|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
a one z nim?
słodziakzobaczymy jak dzisiaj noc niby sporo pije i to nawet z butelki co u niego nie wchodziło w grę nigdy. Ale jak jutro nadal bedzie tak źle to pewnie pójdę albo do szpitala podjedziemy ![]() najgorzej ze ja tez sie tak fatalnie czuję nie mam siły go nosić wcale, lece się połozyć bo ledwo siedzę:/
|
#1862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ile to juz u Karolka trwa? bodajze jak dluzej niz 3 dni to warto podpytac lekarza, zeby sie nie odwodnil ![]() Cytat:
![]() za przesylke nic nie place - w necie sa kody znizkowe na 5€, tyle ile kosztuje wysylka (i na 25% na jeden z artykulow)
|
|
#1863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
------------- Aaa zapomniałabym: Alliw, cudne zdjęcia w ogole uwieeeeelbiam zdjęcia dzieci ze zwierzakami Co do myślenia o drugim dziecku - TŻ miał sen: śniło mu się, że urodziła się nam dziewczynka (podobna do niego)
|
|
|
|
|
#1864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak TŻ i Julka? Poruszyłyście temat samotności - mieszkałam w sześciu miastach, 2 za granicą. Za każdym razem po przeprowadzce ryczałam kilka dni, ale potem brałam się w garść i wychodziłam do ludzi. Szybko okazywało się, że prawie w każdym mieście mam jakiś starych znajomych, odnawiałam kontakt, dzięki nim poznawałam nowych ludzi i już samotna nie byłam. Inna sprawa, że ja jestem samotnikiem i choć potrzebuję ludzi, to będąc sama też bardzo dobrze się czuję i po prostu tego od czasu do czasu potrzebuję.
|
|
#1865 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1866 |
|
MBZ♥
|
Malpko
![]() C.R ja poszłam do obcego miejsca za mężem. Poznałam kilka dziewczyn, z 3 miałam bliższy kontakt-z Jedną dalej jest, tylko wyprowadziła się do innego miasta:/z tymi dwoma jest tyle o ile. Brak mi takiego kontaktu, takich znajomości jak mam tu w rodzinnym mieście... |
|
|
|
#1867 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Taki biedny Karolek i Ty tez biedna ... a podajesz mu elektrolity? Tobie tez by się przydały . i priobiotyk ,także dla K. .Jest tez spaecjalny kleik Hippa (do kupienia w aptece) przy tego typu chorobach - http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p2902-Hipp..._ryzowy_200_mlA K.był zaszczepiony na rotawizrusy? Cytat:
Cytat:
Agnjeska- poka foty z roczku !!!!! i pochwal się prezentami !!!! U Roszka znaczna poprawa- gorączki już całą dobe nie miał ! a wczoraj był na wadze u lekarza - 8750 . ale cos czuje ze niedługo będzie mniej bo jedyne co jada oprócz cyca(a i tu nie wiele teraz)to 150 g słoiczka .
|
|
#1868 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
abyście szybciutko doszli do siebie ![]() Cytat:
A cena tych badań i wzrok ja mam teraz coś koło -3,5 to za 15 lat będzie pewnie więcej to się pożegnam z prawkiem może
|
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nestelle- a Roszek to wysypki nie ma? Bo jakoś równo trzy doby miał tą goraczkę....zobacz no ( i super ze przeszło
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jednak nie trzydniówka ,zbieg okoliczności bo goraczke miał od połowy piątku ,sobote niedziele,poniedziałek i wtorek .mysle ze zadziałal antybiotyk . tak samo flegamina tez daje rade i oklepywanie bo się coraz mniej dusi i przestał wymiotować. ppoza tym poprawa nastroju - coraz więcej się uśmiecha i siły wracają -zaczepiał już starszaki . uffff - jestem już spokojna ...
|
|
#1872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam bardzo podobną, kupiłam w Tesco z F&F, super F. w niej wygląda. Cytat:
Oby szybko przeszło. Nestelle dla Roszka również dużo zdrówka, oby temperatura już nie wróciła. C. R super, że przeszły Twoje słoiczki ![]() Alliv Janek boski Wczoraj była u mnie moja przyjaciółka, super wieczór spędziłyśmy posiedziałyśmy ponad 5h! |
||
|
|
|
#1873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo wcześniej odnawiałam prawko w innym mieście i nie musiałam jej robić.Nie przejmuj się wadą, ja mam -6 i badania przeszłam ![]() Nieee, tylko jedno ukłucie i bez picia tego ohydztwa ![]() Super, bardzo się cieszę
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to za☠☠☠iście!!!!!!! bardzo się cieszę
|
|
#1875 |
|
Wtajemniczenie
|
No hej hej
![]() Noc okropna. A raczej ranek... Krzys obudzil sie przed 5, zjadl cyca, odlozylam i po 5 min. ryyyyk. Znow cyc, ale potem znow placz. I postanowilam nie dac po raz kolejny, odzwyczajac... Wiecie co, On plakal 2,5 h z malymi przerwami, wtulal sie we mnie, chlipal, juz nie mial sily, a plakal jeszcze... Ja razem z nim... Skapitulowalam w koncu, no nie dalam rady, serce mi pekalo... Ja nie dam rady, nie wiem, co mam robic. Oczywiscie z cycem w buzi zasnal w pol minuty... Dragusia - mi ta kaszka zdrowy brzuszek wychodzi, tylko trzeba dac ciepla wode, nie goraca Zreszta czasem nawet Holle grudkowata wychodzi ![]() Kwiatuszku - ha! Mi sie udawalo czytac na lawce w parku Nawet nie raz Nawet wczoraj K. zasnal na spacerze i sobie siedzialam, cchoc akurat ksiazki nie mialam Demeter - biedny Kubus.. Ciekawe, kiedy Krzys spadnie ![]() Corko - wielkie kciuki za zlobek jutro!!! Pewnie Wojtkowi sie spodoba ![]() Cath - i jak Czeresniowa? Nie doczytalam jeszcze - mam nadzieje,ze Roszek i Karol ok...
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia- myślę ze tylko konsekwencją osiągniesz cel
|
#1877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() :przytu l:. Gdybym tylko mogła przyszłabym Ci pomóc. Wiem ze to trudne ,bardzo . i na pewno po stokroć z racji Twojego stanu . Mysle tylko ze musisz sobie raz a dobrze postanowić -zebrac się w sobie i zakończyć . bo jak tak raz mu nie chcesz dac a potem ulegasz nawet po takim długim rozpaczaniu to nie odtawisz go a On będzie wygłupiony .... postanow sobie mocno ze dasz rade . wyobraz sobie może ze wziełas niedozwolony lek albo wypiłaś % . zakładaj bluzki bez dekoltów aby nie kusic a tak w ogole to na początku - przed tym wszystkim może wypróbujesz popularny sposób aby sam się zniechęcił ...i posmaruj sobie sutki czyms niedobrym - sok z cytryny ..(nie wiem co jest jeszcze niedobre ale nieszkodzące ..?) i rób tak przez pare dni ... może Ci ktoś pomóc w nocy ? tz ,mama przez pare dni ? spali by z nim a Ty bys zniknęła z pola widzenia chociaż w nocy .wtedy w dzień będziesz miał więcej siły . ???
|
|
#1878 |
|
Raczkowanie
|
Nestele to zapalenie oskrzeli to chyba jakiś poznański wirus. U nas córa przyniosła pierwsza a potem mały załapał i męczyliśmy się z tydzień...objawy te same co u Ciebie i też skończyło się antybiotykiem. Teraz ja choruję i moi rodzice
![]() Tasia współczuję ja też nie dałabym rady odstawić. Może karm Krzysia dopóki możesz i dajesz radę. Myślę, że sam zrezygnuje. Ja właśnie byłam ostatnio u gina i pytałam o to kp i on mówi, że to duże jest obciążenie dla organizmu a w tym wieku co nasze szkraby kp jest raczej dla dziecka bardziej kwestią emocji, chęci przytulenia się i bezpieczeństwa aniżeli potrzebą żywieniową...no ale ja też nie potrafię chociaż gin mówił, że jak mam dalsze plany macierzyńskie to powinnam odstawić. Łatwo powiedzieć...
|
#1879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Uff myślałam, że to są jakieś bardziej rygorystyczne badania
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1881 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z jodlowania leze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja staram sie byc konsekwentna, jak jest ryk, to szukam szybko czegos interesujacego, zazwyczaj dziala ![]() a z chirurgiem, dziwna sprawa, moze warto poradzic sie innego lekarza Cytat:
bo mialam terminowe ze wzgledu na wzrok, a poza tym zmienilam nazwisko, no i dawno nie jezdzilam ![]() uff uff, oby tak dalej ![]() Dziekuje w imieniu Janka i kotów
|
|||||
|
|
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
Nestelle - cieszę się, że Roszek lepiej
Alliw - swietne foty Janka z kotami ![]() Pytalas, jaki mam internet - mamy UPC z kablowki. JolanT - reklamacje co do klawiaturki zlozylam wczoraj, nadal nie mam odpowiedzi; jutro znow bede do nich pisac (zadzwonic nie ma jak )Wlasnie obejrzelismy Hobbita 2 Uwielbiam Jacksona ![]() Moderna i BYou - NAJLEPSZOSCI dla Marcela i Zosi!!!
Krzyś http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-02-19 o 23:01 |
|
|
|
#1883 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kciuki za bezbolesne wyjscie zabka ja do rodzicow mam 300km, widzimy sie 2 razy w roku (przy dobrych wiatrach), J. bedzie znal dziadkow glownie przez telefon ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to jest najlepsza oznaka powrotu do zdrowia Cytat:
Cytat:
![]() Bzinka, w moim nowym maclarenie tez rączki chodza na boki bo sa regulowane i tam beda luzy. Moderna, ile dajesz Marcelowi suszonych owocow na raz? |
||||||||
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiem was jutro jestem na 60stt Dzis sie tylko pochwalem Ze podpisalam umowe najmu mieszkania W nast tygodniu moge sie po malu przeprowadzac i 1marca dostaje Klucze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2014-02-19 o 23:26 |
|
|
|
#1885 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Malpko,strasznie mi przykro z powodu biednego Karolka...
No i obys Ty szy bko wyzdrowiala!Cytat:
Musze jakos sama sobie poradzic. Moze ten sok to dobry pomysl..?Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Nie bede Mu juz tego robic,na pewno. Czuje sie okropnie,ze najpierw tyle wycierpial i w sumie nie wiadomo po co, bo i tak dostal... No fatalnie mi z tym... Na razie kp. I zobaczymy.
|
|
#1886 |
|
Rozeznanie
|
chyba się zapłaczę.....znalazlam w końcu wenę do odpisania dłużego na Wasze posty a tu kliknęłam jakiś skrót na klawiaturze i cała odpowiedź zniknęła
nic nie udało mi się cofnąć, odzyskać a już byłam na finish'u ....dobra zaczynam jeszcze raz bo jak się zaraz J. obudzi to szybko zniknę ![]() ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:45 ---------- Jestem znów i rozpędzam się, żeby odtworzyć szybko w głowie to czym do Was pisałam ...nie ukrywam, że mam ściągę na kartce bo inaczej chyba bym się nie wkręciła, postanowiłam nauczyć się " dyskutować " z kilkoma z Was w jednym poście i słowa muszę dotrzymać dla włąsnego dobra ![]() BYou gratulacje dla Twojej zdolniachy Z. - moja J. obecnie najchętniej by stała, podnosiła się przy wszystkim możliwym, nauczyła się przemieszczać przy szafkach w kuchni, potrafi też umiejętnie przechodzić od niskiego stolika do sofy i od niedawna bryka przy pchaczochodziku - już nie odblokowuję jej kół bo tak mocno napiera, że daje radę i na wykładzinie i po podłodze ![]() w temacie bucików zatrzymałam się na firmie Bartek i Ecco i chyba nadszedł czas na poznanie czegoś nowego i fajnego, zefknęłam w necie na firmę Emel i od razu mi się spodobała, czy jest coś na co powinnam zwrócić uwagę przy zakupie pierwszych bucików??? Muszę odszukać tą firmę w jakimś stacjonarnym sklepie i coś dobrać, pochwalisz się jakie Ty wybrałaś??? Moderna wracajać do tematu pier.......i nic nie robienia to jestem ZA, od niedawna przestałam mieć wyrzuty sumienia gdy mnie to dopada często gęsto latam na szmacie nawet przy J. ale odpoczynek też się należy, nigdy mi się zdarzało spać w godzinach snu J. nawet za czasów noworodkowych kiedy prawie cały czas spała - no może raz - więc kiedyś trzeba posiedzieć, napić się kafki zbożowej jeszcze i posiedzieć w necie ![]() alliw ja swoje pierwsze prawko miałam na 8 lat ze względu na wadę wzroku a potem dostałam bezterminowo - ale uważam, że powinien być nakaz kontrolnych badań nie tylko wzroku od czasu do czasu bo słabe widzenie lub inne problemy zdrowotne nie są służą kierowcą i innym ![]() Tasia34 współczuję ciężkiego poranka , u mnie nocka też niewesoła bo podbudka regularnie co 2 h i w środku nocy to już byłam wyprowadzona z równowagi....obiecałam sobie karmić J. cycyem do roku o ile będę mogła i słowa dotrzymam a że termin urodzin zbliża się nieuchronnie to czas zacząć myśleć o odstawianiu...lekko nie będzie w nocy włąsnie bo w dzień wogólenie ma kp poza z samego ranka po przebudzeniu dziś byłam w pediatry i polecała mi lekturę: "Każde dziecko może nauczyć się spać " w odniesieniu do odzwyczajania od cyca i spania samodzielnego, opinie książka ma różne jak wszystko, pracę domową odrobię ale czy posłużę się tymi sposobami i technikami to sama nie wiem...napewno musimy być bardzo konsekwentne w stosunku do naszych pociech w tym zakresie bo one już na tyle rozumieją, że ciężko im zrezygnować samoistnie z czegoś dobrego i fajnego, najgorsze to te jęczenie i szloch a tak naprawdę nic złego im się nie dzieje tylko nie dostają tego co chcą NOW - echhhhhhhhh Lunao wspominałaś coś o wędzidełku, ja też się dziś dowiedziałam , że moja J. ma za krótkie i dostałyśmy skierowanie do logopedy, coprawda nie pasowało jej to, że łądnie je i normalnie gaworzy i sylabuje słowa, powiedziałabym, że nawet czasami się kłóci ale nie zaszkodzi iść z tym dalej....tylko dziwię się, że po urodzeniu tego nie stwierdzono a tak się robi podobno i potem żadna pani pediatra do której chodziłam regularnie na szczepienia czy na konsultację też nic nie wspomniałą echhhhh ciekawe czy jakbym nie zapytała o wystawianie przez moją J. czasami języka to czy bym się o tym dowiedziała sama ..... uffff odtworzyłam co pamiętałam ale musiałam iść trochę na skróty myślowe bo J. się przebudziła na kp i teraz już nie mogę przy niej za bardzo klikać.....
|
#1887 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
wiecie co? Karol przedwczoraj w dzień spał aż 3 godziny 2 godziny się zdarza raz na parę tygodni ale 3 to już w ogóle szok... i nie wiem czy nie spałby dalej, ale go obudziliśmy bo już 18 była... a wczoraj spał 2,5 godz ciekawe co mu się stanęłoi nie zapeszając od dwóch dni znowu przesypia całą noc. odkryłam pewną zależność Jak śpię w starych legginsach to się nie budzi, jak spię w spodniach dresowych to się budzi serio dobra, to się pochwaliłam a teraz pewnie będę miała nockę z głowy Cytat:
a Michałek chyba chodzi przy meblach i ścianach już dawno? czy coś pokręciłam? Cytat:
pewnie siostra już straciła nadzieję, że laptop się znajdzie a tu niespodzianka. superdo tż-ta (miałam dużo jego wizytówek w portfelu) dzwoniła matka tych dziewczynek ale też nie chciała znaleźnego, tylko jakąś czekoladę, więc nakupił słodyczy i zawiózł. A jakie one ostrożne były tż podjechał po ten portfel a one do niego, że jaką mogą mieć pewność że to on itd ale miałam jego zdjęcia w środku więc sobie sprawdziły ![]() do dziś się zastanawiam jak żółty portfel przeleżał tyle czasu na śniegu, moze go przysypało Cytat:
ok resztę na szybko przelecę
|
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
ja pier..papier ale jestem wolna z tym nadrabianiem
Dziewczyny mieszkające daleko od rodzin córka ale to i tak chyba mandat 50zł mogą wystawić, bo to za jazdę bez ważnego dokumentu czy jakoś tak. Jak zgubiłam prawko to właśnie czytałam, że nawet jak się już złożyło papiery na nowe prawko to niby nie powinno się jeździć dopóki się go nie ma, ale kto zostawi samochód na miesiąc ![]() Biedny Wojtuś Klementyna a może Kacper przyzwyczajony, że musi na kanty uważać a przy owalnej ławie nie wiedział na co patrzeć i się pogubił ![]() mama opowiadała mi pewną historię. jak byłam mała, u nas w domu w każdych drzwiach był próg. byłam nauczona przez nie chodzić, więc kiedy pojechaliśmy do cioci a tam w drrzwiach nie było progu to lekkie zdziwko i nie wiedziałam jak przejść. podobno stałam i stałam i nie umiałam tego rozgryźć ![]() cathlyn no właśnie nie wiem z tą kurtką, bo niewiadomo czy to już koniec z zimą czy jeszcze wróci a nózki w kombinezonie za krótkie się robią jak przypomnę sobie początek kwietnia w tamtym roku i te zaspy śniegu...Pani jak dziś samopoczucie? alliw Janek przystojniacha jolanT w takim razie warto przecierpieć te melodyjki skoro Ewie się podobaModerna dla jodłującego Marssellakoszula fajna, zostaw chłopy się nie znają kupiłam Karolowi w sh rude spodnie a chłop mi, że gejowskie a malutki tak zgrabnie w nich wygląda ![]() Nestelle ale inhalacje to nie tylko na katar, dobrze robią też na płuca i oskrzela super, że z Roszkiem jest już lepiej Luna ja bym poszła jeszcze do innego lekarza Malpka ogromne kciuki, żeby Wam odpuściło może warto przejechać się do tego szpitala skoro Karolek taki słabiutki. jejku aż się płakać chce szkoda maluchaTasia ![]() znajoma posmarowała sobie cycka pierzem to mała wzięła, starła ręką i dawaj cyca ![]() druga znajoma oddała dziecko na 5 nocy teściowej, tam spał całą noc bezproblemowo bez cycka (w domu okropnie im płakał, krzyczał itp). po powrocie już był odzwyczajony miał wtedy 1,5 rokuTasia i alliw jesteście yeti zazdroszczę siedzenia na ławce przez prawie rok jeden jedyny raz udało mi się posadzić tyłek na ławce i to miałam przed sobą wertep i musiałam bujać wózkiem ![]() nestelle, despa widocznie tirowcowi się należało, skoro niewyczachowało ![]() kiedyś była rozmowa o pchaczu. nam niepotrzebny. przedwczoraj za pchacz robił nocnik, przewędrował z nim przez całe mieszkanie wczoraj puszka po mleku i taboret a te buciki to Wy kupujecie żeby dzieci po domu chodziły czy już na dwór? ---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ---------- o matko i córko! http://www.blaszanykogucik.pl/2013/1...-ukryte-w.html
|
#1889 |
|
Zadomowienie
|
Nestelle zapominam że ty nie facebookowa (: dla Ciebie foto tortu Jaśki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1890 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
na raz to max. jedna sztuka
)---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
a z Roszka to widze tez szczuplaczek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak mi przykro ![]() a smoczek, albo jakas specjalna nakladka na piers, imitacja sutka, ale zeby nie bylo ssania? (tylko czy takie cos mimo wszystko nie nakreca dalej laktacji? )![]() Cytat:
![]() ojjj ja mam czesto takie dni, ale staram sie choc troszke zrobic - wczoraj ewidentnie olalam caly system ![]() Cytat:
haha.. to bylby w tym przypadku zbedny gadzet
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

słodziak
Nie idziecie znowu do lekarza? Zeby sie nie odwodnił 

05.07.2008 

abyście szybciutko doszli do siebie
Dostałam "zaocznie" takie skierowanie od pediatry, bo muszę zrobić badania przed wizytą.
i wzrok 

ma anielską cierpliwość do niej.