![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Amelka trzymam kciuki za ciebie, mam nadzieje ze uda sie wyciszyć skurcze.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Kate, Elu z każdym dniem jest lepiej, życzę wam abyście szybko doszły do siebie. Wczesna pionizacja jest niezbędna, im wczesniej tym lepiej. Dacie radę. Sciskam was mocno, cieszcie sie swoimi kruszynkami. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Kolba, sciskam mocno. Oby udało sie jak najdłużej w dwupaku. Z 3cm naprawdę można długo pochodzić. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#2732 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie... heh szkoda gadać. Skurcze z bólami na @ i krzyżowymi do 4 nad ranem od 23 gdzieś, ale... co 8 minut, a potem się wyciszyły. O 8 obudził mnie kolejny, tym razem pojedynczy skurczybyk. Mam dość tych przepowiadających i wolałabym zostać śpiąca królewną do terminu porodu. :banghead: Ok- sorry za marudzenie- moje przejścia w porównaniu z dziewczynami po cesarkach są aktualnie mało istotne.
![]() |
#2733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam dziś kolejny dzionek z mężem bo postanowił popracować z domu. Dzięki temu chociaż mam z kim obiadek zjeść bo tak to jest zamknięty w gabinecie i zakaz wchodzenia ;p Kot mi się chyba czymś przytruł bo ma jakieś problemy żołądkowe :/ Muszę poobserwować czy się nie pogarsza i jakby co zebrać się do weta. Tylko tego sama zrobić nie dam rady bo on waży 6kg + transporter ![]() Dziś też kolejne spotkanie na SR. Jakoś tylko tak nic z niej na razie nowego nie wyniosłam... Za dużo wiedzy już przekazałyście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Zakorzenienie
|
Elu, nAjwazniejsze zdrowe dziecko, skoncentruj sie na niej i nie analizuj tak swojego cc. To nieistotne jak urodziłaś. Ani ona nie będzie cię kochała przez to mniej, ani ty jej.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#2735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
Amelka
![]() Trisdom no co Ty, mnie tez juz wkurzaja te Twoje skurcze. Ilez one moga meczyc ![]() Mariola podziwiam Cie jeszcze bardziej. Ja nie widzialam mojej kruszynki od wczoraj od 18, i rycze zvtesknoty teraz, ale wiem, ze w niedziele chyba mnie wypuszcza , a ola wroci ze mna, a Ty musisz do marco codziennie dojezdzac... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2738 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a teraz o wczorajszej wizycie.. Na USG okazało się, że wszystkie wymiary Zosi w 33 tygodniu (główka, brzuszek, kość udowa) wyglądają spokojnie na 35 tc i Mała (nie taka Mała - chyba koleżanka Wikinga Cayenne) waży 2400g ! ![]() Pytam lekarza czy to nadal dziewczyna a on na to 'a kto Państwu powiedział, że to dziewczyna?' mi już słabo mówie 'jak to kto?! Pan!' okazało się, ze żartował ![]() Po USG mieliśmy chwile więc skoczyliśmy na obżerke do KFC ![]() Na wizycie gin stwierdził, że dziecko faktycznie jest duże, dał skierowanie na IP na ktg i kazał przyjść za 2tygodnie skontrolować co z tymi tygodniami bo może wyjść jednak wczesniej (31.03). Na IP czekaliśmy na ktg 2.5 godziny.. Nie mam komentarza, serio.. Myślałam, że oszaleje. Jeszcze położna która sprawdzała tętno stwierdziła, że jest podwyższone i zobaczymy co pokaże ktg więc od razu stres. Dodatkowo Zosia nie lubi jak jej się nadmiernie przeszkadza więc co położna złapała puls z jednej strony Mała się przewracała, z drugiej strony to samo ![]() ![]() na ktg wyszło wszystko w porządku, jakieś małe skurczybyki się bezbolesne pokazały także wszystko ok ![]() ![]() ![]() Dodatkowo Mała leży podłużnie główkowo, czeka na swoją kolej i pokazała nam swojego buziaka - nos zdecywanie mojej rodziny (wszystkie dzieci u nas takie mają) kartofelek ale ogólnie caaały Tż ![]() Ja lece do lumpka, może zahacze o Babcie Tżta i odbiore buty od szewca ![]()
Zosia ![]() ![]() ![]() Edytowane przez martyna141 Czas edycji: 2014-02-20 o 10:06 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | ||||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co szpital to inne zasady.. Cytat:
![]() trzymam kciuki za jak najdłuższe pozostanie w dwupaku jednak ![]() śmiej się śmiej Paskudo ![]() Cytat:
tak czy inaczej ściskam mocno ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2742 | ||
Moderator
|
A ja mysle ze przeczytasz - babska ciekawosc
![]() ![]() Cytat:
Ale chyba i tak nie mialabym serca ciezarnej wykorzystywac ![]() Cytat:
W ogole to szykuje sie na wizyte - poki pamietam bardzo prosze o magiczne kciuki i darmowe szamanstwo od Side zeby mi termin CC juz lekarz wyznaczyl lekarz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie noc spokojna nic sie nie dzialo,zadnego skurczu nic nawet rano cisza,oszalec mozna.Po masazu mam tylko brazowe plamienie caly czas i nic wiecej. ![]() ![]() Kate wazne ze Majeczka juz jest z Toba ze jestescie takie dzielne i dalyscie rade ![]() ![]() Trisdom no u Ciebie chociaz te przepowiadacze bo u mnie jakby wszystko reka odjal,ja juz swiruje ze przenosze w koncu to dziecko ![]() ![]() Side kazda z nas by juz chciala,lekarza masz bardzo fajnego i skoro kazal sie ostudzic to przeciez na sile nikt tutaj nic nie zrobi a maluszek i tak wie kiedy ma wyskoczyc.Poki co korzystaj jeszcze,odpoczywaj,lezaku j,wysypiaj sie bo potem rytm dnia bedzie zupelnie odwrocony ![]() Mmhym wczoraj byl rozno 38tc 3150g Ela bardzo dzielna bylas ![]() ![]() Martyna to czekanie na Ip jest straszne,wspolczuje! Dobrze ze tetno dzidziolka ok przynajmniej sie uspokoiliscie.A niektore polozne to tylko mozna ![]() ![]() Paulina radom to szalej tylko nie przedzwigaj sie tam,czyzby po malu syndrom wicia gniazdka sie wlaczyl ![]() Amelka wazne ze jestes pod opieka lekarzy wszystko bedzie dobrze ![]() Ide ogarne mieszkanko bo jeszcze nawet lozko nie poscielane ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Kate, Bardzo się cieszę, że dochodzisz powoli do siebie i psychicznie i fizycznie ![]() ![]() Ela, z Oleńką w ramionach będzie łatwiej ![]() ![]() Cytat:
![]() kolba Będziesz wyczulona na jakiekolwiek skurcze i na pewno zareagujesz na czas ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() side85 Życzę, żeby czas mijał szybciej ![]() ![]() amelka2006 Trzymaj się ![]() ![]() Cytat:
![]() Brawo! ![]() ![]() Brawo też za dobre KTG ![]() Ja zapolowałam wczoraj trochę na allegro i kupiłam huśtawkę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ela, Kasiu - jesteście wspaniałymi mamami!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czubek jesteś ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale mi wizaż dzisiaj muli ![]() Jeszcze miałam dodać Trisdom, oby Twoje męki się szybko skończyły ![]() Gianna M, ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-02-20 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Zadomowienie
|
A kiedy Ty masz jakąś wizytę, żeby zobaczyć ile Dziecię ma i jak szyjka?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Zakorzenienie
|
TeQiba powodzenia!!! Czekam z niecierpliwościa na informację
![]()
#2750 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wczoraj gdybanie a dzis juz zamowiona, ja to bede dumac pewnie do po porodzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2752 | |||
Zakorzenienie
|
Amelka
![]() Cytat:
![]() Spotkałam się z dwoma aparaturami ktg, w jednym nie trzeba było liczyć ruchów, a w innym tak Cytat:
Mojego męża dwa podstawowe pytania podczas każdej wizyty to: "Ile waży dziecko?" i "jaka płeć?"także płeć odkąd ją tylko mamy ustaloną to co wizytę ginka potwierdza Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym doszłam do wniosku, że nic ciekawego w lutym Uli nie kupiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2754 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Bardzo trudno Was nadrabiac, tyle drukujecie ze nawet na spacer nie idzie wyjsc tylko czytac i czytać. Przeproaszam ze nie pisałam od tyodnia ale mialam TZ w domu a potem od lekarza do lekarza bo okazało sie jednak ze musze brac insuline (opinia jedneo z diabetologa) opinia drugiego (poznań) na razie wstrzymujemy insuline i mam zastosowac inna diete. Tzn. zjesc drua kolacje ok 22.00 bo podobno cukier na czczo po 2 kolacji ma sie zmniejszyc, stosuje to od dwóch dni i wstaje jak głupek o 2.30 w nocy i mierze sobie czy spada ale niestety nadal jest powyzej 100. Mam pytanie dla dziewczyn które biora insuline czy wy będziecie miały cc, czy to nie jest przeciwskazaniem do porodu naturalneo. O prócz cukrzycy mam równiez tarczyce wiec to moze tez zadecydowac. Sama nie wiem a najgorsze ze nawet lekarze nie moga mi odpowiedziec na to pytanie. Jednek zgania na drugieo. Gratulacje dziewczyny za wspaniałe babelki które macie juz ze soba. Mój synus na szczescie ostanio nie robi mamusi głupich numerów i kopie jak o to poproszę. Chociaż tak ulży mamusi. Koncówka ciazy jest najgorsza dla mnie. Pozdrowienia dla wszyskich cioc wizazowych, przesyłam buziaki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() chyba poprosze o wpisanie w 34 tc - 2400g już niech będzie tak jak było od początku liczone ![]()
![]() |
#2756 | ||
Rozeznanie
|
Ela, Kate
![]() ![]() ![]() Teqiba ![]() Trisdom ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie chemia zaliczona, fryzjer w nagrode tez ![]() Druga pralka dzieciowa sie pierze, jutro trzecia, bo nie mam gdzie wieszac ![]() ![]()
![]() |
#2757 |
Rozeznanie
|
Kate, Ela, podziwiam Was, jesteście bardzo dzielne! jeszcze trochę, dojdziecie do siebie i będziecie na maksa cieszyć się macierzyństwem!
![]() ![]() ![]() Trisdom, Gianna M, ogromne ![]() ![]() Amelka ![]() ![]() teQuiba ![]() martyna141 ![]() mmhym super huśtawka! ![]() ja coś dzisiaj jakaś wypompowana jestem.. na dodatek boli mnie brzuch i te cholerne żebra.. nie wytrzymuję już ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- nie sądzę, żeby któraś uznała, że się wpychasz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2758 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Rozeznanie
|
i znowu to samo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2760 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiem, że się powtarzam ale gubię się w tych przepisach a w necie też są różne informacje - mam znowu pyt. odnośnie macierzyńskiego.
Chcę składać od razu o całość, czyli 52 tyg., 80%. Czy orientujecie się, kto to składa, czy na pewno zawsze pracodawca bo wyczytałam w necie, że 'Wniosek o zasiłek macierzyński należy zgłosić do płatnika zasiłku, pracodawcy, w przypadku gdy firma zgłasza do ubezpieczenia chorobowego więcej niż 20 osób. W pozostałych przypadkach płatnikiem zasiłku jest ZUS. ' U mnie jest to mniej niż 20 osób, czy to więc oznacza, że składam ten wniosek do ZUSu sama, czy jednak robi to pracodawca? ![]() Czy dobrze rozumiem, że na złożenie tego wniosku o całość macierzyńskiego mam 14 dni po porodzie? Czy dobrze rozumiem, że trzeba do niego dołączyć orygniał skróconego aktu urodzenia dziecka i oświadczenie drugiego rodzica? Czy coś jeszcze? I skoro ja będę wychowywać dziecko samotnie i w ogóle na początku ojciec nie będzie wpisany w akcie urodzenia to jakie oświadczenie ja mam dołączyć? Księgowa mojego pracodawcy jest teraz jak na złość w sanatorium, wraca dopiero za 2 tyg. a mój pracodawca nic nie wie a ja się denerwuję.... ![]() Przepraszam ale nie mam czasu Was poczytać ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.