|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VII część: | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,86% |
| Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki |
|
1 | 2,86% |
| Szczerze ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
12 | 34,29% |
| Już pół roczku prawie mamy, nasze mamusie bardzo kochamy |
|
0 | 0% |
| Mleczko pijemy, obiadki wcinamy, lecą nam w górę wciąż kilogramy |
|
3 | 8,57% |
| Mam już ząbka, może dwa - wszystko gryzę tralala |
|
4 | 11,43% |
| Znów z ubranek już wyrastam, mama znowu kasa szasta |
|
3 | 8,57% |
| Buzia okrągła, nóżki grubiutkie, już ze mnie nie jest dziecię malutkie |
|
3 | 8,57% |
| Już z gondolek wyrastamy, w spacerówkę się przesiadamy |
|
5 | 14,29% |
| Jem ziemniaki, pluję marchwia, a mamusie wciąż się martwią |
|
3 | 8,57% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
BAN stały
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
T. mnie znowu wkurza.Bedac w pl pralam tak co drugi dziwen, wczoraj przyjechalam do domu i pranie wstawiam.a ona mi pierdzieli po co ja pranie robie, przeciez ona kupila dla malego 6 par spiochow.Tak w rozmiarze 86, a Janek nosi 68.Wg t. wystarczy ze sobie gumki powszywam w pasie i na nogawkach, a tam gdzie zakrywaja nozki to moga sobie wisiec.Czy ona naprawde nie widzi roznicy ponmiedzy 5-miesiecznym dzieckiem a rocznym.Poza tym pierdzielic sie z wszywaniem gumek to 1000 razy latwiej wyprac
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poznajemy nowe smaki, bo coraz większe z nas dzieciaki. Mamy IX-X 2013, cz. VI
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
w moim mieście to są głównie prywatne;/
Tassia fajny chłopczyk mój kuzyn też taki był, wszystko wiedział o samochodach. a teraz wszystkim w rodzinie naprawia samochody tak amatorsko, ma do tego smykałkę
|
#2254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Monia to pisała ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
gorgulek a byly jakies objawy tego glutenu?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba gluten tez po 10 mc podam.bo po 6 to chce doipiero zaczac wprowadzanie nowosci.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
dobra spadam
troche nadrobilam wygladam dzis jak kupa ![]() jade do reala po pampy i do lidla ostatnuo wywrocilam sie z wozkiem i mam cale golenie w siniakach masakraaaaaa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja sie dowiadywalam to paszport trzeba wyrobic dziecku jaksie jeszie poza strefe schengen jak nie to dowod
wlasnie przyppmnialyacie mi i moze dzisiaj pojdewypytac Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#2260 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powiem Ci, że z tym zmuszaniem do sn to mają po części racje, niestety. CC było wykonywane bardzo rzadko, do czasu aż w czerwcu 2012 urodziły się martwe bliźnięta KLIK, bo nie chcieli zrobić cc. Od tego czasu chyba zaczęli się bać i cc robili. Ja też miałam cc (o godz. 13.00 a przede mną w tym samym dniu były już 4 cesarki- więc sporo było tych cięć, a wiem że po mnie miała być już następna). Masakra
|
||
|
|
|
#2263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ej bez przesady.... chodzę 4,5 razy w tygodniu,wiec chyba ciało powinno się zmieniać?
|
|
|
#2264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nadrobilam ale nie zdaze napisac bo dziecie mi sie budzi. Ma katarek i noc byla okropna bo nie mogl oddychac swobodnie i sie krztusil Do tego ma podejrzenie infekcji drog moczowych i dzisiaj probowalam mu pobrac mocz na posiew. Czekalam 40 minut a jak w koncu zaczal sikac to nie zdazylam zlapac |
||
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
pszczoua Zdrówka!!!
|
|
#2266 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hello
![]() Cytat:
moich znajomych choimk żył równo tydzień... 4 letnia dziewczynka go zamęczyła... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
piękna waga Szymciacdn...
|
|
#2267 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobryNadrobiłam Was już wczoraj, miałam pocytowane, przyszedł TZ z pracy, chciał coś tam zobaczyć i mi karty zamknął A teraz niewiem co komu miałam napisaćZuzia skończyła wczoraj 5 miesięcy, Ale szybko minęło![]() Wszystkiego dobrego dla dzieci, które dzisiaj kończą 5 mies. ![]() Zamówiłam buty na chrzciny, mam nadzieję że się nie zabiję ![]() http://www.czasnabuty.pl/product-pol...KH-D2-L35.html Fajne buty tam mają i za fajne ceny Tzn. jeszcze zadne buty z tamtąd mi się nie rozwaliły, najwyżej sama to zrobiłam, bo baleriny mam na 1 sezon bo przody psuję,![]() Pszczoua chyba chciała wiedzieć co logopeda mi powiedział, bo byłam wczoraj. Odnośnie "mówienia" to miała podobne zdanie jak logoasia. Czyli powinna głużyć, zdarza jej się łączyć to w sylaby, ale nieświadomie. Powiedziała mi, że najlepiej jak dziecko będzie piło z kubeczka, ew. z tego 360 stopni. I niewiem co lepsze, ten 360 czy z Doidy?? Karmienie łyżeczką powinno być płaską łyżeczką i mam jej dawać płasko łyżeczkę, na mniej więcej 1/3 języka i powinna sama zaczynać zbierać jedzenie, nie wycierać o wargę, tak jak pewnie większość robi Uprzedziła że na początku to ciężko wychodzi i dziecko długo je. Powiedziała mi też, że jak mam ochotę to możemy się umówić to mi pokaże jak karmić dziecko, także muszę wziąć Zuzi jakiś słoiczek i jak robić masaż buzi nakładką silikonową ![]() I mamy jej robić buźką tak jakby "o" i "e, tzn tak lekko, mam nadzieję że wiecie o co chodzi bo niewiem jak wytłumaczyć to ![]() Muszę kupić taką siateczkę na owoce, była kiedyś w biedronce i nie wzięłam Bo mi powiedziała jeszcze, że można jej dać do tego kawałek jabłka czy innego owocu/ warzywa i niech ciamda to, poćwiczy przy okazji.Chyba tyle, jak coś mi się przypomni to dopiszę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle a propos żłobków, to ja się boję, że dzieci mi będą non stop chorować, a jaki pracodawca ucieszy się na 2 l4 w miesiącu?
|
|
#2269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odstawilam gluten.i jest ok za tydzien sprobije jeszcze raz a jak nie to po 10miesiach Cytat:
ja chodzilam dwa lata na silownie 4-5razy w tygodniu i oprocz dobrej formy szalu nie bylo ale tez szczupla nie bylam wiec pewnie dlatego poza tym nie mialam wtedy rozpisanych treninow tylko standart orbitrek, maszyny maszyny, mata zumba, zumba, zumba czasem basen wiec raczej spalam kalorie zeby moc wiecej jesc ![]() a co do karmienia lyzeczka to ja nie rozumiem.idei wycierania lyzeczki o warge ja wkladam mackowi lyzeczke i trzymam w buzi az sobie zje smieszne to bo na pocatku probowal zasysac jak smoczek albo cycka ale teraz juz odkryl i normalnie zbiera jezykiem mam nadzieje ze dobrze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś nie wyobrażam sobie żeby opiekunka przychodziła do nas do domu, a tym bardziej żeby Filip zostawał u kogoś mój TŻ ma wyrozumiała firme, mama pracuje po 5 h, zawsze mam jeszcze ewentualnie teściową ale ona sama z Fifim nie zostanie tylko w te dni co teściu ma wolne.. a z 3 dni ma w tygodniu.. musze mieć jakąs opcję idealny byłby Klub Malucha- żłobek na godziny też jak nie spróbuje to się nie przekonam bo nie każde dzieci choruja
|
|
|
#2271 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
cd...
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mniam i babkę ziemniaczana tez bym zjadła...Cytat:
Cytat:
Matall ja juz pisałam że praca pracą, ale mógłby sie ogarnąć i wracać o bardziej normalnych godzinach... ja bym na takie coś nie pozwoliła Cytat:
Cytat:
Kubuś 09-11-2006 Hubercik 19-10-2013 Edytowane przez Asiek84 Czas edycji: 2014-02-20 o 12:30 |
||||||||||
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
[
Cytat:
ale juz się poprawiłam i Filip pięknie je i słodko otwiera buzie jak widzi lyżeczkę
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze ze rodzice sa nieodpowiedzialni i zaprowadzaja chore dzieci do przedszkoli i zlobkow u tz w rodzinie jest taka gwiazda co zaprowadza chore dziecko i zawsze konczy sie zapaleniem.oskrzeli a teraz jej sie na.pluca rzucilo A Nawe nie chce wiedziec co inni rodzice na to Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2274 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||
|
|
|
#2275 | ||
|
Zadomowienie
|
my nie szczepiliśmy ani rot aani pneumo. nad tym drugim zastanowię się jeszcze. bo nie wiem kiedy Pchełek pójdzie do przedszkola. koleżanka położna mówiła mi, że jeśli dziecko nie będzie miało kontakty z innymi dziećmi przed 5-6 r.ż. (w sensie masówki-żłobek, przedszkole) to bez sensu szczepić
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2276 |
|
Zadomowienie
|
Ej a mam pytanie do dziewczyn, które miały umowę w pracy tylko do końca ciąży. Jak to z macierzyńskim jest? Wypłaca ZUS? Bo koleżanka właśnie jest w takich sytuacji i chciałabym jej powiedzieć jak to wyglada
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#2277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze, że ja do opiekunki też nie jestem przekonana, mam sprawdzony KM i najchętniej do niego bym młodą wysłała, ale jak tż pracuje, to Wam pisałam, mama też normalnie ma etat, nie ma szans, że ktoś w razie w zostanie z którymś poza mną ![]() Cytat:
Ja nie uważam, że szczepienia są idealne, jestem za rozwlekaniem ich w czasie, ale propagowanie haseł typu "nie szczep, nie ryzykuj" to idiotyzm... Zwłaszcza, że jak czytam te argumenty niby za, to ![]() Cytat:
![]() Eda w większości przychodził zakatarzony i się zaraz okazywało, że kolega/koleżanka z glutami do pasa
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2280 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ciekawe co było przyczyną, bo przecież jak ją dzień wcześniej przyjmowali to chyba miała badanie, usg i ktg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wrzesień był ok, a potem tydzień choroby i tydzień zdrowy i tak na zmianę praktycznie do marca, potem do wakacji już chorował tylko raz w miesiącu Na szczęście mam mega wyrozumiałego pracodawcę, a najczęsciej to i tak moja mama przyjeżdżała, ale ona nie pracuje. W tym roku jest rewelacja, dwa razy był lekko podziębiony, a od połowy października zdrowy. Liczę na to, że Miłek jak pójdzie to trochę lepiej zniesie ten pierwszy rok
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

mój kuzyn też taki był, wszystko wiedział o samochodach. a teraz wszystkim w rodzinie naprawia samochody tak amatorsko, ma do tego smykałkę
że mój brat wpuścił sharka (kupę) do wanny 

[/RIGHT]

A teraz niewiem co komu miałam napisać
no i się teraz z nią bujam
Przez powikłania czy jak?

Na szczęście mam mega wyrozumiałego pracodawcę, a najczęsciej to i tak moja mama przyjeżdżała, ale ona nie pracuje. W tym roku jest rewelacja, dwa razy był lekko podziębiony, a od połowy października zdrowy. Liczę na to, że Miłek jak pójdzie to trochę lepiej zniesie ten pierwszy rok