Cięcie i cieniowanie włosów kręconych - zbiorczy - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-13, 09:43   #1141
haari95
Przyczajenie

Dot.: Cięcie i cieniowanie włosów kręconych - zbiorczy

Czesc dziewczyny, nurtuje mnie taki sam problem jak wy. Mam krecone wlosy, kilka miesiey temu bylam u fryzjera i wycieniowala mi je od uszu i ukladaja mi sie masakrycznie. Sa mega suche i nienawilzone, ciagle rozdwajajace sie koncowki to juz tradycja. Dodam ze ich nie susze, ani nie prostuje. Od tygodnia uzywam regenerum do wlosow, ale efekt jest mizerny.. poradzcie mi jak mam je obciac, zeby nadac im jakis ksztalt!
haari95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-13, 11:47   #1142
world_by_lena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez haari95 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, nurtuje mnie taki sam problem jak wy. Mam krecone wlosy, kilka miesiey temu bylam u fryzjera i wycieniowala mi je od uszu i ukladaja mi sie masakrycznie. Sa mega suche i nienawilzone, ciagle rozdwajajace sie koncowki to juz tradycja. Dodam ze ich nie susze, ani nie prostuje. Od tygodnia uzywam regenerum do wlosow, ale efekt jest mizerny.. poradzcie mi jak mam je obciac, zeby nadac im jakis ksztalt!
próbowałaś nafty kosmetycznej ? bardzo dobrze nawilża, włosy po niej świetnie się układają

world_by_lena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-14, 13:19   #1143
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez haari95 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, nurtuje mnie taki sam problem jak wy. Mam krecone wlosy, kilka miesiey temu bylam u fryzjera i wycieniowala mi je od uszu i ukladaja mi sie masakrycznie.
Za mało informacji, by Ci pomóc. Jakiej długości były wcześniej? Jaki miałas przed cięciem skręt? Czym cięła fryzjerka? Wycieniowane do uszu to ich długość?
Zdjęcia dużo by dały.
Możliwe, że obcięła Ci włosy neiwłaściwym narzędziem (zniszczone końcówki), możliwe, że za krótko io trzeba poczekać, by skręt znalazł miejsce, by się zrobić. Ale to tylko gdybanie, bo z Twoich słów naprawde niewiele wynika.
Cytat:
Sa mega suche i nienawilzone, ciagle rozdwajajace sie koncowki to juz tradycja. Dodam ze ich nie susze, ani nie prostuje. Od tygodnia uzywam regenerum do wlosow, ale efekt jest mizerny..
Robiłam jakiś czas temu analizę Regenerum do włosów i... to jest produkt nadający sie do włosów zdrowych, a nie zniszczonych. Zresztą naprawdę zniszczonych i tak nic nie uratuje.
Moim zdaniem kuleje Twoja pielęgnacja, i to znacznie, dlatego warto byś, jeśli chcesz uratowac swoje włosy i nauczyć się z nimi postępować, przeczytała pigułkę i FAQ (linki w moim podpisie). Pobuszuj na tym podforum, znajdziesz sporo ciekawostek.
Cytat:
poradzcie mi jak mam je obciac, zeby nadac im jakis ksztalt!
nie ma żadnych zdjęć, to nic nie powiem.
Nadto nie tylko cięcie decyduje o wyglądzie włosów, ale przede wszystkim pielęgnacja. Może tu byś się zastanowiła?

Cytat:
Napisane przez world_by_lena Pokaż wiadomość
próbowałaś nafty kosmetycznej ? bardzo dobrze nawilża, włosy po niej świetnie się układają
Nafta niestety nie służy każdemu. często jedynie oblepia i powoduje podraznienia skóry (jeśli się ją przetrzyma). Nadto to tylko "nawilżanie" pośrednie polegające na zatrzymaniu wilgoci we włosie. Jeśli pytająca ma problem z wilgocią we włosie, bo jej tam nie ma, to nafta też niczego nie zatrzyma.

Cytat:
Napisane przez pina258 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. W poniedziałek albo wtorek idę do fryzjera. Włosy nie chcą się już kręcić tak jak wcześniej.
Nie zamieściłaś zdjęć, w jaki sposób kręciły się wcześniej. Teraz nie kręca się wcale, co podejrzewam, jest wynikiem słabej pielęgnacji i możłiwe, ze cięcia, ale trudno je w ogóle uchwycic na tym zdjęciu. Twoje włosy wyglądają na suche, końcówki na spuszone, spiórkowane.
Cytat:
Teraz jest już ok, ale skręt coraz słabszy. Włosy nie układają się tak jak tego chcę. Myślę nad cieniowaniem włosów. Dobry pomysł?
Może i dobry, ale nie wiemy, co było wcześniej i co zrobiłas włosom, że tak abrdzo odmówiły wspólpracy.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-25, 19:17   #1144
Kasienka007
Przyczajenie

Witam. Mam falowane włosy i końcówki wymagają podcięcia. Przez ostatnie 2 lata podcinałam je sama, ale już sobie z nimi nie radze. Zbijają się w strąki i lubią układać się w "trójkąt".
Myślicie ze dobrze by im zrobiło lekkie wycieniowanie, czy lepiej nie ryzykować i poprosić fryzjera o kształt U? Maja tendencje do puszenia i obawiam się ze cieniowanie mogłoby to spotęgować.

Zdjecia robione tego samego dnia, na drugim zdjeciu wlosy sa rozczesane.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz1.jpg (23,5 KB, 159 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz2.jpg (24,9 KB, 177 załadowań)
Kasienka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 14:49   #1145
wega1993
Rozeznanie

a jak najlepiej cieniować falowane włosy (2A, czasem 2B)?
Moje trochę podrosły, ostatnio obcinałam w sierpniu i sądzę, że to już czas na odświeżenie. Zauważyłam, że jak miałam je do ramion i wycieniowane od połowy to miałam po stylizacji ładne 2B, a teraz ledwo 2A

,,
Większość ludzi jest silniejsza, niż sami sądzą. Tylko czasami zapominają o wierze."

wega1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 23:11   #1146
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wega1993 Pokaż wiadomość
a jak najlepiej cieniować falowane włosy (2A, czasem 2B)?
Moje trochę podrosły, ostatnio obcinałam w sierpniu i sądzę, że to już czas na odświeżenie. Zauważyłam, że jak miałam je do ramion i wycieniowane od połowy to miałam po stylizacji ładne 2B, a teraz ledwo 2A
No niestety przy lekich falach dlugość nie jest sprzymierzencem, o ile zależy Ci na skręcie...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-17, 14:52   #1147
aga99792
Zakorzenienie

Kręcone włosy a obcięcie

Cześć piszę ponieważ Chcę obciąć jakoś włosy podoba mi się bardzo fryzura w ksztalcie litery V , po bokach krótsze po środku dłuższe ale mam włosy kręcone/falowane i nie wiem czy to będzie ładnie wyglądało jakos muszę obciać a ten standard mi się już znudził. co o tym myslicie? a włosy mam takie długości do łopatek. Proszę o rady.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzury-z-trwałej-ondulacji_zoom.jpg (55,0 KB, 91 załadowań)
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-20, 20:24   #1148
Eressi
Przyczajenie

Witam, może któraś z Was mogłaby mi doradzić, bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia co zrobić z włosami. Idę w piątek do fryzjera, bo musze skrócić je o min. 5 cm (bardzo się kruszą, łamią, końcówki są okropne ), ale nie wiem, czy ścinać je na równo, w U, czy cieniować? Przyznam się, że ostatnio byłam u fryzjera chyba 2 lata temu.... potem podcinalam koncówki sama i dlatego teraz są takie efekty

Mam przedziałek na boku, raczej pociągłą twarz, więc nie wiem jak ściąć szczególnie ten przód. A boją się, że fryzjerka nie bedzie umiała dobrze doradzić i zrobi jak jej będzie wygodnie

Dołączam zdjęcię:

Edytowane przez Eressi
Czas edycji: 2014-01-21 o 17:25
Eressi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-21, 17:02   #1149
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez Eressi Pokaż wiadomość
Witam, może któraś z Was mogłaby mi doradzić, bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia co zrobić z włosami. Idę w piątek do fryzjera, bo musze skrócić je o min. 5 cm (bardzo się kruszą, łamią, końcówki są okropne ), ale nie wiem, czy ścinać je na równo, w U, czy cieniować? Przyznam się, że ostatnio byłam u fryzjera chyba 2 lata temu.... potem podcinalam koncówki sama i dlatego teraz są takie efekty

Mam przedziałek na boku, raczej pociągłą twarz, więc nie wiem jak ściąć szczególnie ten przód. A boją się, że fryzjerka nie bedzie umiała dobrze doradzić i zrobi jak jej będzie wygodnie

Dołączam zdjęcię:

(jeśli zdj się Wam nie otwiera to naciśnijcie prawym i wyberzcie Kopiuj adres URL grafiki)
Fotka niestety niedostępna.
Co do fryzury to zależy co lubisz.
Moim zdaniem najlepiej jak włosy są lekko pocieniowane bez widocznych warst tzw łagodne przejścia. Najkrótsza górna warstwa po suszeniu zakrywająca ucho.
Końce w U i oczywiście długa grzywka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-27, 16:30   #1150
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Po paru latach ścinania włosów na prosto i walki z kręceniem się włosów potulnie wracam i proszę o pomoc w cięciu.
W czwartek idę do fryzjerki i planuję ściąć włosy tak jak w załączniku (tylko bez grzywki) tylko nie wiem, czy takie cieniowanie pomoże moim włosom ... Nie chcę ich zbyt mocno cieniować, a wolę iść z gotowym pomysłem, bo jestem uprzedzona w stosunku do fryzjerów.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg longlayeredtogether.jpg (37,8 KB, 98 załadowań)
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-29, 11:57   #1151
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mademoiselle_Pauline Pokaż wiadomość
Po paru latach ścinania włosów na prosto i walki z kręceniem się włosów potulnie wracam i proszę o pomoc w cięciu.
W czwartek idę do fryzjerki i planuję ściąć włosy tak jak w załączniku (tylko bez grzywki) tylko nie wiem, czy takie cieniowanie pomoże moim włosom ... Nie chcę ich zbyt mocno cieniować, a wolę iść z gotowym pomysłem, bo jestem uprzedzona w stosunku do fryzjerów.
Czytam to chyba w trzecim wątku

Bardzo mi sie podoba takie cięcie, w czym jeszcze Ci pomóc?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2014-01-29, 17:36   #1152
Dama_z_Toledo
Przyczajenie

Jeżeli zależy mi na tym aby nie poświęcać włosom zbyt dużo czasu, to czy jest sens ciąć je krótko? Ze względu na pracę często muszę wiązać, męczę je, cięcie byłoby bardzo pomocne, ale moje włosy (teraz mam tak do końca łopatek z tyłu, po bokach krócej) są takie, że kręcą mi się mniej więcej od wysokości skroni i to jak mają humor - raczej z tyłu i od spodu robią się grube loki a na wierzchu takie są... mocniej skręcone fale
Dama_z_Toledo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-03, 21:27   #1153
Dbam o zdrowie
Przyczajenie

LOKI -Ścięcie proste czy w kształcie V ?

Hej,
w sobotę wybieram się do fryzjera i chciałabym się Was poradzić. Mam włosy mocno wycieniowane, ścięte w kształt V. Zazwyczaj podcinałam końcówki co 6 tygodni,ale przez ostatnie 3 miesiące nie podcinałam włosów w ogóle,gdyż chciałam je zapuścić trochę. Po tym czasie stwierdzam,że końce wyglądają fatalnie, najdłuższe włosy to pojedyńcze strąki, które są cieńkie...W ogóle mam najcięższe włosy na końcach...
Który typ ścięcia jest tak naprawdę lepszy? Na prosto czy w kształcie V? Cienowanie przerzadziło mi włosy,czy jeżeli zrezygnuję z niego w ogóle to włosy przestaną mi się kręcić?
Podzielcie się proszę ze mną Waszymi doświadczeniami i spostrzeżeniami.
Pozdrawiam
Dbam o zdrowie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-04, 11:16   #1154
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay
Dot.: LOKI -Ścięcie proste czy w kształcie V ?

Proponuję coś pośredniego - ścięcie w "U" http://1.bp.blogspot.com/-ggLeN0QEtk...G5M/s320/1.jpg i koniecznie bez cieniowania
MorganLeFay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-16, 19:29   #1155
marysia432
Przyczajenie

Kręcone, duża objętość i dlugie włosy

Witam, mam problem z włosami, sa kręcone i pusza się strasznie. Chciałabym je podciąć, ale mam buzie bardziej okragła wiec krótke fryzury odpadaja. Nie wiem czy bardziej maja być pocienowane czy proste obcięcie? Maja też dużą objętość, wieć myślałam zeby poppracowac na obcieciu z objętości, ale gdy będa krotsze u nasady to bede wygladać jakbym miała szopkę na głowie, a codzienne prostowanie to nie dla mnie, zresztą potem i tak się puszą. Także co propnujecię jaka fryzura do włosów kreconych z duża objetoscia i z moja okragła twarza. I co do pielegnacje żeby się tak nei puszyły i były wygładzone?
marysia432 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 17:41   #1156
Freya663
Zadomowienie

GG do Freya663
Dot.: Kręcone, duża objętość i dlugie włosy

Cytat:
Napisane przez marysia432 Pokaż wiadomość
Witam, mam problem z włosami, sa kręcone i pusza się strasznie. Chciałabym je podciąć, ale mam buzie bardziej okragła wiec krótke fryzury odpadaja. Nie wiem czy bardziej maja być pocienowane czy proste obcięcie? Maja też dużą objętość, wieć myślałam zeby poppracowac na obcieciu z objętości, ale gdy będa krotsze u nasady to bede wygladać jakbym miała szopkę na głowie, a codzienne prostowanie to nie dla mnie, zresztą potem i tak się puszą. Także co propnujecię jaka fryzura do włosów kreconych z duża objetoscia i z moja okragła twarza. I co do pielegnacje żeby się tak nei puszyły i były wygładzone?
Objętość jest tylko przez puszenie się? Ja bym radziła najpierw zlikwidować ten problem i dopiero potem myśleć nad cięciem, prostownice wyrzuć to narzędzie szatana .
Co do puszenia najważniejsza jest odpowiedź na pytanie jaka jest twoja skóra głowy (bo zakładam że włosy będą przesuszone), jak często i czym myjesz, czego używasz do pielęgnacji i stylizacji. Te rzeczy najczęściej odpowiadają za zły stan naszej głowy, bardzo często źle dobrany szampon niszczy nasze włosy.
Ja coś o tym wiem bo przeszłam drogę od sprężynek poprzez szopę - siano, ulizańca, lekkie fale aż do teraz gdy sprężynki wracają mocniejsze, gęściejsze i zdrowsze niż wcześniej.
Freya663 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-18, 14:48   #1157
losek78
Zakorzenienie

moje fale obecnie, przykład jak nie powinno wyglądać cieniowanie oraz wcześniej , dobry fryzjer to podstawa, samodzielne strzyżenie nie koniecznie wychodzi na dobre , róże sposoby prezentowane na youtube to porażka , teraz muszę czekać aż odrosną niech ten wpis będzie ostrzeżeniem .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6574.jpg (38,1 KB, 246 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_9920.jpg (37,9 KB, 238 załadowań)

Edytowane przez losek78
Czas edycji: 2014-05-06 o 11:28
losek78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-20, 10:03   #1158
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
moje fale obecnie, przykład jak nie powinno wyglądać cieniowanie oraz wcześniej , dobry fryzjer to podstawa, samodzielne strzyżenie nie koniecznie wychodzi na dobre , róże sposoby prezentowane na youtube to porażka , teraz muszę czekać aż odrosną niech ten wpis będzie ostrzeżeniem .
zdjęcia pochodzą z mojego bloga , jakby co
sama podcinałaś czy fryzjer?

Wysyłane z mojego IdeaTab A3000-H za pomocą Tapatalk 2

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2014-02-20, 10:25   #1159
losek78
Zakorzenienie

w sumie w tej zbrodni udział brały 2 fryzjerki , i moje samodzielne poprawki z tym że ostatnie cieniowanie było u fryzjera który nadał fryzurze jakiś ład ,ale niestety bez ściemy, że tak mają wyglądać moje włosy , dosłownie fryzjerka mnie zrąbała i poleciła bezsprzeczne zapuszczanie
Stary 2014-02-20, 16:45   #1160
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

Cytat:
w sumie w tej zbrodni udział brały 2 fryzjerki , i moje samodzielne poprawki z tym że ostatnie cieniowanie było u fryzjera który nadał fryzurze jakiś ład ,ale niestety bez ściemy, że tak mają wyglądać moje włosy , dosłownie fryzjerka mnie zrąbała i poleciła bezsprzeczne zapuszczanie
za bardzo wycieniowane? zawsze ten sam problem niestety.

...and I will wear him
As i do thee...

Stary 2014-02-21, 09:35   #1161
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
zdjęcia pochodzą z mojego bloga , jakby co
Doskonale Cie rozumiem - sama w maju sobie coś takiego zafundowałam tzn. nie sama, a u fryzjera

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
za bardzo wycieniowane? zawsze ten sam problem niestety.

Kathy, nie wiem czy sa za bardzo wycieniowane - są wycieniowane proporcjonalnie do długości moim zdaniem. One są po prostu za krótkie!!!! Moje włosy po takim cięciu w ogóle sie gorzej kreciły bo były za krótkie i nie miały gdzie rozwinąć fali

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2014-02-21, 09:42   #1162
losek78
Zakorzenienie

[QUOTE=konspiracja;4525744 5]Doskonale Cie rozumiem - sama w maju sobie coś takiego zafundowałam tzn. nie sama, a u fryzjera

dziękuje za zrozumienie, pierwsza fryzjerka nie obcjęła tak jak powinna i tak się zaczęła destrukcja mojej fryzury , pewnie gdybym sama nie robiła poprawek to ta druga fryzjerka więcej by uratowała ehh...
tak , racja, nie mają miejsca na fale więc są tylko pozawijane , nie ten typ skrętu , niestety

Edytowane przez losek78
Czas edycji: 2014-02-21 o 09:44
losek78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-21, 09:45   #1163
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuje za zrozumienie, pierwsza fryzjerka nie obcjęła tak jak powinna i tak się zaczęła destrukcja mojej fryzury , pewnie gdybym sama nie robiła poprawek to ta druga fryzjerka więcej by uratowała ehh...
Przybij, też tak miałam

Odrosną

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2014-02-21, 11:48   #1164
wega1993
Rozeznanie

Cytat:
też tak miałam. a nawet i gorzej. to była moja przedostatnia nieudana wizyta u fryzjera, bo ost. była następna. A więc.. wtedy miałam włosy za łopatki wszystkie równe, są falowane, nie chciały mi się układać i puszyły się; więc chciałam delikatnie wycieniować, a ona skróciła mi o pół i zrobiła emo na głowie, po tym musiałam obciąć do ramion inaczej wyglądałyby komicznie (jakieś smętnie wiszące ogony od spodu)

,,
Większość ludzi jest silniejsza, niż sami sądzą. Tylko czasami zapominają o wierze."

wega1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-01, 11:41   #1165
Freya663
Zadomowienie

GG do Freya663

Cytat:
Tak... No ja właśnie byłam obciąć włosy moje i wiecie zawsze myślałam że jak kiedykolwiek będę nosić fryzurę jak postać z filmów to nie wiem będzie to jakaś księżniczka czy coś a nie BILBO BAGGINS...
Jak zwykle poprosiłam "Na długości ściąć 10 cm i mocno ścieniować", więc jedynym wytłumaczenie tego co mam teraz na głowie jest chyba to że usłyszała zostawić 10 cm... Miałam włosy do łopatek...
Jeszcze przejechała mi wstrętną żyletką mimo że prosiłam żeby tego nie robiła bo się od tego ekstremalnie włosy rozdwajają, niby twierdziła że to był nóż chiński ale jak dla mnie to jest to samo! Po mojej drugiej uwadze żeby tego nie robiła jakoś okazało się że można resztę obciąć nożyczkami, ale te końce co mi wspaniałomyślnie przejechała wydają się być w takim samym stanie jak przed obcięciem! Jeszcze zrobiła to na karku gdzie włosy są najbardziej wrażliwe na rozdwojenie...
Freya663 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 22:45   #1166
bel40097
Przyczajenie

Witam i proszę o pomoc Moje włosy wyglądają jak na zdjęciu, chciałabym żeby były bardziej uniesione u nasady i wydawały się większe objętościowo. Możecie mi doradzić, jak wytłumaczyć fryzjerce, czego oczekuję?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10248810_666909560045738_211729004_n.jpg (22,5 KB, 178 załadowań)
bel40097 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-06, 11:30   #1167
losek78
Zakorzenienie

Cytat:
3 miesiące minęły od feralnego strzyżenia i jest już w miarę ok
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7336.jpg (47,6 KB, 144 załadowań)
Stary 2014-05-07, 13:43   #1168
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wega1993 Pokaż wiadomość
też tak miałam. a nawet i gorzej. to była moja przedostatnia nieudana wizyta u fryzjera, bo ost. była następna. A więc.. wtedy miałam włosy za łopatki wszystkie równe, są falowane, nie chciały mi się układać i puszyły się; więc chciałam delikatnie wycieniować, a ona skróciła mi o pół i zrobiła emo na głowie, po tym musiałam obciąć do ramion inaczej wyglądałyby komicznie (jakieś smętnie wiszące ogony od spodu)
Ale tu inny przypadek koleżanka miała, nie chodzi o emo...

Cytat:
3 miesiące minęły od feralnego strzyżenia i jest już w miarę ok
fajnie że wkleilaś - super juz łapią skręt. Pamiętaj - to Twoja minimalna długość jest

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2014-05-22, 11:16   #1169
losek78
Zakorzenienie

dziękuję bardzo, teraz to już wiem
Stary 2014-05-29, 20:01   #1170
SceneQueene
Zakorzenienie

bardzo fajnie odrosły!

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości