|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Depresja z powodu braku pracy... Ktoś jeszcze ją ma?? cz II
Cytat:
I w tym szale świątecznym to jednego dnia pracowała 16 godzin. Dla mnie to masakra, no ale sama mówiła i zresztą każdy tak uważa, że z tymi stawkami godzinowymi wiele się nie nawojuje, więc starała się jak najwięcej zarobić, dzieci na utrzymaniu, także rozumiecie. ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Niestety z tym wpasowanie to ciężko, w tym momencie się stwierdzi, że to, a później się okaże, że całkiem inna bajka potrzebna. Najlepiej w rynek pracy wpasowują się znajomości.
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak to ja kombinuje dalej i sumie chyba zrobie mgr z zarzadzania kadrami |
|
|
|
|
#3363 |
|
Zadomowienie
|
|
#3364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie też myślałam o podyplomówce z kadr, ale nie mam w tym kierunku doświadczenia i boję się, że znowu utknę w darmowych praktykach...
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
Obecnie mam prace jaka mam, ciągle rozglądam sir za nowymi ofertami. Dostalam dzisiaj odpowiedz w sprawie pracy do sklepu obuwniczego. Wiadomość dostalam przez maila, ze zapraszają na rozmowe kwalifikacyjna do hotelu. Tresc wiadomosci zostala wpisana w temat maila. Czy moze to wydawac sie podejrzane? Poza tym data byla podana jako doslownie:2y.02.14. Odpuścić? |
|
|
|
#3366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajny nick ![]() mało profesjonalna odpowiedź, podejrzewam że oferta krzak, jakieś badziewie-ja takie oferty juz z kilometra rozpoznaję - bociągle od chyba łącznie 2 lat siedzę w ogłoszeniach i wysyłaniu cv
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeglądam przedmioty jakie są na tym kierunku i nawet sie może uda jakieś oceny przepisać jak już sobie pójdęa podymlomówke widziałam też z kadr ale ja nie mam mgr jeszcze ależ mi naszło na dalszą edukację
|
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma czego zazdrościć ja
we wrześniu czy październiku jak miałam się wybrać na mgr to takiego zapału nie miałam i nie wiedziałam sama co mam dalej ze soba zrobić trochę żałowałam że zrobiłam sobie rok przerwy i nie poszłam na mgr z rachunkowości jak większość ale jak patrzę dzisiaj to nie żałuję bo już wystarczy mi rachunkowości wole coś nowego i na chwilę obecną są to kadry ![]() ide oglądać na dobre i na złe Edytowane przez pusunia Czas edycji: 2014-02-19 o 20:27 |
|
|
|
#3370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Zresztą jak patrzę na to, co zostaje bestsellerami, a co ląduje w ciemnym zaułku, to aż mi się odechciewa.Byłam na tej rozmowie. Okazało się, że jest to po prostu rozmowa informacyjna, bo będzie kolejny kurs. Na poprzednim nikogo nie przyjęli, bo to była wielka firma i mieli określony typ osób, które chcieli przyjąć (ciekawe...). Teraz będzie kurs do mniejszych przedsiębiorstw, ale dopiero w marcu, czyli praca od kwietnia... Zobaczymy. Mieli zadzwonić dzisiaj, ale jak to u nich bywa, zadzwonią minimum jutro .A tak to jestem wściekła. Jak dorwę te k***y z agencji pracy, to im powyrywam kudły. Nie dość, że w grudniu zwolnili mnie za swoje "widzimisię", a babka złapała focha za nic i nawet nie odbierała telefonów, to jeszcze dopiero dzisiaj wysłali mi papiery (EMAILEM! - chyba im się w internecie zgubiły), plus wysłali mi należne pieniądze na dawno zamknięte konto. Skłamali do urzędu podatkowego w sprawie mojego podatku i ukradli mi prawie 200 funtów, bo tej wrednej jędzy z rejestracji nie chciało się jednej rzeczy do mojego wniosku wpisać (za co oni jej płacą, skoro ona nic nie robi i jeszcze wiecznie burczy?!). Pójdę do nich i dam im popalić. Narobię im takich problemów w urzędzie, że szok .
|
|
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3372 |
|
Raczkowanie
|
Zaproszono mnie mailowo na jutro na rozmowę do eleganckiej restauracji. Szukali "kelnerki z wyżsym wykształceniem i dobrym angielskim" Jadę do oddalonego miasta. Jak znowu nic z tego nie wyjdzie i bezsensownie wydam kase na tę wycieczkę, to się wkurze ...
|
|
|
|
#3373 |
|
Rozeznanie
|
Ja dostalam drugi raz tego samego maila tylko z poprawiona pisownia i poprawiona data .a 25.02.15. Odpuszczę chyba, bo nikt powazny nie zaprasza w takiej formie i to jeszcze do hotelu o.O
|
|
|
|
#3374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Powodzenia! |
|
|
|
|
#3375 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wczoraj nie poszłam Ciebie mailowo informują, a mnie z godziny na godzinę od nas sie tyle wymaga a sami co robią ehh
|
|
#3377 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież to żaden problem. No chyba, że on nie jest faktycznie tym właścicielem. ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3378 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3379 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja jestem zmuszona zmienić "branżę", bo moimi studiami to mogę sobie teraz tyłek podetrzeć. Tylko nie wiem co bym mogła i chciała jeszcze robić... :-(
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
ytaa statystyki nie będę podawała bo chyba każdy ją zna, ile jest nieustawionych konkursów w budżetówce 2-3%? zdarzą się może ze 4-6 w ciągu roku, reszta to po prostu ogłoszenia widmo a następuje rotacja pracowników.
|
#3382 |
|
Raczkowanie
|
Znacie jakieś fajne strony do nauki angielskiego za darmo? Takie coś w stylu akademii parp?
|
#3383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale to też wygląda nieźle: http://www.angielski-kursy.pl/ |
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej znaleźć coś tak fajnego z hiszpańskiego.
|
|
|
#3386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
Coraz częściej marzę, że...pracuję
|
#3388 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór.
U mnie kicha, zero wysłanych CV, zero telefonów, zero rozmów. Jakieś pomysły na szybkie i bezbolesne samounicestwienie?
|
|
#3389 |
|
Raczkowanie
|
I podjęłam decyzję.
Ponieważ jutro mam rozmowę jako prawnik, w poniedziałek ten 3 etap w sądzie (praca marzenie ) a już wiem, że żadnego wolnego bym w windykacji nie dostała po jednym dniu pracy na te rozmowy, no to się zdecydowałam, ze do windykacji nie pójdę. Ale żeby zostawić sobie furtkę, to napisałam maila do kierownika, że z powodów rodzinnych muszę jechać do rodzinnego domu i jeżeli nie ma problemu to mogę zostać ich pracownikiem ale od marca.Trudno przejdzie to przejdzie a jak nie to trudno, bo i tak nie wiem czy bym się tam nadawała. A wiecie, u mnie pod blokiem w supermarkecie często szukają na kasę, atmosfera fajna, bo jestem tam codziennie, ci sami ludzie pracują więc chyba nie jest źle, umowa o pracę, ale cholera szukają ze znajomością kasy a ja nic null zero |
|
|
|
#3390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

I w tym szale świątecznym to jednego dnia pracowała 16 godzin. Dla mnie to masakra, no ale sama mówiła i zresztą każdy tak uważa, że z tymi stawkami godzinowymi wiele się nie nawojuje, więc starała się jak najwięcej zarobić, dzieci na utrzymaniu, także rozumiecie. 

właśnie też myślałam o podyplomówce z kadr, ale nie mam w tym kierunku doświadczenia i boję się, że znowu utknę w darmowych praktykach...

jak już sobie pójdę

. Zresztą jak patrzę na to, co zostaje bestsellerami, a co ląduje w ciemnym zaułku, to aż mi się odechciewa.
Jadę do oddalonego miasta. Jak znowu nic z tego nie wyjdzie i bezsensownie wydam kase na tę wycieczkę, to się wkurze ...