|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
u nas kroluje h&m online
![]() Cytat:
(mysle ze to zapalenie sluzowki zoladka, zalatwilam sie niezle )Moze Ninka polozy sie z Toba
|
|
#1832 |
|
MBZ♥
|
Też to znalazłam
Nie przeszkadza to Zosi wyglądać w niej fajnie ![]() kapelutki na lato też miałą z działu dziecięcego smyka
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu nie wyobrażam sobie tak w ciemno - bo niby są podane wymiary ale sama długość to nie wszystko - są stópki szersze -węższe , i kostki to samo .... yyyy zostało mi 20 minut na plezenie sobie
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sio sio - wypoczywac
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
moje starszaki odkąd skończyły 1,5 roku to o położeniu się po południu należy skwitować "ZAPOMNIJ"!
mają to po mamie problem rozwiązany ....
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no, rozwiazany mozemy nosic ![]() ja mam podobna, bedzie widac z daleka, ze mama i synio
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-02-19 o 16:49 |
|
|
|
|
#1838 |
|
MBZ♥
|
Nestelle też nie umiem zasnąć w dzień
ale Ty powinnaś poodpoczywać![]() Moderna ja często ubieram nas w podobne koszule albo bluzki o podobnym kolorze, w paski czy szare bluzy
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
o ja pierduuuuu
poszłam się połozyc na całą sekundę .... pod oknem stanął tir i trąbił ,i trąbił (a na bramie napisane do 16 jasno i wyraźnie ! ) ..... zgadnijcie kto się obudził przestarszony ... tooooooooo się wyspałam
|
#1840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1841 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak tak, dotykanie uciskanie najczęściej taki stosuję https://www.google.pl/search?q=olejk...0g%3B300%3B300 Cytat:
Cytat:
Demeter weź skierowanie i zarejestruj, jak się okaże że usiądzie do tego czasu to odwolasz. Tak czekanie czy ruszy, czekanie na skierowanie na termin- to dużo czasu minie, a jest początek roku więc limity jeszcze są. Cytat:
Cytat:
dobrze,ze lepiej Małpka a Wy?
|
|
#1842 |
|
MBZ♥
|
Nestelle chybabym mu trąbnęła w głowę
![]() Moderna ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Kwiatuszku dzięki za nazwę apki |
|
|
|
#1843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobra a ja do nauki
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo zdrówka dla naszych chorowitków Karolka i Roszka :cmok
BYou pokażesz conversy Zosi a z jakiego sklepu zamawiałaś ?? CR Demeter u nas Anielka dopiero w tym tygodniu zaczęła sama siadać czyli 9 miesięcy i 3 tygodnie i to jeszcze jak siada najpierw kuca podciąga się przy czymś później z kucania jedną nogę wywyija później drugą i siedzi Tak więc spokojnie Nestelle obniżone łóżeczko bo spać nie mogłam czy oby pierwszy raz nie wstanie w łóżeczku na zawał bym zeszła ale póki co podciąga się do kucania i tak kuca nawet jeszcze póki co żadnej nogi nie wyciąga do wstawania co prawda jak postawię to chwileczkę postoji ale jeszcze na nią zawcześnie. U nas trzeci ząbek w natarciu po 3 miesiącach i 2 dniach lada chwila pojawi się 3 ząbek już widać zaraz zacznie się przebijać prawa górna jedynka Póki co spokojnie i bezobjawowo.Mała dziś zaczęła kaszleć ale to może przez ząbek bo tak tylko od rana mam nadzieję że od tż się nie zarazi bo go wyrzucę z domu bo ciągle choruje a teraz to już 3 tydzień kaszle.Moderna fajna ta koszula wg mnie i dla chłopca i dla dziewczynki ![]() alliw Jasiek ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- despa ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Moderna widzę że taki sam dzień mamy tz. pod takim samym hasłem Ja dziś tylko obiad i spacer w drodze do koleżanki na ploty teraz po 15 minutowej drzemce z Anielką korzystam z chwilki dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Demeter fajne zakupy ![]() Ja też już mam listę ale czekam bo niedługo okrągłe urodziny to mogę składać życzenia prezentowe ![]() achna79 ja tak samo jeszcze do niedawna miałam jak byliśmy u rodziców i odjeżdżaliśmy już niby do siebie tz do tż to nie mogłam się żegnać a w samochodzie ryczałam jakby ktoś mi coś tu złego robił. Jakoś mimo wszytsko nie umię się przestawić na życie tutaj gdzie teraz mieszkam. Teraz nawet jak na weekedn byłam u rodziców to mi teraz cały tyzień przykro ja wiem że jak się mieszka nawet w swojej miejscowości to tak nie jest kolorowo ale zawsze jest 1 czy 2 koleżanki z którymi masz kontakt. Ja teraz spotkałam koleżankę z podstawówki gadu gadu a ta mnie zaprasza na kawę na spacer z dzieciaczkami to mi się ryczyeć zachciało i zazdrość mnie od środka zaczęła zżerać jak ona sobie spacerowała całe lato z dziewczynami po drodze do kawiarni na lody w towarzystwie a ja na wsi sama na spacer 1,5 km w jedną stronę 1,5 km w drugą stronę chyba że pojechałam do któregoś sąsiedniego miasta ale tam czuję się obca-anonimowa nie raz człowiek potrzebuje rozmowy ale ile na telefonie można wisieć albo pójść do kawiarni pogadać a co mam iść sama usiąść ? ale ile można ... no to się przy okazji wyżaliłam |
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie czachy ? dzięki ...........
|
|
#1846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1847 |
|
MBZ♥
|
Oliwko najpierw wielkie dziękuję
Conversy kupiłam stacjonarnie w outlecie u nas za ząbek ten kaszel może być o d ząbkowania bo jest wtedy więcej śliny, a co za tym idzie pojawia się problem z przełykaniem.Witam w klubie wyalienowanycch towarzysko na tej mojej wiosze to ciężko o fajną znajomość, a siedzenie na ławce pod blokiem i obgadywanie innych mnie nie interesujeEdytowane przez BYou Czas edycji: 2014-02-19 o 17:35 |
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka - oby mała zdrowa była !
i super ze teraz ząbkowanie bezproblemowe ![]() co do tęsknoty i odległości to ...ja pobiłam wszystkich . zawsze taka samodzielna byłam , z dystansem także . nie bylam "córeczką ani mamusi ani tatusia ". jak zamieszkałam z tztem w wieku 20 lat to ....przepłakałam cały tydzień za mamą - tak tęskniłam . nie mogłam przestać .tz nawet myślał aby mnie spakować i odesłać do domu .... Należy wspomnieć koniecznie ze przeprowadziłam się bardzo "daleko" 10 minut jazdy autem od domu rodzinnego A najśmieszniejsze jest to ze teraz widze rodzicow najwyżej raz na 2-3 tyg. na chwile w sumie .... ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
.............. zawsze można tyłek komus obrobić na forum
|
|
#1849 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To może warto się wstrzymać? Sama nie wiem. Trudna decyzja. Ja też na temat bucików wiem, że nic nie wiem ![]() Pierwsze słyszę o takim przepisie, że prawko na 15 lat i co? Zaglądam do swojego prawka (wymieniałam w sierpniu) a tam jak byk data ważności Cytat:
I wszystkiego naj naj dla Marcelka
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
ja też samotna we Wro buuu
idę dalej pisać, a tak się nie chce
|
#1851 | ||||||
|
Rozeznanie
|
tak chyba będzie najlepiej. Sprawdzisz czy Ci odpowiada
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dobry pomysł ![]() ![]() A co do drugiego to Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w domu sie tak jadlo (moj maz na sama mysl o kaszy na mleku dostaje drgawek )
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1855 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
Wałsnie tak Kubus od wczoraj robi - podnosi się przy bujaczku na kolanach siedzi przy nim oparty. |
||
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie mam siły nadrabiać Nestelle mam nadzieję ze u Roszka lepiej już a u nas eh dzisiaj złapało jeszcze mnie jestem ledwo zywa musiałam wyjsc z pracy o 12 bo nie dawałam rady Karolek w nocy nie zwracał za to było kilka wodnistych kup ale wypił ok 200 ml wody Za to w dzień wymiotował 4 razy Jeju jest taki biedny i słabiutki jak położę go do zmiany pieluszki to nawet nie ma siły wstac tylko leży i tak kwęka cichutko Prawie cały dzień przespał tak jak i ja od 12-stej. Jeju martwie sie strasznie jest taki słabiutki nawet nie ma siły siedzieć tylko od razu się kładzie eh
|
#1857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie idziecie znowu do lekarza? Zeby sie nie odwodnił
|
|
|
|
|
#1858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znalazłam używke na tablicy i tak nawet fajnie sie prezentuje a chcę kupić na urlopie żeby czymś się poruszać u dziadków.. tylko nie ma kosza pod spodem i nie wiem jaka jest wysoka.. i tak szukam i szukam.. a te wróżby mnie zaciekawiły bo widziałam juz na dwóch roczkach (u Oliwki np.) i kieliszek to jaki zawód by był? ;> Agnjeska- no mam nadzieję, że koniec bo facet miał dziś dosłać mailem decyzje ale coś nie widzę i chyba już dziś nie zobaczę.. jak jutro nie będzie to mnie rozniesie ;/ ale widzę, że nie ja jedna mam przeboje- ehh Holandia- wiecznie problemy Moderna- co tam będziesz sprzątała zawsze sobie powtarzam, że nieposprzątany dom jest oznaką udanego życia małżeńskiego ![]() a koszula to raczej unisex ile płacisz za przesyłkę hm-online? ja też jestem nerwusem ale 1 nie znam na tyle języka, żeby się wyrzygać 2 mąż mnie hamuje inaczej bym z nimi nawet po polsku jechała ![]() Nestelle- dzięki
|
|
|
|
|
#1859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kieliszek – wybór kieliszka podobno nie zwiastuje niczego dobrego. Mały solenizant polubi w przyszłości alkohol i będzie prowadzić rozwiązły tryb życia. Hehe ![]() ![]() ![]() Więcej na http://wrozby.wieszjak.polki.pl/wroz...k-dziecka.html Też musimy zrobić bo wydaje się super pomysł
|
|
|
|
|
#1860 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też będziesz musiała wymienić: http://www.dziennikpolski24.pl/artyk....html?cookie=1 Robiłam te testy IgE, morfologia, żelazo, mocz, kał, ferrytyna, alt, ast i jeszcze coś, nie pamiętam. Te trzy ostatnie nie wiem dlaczego Dostałam "zaocznie" takie skierowanie od pediatry, bo muszę zrobić badania przed wizytą.Cytat:
W. już rozumie i przeważnie słucha, po prostu powtarzam surowym tonem "nie wolno", "nie". Jeśli ignoruje (rzadko się zdarza), zasłaniam tę niedozwoloną rzecz i tłumaczę, że nie można, czasem przenoszę w inne miejsce i zabawiam. Wędzidełko skonsultowałabym jeszcze z innym lekarzem.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

u nas nie była na %

musze troszkę odespać nocke ....

dla Ciebie za pomysłowe zabawy, ja jestem umysł ścisły- zero wyobraźni 

a gdzie czachy ?

05.07.2008