Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-19, 12:04   #1801
Dragusia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
-------------
No i dziś stało się.....Kubuś spadł mi z łóżka na szczęscie jest ok.
biedny

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 12:30   #1802
achna79
Rozeznanie

Cytat:
1. To w sumie jak się nie ruszy za jakiś czas nic to pójdziemy do niej z tym siedzieniem. Tylko terminy pewnie odległe na NFZ

2. Macie 3 koty i psa? Wow! Zapodaj fotę, ja tak lubię zwierzaki Mam w domu 2 koty a ostatnio o psie myślałam ale jednak z psem więcej roboty...

3. No i dziś stało się.....Kubuś spadł mi z łóżka na szczęscie jest ok.
1. Oby się ruszyło
2. Tak , w sumie to rodzice na dole mają ale i tak tam siedzimy prawie cały dzień więc jak by były moje A piesek jest mój, tyle, że mu się nie podobało, że nie pozwalam mu wchodzić do pokoju (żeby Mikołaj się sierści nie nażarł) i przeprowadził się na dół do rodzicówNas odwiedza tylko wtedy jak poczuje jakieś smakowite zapachy
Jak wynajdę jakieś foty sierściuchów to wrzucę

3. Mi Mikołaj spadł 2 razy jak był mniejszy i teraz całkiem niedawno spadł Tżtowi, więc jest już zaprawiony w boju
Całe szczęście, że z Kubusiem wszystko w porządku

Edytowane przez achna79
Czas edycji: 2014-02-19 o 12:36
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 12:42   #1803
corka_rosy
Wtajemniczenie

Hejka!

Nestelle, za nadrobienie z dokładnym przeleceniem
Biedny Roszek Jak noc? Próbowałaś inhalacji? Bardzo pomagają
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a jak złobek?
Jutro pierwsza próba, na 40 min ma być z dziećmi. I mogę nosić swoje jedzenie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Córka ja jeździłam ponad 2 tygodnie bez prawa jazdy, bo zgubiłam portfel a stwierdziłam, że nie wyglądam teraz najlepiej i nie chciało mi się iść robić zdjęcia w takim stanie. podobno jak złapią to tylko 50zł mandatu, nic więcej więc można ryzykować
Ale moje prawko jest nieważne, skończyła mi się ważność badań. Jeżdzę ze skserowanym orzeczeniem lekarskim, że mogę prowadzić, będę się tak tłumaczyć, dlaczego nie mam dokumentu
Natomiast ja notorycznie zapominam o dowodzie rejestracyjnym, leży sobie gdzieś w domu.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
C.R ile będziesz czekać na nowe prawko?
2-3 tygodnie.

Kwiatuszek, BYou, dla uczciwych znalazców, dobrze wiedzieć, że tacy ludzie jeszcze istnieją.

Byłam rano z Wojtkiem na pobraniu krwi, ale się spłakał Jeszcze nigdy nie słyszałam, żeby płakał aż tak. Poprzednim razem podczas pobierania śmiał się i zaczepiał pielęgniarkę, tym razem był jeden wielki ryk, a niestety b. dużo krwi musiał mieć pobranej, więc to trwało i trwało...
Ale jak tylko wyszliśmy z gabinetu, to od razu zaczął rozdawać uśmiechy do innych dzieci, taki zasmarkany i ze łzami na policzkach

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 12:56   #1804
cathlyn
Rozeznanie

Witam i nadrabiam .... Wczoraj sobie ładnie pocytowałam, ale Szkrabencja miała dziwną noc - co chwila się budziła, niby na jedzenie, ale nie chciała jeść. Jestem niewyspana...
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

U nas dzień kiepski...najpierw zdarta skóra pod nosem- spotkanie I stopnia z ławą-o ironio-owalną, bez rogów i kątów.
ło..... współczuje
U nas też ława z kantami i jakoś ją opanowała. Chyba kwestia obycia...
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

a u nas nadal kiepsko Karol zjada i chlust eh teraz zjadł i tż go wziął na siebie i śpią razem nie obudził się po zjedzeniu i zostało w brzuchu boję się co będzie jak się obudzi na kolejne jedzenie czy się to nie skumuluje w brzuchu i eh no nic idę się chyba i ja zdrzemnąć póki Karol śpi żebym jakoś dałą radę wstać do pracy jutro Najgorsze jest to że muszę jutro pójść do pracy czemu wszystko się zawsze dzieje przed 20-stym kiedy to tak ciężko wziąć wolne
Duużo zdrówka, mam nadzieję, że noc była w miarę spokojna...
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
W

Cat, no skończyło się, miałam na 5 lat ze względu na wadę wzroku... teraz mam na 15, ale teraz wszyscy tak mają, wiecie o tym?
Ale wszystkie prawka mają termin ważności 15 lat, czy tylko te wydane ostatnio? Myślałam, że tylko te wydane po wprowadzeniiu tego przepisu
Cytat:
Cathlyn befado ma fajne wzory mają mieć sztywny zapiętek i miękką podeszwę, dostosowującą się do ruchu stópki. Sporo sklepów ma w swojej ofercie tą markę, może znajdziesz u siebie stacjonarnie i na żywo pooglądasz

Cathlyn, za buszowanie po sh ja nie umiem:/za to mama i sis tak i wynalazły ostatnio kurtkę dżinsową nówkę z cherokee, koszulę dżinsową z gapa, w kratkę z nexta, spódniczkę dżinsową z nexta
Wiesz, nie wiem, czy jest sens oglądać na żywo bo nie wiem, czym się kierować w doborze obuwia :P
Tak się jeszcze dopytam - jak to jest z rozmiarem? L. ma 12 cm stopę rozmiar 19 to 12,5cm, rozmiar 20 to 13,2 - który rozmiar lepiej kupić? Gdzieś słyszałam/czytałam, że obuwie powinno być większe, ale ile większe? Jak szybko stopa rośnie w tym wieku?

2. Mi różnie się trafia z SH. Teraz znalazłam taki, gdzie naprawde jest duużo fajnych ciuszków, sporo nowych, dużo firmówek. Wczoraj kupiłam spodenki GAP, koszlukę Next i bodziaki jakiejś dziwnej firmy, później wstawię zdjęcia

Edytowane przez cathlyn
Czas edycji: 2014-02-19 o 12:57
cathlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 13:02   #1805
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Ale wszystkie prawka mają termin ważności 15 lat, czy tylko te wydane ostatnio? Myślałam, że tylko te wydane po wprowadzeniiu tego przepisu
te nowe. ja mam bezterminowe

Stary 2014-02-19, 13:10   #1806
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

ile czosnku trzeba zjeść by wyzdrowieć? to jest minus kp
2-3 ząbki dziennie powinny dać radę.
Jak mnie coś brało jakiś czas temu to wycisnęłam dwa ząbki czosnku przez praske, położyłam na dwóch kromkach chleba z masłem, doprawiłam pieprzem Najlepiej na noc to zrobić, bo się człowiek poci, ale następnego dnia byłam nówka sztuka
Cytat:

ale podobno w autach w których tego nie ma trzeba jezdzic do serwisu( a nie do zwykłego machanika) i tam wyłaczac i do tego dostać zaświadczenie .jednak nie polecam wyłaczac poduszki z przodu pasażera jak i od kierowcy tez trzeba - to powinno być zabronione .
kiedyś woziłam K.i N jak były niemowlakami z tylu - polecam miejsce za fotel.pasazera tak abys odwracając się widziła malucha i mogła ręką do niego siegnąc.
dlaczego bucik nie ma być za kostke?

w ogole to się boje trochę - mam takie tam niedobre myśli - R czasem taki osłabiony , ta temp.skacze .... a to od piątku zamiast poprawy to coraz gorzej . w piątek myslalam ze to takie tam przeziębienie -raz-dwa minie ...a teraz ..... i te duszenie się R - nie może odkaszlec czasem .....
Po pierwsze - duuużo zdrówka! Mam nadzieję, że noc była spokojna i Roszek już się lepiej czuje
1. Właśnie nie za bardzo mi się uśmiecha wyłączanie poduszki, więc będę próbować z L. z tyłu, zobaczymy.
Wydaje mi się że kiedyś w DDTVN było o butach dla dzieci i że ma nie by za kostkę dla takich maluszków uczących się chodzić. Ale nie dam sobie głowy uciąć, że czegoś nie poplątałam, po prostu buty to dla mnie czarna magia...
2. A kysz to czarnowidztwo i złe myśli!

Cytat:
trochę mi się syn wczoraj zapomniał, że materac się kończy a podłoga jest stopień niżej i tak pędził że upadł prosto na nos i ma zadrapany

a w ogóle chyba wam nie mówiłam jak zgubiłam portfel 2 tygodnie przeleżał na parkingu pod sklepem i w końcu jakieś dziewczynki znalazły. Pieniądze i wszystko inne nietknięte

ależ ładna pogoda wczoraj była, wózków na ulicach full. muszę kupić kurtkę zimową, bo w kombinezonie już za ciepło będzie. założyłam pod spód tylko cienkie rajstopy i spocony nie był, ale cieplutki. Za to ja całą mokra, w pewnym momencie miałam wyrzuty sumienia, że K. za cienko ubrany, bo inne dzieci pod śpiworami, kocami pod samą szyję...
1.
2. Jednak jest uczciwość i dobrzy ludzie
3. A opłaca Ci się kurtkę zimową teraz kupować? Jak ubierzesz sam kombinezon - bez kocyka/osłonki, to chyba będzie ok na taką pogodę? A potem możesz jakąś wiosenną kurtkę kupić, to może do jesieni da radę jakoś.

A mnie niezmiernie to intryguje, że jest naprawdę dużo dobrych ludzi wokół nas - przykład portfela, laptopa - tylko mówimy cały czas o tych złych, a warto doceniać takie sytuacje. I takich ludzi.

Ja dzisiaj byłam w pracy złożyć podanie - już mniej więcej wiem jak wracam, kiedy, na ile. Ale opisze potem, bo teraz skorzystam z okazji, że ponadrabiane, dziecko śpi - idę sprzątać i szykować obiad.
A i wróciłam z roboty, zjadłam, wypiłam kawę, nadrabiam, a mąż dopiero przed chwilą przychodzi - jakaś paczka przyszła. Ja pędem do przedpokoju - ogromnee pudło z ksiazkami z AROSA!!! A ja nie zauważyłam Jak się dziecię przebudzi to potestujemy Czereśniową
Stary 2014-02-19, 13:48   #1807
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ile czosnku trzeba zjeść by wyzdrowieć? to jest minus kp
a to cos powazniejszego? czy tylko katar, goraczka?

przy wirusowych nic sie nie robi, samo przechodzi - ja sie tylko wspomagalam sinupretem by oczyscic zatoki, by to splywalo - goraczke mialam tylko jeden dzien - duzo wypoczywac, spac, to najlepsze lekarstwo

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:

Byłam rano z Wojtkiem na pobraniu krwi, ale się spłakał Jeszcze nigdy nie słyszałam, żeby płakał aż tak. Poprzednim razem podczas pobierania śmiał się i zaczepiał pielęgniarkę, tym razem był jeden wielki ryk, a niestety b. dużo krwi musiał mieć pobranej, więc to trwało i trwało...
Ale jak tylko wyszliśmy z gabinetu, to od razu zaczął rozdawać uśmiechy do innych dzieci, taki zasmarkany i ze łzami na policzkach
ojejj, biedny jakie badania robisz?

i kciuki za żłobek

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Jeszcze ostatnio bylo o bucikach - ja raczej bede kupowac te marki Elefanten, ogolnodostepne, mozna przymierzyc, z reklamacja nie bedzie problemow - osttanio sie im przygladalam w sklepie i wiele jest naprawde slicznych i dobrze wykonanych
Stary 2014-02-19, 13:59   #1808
alliw
Zadomowienie

Hej
Przede wszystkim ogromne życzenia zdrowia dla Roszka i Karolka
Ciekawe jak Zosia, Scarlett milczy. Oby wszystko było ok

Odpowiadam na pytanie o włoski Janka - jeszcze tym razem podetnę sama następny raz już u fryzjera

Cytat:
Ano, zawsze lubiałam długo siedzieć, TŻ też jeszcze dłużej siedzi często.
My tez bylismy nocne marki, ale odkad jest J to sie oszczedzamy a bywalo ze tz i do 4-5 rano siedzial...

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

U nas dzień kiepski...najpierw zdarta skóra pod nosem- spotkanie I stopnia z ławą-o ironio-owalną, bez rogów i kątów.
bidulek

Cytat:
Cat, no skończyło się, miałam na 5 lat ze względu na wadę wzroku... teraz mam na 15, ale teraz wszyscy tak mają, wiecie o tym?
tak slyszalam a od jakiego lekarza zaswiadczenie mialas (okulisty czy takiego co bada kierowcow)? bo ja musze reanimowac swoje prawko, i na jazdy sie zapisac

Cytat:
No i jestem z siebie dumna !!!! Nadrobiłam i to sposobem BYou ale super !
także Brawa dla mnie za przelecenie Was Wszystkich i to bardzo dokładnie .

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Tablet przyszedl bez klawiaturki, choc byla w opisie aukcji. Zlozylam reklamacje, czekam na odpowiedz. Ale tak ogolnie jest strasznie fajny, tylko ciezko cytowac, caly czas mi ucieka to wszysko I pisze bez pl znakow, bo za duzo z nimi zachodu Moze jak bedzie klaw. to bede pisac normalnie.
oj, to ja czekam na opinie z klawiatura, bo ja inaczej nic nie napisze. A jaki masz internet do niego?

Cytat:

1. trochę mi się syn wczoraj zapomniał, że materac się kończy a podłoga jest stopień niżej i tak pędził że upadł prosto na nos i ma zadrapany

2. Bzinka to ja przy tobie pikuś po 10 km nie weszła bym już na 3 piętro, ale ja na obcasach śmigam więc powoli sobie idę. średnią prędkość wyliczyło mi na 3,5km/h

3. Pani ostatnio widziałam jakąś mamę na ławce w parku, z książką a obok spokojnie stał wózek. to było jak zobaczenie yeti albo coś

4. osttanio usypiałam Karola przy cycu, już mi się wydawało, że spi i chciałam wstać a on chwycił mnie za rękę i mocno do siebie przycisnął

5. a w ogóle chyba wam nie mówiłam jak zgubiłam portfel 2 tygodnie przeleżał na parkingu pod sklepem i w końcu jakieś dziewczynki znalazły. Pieniądze i wszystko inne nietknięte

6. moja mama mówi na Karola Kudłatek
1. biedny
2. szalona
3. no co, wu nas sie tak zdarza wczoraj J spal mi 1,5 h, a ja luzik na laweczce
4.
5. wow!
6. bosko

Cytat:
Choć moja Sis kiedyś jak jechała na studia i pakowała się do auta postawiła swojego laptopa na dachu auta zapomniała o nim i odjechała. Laptop spadł. Za parę minut Ona zorientowała się, że nie ma kompa, zadzwoniła do mnie, wróciła ale go już nie bylo. Porozwieszałyśmy ogłoszenia ale bez nadziei. I po miesiącu zadzwonił starszy pan któy go znalazł ale jechał wtedy do sanatorium wnuczka mu dopiero powiedziała, że ktoś szukanie chciał znaleźnego to kupiłam dla tej wnuczki książkę, dla niego wino i dałyśmy podziękowania w gazecie
ale historia! ładne podziękowanie

Cytat:
uff!

Cytat:

Byłam rano z Wojtkiem na pobraniu krwi, ale się spłakał Jeszcze nigdy nie słyszałam, żeby płakał aż tak.
biedny W.
super ze udalo sie z tym jedzeniem zalatwić

A ostatnio pisałyście ze wasze chłopaki uśmiechają się i zaczepiają starsze panie. J. na widok kobitek i dziewczynek ryczy. Do panów się uśmiecha, hmm

A propos zwierzakow, J. zaprzyjaźnia sie z kotami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2061595.jpg (54,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2171665.jpg (45,4 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez alliw
Czas edycji: 2014-02-19 o 14:00
alliw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 14:18   #1809
jolanT
Zadomowienie

hej!

boszzzz co miałam za noc
było mi tak okropnie ciepło, że myślałam, że się uduszę.. to zakręciłam kaloryfer, umyłam twarz w zimnej wodzie i dalej duchoty.. później zaczęły mi drętwieć ręce tak mocno że mam zakwasy bo to się działo jak gdyby w półśnie.. jak juz zasnęłam to Ewa zaczęła się wiercić i uderzyła mnie z całej siły w oko- piętą ;/ normalnie chodzę jak zobmiak a jeszcze musiałam rano wstać o 7ej bo jechaliśmy do urzędu w Holandii..

Agateczka-
wszystko będzie dobrze!
a ten śluz w kupie to całekim możliwe bo u nas też był przy zmianie mleka ale jednorazowo

Tasia- jak to bez klawiatury? odpisali coś?

Demeter- mi dzis rano tez Ewa zleciala z łóżka.. dosłownie wyrwała mi z przewijaka i objechała jej rączka i chyba uderzyła się w brodę bo ma taką lekko odartą..

Nestelle- biedny Roszek
dużo zdrówka!
i dla Ninki 100 lat!

Małpka-
zdrówka dla Karolka!

Dragusia- to Florek taki krzykacz?
jak to mówią- co wrzośnie to urośnie

BYou- za pierwsze kroczki
nasze pierwsze butki Ewa bardzo lubi- ale jeść
pokażę Ewunie w klubie

Kwiatuszek- już otym myślałam, żeby wyjąć te baterie ale Ewie to darcie sie podoba- jak zacznie grać to wywala jęzor i podskakuje

Moderna- w Windows Live Movie Maker można skracać filmiki?
kiedyś polecałaś ten program do zmniejszania a nie wiem czy da się też edytować/skracać?

Kasia-
niestety urzędnicy zawsze muszą nas najpierw wku....!
ja też latam jak głupia, upominam się, piszę, dzwonię i do dzis czekam na to co mi się należy ;/

Achna-
ja też tyle już łez wylałam.. tęsknota strasznie boli ;/
teraz kiedy jest Ewa jest juz trochę lżej ale mimo wszystko są takie dni kiedy się rozklejam.. nie wspomnę już o ciąży i hormonach bo to była kumulacja kumulacji ehh życie..

dziewczyny-
co myślicie o Quinny Zapp'ie? może któraś miała?

co to za "wróżby" na roczek z tymi pieniążkami, różańcem czy coś takiego?

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 14:29   #1810
Moderna
Zakorzenienie

M. zrobil mi niespodzianke na 10 miesiac i nauczyl sie klaskac
do tego jeszcze jodluje jezykiem czy jak to nazwac - pamietacie ufoludka z "Kapusniaczka" z Louisem de Funes? hehehehe..

jak by tak kiedys mlody przy gosciach taki numer wycial, co by sobie pomysleli, czego ta matka to dziecko uczy
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość

Demeter- mi dzis rano tez Ewa zleciala z łóżka.. dosłownie wyrwała mi z przewijaka i objechała jej rączka i chyba uderzyła się w brodę bo ma taką lekko odartą..

Moderna- w Windows Live Movie Maker można skracać filmiki?
kiedyś polecałaś ten program do zmniejszania a nie wiem czy da się też edytować/skracać?

Kasia-
niestety urzędnicy zawsze muszą nas najpierw wku....!
ja też latam jak głupia, upominam się, piszę, dzwonię i do dzis czekam na to co mi się należy ;/

dziewczyny-
ojejj... mi juz dwa razy .. na szczescie zjechal z koldra, wiec male aua - ale mimow szystko kac pozostaje

tak, mozna skracac, zaznacza sie poczatek i koniec filmu

Jola, tylko nie mow, ze ejszzce nie dostalas swojej naleznej kasy (az nie wierze, napisalabym chyba skarge do urzedu wyzej)

Byou chyba ma ten wozek, albo ma zamiar kupic - juz nie pamietam

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-02-19 o 14:31
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 14:30   #1811
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Jeszcze ostatnio bylo o bucikach - ja raczej bede kupowac te marki Elefanten, ogolnodostepne, mozna przymierzyc, z reklamacja nie bedzie problemow - osttanio sie im przygladalam w sklepie i wiele jest naprawde slicznych i dobrze wykonanych
my właśnie kupiliśmy Ewie te pierwsze Elefanten'y

alliw-
a masz długo prawko?
Janek z kotami
ciekawa jestem jak moja Ewa zareaguje na naszego kota u rodziców.. bo ostatnio jak byliśmy to znam tylko reakcje kota na Ewę- uciekł na szafę

29.04.2015
OLAF !

Stary 2014-02-19, 14:32   #1812
Moderna
Zakorzenienie

Doczytalam jeszcze o naszych malenstwach chorych - duzo zdrowka
Stary 2014-02-19, 14:32   #1813
bzinka
Zadomowienie

Alliw piękne kociaki Hania tak samo jezdzi klockami albo zabawkami wali w Dżordża, a on nic ma anielską cierpliwość do niej.

Nestelle - nie ma możliwości zrobić dziecku krzywdy katarkiem, odkurzacz nie ma tu nic do rzeczy, po prostu po podlaczeniu katarka, jak jest za duza moc to nie pociagnie tyle, przytyka sie, tak jakbys rure czymś zatkala. To jest tak pomyslane, ze nie zalezy od mocy odkurzacza.

My już po spacerku, H spala 2,10 godz wiec juz raczej dzisiaj nie mam co marzyc o drugiej drzemce...

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 14:35   #1814
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
my właśnie kupiliśmy Ewie te pierwsze Elefanten'y
super sa, i maja nawet ten znaczek go green (czy jakos tak) - nie uzywaja szkodliwego chromatu przy obrobce skory (chyba tylko trzy firmy wyszly dobrze w testach).

a jakie macie?

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

sliczny jest.. i kotki wspaniale

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-02-19 o 14:41
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 14:50   #1815
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
do tego jeszcze jodluje jezykiem czy jak to nazwac - pamietacie ufoludka z "Kapusniaczka" z Louisem de Funes? hehehehe..

jak by tak kiedys mlody przy gosciach taki numer wycial, co by sobie pomysleli, czego ta matka to dziecko uczy

ojejj... mi juz dwa razy .. na szczescie zjechal z koldra, wiec male aua - ale mimow szystko kac pozostaje

tak, mozna skracac, zaznacza sie poczatek i koniec filmu

Jola, tylko nie mow, ze ejszzce nie dostalas swojej naleznej kasy (az nie wierze, napisalabym chyba skarge do urzedu wyzej)

Byou chyba ma ten wozek, albo ma zamiar kupic - juz nie pamietam
Cytat:
super sa, i maja nawet ten znaczek green (czy jakos tak) - nie uzywaja szkodliwego chromu przy obrobce skory (chyba tylko trzy firmy wyszly dobrze w testach).

a jakie macie?
aaa bo to dziś 10msc
i dla Zosieńki też!

tak niestety dalej czekamy na KG.. teraz mężowi należy się z Niemiec i ten z Holandii (o ironio- którego i tak jeszcze nie dostaliśmy!) musimy odwołać-zrezygnować i przenieść do Niemiec.. ręce opadają.. i właśnie dziś byliśmy osobiście w Holandii bo głupie pały nie potrafią wysłać poczty.. za trudne zadanie chyba jak dla wiatraków
aż mi sie ciśnienie podnosi.. ale mam nadzieję, że to już koniec- dosłownie- walki z wiatrakami!

my kupiliśmy takie
http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...arki/elefanten

29.04.2015
OLAF !

Stary 2014-02-19, 14:54   #1816
BYou
MBZ♥

Demeter dobrze, że nic się nie stało

C.R dla W.

Achna to macie wesoło ze zwierzakami
Dobrze, że upadki niegroźne

Cathlyn to wszystko zależy od firmy jeśli chodzi o rozmiary:/ Zosia też ma stópkę 12cm, a emelki rozmiar 20. Na all w jednej aukcji było podane, że ten rozmiar ma 12,3cm, a na innej 12,8. W sklepie zdrowa stópka pani mi mierzyła wkładkę i ma dokładnie 12,6-i takie poleciła dla Zosi. Dla mnie ważne było przy zakupie tych pierwszych żeby był sztywny zapiętek, miękka poddająca się podeszwa, żeby były e skórki i żeby miały tą poprzeczną "belkę" z przodu-takie lepiej trzymają stópkę. Skopiuję Ci ich opis:
- obuwie wykonane ze skóry naturalnej (licowej), sklejane bezwonnym klejem
- szerokie w paluszkach, wysoki sztywny zapiętek, bardzo sprężyste w okolicy śródstopia
- wnętrze buta - wyściółka: skóra naturalna
- wkładka: wyprofilowana, wykonana ze skóry naturalnej podklejonej pianką (mięciutka)
- podeszwa wykonana z kauczuku termoplastycznego "TR" (miękka i elastyczna, odporna na poślizg i ścieranie), świetnie trzymająca się podłoża
- rodzaj zapięcia: rzep po zewnętrznej stronie, na wysokości kostki
- niezwykle lekkie - para bucików waży zaledwie 15 dkg
- miękkie wypełnienie wokół kostki
- opracowane do nauki chodzenia, wykonane ręcznie
- obuwie posiada liczne atesty i certyfikaty: Zdrowa Stopa, pozytywna opinia Instytutu Matki i Dziecka, certyfikat Centralnego Laboratorium Przemysłu Obuwniczego, tytuł Najlepsze w Polsce, Eko Certyfikat

Moderna wygugluję sobie tą firmę bo nie kojarzę
a dla Marssela i uściski na miesięcznicę

Jola to czekam na fotki
Ja myslę nad zakupem quinny zapp xtra 2on się składa razem z siedziskiem bo ten wcześniejszy model niestety nie:/
te wróżby to chyba co dziecko wybierze to taki zawód będzie w przyszłości wykonywac.

Alliw, MarJano z kociakami

Luna, mega

my po spacerku, Zosia ma drugą drzemkę i czekamy na gości

Dziękujemy za życzenia

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2014-02-19 o 14:56
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 15:01   #1817
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
Cytat:
trochę mi się syn wczoraj zapomniał, że materac się kończy a podłoga jest stopień niżej i tak pędził że upadł prosto na nos i ma zadrapany

a w ogóle chyba wam nie mówiłam jak zgubiłam portfel 2 tygodnie przeleżał na parkingu pod sklepem i w końcu jakieś dziewczynki znalazły. Pieniądze i wszystko inne nietknięte

Nestelle biedny Roszek, niech szybko zdrowieje robisz inhalacje? bardzo pomagają. stawiałam też na noc miskę z gorącą wodą, dolewałam kropelkę olbasa, to sobie parowało i lepiej się oddychało

zapaleniem oskrzeli/płuc bardzo łatwo się zarazić od innych dzieci
za nadrobienie

ależ ładna pogoda wczoraj była, wózków na ulicach full. muszę kupić kurtkę zimową, bo w kombinezonie już za ciepło będzie. założyłam pod spód tylko cienkie rajstopy i spocony nie był, ale cieplutki. Za to ja całą mokra, w pewnym momencie miałam wyrzuty sumienia, że K. za cienko ubrany, bo inne dzieci pod śpiworami, kocami pod samą szyję...
biedny nosek K.

super z tym porfelem ze się znalazł i ze istnieją uczciwi ludzie

nie inhalacji nie robie - bo R ma katar cieknący wiec nie ma problemu z zatkanym noskiem , cały dzień mu leci i leci -końca nie widać .w nocy troszkę gorzej bo nie ma jak spłynąć . dziś właśnie postawie miseczke z wodą i kroplami .

trudno ubrać dzieci - pogoda nierowna ... R miał kombi z 3 razy na sobie ,a tak to kurtka ale nie jakas mega gruba . najwyżej nakryłam kocykiem czy w śpiwór .
ale właśnie często widze opatulone dzieci do granic możliwości - jakby się teleportowały z alaski .rodzice oczywiście nie ...
Cytat:
eeee, teraz masz darowane, ale jak Groszek wyzdrowieje to pierwsza będę krzyczeć o foty z urodzin

no właśnie foty . wyszły niespecjalne jakies ....
Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Dużo dużo zdrówka dla Roszka kochanego

Jeszcze miałam pocytowane o rzyganiu ale coś nie widzę. Mikołaj mi wczoraj też potwornie rzygnął. Przed tym wypił mleko i zjadł piętkę chleba. I nie wiem czy może połknął za duży kawałek czy może zjadł jakiegoś kłaka bo uu teściów dwa sierściuchy i kłaków masakrycznie dużo. Ja nie wiem, my mamy 3 koty i psa i kłaków mniej. No w każdym bądź raźnie rzygnął sobie wszystkim co miał w brzuszku, po pół h dałam mu troszkę mleka i usnął po drzemce dostał już dużą porcję i na szczęście już było w porządku.

dobrze ze M.juz lepeiej
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
ale ja chcę wózek hehe, tak serio, to wierzę temu gościowi, rzeczowy facet,muszę się ruszyć do sklepu sprawdzić ten wózek, bo ostatnio jak patrzyłam w smyku w bonarce niestety nie było ich. Nie jest w złym stanie, a kupiłam za ok 40% wartości. Mąż wrócił i namieszał , przyznaje sie,że tez nie wie, jak te wózki mają sie zachowywać, więc może jednak jest OK z nim Prawda jest chyba taka, ze spacerówki jednak są inne niż wózki 3w1 , no i się składają, więc ta konstrukcja nie jest taka sztywna. Już kupiłam mu nakładki na rączki i wybieram jakąś fajną wkładkę może z la millou, będzie fajnie wyglądał.
sieee miotasz z tym wózkiem ..... jak jesteś zadowolona to zostaw . i pewnie idzie tak odpicować fure ze hoo hoooo wkładka ,podusia , nakładki ,torby ....

Cytat:
Kwiatuszku ale szok z tym portfelem Dobrze, że są jeszcze uczciwi ludzie Choć moja Sis kiedyś jak jechała na studia i pakowała się do auta postawiła swojego laptopa na dachu auta zapomniała o nim i odjechała. Laptop spadł. Za parę minut Ona zorientowała się, że nie ma kompa, zadzwoniła do mnie, wróciła ale go już nie bylo. Porozwieszałyśmy ogłoszenia ale bez nadziei. I po miesiącu zadzwonił starszy pan któy go znalazł ale jechał wtedy do sanatorium wnuczka mu dopiero powiedziała, że ktoś szukanie chciał znaleźnego to kupiłam dla tej wnuczki książkę, dla niego wino i dałyśmy podziękowania w gazecie
super ! kolejny przykład uczciwości i to jak wynagrodzony

spróbuje z tym olejkiem !
Cytat:
Nestelle bidny ten Twój Roszek
Oby szybko doszedł do siebie
Co do katarku to wyczytałam, że model Katarek Plus "jest odpowiedni dla odkurzaczy o mocy od 800W do 1800W." W sumie trochę głupio nie wiem ile nasz odkurzacz ma
http://www.blaszanykogucik.pl/2013/1...ra-kataru.html tu cały artykuł
Pisałaś, że Roszek koło 10 miesiąca usiadł? Wiecie co kiedyś nasz pediatra powiedział, że jakby co to da nam skierowanie do neurologa. To w sumie jak się nie ruszy za jakiś czas nic to pójdziemy do niej z tym siedzieniem. Tylko terminy pewnie odległe na NFZ

biedny K. dobrze ze nic się nie stało . u nas to jeszcze przed nami ..... ale jak sobie przypomnę jak starszaki pierwszy raz spadły ..to już się boje...
dzięki za wlepke bloga - bardzo fajny ,nie tylko ten artykuł ...
ja tez mówiłam ze pójdziemy na kontrole jak R nie usiądzie .... ale dałam mu czas ..wyczytałam ze są różne dzieci niektóre szybciej stoją niż siedzą . u nas dało tez rade to ze zaczęłam go sama sadzac i tak łapał ...niby mówi się ze nie wolno no ale on był już duzy - miał mocny kręgosłup ...
teraz siada ale na kolankach . normalnie to rzadko .
wiec mysle ze K tez ma swój czas !
Stary 2014-02-19, 15:02   #1818
Luna0
Zakorzenienie

hej.Byliśmy u chirurga. Przyjęła nas strasza Pani, sprawdziła wiezadełko i stwierdziła że nie jest takie zle. zabieg nie potrzebny. do widzenia.
Trwało to 2-3 minuty więc wiem że nic nie wiem.
opcja a) zaufać tej babie i cieszyć się że zabieg nie jest konieczny
opcja b) znów łazić po lekarzach
jestem zdezorientowana bo bardzo pobieżnie to sprawdziła. Ale skoro nie jest tak źle (i przecież zaczał gaworzyć, je ładnie) to może jednak mu nie przeszkadza

Co do spania to u nas Kamil spadl raz z naroznika ale to dawnooo i na poscieli. Za to uwielbia robić psikusy jak tylko wyjdę poza zasięg jego wzroku on ładuje się na narożnik, a gdy usłyszy jak lece po niego to zaczyna się cieszyć i po narożniku skakać
on uwielbia słowa "nie wolno"

i mam pytanie, jak reagujecie na to co nie wolno??
Bo ja już sama nie wiem co robić. Wcześniej mówiłam nie wolno i zabierałam od danej rzeczy. Teraz próbuje mówić nie wolno i odpychać jego rękę ale K. jest tak uparty że po parunastu próbach zaczyna się płacz i dalej sięga
Czy to jest już odpowiedni wiek na konsekwencję i nawet jeśli wrzeszczy trzymać się swojego? Czy może lepiej dalej mówić nie wolno i zainteresować go czymś innym??

Cytat:
Tak się jeszcze dopytam - jak to jest z rozmiarem? L. ma 12 cm stopę rozmiar 19 to 12,5cm, rozmiar 20 to 13,2 - który rozmiar lepiej kupić? Gdzieś słyszałam/czytałam, że obuwie powinno być większe, ale ile większe? Jak szybko stopa rośnie w tym wieku?
Ja już nie mam pojecia jak z tymi rozmiarami i jak szybko noga rośnie Kamil ma teraz roz 21 na styk i na urodziny dostanie dwie pary adidasów rozmiar 23. Ciekawe kiedy w nie wejdzie?

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
te nowe. ja mam bezterminowe
Ja robiłam ostatnio nowe i lekarz mi powiedział że już nie ma czegoś takiego jak bezterminowe. Nawet Ci co mieli bezterminowe będą musieli po 15 latach je wymienić (żeby pozniej ślepe dziadki nie jeżdziły po ulicach)

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 15:13   #1819
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
aaa bo to dziś 10msc
i dla Zosieńki też!

tak niestety dalej czekamy na KG.. teraz mężowi należy się z Niemiec i ten z Holandii (o ironio- którego i tak jeszcze nie dostaliśmy!) musimy odwołać-zrezygnować i przenieść do Niemiec.. ręce opadają.. i właśnie dziś byliśmy osobiście w Holandii bo głupie pały nie potrafią wysłać poczty.. za trudne zadanie chyba jak dla wiatraków
aż mi sie ciśnienie podnosi.. ale mam nadzieję, że to już koniec- dosłownie- walki z wiatrakami!

my kupiliśmy takie
Heh wiesz skarbowka w nl zrobiła taki burdel że czekać można w nieskończoność. .. mi wstrzymali kasę na żłobek bo doliczyć się czegoś nie umieją -.- miałam ochotę ich wybić. .. i dalej mam. Zazdroszczę że u was już koniec walki (;

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-19, 15:28   #1820
Moderna
Zakorzenienie

No M. spi, zrobilam sobie kawusie - mialam sprzatac, ale mam dzis dzien pod tytulem "Pierd... nie robie"

Moze uda mi sie cos nadrobic

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Heh wiesz skarbowka w nl zrobiła taki burdel że czekać można w nieskończoność. .. mi wstrzymali kasę na żłobek bo doliczyć się czegoś nie umieją -.- miałam ochotę ich wybić. .. i dalej mam. Zazdroszczę że u was już koniec walki (;
Aga, pochwal sie jakie prezenty dostala Jasmine na urodziny (tort byl przesliczny )

a dla wiatrakowych urzedow naleza sie mocne baty

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:

my kupiliśmy takie
dla urzedu (widze, ze dosc dlugo bylas cierpliwa ja to nerwus jestem w urzedniczych sprawach i chyba roznioslabym im tam bude )
ciekawe czy sa inne kolory, bardzo fajne
Cytat:
a dla Marssela i uściski na miesięcznicę
i dla Zosienki
urodziny coraz blizej

ja pierwsze buty na pewno kupie stacjonarnie, chce by mi dobrze doradzono jaki rozmiar itd - wiem tylko tyle, ze pierwsze buty sa bardzo wazne
Stary 2014-02-19, 15:30   #1821
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
A ostatnio pisałyście ze wasze chłopaki uśmiechają się i zaczepiają starsze panie. J. na widok kobitek i dziewczynek ryczy. Do panów się uśmiecha, hmm

Cytat:
1.boszzzz co miałam za noc
było mi tak okropnie ciepło, że myślałam, że się uduszę.. to zakręciłam kaloryfer, umyłam twarz w zimnej wodzie i dalej duchoty.. później zaczęły mi drętwieć ręce tak mocno że mam zakwasy bo to się działo jak gdyby w półśnie.. jak juz zasnęłam to Ewa zaczęła się wiercić i uderzyła mnie z całej siły w oko- piętą ;/ normalnie chodzę jak zobmiak a jeszcze musiałam rano wstać o 7ej bo jechaliśmy do urzędu w Holandii..

2.Demeter- mi dzis rano tez Ewa zleciala z łóżka.. dosłownie wyrwała mi z przewijaka i objechała jej rączka i chyba uderzyła się w brodę bo ma taką lekko odartą..

3.Dragusia- to Florek taki krzykacz?
jak to mówią- co wrzośnie to urośnie

4.dziewczyny-

5.co to za "wróżby" na roczek z tymi pieniążkami, różańcem czy coś takiego?
1.
2.
3. oj potrafi wrzasnąć na dole go słychać a my na 3piętrze
4. a nestelle nie ma tego wózka?
5. pierwsze słysze
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja robiłam ostatnio nowe i lekarz mi powiedział że już nie ma czegoś takiego jak bezterminowe. Nawet Ci co mieli bezterminowe będą musieli po 15 latach je wymienić (żeby pozniej ślepe dziadki nie jeżdziły po ulicach)
póki co nic nie słyszałam zeby byl przepis ze trzeba wymienic

i wszystkiego naj najlepszego dla Zosi i Marcelka

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2014-02-19 o 15:32
Stary 2014-02-19, 15:40   #1822
Moderna
Zakorzenienie

Dziewczyny, kupilam dla M. na wiosne koszule jeansowa - ale maz mowi, ze to dla dziewczynki (moze dlatego, ze ma takie biale perlowe giuziki? ) - zostawic czy zwrocic?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6015.jpg (53,0 KB, 27 załadowań)
Stary 2014-02-19, 15:41   #1823
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
3. oj potrafi wrzasnąć na dole go słychać a my na 3piętrze

dziekuejmy za wszystkie zyczenia miesiecznicowe
Stary 2014-02-19, 16:07   #1824
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

biedulek dobrze ze chociaż jak wychodził to uśmiech był .
trzymam kciuki za juztrzejszą wizytę w żłobku -oby się spodobało ! i ze jest możliwość przyniesienia własnego jedzenia !
Cytat:

Wiesz, nie wiem, czy jest sens oglądać na żywo bo nie wiem, czym się kierować w doborze obuwia :P
chyba trudno jednoznacznie okreslic jak szybko stopa rosnie takiemu maluchowi.
ja się kieruje marką - z atestami i z doświadczeniem . Rochowi kupie Naturino ,ewentualnie primigi . Ecco tez fajne czasem .

Ja mam prawko bez terminu .

Cytat:
Odpowiadam na pytanie o włoski Janka - jeszcze tym razem podetnę sama następny raz już u fryzjera

dla mamy fryzjerki (ja bym się nie odważyła )

J jak zawsze Bossski ,kociaki tez fajne

a dlaczego "reanimować" prawko ????
Cytat:

Nestelle- biedny Roszek
dużo zdrówka!
i dla Ninki 100 lat!

dziewczyny-

co to za "wróżby" na roczek z tymi pieniążkami, różańcem czy coś takiego?
to takie tam zabawy ...

ja mam Zappa . jeśli chodzi Ci o zwykłego . bo jest jeszcze nowszy Zapp ekstra ,a najnowszy Zapp ekstra 2 .

Cytat:
dla Marcelka i wszystkiego Naj
jak się czujesz dzisiaj? lepiej?
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Nestelle - nie ma możliwości zrobić dziecku krzywdy katarkiem, odkurzacz nie ma tu nic do rzeczy, po prostu po podlaczeniu katarka, jak jest za duza moc to nie pociagnie tyle, przytyka sie, tak jakbys rure czymś zatkala. To jest tak pomyslane, ze nie zalezy od mocy odkurzacza.
..
dzięki . kupie ten aspirator i sama na sobie przetestuje ....
Cytat:
trzymam mocno kciuki aby się udało !!!!

BYou - wszystkiego Naj dla Zosi
Stary 2014-02-19, 16:09   #1825
BYou
MBZ♥

Moderna to koszula hm? kupiłam taką dla Zosi ale wg mnie to unisex

Dragusiu
co do prawa jazdy to chyba jest jak Luna pisze że trzeba potem robić badania

Luna ja bym to chyba skonsultowała z jeszcze jednym lekarzem
Ja mówię do Zosi:zostaw, czasem nie wolno. I skutkuje. W jednym dwoch przypadkach na kilkanaście trzeba Ją zabrać i dociągnąć uwagę.

Stary 2014-02-19, 16:14   #1826
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
dla Marcelka i wszystkiego Naj
jak się czujesz dzisiaj? lepiej?
dziekuje, dzis juz jest dobrze

Roszek spi?

Cytat:
Moderna to koszula hm? kupiłam taką dla Zosi ale wg mnie to unisex
tak, h&m (kupilam na przecenie 50% ) . mowisz unisex? to zostawiam
Stary 2014-02-19, 16:27   #1827
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
hej.Byliśmy u chirurga. Przyjęła nas strasza Pani, sprawdziła wiezadełko i stwierdziła że nie jest takie zle. zabieg nie potrzebny. do widzenia.
Trwało to 2-3 minuty więc wiem że nic nie wiem.
opcja a) zaufać tej babie i cieszyć się że zabieg nie jest konieczny
opcja b) znów łazić po lekarzach
jestem zdezorientowana bo bardzo pobieżnie to sprawdziła. Ale skoro nie jest tak źle (i przecież zaczał gaworzyć, je ładnie) to może jednak mu nie przeszkadza

i mam pytanie, jak reagujecie na to co nie wolno??
Bo ja już sama nie wiem co robić. Wcześniej mówiłam nie wolno i zabierałam od danej rzeczy. Teraz próbuje mówić nie wolno i odpychać jego rękę ale K. jest tak uparty że po parunastu próbach zaczyna się płacz i dalej sięga
Czy to jest już odpowiedni wiek na konsekwencję i nawet jeśli wrzeszczy trzymać się swojego? Czy może lepiej dalej mówić nie wolno i zainteresować go czymś innym??
moim zdaniem konsekwentnym trzeba być od początku . ale takie brzdące nie do końca rozumieją o co nam chodzi dlatego trzeba do znudzenia powtarzac i odwracac uwagę tez.....

z tym zabiegiem ... dziwnie ? no jak to raz mówią ze trzeba a raz ze nie???? poszłabym na konsultacje do kogos innego .....
Cytat:
Dziewczyny, kupilam dla M. na wiosne koszule jeansowa - ale maz mowi, ze to dla dziewczynki (moze dlatego, ze ma takie biale perlowe giuziki? ) - zostawic czy zwrocic?
no wiesz zależy od Ciebie - jak Ty to widzisz..... ???? te guziczki trochę takie .... ale w sumie jak komus nie przeszkadza . ja kupiłam z hm czarną dżinsową . guziczki czarne .

Malpka - jak tam nocka???? jak się czujecie ,jak Karol???

Scarlett- a jak u Was ?mam nadzieje ze Zosia zdrowa...!

U nas nastąpiła poprawa -choć boje się jeszcze głosno mówic . temperatura się nie pojawiła w nocy i mam nadzieje ze już więcej nie będzie . R troszkę się dusił jeszcze w nocy ale widać ze antybiotyk podziałał . Katar nadal się leje - rano poszła krew z nosa ...
no i kaszel mocny ....
dalej walczymy . ale widać ze leki dają rade .
mam już kupione polecany przez Was olejek Olbas , jeszcze "katarek " zakupie " (tzn mąz).

Co do bucików ja niewyobrazam sobie kupic przez neta .musze przymierzyć ,sama zdecydować ile zapasu zostawić w rozmiarze . także kupuje w stacjonarnym . Polecam Naturino ,potem Primigi i Ecco. takie kupuje starszakom od małego ....

Dziękuje Wszystkim za zyczenia powrotu do zdrowia - widać kciuki dają rade
Stary 2014-02-19, 16:30   #1828
BYou
MBZ♥

Co do bucików to kupiłam przez sklep internetowy ale z tego powodu, że stacjonarnie nie było rozmiaru w granaciemierzyłyśmy ten model w pomarańczowym i różowym

Nestelle bardzo się ciesze, że lepiej

Moderna, no patrz u nas nie była na %

Stary 2014-02-19, 16:31   #1829
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje, dzis juz jest dobrze

Roszek spi?
to dobrze ze si elepiej czujesz ,ciekawe co to było ???
tak R spi .
Kuba konczy szkole i tz zawozi go na trening a ja ide się połozyc na pól godzinki - jak Ninka mi da musze troszkę odespać nocke ....
Stary 2014-02-19, 16:33   #1830
Moderna
Zakorzenienie

Znalazlam zdjecie, i ta koszula jest jednak w kategorii chlopcy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg baby_boy_size4m-2y_shirts.jpg (57,6 KB, 21 załadowań)

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości