Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-19, 16:36   #1831
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Moderna, no patrz u nas nie była na %
u nas kroluje h&m online
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
to dobrze ze si elepiej czujesz ,ciekawe co to było ???
tak R spi .
Kuba konczy szkole i tz zawozi go na trening a ja ide się połozyc na pól godzinki - jak Ninka mi da musze troszkę odespać nocke ....
musialam zrobic mieszanke wybuchowa, bo zjadlam wieczorem kasze gryczana na mleku, popilam to kawa inka i dorzucilam jeszzce kilka cukierkow (mysle ze to zapalenie sluzowki zoladka, zalatwilam sie niezle )

Moze Ninka polozy sie z Toba
Stary 2014-02-19, 16:37   #1832
BYou
MBZ♥

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Znalazlam zdjecie, i ta koszula jest jednak w kategorii chlopcy
Też to znalazłam
Nie przeszkadza to Zosi wyglądać w niej fajnie
kapelutki na lato też miałą z działu dziecięcego smyka

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 16:40   #1833
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Też to znalazłam
Nie przeszkadza to Zosi wyglądać w niej fajnie
kapelutki na lato też miałą z działu dziecięcego smyka
oczywiscie, ze nie - widzisz, moj maz twierdzi, ze to damska - i te guziczki wlasnie takie sa - fajnie bedzie Zosia wygladac
Stary 2014-02-19, 16:40   #1834
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Co do bucików to kupiłam przez sklep internetowy ale z tego powodu, że stacjonarnie nie było rozmiaru w granaciemierzyłyśmy ten model w pomarańczowym i różowym
nie no tak to wiadomo !
po prostu nie wyobrażam sobie tak w ciemno - bo niby są podane wymiary ale sama długość to nie wszystko - są stópki szersze -węższe , i kostki to samo ....

yyyy zostało mi 20 minut na plezenie sobie
Stary 2014-02-19, 16:42   #1835
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
nie no tak to wiadomo !
po prostu nie wyobrażam sobie tak w ciemno - bo niby są podane wymiary ale sama długość to nie wszystko - są stópki szersze -węższe , i kostki to samo ....

yyyy zostało mi 20 minut na plezenie sobie

a sio sio - wypoczywac
Stary 2014-02-19, 16:44   #1836
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Moze Ninka polozy sie z Toba
moje starszaki odkąd skończyły 1,5 roku to o położeniu się po południu należy skwitować "ZAPOMNIJ"! mają to po mamie
Cytat:
Znalazlam zdjecie, i ta koszula jest jednak w kategorii chlopcy
problem rozwiązany ....
Stary 2014-02-19, 16:47   #1837
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
moje starszaki odkąd skończyły 1,5 roku to o położeniu się po południu należy skwitować "ZAPOMNIJ"! mają to po mamie

problem rozwiązany ....
no racja, ja tez nie przypominam sobie bym robila drzemki w dziecinstwie

no, rozwiazany mozemy nosic
ja mam podobna, bedzie widac z daleka, ze mama i synio

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-02-19 o 16:49
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 16:54   #1838
BYou
MBZ♥

Nestelle też nie umiem zasnąć w dzień ale Ty powinnaś poodpoczywać

Moderna ja często ubieram nas w podobne koszulealbo bluzki o podobnym kolorze, w paski czy szare bluzy

Stary 2014-02-19, 16:54   #1839
nestelle
Zakorzenienie

o ja pierduuuuu
poszłam się połozyc na całą sekundę .... pod oknem stanął tir i trąbił ,i trąbił (a na bramie napisane do 16 jasno i wyraźnie ! ) .....
zgadnijcie kto się obudził przestarszony ...
tooooooooo się wyspałam
Stary 2014-02-19, 16:59   #1840
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna ja często ubieram nas w podobne koszulealbo bluzki o podobnym kolorze, w paski czy szare bluzy
super!
Cytat:
o ja pierduuuuu
poszłam się połozyc na całą sekundę .... pod oknem stanął tir i trąbił ,i trąbił (a na bramie napisane do 16 jasno i wyraźnie ! ) .....
tooooooooo się wyspałam
co za id..., moze czytac jednak nie umie
Stary 2014-02-19, 17:00   #1841
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

tak - do 17 flegamina .
z tym masazem to ciekawe ....pierwsze słysze ...cos na zasadzie palcowej akupunktury? wypróbuje jutro
.
a jaki olejek pomaga???
jak na razie smarujemy tylko zamiennikiem pulmexu tym na "d" .

Dziękuje

ide pospać może godzinke albo i dwie się uda jak temp.nie ma

jeszcze raz dobranoc

tak tak, dotykanie uciskanie

najczęściej taki stosuję https://www.google.pl/search?q=olejk...0g%3B300%3B300
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Hej

trochę mi się syn wczoraj zapomniał, że materac się kończy a podłoga jest stopień niżej i tak pędził że upadł prosto na nos i ma zadrapany

Kasia kciuki, żeby wypłacili zasiłek wstecz powinna ci ta urzędniczka wypłacić ze swoich skoro wprowadziła w błąd
Twoja aplikacja lepsza, więcej kcal wylicza

Bzinka to ja przy tobie pikuś po 10 km nie weszła bym już na 3 piętro, ale ja na obcasach śmigam więc powoli sobie idę. średnią prędkość wyliczyło mi na 3,5km/h

Z resztą ja tam tylko tak z ciekawości to zainstalowałam, na schudnięcie nie liczę, na kaloriach się nie znam. wiem tylko, że tic-taki mają tylko 2 kalorie więc na nie sobie przeliczyłam

Pani ale ja się z Tobą w zupełności zgadzam i co do książeczek i co do duplo dla mnie ograniczenia wiekowe przy książeczkach na razie nie mają większego sensu, bo chodzi o to żeby czytać a można czytać jak to któraś kiedyś pisała nawet jakiś kodeks tak tylko sobie kminię co autor miał na myśli pisząc 18+ czy tak jak na klockach 2-5
duplo mam a liście życzeń urodzinowych chociaż mój chrześniak w święta ciągle mi powtarzał, że za rok już K. będzie mógł dostać duplo, bo to od 2 lat
no i dla Ciebie za pomysłowe zabawy, ja jestem umysł ścisły- zero wyobraźni staram się ale mi nie idzie skoro Karol ciągle nie chce tej krowy pokazać

Pani ostatnio widziałam jakąś mamę na ławce w parku, z książką a obok spokojnie stał wózek. to było jak zobaczenie yeti albo coś

BYou aplikacja to Moje trasy. kiedyś chciałam Map my walk ale coś mi nie działało
fajne buciki
pewnie pusto było w domu bez Zosi
słodko z tymi tulaskami po powrocie
osttanio usypiałam Karola przy cycu, już mi się wydawało, że spi i chciałam wstać a on chwycił mnie za rękę i mocno do siebie przycisnął

Córka ja jeździłam ponad 2 tygodnie bez prawa jazdy, bo zgubiłam portfel a stwierdziłam, że nie wyglądam teraz najlepiej i nie chciało mi się iść robić zdjęcia w takim stanie. podobno jak złapią to tylko 50zł mandatu, nic więcej więc można ryzykować

a w ogóle chyba wam nie mówiłam jak zgubiłam portfel 2 tygodnie przeleżał na parkingu pod sklepem i w końcu jakieś dziewczynki znalazły. Pieniądze i wszystko inne nietknięte

Nestelle biedny Roszek, niech szybko zdrowieje robisz inhalacje? bardzo pomagają. stawiałam też na noc miskę z gorącą wodą, dolewałam kropelkę olbasa, to sobie parowało i lepiej się oddychało

zapaleniem oskrzeli/płuc bardzo łatwo się zarazić od innych dzieci
za nadrobienie

Alliw a wiesz, że miałam pytać czy Jankowi już odrosły włoski
moja mama mówi na Karola Kudłatek

Moderna nie wiem za co on mnie tak opiernicza, przecież grzeczna jestem
Mateusz miał coś ok 3 kg jak się urodził więc ponad 0,5kg mniej od K.

Malpka współczuję jelitówki, zdrowiejcie szybko i uściskaj bidulka Karolka

Cathlyn za łowy w SH. nie mogłam się powstrzymać i ostatnio tak jak Pani kupiłam 2 śliczne sukienusie z nexta

Luna kciuki za chirurga

ależ ładna pogoda wczoraj była, wózków na ulicach full. muszę kupić kurtkę zimową, bo w kombinezonie już za ciepło będzie. założyłam pod spód tylko cienkie rajstopy i spocony nie był, ale cieplutki. Za to ja całą mokra, w pewnym momencie miałam wyrzuty sumienia, że K. za cienko ubrany, bo inne dzieci pod śpiworami, kocami pod samą szyję...
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Czesc!

Pisałaś, że Roszek koło 10 miesiąca usiadł? Wiecie co kiedyś nasz pediatra powiedział, że jakby co to da nam skierowanie do neurologa. To w sumie jak się nie ruszy za jakiś czas nic to pójdziemy do niej z tym siedzieniem. Tylko terminy pewnie odległe na NFZ

ok.

Demeter weź skierowanie i zarejestruj, jak się okaże że usiądzie do tego czasu to odwolasz. Tak czekanie czy ruszy, czekanie na skierowanie na termin- to dużo czasu minie, a jest początek roku więc limity jeszcze są.

Cytat:
Dziewczyny, kupilam dla M. na wiosne koszule jeansowa - ale maz mowi, ze to dla dziewczynki (moze dlatego, ze ma takie biale perlowe giuziki? ) - zostawic czy zwrocic?
juz doczytałam,ze chłopięca, ja tak czy tak bym zostawiła

Cytat:
o ja pierduuuuu
tooooooooo się wyspałam
co za chuj

dobrze,ze lepiej u Was

Małpka a Wy?
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 17:01   #1842
BYou
MBZ♥

Nestelle chybabym mu trąbnęła w głowę

Moderna

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Kwiatuszku dzięki za nazwę apki

Stary 2014-02-19, 17:01   #1843
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, kupilam dla M. na wiosne koszule jeansowa - ale maz mowi, ze to dla dziewczynki (moze dlatego, ze ma takie biale perlowe giuziki? ) - zostawic czy zwrocic?
zostawić

Cytat:
U nas nastąpiła poprawa -choć boje się jeszcze głosno mówic . temperatura się nie pojawiła w nocy i mam nadzieje ze już więcej nie będzie . R troszkę się dusił jeszcze w nocy ale widać ze antybiotyk podziałał . Katar nadal się leje - rano poszła krew z nosa ...
no i kaszel mocny ....
dalej walczymy . ale widać ze leki dają rade .
mam już kupione polecany przez Was olejek Olbas , jeszcze "katarek " zakupie " (tzn mąz).
teraz jeszcze niech katar i kaszel pójdzie precz
Cytat:
o ja pierduuuuu
tooooooooo się wyspałam
ubić

dobra a ja do nauki

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 17:20   #1844
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dużo zdrówka dla naszych chorowitków Karolka i Roszka :cmok

BYou pokażesz conversy Zosi a z jakiego sklepu zamawiałaś ??

CR to sanepid dostaje + aż niemożliwe i kucki za adaptacje Wojtusia w żłobku

Demeter u nas Anielka dopiero w tym tygodniu zaczęła sama siadać czyli 9 miesięcy i 3 tygodnie i to jeszcze jak siada najpierw kuca podciąga się przy czymś później z kucania jedną nogę wywyija później drugą i siedzi Tak więc spokojnie

Nestelle obniżone łóżeczko bo spać nie mogłam czy oby pierwszy raz nie wstanie w łóżeczku na zawał bym zeszła ale póki co podciąga się do kucania i tak kuca nawet jeszcze póki co żadnej nogi nie wyciąga do wstawania co prawda jak postawię to chwileczkę postoji ale jeszcze na nią zawcześnie.

U nas trzeci ząbek w natarciu po 3 miesiącach i 2 dniach lada chwila pojawi się 3 ząbek już widać zaraz zacznie się przebijać prawa górna jedynka Póki co spokojnie i bezobjawowo.

Mała dziś zaczęła kaszleć ale to może przez ząbek bo tak tylko od rana mam nadzieję że od tż się nie zarazi bo go wyrzucę z domu bo ciągle choruje a teraz to już 3 tydzień kaszle.

Moderna fajna ta koszula wg mnie i dla chłopca i dla dziewczynki

alliw Jasiek no po prostu on jest boski

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

despa i nawet nie wykropkowało

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Moderna widzę że taki sam dzień mamy tz. pod takim samym hasłem Ja dziś tylko obiad i spacer w drodze do koleżanki na ploty teraz po 15 minutowej drzemce z Anielką korzystam z chwilki dla siebie

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Demeter fajne zakupy
Ja też już mam listę ale czekam bo niedługo okrągłe urodziny to mogę składać życzenia prezentowe

achna79 ja tak samo jeszcze do niedawna miałam jak byliśmy u rodziców i odjeżdżaliśmy już niby do siebie tz do tż to nie mogłam się żegnać a w samochodzie ryczałam jakby ktoś mi coś tu złego robił. Jakoś mimo wszytsko nie umię się przestawić na życie tutaj gdzie teraz mieszkam.
Teraz nawet jak na weekedn byłam u rodziców to mi teraz cały tyzień przykro ja wiem że jak się mieszka nawet w swojej miejscowości to tak nie jest kolorowo ale zawsze jest 1 czy 2 koleżanki z którymi masz kontakt. Ja teraz spotkałam koleżankę z podstawówki gadu gadu a ta mnie zaprasza na kawę na spacer z dzieciaczkami to mi się ryczyeć zachciało i zazdrość mnie od środka zaczęła zżerać jak ona sobie spacerowała całe lato z dziewczynami po drodze do kawiarni na lody w towarzystwie a ja na wsi sama na spacer 1,5 km w jedną stronę 1,5 km w drugą stronę chyba że pojechałam do któregoś sąsiedniego miasta ale tam czuję się obca-anonimowa nie raz człowiek potrzebuje rozmowy ale ile na telefonie można wisieć albo pójść do kawiarni pogadać a co mam iść sama usiąść ? ale ile można ... no to się przy okazji wyżaliłam
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 17:26   #1845
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
tak tak, dotykanie uciskanie

najczęściej taki stosuję https://www.google.pl/search?q=olejk...0g%3B300%3B300

co za chuj
a gdzie czachy ?

dzięki . dziś wysłałam tzta po Olbas , kupie także ten co polecasz olejek . masaz zastosowany ...mam nadzieje ze dobrze ....
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
dobra a ja do nauki
...........
Stary 2014-02-19, 17:26   #1846
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
do du..py jest ta kaszka nestle zdrowy brzuszek, zrobiłam na mleku bebiko bo miałam saszetki (swoją drogą śmierdzi to mleko i strasznie słodnie bleh) to się porobiły grudy i gluty to szybko na wodzie próbuje, już lepiej ale i tak grudki, pare łyżek dałam Florkowi ale już nie dam niby bez cukru a słodkie i fuj. nie ma to jak Holle. mam jeszcze dwie Hippa mleczne jabłkowa i bananowa. robie zaraz próbę./
też nie lubię tych zdrowy brzuszek z tego samego powodu, jakby nie mieszać robią się grudy. ja to przez sitko przepuszczam i czekam aż się w końcu ta kaszka skończy. bardzo żałuję tych kilku kaszek, które kiedyś kupiłam, bo J. nie przepada ani za tym zdrowym brzuszkiem ani za hippem. jednak holle to holle. droższe, ale ile nerwów się oszczędza jak gluty się robią w kaszy albo dziecko nie chce tego jeść.

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Ahaa i dziękiii którejś dziewczynie za cynk o hippie 3 w promocji. Najpierw się wściekłam, że przegapiłam tą promocję, a chwilę potem dotarło do mnie, że to dziś 19 więc się załapię Zaraz pędzę do Rossmana. Dziękuję
ja pisałam, a sama się nie załapałam na to mleko. u mnie w rossmannach nie ma nigdzie hipp 3 przez tą promocję a u nas pustki w domu, mamy jedno mleko otwarte i żadnych zapasów. mam nadzieję, że jutro już się pojawią jak się promocja skończy bo kupić i tak muszę.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 17:33   #1847
BYou
MBZ♥

Oliwko najpierw wielkie dziękuję a książeczka z rączek nie jest wypuszczana
Conversy kupiłam stacjonarnie w outlecie u nas takie:http://mivokids.iai-shop.com/data/gf...3/3/6133_2.jpg
za ząbekten kaszel może być o d ząbkowania bo jest wtedy więcej śliny, a co za tym idzie pojawia się problem z przełykaniem.
Witam w klubie wyalienowanycch towarzysko na tej mojej wiosze to ciężko o fajną znajomość, a siedzenie na ławce pod blokiem i obgadywanie innych mnie nie interesuje

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-02-19 o 17:35
Stary 2014-02-19, 17:42   #1848
nestelle
Zakorzenienie

Oliwka - oby mała zdrowa była !
i super ze teraz ząbkowanie bezproblemowe

co do tęsknoty i odległości to ...ja pobiłam wszystkich . zawsze taka samodzielna byłam , z dystansem także . nie bylam "córeczką ani mamusi ani tatusia ". jak zamieszkałam z tztem w wieku 20 lat to ....przepłakałam cały tydzień za mamą - tak tęskniłam . nie mogłam przestać .tz nawet myślał aby mnie spakować i odesłać do domu ....
Należy wspomnieć koniecznie ze przeprowadziłam się bardzo "daleko" 10 minut jazdy autem od domu rodzinnego
A najśmieszniejsze jest to ze teraz widze rodzicow najwyżej raz na 2-3 tyg. na chwile w sumie ....

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
no to się przy okazji wyżaliłam

Cytat:
.
Witam w klubie wyalienowanycch towarzysko na tej mojej wiosze to ciężko o fajną znajomość, a siedzenie na ławce pod blokiem i obgadywanie innych mnie nie interesuje

.............. zawsze można tyłek komus obrobić na forum
Stary 2014-02-19, 18:01   #1849
achna79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
hej.Byliśmy u chirurga. Przyjęła nas strasza Pani, sprawdziła wiezadełko i stwierdziła że nie jest takie zle. zabieg nie potrzebny. do widzenia.
Trwało to 2-3 minuty więc wiem że nic nie wiem.
opcja a) zaufać tej babie i cieszyć się że zabieg nie jest konieczny
opcja b) znów łazić po lekarzach
jestem zdezorientowana bo bardzo pobieżnie to sprawdziła. Ale skoro nie jest tak źle (i przecież zaczał gaworzyć, je ładnie) to może jednak mu nie przeszkadza

Ja już nie mam pojecia jak z tymi rozmiarami i jak szybko noga rośnie Kamil ma teraz roz 21 na styk i na urodziny dostanie dwie pary adidasów rozmiar 23. Ciekawe kiedy w nie wejdzie?

Ja robiłam ostatnio nowe i lekarz mi powiedział że już nie ma czegoś takiego jak bezterminowe. Nawet Ci co mieli bezterminowe będą musieli po 15 latach je wymienić (żeby pozniej ślepe dziadki nie jeżdziły po ulicach)

To może warto się wstrzymać? Sama nie wiem. Trudna decyzja.

Ja też na temat bucików wiem, że nic nie wiem

Pierwsze słyszę o takim przepisie, że prawko na 15 lat i co? Zaglądam do swojego prawka (wymieniałam w sierpniu) a tam jak byk data ważności

Cytat:
Mi to wygląda na chłopięcą

I wszystkiego naj naj dla Marcelka
Stary 2014-02-19, 18:18   #1850
Dragusia88
Zakorzenienie

ja też samotna we Wro buuu

idę dalej pisać, a tak się nie chce napiłabym się Coli

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 18:25   #1851
achna79
Rozeznanie

Cytat:
dzięki . kupie ten aspirator i sama na sobie przetestuje ....
tak chyba będzie najlepiej. Sprawdzisz czy Ci odpowiada

Cytat:
musialam zrobic mieszanke wybuchowa, bo zjadlam wieczorem kasze gryczana na mleku, popilam to kawa inka i dorzucilam jeszzce kilka cukierkow (mysle ze to zapalenie sluzowki zoladka, zalatwilam sie niezle )
Kasza na mleku? Pierwsze słyszę.

Cytat:
o ja pierduuuuu
tooooooooo się wyspałam

Cytat:
Demeter weź skierowanie i zarejestruj, jak się okaże że usiądzie do tego czasu to odwolasz. Tak czekanie czy ruszy, czekanie na skierowanie na termin- to dużo czasu minie, a jest początek roku więc limity jeszcze są.

co za chuj

Dobry pomysł

A co do drugiego to
Cytat:

dobra a ja do nauki

Cytat:

achna79 ja tak samo jeszcze do niedawna miałam jak byliśmy u rodziców i odjeżdżaliśmy już niby do siebie tz do tż to nie mogłam się żegnać a w samochodzie ryczałam jakby ktoś mi coś tu złego robił. Jakoś mimo wszytsko nie umię się przestawić na życie tutaj gdzie teraz mieszkam.
Teraz nawet jak na weekedn byłam u rodziców to mi teraz cały tyzień przykro ja wiem że jak się mieszka nawet w swojej miejscowości to tak nie jest kolorowo ale zawsze jest 1 czy 2 koleżanki z którymi masz kontakt. Ja teraz spotkałam koleżankę z podstawówki gadu gadu a ta mnie zaprasza na kawę na spacer z dzieciaczkami to mi się ryczyeć zachciało i zazdrość mnie od środka zaczęła zżerać jak ona sobie spacerowała całe lato z dziewczynami po drodze do kawiarni na lody w towarzystwie a ja na wsi sama na spacer 1,5 km w jedną stronę 1,5 km w drugą stronę chyba że pojechałam do któregoś sąsiedniego miasta ale tam czuję się obca-anonimowa nie raz człowiek potrzebuje rozmowy ale ile na telefonie można wisieć albo pójść do kawiarni pogadać a co mam iść sama usiąść ? ale ile można ... no to się przy okazji wyżaliłam

glasiu: Rozumiem Cię i współczuje z całego serca Ja mieszkałam tylko pół roku poza domem i to był najgorszy okres w moim życiu.

Cytat:
Ja mieszkam teraz u siebie i też jestem wyalienowana towarzysko Jakoś tak się porobiło,że kontakty się pourywały. Czasami skoczę do jednej czy drugiej koleżanki i to wszystko.

Cytat:

co do tęsknoty i odległości to ...ja pobiłam wszystkich . zawsze taka samodzielna byłam , z dystansem także . nie bylam "córeczką ani mamusi ani tatusia ". jak zamieszkałam z tztem w wieku 20 lat to ....przepłakałam cały tydzień za mamą - tak tęskniłam . nie mogłam przestać .tz nawet myślał aby mnie spakować i odesłać do domu ....
Należy wspomnieć koniecznie ze przeprowadziłam się bardzo "daleko" 10 minut jazdy autem od domu rodzinnego

.............. zawsze można tyłek komus obrobić na forum
Nestelle : hahaha:
Stary 2014-02-19, 18:28   #1852
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
A najśmieszniejsze jest to ze teraz widze rodzicow najwyżej raz na 2-3 tyg. na chwile w sumie ....
dobra jestes
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Kasza na mleku? Pierwsze słyszę.
u mnie w domu sie tak jadlo (moj maz na sama mysl o kaszy na mleku dostaje drgawek )
Stary 2014-02-19, 18:51   #1853
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
a gdzie czachy ?

dzięki . dziś wysłałam tzta po Olbas , kupie także ten co polecasz olejek . masaz zastosowany ...mam nadzieje ze dobrze ....

...........
o, nie wyczachowało, faktycznie
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 19:30   #1854
achna79
Rozeznanie

Cytat:
u mnie w domu sie tak jadlo (moj maz na sama mysl o kaszy na mleku dostaje drgawek )
ciekawe, to na słodko??
Stary 2014-02-19, 19:42   #1855
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Też prawda...musze z TŻ przedyskutować sprawę.

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Demeter u nas Anielka dopiero w tym tygodniu zaczęła sama siadać czyli 9 miesięcy i 3 tygodnie i to jeszcze jak siada najpierw kuca podciąga się przy czymś później z kucania jedną nogę wywyija później drugą i siedzi Tak więc spokojnie
Dziękuje!
Wałsnie tak Kubus od wczoraj robi - podnosi się przy bujaczku na kolanach siedzi przy nim oparty.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 19:54   #1856
Malpka
Zakorzenienie

hej
nie mam siły nadrabiać
Nestelle mam nadzieję ze u Roszka lepiej już moze zaraz doczytam

a u nas eh dzisiaj złapało jeszcze mnie jestem ledwo zywa musiałam wyjsc z pracy o 12 bo nie dawałam rady
Karolek w nocy nie zwracał za to było kilka wodnistych kup ale wypił ok 200 ml wody Za to w dzień wymiotował 4 razy Jeju jest taki biedny i słabiutki jak położę go do zmiany pieluszki to nawet nie ma siły wstac tylko leży i tak kwęka cichutko Prawie cały dzień przespał tak jak i ja od 12-stej. Jeju martwie sie strasznie jest taki słabiutki nawet nie ma siły siedzieć tylko od razu się kładzie eh
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 19:56   #1857
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej

a u nas eh dzisiaj złapało jeszcze mnie jestem ledwo zywa musiałam wyjsc z pracy o 12 bo nie dawałam rady
Karolek w nocy nie zwracał za to było kilka wodnistych kup ale wypił ok 200 ml wody Za to w dzień wymiotował 4 razy Jeju jest taki biedny i słabiutki jak położę go do zmiany pieluszki to nawet nie ma siły wstac tylko leży i tak kwęka cichutko Prawie cały dzień przespał tak jak i ja od 12-stej. Jeju martwie sie strasznie jest taki słabiutki nawet nie ma siły siedzieć tylko od razu się kładzie eh
Oj Nie idziecie znowu do lekarza? Zeby sie nie odwodnił
Stary 2014-02-19, 20:02   #1858
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Jola to czekam na fotki
Ja myslę nad zakupem quinny zapp xtra 2on się składa razem z siedziskiem bo ten wcześniejszy model niestety nie:/
te wróżby to chyba co dziecko wybierze to taki zawód będzie w przyszłości wykonywac.
Ewa w klubie
znalazłam używke na tablicy i tak nawet fajnie sie prezentuje a chcę kupić na urlopie żeby czymś się poruszać u dziadków..
tylko nie ma kosza pod spodem i nie wiem jaka jest wysoka.. i tak szukam i szukam..
a te wróżby mnie zaciekawiły bo widziałam juz na dwóch roczkach (u Oliwki np.) i kieliszek to jaki zawód by był? ;>

Agnjeska- no mam nadzieję, że koniec bo facet miał dziś dosłać mailem decyzje ale coś nie widzę i chyba już dziś nie zobaczę.. jak jutro nie będzie to mnie rozniesie ;/
ale widzę, że nie ja jedna mam przeboje- ehh Holandia- wiecznie problemy

Moderna- co tam będziesz sprzątała
zawsze sobie powtarzam, że nieposprzątany dom jest oznaką udanego życia małżeńskiego
a koszula to raczej unisex i na Marcelu i na Zosi będzie wyglądała czadowo!
ile płacisz za przesyłkę hm-online?
ja też jestem nerwusem ale 1 nie znam na tyle języka, żeby się wyrzygać 2 mąż mnie hamuje inaczej bym z nimi nawet po polsku jechała

Nestelle-
dzięki i kciuki za poprawę u Roszka!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 20:06   #1859
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
a te wróżby mnie zaciekawiły bo widziałam juz na dwóch roczkach (u Oliwki np.) i kieliszek to jaki zawód by był? ;>
Też mnie to ciekawilo

Kieliszek – wybór kieliszka podobno nie zwiastuje niczego dobrego. Mały solenizant polubi w przyszłości alkohol i będzie prowadzić rozwiązły tryb życia.

Hehe

Więcej na http://wrozby.wieszjak.polki.pl/wroz...k-dziecka.html
Też musimy zrobić bo wydaje się super pomysł
Stary 2014-02-19, 20:09   #1860
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Ale wszystkie prawka mają termin ważności 15 lat, czy tylko te wydane ostatnio? Myślałam, że tylko te wydane po wprowadzeniiu tego przepisu
Od niedawna wszystkie, te bezterminowe też trzeba wymienić.

Cytat:
te nowe. ja mam bezterminowe
Też będziesz musiała wymienić: http://www.dziennikpolski24.pl/artyk....html?cookie=1

Cytat:
ojejj, biedny jakie badania robisz?
Robiłam te testy IgE, morfologia, żelazo, mocz, kał, ferrytyna, alt, ast i jeszcze coś, nie pamiętam. Te trzy ostatnie nie wiem dlaczego Dostałam "zaocznie" takie skierowanie od pediatry, bo muszę zrobić badania przed wizytą.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
tak slyszalam a od jakiego lekarza zaswiadczenie mialas (okulisty czy takiego co bada kierowcow)? bo ja musze reanimowac swoje prawko, i na jazdy sie zapisac
Najpierw okulista, potem lekarz medycyny pracy. I jeszcze trzeba zrobić glukozę.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
i mam pytanie, jak reagujecie na to co nie wolno??
W. już rozumie i przeważnie słucha, po prostu powtarzam surowym tonem "nie wolno", "nie". Jeśli ignoruje (rzadko się zdarza), zasłaniam tę niedozwoloną rzecz i tłumaczę, że nie można, czasem przenoszę w inne miejsce i zabawiam.

Wędzidełko skonsultowałabym jeszcze z innym lekarzem.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości