|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Ines gratuluję! i zazdroszczę 9 ddś. Fajnie, że się podzieliłaś spostrzeżeniami
cornflower 4 są świetne!
|
|
#692 |
|
Zadomowienie
|
Ines dzięki za cenne wskazówki! Też czekam na relację
To na pewno będzie najpiękniejszy dzień dla całej Waszej Trójki ![]() cornflower 2 lub 4 według mnie
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2014-02-20 o 13:32 |
|
|
|
#693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Zakręcona kropka - co do przenoszenia przez próg, to my raczej z tego zrezygnujemy. Wprawdzie do września nie będę już PMką XL, a L czy M
ale jednak wciąż nie będę chucherkiem ważącym 50kg ![]() Ewentualnie poćwiczymy w domu wcześniej, czy TŻ by dał radę mnie przenieść bez obciachu ![]() Szklaneczka, witaj! ![]() Ale cudne kolczyki Gratki całej reszty ![]() Mimi, kochany TŻ! missmalezji, fryzura super! Koczek w bardzo luźnym stylu, fakt, trochę 'niedbały jak Anesthesia napisała', ale chyba taki był zamysł? ![]() Minimum gości to bardzo częsty wymóg My mamy minimum 65 i zastanawiam się, ile osób powinniśmy zaprosić... Chyba zaprosimy 70 i potem ewentualnie jeszcze kogoś doprosimy jak się okaże, że nam dużo osób odmówiło. Dla nas to nie problem, bo jak przyjdzie 60, to i tak płacimy za 65 i dla mnie to jest ok. Bardzo nie fair jest, że jak przyjdzie 60, to nie młodzi muszą dopłacić 2-5 tysięcy za 'wynajem sali', kompletnie tego nie rozumiem ![]() Rabbitka, mnie się podoba 3 Anesthesia, ja już chyba 4 dni aplikuję. Foty of kors 'przed' zrobione, ciekawa jestem efektu, bo ogólnie rzęsy mam fajne, więc jakby były jeszcze lepsze, to byłby ideał! Intryguje mnie, czemu nie wolno jej nakładać na dolną linią rzęs, wie ktoś? ![]() Ines, co do zapraszania, to moim zdaniem im więcej osób zapraszamy, tym więcej odmawia. Takie historie, że odmówiło 50 osób, są mi znane głównie z przypadków, gdzie zaproszonych było 200. To naturalne, bo jak zapraszamy 60 osób, to w większości jest to bliska rodzina, znajomi, przyjaciele i mało kto odmawia (chyba, że mu coś wypadnie). Przy dużym weselu zapraszamy dalszą rodzinę, znajomych, więc jest sporo potencjalnych osób do odmawiania ![]() Życzę powodzenia, żeby Wam się wszystko najpiękniej udało! |
|
|
|
#695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas też będzie trochę rzeczy, które są nietypowe u nas w rodzinie. Marzę o ślubie we dwoje. Proszę nie cytujcie. Edytowane przez Kaigara Czas edycji: 2014-02-20 o 20:48 |
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Ines Dopiero teraz się zorientowałam, że tak niedużo czasu Ci zostało do ślubu
Jak czytam o wymówkach rodziny, to nie wiem, czy śmiać się, czy płakać... Mam nadzieję, że jak najmniej dziewczyn z tego wątku tego doświadczy. Trzymam kciuki, żeby wesele wyszło tak, jak chcecie. Wg mnie świetnie się zapowiada ![]() A buty, które zamieszczałam - można wybrać obcas, ja będę brała prawdopodobnie 7 cm. Cytat:
![]() Czy wygodne - tańczące koleżanki polecają tę markę. Będę sprawdzać na własnej nóżce za tydzień, wtedy podejmę decyzję ![]() Ta firma ma też w ofercie buty ślubne, już bardziej klasyczne. Jakby któraś z Was była zainteresowana jak sa wykonane, czy wygodne, moge popytać i pooglądać ![]() ![]() Kaigara Mam nadzieję, że Wasi bliscy się przekonają do tych pomysłów
Bogini kuchennego zniszczenia Edytowane przez cornflower_girl Czas edycji: 2014-02-20 o 13:49 |
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#698 |
|
Zadomowienie
|
Ines3037200, życzę wspaniałego samopoczucia
Właśnie zastanawiałam się kiedy dokładnie macie ślub, bo pamiętałam, że niedługo![]() Sunrise28, mnie i ketonal nieraz nie pomaga Próbuję TŻowi wybić z głowy wiejski stół (bo właściwie to pewnie miejsca za bardzo nie będzie, będzie stolik z kawą i winem), uważam też to za niepotrzebną atrakcję... wystarczy ta płonąca szynka
|
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Ines zazdroszczę, że tak mało dni Ci zostało
|
|
#700 |
|
Zadomowienie
|
Miesiąc? A na jaki kolor farbujesz? Ja planuje ok. tydzień przed ślubem , po miesiącu od farbowania to już nic nie widać....
|
#701 |
|
BAN stały
|
A ja po dwóch tyg od farbowania mam centymetrowe odrosty
![]() Wysłane z telefonu |
|
|
|
#702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tu zrobiłyśmy reklamę butterfly ![]() Cytat:
![]() Przepiękna fryzura ![]() Gratuluję! Czytałam, że niestety chora jesteś. Zdrówka! My też mamy prawie 20 km z parafii TŻ na salę. Cytat:
Gości też mamy z daleka od 100 km aż ponad 1000 km.A ja nigdy nie farbowałam, mam naturalne włosy i brak problemów z odrostami
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2014-02-20 o 14:58 |
|||
|
|
|
#704 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to, że suknia jest z gatunku hiszpanek, to dowiedziałam się dopiero po wybraniu jej, nie orientowałam się również w kolekcjach/firmach, a tu proszę - całkiem nieźle wybrałam Cytat:
pogadam najpierw z dekoratorką.Cytat:
![]() Cytat:
świetna! ale normalnie z tyłu i z profilu to jakbym siebie widziała! te same włosy może bym się twoją fryzurką zainspirowała..? ![]() ale jak to jest z tymi PORADNIAMI RODZINNYMI? nauki tam są obowiązkowe? bo ja już się pogubiłam.
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zafarbuję włosy, to raczej tydzień- dwa tygodnie przed ślubem.
A propos farbowania - czy któraś z dziewczyn ma ombre lub flamoyage? Strasznie mnie korci na taką koloryzację, ale boję się że kiepsko to będzie wyglądać w upięciu. W klimacie ślubów gwiazd - trafiłam na zdjęcia ze ślubu Moniki Pietrasińskiej (sorry, kolega z pracy jest jej fanem ). Wielka pompa, przepych. Małżeństwo przetrwało bodajże rok.
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Poradnia rodzinna z tego, co wiem to jest obowiązkowa i są to najczęściej 3 spotkania. Porusza się głównie kwestię naturalnego planowania rodziny. Nam na szczęście udało się zrobić poradnię na 2 spotkaniach.
|
|
|
|
#707 |
|
Raczkowanie
|
Wpadłam się przywitać i wrzucić kilka inspiracji.....
Lecę nadrabiać. ![]() http://whiteday.pl/Ma%C5%82go/Wygl%C...ny-M%C5%82odej Wygląd PM http://whiteday.pl/Ma%C5%82go/Dekoracje-sali dekoracje sali http://whiteday.pl/Ola/Bukiety-i-butonierki bukiety Miłego oglądania!
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
amputee Rodowód tego modelu to hiszpańskie suknie bata de cola - uważam, że są przepiękne, a Twój model świetnie się nimi inspiruje.
Jak masz zaprzyjaźnionego księdza, to zwracam honor - niestety wiele z nas ma doczynienia z księżmi mniej przychylnymi. U nas spisywanie protokołu będzie pod koniec kwietnia, trzeba już wszystko mieć zaklepane przed. A z poradnią -zalezy od diecezji (choć wydaje mi się, że trzeba to zaliczyć). Zerknij na diecezjalną stronę duszpasterstwa rodzin, tam są wszystkie informacje co do wymaganych dokumentów i innych waznych spraw.
|
#709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), do liceum to nie było uciążliwe. Na studiach siwki zaczęły się pojawiać masowo przy twarzy i w wieku 24 lat zaczęłam farbować z musu, bo za dużo białych pasm przy twarzy. Farbować na kolor najbardziej zbliżony na naturalnego Gdyby nie siwizna nie tknęłabym farby.Przed ślubem ufarbuję pewnie tydzień przed, wystarczająco, by się wypłukało i nie było widać jeszcze siwych odrostów. amputee z tego co się orientowałam poradnia to 2 spotkania w miesięcznym odstępie, czasem 3. Obowiązkowa. |
|
|
|
|
#710 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cudnie, zazdroszczę! ![]() Ines, szaleństwo I tak będziecie mieć spore i na pewno bardzo udane wesele Te historie z wymówkami to szaleństwo, mnóstwo ludzi tak cuduje zamiast po prostu powiedzieć prawdę... Cytat:
1 za to wyglądają na bardzo wygodne. Cytat:
Oczywiście nie są to "próby", ale czasami mnie podnosi, przenosi i na szczęście udaje mu się Ale mam nadzieję, że do września mu to jeszcze bardziej ułatwię Też się nad tym zastanawiałam, ale może po prostu ze względów "estetycznych"? Że jak odżywka mocno zadziała, to żeby potem rzęsy na dolnej powiece nie były zbyt widoczne?
|
|||
|
|
|
#711 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pietrasińska już po rozwodzie , czytałam na pudlu ![]() dżizas i znowu krój sukni jak moja....co jest ze mną nie tak?!
blog http://whitepointeshoes.blogspot .com Boyfriend Jeans Profil FB https://www.facebook.com/whitepointeshoes Edytowane przez ysia Czas edycji: 2014-02-20 o 15:14 |
|
|
|
|
#712 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też jak byłam ostanio u fryzjera -dziewczyna pokazywała mi upięcie PM z takim ombre i wyglądało to u niej bosko. W załączeniu moje zdjęcie:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-02-20 o 15:22 |
|
|
|
|
#715 |
|
Rozeznanie
|
Tak, zależy od poradni od 2 do 3 spotkań.
|
#716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A serio wygląda jak robione u fryzjera, nawet jak byłam podcinać włosy fryzjerka nie poznała, że to "odrastające włosy", bo tak ładnie... Ogólnie chciałam wrócić do naturalnych samoistnie, bez zdejmowania koloru bo to strasznie przesusza i teraz się zastanawiam co z tym zrobić na ślub... Będę miała albo doczepiane albo doszywane włosy, wiem że można dofarbować te sztuczne ale jak to wyjdzie... A mi się nie podobają te zdjęcia, tyłki w majtach dzieci, kobiety w dwuznacznych sytuacjach, pan młody z "czymś" na szyi, i druga panna młoda w postaci tortu. A bez komentarza pozostawię sukienkę na przebranie. Ogólnie nawet nie wiem kim ona jest kolejna znana z tego, że jest znana?
|
|
#717 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do przenoszenia przez próg przypomniała mi się historia moich rodziców. W dniu ślubu (po cywilnym a przed kościelnym) tata uparł się, żeby mamę wnieść sprzed klatki, kilka pięter wyżej do domu rodziców mamy. Wchodzą, wchodzą i stają przed drzwiami, babcia ma otwierać drzwi, a tu klucza nie ma
Stał tak biedny dłuższy czas, bo nie chciał mamy postawić na podłodze zanim nie przeniesie przez próg mieszkania, a wszyscy szukali tego klucza ![]() Ja nie ustalam z Tż czy mnie wniesie, niech sam się wykaże
|
|
|
|
#718 |
|
Zadomowienie
|
|
#719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I też nie wiem kto to. Wyszukiwarka mówi o niej tylko na stronach typu pudelek albo inne plotkowe, więc to musi być jakaś dziwna celebrytka. Jutro dopiero idziemy po nasze obrączki. |
|
|
|
|
#720 |
|
Zadomowienie
|
juz jest :P , nie chciał mi się plik wgrac bo zdjęcie było za duże :P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

30.08.2014 
ale jednak wciąż nie będę chucherkiem ważącym 50kg 

Ale tu zrobiłyśmy reklamę butterfly 

1 za to wyglądają na bardzo wygodne.