, ³y¿ka kukurydzy, ³y¿eczka majonezu light, ³y¿ka jogurtu, keczup); sok jednodniowy marchewkowy 250ml III. Kasza pêczak 50g z szynk±, szpinakiem i cebul±, zasma¿ana w jajku IV. Rosó³ (z kury i kaczki) z makaronem V. Twaróg chudy ok. 100g z pomidorem, ¶wie¿± bazyli± i ³y¿eczk± oliwy z oliwek
Edytowane przez scandalistka Czas edycji: 2014-02-18 o 22:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | ||||
Zadomowienie
|
klapkowa, scandalistka - przyjmê @ na klatê z wszelkimi dolegliwo¶ciami
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Przek±ski rzeczywi¶cie niedu¿e, ale wsta³am do¶æ pó¼no jak na mnie, a wtedy dobrze czujê siê na 3 solidnych posi³kach ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4018 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zróbmy przetarg! ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Wiem, dlatego ju¿ my¶lê, co by jeszcze dodaæ... ![]() Planowany dzisiejszy: (w³a¶nie koñczê ¶niadanie i bêdê przygotowywaæ pude³eczka na resztê dnia poza domem) I budyniowo-jab³kowa owsianka (owsiane+jêczmienne) ze s³onecznikiem i suszonymi ¶liwkami II z³o¿ona kanapka z orzechow± past± (zmielony twaróg+pot³uczone orzechy) + jab³ko III w³oszczyzna z granulatem sojowym, grochem, czosnkowym sosem pomidorowym i resztk± zielonego pora IV chudy twaróg z ma¶lank± i wiórkami kokosowymi V z³o¿ona kanapka z avocado, serem brie, ogórkiem i pekink± + ¶wie¿y sok marchwiowy Edytowane przez klapkowa Czas edycji: 2014-02-19 o 07:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4019 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My¶lê, ¿e mo¿na swobodnie kombinowaæ z orzechami polanymi miodem, mo¿e trochê czekolady, jakie¶ s³odkie owoce... Kawa pasuje do wielu rzeczy ![]() Piêknie siê uzbrajasz na dzisiejszy dzieñ ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4020 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 879
|
Moje U
1) 3 kromki chleba pszenno-¿ytniego z mas³em, surow± szynk±, twarogiem pó³t³ustym rozrobionym ze ¶mietan± 18%, sa³at±, pomidorem i ogórkiem konserwowym 2) kilka pierniczków, inka na mleku 3,2, kawa³ek cha³ki z mas³em 3) talerz barszczu z warzywami i z kawa³kami miêsa na którym siê gotowa³; noga z kurczaka pieczona z jab³kami i ¿urawin±, 2 ziemniaki pieczone i sporo surówki z marchwii i jab³ka, troche farszu z tego¿ kurczaka ![]() 4) rafaello, kawa³ek torta z wi¶niami na ciemnym biszkopcie z bit± ¶mietan± 5) w restauracji: sa³atka grecka z grzankami zio³owymi (mega porcja), prawie dwie lampki wina pó³wytrawnego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.