Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-20, 13:12   #1831
em ma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Chociaż mam ten kombinezon z h&m, a ktoś też pisał, że tam jest większa rozmiarówka. Poza tym kombinezon to chyba jeszcze ujdzie jak za duży, gorzej takie ubranka przy ciele, np. dla mojej małej body na 62 mają za duże wycięcia przy szyjce i są za szerokie. Dlatego myślę, że warto na początek mieć chociaż troszkę na 56cm. Chociaż pewnie lada moment i podrośnie
Z h&m to w ogóle spora ta rozmiarówka. Doris w inne 56 się już nie mieści-z h&m jeszcze dobre. W ogóle polecam kopertowe bodziaki z tej firmy. Świetne są.
Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
A jaka herbatka albo jaka woda? Borys ma skończone dziś 7 tygodni to juz mogę zapodać coś takiego?
Ja daję przegotowaną ciepłą wodę przefiltrowaną. Z herbatek daję kminek (trochę na bąki pomaga). Spokojnie też można podać rumianek. Nie polecam herbatek granulowanych (są słodzone).
Stary 2014-02-20, 13:27   #1832
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Polać jej! Mi się dzisiaj w nocy śniło, że Perfuzja zaprosiła nas do swojego domu do Berlina (), posadziła nas w swoim kominku () i nie chciała pokazać Emila (). A potem wywiozła metrem jako maszynistka...

Laski, co za dzień (a raczej doba). Srolinda padła o 3 Nosz kurna, świat się jej zachciało poznawać w nocy. Bez ryku, bez bąków, po prostu oczy jak pięć złotych i się śmiała do wszystkiego jak głupi do sera.

My dzisiaj robimy wypad za miasto. Walizek tryliard, jak uchodźcy, a jedziemy na 3 dni. Chałupę całą wypucowałam, bo nie lubię wracać do bałaganu, to mi się kot (pewnie w prezencie za to, że zostaje sam na weekend) zerzygolił na kanapę.

Roane, Muminek
- liczyłam, że wejdę na forum i przeczytam dobre wieści, a wy dziewczyny jeszcze w dwupakach! No... do niedzieli to się chyba rozpakujecie?
poproszę

Kawkę piję!!

Emma a rumienek zaparzony może być? Czy lepiej kupić taką rumiankową dla dziecka, tylko to sam cukier

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Z h&m to w ogóle spora ta rozmiarówka. Doris w inne 56 się już nie mieści-z h&m jeszcze dobre. W ogóle polecam kopertowe bodziaki z tej firmy. Świetne są.

Ja daję przegotowaną ciepłą wodę przefiltrowaną. Z herbatek daję kminek (trochę na bąki pomaga). Spokojnie też można podać rumianek. Nie polecam herbatek granulowanych (są słodzone).
Ok, a jak kminek? Jak go zaparzyć? U nas bąki bolesne chyba bo przy każdym jest ryk ostatnio. Więc... może to pomoże i n to?
Stary 2014-02-20, 13:28   #1833
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
A jaka herbatka albo jaka woda? Borys ma skończone dziś 7 tygodni to juz mogę zapodać coś takiego?
Popraw mnie jeśli pomieszam, ale Ty karmisz wyłącznie piersią, tak? Wtedy się nie dopaja?

Cytat:
Jej, no i zapomniałam o najważniejszym...

niebieska2323:EwaTP-11.02.14 Kajtuś
muminek1991:Kasia 22lTP-19.02.14 Benjamin
Roane:EmilkaTP-21.02.14 Mikołaj
celin10:TP-21.02.14Artur

Niech moc bananów czy brokułów będzie z Wami!!!
Chłopaki się opier***ają i tyle

Cytat:
(...)

Roane, Muminek
- liczyłam, że wejdę na forum i przeczytam dobre wieści, a wy dziewczyny jeszcze w dwupakach! No... do niedzieli to się chyba rozpakujecie?
Ja mogę i wczoraj.
Stary 2014-02-20, 13:31   #1834
mezaga
Zakorzenienie

My już po wizycie.Badania lepsze ale jeszcze w dolnej granicy normy. Mamy im zwiększyć dawkę żelaza A myślałam, że będziemy mogli odstawić. Jadzia ma przejść już na Enfamila. I super, bo to jej mleko strasznie drogie było.
Ma trochę zdeformowaną głowę, bo nie lubi leżeć na lewym boku i przez to ta głowa taka jest. Musimy jej pod prawą stronę wałek z pieluchy podkładać, żeby na tym drugim boku głowę układała. U Antka na USG pojawiły się jakieś wodniaki. Mamy skierowanie na kontrolne USG 2 kwietnia. Podobno mogą się pojawiać i mogą rosnąć tak do roku ale obserwować to trzeba. Na boleści brzuchowe nic nie poradziła - trzeba czekać. Dzieciaki po antybiotykach mają wyjałowiony układ pokarmowy i niestety zanim odbuduje się flora bakteryjna takie boleści będą
Pochwaliła odruchy - zakup maty z lidla to był genialny pomysł
Kontrola 9 kwietnia i na wtedy też mamy zrobić kolejne badania krwi.
Teraz czeka nas kontrola u okulisty 4 marca a potem w poradni leczenia słuchu w Krakowie 14 marca.
Mieliśmy jeszcze dzisiaj skoczyć do Księdza zarezerwować msze na Chrzest ale sobie chyba darujemy. Nie chce nam się
Stary 2014-02-20, 13:31   #1835
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Też bym sobie pospała. Ale od kilku dni budzę się między 5 a 6.30
Jak dla mnie, to możemy zacząć rodzić już w tej chwili. Niestety, świat ma moją opinię, chęci i życzenia głęboko w
Ja przestałam sobie robić stres wczoraj wieczorem. Stwierdzam ,że jak nie wychodzi to jest
a) nie gotowy
b)zbyt dobrze mu u mamusi
A po za tym to chłopcy dość często wychodzą później, nie mówię ,że to reguła, a ty masz dzień do terminu, ja dopiero 1 dzień po więc spoko loko. Pocieszam się ,że do moich urodzin 7 marca wyjdzie na pewno

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość
jak spróbujesz to nabierzesz ochoty serio...mi jest jakoś tak bardziej przyjemnie niż wcześniej pomijając akrobatykę męża
No właśnie ja też jakoś tak nabrałam ochoty i w sumie mogłabym mojego wykorzystywać po kilka razy na dzień. Tylko ,że czasem nie wygodnie z brzuchem, albo mały zaczyna bulbotac i czar pryska .

Cytat:
A apropo wywołania porodu - wypucowałam kuchnię. Świeci się jak psu... nos. I nic, dalej nie czuję jakbym miała rodzić
Mnie to się wydaje ,że jak dzieć zaparty i nie chce wyjść to serio nic nie pomoże, bo pytając się położnej doradziła mi wszystko co robiłam ostatnimi czasy a mały siedzi sobie w najlepsze, jeszcze jak pisałam wyjął głowę jakimś cudem i się obrócił. A był już w kanał wstawiony

Cytat:
to w lecie mozemy zrobic jakis zjazd gdzies w polsce
My w końcu lipca będziemy w Pl ! Chętnie bym się z wami spotkała....OOo jej jakbyśmy się wszystkie gdzieś spichnęły, to by się działo....

Cytat:
Oo, a ja kupiłam dwa kombinezony na 62, bo sądziłam że ubierając na cebulkę, w 56 może młody nie wejść i tyle. Mam nadzieję że nie będzie pływał
Patrząc na to ,że raczej typowej zimy nie ma, a my urodzimy w marcu to będzie już wiosennie, raczej nam się takie kombinezony nie przydadzą

Cytat:

Roane, Muminek
Hahaha pogadaj z moim synem , on tu rządzi
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 13:32   #1836
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Popraw mnie jeśli pomieszam, ale Ty karmisz wyłącznie piersią, tak? Wtedy się nie dopaja?

Chłopaki się opier***ają i tyle

Ja mogę i wczoraj.
Z tego co wiem, nie ma konieczności, mleko ma dwie fazy, pierwsza jest "popitką" dlatego powinno się (w praktyce... niereallne u nas) karmić jedną piersią drugą zaproponować do popicia.

Kupię kminek dziś i zobaczymy
Stary 2014-02-20, 13:32   #1837
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Desperacja Ja wiem że to marna solucja, ale... może np. wkręć, że Ci przewiało uszy na spacerze, i zatkaj je watą czy czymś, po czym udawaj że kiepsko słyszysz co ona mówi? Może jej się znudzi powtarzanie piętnaście razy i ograniczy ilość gadania
Dobry pomysł.

Fajnie w ogóle,że można tutaj się wygadać,pożalić itd.
Dzięki dziewczyny,że jesteście

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 13:33   #1838
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Mała sikła mi na przewijak i włożyła rączkę do sudocreamu a teraz aniołek przy cycu siedzi
Stary 2014-02-20, 13:37   #1839
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Cześć dziewczyny. Znowu melduje sie ze szpitala, rano odeszły mi wody.. Czekamy
na akcje skurczowa ale nic sie nie dzieje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jaszczurka_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 13:39   #1840
krolowa_nilu
Rozeznanie

Migotko, ja wczoraj pierwszy raz podałam Neli rumianek. Miał niby działać wyciszająco. Taaa... Kupiłam zwykły, najzwyklejszy z Herbapolu (3 zł), taki sam w torebce do zaparzania z Hippa - 11 zł. Zaparzyłam normalnie, potem rozcieńczyłam do słomkowego koloru. A te granulowane to porażka, w składzie cukier, maltodekstryna i wyciąg z rumianku w oszałamiającej ilości 9,7%. Ja się pytam kto to kupuje?! ROANE dopajać nie trzeba, ale można. Niektórym dzieciom zioła pomagają na brzuszek, lepsze to niż farmaceutyki.
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 13:47   #1841
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Po to tu się jest co nie ?? a zawsze lżej na duszy jak się wygada, szczególnie obcemu bo taki lepiej zrozumie.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Napisane przez jaszczurka_2007 Pokaż wiadomość
.
, , Będzie dobrze
02.03.2014- Benjaminek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 13:52   #1842
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
A tak w ogole to musze sie pochwalic,ze moj synek konczy dzisiaj 2 miesiace
No to gratulacje dla Aleczka

My dzisiaj pierwszy raz na spacer założyliśmy coś innego, niż kombinezon. Body z dł. rękawem, rajstopki, spodnie, bluzę i kurteczkę. Oczywiscie buty obowiązkowo były No i czapa i chusteczka pod szyjkę taka jak ma Perfuzja tylko inne wzory i firma. Swoją drogą są rewelacyjne, o niebo lepsze niż szaliki Całkiem fajnie nam sie spacerowała. Wiosna pełną gęba, w parku krokusy kwitną

Dzisiaj sprzątałam mieszkanie i posadziłam Marcelka w lezaczku, dziwiłam się, że jest taki spokojny. Po jakimś czasie zaczął kwękać no i wyjasniło sie obsrał (obkupkał to zbyt łagodne słowo) wszystko, pajace, body i siebie po prawą pachę. Byl zachwycony
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 13:52   #1843
cherubinka
Zadomowienie

Mój opis porodu:
30 stycznia około godziny 22.30 zalegałam sobie w najlepsze na kanapie i buszowałam na allegro. Mąż obok pochrapywał w najlepsze. Nagle usłyszałam takie "pyk" i od razu mi się skojarzyło z odchodzącymi wodami (chyba na wizażu o tym "pyknięciu" kiedyś wyczytałam ) Wstałam i a jakże ...pociekło mi po nogach ...przy okazji zostawiając strużkę od łóżka do łazienki. Sprawdziłam kolor wód, były czyste. Mąż się przebudził, więc go poinformowałam, że to chyba już ...a ten chwycił za żelazko i zaczął prasować sobie spodnie i koszulkę zawzięcie szykując się na porodówkę jak na jakiś występ, w którym miał grać główną rolę Myślałam, że pęknę z niego Ogarnęłam się pod prysznicem i ruszyliśmy. Początkowo nie czułam żadnych skurczy. Na IP czekało jeszcze wypełnienie formalności, po czym zawieziono mnie na salę porodową. Oczywiście nie czekał na mnie żaden luksusowy pokój ...a właściwie żaden pokój ...po prostu boks Obok za ścianką rodziła jeszcze jedna dziewczyna. Podłączyli mnie do ktg i tak sobie leżałam, mąż siedział obok. W międzyczasie dostałam do wypełnienia plan porodu (oczywiście zzo niedostępne, jako środek znieczulający był jedynie gaz, lewatywy też nie robili). Dość szybko zaczęły rozkręcać się skurcze. Mówiłam mężowi kiedy się pojawiają i żeby patrzył na zegarek. Wychodziły najpierw co 4 minuty, później co 3. Najgorsze było to leżenie, marzyłam o tym żeby wstać. W końcu zapytałam czy mogę iść do łazienki. Czułam się jakby chciało mi się do kibelka na 2 W łazience już całkiem zaczęło mnie skręcać i tak sobie myślę "no nieźle, sam początek, a ja się już zwijam, to co będzie dalej? Ta dziewczyna obok spokojnie leży, a ja ledwo wytrzymuję ...i pomyśleć, że łudziłam się, że może mam wysoki próg bólu. Cholera ja nie dam rady, a wycofać się już nie da...". Wróciliśmy z łazienki i znów podłączyli mnie do ktg. Powiedziałam położnej, że już mnie mocno boli. Sprawdziła rozwarcie, było na 6cm. Zaproponowano mi gaz. Szczerze to nie pomagał mi na ból, a jedynie, że tak powiem "otumaniał". Nie minęło wiele czasu, a ja już tam się zaczęłam ostro wyginać ...niestety miałam bóle krzyżowe, które były paskudne. Położna ponownie sprawdziła rozwarcie i zdziwiona oznajmiła, że jest pełne, więc nic dziwnego, że mnie tak bolało. Okazało się, że mała nie weszła jeszcze dobrze w kanał rodny, więc nie mogłam jej wyprzeć i tak tkwiłam w tych bólach partych. Robiłam kilka podejść, aby w końcu urodzić, ale skurcze były za krótkie. Położna mnie zapytała na ile była szacowana waga maleństwa, po czym stwierdziła, że to chyba duże dziecko. Mąż zażartował, że może w tatusia ponad 4 kg, a ona, że na to wygląda. Zrobiło mi się słabo na samą myśl. Poza tym poinformowała, że widziała już czarną główkę Druga faza porodu trwała w sumie około 2 godzin. Ciągle powtarzałam, że nie dam rady. Mąż pilnował, abym podczas parcia nie odchylała głowy do tyłu, bo taki miałam odruch i pomagał podciągać nogi do klatki piersiowej. W końcu za którymś podejściem z trudem udało mi się wyprzeć tę małą istotkę, poczułam wyślizg i ogromną ulgę. Dali mi córcię na klatkę piersiową, a ja beczałam jak głupia całując ją i powtarzając, że nie wierzę, że tyle na nią czekaliśmy i nareszcie jest już z nami. Od razu rzuciło mi się w oczy, że ma bujne ciemne włoski Były mocno obklejone mazią i krwią, a że ją wycałowałam po główce, położna musiała wycierać mi twarz, bo stwierdzła, że wyglądam jakby ostro mnie pobili Przyszła lekarka, aby mnie zszyć i jak dla mnie to traumatyczne przeżycie. Niestety dostałam silnego krwotoku. Nie pamiętam dokładnie co było po kolei. Mówili, że będą musieli przetoczyć mi krew. Kazano mi się nie ruszać, tylko jak miałam to zrobić, jak jedna lekarka mnie szyła, a druga w tym samym czasie naciskała mocno na brzuch, a ja czułam jak chlusta ze mnie krew. Ból okropny, myślałam, że spadne z tego łóżka. W końcu sytuację opanowano i stwierdzono, że nie będą przetaczć krwi, tylko podadzą osocze. Po około 3 godzinach przewieźli mnie na salę poporodową, ale nie pozwolili mi jeszcze wstawać przez kilka godzin. Leżałam i nie spałam wpatrując się w naszą córeczkę.
W szpitalu okazało się, że wyniki mojej morfologii są poniżej jakiejkolwiek normy przez utratę dużej ilości krwi. Podawane żelazo w zastrzykach nie pomogło, a wyniki wręcz się pogorszyły. W końcu przetoczyli mi krew i wyniki poprawiły się na tyle, że mnie wypisali. Podsumowując, mój poród był krótki (jakieś 5,5 godziny), ale intensywny. Śmiejemy się, że odpuściłam sobie wszelkie ceregiele w postaci niebolesnych skurczy, czekania aż coś się rozkręci itd... po prostu przeszłam od razu do rzeczy Poza tym cieszę się, że mąż był ze mną, sama jego obecność dużo mi dała. Wiadomo, że nie było kolorowo, ale wiem jedno ...dla takiego skarbu warto było wszystko przejść. Kocham moje dziecko ponad wszystko <3
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 14:00   #1844
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Jej, no i zapomniałam o najważniejszym...

niebieska2323:EwaTP-11.02.14 Kajtuś
muminek1991:Kasia 22lTP-19.02.14 Benjamin
Roane:EmilkaTP-21.02.14 Mikołaj
celin10:TP-21.02.14Artur

Niech moc bananów czy brokułów będzie z Wami!!!

No dziewczyny kichac i rodzić powodzenia

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Migotko, ja wczoraj pierwszy raz podałam Neli rumianek. Miał niby działać wyciszająco. Taaa... Kupiłam zwykły, najzwyklejszy z Herbapolu (3 zł), taki sam w torebce do zaparzania z Hippa - 11 zł. Zaparzyłam normalnie, potem rozcieńczyłam do słomkowego koloru. A te granulowane to porażka, w składzie cukier, maltodekstryna i wyciąg z rumianku w oszałamiającej ilości 9,7%. Ja się pytam kto to kupuje?! ROANE dopajać nie trzeba, ale można. Niektórym dzieciom zioła pomagają na brzuszek, lepsze to niż farmaceutyki.
Kup zwykły rumianek fusiasty w aptece. Naprawdę działa a nie chemię w granulkach

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Niby się nie dopaja ale ciepła woda rozłożenia jelita i lekkie pierdki idą. Stare metody działają
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 14:02   #1845
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
My już po wizycie.Badania lepsze ale jeszcze w dolnej granicy normy. Mamy im zwiększyć dawkę żelaza A myślałam, że będziemy mogli odstawić. Jadzia ma przejść już na Enfamila. I super, bo to jej mleko strasznie drogie było.
Ma trochę zdeformowaną głowę, bo nie lubi leżeć na lewym boku i przez to ta głowa taka jest. Musimy jej pod prawą stronę wałek z pieluchy podkładać, żeby na tym drugim boku głowę układała. U Antka na USG pojawiły się jakieś wodniaki. Mamy skierowanie na kontrolne USG 2 kwietnia. Podobno mogą się pojawiać i mogą rosnąć tak do roku ale obserwować to trzeba. Na boleści brzuchowe nic nie poradziła - trzeba czekać. Dzieciaki po antybiotykach mają wyjałowiony układ pokarmowy i niestety zanim odbuduje się flora bakteryjna takie boleści będą
Teraz czeka nas kontrola u okulisty 4 marca a potem w poradni leczenia słuchu w Krakowie 14 marca.
Mieliśmy jeszcze dzisiaj skoczyć do Księdza zarezerwować msze na Chrzest ale sobie chyba darujemy. Nie chce nam się
Dobrze, że wyniki już są lepsze ...i za ćwiczenia na macie

Cytat:
Za szybki poród
Stary 2014-02-20, 14:11   #1846
Muminek1991
Rozeznanie

Shiloh-No to małego wystroiłaś jak na bal na spacer

Kupa go grzała to cicho był, a pro po , nie wiem czemu ale ja się obawiam trochę takiego obsrania po szyje

cherubinka -
za opis
02.03.2014- Benjaminek
Stary 2014-02-20, 14:34   #1847
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Emma a rumienek zaparzony może być? Czy lepiej kupić taką rumiankową dla dziecka, tylko to sam cukier
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Ok, a jak kminek? Jak go zaparzyć? U nas bąki bolesne chyba bo przy każdym jest ryk ostatnio. Więc... może to pomoże i n to?
Rumianek mam zwykły fusiasty z apteki.
Kminek: pół łyżeczki najlepiej lekko zgniecionych nasion zalewam 60 ml wody i zaparzam jak inne zioła.
Cytat:
Z tym żelazem ciężka sprawa. U Doris było ok, odstawiłam i wyniki znowu spadły na łeb na szyję. Teraz już bierze bez przerwy półtora miesiąca. Mam nadzieję że jest ok.
Współczuję problemów brzuszkowych. A jakie mleko je Antek? Może ono potęguje problem?
Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
My w końcu lipca będziemy w Pl ! Chętnie bym się z wami spotkała....OOo jej jakbyśmy się wszystkie gdzieś spichnęły, to by się działo....
Nie wiem ile tak na prawdę osób byłoby chętnych na takie spotkanie. Można zrobić listę miast tych chętnych osóbek i zrobić spotkanie w mieście gdzie mniej więcej wszystkie będą miały podobna odległość do pokonania.
Cytat:

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj sprzątałam mieszkanie i posadziłam Marcelka w lezaczku, dziwiłam się, że jest taki spokojny. Po jakimś czasie zaczął kwękać no i wyjasniło sie obsrał (obkupkał to zbyt łagodne słowo) wszystko, pajace, body i siebie po prawą pachę. Byl zachwycony
Stary 2014-02-20, 14:44   #1848
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Mała sikła mi na przewijak i włożyła rączkę do sudocreamu a teraz aniołek przy cycu siedzi
przybij piątkę- ja łapałam siku na przewijaku i niestety ale mój refleks był do dupy i kocyk w łóżeczku został osikany. Ostatni czysty kocyk więc wszystkie poszły do prania następnie po wytarciu młodego została zwalona kupa w asyście dzikich chrumkań i ogólnego zadowolenia (również na przewijaku)
Także dziś miałam prezentacje możliwości wszystkich otworów

właśnie kupuję dwa kocyki na all bo to co mam to za mało

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:

dajesz, dajesz

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Mój opis porodu:
super opis- lekko się czyta i z humorem a mąz co gajerek prasował? w końcu eleganckim trza być

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

mezaga-- dobrze że wyniki lepsze choć jak widze to jeszcze czeka Was niezła wycieszka po specjalistach... najważniejsze że maluchy są OK a takie drobne sprawy jak wodniaki ponoć się wchłaniają w takim wieku

Shiloh-- Adaś jak się obsra to ma taką miną cwaniaka i uśmiecha się półgębkiem
Stary 2014-02-20, 14:50   #1849
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Shiloh-No to małego wystroiłaś jak na bal na spacer

Kupa go grzała to cicho był, a pro po , nie wiem czemu ale ja się obawiam trochę takiego obsrania po szyje

cherubinka - za opis
Muminku, uwierz, że tylko teraz się obawiasz, a lada dzień zakasasz rękawy i żadna mina nie będzie Ci straszna
Magnusia, nie wiem co nim kierowało ...może i ta chęć elegancji na porodówce

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2014-02-20 o 14:53

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 15:04   #1850
tajeczka
Zadomowienie

dziewczyny, czy Wasze dzieci mają problem ze śliną??? Wczoraj zauważyłam, że mała czasami nie radzi sobie z łykaniem śliny, zwłaszcza jak się zdenerwuje to jakby nie miała czasu jej łykać na bieżąco i później tak głośno łyka. Dzisiaj się tak trochę zadławiła/zachłysnęła śliną. Z jedzeniem nie ma problemu, normalnie łyka, więc to raczej nie ból gardła czy coś takiego.
Ma glutka w nosie, którego nie możemy za chiny wyjąć, ale normalnie oddycha, nie jakoś ciężko czy świszcząco. HELP
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 15:08   #1851
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Moje USG wczoraj wzorowe, pani doktor z różowymi włosami (mówię Wam, magia, jak TŻ ją zobaczył, to nie mógł od włosów oczu oderwać, kolor taka oczobitna fuksja, a kobita miała ze 45 lat minimum) powiedziała że ona nie widzi żadnych sugestii coby poród naturalny miał napotkać po drodze jakiekolwiek problemy. Wogóle oprócz włosów miała kobieta jakieś hipisowskie ciągoty - w swoim nazwisku, którym podpisała się pod badaniem, zamiast kropki nad i narysowała kwiatka
Młody jest na tym samym centylu co na usg połówkowym, minimalnie poniżej średniej, i obwód główki też ma minimalnie poniżej średniej (łatwiej będzie wielbłądowi przejść przez ucho igielne ). Mamy cudowne zdjęcia z USG, od razu widać że będzie miał ogromny nochal po tatusiu, i podczas USG miał otwarte oczka Wiecie jak to słodko wyglądało, tak wyraźnie buzię było widać, i to otwierające się oczko co jakiś czas Ja chcę mojego dziecia! Mikołajek waży około 3,6 kg, więc dobrze że ubranek na 56 prawie nie kupowałam, bo i tak by się nie nanosił Pani doktor stwierdziła że gdybym przenosiła pełne dwa tygodnie to może dojść do 4 kg, ale ona "szczerze w to wątpi" bo łożyska zaczyna się starzeć. I pokazała nam na USG, jak mały "ćwiczy płucka". W sensie jak mięśnie ćwiczą pracę która będzie potrzeba do oddychania - no normalnie wyglądało to, jakby oddychał wewnątrz, tak mu się klatka ruszała Mierzone też były przepływy i reszta, wszystko wzorowo.
Wczoraj wieczorem wróciłam z tego badania taka podniecona że wzięłam i padłam na wyrko jak długa
Oj, kochana, masz racje, docen to ze nie ma wielkiej glowy moje dziecie ma przecietny, jajkowaty lepek I dzieki Ci Panie, biorąc pod uwagę ze epidural nie działał, co prawda moja faza parta trwała może z 45 min - taka miła odmiana dla pozostałych godzin meczarni dla odmiany kuzynka urodzila córkę o tej samej wadze a jednak wymiarowo większa od mojej, szczególnie glowka - biedna musiała przec ponad 2h

Dobra wiem, ze świruje znów pewnie ale błagam o zdanie doświadczonych osób, a nie ludków dookoła ze zdziwiona mina pt. ' a co ci tak zależy?'

Otóż mam mały problem z karmieniem, wszystko było ok do 3 doby życia małej - bardzo płakała mimo podawania piersi itd, położna kazała dokarmic sztucznym i pracować nad karmieniem - mała pogryzla mi sutki i porobiły sie rany więc kazała ściągać i dawać butelka - tak tez robię, przez 1-1.5 dnia dokarmialam sztucznie bo mleka było za mało, od ponad 2 dni jednak mała dostaje wyłącznie moje mleko.
I tu pytanie: wczoraj i przedwczoraj miałam nawal, lało sie, odciagalam po 130 ml z obu na jedno karmienie, dzisiaj w nocy i od rana odciagam tylko 70-90 ml z obu - w sumie to tyle ile Lily zjada, tylko czy to oznacza ze laktacja sie stabilizuje czy ze tracę pokarm !?!? staram sie podawac jedna piers ( juz sie zagoila) tak na uspokojenie jesli dziecina chce. heeeeeelp!

Btw post pisany 4h

Btw
Stary 2014-02-20, 15:11   #1852
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Muminku, uwierz, że tylko teraz się obawiasz, a lada dzień zakasasz rękawy i żadna mina nie będzie Ci straszna
Heh pewnie tak, ale po prostu jakoś kupa po szyje nie napawa zachwytem.
02.03.2014- Benjaminek
Stary 2014-02-20, 15:13   #1853
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Z tym żelazem ciężka sprawa. U Doris było ok, odstawiłam i wyniki znowu spadły na łeb na szyję. Teraz już bierze bez przerwy półtora miesiąca. Mam nadzieję że jest ok.
Współczuję problemów brzuszkowych. A jakie mleko je Antek? Może ono potęguje problem?
Podajemy mu Enfamil. Próbowaliśmy Bebilon Comfort ale masakra była wtedy. Mimo, że to mleko dla dzieci z problemami brzuchowymi.

Jaką dawkę żelaza podajesz Doris?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-20, 15:19   #1854
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
Ma glutka w nosie, którego nie możemy za chiny wyjąć, ale normalnie oddycha, nie jakoś ciężko czy świszcząco. HELP
A używałaś wody morskiej czy soli fizj. do oczyszczenia?

Kuapouszka pewnie,że nie tracisz,masz dużo mleka. Przystawiaj dziecko i niech pije.
Stary 2014-02-20, 15:29   #1855
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
A używałaś wody morskiej czy soli fizj. do oczyszczenia?

Kuapouszka pewnie,że nie tracisz,masz dużo mleka. Przystawiaj dziecko i niech pije.
tak i nic to nie daje
Stary 2014-02-20, 15:39   #1856
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
tak i nic to nie daje
A psikałaś najpierw i później np fridą?
Stary 2014-02-20, 15:40   #1857
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Podajemy mu Enfamil. Próbowaliśmy Bebilon Comfort ale masakra była wtedy. Mimo, że to mleko dla dzieci z problemami brzuchowymi.

Jest jeszcze hipp comfort combiotic nam pomógł i w ocenie wielu neonatologow jedno z najlepszych mieszanek dostępnych w tej chwili.

My podajemy 10mg/dobę.
Nie cierpię tego żelaza mam nadzieje ze badania beda ok i bede mogła odstawić mu to żelazo.

Em ma tez na Twoim miejscu poszłabym prywatnie do dobrego neurologa.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-20, 15:42   #1858
tajeczka
Zadomowienie

Cytat:
A psikałaś najpierw i później np fridą?
tak, ale te gluty jej raczej w oddychaniu nie przeszkadzają. Bo oddycha normalnie. one są dość głęboko, i może to też to, bo nawet jak kichnie po soli czy wodzie morskiej, to się nie zblizają.
Stary 2014-02-20, 16:06   #1859
em ma
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, czy Wasze dzieci mają problem ze śliną??? Wczoraj zauważyłam, że mała czasami nie radzi sobie z łykaniem śliny, zwłaszcza jak się zdenerwuje to jakby nie miała czasu jej łykać na bieżąco i później tak głośno łyka. Dzisiaj się tak trochę zadławiła/zachłysnęła śliną. Z jedzeniem nie ma problemu, normalnie łyka, więc to raczej nie ból gardła czy coś takiego.
Doris jak dostała tzw nawału śliny nie radziła sobie z nią. Teraz już bardzo rzadko się to zdarza. Ładnie ją przełyka, wypluwa (Wszystko jest w jej ślinie).
A skąd wiesz że ma glutka w nosie skoro oddycha i nie świszczy?
Cytat:

Enfamila nie znam. Słyszałam jeszcze o hippie comfort. Z tym mlekiem czasem trzeba dopasować zanim dziecku będzie odpowiadać.
U nas 10mg/dobę.
Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Jest jeszcze hipp comfort combiotic nam pomógł i w ocenie wielu neonatologow jedno z najlepszych mieszanek dostępnych w tej chwili.

My podajemy 10mg/dobę.
Nie cierpię tego żelaza mam nadzieje ze badania beda ok i bede mogła odstawić mu to żelazo.

Em ma tez na Twoim miejscu poszłabym prywatnie do dobrego neurologa.
Jutro mam jeszcze wizytę u nowego pediatry to zobaczymy co on powie. Ale do neurologa i tak i tak pójdę.
Stary 2014-02-20, 16:27   #1860
Roane
Wtajemniczenie

Zdrzemnęłam się Ale mnie rura pali po śledziach

Cytat:
Dobry pomysł.

A mąż jakoś Cię broni przed czarownicą?

Cytat:
Ludzie którzy nie czytają etykietek, czyli przeważająca większkość społeczeństwa Przecież są ludzie którzy karmią dzieci danonkami i mcdonaldem, i wcale nie jest ich mało, wprost przeciwinie, to większość

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
przybij piątkę- ja łapałam siku na przewijaku i niestety ale mój refleks był do dupy i kocyk w łóżeczku został osikany. Ostatni czysty kocyk więc wszystkie poszły do prania następnie po wytarciu młodego została zwalona kupa w asyście dzikich chrumkań i ogólnego zadowolenia (również na przewijaku)
Także dziś miałam prezentacje możliwości wszystkich otworów

właśnie kupuję dwa kocyki na all bo to co mam to za mało
(...)
Kurcze, a ja mam tylko jeden taki mały typowo dzieciowy, ładny mały kocyk - kupiłam też kilka zwykłych polarowych z ikei, w myśl że polarowe dobrze się piorą, więc prościej jakby obrzygiwał/obkupkiwał polarowe Może warto kupić więcej kocyków dzieciowych?
Dzikie chrumkania Nie mogę się doczekać aż usłyszę dzikie chrumkania, bo totalnie nie wyobrażam sobie jak to brzmi

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2014-02-20 o 16:28
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości