|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Meneq....on ruchliwy od zawsze... odkąd zaczął pełzać.
Nancy...nie wiedziałam że zaparcia mogą być powiązane z AZS?
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia-wstyd nawet pisać
|
#4173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Widze, ze wszystkie chca mi piatki przybijac
![]() ![]() Cytat:
Trzymam kciuki, zeby sie ulozylo po Twojej mysli, bo odnosze wrazenie, ze lubisz swoja prace. Cytat:
![]() Jeeej, jak Ty umiesz wszystko madrze wytlumaczyc. Lubie czytac jak piszesz, ale jednoczesnie doluje mnie to, ze sama taka madra nie jestem... Pogrubione - moj to jeszcze dzidziuś pod tym wzgledem, robi po swojemu. Jak ja wieszam to on sciaga i sie smieje ![]() To powiedz mi jeszcze skad sie biora takie rozwrzeszczane marketowo-podlogowe dzieci? Gdzie rodzice zrobili blad skoro te wszystkie zachowania wygladajace na wymuszanie to emocje dziecka...?Cytat:
Jak jestem cicho (czytam, siedze na kompie) to Kuba i 2-2,5h potrafi przespac. A jak przygotowuje obiad, robie cos w domu to zwykle krocej... |
|||
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym zawalu dostala jakby mi Kuba tak siedzal na samym brzegu ![]() DEbrah - Ty jak cos napiszesz to.... ![]() : oklaski:
|
|
|
|
|
#4175 |
|
Zadomowienie
|
marsi
trzymam kciuki zeby w pracy bylo dobrze Debrah bardzo madrze napisane tylko tak ja wyzej zostalo wspomniane co robic zeby dziecie nie wymuszalo tak np. jak sie widuje w sklepie mama mowi dziecku ze czegos nie kupi a dziecko kladzie sie na podloge i wyje w nieboglosy |
|
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I innym dzieciom też się tak ZDARZA, a że akurat Daria ma te krótkie akurat wtedy, jak inne mają dłuższe, to Ci się wydaje, że tylko Daria tak krótko śpi Pola przecież tak samo ma - normą u nas jest jedna godzinna drzemka, a wiadomo, że czasem się trafią takie 3 czy 4 godzinne - trzeba się tym pochwalić Z drugiej strony - nieraz i 20 minut na cały dzień jest.---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja bym chciała żeby miała swój pokoik ![]() Cytat:
|
|
#4180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka, widziałam na fb jak Ania pięknie chodzi
a jaka ona do Ciebie podobna! ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- ja mam zwykłe szelki dla Darii (od siostry używane). Jeszcze nie korzystałyśmy
|
#4182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ewa poszła spać o 22, o 23 już była pobudka, która mnie zatrzymała z nią na pół godziny. Potem jeszcze kilka, ale już nie rejestrowałam Od 7 już drzemała przy cycku i przed 8 wstała z histerią, że chce spać. Na chwilę obecną miała jedną drzemkę, która trwała 20 minut, spać nie pójdzie przed 21
|
|
|
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy nigdzie nie mogę znaleźć powiązania zaparć z AZS.... masz gdzieś takie info???
no i PSTRYKU....apropo Kaszki Nestle...u mnie najczęściej robi tż- i mówi że żadnych grudek nie ma...ale my robimy na pepti a wcześniej na tym mleku na zaparcia Bebilonu....ono bardzo wodniste-może dlatego u nas nie ma grudek????? a ja dziś zrobiłam bezę z kremem..mam borówki...zaraz skomponuję to do końca...mniammmmmmmmmmm
|
#4184 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
zaraz czeka nas ciapu ciapu i z tej okazji Filip ciągnie za sobą ręcznik po całym pokoju i powoli się rozbiera ![]() BUZIAKI DLA OLIWKI Cytat:
Ania, faceci to nie ogarniają czasem najbardziej oczywistych rzeczy, "no bo przecież położyłby się na plecach i zjechał" ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4185 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dobry!
anna zasnęła dzisiaj w 15 minut ) z kaszką manną liczę na cudowną nockę ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45216957] Oj tam, dajesz radę a to najważniejsze ![]() ja ciągle się zastanawiam, czy te fotki to nie ściema a ty - akurat mnie tam się podobałaś latem mnie się takie kobiety kobiece bardzo podobają[/QUOTE] nooo, niby tak ![]() co do pogrubionego - to ze już schudłam wcale nie oznacza, że nie jestem dalej krągła a jak nie wierzysz w fotki na fb chodakowskiej to mogę ci przesłać swoje, bo też takie mam - ale dalej liczę na więcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
fewcia, pliiiis! ty masz wielki brzuch? przepraszam, ale ![]() Cytat:
naprawdę jest do mnie podobna? lejesz miód na moje serce bo wszyscy mówią, że to klon TŻ ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- aaa i jeszcze mam pytanie. bo chcę kupić ani jakieś zabudowane buty na wiosnę (a później balerinki of kors ). no i jakie firmy olecacie? bo obadałam bartka, i te które mi się podobają to 189zł chcą! trochę za dużo jak dla mnie, skoro pochodzi w tym max 2-3 miechy :/
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4186 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Młoda już śpi Ząbki dokuczają jej mocno, niech te czwórki wyjdą wreszcie. Jak szczotkujemy zęby, to wręcz z takim zawzięciem gryzie szczoteczkę. Smaruję jej żelem, doraźnie pomaga, ale męczy się Mycha moja długo już. Dzień ogólnie spoko. Wieczorem będziemy mieć gości, więc nadrabiałam Was teraz na szybko. Cytat:
Wkurza mnie takie - nie wiem, jak to nazwać - "stresowanie dziecka swoim lękiem", tzn. mam na myśli wszystkie te "uważaj, ona zaraz sobie coś zrobi", "jezusmaria" itp., powiedziane głośno, wykrzyczane wręcz. Ani ja, ani tz tak nie reagujemy i jak ktoś tak krzyknie, to Młoda z automatu zaczyna albo płakać, albo kompletnie przestaje skupiać się na tym, co robi i wtedy rzeczywiście może być kiepsko. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I fajnie, że z pracą się wyjaśniło! Oby tak już na stałe ![]() Cytat:
przykro mi bardzo, trzymam kciuki, by wszystko się pozytywnie wyjaśniło Cytat:
Moja mała też ma teraz tak, że bierze nas za rękę i prowadzi, by jej coś dać, gdzieś ją podnieść itp. Ostatnio pokazuje nam, że chce się bawić w szukanego, tzn. pcha lekko, sama ucieka, a jak my jeszcze nie zakumamy, to wraca, pcha znów i sama się chowa. Z reguły za trzecim razem wiemy, o co chodzi ![]() Co to ja jeszcze miałam... Little, Fewcia - zdrówka dla maluchów Debrah - pięknie i mądrze piszesz, zgadzam się z każdym słowem! Mała - Młody boski No i nie zapamiętałam więcej... Dobrego wieczoru! |
|||||
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
hello!
Nancy chcialam zameldowac ze my dzisiaj z kuzynka tez Twoja pizze smignelysmy i jest boska!!! Laduje w ulubinych przepisach ![]() machnelam dzisiaj 15km nawet nie wiecie jak mnie nogi bola!Tesknie! Bede w weekend jakos
|
#4188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za to co napisałaś. Takiej wiedzy mi brakowało. Zuzka też ma teraz taki etap :P Fewcia, Little - zdrówka dla Waszyh pociech Marsii - oby kłopoty w pacy minęły Dziewczynyna pytania odnośnie prayc odpisałam w k. Tutaj nie wiadomo kto czyta ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Słodki |
||
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Oliwko wszystkiego najlepszego
Cytat:
Ciekawy temat poruszyłyście i oczywiście Debrah wszystko pięknie wyjaśniła. Szkoda, że ja nie jestem tak mądra i cierpliwa... Zdarza mi się niestety podnieść głos na Domcię i powiedzieć, żeby np. się uspokoiła, bo i tak tego nie dostanie itp.. Potem mam okropne wyrzuty sumienia, ale no właśnie problem jest we mnie, bo to ja nie mam cierpliwości, a Domcia biedna nie rozumie
|
|
|
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nie raz i nie dwa takie coś się zdarzy. Mi też się zdarzyło, też miałam wyrzuty sumienia. Jakoś nabrałam dystansu, bo takie sytuacje zdarzały się wtedy kiedy chciałam coś zrobić. A teraz po prostu to odkładam i zajmuję się dzieckiem, bo wiem już że za chwilę ona się uspokoi a ja będę mogła wrócić do tego co robiłam. Debrah jestem ciekawa co odpowiesz dziewczynom nt. dzieci w sklepie kładących się na podłogę bo rodzice nie chcą czegoś kupic. Gdzie tkwi błąd i jak tego uniknąć ?? Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2014-02-19 o 20:30 |
|
|
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
jeju ja przepraszam,że wprowadzam taką złą energię ale chyba sobie strzelę w łeb
Leosio ma znowu gile po pachy i łapie się za uszko nie no ja się chyba załamie, wszystko ostatnio pod górkę, normalnie mam dość idę płakać buziaki kochane |
|
|
|
#4192 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej zdrówka dla Leosia ![]() trzymaj się Kochana
|
|
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewulka wstaw swoje fotki do k.
|
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Dadzik wykąpany, pojedzony, i wlaśnie sobie przyniósł jakąś grajkę-zabawkę i non stop męczy jeden i ten sam przycisk
![]() marsi tulam ![]() Miśka, co do szelek Dawid mi ładnie chodził za rączkę. Do czasu aż przedwczoraj jakaś baba zaczęła go zachwalać że takie grzeczne dziecko! No i się od wczoraj samowolki domaga. Urzekła go pinda, czy przechwaliła, czy co |
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam najgłupszą rzecz na świecie
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi.
|
|
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nigdy nie palilam. strasznie niepodoba mi sie jak dziewczyna/kobieta pali dla mnie fajuny sa obrzydliwe, jak pomysle o tym smrodzie to ![]() a wlasciwie to czemu to zrobilas? cos cie zdenerwowalo? Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-02-19 o 21:02 |
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już na dobre mi się odechciało No smród obrzydliwy, a jaki w buzi jest ![]() Pstryniu nie wiem czemu, naszła mnie chęć. Już od kilku dni mnie korciło, w końcu się złamałam. Ale szczerze żałuję. Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2014-02-19 o 21:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

Czasem krzyczy jak rozmawiam przez telefon bo chce go do ręki - ale nie dostaje po prostu. Zajmuję ją czymś innym./ Potrafi mi już ten telefon oddać jak poproszę - a kiedyś by się z nim schowała pod dywan 

to baaaaaaaardzo niepodobne do niej
ale jak będzie trzeb to albo to albo szelki zakupię

liczę na cudowną nockę
trochę za dużo jak dla mnie, skoro pochodzi w tym max 2-3 miechy :/
boska!!! Laduje w ulubinych przepisach