Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 10:48   #481
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Cześć,
witam się w 24TC
Po raz pierwszy od początku ciąży wyniknął problem z okresleniem TC, w którym jestem. Tzn ja zawsze licze tak samo i od zawsze jest to dla mnie proste i zrozumiałe, jednak na ostatniej wizycie (2 Tyg temu), lekarz okreslił tydzień wyżej. Stwierdziłam, ze się pomylił i tyle, w domu przeliczyłam jeszcze raz i wychodizło mi 22TC a on, ze jestem w 23. I wiecie co, wg mnie i moich najprostszych obliczeń na zwykłym kalendarzu dziś właśnie zaczynam 24. A wszystkie kalkulatory w necie nagle pokazują 25. A wczesniej sie zgadzało i u lekarza i w kalkulatorach. Nie rozumiem tego przesunięcia. Możecie to sprawdzić? Moja OM 4.09.13, długośc cyklu 28 dni. TP na 11.06.14. Jak to wg WAS? Jak dla mnie to dokladnie dzis startuje 24TC. 1 dzień 24TC.
No nic.
Mam 15 str do nadrobienia, więc nie ma szans cytować, dlatego napiszę co u mnie. Od soboty jestem poza miastem u mamy. W poniedziałek ruszył odkładany i wyczekany REMONT ŁAZIENKI. Dzięki Bogu, bo gdyby to potrwało jeszcze trochę to bym umarła ze stresu. Wykończyło to nas TOTALNIE. Tak sie przejmowałam płytkami, sprzetami itd, ciagły stres, nieprzespane noce. Koszmar. Nie wiem dlaczego tak bardzo to przezywałam. Ale teraz już nic nie zmienie. Wykonawca wszedł i działa intensywnie. Będzie co ma być. Czy dobrze wybrałam- się okaże. Wszystko robiłam sama. Nie mam siły sie już denerwować nawet. Oczywiscie, okazuje sie, ze czego się Pan nie dotknie, to wychodza jakieś "kwiatki". A to problem z instalacją elekryczną, okazało się, ze musi całą wymienić a to coś, więc na pewno nie wyrobi się w tym tygodniu, tak jak było to planowane. Łazienka pełna niespodzianek co kilka h mam tele z newsami
Wymysliłam jak poprawić oświetlenie, by było jaśniej i by wydobyć z płytek kolor taki, jaki chciałam. Oby sie udało. Trzymajcie kciuki!
Poza tym piękna wiosna tej zimy. Mama mieszka w uroczej, zielonej miejscowości, więc duużo spaceruje i staram się relaksować. Dlatego też mniej piszę, trochę się odcinam... wyciszam..

Pisałyscie o brafitingu,
Peter86 z tego co pamiętam mieszkasz teraz w Koszalinie. W 100% mogę Ci polecić super salon bielizny http://braferia.pl/
Powiem tak. Poł życia miałam zle dobrany biustonosz. Tak ma takze 90% moich znajomych. Po prostu w sieciowych sklepach nie ma odpowiedniego rozmiaru i/lub kompetentnego personelu. Pani Ola odmieniła mój biust. Wydobyła go, sprawiła, wytłumaczyła co robie zle itd. Wywaliłam wszystkie biustonosze, które jak się okazało, tylko mi szkodziły. Kupiłam 3 (stopniowo, bo drogie), które nosze na zmiane i wymieniam. I jestem inną kobietą. Nie pamietam czy ma bielizne do karmienia i na czas ciazy, jak byłam, to ten temat mnie nie interesował, ale warto sie przejsc porozmawiac lub, np. po ciazy, by dobrała bieliznę i sprawiła by nie było widac, ze wykarmiłysmy własnie dzieciaczka.
Od czasu wizyty tam, nie kupuje bielizny w sieciowkach itd. NIE, wszystko, ale NIE stanik. Szkoda, ze mam tam tak daleko.
Na szczescie we Wro tez udało mi się znalezc podobne salony.
super, że wszystko się tak dobrze układa
A możesz powiedzieć ile kosztuje mniej więcej taki biustonosz?

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Uuuu ciężka sprawa, ale będziesz miała wesoło. Następnym razem Ty siostrze podrzuć swoje dziecię
Pomysł, ja mogę napisać co kupiliśmy mojej mamie na 50, tzn. składaliśmy się, ale był: tort (sama piekłam), dostała ławę i dwa fotele, bon na zabiegi kosmetyczne i srebrny łańcuszek z wisiorkiem taka łezka, otwierana a w środku nasze zdjęcia i dedykacja (zamawialiśmy na allegro). Popłakała się bidulka ze wzruszenia
ja musiałam wrócić do pracy, jak Adaś skończył pół roczku, więc wtedy siostra z nim siedziała. Ale mój Adaś raczej z tych spokojnych jest, sam się bawi, słucha się, rzadko coś broi. A mój siostrzeniec jest taki, że cały czas go trzeba pilnować. Włazi na parapet, na meble, za łóżko i ciągle go skądś ściągam. I jest bardzo wybredny w kwestii jedzenia i picia. Ciężko mu podpasować. Mój zjada wszystko co mu się da, to samo z piciem, nawet wodę pije. Za to tamten wody ani rusz, najlepiej gazowane napoje, na śniadanie tylko chleb w jajku. Na obiad jak mu nie pasuje to wypluwa wszystko, a potem chodzi i szuka słodyczy

podasz linka do tego wisiorka z allegro??

Cytat:
Fajna fryzurka ale Ty masz ładne oczy a Adaśko śliczny chłopanio, bo Adaśki to fajne chłopaki
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Hej mamuski!
hej, w końcu się odezwałaś jak wizyta u lekarza??

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzień dobry oh w końcu się wyspałam, wstawałam tylko raz w ciągu całej nocy siku nie pamiętam kiedy tak było. U sąsiadów mąż mój kochany był zaraz po powrocie z pracy wówczas grała tam oczywiście muzyka na fula, słychać było że łażą po mieszkaniu no ale drzwi nie otworzył oczywiście nikt, więc napisał im kartkę i powiesił na drzwiach, dzisiaj w nocy był spokój więc może do nich dotarło, ale nie chwale dnia przed zachodem słońca bo zdarzały się im wcześniej też ciche noce

Ja mam dzisiaj wizytę, i znowu zobaczę bobaska Jedno mnie martwi od kilku dni czułam ból i swędzenie w pochwie i wczoraj wyczaiłam że jakaś krostka mi tam wyrosła, nie wiem co to mam nadzieję że gin rozwieje moje zmartwienie. A w ogóle to pierwszy raz od miesięcy idę sama na tą wizytę, zawsze chodził ze mną Tż-t, no ale skoro wrócił do pracy to nie da razy teraz więc idę sama, mój język jest raczej kiepski, no ale podstawy rozumiem, zresztą wcześniej też sama chodziłam po lekarzach i dawałam sobie radę, teraz niestety tak jakby cofam się z językiem i temu się obawiam, ale trzeba sobie radzić wiecznie męża przy mnie nie będzie
no to super I trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
no ładna fryzurka i jaki kochany aniołek
dziękujemy
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 11:05   #482
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
pięknie, a Adaś jaki zadowolony

no i dziś zaczynam 26 tc !!
dziękujemy
gratuluję

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że dziś się lepiej czujesz
Fryzura super! pasuje Ci A Adaś słodziutki
niestety, czuję się jeszcze gorzej
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witamy się w 23 tyg zaczynamy w końcu 6 miesiąc
gratulacje

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Berenika_26 jak tam dziś samopoczucie? Fryzurka super Ci pasuje, bardzo mi się podoba, ale ja gupek jestem i się boję tak ściąć nie wiem co by mi pasowało... A Adaś słodziak
samopoczucie straszne
dziękujemy
ze zmianą fryzury sama wiesz, że się długo zbierałam, ale stwierdziłam w końcu po waszych namowach, że jak coś, to przecież odrosną i poszłam na żywioł Oczywiście fryzjerka pytała dlaczego chcę tak krótko ściąć takie długie włosy, ale ileż można z długimi chodzić, mnie się już znudziły

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Jaki zadowolony brzdąc też chce do nieo na sanki
to zdjęcie z przed 3 tygodni, teraz po śniegu już śladu nie ma Więc jak coś to za rok (mam nadzieję, że tej zimy już nie spadnie)

Co do wit. K, to Adasiowi dawałam do skończonego 3go miesiąca. Wit. D też tyle dawałam, u nas mówią, że do roku się daje. A dawałam tak krótko, bo lekarz zabronił dawać, bo mu zbyt szybko ciemiączko zarastało

Co do produktów Belli, to jak dla mnie i podkłady poporodowe i wkładki laktacyjne są do

Dziś moja 100 - dniówka !!

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Czuje się jak kaleka Wszystko mnie boli, niedobrze mi, nie mam na nic siły kompletnie... Wieczorami łapią mnie skurcze, te przepowiadające.. Ja wiem, że to normalne, ale przy Adasiu zaczęły mi się dopiero w 34 tc i boje się, że coś jest nie tak
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 11:21   #483
kinia8906
Raczkowanie

Co do wkładek laktacyjnych to ostatnio wyczytałam, że z firmy LOVI są całkiem w porządku bo są dość duże i chłonne. Oprócz tego to przyszło mi dzisiaj na pocztę, że w HEBE jest promocja na pampersy, niby wychodzi 10zł taniej. Apropo pampersów to faktycznie na sam początek lepiej jak będą 1? Bo wiem, że niektórzy zaczynają odrazu od 2 i sama już nie wiem :/
Z chusteczek narazie zakupiłam pampersa sensitive i baby fresch.

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 11:24   #484
Izetka_
Zadomowienie

Berenika_-Biedaku może masz po prostu gorsze dni mam nadzieję, że szybko minął i będziesz lepiej się czuła Fryzura bardzo fajna, Adaś uśmiechnięty chłopaczek, wiec niech mamie też sie trochę samopoczucie poprawi za 100-dniówkę

Ramona_85- za 26 tydzień

NecroKitty- za 23 tydzień

[B]Prowansja[/B-Fajnie, że sobie tak odpoczywasz na pewno sprzyja to dobremu samopoczuciu a jeśli chodzi o dobieranie biustonoszy to kobiety czasem po prostu nie dają sobie przetłumaczyc, ze jakies modele czy rozmiary będą dla nich lepsze, bo one wiedza lepiej w czym im dobrze i tak chodzą w obwodach 2x za dużysz bo im tak wygodniej, albo nie lubią fiszbin bo im się wbijają, po czym jak pokazują swój biustonosz okazuje się trzy rozmiary za mały a fiszbina, która powinna byc prawie pod pacha wbija się w połowę piersi..o losie... moge tysiąc takich przykładów podawac

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 11:25   #485
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Ale Ci się fajnie złożyło. Bierz coo najładniejsze
Kiedy właśnie wszystko mi się podoba. Pokazała mi body irajtuzki i bluzeczki z długim rękawem na 68. Kiedy body i rajtuzki bym mogła odpuścić to te koszulki są takie
Ni i takie pytanko ile takich bluzeczek mieć żeby nie było za dużo ???

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 11:29   #486
Aldrin
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45240851]

Dziś moja 100 - dniówka !!

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Czuje się jak kaleka Wszystko mnie boli, niedobrze mi, nie mam na nic siły kompletnie... Wieczorami łapią mnie skurcze, te przepowiadające.. Ja wiem, że to normalne, ale przy Adasiu zaczęły mi się dopiero w 34 tc i boje się, że coś jest nie tak [/QUOTE]

gratuluje 100 dniówki
spokojnie, skurcze mogą pojawiać się dużo wcześniej, może potrzebujesz trochę relaksu i odpoczynku na zregenerowanie sił?
Stary 2014-02-20, 11:36   #487
poziomkka
Zadomowienie

Hej dziewczyny, musi mnie któraś nauczyć tak cytować, bo ja czytam, czytam i się gubię po prostu co komu odpisywać
Zaczynamy dzisiaj 23 tc !! W związku z tym odwiedziłam lumpka rano Byłam pierwsza przy koszu z dzieciowymi rzeczami i takie wspaniałe łupy mam, że aż sama nie dowierzam, nigdy tak ładnych rzeczy w tym sh nie widziałam Musiałam połowę odłożyć, bo bym zostawiła tam majątek, dzisiaj nowy towar, więc 1 szt ok 5-6 zł. Fotki prześlę wieczorkiem, jak mnie wifi nie zawiedzie

Ramona, Necro za rozpoczęte tc Necro i ja dzisiaj 6 miesiąc zaczynam
Berenika za odwagę, fryzurka Ci pasuje i przede wszystkim będzie Ci o wiele wygodniej niż z długimi
za 100-dniówkę !!
majkela kocyk jest boski czemu ja go nie widziałam A ten drugi co wysłałaś link widuje często na allegro, ale ten co Ty kupiłaś jest wg mnie ładniejszy no i łupy z sh też super Fajnie, że macie ciuszki na kg, u nas takiego lumpa nie ma ;/
zaaaabcia Hejka, może coś więcej nam napiszesz?? Miałaś ostatnio połówkowe z tego co pamiętam
ANTERIA no mam nadzieję, że teraz będziecie mieć więcej spokoju. A jak nie to 112 i
Prowansja ja liczę tak jak zubi
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 11:54   #488
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
No wiem że większość ludzi ma niedobór, dlatego każda ciężarna powinna witamine D brać (czytałam o wpływie niedoboru na płód...masakra). Kwas foliowy, jod,witamina D, kwasy dha to taka postawa w ciąży Ale gin mi powiedział, że ta dawka witaminy D, co jest w suplementach dla ciężarnych to placebo....Dlatego dał mi taką na recepte.
hehe no racja, mój supl. ma 800 j.m. wit. D, a ja mam brać nawet 2000, to jest różnica

gratuluję

Dziś moja 100 - dniówka !! [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość

Ramona_85- za 26 tydzień

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Zaczynamy dzisiaj 23 tc !!
Ramona, Necro za rozpoczęte tc Necro i ja dzisiaj 6 miesiąc zaczynam
dziekuję i równiez gratuluje nowego tc !!
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:03   #489
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny, musi mnie któraś nauczyć tak cytować, bo ja czytam, czytam i się gubię po prostu co komu odpisywać
Zaczynamy dzisiaj 23 tc !! W związku z tym odwiedziłam lumpka rano Byłam pierwsza przy koszu z dzieciowymi rzeczami i takie wspaniałe łupy mam, że aż sama nie dowierzam, nigdy tak ładnych rzeczy w tym sh nie widziałam Musiałam połowę odłożyć, bo bym zostawiła tam majątek, dzisiaj nowy towar, więc 1 szt ok 5-6 zł. Fotki prześlę wieczorkiem, jak mnie wifi nie zawiedzie
gratuluje nowego tygodnia i pochwal się wieczorem łupami
Stary 2014-02-20, 12:40   #490
zaaaabcia
Zakorzenienie

Hej

Przepraszam ze tak mało pisze ale cieżko czas znaleść przy małym urowisie

W poniedziałek miałam wizytę polowkowe wszystko z dzidzia wporzadku. Mamy śliczna zdrowa DZIEWCZYNKE!!!!!! Marzenia sie spełniają zawsze chcielismy parke i mamy parke <3

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2014-02-20 o 12:46
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:42   #491
alingles
Zadomowienie

Nie nadążam za Wami.. Jedynie co to Was mogę podczytywać na telefonie..

Gratuluję zakupów, wizyt i rozpoczętych tygodni - dziś sama zaczynam 23

Już nie mam głowy do studiów. W koło macieju poprawiam babce jeden projekt i wiem, ze na 100% jest dobrze, dla niej stale jest coś źle. Po raz pierwszy zrobiłam coś na zasadzie: nie chce mi się, niech się odwali i już nie wysyłam jej więcej! o.
Poza tym, cóż. Momentami męczą mnie bóle bioder, w sensie boli mnie w zawiasach jak chodzę. Może to kwiestia tego, że ostatnio stale siedzę i się uczę. Spędzam nad książkami/notatkami/komputerem co dziennie 6h, jak nie więcej. Głowa odpada. I jeszcze w weekend czekają mnie 3 zaliczenia.
Idę coś zszamać na obiad..
Miłego dnia Mamusie.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:45   #492
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
W poniedziałek miałam wizytę polowkowe wszystko z dzidzia wporzadku. Mamy śliczna zdrowa DZIEWCZYNKE!!!!!! Marzenia sie spełniają mamy parke <3
gratuluje dziewczynki

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość

Już nie mam głowy do studiów. W koło macieju poprawiam babce jeden projekt i wiem, ze na 100% jest dobrze, dla niej stale jest coś źle. Po raz pierwszy zrobiłam coś na zasadzie: nie chce mi się, niech się odwali i już nie wysyłam jej więcej! o.
Poza tym, cóż. Momentami męczą mnie bóle bioder, w sensie boli mnie w zawiasach jak chodzę. Może to kwiestia tego, że ostatnio stale siedzę i się uczę. Spędzam nad książkami/notatkami/komputerem co dziennie 6h, jak nie więcej. Głowa odpada. I jeszcze w weekend czekają mnie 3 zaliczenia.
Miłego dnia Mamusie.
Tobie również gratuluje nowego tygodnia. I życzę dużo powodzenia na zaliczeniach w weekend
Stary 2014-02-20, 12:50   #493
Prowansja88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Czyli dokładnie jesteś dziś w 24 t 0d a to początek 25 tc ja miałam om 05.09.2013 dziś mam 23 t 6 d (czyli 24 tc) a jutro 24t 0d czyli początek 25 tc
Nie no nie ogarne tego. Przez ponad pół ciąży nie było kłopotu i lekarz wpisywał zgodnie z tym jak mi wychodziło z obliczeń. Zrozumiale- po prostu. Czyli jak zaczynasz 24 TC to jestes w 24 TC a nie w 25. Ja byłam słaba z matmy, ale nie aż tak..;/ Czyli jak w srode zaczęłam 24TC do do przyszłego wtorku w nim jestem. A w kolejną srodę zacznę 25TC i będę w nim do kolejnego wtorku. Wystarczy włączyć kalendarz w kompie i przeskakiwać od 04.09.13 co srodę i wczoraj wychodzi 24, więc ja uwazam, ze jestem w 24. Skonczyłam 23, zaczał się i trwa 24 a w srodę 26.02 wejdę w 25TC. To jedyna logiczna dla mnie wersja Która jakims cudem była poprawna przez ponad 20T.
No, ale z lekarzem sie nie bede klocic, niech sobie spisuje co chce z tego koleczka
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 13:26   #494
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Berenika_-Biedaku może masz po prostu gorsze dni mam nadzieję, że szybko minął i będziesz lepiej się czuła Fryzura bardzo fajna, Adaś uśmiechnięty chłopaczek, wiec niech mamie też sie trochę samopoczucie poprawi za 100-dniówkę
dziękujemy

Cytat:
spokojnie, skurcze mogą pojawiać się dużo wcześniej, może potrzebujesz trochę relaksu i odpoczynku na zregenerowanie sił?
możliwe Jestem przyzwyczajona do tego, że w pierwszej ciąży mogłam wszystko robić, sprzątać, zaraz gotować, zaraz potem iść na spacer i nic mnie nigdy nie bolało i czułam się świetnie Teraz chcę tak samo, a tu

Cytat:

Berenika za odwagę, fryzurka Ci pasuje i przede wszystkim będzie Ci o wiele wygodniej niż z długimi
gratuluję tc
dziękuję racja, już mi wygodniej

Cytat:
Hej

W poniedziałek miałam wizytę polowkowe wszystko z dzidzia wporzadku. Mamy śliczna zdrowa DZIEWCZYNKE!!!!!! Marzenia sie spełniają zawsze chcielismy parke i mamy parke <3
gratulacje

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość

Miłego dnia Mamusie.
gratuluję tc
i trzymam kciuki za zaliczenia

Koleżanka napisała mi właśnie, że odebrała moje wyniki badań, ale jak to dokładnie wygląda zobaczę dopiero jak mi je podrzuci, bo póki co czeka na ktg w przychodni jeszcze... Jedyne co mi napisała, to wyniki glukozy i są one dość dziwne... Po godzinie wyszło mi 75mg/dl, a po dwóch 90mg/dl... Wydaje mi się, że to znowu w drugą stronę, za mało I dziwne też to, że po dwóch godzinach jest większy poziom, bo powinien być chyba niższy
Stary 2014-02-20, 13:29   #495
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
no to składam różowe gratulacje
Stary 2014-02-20, 13:38   #496
Konto usunięte

.

Edytowane przez 7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Czas edycji: 2014-02-20 o 13:39
Stary 2014-02-20, 13:40   #497
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Nie no nie ogarne tego. Przez ponad pół ciąży nie było kłopotu i lekarz wpisywał zgodnie z tym jak mi wychodziło z obliczeń. Zrozumiale- po prostu.
No, ale z lekarzem sie nie bede klocic, niech sobie spisuje co chce z tego koleczka
Nie przejmuj się, mi też lekarz co wizytę wpisywał inaczej, nielogicznie i co najgorsze niekonsekwentnie a ten nowy lekarz to przeszedł sam siebie i zawyżył w karcie ciąży o 2 tygodnie, wg. mnie byłam w 23, a on wpisał 25 tc. nie mam pojęcia dlaczego, ale niech sobie wpisują co chcą byle wszystko dobrze sprawdzali z dzidziusiem
Cytat:
Super gratuluję!!! Też marzy mi się w przyszłości parka
Berenika_26 gratuluję studniówki może jakiś bal sobie wypraw, zjedz coś pysznego żeby humor Ci się poprawił, weź długą kąpiel w piance, odstresuj się troszkę pójdź na spacer Tylko skąd te mdłości
Super, że znalazłaś fajną przychodnię, to na prawdę ważne, też muszę się tu rozglądnąć bo nigdzie nie jestem zapisana...
A tak w ogóle to wróciłam z mojej wyprawy byłam w lumpku, wstawiam Wam zdjęcia, za wszystko zapłaciłam 5,50 zł a spodenki jeszcze są z metką! Nie wiem po co dzidziusiowi bezrękawnik, ale spodobał mi się bardzo wszystko na rozmiar 0-3msc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00198.jpg (92,0 KB, 26 załadowań)
Stary 2014-02-20, 13:43   #498
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
A tak w ogóle to wróciłam z mojej wyprawy byłam w lumpku, wstawiam Wam zdjęcia, za wszystko zapłaciłam 5,50 zł a spodenki jeszcze są z metką! Nie wiem po co dzidziusiowi bezrękawnik, ale spodobał mi się bardzo wszystko na rozmiar 0-3msc.

jaki rampers i kamizelka super łupy
Stary 2014-02-20, 13:45   #499
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, ze chętnie bym Ci kupiła ale byłam w netto i nie było tych chusteczek, były same inne jeszcze raz się wybiorę i jak będą to będę pamiętać o Tobie
No to jesteśmy umówione
Ja tak weszłam do Kauflandu i też tych polecanych przez Srokę nie mogłam namierzyć
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45240627]Hej, okropnie się dziś czuję Od wczoraj mam straszne mdłości, nie wiem od czego Noc miałam okropną... Nie dość, że czułam się tragicznie, to mój młodszy w brzuchu nie dawał mi spać... Kopał i to bardzo nisko, że aż czułam to w pochwie.. Masakra

Przy okazji wizyty u fryzjera podeszłam do przychodni, do której chcę przepisać siebie i młodego. Póki co odniosłam bardzo dobre wrażenia po rozmowie z panią w rejestracji, wręcz przeciwne do poprzednich przychodni. Dowiedziałam się również o przysługujących mi konsultacjach z położną. Mam przyjść we wtorek z wypełnionymi deklaracjami i wejść od razu do położnej i sobie z nią porozmawiać Mało tego, jest tam również poradnia laktacyjna
[/QUOTE]
Nadal kiepsko się czujesz?
Fajnie że jesteś zadowolona z opieki w przychodni i daj znać czego się od położnej dowiesz
to zdjęcie z przed 3 tygodni, teraz po śniegu już śladu nie ma Więc jak coś to za rok (mam nadzieję, że tej zimy już nie spadnie)

Dziś moja 100 - dniówka !! [/QUOTE]
Jak będziesz mnie ciągnąć to poczekam ten rok
świętujemy w takim razie i od razu Ci się polepszy
Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Kiedy właśnie wszystko mi się podoba. Pokazała mi body irajtuzki i bluzeczki z długim rękawem na 68. Kiedy body i rajtuzki bym mogła odpuścić to te koszulki są takie
Ni i takie pytanko ile takich bluzeczek mieć żeby nie było za dużo ???
Też bym chciała wiedzieć ile a dużo znajoma chce za te rzeczy?
Cytat:
Po prawej stronie pod każdą wypowiedzią masz 3 przyciski "cytuj" jakby zapisana kartka papieru i od. Ty klikasz w tą kartkę czyli wielocytat (w jednej wiadomości możesz zacytować chyba 10 osób) a na końcu "odpowiedz"
czekamy na zdjęcia
Cytat:
Hej

Gratulacje warto mieć marzenia
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 13:52   #500
pater86
Zadomowienie

Cytat:
jaki rampers i kamizelka super łupy
Dopiero niedawno dowiedziałam się co to jest rampers
Stary 2014-02-20, 13:58   #501
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero niedawno dowiedziałam się co to jest rampers

hihihi nie jesteś sama ja dopiero ucze się rozróżniać, śpiochy od pajacy, od bodziaków i innych rzeczy już nie wspomnę, że jeszcze to trzeba ubierać
Stary 2014-02-20, 14:06   #502
sylvuniaa84
Zadomowienie

Z tymi ubrankami to ja tez dopiero sie uczę
Do nie dawna znałam tylko Body kaftany i spiochy :p
W Pepco wczoraj była masa bodow za 2,99 zł na wyprzedaży z kr rękawem...ale z tych nie kupiłam nic bo były albo w autka niebieskie albo różowe w kwiatki a przy mojej niespodziance wole nie inwestować w takie kolory kupiłam tez bie drogie bo za 6,99 białe czyli beda pasować na niespodziankę :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-20, 14:09   #503
pater86
Zadomowienie

Cytat:
hihihi nie jesteś sama ja dopiero ucze się rozróżniać, śpiochy od pajacy, od bodziaków i innych rzeczy już nie wspomnę, że jeszcze to trzeba ubierać
Zabij, nie wiem czym się różnią śpiochy od pajaca
Stary 2014-02-20, 14:11   #504
sylvuniaa84
Zadomowienie

ImageUploadedByWizaz Forum1392901836.884600.jpg
A to nowe łupy
Troche z Pepco i reszta od koleżanki co w Holandii kupila

Stary 2014-02-20, 14:16   #505
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Załącznik 5589696
A to nowe łupy
Piękne, a jakie butki słodkie
Stary 2014-02-20, 14:21   #506
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:

świetne łowy

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Załącznik 5589696
A to nowe łupy

Aaa jaka fajna czapka
Stary 2014-02-20, 14:22   #507
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Zabij, nie wiem czym się różnią śpiochy od pajaca
rękawkami
Stary 2014-02-20, 14:23   #508
karolkya
Wtajemniczenie

sylvuniaa pater
Bardzo fajne ciuszki
Stary 2014-02-20, 14:39   #509
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajne autka a bezrękawnik wydaje się wielki w porównaniu ze spodniami ale też bym go brała
Cytat:
Ja też szukałam instruktarzu w necie
Cytat:
Z tymi ubrankami to ja tez dopiero sie uczę
Do nie dawna znałam tylko Body kaftany i spiochy :p
W Pepco wczoraj była masa bodow za 2,99 zł na wyprzedaży z kr rękawem...ale z tych nie kupiłam nic bo były albo w autka niebieskie albo różowe w kwiatki a przy mojej niespodziance wole nie inwestować w takie kolory kupiłam tez bie drogie bo za 6,99 białe czyli beda pasować na niespodziankę :p

Wczoraj byłam po raz pierwszy w Pepco i u mnie nie było takich fajnych cen ale wygrzebałam maciupkie skarpetki ze Spidermanem ca całe 50gr
Cytat:
Załącznik 5589696
A to nowe łupy

jakie kapciuszki i czapeczka

Weszłam dziś do świata dziecka i takiego oczopląsu dostałam że musiałam wyjść a teraz sobie pluję w brodę że nie wzięłam czapeczki z napisem "moje słoneczko"
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 14:51   #510
Kakusia
Zakorzenienie

Melduję się i ja z popołudniową kawką
Moja Dominika z racji, że gorączki nie ma już i lepiej się czuję - i za namową wychowawczyni - poszła na 2h na Bal przebierańców Oczywiście była swoją wymarzoną Myszka Minnie było tak cudownie, że siedziałam tam niemalże całą imprezę robiłam fotki i kręciłam filmiki - no bosko poprostu! dziwić się, że dzieci przeżywają i z wrażeniami wychodzą jak ja dalej jestem po takim wrażeniem, że skupić się nie mogę

za udane wizyty i kolejną płeć poznaną

Berenika fajna ta fryzurka! A grzywkę masz na ukos czy tylko tak zaczesana? W ogóle wyglądasz na 20 lat i pociesznego masz synka

Cytat:
a Ty dlaczego dietki wymyślasz rozm.34
Poza tym czekam na foto teraz ja
A tak w ogóle jak się dziewczynki czujecie???
diety wymyślam bo waga coś idzie w górę jestem już 6kg na plusie na zaczęty 26tc!
Pamiętam pamiętam o zdjęciu, tylko musi mi TŻ zrobić samego brzucha bo przy tym remoncie to nie będę straszyć swoją łepetynką
Dziękuję lepiej się już mamy, oczywiście Dominika lepiej bo ma antybiotyk, ja to nie mam jak się kurować, ale dziecko zdrowe to już cud miód!
Świetne łowy!
My 8-9 marzec jedziemy do koleżanki, która odłożyła już jakieś ciuszki dla Nas, a mnie przyszły jeszcze moje łowy z all, także też muszę się wkońcu pochwalić
Cytat:
Chyba tak ,bo dostałam od mamy swojej jeden ocalały kaftanik chiński po mnie jest boski kiedyś wstawię Wam zdjęcie, piękna szmatka do kurzy
hehe ja parę ubranek zgarnęłam od mamy, która trzymała ciuszki po mnie i bracie i tak: zachowały się rewelacyjne rajstopki, które jakościowo przebiły wszystkie teraźniejsze 2 sukienki dzianinowe po mnie i frotkowe koszulki które służyły za piżamkę a no i hit hitów - mój kapelusik na lato! Dominika furrorę w nim robiła i każdy oczy robił, że on ma tyle lat co ja
Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
a pieluchy z tego co kojarzę kupowałam w rozmiarze 70X80 (na pewno nie miałam kwadratu) i kilka z nich pocięłam na 4, żeby mieć takie małe pod buzię np. do wózka jak córa ulewała - łatwiej je wymienić niż całą, wielką pieluchę zafajdaną tylko w 1 miejscu
dobry patent z tymi mniejszymi - wykorzystam tym razem
Cytat:
o widzisz o tym nie pomyślałam dzięki za radę
nie ma za co
Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Mam pytanie o biustonosze do karmienia. Macie jakieś sprawdzone modele? Na co zwracać uwagę? Mają być z fiszbinami czy bez?
Na alle ceny są rozsądne (w przeciwieństwie do sklepów stacjonarnych), ale większość wygląda paskudnie, jak kaftany bezpieczeństwa
wklejałam tu kiedyś taki fajny biustonosz do karmienia miękki na fiszbinach i cena rozsądna: o mam znalazłam :
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...923388313.html
http://allegro.pl/75c-biustonosz-do-...953724529.html
Moje zdanie takie: na noc bez fiszbinów, na dzień z fiszbinami (chyba, że masz ładne ku sobie piersi moje to bez fiszbinów pod pachy uciekają i jak sumo wyglądam )

Prowansja ale Ci dobrze, że na czas remontu możesz być zdala od tego trzymam kciuki, żeby poszło sprawnie i wg Waszych oczekiwań!
Nasz remont już na półmetku i też namyśłałam się, nakombinowałam z płytkami i cóż - co teraz wyjdzie, to tak miało być a mam troszkę nietypowo, bo beżowe ściany a czekoladowa podłoga mój TŻ jeszcze nie widzi tego (mimo, że część kibelka już wyłożona), ale wierzę, że jak się je już wypucuje i dojdą dodatki - to będzie zadowolony

Sylvunia fajne łowy! a czapeczka jest może z Pepco? bo tą samą kupiłam TŻtowi z informacją o drugim dzidziusiu

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-02-20 o 14:56
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości