Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VII część:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,86%
Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki 1 2,86%
Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 12 34,29%
Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy 0 0%
Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy 3 8,57%
Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala 4 11,43%
Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta 3 8,57%
Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie 3 8,57%
Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy 5 14,29%
Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią 3 8,57%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 10:31   #2251
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

T. mnie znowu wkurza.Bedac w pl pralam tak co drugi dziwen, wczoraj przyjechalam do domu i pranie wstawiam.a ona mi pierdzieli po co ja pranie robie, przeciez ona kupila dla malego 6 par spiochow.Tak w rozmiarze 86, a Janek nosi 68.Wg t. wystarczy ze sobie gumki powszywam w pasie i na nogawkach, a tam gdzie zakrywaja nozki to moga sobie wisiec.Czy ona naprawde nie widzi roznicy ponmiedzy 5-miesiecznym dzieckiem a rocznym.Poza tym pierdzielic sie z wszywaniem gumek to 1000 razy latwiej wyprac
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:32   #2252
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

ooo są takie żłobki?i podgląd online?
no prywatne
Stary 2014-02-20, 10:37   #2253
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
no prywatne
w moim mieście to są głównie prywatne;/

Tassia
fajny chłopczyk mój kuzyn też taki był, wszystko wiedział o samochodach. a teraz wszystkim w rodzinie naprawia samochody tak amatorsko, ma do tego smykałkę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:37   #2254
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Rodzice zostawili Bartka z tymże dziadkiem-miał koło roczku. wracają do domu, a tam mój brat w łóżeczku cały uwalony swoją kupą, łóżeczko i ściana też z kupy i uwaga! dziadkowi przysnęło się na kanapie obok łóżeczka i co?też uwalony kupą

Cytat:
Kaśka ostatnio któraś z dziewczyn pisała taką wannową historię z siuśkami i "to się do mnie zbliża"

To było: " mamo, to płynie do mnie"
Monia to pisała

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
tak widzialam
dziekuje bardzo
a co do glutenu to jak nie wprowadzasz teraz to ja bym.wprowadzila dopiero w 10miesiacu wg tej drugiej metody
a byly jakies objawy?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ooo to może zaczekam. Nie spieszy się mi teraz. Mogę inne kaszki podawać
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:41   #2255
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

ja mam taką historię, za którą mój brat mógłby mnie zabić jak byliśmy mali to się razem kąpaliśmy i mama wyszła na chwilę i nagle słyszy mój krzyk "mamooooo" przybiega i co się okazało? że mój brat wpuścił sharka (kupę) do wanny do tej pory z tego lejemy
kinia tak arturowi raz zrobila

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:42   #2256
tassia
Zakorzenienie

gorgulek a byly jakies objawy tego glutenu?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:44   #2257
83monia
Zakorzenienie

ja chyba gluten tez po 10 mc podam.bo po 6 to chce doipiero zaczac wprowadzanie nowosci.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:45   #2258
tassia
Zakorzenienie

dobra spadam
troche nadrobilam
wygladam dzis jak kupa
jade do reala po pampy i do lidla

ostatnuo wywrocilam sie z wozkiem i mam cale golenie w siniakach
masakraaaaaa

[/RIGHT]
Stary 2014-02-20, 10:50   #2259
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

jak ja sie dowiadywalam to paszport trzeba wyrobic dziecku jaksie jeszie poza strefe schengen jak nie to dowod
wlasnie przyppmnialyacie mi i moze dzisiaj pojdewypytac

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:53   #2260
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
jak ja sie dowiadywalam to paszport trzeba wyrobic dziecku jaksie jeszie poza strefe schengen jak nie to dowod
wlasnie przyppmnialyacie mi i moze dzisiaj pojdewypytac

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wg mnie lepiej paszport bo wjedziesz wszedzie
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:53   #2261
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
gorgulek a byly jakies objawy tego glutenu?

Ulewał kaszą, bulgotało coś w brzuszku i strzelające kupy miał (choć czasem i tak miewa strzelające).
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:56   #2262
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam taką historię, za którą mój brat mógłby mnie zabić jak byliśmy mali to się razem kąpaliśmy i mama wyszła na chwilę i nagle słyszy mój krzyk "mamooooo" przybiega i co się okazało? że mój brat wpuścił sharka (kupę) do wanny do tej pory z tego lejemy
O kurde, haha

Cytat:
Boja ty rodziłaś w tym szpitalu?tam ktoś w komentarzach pisał,że w tym szpitalu bardzo zmusza się kobiety do porodu sn?
tylko pewnie ta z racji wcześniejszego cc i tak miałaby cc, to po co tak zwlekali? w ogóle dziwna sytuacja, nie piszą czy przed porodem z dzieckiem było ok, na pewno robili ktg, to co?tak nagle zmarło?masakra...

i jeszcze cc 10 dni po terminie?sajgon...
Tak, rodziłam w tym szpitalu.
Powiem Ci, że z tym zmuszaniem do sn to mają po części racje, niestety. CC było wykonywane bardzo rzadko, do czasu aż w czerwcu 2012 urodziły się martwe bliźnięta KLIK, bo nie chcieli zrobić cc.
Od tego czasu chyba zaczęli się bać i cc robili. Ja też miałam cc (o godz. 13.00 a przede mną w tym samym dniu były już 4 cesarki- więc sporo było tych cięć, a wiem że po mnie miała być już następna).
Masakra
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 10:58   #2263
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Hej
Dzis Wiki kończy 5 miesięcy

Wszystkiego najlepszego dla jej rówieśników Elenki, Julka, Oli i Miłosza

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
współczuję nocki a co do kaszki to według mnie jak najbardziej może być. Jak ją robić to niestety nie wiem, jeszcze nie ogarniam tych tematów.

co do pogrubionego to

najlepszego

dlatego ja postanowiłam już nie czytać i nie oglądać takich tematów. Zawsze znajdą się przeciwnicy i zwolennicy.

Dzień dobry!!! Dziś moje szczęście kończy 4 miesiące Jak ten czas leci

Cytat:
no warzywaaaa
papryka, marchewka
i duszona ryba
ostatnio upieklam piersi z kurczaka i podjadam z keczupem
a efekty na silowni jak mowi moj trener (kolega tz, bo tz nie nadaje sie na mojego trenera hihi-zreszta to troche jak z mezem budowlancem co nena pisala) efekty widac po 8 miesiacach
weź mnie nie dobijaj!!!!! 8 miesięcy?????????
ej bez przesady.... chodzę 4,5 razy w tygodniu,wiec chyba ciało powinno się zmieniać?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 11:01   #2264
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
Hej
Dzis Wiki kończy 5 miesięcy

Wszystkiego najlepszego dla jej rówieśników Elenki, Julka, Oli i Miłosza
Dziekujemy i wzajemnie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
T. mnie znowu wkurza.Bedac w pl pralam tak co drugi dziwen, wczoraj przyjechalam do domu i pranie wstawiam.a ona mi pierdzieli po co ja pranie robie, przeciez ona kupila dla malego 6 par spiochow.Tak w rozmiarze 86, a Janek nosi 68.Wg t. wystarczy ze sobie gumki powszywam w pasie i na nogawkach, a tam gdzie zakrywaja nozki to moga sobie wisiec.Czy ona naprawde nie widzi roznicy ponmiedzy 5-miesiecznym dzieckiem a rocznym.Poza tym pierdzielic sie z wszywaniem gumek to 1000 razy latwiej wyprac
Co za baba

Nadrobilam ale nie zdaze napisac bo dziecie mi sie budzi. Ma katarek i noc byla okropna bo nie mogl oddychac swobodnie i sie krztusil Do tego ma podejrzenie infekcji drog moczowych i dzisiaj probowalam mu pobrac mocz na posiew. Czekalam 40 minut a jak w koncu zaczal sikac to nie zdazylam zlapac
Stary 2014-02-20, 11:09   #2265
87czarna
Zakorzenienie

pszczoua Zdrówka!!!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 11:10   #2266
Asiek84
Wtajemniczenie

hello

Cytat:
ktos wygral w lotto 24 510 722,00
gdybym to była ja zrobiłabym wypasiony zlot wizażanek z naszego wątku w jakims wypasnym hotelu
nie pogardziłabym nawet częścią takiej wygranej i też bym spa fundneła...

Cytat:

ciekawe co na to Blanka zamęczy go
moich znajomych choimk żył równo tydzień... 4 letnia dziewczynka go zamęczyła...

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Nie mam czasu na wizaz. Kornelito jest chory. Teraz na szczęście śpi, TŻ pomaga u mamy w mieszkaniu, a ja siedzę sama jak palec.
zdrówka Kornelku

Cytat:
zdrówka

mój się ostatnio mega rozpłakał jak... kichnęłam podczas karmienia może nie przyzwyczajony bo u nas w domu się nie krzyczy, nie mówi podniesionym głosem
nie przyzwyczajaj dziecka do całkowitej ciszy, ja widzę jak moja sis teraz przezywa jak jesteśmy na obiedzie u rodziców w niedziele i nawet kichnąc nie można bo Filip śpi i musi być cisza... mój Hubi przy muzyce cały dzień i nic go nie rusza

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

niedawno wrocilam od internisty i troche sie zalamalam
ale moze od poczatku...
rok temu w sylwestra spadlam ze schodow, malo sie nie polamalam i na pupie pojawil mi sie guz wielkosci bulki poznanskiej nie musze chyba mowic jak to wygladalo
jak tydzien pozniej pokazalam to mamie to natychmiast zabrala mnie do chirurga, ktory sciagnal stamtad 200 ml plynu.
zaraz potem zaszlam w ciaze, wiec niz juz z tym nie robilam dalej.

w dalszym ciagu mam na tylku gule, tylko mniejsza i w koncu sie zebralam i poszlam do internisty. dr powiedziala, ze troche za pozno sie pojawilam i moze mi pomoc prawdopodobnie tylko operacja. niby zapisala mi jakies trzy rozne zabiegi w tym laser, ale to raczej nie zda egzaminu mam sie zglosic na kontrole po zabiegach.

chyba mi zostanie zglosic sie do jakiegos programu tego typu, co w tvn w poniedzialek leci
w tej chwili nawet nie jestem w stanie zalozyc stroju kapielowego, a lato zbliza
o jejku, współczuję, może idź do ortopedy i prześwietlenie zrób...... ja też kiedyś zjechałam na tyłku ze schodów ale skończyło się na potłuczonej kosci ogonowej i ogromnym siniaku

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

To teraz dla odmiany się pochwalę, że moja Ala wczoraj W KOŃCU zaczęła się przewracać z pleców na brzuch wiem, że to strasznie późno bo jakby nie patrzeć ma już 6,5 miesiąca...ale wreszcie się udało nie pisałam Wam o tym, że się nie przewraca, bo mi jakoś wstyd było, tym bardziej że Wasze 4 miesięczne dzieciaczki się juz obracały martwiłam się o nią strasznie czy w ogóle będzie się przewracać, już z nią ćwiczyłam te przewroty wg filmiku z YT. Ale konsultowałam to z pediatrą i powiedziała, że jeszcze do 7 miesiąca możemy poczekać ...więc cierpliwie czekałam, choć nie było to łatwe.
Kropla Ala z racji wcześniactwa trochę później może się właśnie przekręcać, raczkować czy chodzić...

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
co do imienia to czekam az starsza wroci i wymysli. a jak by tz normalnie do domu wrocil i byl na rocznice to bym sie wstrzymala z zakupem, ale poczulam sie z Amelka i Luna samotna

Cytat:

wczoraj kolezanka powiedziala mi zebym sobie zrobila laserowe odmladzanie pochwy
padłam

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
hej.
zanim nadrobię to co u nas:
byliśmy dziś u pediatry, w kwestii głowy zmieniła zdanie i stwierdziła, że jednak prawidłowo przyrasta
natomiast Szymek ma kiepskie wyniki z krwi i jak zapytałam ją o co może chodzić, to powiedziała, że może o alergię. ucięła temat więc pytam dalej- czy to może być alergia na mleko patrząc na to, że Malutki dużo ulewa. odpowiedź jaką uzyskałam: no może tak....
boszzzzzzzzzzzzzzzz co za baba, jutro muszę się skontaktować z naszą pediatrą, do której chodzimy prywatnie. jutro też mamy wizytę u ortopedy.
btw Szymek waży 7050 i mierzy 67 cm
co za dziwna kobita...
piękna waga Szymcia

cdn...
Stary 2014-02-20, 11:28   #2267
kama1987
Rozeznanie

Dzień dobry

Nadrobiłam Was już wczoraj, miałam pocytowane, przyszedł TZ z pracy, chciał coś tam zobaczyć i mi karty zamknął A teraz niewiem co komu miałam napisać

Zuzia skończyła wczoraj 5 miesięcy, Ale szybko minęło
Wszystkiego dobrego dla dzieci, które dzisiaj kończą 5 mies.

Zamówiłam buty na chrzciny, mam nadzieję że się nie zabiję
http://www.czasnabuty.pl/product-pol...KH-D2-L35.html

Fajne buty tam mają i za fajne ceny Jakby któraś chciała zamawiać to polecam, jakoś też w miarę fajna Tzn. jeszcze zadne buty z tamtąd mi się nie rozwaliły, najwyżej sama to zrobiłam, bo baleriny mam na 1 sezon bo przody psuję,

Pszczoua chyba chciała wiedzieć co logopeda mi powiedział, bo byłam wczoraj.
Odnośnie "mówienia" to miała podobne zdanie jak logoasia. Czyli powinna głużyć, zdarza jej się łączyć to w sylaby, ale nieświadomie.
Powiedziała mi, że najlepiej jak dziecko będzie piło z kubeczka, ew. z tego 360 stopni. I niewiem co lepsze, ten 360 czy z Doidy??
Karmienie łyżeczką powinno być płaską łyżeczką i mam jej dawać płasko łyżeczkę, na mniej więcej 1/3 języka i powinna sama zaczynać zbierać jedzenie, nie wycierać o wargę, tak jak pewnie większość robi
Uprzedziła że na początku to ciężko wychodzi i dziecko długo je.
Powiedziała mi też, że jak mam ochotę to możemy się umówić to mi pokaże jak karmić dziecko, także muszę wziąć Zuzi jakiś słoiczek i jak robić masaż buzi nakładką silikonową
I mamy jej robić buźką tak jakby "o" i "e, tzn tak lekko, mam nadzieję że wiecie o co chodzi bo niewiem jak wytłumaczyć to
Muszę kupić taką siateczkę na owoce, była kiedyś w biedronce i nie wzięłam Bo mi powiedziała jeszcze, że można jej dać do tego kawałek jabłka czy innego owocu/ warzywa i niech ciamda to, poćwiczy przy okazji.
Chyba tyle, jak coś mi się przypomni to dopiszę

Cytat:
same oponki, obwarzanki i precele !

Kupiliśmy nianię, i dzisiaj przybyłam do mnie kurierem, a że TŻ nie wiedział, to postanowiłam zrobić mu psikusa.
jedną dałam u nas, a drugą włączyłam w salonie. Jak TŻ siedział już przy kompie, mama coś robiła w kuchni, to poszłam i mówię do niani "Misiu chodź na bzykanko "

TŻ krzyknął "Kurrrwaa, żeś mnie wystraszyła", a ja z mamą o mało co sie ze śmiechu nie posikałam.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
a co do chomików to opowiem wam krótką historię o moim-
miałam dżungala który się rozchorował, miałam wtedy z 11 lat. Pojechaliśmy z nim do weterynarza który przepisał dla niego jakieś zastrzyki i mogliśmy z nim dojeżdżać codziennie by wykonano mu ten zastrzyk albo robić go sami w domu. Rodzice podjęli się wyzwania i stwierdzili, że będą robić iniekcję sami. Gdy nadeszła pora pierwszego zastrzyku moja mama złapała chomiczka za skórę i wbiła igłę a że ten się jej wyrwał to igła przebiła go niczym włócznia już nigdy nie wyzdrowiał wiem to mało śmieszne..
Przepraszam,

Cytat:

Mam ważne pytanie -
kupiłam zwykłą kasze manne , taką jak na zdj, taka jest dobra do ekspozycji?

pediatra mówiła że mam podawać pół łyżeczki więc jak mam to przyrządzić? zagotować więcej w garnku i potem odmierzyć?
Ja taką robię Tylko ja ją dodaję do obiadków, które gotuję. Wczoraj zrobiłam na 6 słoiczków i dałam 1,5 łyżki tej kaszy
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:02   #2268
matallewar
Zakorzenienie

W ogóle a propos żłobków, to ja się boję, że dzieci mi będą non stop chorować, a jaki pracodawca ucieszy się na 2 l4 w miesiącu?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:25   #2269
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ulewał kaszą, bulgotało coś w brzuszku i strzelające kupy miał (choć czasem i tak miewa strzelające).
kurcze u nas tez zaczelo sie robic chlustanie a nie ulewania i ciagle.marudzenie
odstawilam gluten.i jest ok
za tydzien sprobije jeszcze raz
a jak nie to po 10miesiach

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

weź mnie nie dobijaj!!!!! 8 miesięcy?????????
ej bez przesady.... chodzę 4,5 razy w tygodniu,wiec chyba ciało powinno się zmieniać?
no wiesz zalezy jakie efekty
ja chodzilam dwa lata na silownie 4-5razy w tygodniu
i oprocz dobrej formy szalu nie bylo
ale tez szczupla nie bylam wiec pewnie dlatego
poza tym nie mialam wtedy rozpisanych treninow
tylko standart orbitrek, maszyny
maszyny, mata
zumba, zumba, zumba
czasem basen

wiec raczej spalam kalorie zeby moc wiecej jesc

a co do karmienia lyzeczka to ja nie rozumiem.idei wycierania lyzeczki o warge
ja wkladam mackowi lyzeczke i trzymam w buzi az sobie zje
smieszne to bo na pocatku probowal zasysac jak smoczek albo cycka
ale teraz juz odkryl i normalnie zbiera jezykiem
mam nadzieje ze dobrze

[/RIGHT]
Stary 2014-02-20, 12:26   #2270
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
W ogóle a propos żłobków, to ja się boję, że dzieci mi będą non stop chorować, a jaki pracodawca ucieszy się na 2 l4 w miesiącu?
ja szukam czegoś na godziny, nie tak że codziennie na 10 h
jakoś nie wyobrażam sobie żeby opiekunka przychodziła do nas do domu, a tym bardziej żeby Filip zostawał u kogoś
mój TŻ ma wyrozumiała firme, mama pracuje po 5 h, zawsze mam jeszcze ewentualnie teściową ale ona sama z Fifim nie zostanie tylko w te dni co teściu ma wolne.. a z 3 dni ma w tygodniu.. musze mieć jakąs opcję idealny byłby Klub Malucha- żłobek na godziny
też jak nie spróbuje to się nie przekonam bo nie każde dzieci choruja
Stary 2014-02-20, 12:27   #2271
Asiek84
Wtajemniczenie

cd...

Cytat:
moj to na slubie byl ladny, pozniej brzydnac zaczal... mowi ze to przeze mnie a ja co mam powiedziec? tez przez niego brzydne ale to starosc i dzieci nas wykanczaja

Cytat:

nooo wsadzaja laser w pipe i strzelaja a ona sie obkurcza i fajniej wyglada jedyne 3 tys

Cytat:
ja nie narzekam na luzy tylko moja kolezanka sobie myslala ze skoro dwoje dzieci wypchnelam to jestem rozjechana jak zaba na polanie

Cytat:
pewnie inny pasztet ja pukal, albo nie patrz na twarz patrz w co pchac, czy tez torba na ryj i jazda
jak to mówią każda potwora znajdzie swojego amatora... hehe i widocznie amator był a czy z torba czy z flagą to juz inna sprawa, cionsza jest, jest

Cytat:
same oponki, obwarzanki i precele !

Kupiliśmy nianię, i dzisiaj przybyłam do mnie kurierem, a że TŻ nie wiedział, to postanowiłam zrobić mu psikusa.
jedną dałam u nas, a drugą włączyłam w salonie. Jak TŻ siedział już przy kompie, mama coś robiła w kuchni, to poszłam i mówię do niani "Misiu chodź na bzykanko "

TŻ krzyknął "Kurrrwaa, żeś mnie wystraszyła", a ja z mamą o mało co sie ze śmiechu nie posikałam.

Cytat:
o ziemniaczanej kiszcze to nie słyszałam nigdy :p chyba, że to ta biała?
kiszka ziemniaczana to na Podlasiu mniam i babkę ziemniaczana tez bym zjadła...

Cytat:
jak byla u mnie ostatnio kuzynka, to zapytala mnie czemu daje Amelce penisa do zabawy https://www.google.pl/search?q=piszc...ml%3B300%3B300

kazala mi na ta zabawke spojrzec od wewnatrz i faktycznie, ryj lwa przedzielony na pol i wyglada jak jaja

smieszne jest to, ze ona ma taka sama dla swojej cory i zwrocil na to uwage jej szwagier, a oni razem zapytali tesciowej co jej to przypomina a ona odwrocila do gory nogami i powiedziala ze bucik i zaczela nim skakac po stole.... myslalam ze sie zeszcze ze smiechu jak to opowiadala ale to trzeba miec ta zabawke przed oczami wtedy

Cytat:

Wrócił. Obudził Ede, Eda Elene, ona mnie. 1:30 ojciec wraca, integracja rodzinna. Zaraz mu przyje... uderze go!! Patelnia w łeb!! Nie wystarczy, że wczoraj 2h spalam??

I w ogóle boski jest, bo obudziła się Elena, a on do mnie: "jak Ty ja usypiasz". To mu mówię, że nie budze, bo ona potem 2h nie zasypia no i się teraz z nią bujam
zatłukłabym...
Matall ja juz pisałam że praca pracą, ale mógłby sie ogarnąć i wracać o bardziej normalnych godzinach... ja bym na takie coś nie pozwoliła

Cytat:
Czemu? Przez powikłania czy jak?
Ja szczepić chcę na pewno, tylko nie wiem, czy już teraz. Żebym to ja wiedziała, kiedy ona do dzieci pójdzie

Znajoma pediatra szczepi, bo mówi, że widziała u siebie dzieci z powikłaniami po pneumo i lepiej zaszczepić. Jestem tego samego zdania...

Dzięki dziewczyny, jadę dziś chyba po patelnię żeliwną
Wyszli 8:45 i tż znów do 2 nie będzie... Co to za życie

Mam koleżankę, która robi na fb kampanię "nie szczep swojego dziecka, nie ryzykuj" masakraaaaaaa...
ja tez mam taka koleżankę, pierwsze dziecko szczepiła, drugiego juz nie... w ogóle zmieniła radykalnie światopogląd...

Cytat:
My cos myslimy o Maroku jesienia, ale akurat maly ma paszport a my nie. Na dowod to nas nie wpuszcza do afryki.Oczywiscie jak w ciazy nie bede.Moj chlop juz stwierdzil, ze jestesmy za starzy i juz bezplodni bo to nie mozliwe, zeby sie bzykac bez zabezpieczenia i nie zaciazyc
toż to niemożliwe...

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2014-02-20 o 12:30
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:30   #2272
karolson
Zakorzenienie

[

Cytat:
a co do karmienia lyzeczka to ja nie rozumiem.idei wycierania lyzeczki o warge
ja wkladam mackowi lyzeczke i trzymam w buzi az sobie zje
smieszne to bo na pocatku probowal zasysac jak smoczek albo cycka
ale teraz juz odkryl i normalnie zbiera jezykiem
mam nadzieje ze dobrze

ja teraz też już tak nierobie ale na początku wydaje mi się że szorowałam mu o górną wargę nawet wstawiłam na fb taki filmik i nikt mi nie napisał że źle robie ale juz się poprawiłam i Filip pięknie je i słodko otwiera buzie jak widzi lyżeczkę
Stary 2014-02-20, 12:32   #2273
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
haha nie zawiesilo mi apki na poscie od ciebie
najgorsze ze rodzice sa nieodpowiedzialni i zaprowadzaja chore dzieci do przedszkoli i zlobkow
u tz w rodzinie jest taka gwiazda co zaprowadza chore dziecko
i zawsze konczy sie zapaleniem.oskrzeli
a teraz jej sie na.pluca rzucilo
A Nawe nie chce wiedziec co inni rodzice na to

[/RIGHT]
Stary 2014-02-20, 12:38   #2274
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Masakra

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hello

nie pogardziłabym nawet częścią takiej wygranej i też bym spa fundneła...

moich znajomych choimk żył równo tydzień... 4 letnia dziewczynka go zamęczyła...

zdrówka Kornelku

nie przyzwyczajaj dziecka do całkowitej ciszy, ja widzę jak moja sis teraz przezywa jak jesteśmy na obiedzie u rodziców w niedziele i nawet kichnąc nie można bo Filip śpi i musi być cisza... mój Hubi przy muzyce cały dzień i nic go nie rusza

o jejku, współczuję, może idź do ortopedy i prześwietlenie zrób...... ja też kiedyś zjechałam na tyłku ze schodów ale skończyło się na potłuczonej kosci ogonowej i ogromnym siniaku

Kropla Ala z racji wcześniactwa trochę później może się właśnie przekręcać, raczkować czy chodzić...

padłam

co za dziwna kobita...
piękna waga Szymcia

cdn...
Tak też obstawiam, że to przez wcześniactwo wszystko

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:39   #2275
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
teraz waham się jesli chodzi o pneumo
my nie szczepiliśmy ani rot aani pneumo. nad tym drugim zastanowię się jeszcze. bo nie wiem kiedy Pchełek pójdzie do przedszkola. koleżanka położna mówiła mi, że jeśli dziecko nie będzie miało kontakty z innymi dziećmi przed 5-6 r.ż. (w sensie masówki-żłobek, przedszkole) to bez sensu szczepić
Cytat:
jejku nie dam rady nadrobic a baaardzo cjce bo widze ze temat chomikow na tapecie

moja kolezanka wsadzila chomia do magnetowidu, ale ze chomik nie ma wstecznego wiecnie umial wyjsc
wiectavmadra wlaczyla magnetowid i nacisnela eject

omg
Cytat:
masakra z tą Twoją t.

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:41   #2276
kropla_deszczu
Zadomowienie

Ej a mam pytanie do dziewczyn, które miały umowę w pracy tylko do końca ciąży. Jak to z macierzyńskim jest? Wypłaca ZUS? Bo koleżanka właśnie jest w takich sytuacji i chciałabym jej powiedzieć jak to wyglada

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 12:43   #2277
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ja szukam czegoś na godziny, nie tak że codziennie na 10 h
jakoś nie wyobrażam sobie żeby opiekunka przychodziła do nas do domu, a tym bardziej żeby Filip zostawał u kogoś
mój TŻ ma wyrozumiała firme, mama pracuje po 5 h, zawsze mam jeszcze ewentualnie teściową ale ona sama z Fifim nie zostanie tylko w te dni co teściu ma wolne.. a z 3 dni ma w tygodniu.. musze mieć jakąs opcję idealny byłby Klub Malucha- żłobek na godziny
też jak nie spróbuje to się nie przekonam bo nie każde dzieci choruja
Mi Edi sporo chorował, a ja będzie ich dwoje i będą na zmianę Najgorsze, że ja do opiekunki też nie jestem przekonana, mam sprawdzony KM i najchętniej do niego bym młodą wysłała, ale jak tż pracuje, to Wam pisałam, mama też normalnie ma etat, nie ma szans, że ktoś w razie w zostanie z którymś poza mną

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
zatłukłabym...
Matall ja juz pisałam że praca pracą, ale mógłby sie ogarnąć i wracać o bardziej normalnych godzinach... ja bym na takie coś nie pozwoliła

ja tez mam taka koleżankę, pierwsze dziecko szczepiła, drugiego juz nie... w ogóle zmieniła radykalnie światopogląd...
A co ja mogę? Prawda jest taka, że mogę co najwyżej się z nim rozwieść. Ale wtedy więcej go nie będzie

Ja nie uważam, że szczepienia są idealne, jestem za rozwlekaniem ich w czasie, ale propagowanie haseł typu "nie szczep, nie ryzykuj" to idiotyzm... Zwłaszcza, że jak czytam te argumenty niby za, to

Cytat:
najgorsze ze rodzice sa nieodpowiedzialni i zaprowadzaja chore dzieci do przedszkoli i zlobkow

Jestem dumna z mojego posta

Eda w większości przychodził zakatarzony i się zaraz okazywało, że kolega/koleżanka z glutami do pasa

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 12:45   #2278
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

bo jak dziecko jest chore to nauczycielki powinny dzwonic po rodziców, zwłaszcza jak ma gorączke i się to praktykuje i wtedy trzeba przyniesc zaświadczenie od lekarza że dziecko jest zdrowe, znam takie przypadki, zreszta pisałam ostatnio w K. że odesłali do domu dziecko z 37,1 póżniej 37,4 a było całkiem zdrowe wiec duzo chyba zalezy od przedszkola/ żłobka
Cytat:
Ej a mam pytanie do dziewczyn, które miały umowę w pracy tylko do końca ciąży. Jak to z macierzyńskim jest? Wypłaca ZUS? Bo koleżanka właśnie jest w takich sytuacji i chciałabym jej powiedzieć jak to wyglada

płaci Zus normalnie L4 a później macierzyński, dodatkowy, rodzicielski.
Stary 2014-02-20, 12:52   #2279
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, ZUS płaci normalnie 80% pensji przez rok

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-02-20, 12:56   #2280
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

ciekawe co było przyczyną, bo przecież jak ją dzień wcześniej przyjmowali to chyba miała badanie, usg i ktg

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!! Dziś moje szczęście kończy 4 miesiące Jak ten czas leci
wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jest...

znajoma mio powiadala o zbieraniu ogorkow w de. lezy sie calu dzien na takich dechach przymocowanych do wolno jadacego traktora, rekami w dol by zbierac ogorki. pozycja i upal powodowaly ze czesc kobiet pokarmu dostawala

ja kiedys hodowalam rybiki cukrowe i slimaki rybik zdechl bo kolezanka dala mu cukry, wlala wody i... woda wyschla a rybik sie do cukru przykleił dzungarki tez mialam,. fajne sa ale po 2 latach jeden mial jakiegos guza na szyi ze jesc nie mogl nawet dalam mu trutke n MYSZY I NIE MECZYL SIE WIECCEJ

moja ciocia robila sztuczne oddychanie chomikowi a potem stwierdzila ze moze sie nie rusza bo za zimno i w sen zapadl. polozyla go na grzejniku. po tygodniu wysechl na wiór

znajomy za to chcial umyc rybki w wodzie 60 st

Cytat:
dobra spadam
troche nadrobilam
wygladam dzis jak kupa
jade do reala po pampy i do lidla

ostatnuo wywrocilam sie z wozkiem i mam cale golenie w siniakach
masakraaaaaa

o kurde, ale wózek się nie wywrócił?

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Nadrobilam ale nie zdaze napisac bo dziecie mi sie budzi. Ma katarek i noc byla okropna bo nie mogl oddychac swobodnie i sie krztusil Do tego ma podejrzenie infekcji drog moczowych i dzisiaj probowalam mu pobrac mocz na posiew. Czekalam 40 minut a jak w koncu zaczal sikac to nie zdazylam zlapac
dużo zdrowia, oby to jednak nie ta infekcja

Cytat:
mój starszy w ubiegłym roku jak poszedł do żłoba to chorował bardzo dużo wrzesień był ok, a potem tydzień choroby i tydzień zdrowy i tak na zmianę praktycznie do marca, potem do wakacji już chorował tylko raz w miesiącu Na szczęście mam mega wyrozumiałego pracodawcę, a najczęsciej to i tak moja mama przyjeżdżała, ale ona nie pracuje. W tym roku jest rewelacja, dwa razy był lekko podziębiony, a od połowy października zdrowy. Liczę na to, że Miłek jak pójdzie to trochę lepiej zniesie ten pierwszy rok

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości